Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-31, 16:40   #181
sunshine1551
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Ja dziś dostałam czekoladę tiramisu i jak będę mogla po porodzie to wtoce calom na raz
Stary 2015-10-31, 16:43   #182
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Tak jak kropcia piszesz, nie zauwazylam ze nie dopisalam 5 mc skrot myslowy

Jak dobrze niestety rzadko ktos chce sprzedac po jednym dziecku stokke z 2 tys zl
No wlasnie, dlatego bardziej nastaiwam sie na maxi cosi
Jak dobrze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 16:45   #183
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Cytat:
Napisane przez Jak dobrze Pokaż wiadomość
Ja stosuje palmers, cudnie pachnie i jest ok ale ze skora mialam od zawsze problemy i teraz na piersiach i brzuchu jest niemal przezroczysta z mnostwem zyl niebieskich. I od mostka do pepka idzie mi delikatna linia

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Czemu k2 tez trzeba przy d3 musze spawdzic, czy moj femibion 2 ma ta k2 w takim razie. A za co ona odpowiada?

I jak sie stokke sprawuje? Boze, tak bym chciala, zeby znajomi nam odsprzedali, ale kupili nowke za 4,5 tys i moze nie beda chcieli. A tak za 2000 moglabym na wozek przeznaczyc i potem za 1000 sprzedac

Ja Ci tego dobrze nie wytłumaczę z ta k2 http://naturopatia-sanatum.blogspot....ywasz.html?m=1
Tu np jest napisane
Jeszcze Ci nie powiem jak sie sprawuje tylko tyle ze latwo sie składa jest lekki pcha sie leciutko
Kupiłam używany za 2500 z fotelikiem i winter kit

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Moja sałatka Kochane
Mango, Granat, 2 jabłka, 2 banany, 5 mandarynek, winogrona (odpestkowałam wszystkie :P)
o jesu moje podniebienie jest w niebie !

Ja dziś obzeram sie grejpfrutem i mandarynkami omnomnom idę sie szykować na imprezę powoli nie zagadujcie

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2015-10-31 o 16:47
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 16:47   #184
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez biore femibion 2, ale jak pytalam gin czy mam brac kwas foliowy do tego to powiedzial ze nie. No i sam nie wiem.

A do tego mam nospe, magnez, dufaston, kwasy dha i witd3.
bo w składzie femibionu 2 już jest kwas foliowy dlatego pewno powiedział, że już nie brać

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

produkujecie tych postów że nie wiem kiedy nadrobię dzisiejszy dzień ;p
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 16:48   #185
Jak dobrze
Raczkowanie

Kejka,ca Wy kupiliscie nowy stokke czy uzywany? Czytalam tez opinie ze srednio sprawdza sie w jezdzie na nierownosciach oraz jest slabo amortyzowany, wiesz, czy to prawda?

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
bo w składzie femibionu 2 już jest kwas foliowy dlatego pewno powiedział, że już nie brać

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

produkujecie tych postów że nie wiem kiedy nadrobię dzisiejszy dzień ;p
Dzieki
Stary 2015-10-31, 16:51   #186
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kejka,ca Wy kupiliscie nowy stokke czy uzywany? Czytalam tez opinie ze srednio sprawdza sie w jezdzie na nierownosciach oraz jest slabo amortyzowany, wiesz, czy to prawda?

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Dzieki

Nie na co ukrywać ze najlepiej Na mieście sie nim jeździ nie po wybojach bo z amortyzacja u niego słabo.

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 17:01   #187
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
W sumie brzuch mu rośnie, więc całkiem możliwe A tak serio to on od dobrych kilku lat ma problemy ze zgagą, ale do lekarza iść nie chce, żeby spróbować to jakoś leczyć.

Ale fajny brzusio
Może coś w tym jest, bo mój najwięcej ważył gdy byłam w ciąży, otem schudł trochę i teraz znowu waży prawie tyle co wtedy

Haha, ale go załatwiła. No w sumie czemu tylko ona ma cierpieć, niech facet też zobaczy jak to jest Mój się śmieje, że teraz musi nadrabiać % za mnie

Mój TŻ od zawsze był szczupły. Gdy się poznaliśmy ważył niewiele ponad 70kg przy wzroście 175cm. Po ślubie troszkę przytył i tak się utrzymywał jakiś czas w granicach 75-78kg. Wtedy fajnie wyglądał, tylko miał piwny brzuszek, który mu został do dziś Jak zaszłam w pierwszą ciążę pobił swój rekord- 85, ale wiosną zrzucił. Od jakiegoś czasu znowu zaczął tyć (od czerwca siedzi w domu na zwolnieniu, więc zapewne przez to, że ma za mało ruchu) i waży jakieś 83kg. Próbuję go namówić na ćwiczenia albo dietę, ale bezskutecznie
Za to ja przed pierwszą ciążą przytyłam i zaczynałam z wagą 72kg po ciąży wzięłam się w garść i schudłam do 56 Teraz waga szybko idzie w górę, więc strach się bać co to będzie :boisie:

Mówicie o Halloween. Ja również jestem wierząca, ale nie uważam żeby zabawy w przebieranki czy postawienie dyni było czymś złym. Niech dzieciaki sobie chodzą za cukierkami. ALE we wszystkim musi być umiar i jeżeli chodzi o przerażające przebrania, trupy wiszące na gałęziach przed domem itp. to mówię stanowczo NIE.
A na Halloweenową wyżerkę podobają mi się paluchy baby jagi. Miałam zrobić ale nie mam migdałów, a do sklepu za daleko

Jejciu, same chłopaki nam się na wątku szykują. Może jeszcze się trochę zaróżowi
no może i nic nie robią złego te bachory ale u mnie to tak jest np kolędnicy, ok niech chodza, jak widze takich co fajnie wyglądają, ze włozyli prace w przygotowanie ok, to u nas śpiewali w tamtym roku,kase dostali, ale jak widze,ze szopka i w normalnych ciuchach to nara, niby za co

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
Ale miałam nadrabiania, juz chyba z 2 godz siedze i czytam

Ostatnio miałam ochotę na piwko ale nigdzie nie mogę znaleść tej bavari, kupiłam karmi ale mi nie smakuje.

Ale sen, się ośmiałam

Też będę dziś robiła sałatkę gyros w sumie już powinnam sie za nią zabrać a siedzę na wizażu

U mnie też już lepiej jeśli chodzi o mdłości choć jeszcze czasem mnie dopadną a od bigosu jak mnie odrzuciło jakis czas temu tak do tej pory nawet patrzeć nie mogę.
ja dzisiaj drugi dzień mam gyros

Cytat:
Kalpana no ciekawe jak to u nas wyjdą statystyki jak wszystkie poznamy plec 😃

Apropo tego! Przypomniał mi sie mój drugi sen z nocy

Bylam na USG polowkowym i lekarz pyta czy chcemy poznać plec, my ze tak, najechał gdzies i mówi: O widza państwo to tutaj i tu nic nie ma , bedzie córka.

I jeszcze mi powiedzial ze mam dużo skakac bo dziecko ma zapalenie waginy i jak bede skakać to jej to pomoże 😁 hahahah

No ale fajnie byloby miec córunie 💖 ale z synusia też sie cieszyć będziemy 😊 jeszcze miesiąc i oby sie niunio ladnie obrocilo!

Velika a to gratuluje tych dwóch kg w biuście hihi 😘

Akinomka wow jestem pod wrażeniem hehehe no cóż ale za to mile 2 h

Waga męża

Podziwiam was! Ja nie wiem ile ważył i ile teraz waży:P hehe ale chce by zaczął ćwiczyć bo chrapie i właśnie kiedyś jak cwiczyl więcej to przestał! Ma slabe mięśnie gardla a przy treningu to sie wzmacniają nawet one (napina sie mięśnie szyji)

Alkohol

Brr mnie odrzucilo bardzo, nie dam rady wejść nawet na monopolowy dzial bo mnie mdli:P
ja czytam,ze byłąś na połówkowym, a dopieró późneij doczytaam ze to sen

Cytat:
groszekpat; no teraz dopiero zobaczyłam wózek pięny! Ach mi się te xlandery podobają

tabaska ojejjuniu Ale ślicznie urósł

velika malutki jeszcze ale i tak widać już zaokrąglenie ładnie

nunus oj Biedna! Trzymaj się tam! Zdrowiej szybciutko - i skonsultuj kaszel z lekarzem, mi powiedział, że mam brać syrop tylko kazał jakiś specjalny wziąć co nie szkodzi maleństwu bo kaszel źle wpływa - bo napina się nam macica i brzuch i mięśnie tam dlatego trzeba koniecznie brać coś na kaszel.
Ale ciulek mi nie podał jaki syrop... to trzeba się w aptece pytać.

GGI -te xlandery są chyba bardzo ciężkie prawda? To mnie martwi wlaśnie chociaż mi się skurczybyki podobają :P ale jednak na 1 piętro muszę wnieść (niby nisko, ale i tak dziękuję)

velka i teraz to co napisalam na kom! Widzialam na innych wątkach, że sobie terminy wypisują, nie wiem w sumie czy to ma sens - może tylko połówkowe USG bo tak każda na to czeka

Ale właśnie apropo tego wpadłam na pomysł chociaż nie wiem czy on mądry jest:P
Napisałabym do każdej z nas pytanie: (Mogę to zrobić )( ale te które to przeczytają mogłyby mi pomóc i same napisać do mnie na PW )
-jakich kosmetyków do brzucha i biustu używacie?
Potem zrobiłabym z tego zestawienie np:
Nic - 7 osób
Ziaja - 5 osób
Rossmann oliwka - 3 osoby
Itd. chodzi mi o to by zobaczyć, co jest dla nas najbardziej popularne tak z ciekawości
ale no właśnie nie wiem czy taka statystyka nam się do czegoś przyda oprócz zaspokojenia mojej ciekawości

Idę robić sałatkę i walczyć z granatem (kocham go obierać , ale smak uwielbiam!! )
nudzi Ci się ewidentnie hehe mnie statystyki takie nie interesują, moge poczytac sroke, moge podpytać, ale i tak robie swoje, taka ja, nie obchodzi mnie ogół
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 17:10   #188
esesme
Raczkowanie

Dziewczyny odnośnie wózków stokke wizualnie mi tez sie podobają ale z kim nie rozmawiałam kto go miał to bul strasznie niezadowolony i zrezygnowałam... Pozniej chciałam mime ale jakoś mało miejsca mi sie wydaje ze tam pozniej w spacerówce jest dla malucha teraz myśle na bugaboo Camelon 3 podoba mi sie jeszcze cybex priam ale jest najdroższy z tych wszystkich i chyba za drogi jednak

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Ale muszę iść pooglądać na żywo wszystko jeszcze pewnie zmienię zdanie
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 17:14   #189
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
Dziewczyny odnośnie wózków stokke wizualnie mi tez sie podobają ale z kim nie rozmawiałam kto go miał to bul strasznie niezadowolony i zrezygnowałam... Pozniej chciałam mime ale jakoś mało miejsca mi sie wydaje ze tam pozniej w spacerówce jest dla malucha teraz myśle na bugaboo Camelon 3 podoba mi sie jeszcze cybex priam ale jest najdroższy z tych wszystkich i chyba za drogi jednak

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Wiesz, sama bym pewnie stokke nie kupila, ale to bliscy znajomi tz wirc moze nam go nawet pozycza

Ja chcialam tak na wozek wydac do 1500zl, bo na logike - z gondoli maluch po 7-9 msc wurosnie, a osobna spacerowka jest po prosptu lzejsza tylko do tego trzeba jeszcze fotelik i adaotery. No i w koncu nie eiem, jaka to jest rozsadna cena za to wszystko.
Stary 2015-10-31, 17:16   #190
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę ja bym miała po tym cukier 200
Czemu? Masz wysoki cukier normalnie? ja w sumie nawet nie wiem ale ta ciąża jest och słodyczowa

SMAKI
zjadłabym pączka z różą, ptasie mleczko (właśnie jem, kupiłam takie małe opakowanie gdzie są dwa), kebaba (właśnie jedzie bo TŻ sobie zamówił więc zjem mu troszkę ), zupe rybną pikantną z anansem - najlepiej tak bardzo pikantną! , placek z dyni (zrobię niedługo) itd.

SKLEPY
tak się zachcicowałam na tą sałatke gyros i dupa byłaby jutro bo sklepy nie czynne ale na szczęście mężunio pamiętał i zrobiłam właśnie zakupy

RoseLady ja to po prostu lubię statystyki hehhe może to się jakoś wiąże z tym, że studiowałam matmę i wszelakie statystyki to było TO!
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 17:18   #191
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
groszekpat; no teraz dopiero zobaczyłam wózek pięny! Ach mi się te xlandery podobają

tabaska ojejjuniu Ale ślicznie urósł

velika malutki jeszcze ale i tak widać już zaokrąglenie ładnie

nunus oj Biedna! Trzymaj się tam! Zdrowiej szybciutko - i skonsultuj kaszel z lekarzem, mi powiedział, że mam brać syrop tylko kazał jakiś specjalny wziąć co nie szkodzi maleństwu bo kaszel źle wpływa - bo napina się nam macica i brzuch i mięśnie tam dlatego trzeba koniecznie brać coś na kaszel.
Ale ciulek mi nie podał jaki syrop... to trzeba się w aptece pytać.

GGI -te xlandery są chyba bardzo ciężkie prawda? To mnie martwi wlaśnie chociaż mi się skurczybyki podobają :P ale jednak na 1 piętro muszę wnieść (niby nisko, ale i tak dziękuję)

velka i teraz to co napisalam na kom! Widzialam na innych wątkach, że sobie terminy wypisują, nie wiem w sumie czy to ma sens - może tylko połówkowe USG bo tak każda na to czeka

Ale właśnie apropo tego wpadłam na pomysł chociaż nie wiem czy on mądry jest:P
Napisałabym do każdej z nas pytanie: (Mogę to zrobić )( ale te które to przeczytają mogłyby mi pomóc i same napisać do mnie na PW )
-jakich kosmetyków do brzucha i biustu używacie?
Potem zrobiłabym z tego zestawienie np:
Nic - 7 osób
Ziaja - 5 osób
Rossmann oliwka - 3 osoby
Itd. chodzi mi o to by zobaczyć, co jest dla nas najbardziej popularne tak z ciekawości
ale no właśnie nie wiem czy taka statystyka nam się do czegoś przyda oprócz zaspokojenia mojej ciekawości

Idę robić sałatkę i walczyć z granatem (kocham go obierać , ale smak uwielbiam!! )
Ja używam Elancyl i jestem bardzo zadowolona. Myślę, że 2 duże flaszki mi wystarczą do miesiąca po porodzie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
I co i obcięłam włosy!!!

nie ma to jak zmienić siebie w tak prosty sposób.
W pierwsze ciąży obcięłam włosy z takich do pasa na krótkiego boba, do tego sporo rozjaśniłam

Cytat:
No wlasnie, dlatego bardziej nastaiwam sie na maxi cosi
Maxi cosi polecam, ale teraz chciałabym coś innego

Cytat:

Dzieki
Ja mam wrażenie, ze ten wózek od razu się rozpadnie, wygląda na mało stabiny.

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość

Też chorowałam na bugaboo buffalo, ale już się wyleczyłam. W okolicach świąt polatam po sklepach i potestuję

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 17:33   #192
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
no może i nic nie robią złego te bachory ale u mnie to tak jest np kolędnicy, ok niech chodza, jak widze takich co fajnie wyglądają, ze włozyli prace w przygotowanie ok, to u nas śpiewali w tamtym roku,kase dostali, ale jak widze,ze szopka i w normalnych ciuchach to nara, niby za co
No w sumie to masz rację- jak widać że kolędnicy się postarali, to prędzej chce się im coś dać. A jak idą byleby tylko kasę wyrwać, to się nawet drzwi nie chce otworzyć.

Jakby mi któraś podała wymiary jakie są optymalne na
a. kocyk dla niemowlaka
b. kocyk dla niemowlaka do wózka
c. kocyk dla 3-latka
d. kocyk dla 3-latka na sanki

byłabym wdzięczna. na allegro są wszelakiej wielkości i nie wiem ile materiałów pozamawiać, żeby były takie w sam raz.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 17:40   #193
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:

Dzieki

Ja nie mam stokke
Ja choruje na quinny moodd na kolach terenowych

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 17:45   #194
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margueri Pokaż wiadomość

Smarita może mamy tego samego tż, bo mój przy ponad 190 waży ok 97 kg i grama tłuszczu nie ma
Kto to wie A tłumaczy się, że do pracy do niemiec jeździ , dlatego w domu co drugi weekend jest. Zaraz go wypytam dokładnie, nie będzie mi tu chłop kłamać
Stary 2015-10-31, 17:45   #195
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Czemu? Masz wysoki cukier normalnie? ja w sumie nawet nie wiem ale ta ciąża jest och słodyczowa

SMAKI
zjadłabym pączka z różą, ptasie mleczko (właśnie jem, kupiłam takie małe opakowanie gdzie są dwa), kebaba (właśnie jedzie bo TŻ sobie zamówił więc zjem mu troszkę ), zupe rybną pikantną z anansem - najlepiej tak bardzo pikantną! , placek z dyni (zrobię niedługo) itd.

SKLEPY
tak się zachcicowałam na tą sałatke gyros i dupa byłaby jutro bo sklepy nie czynne ale na szczęście mężunio pamiętał i zrobiłam właśnie zakupy

RoseLady ja to po prostu lubię statystyki hehhe może to się jakoś wiąże z tym, że studiowałam matmę i wszelakie statystyki to było TO!
o nie nie Kochana, nie tumacz tak tego sobie ja tez ekonomiczny mózg, kochaam statystyki, ekonometrie rachunkowości, a statystyki używania kremów do brzucha nie robię
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 17:46   #196
justyna_fli
Zadomowienie

Linaewen gratki za wozek tez mi sie marzyl czerwony kiedys, ale potem mi sie odwidzialo
Kurde musze sie szykowac bo idziemy dzis na wesele angielskie, a tak mi sie nie chce. Jeszcze nie mam humoru po tym wszystkim A najlepsze ze na zaproszeniu jest napisane zeby zjesc kolacje, bo do 21 nie bedzie zadnego jedzenia takze ani sie nie napije, bo ciaza, ani nie najem bo nie bedzie czego taka impreza sie zapowiada
W takim razie lece i do jutra nie spamowac mi tu za duzo!
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 17:48   #197
Polinezyjka
Zakorzenienie

Rose hehehe no cóż masz racje heheh

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Justyna - na zaproszeniu pisze żeby sie najeść??? Błagam przepisz to po angielsku albo wrzuć zdjęcie zaproszenia musze to zobaczyć w oryginale hihi :P
21 tc córeczka
Stary 2015-10-31, 17:51   #198
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
No w sumie to masz rację- jak widać że kolędnicy się postarali, to prędzej chce się im coś dać. A jak idą byleby tylko kasę wyrwać, to się nawet drzwi nie chce otworzyć.

Jakby mi któraś podała wymiary jakie są optymalne na
a. kocyk dla niemowlaka
b. kocyk dla niemowlaka do wózka
c. kocyk dla 3-latka
d. kocyk dla 3-latka na sanki

byłabym wdzięczna. na allegro są wszelakiej wielkości i nie wiem ile materiałów pozamawiać, żeby były takie w sam raz.
Na ostatnio od HABO kupowałam kocyk i ona tam podaje wymiary

kocyk do wózka- 50x70cm
kocyk 100x80 (rozmiar raczej dla niemowlaka tak mi się wydaje, w sumie pewna jestem )
Stary 2015-10-31, 18:24   #199
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Polinezyjka , apropos tego co napisala Justyna to podobno norma w IRL. Moja kuzynka tam zyje juz dlugo i tam np jedzenie jest takie jak kanapki, paluszki itp. Cieple jest ale raz w trakcie calej imprezy a jak chcesz sie napic to do baru i placisz

Jej przyszly maz (Litwin) jak przyjechal na nasze wesele to myslal ze jestesmy mega bogaci bo u nich to sie stawia na stole od razu i koniec. Cieplego nie uraczysz jak nie zjesz od razu. Takze nooo...

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 18:27   #200
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Na ostatnio od HABO kupowałam kocyk i ona tam podaje wymiary

kocyk do wózka- 50x70cm
kocyk 100x80 (rozmiar raczej dla niemowlaka tak mi się wydaje, w sumie pewna jestem )
Dzięki Już zapisuj. Jeszcze potrzebuję wymiary dla starszego i mogę szukać idealnych tkanin

K

Sz
Stary 2015-10-31, 18:37   #201
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a wlasnie, sny... u mnie jakis dziwny... nie moglam wyjsc z pracy, bo moja karta pokazywala blad przy odbijaniu. kilka drzwi tak po drodze, ale se mysle, dobra, wazne zeby na koncu mnie odbilo i wychodze. ale tam znow blad... no i normalnie to bym poszla i zapamietala godzine i sobie uzupelnila w systemie ale tu sie nie dalo... musialam sie odbic i juz - wiec dzwonie na recepcje i mowie o co kaman, a gosciu mnie sie pyta, co w jakims tam formularzu truskawkowym zaznaczylam - ile kg truskawek bylabym w stanie ogarnac, jesli moglabym dostac na raz taka ilosc z dowozem do domu ja na niego, co on mi tu pieprzy, jest piatek wieczor i mam rodzine, chce w koncu do domu moc jechac! to wtedy wparowal przez drzwi, z kamera, komittem, brawa, bo wygralam zaznaczona przeze mnie ilosc truskawek, a wybralam najwieksza ilosc z mozliwych, czyli 1-2 ton. i ze dowioza mi...
no i potem bylam juz "u siebie", jakies podworko mialam z przyczepami z truskawkami. i se mysle: spoko, pomroze, zrobie dzem i zjem tak o troche porozdaje po sasiedztwie. jak sie paru sasiadow zeszlo, to mi juz polowe zgarneli!
no, moral z tego taki, ze chyba chce mi sie truskawek.
Matko przenajświętsza! Wyję ze śmiechu! Aż sie zapowietrzyłam! Próbowałam to przeczytać Mężowi, ale nie byłam w stanie! Co 5 słów wybuchałam śmiechem

Co do Waszych snów z przedwczesnymi porodami - chyba Wam mój zapadł głeboko w pamięć, bo widzę, że kilka takich się po drodze przytrafiło

Co do Gaduł: zero zdziwienia
Również witam się w nowym wątku
Mimo całych wolnych dni, nie jestem fizycznie nadążać za postami, a gdy je przerobię, to stwierdzam, ze już wszystko zostało powiedziane i nie mam nic do dodania

Aż do snu Cloche, który aż musiałam zacytować

U nas dziś aktywna sobota. Jako że Mąż ma kilka dni wolnego, to aby się nie odzwyczaił od pracy wrobiłam go w przemeblowanie sypialni było to niesłychanie trudne, jako że dwa meble, które tam posiadamy to szafa trzydrzwiowa i ogromne łóżko Biedny sie napracował, ale efekt super! Wyodrębniliśmy świetną przestrzeń,, którą wykorzystamy przy Maluchu
Dziś też zdecydowałam się na zakupy w 5-10-15 (przez którąś z Was ) i są to nasze pierwsze rzeczy, jako że stwierdziliśmy, ze warto coś już mieć. W poniedziałek jedziemy do komisu nabyć wózek

A teraz mamy PRZEFANTASTYCZNY WIECZÓRz Gwiezdnymi Wojnami Nadrabiam wiadomości i wracam z odpowiedziami
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 18:41   #202
Sunmade
Raczkowanie

Dziewczyny pisze tylko na szybko bo jestem załamana... Dziewczyna z która leżałam na sali w szpitalu właśnie mi napisała sms ze poroniła 16 tydzień!!! A jeszcze we wtorek miałyśmy usg i widziała swojego synka, wszystko było w porządku w środę wyszła ze szpitala. W piątek zadzwoniła do mnie, że znowu krwawi i ma skurcze, pojechała do szpitala, było w porządku z dzieckiem. A dziś rano juz serduszko nie biło nie potrafię sobie znaleźć teraz miejsca... Przecież jej synek był niewiele mniejszy od mojego
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 18:56   #203
sunshine1551
Raczkowanie

Cytat:
Czemu? Masz wysoki cukier normalnie? ja w sumie nawet nie wiem ale ta ciąża jest och słodycz
Mam cukrzyce ciążową i od 9 tc dieta a od 11 tc insulina
Jeżeli chodzi o owoce to trzeba się ograniczyć
Do 2 śniadania mogę pól banana do obiadu pól banana lub jabłko.
Muszę trzymać się niestety tabel i ilości w gramach. Jak miałam okres mega zachcianki na śliwki to normalnie zjadlabym jak nic kilo śliwek no ale można 100 gram. Jak kopiłam takie wypasione giganty to jak zważyłam to jedna miała 100 gram dosłownie tą jedną to się podrażniłam.
Stary 2015-10-31, 18:57   #204
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kejka zaskoczylas mnie, ja wiedziałam ze maja krótsze wesela niż u nas ale ze taka bida na stole to szok:P

Sunmade niestety jest wiele smutnych histori, wśród moich znajomych tez kilka sie znalazło ale prosze nie opowiadajmy ich sobie bo wystarczy ze kazda z nas taka historię w sercu przeżyła, lepiej by inne nie przeżywały.

Bardzo współczuję tej dziewczynie tak mi się czasem wydaje ze jak dochodzi do poronienia w tych pierwszych dwóch miesiącach to chyba jest łatwiej sie z tym pogodzić niż jak dzieciątko juz wygląda jak maly bobas.

Ostatnio na YT jak oglądałam kąpiele w tumny tub wlaczyl mi sie filmik o dziewczynce urodzonej w 23 tygodniu. Nie wiedziałam zw da sie przeżyć w tym tygodniu.
21 tc córeczka
Stary 2015-10-31, 18:58   #205
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisze tylko na szybko bo jestem załamana... Dziewczyna z która leżałam na sali w szpitalu właśnie mi napisała sms ze poroniła 16 tydzień!!! A jeszcze we wtorek miałyśmy usg i widziała swojego synka, wszystko było w porządku w środę wyszła ze szpitala. W piątek zadzwoniła do mnie, że znowu krwawi i ma skurcze, pojechała do szpitala, było w porządku z dzieckiem. A dziś rano juz serduszko nie biło nie potrafię sobie znaleźć teraz miejsca... Przecież jej synek był niewiele mniejszy od mojego
O matko, biedna dziewczyna Już takie duże dziecko i poronienie Nie potrafię sobie wyobrazić jak ona się teraz czuje...

K

Sz
Stary 2015-10-31, 18:59   #206
Polinezyjka
Zakorzenienie

Sunshine Kochana a po ciąży to przechodzi prawda? Mam taka nadzieje ale sobie wtedy wynagrodzisz
21 tc córeczka
Stary 2015-10-31, 19:00   #207
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
O matko
To okropne, biedna.... Nie wiem co napisać, w takim przypadku każda myśli o swoim dzieciątku

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 19:17   #208
GGI
Zakorzenienie

Tak są ciężkie x-landery ale to mi nie przeszkadza bo nie musze wnosić nigdzie będzie stał w garażu albo jeździł ze mną w aucie.

Ja od pierwszych dni ciąży używak oliwki J&J
ale zamówiłam w ostatnim czasie OILLAN MAMA multiaktywny balsam - jak bede chwile stosować to napisze jakie odczucia ale wiele osób chwali i cena nie zabija"
Stary 2015-10-31, 19:27   #209
AsiaPo
Mama Land

Kalpana: Super pomysł na subtelne powiedzenie: "Nie mam cukierków dla Przebierańców (bo sama zjadłam"
Co do TŻ - mój jest podobnych gabarytów (175x75 )

Kosmetyki: U mnie Ziaja i ostatnio Palmers, bo dostałam pokaźną próbkę z Rossmana na piękne oczy
Smaruję od 2 tygodni (Ziaję), bo mam MEGA rozstępy na :dupa: i nie zniknęły, ani się nie "zmniejszyły". Wybrałam właśnie Ziaję, bo nie pachniała czekoladą, ale już mi ten "zapach" zbrzydł.
Palmers za to mnie wysusza

Linawen: Czerwone wózki Moją miłością są ostatnio szare, bo nie wyobrażam sobie TŻ z czerwonym wózkiem (on zawsze chodzi na niebiesko, wiec byłby konflikt kolorystyczny )

Rety! Chciałabym się odżywiać tak dobrze, jak Wy! OK, jem więcej owoców i zaczęłam regularnie jeść, ale słodycze to moje życie

Cytat:
(...) SMAKI
zjadłabym pączka z różą, ptasie mleczko (właśnie jem, kupiłam takie małe opakowanie gdzie są dwa), kebaba (właśnie jedzie bo TŻ sobie zamówił więc zjem mu troszkę ), zupe rybną pikantną z anansem - najlepiej tak bardzo pikantną! , placek z dyni (zrobię niedługo) itd. (...)
rewelacyjna organizacja i szybkie spełnianie zachcianek

Sunmade: Pod ŻADNYM POZOREM nie myśl negatywnie! To, że kogoś trafiło takie nieszczęście nie oznacza, że Ciebie spotka cokolwiek podobnego! U Ciebie same dobre myśli, uśmiech od ucha do ucha, zero szpitala aż do porodu! Bardzo współczuję koleżance
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 19:41   #210
Kabriela
Zadomowienie

Sunmade współczuję bardzo. Jednak staraj się z całych sił nie myśleć o tej tragicznej historii, uśmiechaj się, zrób dla siebie coś miłego. To wszystko dla maleństwa musisz pozytywnie się nastawiać. Dzieci wszystko czują dlatego jak najwięcej pozytywnych bodźców.

A propo włosów miałam za ramiona a obcięłam na styl tak mniej więcej Chylińskiej, Kożuchowskiej, Gardias... tak na serio serio krótko

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

A i jeszcze ja mam takie samo Taco identyczne z tym, że kolor granatowo-biały. Rewelacyjnie się sprawdza wszędzie. Zawieszenie bajka, ocieplacze na ręce uratowały moje dłonie przed marznięciem, na serio bardzo wygodna sprawa. Gondola jest głęboka i jedna z większych na rynku. Koła dmuchane więc płynna jazda i bardzo baaaaardzo długie spacery przed Wami.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości