|
|
#181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Cytat:
a tej wody to wlewamy tyle żeby warzywa zakryta, czy troche wiecej?[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52426201]Nie no wyjdę z siebie i stanę obok dziewczyny. Jak Boga kocham jeszcze trochę i tak się stanie... Mąż wrócił z budowy, bo robił tam grilla ze szwagrem, który postanowił tam spać w namiocie. I co zrobił mój mąż? Obudził mnie Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Współczuję Ci, tak jakby robił Ci dzisiaj na złość Cytat:
A u mnie dzisiaj powodz z cyckow była, od rana miałam same plamy na koszulce do spania, tetaz zdjelam biustonosz i aż sztywny w środku, chyba te wkladki kupie sobie wcześniej już tak wcześniej miałAm, a,potem np tydzień sucho, ale dzisiaj jakoś wyjątkowo dużo, więc lepiej mieć cos takiego w domu ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Adka juz Ci zazdroszczę jutrzejszych lowow to ze masz się pochwalić chyba już mówić nie musze? ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiam się czy to ok, że mi nic nie cieknie, ale z drugiej strony coś tam białego widzę na sutkach jak dotykam ich i to już od jakiegoś 16 tygodnia...
Jak będzie Wam bardzo leciało to mleko to dajcie znać lekarzowi, gdzieś czytałam ostatnio, że to oznacza jakieś hormonalne zaburzenia i może wywołać przedwczesny poród czy coś... U którychś mamusiek jakaś dziewczyna pisała o tym |
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz Ci wysłałam
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Czubasek piękne ciuszki, a brzuszek jaki okraglutki, jak piłeczka
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Acapella u mnie tez sucho, ani kropelki i jakos sie nad tym nie zastanawiałam
Bardziej mnie martwi ze moje dziecię nie daje coraz to wyraźniejszych kopniaków
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
Fionka - Dzięki za zaprzyjaźnienie :P
No moje też nie kopie wcale mocniej... I widać, że kopie to bardzo rzadko, parę razy tylko widziałam odkształcenie. Ale rośnie, bo widzę ![]() Sylwuska- samo mleko nie, ale niby jest oznaką, że jest za mało jakiegoś hormonu podtrzymującego ciążę. Nie jestem jednak ekspertem, gdzieś to wyczytałam, lepiej zapytaj swojego lekarza Spokojnie
Edytowane przez acapella Czas edycji: 2015-08-16 o 00:25 |
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Fionka dzisiaj mam podobnie, pół dnia się zamartwialam, bo jak wczoraj Mała hulala, ze aż miło, no i wieczorem miałam te akcje, że tak brzuch mnie ciągnął i bolał, to dzisiaj prZez większość dnia praktycznie zero odzewu, no to u mnie przed oczami juz obraz, ze się dusi pepowina w brzuchu i nie rusza się, chyba zwariowalam
ale wieczorem sprzedała mi kilka pukniec, więc liczę na to, ze jest ok...Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno jest ok. Tak samo z siara. Jednym leci innym nie.
Mi bardziej chodzi o to, że myślałam ze ruchy będą bardziej wyraźne a tymczasem od 2 tygodni jest tak samo
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze jest na to czas, myślę, że są wyrazniejsze jak dziecko ma co raz mniej miejsca ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Ja też myślałam, że to normalne, że jednym leci a innym nie, ale natknęłam się na tą informację to alarmuję, żeby zainteresowane mogły sprawdzić :P
I też myślałam, że ruchy będą lepiej odczuwalne, bo rośnie i ma więcej siły i może mocniej kopnąć Potem mało miejsca, żeby wziąć rozpęd Ale pewnie bardziej widoczne ![]() W ogóle ostatnio mi się śniło, że się Gniewko tak ulożył, że było widać jego twarz przez brzuch i do TŻta dzwoniłam głupia zamiast zdjęcia robić... Ale to był przerażający widok...
|
|
|
|
#192 |
|
Konto usunięte
|
Sylwuska pępowiną to się pewnie jeszcze nie raz i nie dwa okręci - teraz ma dużo miejsca, buja się wte i wewte to i się owija pępowiną. To jest niebezpieczne później, kiedy dziecku jest ciasno i jak się owinie to nie ma jak się odkręcić.
Co do siary nie pomogę, nie widziałam, nie mam. A wydzielina z piersi może świadczyć o zaburzeniach związanych z wydzielaniem prolaktyny. Nie wiem tylko czy na plus czy na minus. I nie wiem czy w ciąży też, bo w końcu to naturalne, że piersi w tym czasie zaczynają produkować mleko. Zaczynam ziewać, idę się położyć... Super, prawie 3 godziny czuwania w środku nocy Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#193 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do smarowania to ja zwykle przypominam sobie o oliwce jak mnie zaczyna skóra na brzuchu ciągnąc, wtedy nerwowo oglądam się czy nic nie wyskoczyło nowego i lecę po smarowidło ![]() Cytat:
Cytat:
moja kuzynka miała już tak chyba od 3 miesiąca że pokarm się pokazywał i wszystko było ok, także się nie stresuj... ale dla spokoju na pewno warto o tym lekarzowi powiedzieć
|
|||
|
|
|
#194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52426945]Sylwuska pępowiną to się pewnie jeszcze nie raz i nie dwa okręci - teraz ma dużo miejsca, buja się wte i wewte to i się owija pępowiną. To jest niebezpieczne później, kiedy dziecku jest ciasno i jak się owinie to nie ma jak się odkręcić. Co do siary nie pomogę, nie widziałam, nie mam. A wydzielina z piersi może świadczyć o zaburzeniach związanych z wydzielaniem prolaktyny. Nie wiem tylko czy na plus czy na minus. I nie wiem czy w ciąży też, bo w końcu to naturalne, że piersi w tym czasie zaczynają produkować mleko. Zaczynam ziewać, idę się położyć... Super, prawie 3 godziny czuwania w środku nocy Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]No właśnie mi też się to wydało naturalne, dlatego nawet nie przypuszczałam, że to,może być objaw czegoś niedobrego... Dobranoc ;* Cytat:
czuje, Ze to będzie długi tydzień...Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. tak sobie myślę..
Nie chcę inwestować w jakieś extra meble i łóżeczka do salonu - dziecko na noc będzie spało na górze z nami w sypialni.. ale w dzień miałam plan w salonie.. i nie wiem czy trzymać wózek w pokoju czy zainwestować w coś takiego i trzymać na sofie... co myślicie?
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
Znów spać nie mogę..... Wrrrr
Odespac też później nie mam jak i zła jestem. Od września idę na zwolnienie to może jak mały pójdzie do przedszkola to będę mogła jakoś spać rano. Jak nie problem z zaśnięciem to z nocną pobudka |
|
|
|
#197 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Noni czuje, ze skora jest nawilżona. Cytat:
![]() Hej ![]() Ja dziś wczesnie na nogach, bo jedziemy nad ta Soline. Cala noc nie spalam, bo glowa mi peka i żałuję, że nie wzięłam tabletki od razu. Teraz bede musiala wziac, bo zaraz mo łeb rozsadzi :/ Oby mi przeszlo, bo nie wyobrazam sie tak caly dzień... Mnie dzis pewnie nie będzie aż do wieczora, więc milego dnia wszystkim ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#198 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale noc. .. o 3 obudził mnie głód i siku. O 5 kot i siku.. a tu 6 i wstać trza. Jeszcze mgła i widoczność na 20 metrów. ..
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się na nowym wątku
)!Rudaska co do smarowania .. mi zapał nie minął mega pilnuje tego żeby rano i wieczorem się posmarować bo boje się ze że teraz zacznie mi się ten etap .. tycia w expresowym tempie i czasami nawet z łóżka się wracam żeby na noc się nasmarowac . Co do samych efektów skóra jest nawilżona i tyle .. ale póki co nic mi się Nie pojawiło niechcianego wiec to jest dla mnie motywatorAcapella ja plamki na koszulce z siary miałam tylko raz .. ale jakoś się tym nie martwię ![]() Halwaya tez będę musiała pomyśleć o takim legowisku .. bo wózek mi się za nic w świecie nie zmieści .. Aniqa udanego wypoczynku i mam nadzieje ze głową przestaje bolec )![]() Gryzelda mam wrażenie ze tz czasami poprostu nie używają mózgu tym sobie tłumacze takie akcje ![]() Adka udanych łowów ![]() Fionka ja mam wrażenie ze teraz te Kopniaki są bardziej delikatne niż na początku. . Ja jeszcze nie mam zgagi .. wsumie nawet nie wiem jak to jest bo w życiu jej nir miałam .. ale nir liczę na to ze mnie ominie w 100% ![]() Wczoraj do pozna byłam u kumpeli i powiem Wam tak mi brakowało babskiego spotkania .. uśmiałam się i najadlam nikt mi nie wierzy ze jestem w 6 mcu- bo przecież prawie wcale nie mam brzucha z jednej strony jest to fajne .. ale z 2 np nie mogę liczyć na to żeby ktoś mnie przepuścilW kolejce chyba że się mega wypne:d Musze się Wam pochwalić .. albo moja mama albo rodzice tz wezmą nam kredyt na mieszkanie !!! (niestety do spłaty nie są tacy chętni ) jutro tz ma urodziny i będziemy obgadywac szczegóły ..Wiem ze to swego rodzaju pętla na szyi .. ale jest to dla nas jedyna szansa .. wole płacić ten np 1000 kredytu + 1000 opłat i mieć swoje .. niż płacić łącznie 1700 komuś. . I nic z tego nie mieć ![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Adka to uważajcie na drodze
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
One due będziemy
* Mgła schodzi supeeeeer!!!!
|
#201 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:33 ---------- Poprzedni post napisano o 05:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
Limonka tez mam sucho
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
0enedue to rodzice jako żyranci czy normalnie na siebie cały kredyt? Rodzice TŻ wzięli na córkę swoją bo mieli ogromną zdolność kredytową. Fajnie,że w rodzinie zaufanie
ja wolę nazbierać na duży wkład własny i resztę dobrać,bo z moim ojcem o pieniądzach lepiej nie dyskutować ![]() U nas całą noc padało,a teraz znów robi się parówa,bo wszystko paruje :/ Czuje się lepiej ale zobaczymy jak wstane 'Widzę że kiepska noc mialyście ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Aa mi też nic nie cieknie z piersi. Ważne żeby potem było
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku
|
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie Oni wezmą na siebie .. ja tak czy siak będę chciała z nimi umowę spisać taka między nami ze to my będziemy im go opłacać. Zresztą jutro będziemy o tym gadać .. kumpel nam sprawdzi jaka mają zdolność.. i zaczniemy działać. Oby coś z tego wyszło
![]() U nas w nocy nie padało ale jak narazie same chmury .. szczerze nie mogę się doczekać wtorku i ochłodzenia może wyciągnę dzisiaj tz i pojedziemy wózki zobaczyć
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie tu nocne zycie bylo :p
U nas w nocy przeszly burze i w sumie badal grzmi wiec jest czym oddychac ![]() Tz juz wybyl z lozka i lazi po podworku wiec ja lebiu☠☠☠☠e poki mala spi
|
|
|
|
#207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hm, nie mogę spać ze stresu :/ I stresuję się, że nie powinnam się stresować. Blah. Mi jakoś nic z piersi nie cieknie, mam tylko obolałe, obrzmiałe i obrzydliwe sutki. Prawdę mówiąc ostatnio uznałam, że biust wygląda mi krowiasto. Nie podobają mi się karmiące piersi, zwykle są właśnie krowiaste No może to wina tego, że zawsze byłam małopiersiasta. Zgagi nie mam, ale ja to chyba raz w zyciu miałam. Wzdęcia niezmiennie, ale to już pójdzie pod leczenie po ciąży pewnie. Wolałabym zgagę Młody się rusza, czy mocniej, to nie wiem, od czasu do czasu mocniej walnie, ale nie jakoś szałowo. No nic, to spadam, bo znów mam kiepski nastrój
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 |
|
Wtajemniczenie
|
WOJNIANN ja też co miesiąc robię z synkiem porządek u niego w pokoju ale za dwa dni wszystko jest po staremu
zabawek ma full i chociaż sprząta po sobie to dokładnie jak twój wrzuca wszystko gdzie popadnie a potem mnie pyta gdzie co jest![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- MUJER dziękuję za troskę ale to nie mnie cycek zwiał pod pache tylko Fionce ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Ja też ani kropelki. W pierwszej ciąży zaczęło mi lecieć około 8 miesiąca.
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Cieńwiatru po porodzie miałaś łyżeczkowanie? Czemu to się robi?
|
|
|
|
#210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja juz mam prawie codziennie. Wczoraj po malinach
Cytat:
Cytat:
0enedue Fajnie z tym kredytem. Lepiej siebie spacac niz czyjes raty
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.

ja do tej pory robiłam bez mąki bo tak lubimy i jest lżejsze.
rosi:
już tak wcześniej miałAm, a,potem np tydzień sucho, ale dzisiaj jakoś wyjątkowo dużo, więc lepiej mieć cos takiego w domu 

ale wieczorem sprzedała mi kilka pukniec, więc liczę na to, ze jest ok...