|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty- część XII
kochane kociary! jest kurs felinoterapii, może któraś by się chciała wybrać? mnie niestety nie ma w tym terminie w Polsce, ale może któraś z Was skorzysta
![]() wydarzenie na fejsbuku |
|
|
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszło nam zamówienie z naszezoo, z m.in. prezentami od "mikołaja". Koty spóźnienia nie zauważyły, za to patyk z rzemykami robi szał, Maniuś prawie fruwa w powietrzu za nim
![]() Przy okazji dokonałam odkrycia... Myślałam, że z transporterów Stefanplast Gulliver mam rozmiar 1 i 3 bo takie zamawiałam. Koleżanka chciała taki jak mam ten mniejszy, więc zamówiłam jej tę "1". I okazało się, że ja mam jednak "2" (po 3 latach odkryłam, że są pod spodem podpisane ). Nie wiem czy się pomylili przy zamówieniu czy nie mieli i wysłali większy, ale 3 lata byłam przekonana, że to ten najmniejszy, nawet tak pisałam na wątku, jak ktoś pytał o nie. W każdym razie, tak mi się ten mały spodobał, bo jest bardzo lekki, że chyba go zamówię ![]() Ale nawiasem mówiąc, mam wrażenie, że plastik jest trochę gorszy niż te 3 lata temu, taki bardziej miękki.
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio wygląda jak angora
|
|
#184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
).
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#186 |
|
Wtajemniczenie
|
A gołąb nie ptak?
![]() Wiem, że niby słoninka to dla np. sikorek, ale te krakowskie gołębie to wszystko wyżerają, łącznie z kocią karmą. W zeszłym roku też powiesiłam słoninę i takie kule tłuszczowe z ziarnami, to tylko gruchanie było słychać, wszystko zeżarły ![]() Mniejsze ptaki nie mają szans skorzystać.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-12-07 o 15:30 |
|
|
|
#187 | ||||
|
... choć nie Westwood
|
Ale piękności na ostatnich dwóch stronach
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mikołaj idealny moje dopiero pod choinkę coś dostaną.Tak. Będę miała w tym roku choinkę. Mam nadzieję, że przetrwa choć tydzień ![]() Cytat:
|
|
|
#188 |
|
Konto usunięte
|
ImageUploadedByWizaz Forum1449498958.408277.jpg milego dnia!
|
|
|
|
#189 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To szarańcza ![]() Viv - Su już jest prawie jak Misia
|
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przypomniało mi się, ze spałam tylko 2 godziny, spaaać ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Jaka Misia? Że moja? Moja ma tylko 4,6 kg i jak się wyciągnie to jest mi od pasa do połowy łydki (mam 1,76m wzrostu) ![]() Kruszynka
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jeszcze troszkę, Su waży 4,2 kg.
|
|
#193 |
|
Wtajemniczenie
|
I tak schudła, było 4,8 kg, a pod opieką "babci" potrafi do 5 kg dobić
, przed barfem ważyła 4,2.Maniuś teraz waży 4,2 kg, ale raczej jeszcze trochę go urośnie.
|
|
#194 |
|
... choć nie Westwood
|
Widziałam właśnie, że pysiolek okrąglutki
![]() Ja mam w domu już dwa grubasy, nie jednego A sory, nawet CZTERY.
|
|
#195 |
|
Nie depcze krokusów
|
|
|
#196 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nic nie mow, ja wrocilam rano z nocy i wzielam sie za pranie, sprzatanie itp. Odliczam minuty kiedy bede mogla osc spac
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na serio ze schroniska? o masz a ja myślałam, że ją kupiłaś właśnie z hodowli bo wygląda identycznie jak rasowa Angorka ![]() ale z mojej Rysi się zrobiła księżniczka, miałam ją karmić mięsem z wit i tauryną i suchą karmą na noc no ale moja księżniczka dwa dni max wytrzymuje na mięsie a jak się otworzy np butchersa szalkę 100g to pół zje naraz a resztę męczy animonde carny 200g to od razu pół mrożę na kiedy indziej bo by nie zjadła wybredziocha z resztą z suchym też tak jest, Brita Care garstkę męczymy już z parę dni, Carni Love na początku był szał a teraz zję trochę i koniec.Dobrze, że zamówiłam sporo różnych karm, trochę animondy, trochę filetówek Miamora i Schmusy do tego Butchersa i Winstona Junior (tak wiem, nie jest to rewelacja ale nie ma zbóż ani cukrów jak whiskasy i inne i raz na jakiś czas myślę, że można). A z mięsem też teraz zrobię inaczej, nie będę mieszała tylko pomrożę osobno serca, osobno skrzydła i jakieś inne mięso z indyka i co dzień co innego i zobaczymy co z tego będzie Edytowane przez mandarynka882 Czas edycji: 2015-12-07 o 17:53 |
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Mandarynka, możesz jej odrobinę mokrej karmy domieszać do mięsa i stopniowo (z miesiąca na miesiąc) zmniejszać ilość puszki
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzialam Cie na zdjeciach patyczaku Su ma grube futro i duzo podszerstka. Wyglada zawsze troche pulchniej. Ptys ma gladki wlos i wyglada na chudzielca.
|
|
#200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki, spróbuje w ogóle to mam wrażenie, że ona mało je tzn niewiele więcej niż jeszcze miesiąc, półtora temu. Mięsa porcję 120g ma na dwa dni, suchego brita carny love dostaje tak ok 20-21 małą garsteczkę i rano zawsze jeszcze zostaje a karmy mokrej to 100g jak jej otworzę tak o 8-9 to jeszcze na drugi dzień rano dojada zanim dostanie mięsajutro idziemy na szczepienie do wet to zobaczy jak się rozwija bo ona jest bardzo ruchliwa, dużo biega, lata jak wariatka po całym mieszkaniu więc spala dużo |
|
|
|
|
#201 |
|
Konto usunięte
|
Cudne te wasz koty <3
Ostatnio zmarl hodowca moich kotow i widzialam, ze hodowczni szuka domow dla doroslych i wysterylizowanych kotow, nawet sie zastanawialam nad trzecim, ale TZ absolutnie sie nie zgadza ![]() Ja czekam na paczke z karma purizona, zamowilam ryba i rybe z jagniecina. cOZ, 400gram rybnej zmieszanej z animonda Bobek wciagnal w 3dni. Buce tez zasmakowala ta jagnieca ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- mandarynka, ja tez na poczatku mieszlama suche z mokrym, bo Buka nie chciala w ogole jesc;/ |
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojego tez ostatnio rozpiescilam. Przyszla paczuszka z dobrociami. Uwielbia purizona. Ale ten rybny cuchnie ☺
|
#203 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#204 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Zgnilym sledziem wali ☺ Daje mojemu tylko po garstce zeby nie lezala w micse. Porta wystarczajacy smrod w domu mi robi 😀 Ale ja mam strasznie czuly wech i jestem przewrazliwiona na punkcie zapachow
|
#206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale nie smierdzi az tak bardzo Ja tez mam dobry nos, ale zapomnialam dodac, ze ja ogolnie lubie zapach karmy da psow i kotow
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Piękności z Waszych kotów
Znowu przychodze po prośbie Batman w piątek najprawdopodobniej się lał. Wrócił ze strupkiem na uchu. W niedzielę zauważyłam, że mu się coś z tego sączy, a on ciągle to drapał. Cały czas też by spał i rzadko wychodzi z domu (może to być mój wymysł, ale wydaje mi się, że więcej wychodził). Dzisiaj ma gule na uchu. Kulkę wielkości połowy groszku. Dotknąć nie daje, podczas prób mnie wyklina. I chciałam się Was zapytać czy jechać do lekarza? Czy to "normalne" i mogę to sama jakoś wyleczyć? Pytam, bo stres związany z lekarzem jest ogromny, a jak pomyślę, że będzie mial to, nie daj boże, wyciskane/ gniecione itp, to już będę mieć po wieki afery podczas wizyt. Chciałabym tego uniknąć ale nie kosztem jego zdrowia oczywiście. Doradzicie?
|
#208 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Twoje kociaki piękne, a jakie duże. Pamiętam jak niedawno dodawałaś zdjęcia z hodowli, a tu już kocie nastolatki. ![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#209 |
|
Wtajemniczenie
|
Az wygooglowalam jak rasowe Angorki wygladaja
Piekna wyrosla, taka krolowa sniegu Wszystkie koty sa po prostu piekne, kazdy ma cos w sobie. I te charakterki |
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Już w czwartek w końcu będzie nowy domownik
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

). Nie wiem czy się pomylili przy zamówieniu czy nie mieli i wysłali większy, ale 3 lata byłam przekonana, że to ten najmniejszy, nawet tak pisałam na wątku, jak ktoś pytał o nie. 
W hodowli Amadeusz mają piękną srebrno czarną kotkę
Przyjdą na balkony dopiero jak bedzie mroz i śnieg.
).

a jak się otworzy np butchersa szalkę 100g to pół zje naraz a resztę męczy
tzn niewiele więcej niż jeszcze miesiąc, półtora temu. Mięsa porcję 120g ma na dwa dni, suchego brita carny love dostaje tak ok 20-21 małą garsteczkę i rano zawsze jeszcze zostaje a karmy mokrej to 100g jak jej otworzę tak o 8-9 to jeszcze na drugi dzień rano dojada zanim dostanie mięsa
15.04.2013
Batman w piątek najprawdopodobniej się lał. Wrócił ze strupkiem na uchu. W niedzielę zauważyłam, że mu się coś z tego sączy, a on ciągle to drapał. Cały czas też by spał i rzadko wychodzi z domu (może to być mój wymysł, ale wydaje mi się, że więcej wychodził). Dzisiaj ma gule na uchu. Kulkę wielkości połowy groszku. Dotknąć nie daje, podczas prób mnie wyklina. I chciałam się Was zapytać czy jechać do lekarza? Czy to "normalne" i mogę to sama jakoś wyleczyć? Pytam, bo stres związany z lekarzem jest ogromny, a jak pomyślę, że będzie mial to, nie daj boże, wyciskane/ gniecione itp, to już będę mieć po wieki afery podczas wizyt. Chciałabym tego uniknąć ale nie kosztem jego zdrowia oczywiście. Doradzicie?