![]() |
#181 |
Erudycja
|
Dot.: Jak sobie poradzić?
Miałam skomentować kilka postów ale... Po przeczytaniu wszystkich postów nie widzę sensu
![]()
#182 |
Zakorzenienie
|
ona i tak kredytu nie dostanie, nie przy obowiązku posiadania 20% wkładu własnego.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Kredyt, kredytem. Głupotą jest ROD. Przecież kawalerkę można kupić za mniej niż 100 ... Do tego czynsz nie wychodzi dużo. Poza tym istnieje coś takiego jak kupno mieszkania z odroczeniem spłaty = brak "typowego" kredytu, gdy takiego bank nie przyzna.
Czytając wątek zastanawiam się gdzie autorka pogubiła rozum. No błagam... Zarabiając razem 3 tys można spłacać 500zl + mieszkanie. To przecież zostaje te 1500zl na życie. Na dwie osoby - jak dla mnie do przeżycia. Wynajem wychodzi bardzo podobnie. Ja nie wiem jak autorka daje sobie radę w życiu. Mur beton. Kwalifikacje - unia daje masę możliwości na ich podniesienie. I jeszcze na dodatek płacą za kursy. Wystarczy poczytać, dowiedzieć się, ale najważniejsze to mieć chęci - a tych autorce wyraźnie brakuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
A ja serio nie znam żadnej pary co by co rok za granice wyjeżdżała "bo chcą". Kazdy wyjezdza w takie miejsca i tak często na ile moze sobie pozwolić. Boze wątek marudy lvl hard. Masakra.
#186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Konto usunięte
|
Mam taki ROD z domkiem dzialkowym. I wieczne problemy. Ma isc autostrada - dzialki pierwsze leca do likwidacji. Wieczne problemy z woda i kradziezami, u nas na dzialkach staly dom ma pare osob i notorycznie ich zima okradaja. Problem z dojazdem np. w zimie bo nikt tam nie odsnieza, a sciezka zwirowa. Staly dom tam to abstract art.
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Że kradzieże to potwierdzam, ostatnio mój teść zderzył się na swoim ogródku ze złodzieje dosłownie w progu altanki. Strach się bać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
BAN stały
|
Jeżeli chcecie coś komentować to proszę przeczytać cały wątek a nie pisać,że kredytu nikt nie dostanie.Kredyt brany jest pod hipotekę i jest już przyznany teraz tylko trzeba iść podpisać umowę !
Byłam 5 lat temu za granicą dogadywałam się jakoś,tylko szefa miałam co mówił po angielku reszta to polacy,ale w sklepie itd.nie trzeba być biegłym w języku angielskim.Po prostu tak długo nigdzie nie byłan,że nie wiem czy wszystkiego nie zapomniałam i czy umiałabym jeszcze się językiem posługiwać. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W Polsce nic nie będzie na Ciebie (bo to jego rodzice wszystko załatwiają), Twój facet coś będzie ewentualnie miał, Ty nie. Zdaj sobie w końcu z tego sprawę. Jesteś tylko jednym puzzlem w jego planie, skoro Twoje zdanie go w ogóle nie interesuje. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Nie, nie są wszędzie. Na ogródkach działkowych to serio jest wolna amerykanka. To nie jest miejsce do mieszkania. Że to nielegalne itd. to Ci już wielokrotnie tutaj tłumaczono. Czego nadal nie rozumiesz? Serio trollujesz (bo trolling to nie tylko wymyślanie historii) takimi stwierdzeniami zaciętej płyty. Zrobisz, jak chcesz, tylko serio: nie zakładaj potem kolejnego płaczliwego wątku, jak to w życiu Ci ciężko, jak to znowu nerwica zaatakowała, bo wszystko się ułożyło do d... i jeden wielki dramat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pytam jeszcze raz: Po co brać kredyt na cos co nigdy nie będzie twoje i niekoniecznie jest legalne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
.
|
w twoim przypadku to najlepiej by było, żebyś nigdzie nie figurowała w kwestii kredytu. i sama nie wierzę, że to mówię, ale lepiej by było, gdybyście wyremontowali poddasze, zrobili po swojemu niż wrzucali kasę w coś bez przyszłości. jeśli masz takie wielkie parcie na dziwne układy finansowe to "kupcie" sobie mieszkanie w TBSie.
#193 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
.
|
właśnie mi cycki opadły. w cenie durnej altany, w której chcesz mieszkać, możesz sobie kupić kawalerkę -_-
#196 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
.
|
albo za mniej więcej koszty remontu: http://olx.pl/oferta/nietuzinkowe-mi...tml#da2ea32deb
#198 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
.
|
jak ktoś nie ma kasy to układ idealny, bo wkład nie jest aż tak duży. no i lepsze to niż altanka na działce.
![]()
#201 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A czemu nie wynajem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
.
|
albo http://olx.pl/oferta/okazja-mieszkan...32deb;promoted w cenie altany, a opłaty prawie jak za darmo
![]()
#204 |
BAN stały
|
Jakie altany ? Kto pisał o jakieś altance,altanka to mała rudera a ja jak już myślałam o dużym domu tam.Ale też czytałam na necie,że to zły pomysł że mogą wyrzucić w każdej chwili,ale tyle ludzi ryzykuje i wiele lat tak mieszka
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
.
|
Cytat:
no co ty, nabijać komuś kiesę?! ![]()
![]() |
#207 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
.
|
dziecko drogie, działki z ROD są tak malutkie, że tam jedynie może powstać altana i nic więcej.
#209 |
BAN stały
|
A kto powiedział,że się nie da ? Tylko kwestia jego rodziców to oni nie chcą innego kredytu brać tylko i wyłacznie na remont poddasza a pozniej wszystko ma być przepisane na niego
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Duzy dom na dzialce? Dostaniesz nakaz rozbiórki, wlepia ci kare i dopiero będziesz miała problem. Czy ty w ogóle myślisz logicznie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.