|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z buntem się zmagamy i na kolejne dzieciaczki czekamy -Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
Dzoan ja w pracy zostawiłam rurki z kremem i już nie moge sie doczekać kiedy je zjem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z buntem się zmagamy i na kolejne dzieciaczki czekamy -Mamusie VII-VIII 2013 cz
Dzień dobry
Ledwo wstałam. Jakieś kijów ciśnienie jest i w głowie mi się kręci. Leje, brzydko i szaro jest. Pracować się nie chce. Noc u nas ok, Łukasz się obudził ok2 bo mu się siku chciało i tak go na nocniku krzywo posadziłam że piżamkę osika. Przebierałam go a on już zdążył w trakcie zasnąć 😊 Fiazo tyle wolnego miałaś. Ale super Dzoan czyli inhalacje pomagają Olusiowi. Kołyskę muszę na kąpie zobaczyć. Fajnie z tymi słodkościami masz
#183 |
Zadomowienie
|
Hej. Ja drodze do pracy.
Mydream odezwij sie co u was. Co u Twojego Tza? Martwie sie o was. Co chwila sledze wiadomosci ![]() Wysłane z mojego Vertis 5010 Expi przy użyciu Tapatalka
#184 |
Zakorzenienie
|
Yewel jak Karinka? Zdrowa?
Dzoan macie juz zdjęcia ze żłobka? U nas w czwartek będą i mam nadzieję, że Łukasz się załapie
#185 |
Zakorzenienie
|
Mela muszę poczytać o tych kropelkach.. czasami mam wrażenie, że z dziecka królika doświadczalnego robię
![]() Stokrotka panie na razie nic nie mówiły o zdjęciach..na razie 2 tyg. mijają, to zakładam, że to potrwa jeszcze z min. tydzień ![]() Eeee okazało się, że zostały same ciastka, a ciasta już ledwo 3 kawałki..nie ma się na co rzucać..byleby parę ciastek do kawy o 10 zostało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Dziewczyny możecie polecić jakąś hulajnogę dość solidną 3 kołową (2 z przodu, 1 z tyłu). Szukam dla chrzesniaka na 2. urodziny. I akurat co szukam, to polecają bardzo jedną, ale ona 300zł kosztuje, nawet jak na składkę z rodzicami to dużo, bo tego samego dnia są Mikołajki i przydałyby się 2 prezenty. |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam parszywy nastrój, powrót do pracy był ciężki i mało przyjemny. Tak mnie denerwuje jeden chłopak, który zastępuje koleżankę ... muszę melisę znów zakupić, nie mogę na niego patrzeć! ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- jeszcze dopisze, zobaczyłam kołyskę, jest boska ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jestem chora, spie po 4godziny na dobe, nie mam na nic sily, do tego poklocilam sie strasznie z tz, tak ze mam ochote spakowac siebie, dziecko i odejsc... widzialam kolyske DZOAN jest cudowna wiecej moze pozniej sie odezwe... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi odnośnie sody
![]() DZOAN bardzo ładna kołyska ![]() FIAZO łącze się w bólu z nocami, chociaż z zaśnięciem nie mam problemu. W nocy często się budzę i spać nie mogę. MYDREAM przytulam O wstawaniu dzisiaj nie wspomnę. Rozwazalam na zadanie, ale dzisiaj i jutro nie bardzo mogę nie być. Tzn za dużo roboty potem z tego by było i w żaden sposób się nie kalkuluje. Igi nie spal w ciągu dnia, od 20 był po kąpieli, bajce, czytaniu itd. Zasnal po wielkich bojach o 22. Nie wiem juz jak do niego podejść..a dzisiaj rano histeria bo nie chce wstawać. Umówiłam się z paniami w żłobku ze nie będą mu pozwalały spać dłużej niż innym maluchom, bo ewidentnie odsypia w zlozbu, śpi najdłużej i potem do 23-24 w domu szaleństwo. Generalniie jak jest padnięty to sam idzie do łóżeczka i zasypia, ale on po prostu nie jest zmęczony! Wyjątkiem są takie wieczory jak wczoraj ze jest juz bardzo zmęczony, być moze juz za bardzo i robi się maruda, płaczem i wymysla... Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#190 |
Konto usunięte
|
Elaine u nas też z tym ciągłe problemy.. Usypianie w dzień czy w nocy to jest minimum pół h, a czasami też dochodzi do dwóch. Jedynym sensownym u nas wyjściem jest niezbyt długa drzemka. Ale z drugiej strony kto lubi być budzony z drzemki :/ Z trzeciej strony - ja po prostu jestem u kresu wytrzymałości, jak A. ma iść spać, a robi wszystko, tylko nie śpi :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Współczuję Wam strasznie tego usypiania.
Mój z kolei teraz z drzemki się obudził jak wchodzilam i beczy. Wyjść z łóżeczka nie chce, spać już też nie. Wymyślił sobie, że.chce herbatniki. Powiedziałam, że po obiedzie i teraz przeżywa, bo.on obiadu nie chce, ale herbatniki owszem. Wyje marudzac 'nie, nie'. Męża płaczem obudził i ja niego nakrzyczal. Uspokoił się na 10 sekund i znów zaczyna. No mazgai się jak nie on. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
PERSE noooo dokładnie tak samo. Milion pomysłów. Tyle ze widzę ze po prostu nie jest zmęczony. A z drzemki nienawidzę go budzić, ale nie bedzie wyjścia. Bo nie pamiętam kiedy miałam wieczór dla siebie i męża (oprócz wyjazdu na wesele czy delegacji).
DZOAN moze się nie wyspal? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#193 |
Zakorzenienie
|
Elaine możliwe. Choć na początku przywitał mnie uśmiechem.
Po walce zjadł ładne miseczke rosolu. Dostał teraz kieszonki z jabkiem i na razie jest ok. ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- A ja jestem taka padnięta, że zaraz zasne na siedzaco. Mam nadzieję, że Olek będzie ładnie się bawił. |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Też ledwo dzisiaj żyje..
Podłączam się pod pytanie o te kieszonki.. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Trochę dziewczyny poszalałyscie. Więc tak, spotkanie z klientami tz udało się, fajni młodzi ludzie. Byliśmy z nimi w palmiarni a potem na obiedzie w restauracji a w niedzielę pojechaliśmy do kopalni srebra . Julkowi średnio się podobało, bał się ciemności i odgłosów. Z kolei we wtorek przyjechali znajomi i zostali na noc ( też oczywiście nic wcześniej nie wiedziałam)! W sobotę byliśmy na biesiadzie , Julek pierwszy raz został u babci na noc ale było ok, obudził się ok 2.30 i wołał mnie ale jakoś babcia dała radę go uspokoić. I po takim intensywnym tygodniu ,dzis tz wyjechał na swoje zaje...te wakacje na Sri Lanke i zostałam 10 dni sama ![]() ![]() Kurcze na tym moim telefonie też nie umie wejść do klubu i zdjęć nie widzę , kompa nie mam ![]() MYSZKA trzymam kciuki za starania. Tak jak Elaine napisała, wszystko da się pogodzić więc nie martw się . Zdrówka dla Nikosa . Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- W końcu kupiłam Julkowi buty i kurtke zimową. Ale co się nabiegałam, napociłam ... I jeszcze chciałam wam pisać, że duze bodziaki (nawet 104) można kupic w c&a . Wczoraj byłam i kupi£am . Dla zainteresowanych oczywiście ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Konto usunięte
|
Mera jak to, TZ sam pojechał? O to dobrze, dzięki za cynk, my wciąż nosimy bodziaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Konto usunięte
|
mera temu twojemu to chyba za dobrze co...
bodziaki my tez nosimy, Oli miesci sie jeszcze w rozmiar 92 z pepco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam w cukierni :-P takie ciastka kruche z nadzieniem z jabłek ;-)
---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Mera ale super ma Twój Tz. Szkoda tylko, że bez Was te wakacje. Ja chciałam Olkowi buty zimowe kupić już w sobotę, ale sklep zamknięty, a dzisiaj weszłam sprawdzić co mają i już poprzebierane w rozmiarach. Ale mieliśmy iść we trójkę, a mąż odsypia nockę jeszcze, więc dzisiaj już nie poszlismy. Za to zaczynam.trochę żałować, że nie kupiliśmy w lidlu jakoś czas temu spodni narciarskich za 49zl. Jednak warto.mieć jakby mrozy ścisłego lub śniegiem sypnelo. A wtedy pewnie taniej nigdzie się nie dostanie o ile w ogole coś będzie :-/ |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Konto usunięte
|
To Artek uwielbia ciastka mini jabłko, jak idziemy do piekarni to od domu już woła mini jabłko mini jabłko!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Olek biegał z płytka podłużna w buzi i sie doigral. Rzucał się z rozpędu na mnie, aż przy którymś razem nie wcelowal i płytka wpadł na moje nogi i rozcielo mu warge i w środku podniebienie. Na wardze szybko znika, ale podniebienie na samym środku skosil do krwi. Na szczęście już nie płacze i wodę popija. Ale ile razy powtarzałam, żeby to wyciągnął i nie biegał to nie. Może teraz się nauczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Rozeznanie
|
Ach nawet mi się pisać nie chce. Niby wiedziałam o tym wyjeździe od dobrych paru miesięcy ale teraz jest mi smutno
![]() DZOAN W lidlu chciałam kupic kurtkę ale ona wcale taka ciepła nie była, spodnie mamy po chrzesniaku. Z butami miałam przygodę, w ccc były drogie, chciałam tańsze, szukalam i znalazłam takie trapery za 80 zł. Wcześniej je Julek przymierzał ale ja postanowiłam jeszcze pojeździć i poszukać. Ostatecznie pojechałam i kupiłam jednak te za 80 dyszek. W domu okazało się, że podczas chodzenia łamią się, są za duże i luźne. Chciałam oddać ale Pani powiedziała że zwrotów nie ma, tylko wymiana. Po 40 minutach przymierzania butów które miała do zaoferowania sama zaproponowała zwrot kasy! Kupiłam buty w ccc ( chyba 7 par mierzył) i obiecałam sobie już nigdy nie op oszczędzać na Julku ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
Dobrze że twój tz bezpieczny, oby tylko tak zostało. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;53480816]Mera jak to, TZ sam pojechał? O to dobrze, dzięki za cynk, my wciąż nosimy bodziaki ![]() My też bodziaki nosimy , teraz wróciliśmy do nich. Na noc też mu ubieram bo przynajmniej plecy okryte ma, w piżamkach wszystko u góry! Jedynie do majteczek tak średnio bo pewnie w siusiaka guziczki go uwierają ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Haha babka się zlitowala.. Już się bała, że nie skonczycie mierzyć. I tak brawa za cierpliwość i Twoja i Julka.
Ze Was kocha to miło, że powiedział, ale mógł nie dodawać, że boi się zginąć. Jeszcze Ci tylko.stresów brakuje. No nic, jak zasłużył, to niech się dobrze bawi. Może i Ty sobie kiedyś odbijesz jakimś wyjazdem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiesz, to wyznanie miłości było dla mnie wystarczająco niepokojące ![]() Mój tz to ciężki człowiek, uważa że zapracował na ten wyjazd i nie widzi sensu z niego rezygnować ![]() A ja wymyśliłam dziś, że jak wróci,zostawię chłopaków na trzy dni i pojadę do przyjaciółki do Szczecina , a co !? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Konto usunięte
|
dzoan o jezuu az mi sie slabo zrobilo. biedny Olus
![]() mera no pewnie ze jedz, tobie tez przyda sie odpczynek jakies male wakacje chociaz u przyjaciolki ![]() loo jezu siedem par mierzyliscie to ladnie, moja to by juz sie z placzu zanosila ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- tez chce jakies wakacje od tego wszystkiego... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co ta płytka to taka zaślepka od komputera gdzie jest miejsce na napęd. Plastikowa podłużna.
Już jest ok. Sprawdzałam podniebienie i nie widać nic, na ustach jest rysa. Ale pije i je, więc nic nie czuje. Umylam go i położylam, bo mi cierpliwości już brakuje. Sama idę się umyć. Jak mąż wstanie to chyba ja już pójdę spać, a on znów do pracy. ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Mera pewnie, że jedz. Tobie się też należy. Ja bym też tak chętnie pojechała, ale mój mąż jakoś nigdy nie ma kilku dni pod rząd wolnych. Mogę pomarzyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie trzymam kciuki za wyniki i tak jak pisała Elaine, róbcie jak chcecie, reszta się poukłada ![]() A Maksiul jeszcze trochę zakatarzony. Dziwne to przeziębienie bo zaczęło się kaszlem, zaraz katar lejący, potem gęsty a teraz znów cieknie z noska. Nie wiem o co chodzi ale najważniejsze, że nie ma gorączki. Zdrówka dla Nikosia ![]() Cytat:
Cytat:
ale mi narobiłas smaka na taki smalczyk ![]() A powiedz ile wy gotujecie tą mielonkę tzn. jak ją konserwujecie? Bo ja zawsze mam stresa, ża za krotko, bo się naczytałam o zatruciu jadem kiełbasianym ![]() Tak to jest z tymi dietami. Tak jak Ci pisałam w meilu, tego właśnie się boję, że chudnie się fajnie ale potem jest mi ciężko utrzymać tą wagę [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;53467932]Ja bym nawet nie spróbowała nabiału z innego mleka niż krowie :P Np. koziego albo bawolego (czasami w Lidlu jest mozzarella z mleka bawolego, jakoś nie umiem się przemóc).[/QUOTE] błąd ![]() mleko kozie jest o wiele zdrowsze od krowiego i polecane zwłaszcza dzieciom. Ja daję Maksiowi kozie odkąd skończył rok i przestał pić mm. cudna ![]() też bym chciała taką... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;53478359]Elaine u nas też z tym ciągłe problemy.. Usypianie w dzień czy w nocy to jest minimum pół h, a czasami też dochodzi do dwóch. Jedynym sensownym u nas wyjściem jest niezbyt długa drzemka. Ale z drugiej strony kto lubi być budzony z drzemki :/ Z trzeciej strony - ja po prostu jestem u kresu wytrzymałości, jak A. ma iść spać, a robi wszystko, tylko nie śpi :/[/QUOTE] Nikt nie lubi być wybudzanym ale jak Ty jesteś zmęczona to masz mniej cierpliwości więc nic dobrego. Zrezygnujcie z dziennej drzemki (choć wiem, że to dla Ciebie czas wolny i odpoczynek) a pewnie będzie chodził wcześniej spać na noc i będziesz miała czas żeby wypocząć. (ja bym tak zrobila) ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Co do jedzenia to ja wczoraj smażyłam prawdziwe steki ![]() Robiłam już kolejny raz i wychodzą suuuper, choć za pierwszym razem miałam stresa jak przed egzaminem bo czas smażenia ważny co do minuty. Ja tutaj nauczyłam się je jeść (tzn. znam tylko te moje) ale mężu jadał w knajpach i moimi tez sie zachwyca więc nie jest źle ![]() A teraz w ciaży mam na nie taką ochotę, że już mężowi powiedziałam, że szybko znów po nie pojedzie. Do tego ziemniaczki z koperkiem, surówka z sosem 1000wysp i normalnie palce lizać! ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Mnie ostatnio tak wymioty wymęczyły, że wczoraj rano już sie poryczałam mężowi, że nie daję rady. Wczoraj to myślałam, że flaki wyszarpię (przepraszam za szczegóły), tak mnie wyszarpało a nie było czym ![]() Dziewczyny, czy pogorszyła wam się cera w tym I tc? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miałam tak z Piotrkiem, na brodzie robily mi sie czerwone gule, bolące. Pamiętam jak ratowałam sie maseczka blotną z avon. Potem miałam super cere. Robiłam dzis zupe z cieciorki i wyszła mega. Piotrek dorwał sie do częsci, którą zostawiłam na sałatke i wcinał jak dzik. Pierwszy raz robiłam cos z cieciorki i już wiem ze wróce do niej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.