![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego nie macie dzieci?
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jak sobie to wyobraze to mnie doslownie scina z nog. Siostra mojej bliskiej kumpeli właśnie tak miała jakieś 3 lata temu...wskazanie do cesarki, ale lekarz i położna uznali że "może się uda naturalnie". Cóż...NIE UDAŁO SIĘ. Dziecko niedotlenione, zmarło 2 tygodnie po porodzie. Szpital oczywiście pozwany, postępowanie w stosunku do konowałów też się toczyło ale dziecka życia to nie zwróci, a matce nie wynagrodzi cierpień. Zresztą ta dziewczyna wpadła po całej tej sytuacji w taką histerię i dołek psychiczny, że przez pół roku nie było z nią praktycznie kontaktu, a jak zaczęła z tego wychodzić to próbowała popełnić samobójstwo. Podziwiam jej faceta, bo trwał przy niej cały ten czas, a niejedna osoba by wymiękła. Teraz mają chłopczyka, ale z tego co kumpela opowiadała to siostra przez całą ciążę była pod opieką psychologa, bo dostawała ataków paniki na myśl o tym, że może stracić kolejne dziecko. Powinni jakieś testy wprowadzić dla położnych i lekarzy, przecież to się, za przeproszeniem, w pale nie mieści żeby te zawody były wykonywane przez tak pozbawionych empatii i wiedzy ludzi.
![]() |
![]() |
#183 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
w ogóle nie wiem czemu porównujesz odpowiedzialność za psy i koty do odpowiedzialności za dzieci, moje psy i koty zostają ze mną na wieki, odpowiedzialnosc ogranicza się do zdrowia, jedzenia, sprzątania po nich itd, nie wysyłam ich na studia, nie oczekuję od nich wyprowadzki i samodzielnego życia, nie wyjaśniam im norm społęcznych i zasad moralnych, które chcę im wpoić, oczekuję tylko nieszczania na podłogi co to za porównanie w ogóle ![]() Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2015-08-17 o 16:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam w rodzinie i wśród znajomych sporo osób które już rodziły i szczerze mówiąc Ameryki nie odkryję jak napisze, że są 3 grupy ![]() 1. Porody książkowe, bez problemu, ból był rzeczywiście (jeśli rodziły bez znieczulenia) ale do zniesienia. Często te dziewczyny mówią, że ten ból to taki na maksa silny ból miesiączkowy. Te które miały bolesne miesiączki o wiele łatwiej znosiły ból porodowy. Wszystkie dziewczyny należące do tej grupy chcą mieć jeszcze dzieci, bo uważają że wcale nie jest tak strasznie rodzić ![]() 2. Porody z komplikacjami, ale nie na tyle poważnymi żeby skutkowały traumą. To u mnie w rodzinie zwłaszcza, więc słaba perspektywa mnie czeka ![]() ![]() 3. Porody z poważnymi komplikacjami, często kończące się nawet wizytą na OIOMie. Znam 3 takie przypadki, za każdym razem wina lekarza debila i położnej psycholki. Jedna z dziewczyn przeszła kilka operacji bo musieli jej składać do kupy szyjkę macicy, druga została tak beznadziejnie pozszywana, że ma ogromne problemy z seksem, wypróżnianiem się itd i czeka ją operacja, z kolei jeszcze inna nie trzyma moczu. No i one zgodnie twierdzą, że nigdy więcej porodu naturalnego, co najwyżej cesarka albo adopcja.
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
jestę wieszczę
|
Dokładnie. To faktycznie fascynujące, ale jak ktoś się nadaje do tego. Ja mogłabym za dużo schizolstwa przekazać potomstwu
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Konto usunięte
|
Owszem sa tez lższejsze przemyslenia,ale te wg mnie chamskie mi sie wrzuciły w oczy. Zakonna nie mam zamiaru nikogo przekonywac do dzieci nie wiem gdzie to wyczytalas? Rozumiem, ze ktos nie chce i nie lubi etc ale no kurcze w jakis slowach z taktem mozna o tym pisac... Nie? Jest roznica jak napisze nie lubie zwierzat, balagnia, brudza nieladnie pachna, a nie lubie siersciuchiw, frzarzy bo smierdza, sa glupie, sraja i szczaja...itp epitety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Naczelna Nastolatka
|
usilnie próbujesz zrobić gównoburzę
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Konto usunięte
|
nie wiem po co w ogóle czytasz te posty w takim razie, skoro tak cię razi wszystko co reprezentują, planujesz zostać meczennikiem za macierzyńśtwo po śmierci? nie wiem, nie interesują mnie dzieci, więc omijam posty o tym jakie są super.
zapewniam, ze nikt jezyka i postrzegania nie zmieni po twoich foszkach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj sie po prostu ![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Naczelna Nastolatka
|
Akurat czytam tamten wątek i uważam, że słowo obrzydzenie jest co najmniej nie na miejscu w takim temacie.
![]() |
#195 | |
O RLY?
|
Cytat:
tak, np. Demi (soz Dem, za wywolanie Ciebie) na pewno tak sie nudzi w zyciu, ze nie ma co robic tylko rozkrecac gunwoburze na temat bejbikow na wizazu. plis.
![]() |
![]() |
#196 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Konto usunięte
|
O jej jaka znowu gownoburze... Forum jest po to by wyraz swoje zdanie, prawda? Wiec je wyrazam, a to , ze nie podoba sie ono jasnie wybitynym wizazonko elicie tego miejsca , coz. I tak, wiem Luba hejt sie zacznie ...to dziala nastepujaco powiesz cos innego niz jasnie reszta jak smiesz?! I za chwile dosrywanki na temat twoj lol. Pisze na wielu forach , ale tylko na tym baby maja jakas niezmska rozrywke w dosrywaniu innym...w agresji...
Demi ale ja nie mam zamiaru zmieniac niczyjego postrzegania...a takt jednak by sie przydał, i nie przezywam tego jak to ktoras napisala ...tylko taki slang mnie mierzi.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#199 |
Konto usunięte
|
O zaczyna się.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie wiem, zadzwoń do mnie jak za bycie dzieckiem będzie gdzieś na świecie groziła kara śmierci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Widzę, że tego oczekiwałaś z niecierpliwością. Sorry, ale nie mogę patrzeć jak ktoś pisze w taki sposób. Twoja wypowiedź jest kompletnie niezrozumiała.
![]() |
#202 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Konto usunięte
|
Trudno, a wydawałoby sie, że czytac każdy potrafi...nawet jesli sa wielkokropki...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też draznią wielokropki, ale akurat wypowiedź zrozumiałam, więc nie wiem o co wielkie halo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dla mnie brzmiała jak bełkot, nie tylko przez wielokropki.
![]() |
#207 |
Konto usunięte
|
Czyli jak za coś naturalnego nie grozi bezzasadna kara śmierci to juz mozna jechac po tym do woli? Kultura należy się tylko szeroko pojmowanym mniejszosciom?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Konto usunięte
|
Oho,pojazd sie zaczal, czas wycigac popcorn i cole
![]() ![]() Edytowane przez 201605311017 Czas edycji: 2015-08-17 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wątek brzmi: "dlaczego nie macie dzieci?" "Bo uważam je za śmierdzące, wyjące bachory i musiałabym upaść na głowę by takie robić" jak najbardziej jest odpowiedzią w temacie. Natomiast twoje uwagi to off top, który nikogo nie interesuje.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, gdzie wyczytalas , ze uwazam ze tak wypowiadajace sie osoby powinny sobie jak to ujelas "robic " dzieci , czy tez nie wiem skad ta sugestia. Odpowiem , uwzam, ze nie powinny ich "robic" zreszta na logike jak nie chca to nie beda miec. A co do mojego offtopicu odzew jest duzy, wiec chyba niedokonca nie interesuje.
Mnie chodziło, o sposob w jaki sie to swoje zdanie wyraza i tyle. Te ktore doszukuja sie tam obrazy,gowniburzy , maja obraz i gownoburze ,ktore same tworza. Tyle , z mojej strony koniec tematu. Co do tematu nie mam dzieci bo jak narazie kompletnie mnie nie interesuje ta sfera, moze w przyszłosci. Nie musze dodawac do tego, ze smierdza, czy rycza, i sa glupsze od mojego psa i kota. Tyle i tylko tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.