Dlaczego nie macie dzieci? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-17, 16:54   #181
stesia
Zakorzenienie

Dot.: Dlaczego nie macie dzieci?

Cytat:
Napisane przez Nocna Nimfa Pokaż wiadomość
no wiem,ze to trezba przez pewien filt przepuszczac,
mam taka kuzynke, co jako jedyna w rodzinie rodzila naturalnie I przez pol roku sie zarzekala, ze nigdy wiecej dzieci, ze boli jak cholera itp,
po czym rok pozniej innej kuzynce doradzala porod naturalny twierdzac, ze to wcale az tak nie bolalo I woogle byloto jedno z najpiekniejszych przezyc w jej zyciu
ja tam z nikim o porodach nie rozmawiam co by się nie nasłuchać od jednych jak to boli a od drugich że nic a nic nie bolało jak najdzie mnie kiedyś na dziecko to wtedy może zacznę się interesować kogo bolało i jak bardzo ale chyba sobie daruję żeby nie panikować za to jedna kuzynka mimo że rok już minął dalej wspomina jak to się namęczyła prawie 12 godz, a później ok 2 dni ledwo chodziła bo tak ją bolało i popuchła, a jak korzystała z wc to ją strasznie bolało
stesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 16:54   #182
phony
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
jezu, tak, komplikacje przy porodzie to jeden z moich większych strachów, nie wiem co bym zrobiła jakby moje dziecko urodziło się mocno upośledzone, nie chciałąbym poświęcić życia na zajmowanie się nim, bo to wegetacja dla nas obojga, oj nie, brrrr

ja jak sobie to wyobraze to mnie doslownie scina z nog. Siostra mojej bliskiej kumpeli właśnie tak miała jakieś 3 lata temu...wskazanie do cesarki, ale lekarz i położna uznali że "może się uda naturalnie". Cóż...NIE UDAŁO SIĘ. Dziecko niedotlenione, zmarło 2 tygodnie po porodzie. Szpital oczywiście pozwany, postępowanie w stosunku do konowałów też się toczyło ale dziecka życia to nie zwróci, a matce nie wynagrodzi cierpień. Zresztą ta dziewczyna wpadła po całej tej sytuacji w taką histerię i dołek psychiczny, że przez pół roku nie było z nią praktycznie kontaktu, a jak zaczęła z tego wychodzić to próbowała popełnić samobójstwo. Podziwiam jej faceta, bo trwał przy niej cały ten czas, a niejedna osoba by wymiękła. Teraz mają chłopczyka, ale z tego co kumpela opowiadała to siostra przez całą ciążę była pod opieką psychologa, bo dostawała ataków paniki na myśl o tym, że może stracić kolejne dziecko.

Powinni jakieś testy wprowadzić dla położnych i lekarzy, przecież to się, za przeproszeniem, w pale nie mieści żeby te zawody były wykonywane przez tak pozbawionych empatii i wiedzy ludzi.
Stary 2015-08-17, 16:54   #183
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gryczanka21 Pokaż wiadomość
Dla mnie ten watek to raczej nie dlaczego nie macie dziecki tylko jak bardzo nienawidze dxzieci.soryy wiadomo nie kazdy chce dziecko, spoko ale po co pisac ze smierdza, sa pasozytami i sa glupsze od psow i kotkow. Ze sa kula u nogi do doroslosci i trzeba wziac za nie odpowiedzialnosc a za pieski i kotki nie trze a logika wizazu. I tekst ze dzieci ma patologia lol, jakies badania? Niedlugo chyba rzeczywiscie obciachem bedxie miec dziecko.
ale ty jesteś świadoma tego, ze nikt tu o dzieciach jakichś konkretnych ani jako o ogóle nie pisze ani o ich matkach tylko o naszych własnych odczuciach dotyczących NASZEGO macierzyństwa i NASZEGO postrzegania dzieci? DLA MNIE OSOBIŚCIE dziecko byłoby kulą u nogi, tak bym czuła i dlatego go nie mam, bo po co sobie i jemu robić pod górkę, brzydzą mnie małe dzieci, bo świnią i nie pachną fiołkami najczęściej, więc nie wpieprzam się w opiekę nad nimi, to wszystko to są moje osobiste odczucia na temat mojego życia. jak masz inaczej, to proszę bardzo, nikogo to tutaj nie obchodzi, serio. oburzając się na czyjesz uczucia i obawy na pewno nie przekonasz nikogo, że te biedne matki są tak bardzo uciskane przez to podłe anty-dzieciowe społęczeństwo

w ogóle nie wiem czemu porównujesz odpowiedzialność za psy i koty do odpowiedzialności za dzieci, moje psy i koty zostają ze mną na wieki, odpowiedzialnosc ogranicza się do zdrowia, jedzenia, sprzątania po nich itd, nie wysyłam ich na studia, nie oczekuję od nich wyprowadzki i samodzielnego życia, nie wyjaśniam im norm społęcznych i zasad moralnych, które chcę im wpoić, oczekuję tylko nieszczania na podłogi
co to za porównanie w ogóle

Edytowane przez 201607231707
Czas edycji: 2015-08-17 o 16:56
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 17:03   #184
phony
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stesia Pokaż wiadomość
ja tam z nikim o porodach nie rozmawiam co by się nie nasłuchać od jednych jak to boli a od drugich że nic a nic nie bolało jak najdzie mnie kiedyś na dziecko to wtedy może zacznę się interesować kogo bolało i jak bardzo ale chyba sobie daruję żeby nie panikować za to jedna kuzynka mimo że rok już minął dalej wspomina jak to się namęczyła prawie 12 godz, a później ok 2 dni ledwo chodziła bo tak ją bolało i popuchła, a jak korzystała z wc to ją strasznie bolało

ja mam w rodzinie i wśród znajomych sporo osób które już rodziły i szczerze mówiąc Ameryki nie odkryję jak napisze, że są 3 grupy

1. Porody książkowe, bez problemu, ból był rzeczywiście (jeśli rodziły bez znieczulenia) ale do zniesienia. Często te dziewczyny mówią, że ten ból to taki na maksa silny ból miesiączkowy. Te które miały bolesne miesiączki o wiele łatwiej znosiły ból porodowy. Wszystkie dziewczyny należące do tej grupy chcą mieć jeszcze dzieci, bo uważają że wcale nie jest tak strasznie rodzić

2. Porody z komplikacjami, ale nie na tyle poważnymi żeby skutkowały traumą. To u mnie w rodzinie zwłaszcza, więc słaba perspektywa mnie czeka porody długie, bolesne, często jakieś problemy typu za rzadkie skurcze, za małe rozwarcie, konieczność nacięcia itd. Wszystkie po porodzie mówią, że NIGDY WIĘCEJ DZIECI potem po jakichś 6 miesiącach zdanie powoli się zmienia i w efekcie kolejne dzieci w drodze.

3. Porody z poważnymi komplikacjami, często kończące się nawet wizytą na OIOMie. Znam 3 takie przypadki, za każdym razem wina lekarza debila i położnej psycholki. Jedna z dziewczyn przeszła kilka operacji bo musieli jej składać do kupy szyjkę macicy, druga została tak beznadziejnie pozszywana, że ma ogromne problemy z seksem, wypróżnianiem się itd i czeka ją operacja, z kolei jeszcze inna nie trzyma moczu. No i one zgodnie twierdzą, że nigdy więcej porodu naturalnego, co najwyżej cesarka albo adopcja.
Stary 2015-08-17, 17:05   #185
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie ten watek to raczej nie dlaczego nie macie dziecki tylko jak bardzo nienawidze dxzieci.soryy wiadomo nie kazdy chce dziecko, spoko ale po co pisac ze smierdza, sa pasozytami i sa glupsze od psow i kotkow. Ze sa kula u nogi do doroslosci i trzeba wziac za nie odpowiedzialnosc a za pieski i kotki nie trze a logika wizazu. I tekst ze dzieci ma patologia lol, jakies badania? Niedlugo chyba rzeczywiscie obciachem bedxie miec dziecko.
Umiesz czytać? Jeśli tak - co z całymi przemyśleniami o tym, że "tak bardzo chcę dzieci, będę miała, fascynuje mnie to i tamto, tylko czekam na XXX(wstaw dowolny powód)"? Te literki ci się już w główce nie poukładały? Nie pasowały do potrzeby obrażenia innych?
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 17:11   #186
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Dla mnie to jest przerażający ciężar i odpowiedzialność.
Dokładnie. To faktycznie fascynujące, ale jak ktoś się nadaje do tego. Ja mogłabym za dużo schizolstwa przekazać potomstwu

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 17:11   #187
201605311017
Konto usunięte

Owszem sa tez lższejsze przemyslenia,ale te wg mnie chamskie mi sie wrzuciły w oczy. Zakonna nie mam zamiaru nikogo przekonywac do dzieci nie wiem gdzie to wyczytalas? Rozumiem, ze ktos nie chce i nie lubi etc ale no kurcze w jakis slowach z taktem mozna o tym pisac... Nie? Jest roznica jak napisze nie lubie zwierzat, balagnia, brudza nieladnie pachna, a nie lubie siersciuchiw, frzarzy bo smierdza, sa glupie, sraja i szczaja...itp epitety.
201605311017 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 17:13   #188
zakonna
Naczelna Nastolatka

usilnie próbujesz zrobić gównoburzę
Stary 2015-08-17, 17:13   #189
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem sa tez lższejsze przemyslenia,ale te wg mnie chamskie mi sie wrzuciły w oczy. Zakonna nie mam zamiaru nikogo przekonywac do dzieci nie wiem gdzie to wyczytalas? Rozumiem, ze ktos nie chce i nie lubi etc ale no kurcze w jakis slowach z taktem mozna o tym pisac... Nie? Jest roznica jak napisze nie lubie zwierzat, balagnia, brudza nieladnie pachna, a nie lubie siersciuchiw, frzarzy bo smierdza, sa glupie, sraja i szczaja...itp epitety.
Boli cie ze ktoś nie znosi dzieciorow ? Dlaczego?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 17:13   #190
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem jak można brać do siebie takie rzeczy i tak bardzo przeżywać opinie innych ludzi z forum internetowego.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 17:18   #191
201607231707
Konto usunięte

nie wiem po co w ogóle czytasz te posty w takim razie, skoro tak cię razi wszystko co reprezentują, planujesz zostać meczennikiem za macierzyńśtwo po śmierci? nie wiem, nie interesują mnie dzieci, więc omijam posty o tym jakie są super.
zapewniam, ze nikt jezyka i postrzegania nie zmieni po twoich foszkach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-17, 17:24   #192
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Te posty sa obliczone na to, zeby takie osoby jak Ty, czyli nie znajace jeszcze wizazu, oburzyly sie. I juz mozna krecic gownoburze, czepiajac sie "swiezynki", ktora ma zludzenia co do "taktu" wizazanek
Nie przejmuj sie po prostu i przyzwyczajaj

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 17:26   #193
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
usilnie próbujesz zrobić gównoburzę
Podobna się toczy w wątku o gejach trzymających się za ręce. Tyle ze tam obrzydzenie jest tepione
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 17:29   #194
zakonna
Naczelna Nastolatka

Akurat czytam tamten wątek i uważam, że słowo obrzydzenie jest co najmniej nie na miejscu w takim temacie.
Stary 2015-08-17, 17:34   #195
aer
O RLY?

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Te posty sa obliczone na to, zeby takie osoby jak Ty, czyli nie znajace jeszcze wizazu, oburzyly sie. I juz mozna krecic gownoburze, czepiajac sie "swiezynki", ktora ma zludzenia co do "taktu" wizazanek
Nie przejmuj sie po prostu i przyzwyczajaj
serio Luba?
tak, np. Demi (soz Dem, za wywolanie Ciebie) na pewno tak sie nudzi w zyciu, ze nie ma co robic tylko rozkrecac gunwoburze na temat bejbikow na wizazu.
plis.

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 17:36   #196
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Akurat czytam tamten wątek i uważam, że słowo obrzydzenie jest co najmniej nie na miejscu w takim temacie.
Też czytam, bo jeszcze nie zdążyłam niczego napisać ale w sumie jestem w stanie zrozumieć oburzenie ze dzieci ogólnie i zawsze glupsze od zwierzat itd.
Stary 2015-08-17, 17:36   #197
201605311017
Konto usunięte

O jej jaka znowu gownoburze... Forum jest po to by wyraz swoje zdanie, prawda? Wiec je wyrazam, a to , ze nie podoba sie ono jasnie wybitynym wizazonko elicie tego miejsca , coz. I tak, wiem Luba hejt sie zacznie ...to dziala nastepujaco powiesz cos innego niz jasnie reszta jak smiesz?! I za chwile dosrywanki na temat twoj lol. Pisze na wielu forach , ale tylko na tym baby maja jakas niezmska rozrywke w dosrywaniu innym...w agresji...

Demi ale ja nie mam zamiaru zmieniac niczyjego postrzegania...a takt jednak by sie przydał, i nie przezywam tego jak to ktoras napisala ...tylko taki slang mnie mierzi....
Stary 2015-08-17, 17:41   #198
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
O jej jaka znowu gownoburze... Forum jest po to by wyraz swoje zdanie, prawda? Wiec je wyrazam, a to , ze nie podoba sie ono jasnie wybitynym wizazonko elicie tego miejsca , coz. I tak, wiem Luba hejt sie zacznie ...to dziala nastepujaco powiesz cos innego niz jasnie reszta jak smiesz?! I za chwile dosrywanki na temat twoj lol. Pisze na wielu forach , ale tylko na tym baby maja jakas niezmska rozrywke w dosrywaniu innym...w agresji...

Demi ale ja nie mam zamiaru zmieniac niczyjego postrzegania...a takt jednak by sie przydał, i nie przezywam tego jak to ktoras napisala ...tylko taki slang mnie mierzi....
Jeszcze... więcej... wielokropków...

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 17:43   #199
201605311017
Konto usunięte

O zaczyna się. do czego jeszcze sie przyczepisz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-17, 17:46   #200
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Podobna się toczy w wątku o gejach trzymających się za ręce. Tyle ze tam obrzydzenie jest tepione
cieszy mnie to, że wiedziałąm, ze ktoś taki post napisze i już się mentalnie przygotowałam na to, ze będzie zbyt głupi aby na niego odpisywać
nie wiem, zadzwoń do mnie jak za bycie dzieckiem będzie gdzieś na świecie groziła kara śmierci
Stary 2015-08-17, 17:46   #201
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Widzę, że tego oczekiwałaś z niecierpliwością. Sorry, ale nie mogę patrzeć jak ktoś pisze w taki sposób. Twoja wypowiedź jest kompletnie niezrozumiała.

Stary 2015-08-17, 17:48   #202
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
do tego, ze proponujemy założyć sobie osobny wątek na kręcenie gównoburzy na temat języka używanego do opisywania niechęci do dzieci, bo nie o tym jest wątek i niepotrzebnie robisz offtopy z dupy
Stary 2015-08-17, 17:48   #203
kalincia
BAN stały

Cytat:
Ale wiesz, ze użyłaś ich zbyt wiele? Wejdź na wątek "kwintesencja wizażu", to zobaczysz, że sprawa wielokropków nie dotyczy tylko ciebie.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-17, 17:50   #204
201605311017
Konto usunięte

Trudno, a wydawałoby sie, że czytac każdy potrafi...nawet jesli sa wielkokropki...
Stary 2015-08-17, 17:50   #205
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
do tego, ze proponujemy założyć sobie osobny wątek na kręcenie gównoburzy na temat języka używanego do opisywania niechęci do dzieci, bo nie o tym jest wątek i niepotrzebnie robisz offtopy z dupy
Akurat nie ona ten offtop zaczęła
Mnie też draznią wielokropki, ale akurat wypowiedź zrozumiałam, więc nie wiem o co wielkie halo.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 17:51   #206
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Akurat nie ona ten offtop zaczęła
Mnie też draznią wielokropki, ale akurat wypowiedź zrozumiałam, więc nie wiem o co wielkie halo.
Dla mnie brzmiała jak bełkot, nie tylko przez wielokropki.

Stary 2015-08-17, 17:55   #207
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
cieszy mnie to, że wiedziałąm, ze ktoś taki post napisze i już się mentalnie przygotowałam na to, ze będzie zbyt głupi aby na niego odpisywać
nie wiem, zadzwoń do mnie jak za bycie dzieckiem będzie gdzieś na świecie groziła kara śmierci
Czyli jak za coś naturalnego nie grozi bezzasadna kara śmierci to juz mozna jechac po tym do woli? Kultura należy się tylko szeroko pojmowanym mniejszosciom?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-17, 18:08   #208
201605311017
Konto usunięte

Oho,pojazd sie zaczal, czas wycigac popcorn i cole skoro odbiegam od tematu po co wy rowniez od niego odbiegacie? Swoja droga moje wypowiedzi nie byly takim calkiem offtopic wszak tyczyly sie dzieci. a owa gownoburze same rozpoczelyscie naskakujac na mnie ot co. Wypowie sie ktos w innym tonie niz wy... To zaczyna sie pojazd na te osobe. Taka prawda. Lubicie to po prostu.

Edytowane przez 201605311017
Czas edycji: 2015-08-17 o 18:11
Stary 2015-08-17, 18:18   #209
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem sa tez lższejsze przemyslenia,ale te wg mnie chamskie mi sie wrzuciły w oczy. .
Czyli co? Uważasz, że osoby, które tak wyrażają się o macierzyństwie, dziciach powinny sobie te dzieci robić?

Wątek brzmi: "dlaczego nie macie dzieci?"
"Bo uważam je za śmierdzące, wyjące bachory i musiałabym upaść na głowę by takie robić" jak najbardziej jest odpowiedzią w temacie. Natomiast twoje uwagi to off top, który nikogo nie interesuje.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 18:42   #210
201605311017
Konto usunięte

Nie wiem, gdzie wyczytalas , ze uwazam ze tak wypowiadajace sie osoby powinny sobie jak to ujelas "robic " dzieci , czy tez nie wiem skad ta sugestia. Odpowiem , uwzam, ze nie powinny ich "robic" zreszta na logike jak nie chca to nie beda miec. A co do mojego offtopicu odzew jest duzy, wiec chyba niedokonca nie interesuje.

Mnie chodziło, o sposob w jaki sie to swoje zdanie wyraza i tyle. Te ktore doszukuja sie tam obrazy,gowniburzy , maja obraz i gownoburze ,ktore same tworza. Tyle , z mojej strony koniec tematu. Co do tematu nie mam dzieci bo jak narazie kompletnie mnie nie interesuje ta sfera, moze w przyszłosci. Nie musze dodawac do tego, ze smierdza, czy rycza, i sa glupsze od mojego psa i kota. Tyle i tylko tyle.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości