|
|
#181 |
|
MBZ♥
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Scarlett, u Ciebie to pewnie nie ma problemów ze szkółką pływacką dla maluchów? U mnie była możliwość ale dla niemowlaków-wtedy nie miałam jak z tego korzystać. Dla 2,5 latków nie ma nic. Dopiero dla starszych. Sami jeździmy z Nią na kryty albo miejski tak po prostu żeby się pobawić, popluskać, oswoić. Pływa sobie w kółku i próbuje w pływaczkach. A Ty czego się konkretnie boisz?
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#183 |
|
MBZ♥
|
U mnie można
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#185 |
|
MBZ♥
|
Nie ma:/ale one są dość ciasne. Zosia też ma drobną pupę i nie spada. Tym bardziej że jeszcze strój podtrzymuje
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Aha, Sorce i Demeter dzięki za wiadomość o podnóżku
|
|
|
|
#186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mniammm własny miodek my mamy 3 słoje prosto z Podhala ![]() jaka kontuzja?
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Dywanik z ulicami mamy ale schowany jeszcze.. za to ostatnio J. na kocu w pasy/krate bawil sie tak ze byly to ulice wiec moze czas na taki dywanik. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
JolanT ahh bo już chciałam Ci słoik wysyłać
![]() Ehhh kontuzja, hmmm, nadziałam sie na kant drzwi szafki kuchennej TAM podczas sprzątania szafka była otwarta, schyliłam sie do kosza by coś wyrzucić i niefortunnie sie odwróciłam - pierwsze trzy dni nie mogłam chodzić niemalże w ogóle, ogromna opuchlizna i krwiak, a dzisiaj chyba wybiorę sie do kontroli, bo nie schodzi.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-08-12 o 07:14 |
|
|
|
#189 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() T. siadł jak miał 9 miesięcy. nic dziwnego jego lekarz od ruchu w tym nie widział... a Kuba ile miał jak usiadł? Cytat:
![]() ![]() klask i: mądra dziewczynka.Michał miał dwa jednocześnie przypięte już oba zepsute ![]() ale Biedronka z Tesco (6 zł) była przecudna Michał rzadko ma kontakt z dużą wodą i też sobie radzi. bardzo dobrze. myślę, że takie oswajanie dużo daje. albo raczej nastawienie dziecka. na TAK dla wody. o raju... ale się musiałaś gwizdnąć Siedzę z farbą na włosach. Nie wiem czy się jeszcze odezwę. 1,5 tygodnia u t. trzymać kciuki! Będę czytać z telefonu, także proszę duuużo pisać
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Sąsiad krzyczy zza płotu: Michał, co dziś robisz?
T.: Zrobiłem! koopę na trawkę! wielką i paskudną ![]() Grunt to pozostawić po sobie dobre wrażenie ![]()
|
|
#191 |
|
MBZ♥
|
Moderna, ałaaaa
![]() ![]() Pani ![]() ![]() Niech moc będzie z Tobą u t ![]() Despa dla Emilki Mądra Dziewczynka.Zoś też od początku uczona, że po piechu się sprząta czym skorupka od młodu nasiąknie....![]() Demeter już pełza? to masz oczy dookoła głowy![]() Jolu, niestety znam przypadki wyrywania dziecka z łóżka żeby zrobiło:/ Czekamy na kuriera więc nici z wyjazdu na basen. Ale jutro nadrobimy
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow, grunt to szczerosc
|
|
#193 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może niech lepiej ktoś to zobaczy jak tak długo sie utrzymuje :/ widzisz- jakbym wiedziała, że masz miodek to bym u Ciebie zamówiła.. teraz mam zapas najlepszy miód do jesienno-zimowych herbat! Cytat:
chyba w nocy ![]() choć nie powiem dziś położyłam na włosy żelatynę bo już suche jak siano i o dziwo nikt mnie nie wołał tekst do sąsiada- powodzenia u teściowej! moja ostatnio była w tak dobrym humorze, że powiedziała do mnie "słoneczko" chyba się rozpędziła.. schowałam się do kuchni bo musiałam ochłonąć |
||
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
Dasz radę ! Trzymam kciuki nie taki diabeł straszny... ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Jola jak Ci sie skończy miód daj znać , wyślę Ci na skosztowanie ![]() Zaraz po "wypadku" tzn dzien po byłam u lekarza, fachowe oko jednak uspokoja, krwiak był wielkości avocado, teraz już mniejszy ![]() Dzisiaj byłam znowu, lekarz mówi żeby czekać , bo ciecie wiązać sie może z komplikacjami, mówił ze tak duży to nawet kilka tygodni będzie sie wchłaniał ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Villga czytałam Twój post o odstawieniu na KP, ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Panika aż sie zalogowałam przez przeglądarkę zobaczyć co to za załącznik dodałas (bo już myślałam ze z farba na włosach ) - jaka śliczna biedronka ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- BYou cóżeś znowu zamówiła ?
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Gadałam z TŻtem i będziemy robić metamorfozę pokoju Z - musimy zasiąść i policzyć kasę i wtedy zdecydujemy co i jak, więc może to nie być zaraz, albo etapami. Chcecie foty przed i po? Czy to będzie zaśmiecanie klubu?
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tylko jutro i urlop...
Hit dnia Wam zapodam, o godz 7:30 w pokoju temperatura 34 stopnie , zeby nam sie ochlodzilo dostalysmy klimatyzator. Kuriozum polega na tym, ze dostalysmy go na godzine, hehehe i zeby dzialal trzrba rure wystawic za okno. Za oknem temperatura ponad 30 stopni, to co ciut schlodzilo to wpalo oknem slonce. Po godzinie temperatura 36 stopni jak zyc?Moderna, az mnie zabolalo. BYou co zakupilas? Panika trzymaj sie dzielnie u t. I dzieki za Elmera, kolejny hicior. A tak btw to w gazetce Carrefourowskiej widzialam, ze maja byc Elmerki. BYou, jakie Emelki wybralas dla Zosi?
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie diety i majciochow. ;-*
Panika, Jola, stalowe nerwy i poker face Was uratują ;-) Moderna, ała! Sam opis mnie przerazil! Oby szybko przeszło... A co do odstawienia to dzięki Trochę mi smutno ale czuję też pewien rodzaj ulgi. Przejrzałam dziś szafę Kini. Nawet jest przygotowana na przedszkole, jeszcze tylko buty i skarpetki a reszta ewentualnie wyjdzie w praniu. Scarlett, dawaj foty, lubię oglądać metamorfozy. Pani, tekst z kupą dobry. Dzieci takie już są -szczere 😁 Ktoś jeszcze pytał o pampersy na noc. My zakładamy choć w dzień już od dawna nie nosi. Czasem wola w nocy soku a czasem nie, a że pół nocy śpi z nami to nie mam jak łóżka zabezpieczyć. |
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() "Mam wakacje" a raczej dziecko pojechało na wakacje chyba zwariowałam wysłałam 2 letnie dziecko do dziadków na wakacje póki co obywa się bez płaczu i tęsknoty podobno albo rodzice nic nie mówią choć dziś dopiero 1 dzień. mogę Was nadrobić
|
|
|
|
#199 |
|
MBZ♥
|
Moderna no dziś kurier nie dojechał, wnerwia mnie to dpd
a zamówiłam topy i koszulki zarowe bo są świetne![]() takie:http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/t-...2p2864179.html i http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/t-...2p2873908.html Polecam brać rozmiar mniejsze ![]() Oliwka odważnaś ale gdyby moi mieszkali bliżej i byłyby chęci z dwóch stron na pozostanie na noc to pewnie bym uległa, nie śpiąc i czuwającDespa mam wrażenie czasem, że pracujesz w takim miejscu gdzie kończy się logika ![]() ALe byle do urlopu Emelków nie kupowałam jeśli chodzi o sandałki tylko takie http://ccc.eu/pl/kids/catalog/all/314738 , takie:http://www.mivo.pl/product-pol-13825...l&okazjeinfo=1 i :http://sklep.sizeer.com/reebok-wave-...14521855.bhtmlna jesień mamy Mrugały, narazie są dobre ![]() Villga jak byłyśmy u Rodziców i spałyśmy razem to dawałam podkład plus ten pokrowiec z ikei ![]() Jola to Ci teściowa zaserwowała powitanie strach się bać![]() ![]() Scarlett dawaj przed i po
|
|
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Vilga ja pytałam (; no właśnie u nas też ten problem że w nocy przychodzi do nas i śpi do rana więc chyba dopóki rano pielucha morka to nie będę ściągać.
a moje dziecko ostatnio wszystkim opowiada że bedzie mieć siostrę bo mama ma duży brzuch. Chyba czas na dietę. ..
|
#201 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tez jeszcze pielucha na noc...jednak wieczorem duzo pije i w nocy dużo siusia.
Jest już regał, zabawki ulozone, a K już rozwalił
Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2015-08-12 o 21:32 |
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko zabawki, a nie regał to taki standard.
|
#203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moderna-współczuję...ja cierpię bo mam zastrzał na palcu- mydła, rywanol, wrzątki nie pomogły dzis dpostałam maśc z antybiotykiem i jak nie pomoże w piątek- żniwa u chirurga... Kacper co dziennie z rykiem do przedszkola idzie...miesiąc mamiwisizmu dało sie we znaki...na szczescie po kilkunastu minutach mu przechodzi i cwaniaczy z od wrze snia-nowe przedszkole... Czy w panstwowych przedszkolach sie kupuje wyprawke samemu czy składka jest
|
||
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
BYou tam gdzie w gre wchodza uklady polityczne i pieniadze, logika zanika
![]() A jakie macie Mrugaly? Klementyna i tak i tak, u nas byla skladka. Jeszcze tylko przezyc dzis...
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dość juz tych upałów, na szczęście chyba niedługo koniec ;-)
Co do pieluchy to my też w nocy bez a wszystko przez przypadek bo raz zapomniałam założyć na noc i majteczki suche, wiec na kolejne noce tez nie założyłam i na razie bez wpadki. Ja już na zwolnieniu bo okropnie się czuje dużo gorzej niż z F. kto wie to się śmieje ze dziewczynka ale raczej nie ma szansy na dziewczynkę z 20dnia cyklu :-P Wczoraj F. zbiera poziomki, pytam jak Ty ja wypatrzyłeś? Oczyskami mama. |
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#207 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W sumie to jest tydzień tam tydzień w domu ![]() u JUlki była skłądka u Karola będzie trzeba samemu kupić wyprawkę
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Scarlet a długie masz cykle? Dałas ziarenko nadziei.... ale itak czuje ze chłopak ;-)
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio ponoć statystycznie udowodnione, że stres ma duzy wpływ na płeć i łatwiej zestresowanym o dziewczynkę
|
|
#210 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się ze wsi
![]() Panika - ja od wtorku u "mamusi" i żyję. Żyję i tyję bo tyle tu łakoci. A miałam żywić się tym, co da mi natura... Scarlettwrzucaj foty - będzie skąd czerpać inspiracje. Oliwka Fi był tydzień mojej mamy - wył bo nie chciał wracać, aż się boję jak od teściów wrócę. Moderna AAAAŁ. Ale tak w kość czy od środka? AAAAŁŁŁ A miodu zazdroszczę. U nas rocznie idzie ok 6-7 słoików takich dużych (bodajże 0.9l). Despa przebierasz nogami? Coraz bliżej urlop, coraz bliżej urlop. U mojego tż pracują teraz 6-14 (miast 8-16) bo produkcję przesnęli na wieczór i noc. Mają zakaz włączania klimy, żeby produkcji prądu straczyło Podobno oszukują.Widzę, że Urząd Królewskiego Miasta Krakowa wymiata z klimą heheh Monicca ja mam (podobno, bo już nikomu nie ufam :P) dziewczynkę z 15 dc, a cykle mam jak w mordę 27-29 dni więc teoretycznie w punkt w owulację. Jak Ci na urlopie? Ja jeszcze się z tym oswajam. Kierownik mnie napastuje telefonami kilka razy w tyg więc mam hotline z biurem. Pytania są różne, od tych gdzie co mam (czy mam w ogóle), jaką miałam wizję, po pytania dlaczego coś zrobiłam właśnie w taki sposób (tu mu odpowiadam: BO TAK [i ciśnie mi się na usta: bo kur.,., tak mi się podobało]), a kończy na pytaniach jak np w excelu zrobiłam takie makro bo fajne, ale on by jeszcze coś dorobił. Idę na loda ![]() :brzyda lAH, a z tym różem to ja trochę żartuję... mam tylko awersję do tego koloru na mnie -mam jasną karnację, łatwo się czerwienię i w różu wyglądam jak prosiak
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-08-13 o 15:00 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

jestem jestem, maz miał urlop

klask i: mądra dziewczynka.

może niech lepiej ktoś to zobaczy jak tak długo sie utrzymuje :/
chyba w nocy 
05.07.2008