Wrześniowe mamusie 2015 - część II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-13, 16:48   #181
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowe mamusie 2015 - część II

Cytat:
Napisane przez Ewelina9033 Pokaż wiadomość
co ile zmieniacie pampersy? np. jedno sieku czy jak sie wiecej nazbiera? z kupka to wiadomo jak jest.ile dziennie idzie wam ?
Odkąd Ignacy przestał robić kupę co 5 minut to idzie nam niewiele, może z 5-6 na dzień plus 1-3 w nocy. I przez to najprawdopodobniej zostaną nam 2 paczki pampersów 3 bo już są za małe. A nie kupowałam jakoś bardzo na zapas

A jakby co to w czwartek z netto 3 opakowania Pampersów pomarańczowych za 69 zł.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-12-13 o 16:55
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 16:58   #182
agu23gda
Wtajemniczenie

U nas idzie duzo pampersow ale ja mam obsesje. 2h max i przebieram. A jak mialam te premium care i widzialam ze zolty pasek zmienil sie na niebieski to od razu przebieralam nawet jak nie minela godzina. Mimo, ze wiedzialam, ze przez niecala godz nie ma duzo nasiusiane to i tak ten zielony pasek mi nie dawal spokoju. Teraz ubieram je tylko na noc ale tak jak mowilam, ja mam dziwna faze na to zeby miala czysto i sucho. Wiem, wiem - chore. Ale co zrobic

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Teraz np 40 min do kapieli a pampers napuchniety..nie wytrzymalam i przebralam. Ale zostawilam sobie na takie okazje te ciulowe Happy przymale
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 17:10   #183
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dziecko mi padło po basenie ok 17. Przebrałam na śpiocha, nakarmiłam i śpi dalej. Zobaczymy do której

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 17:14   #184
201701300931
Konto usunięte

Ja pieluchy kupuję na bieżąco, więc nic mi nie zostaje. I w końcu na mojej wsi otwierają Rossmanna, więc jest wielka radość
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 18:22   #185
czarownica_tea
Zakorzenienie

3 blachy pierniczków zrobione. Reszta jutro bo mi już nogi w d..... wlazły. Liczę że za rok będę miała małą pomocnicę

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 18:31   #186
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Mam serdecznie dosyć swoich piersi. A dokładnie prawej.
Wstałam rano z bolącym cyckiem.
Nie był ani przepełniony bo karmiłam z niego w nocy. Spać na nim nie spałam.
A cholera tak mnie boli dzisiaj ze szok. Co chwilę mnie narywa nie jest zaczerwieniony. Gorączki tez nie mam.
Na sutku mam biała kropkę, wiec mam zatkany kanalik mleczny.
Wyczytalam na blogu hafiji co I jak. Masakra...

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Zrobiłam co kazała i młody jest przy stawiany do niego częściej tak aby ściągnął mi to mleko.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

A nawet nie wiecie jak to boli jak mały ssie ta pierś. Nie życzę temu nikomu...
Kissek moze cieply prysznic? Na mnie dział tak ze wychodzac kapie mi jak z kranu.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
No guła z ciebie faktycznie Ale dobrze że wszystko pasuje. Najlepsze by było jakbyś poszła do jubilera zmniejszyć i by obrączka weszła

Dzisiaj mój Ignacy bije rekordy płaczu. Nigdy tyle nie płakał odkąd wróciliśmy do domu.
Moj od ponad tygodnia co popoludnie nadrabia 3 miesieczne zaległości w płaczu woda w waniennce nadal jest przerażająca! Boziu miała tak któras z was? jak tak dalej pójdzie to będę miała wątkowego brudasa

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewelina9033 Pokaż wiadomość
co ile zmieniacie pampersy? np. jedno sieku czy jak sie wiecej nazbiera? z kupka to wiadomo jak jest.ile dziennie idzie wam ?
Kiedys szlo ponad 10 teraz tak okolo 5-6 sztuk.

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Odkąd Ignacy przestał robić kupę co 5 minut to idzie nam niewiele, może z 5-6 na dzień plus 1-3 w nocy. I przez to najprawdopodobniej zostaną nam 2 paczki pampersów 3 bo już są za małe. A nie kupowałam jakoś bardzo na zapas

A jakby co to w czwartek z netto 3 opakowania Pampersów pomarańczowych za 69 zł.
Ty, czy nasze Ignace nawet pieluch musza tyle samo zuzywac

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
3 blachy pierniczków zrobione. Reszta jutro bo mi już nogi w d..... wlazły. Liczę że za rok będę miała małą pomocnicę

Ja za to dzis pochłonęłam góre niepolukrowanych piernikow, jeszcze troche i nie bedzie co lukrowac

Stary 2015-12-13, 18:45   #187
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Kissek moze cieply prysznic? Na mnie dział tak ze wychodzac kapie mi jak z kranu.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Moj od ponad tygodnia co popoludnie nadrabia 3 miesieczne zaległości w płaczu woda w waniennce nadal jest przerażająca! Boziu miała tak któras z was? jak tak dalej pójdzie to będę miała wątkowego brudasa

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Kiedys szlo ponad 10 teraz tak okolo 5-6 sztuk.

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Ty, czy nasze Ignace nawet pieluch musza tyle samo zuzywac

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Ja za to dzis pochłonęłam góre niepolukrowanych piernikow, jeszcze troche i nie bedzie co lukrowac

Nasze klony
Zazdroszczę wam że macie czas na pieczenie. Ja nie wiem kiedy to zrobię jak tż będzie w pracy przed świętami.
Stary 2015-12-13, 19:02   #188
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Kiss
Ku r wa jakbym czytała o moim cycku dziś mam to samo a glownie karmie piersią. Ale kanaliku nie mam zapchanego. Na brzuchu spalam :/.

Agu
Gratuluję!!!

Ewelina
Co 2 godziny chyba że dopajalam to częściej bo sika dużo.
Stary 2015-12-13, 19:17   #189
agu23gda
Wtajemniczenie

Ejj mnie tez boli jeden cycek i nawet sie nosze z zamiarem pojscia z tym do lekarza. To prawy cyc ktorego i Ewa nie lubi od poczatku, ktorym ja tez nie lubie jej karmic (ale mimo to i tak to robie regularnie) i z ktorego mimo, ze tryska laktator ni uja nie potrafi sciagnac wiecej niz 20ml. Boli mnie od kilku dni jak Ewka ciagnie. Bol jest taki twaco/ciagnacy, ze bez litu mam przed oczami z bolu jasny tunel z Panem Jezusem na koncu. Alr zauwazylam, ze nie boli od razu po tym jak zacznie ssac tylko po dluzszej chwilim czy moze byc tak, ze robi sie pusty i ssanie sprawia ze mnje to boli bo juz jest tam pusto? Bo i po karmieniu czesto jeszcze dlugo dlugo mnie boli. Czasem jak leze na boku juz wieczorem to tak mnie ciagnie ten cycuch ze sie klade na plecach bo wtedy nie ipada na zadna strone. Nie mam pojecia co to jest...
Stary 2015-12-13, 19:22   #190
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Mam serdecznie dosyć swoich piersi. A dokładnie prawej.
Wstałam rano z bolącym cyckiem.
Nie był ani przepełniony bo karmiłam z niego w nocy. Spać na nim nie spałam.
A cholera tak mnie boli dzisiaj ze szok. Co chwilę mnie narywa nie jest zaczerwieniony. Gorączki tez nie mam.
Na sutku mam biała kropkę, wiec mam zatkany kanalik mleczny.
Wyczytalam na blogu hafiji co I jak. Masakra...

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Zrobiłam co kazała i młody jest przy stawiany do niego częściej tak aby ściągnął mi to mleko.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

A nawet nie wiecie jak to boli jak mały ssie ta pierś. Nie życzę temu nikomu...
Ja miałam już
3 razy zastój w piersi wiec wiem jak to jest... Boli bardzo. Z czego pierwsze 2 razy po nocy, ale jak rozgrzałam i przystawilam małego to zeszło od razu. Ale ostatnio meczylam się z jednym cyckiem 3 dni... Po czym z jednej zastój zszedł a pojawił się w drugiej bo za rzadko znowu z niej karmiłam... Ale w końcu się z tego wykaraskałam. Musiałam wtedy przez pomyłkę przed i po spacerze karmić z tej samej piersi... Wiec jedna miała przerwę jakieś 7 godzin

Cytat:

A te pomarańczowe pampersy są dobre?? Bo cena super 40gr za szt.
Stary 2015-12-13, 19:28   #191
agu23gda
Wtajemniczenie

Noo tez sie czaje na ta promo w netto tylko tan lepiej jechac z ranca bo w netto czesto daja malo towaru...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-13, 19:36   #192
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Noo tez sie czaje na ta promo w netto tylko tan lepiej jechac z ranca bo w netto czesto daja malo towaru...
Dobrze wiedzieć tylko nie mam auta, a netto daleko chyba będę musiała pożyczyć od teściów.
Stary 2015-12-13, 20:05   #193
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ejj mnie tez boli jeden cycek i nawet sie nosze z zamiarem pojscia z tym do lekarza. To prawy cyc ktorego i Ewa nie lubi od poczatku, ktorym ja tez nie lubie jej karmic (ale mimo to i tak to robie regularnie) i z ktorego mimo, ze tryska laktator ni uja nie potrafi sciagnac wiecej niz 20ml. Boli mnie od kilku dni jak Ewka ciagnie. Bol jest taki twaco/ciagnacy, ze bez litu mam przed oczami z bolu jasny tunel z Panem Jezusem na koncu. Alr zauwazylam, ze nie boli od razu po tym jak zacznie ssac tylko po dluzszej chwilim czy moze byc tak, ze robi sie pusty i ssanie sprawia ze mnje to boli bo juz jest tam pusto? Bo i po karmieniu czesto jeszcze dlugo dlugo mnie boli. Czasem jak leze na boku juz wieczorem to tak mnie ciagnie ten cycuch ze sie klade na plecach bo wtedy nie ipada na zadna strone. Nie mam pojecia co to jest...
Ja tak mam w kryzysie laktacyjnym więc to może być to co piszesz - jak mała wypije to co się nagromadzi to potem to przesączanie na bieżąco z krwi boli. I po karmieniu też.
Ale jak cię to martwi to idź do lekarza jak najbardziej.
Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Są w porządku, trochę gorsze niż zielone ale dają radę jak najbardziej. Mam wrażenie że są też nieco mniejsze.
Cytat:
Niestety prawda.

Ja chyba się wybiorę do pediatry z Ignacym bo mnie martwi jego zachowanie. Jestem prawie pewna że to zęby, bo naprawdę bardzo się ślini, gdyby miał 3 ręce to też by je zapakował do buzi, jeść nie chce, ciągle rozdrażniony i ma zły humor. Ze spaniem w dzień bardzo duży problem, jak zaśnie to na pół godziny i budzi się z płaczem. W nocy pobudka co chwila.
Stary 2015-12-13, 20:17   #194
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak mam w kryzysie laktacyjnym więc to może być to co piszesz - jak mała wypije to co się nagromadzi to potem to przesączanie na bieżąco z krwi boli. I po karmieniu też.
Ale jak cię to martwi to idź do lekarza jak najbardziej.

Są w porządku, trochę gorsze niż zielone ale dają radę jak najbardziej. Mam wrażenie że są też nieco mniejsze.

Niestety prawda.

Ja chyba się wybiorę do pediatry z Ignacym bo mnie martwi jego zachowanie. Jestem prawie pewna że to zęby, bo naprawdę bardzo się ślini, gdyby miał 3 ręce to też by je zapakował do buzi, jeść nie chce, ciągle rozdrażniony i ma zły humor. Ze spaniem w dzień bardzo duży problem, jak zaśnie to na pół godziny i budzi się z płaczem. W nocy pobudka co chwila.
Moze to po szczepieniu tak reaguje jeszcze?
Chociaz powiem ci ze u mojego jest podobnie wiec moze to wina aktualizacji systemu tez jest rozdrazniony duzo placze, pakuje wszystko do buzi spi mi w ciagu dnia godzinke z rana i tyle co w wózku wiec szalu brak.. no i te kapiele to masakra jedynie jak zasnie po 19 to do 8 mam dwie pobudki na karmienie.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Ja miałam już
3 razy zastój w piersi wiec wiem jak to jest... Boli bardzo. Z czego pierwsze 2 razy po nocy, ale jak rozgrzałam i przystawilam małego to zeszło od razu. Ale ostatnio meczylam się z jednym cyckiem 3 dni... Po czym z jednej zastój zszedł a pojawił się w drugiej bo za rzadko znowu z niej karmiłam... Ale w końcu się z tego wykaraskałam. Musiałam wtedy przez pomyłkę przed i po spacerze karmić z tej samej piersi... Wiec jedna miała przerwę jakieś 7 godzin

Mnie te pomaranczowe wnerwily po tym jak mlodemu plecami wyplynela 2 na ciuchy i lozeczko ( przez to ze nie maja naciaganych boczkow nie zapinalam mu mocno na brzusiu) i tak paczka stoi i nie wiem czy je zużyje.

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-12-13 o 20:18
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 20:30   #195
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Owieczkaa
Mój śpi dużo ale jak się obudzi wszystko źle...
Stary 2015-12-13, 20:31   #196
agu23gda
Wtajemniczenie

Myslalam, ze moze dzis sie uda zbalamucic TZ. Poszlam do kuchni scoagnac mleko. Wracam a on juz prawie spi. Mam wrazenie, ze my juz nigdy nie wrocimy do uprawiania seksu Jak tylko jest okazja to on odpada. Ja nie wiem... tez nie mam jakiejs zwierzecej ochoty ale po prostu...jak ludzie..chcialam sie zblizyc.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

A ja nie lubie ani nie jestem z tych co mowie lub sie umawiam EJ WEZ NIE SPIJ BO JAK WROCE TO PLANUJE SEKS. Umarlby ze smoechu.
Stary 2015-12-13, 20:33   #197
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Myslalam, ze moze dzis sie uda zbalamucic TZ. Poszlam do kuchni scoagnac mleko. Wracam a on juz prawie spi. Mam wrazenie, ze my juz nigdy nie wrocimy do uprawiania seksu Jak tylko jest okazja to on odpada. Ja nie wiem... tez nie mam jakiejs zwierzecej ochoty ale po prostu...jak ludzie..chcialam sie zblizyc.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

A ja nie lubie ani nie jestem z tych co mowie lub sie umawiam EJ WEZ NIE SPIJ BO JAK WROCE TO PLANUJE SEKS. Umarlby ze smoechu.
Nam dzis przerwal Jas. Wiec tez lipa

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 20:34   #198
agu23gda
Wtajemniczenie

Az mi sie chce ryczec. Caly dzien chodzi i klepie mnie. Maca a potem uj z tego... jak juz teraz jest tak to to juz lepiej nie bedzie
Stary 2015-12-13, 20:34   #199
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Moze to po szczepieniu tak reaguje jeszcze?
Chociaz powiem ci ze u mojego jest podobnie wiec moze to wina aktualizacji systemu tez jest rozdrazniony duzo placze, pakuje wszystko do buzi spi mi w ciagu dnia godzinke z rana i tyle co w wózku wiec szalu brak.. no i te kapiele to masakra jedynie jak zasnie po 19 to do 8 mam dwie pobudki na karmienie.
Jesteśmy już prawie 10 dni po szczepieniu więc raczej nie o to chodzi.
Przynajmniej masz nocki w porządku, mnie to dobija że po takim dniu jak dzisiaj wiem że jeszcze muszę swoje odrobić w nocy. A jego sen jest tak krótki że nie zdążę nawet zasnąć a on już kwęczy bo coś mu znowu nie pasuje...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-13, 20:36   #200
agu23gda
Wtajemniczenie

A ja sie nie bede wlasnego meza o seks prosic albo sie do niego dobierac jak jakis zboczeniec skoro on nie wylazuje zadnych checi. Ok tez jestem zmeczona no ale Jezu...

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Nam dzis przerwal Jas. Wiec tez lipa
Ale przynajmniej to robicie. My w lutym bedziemy rok bez seksu. Extra. Mam 25 lat a moje zycie erotyczne nie istnieje.
Stary 2015-12-13, 20:56   #201
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Ja miałam już

Tez raz miałam zastój i polecam. ..męża. w 2 minuty rozwiązał problem, a ja się wcześniej 4h wilam z bólu i nic nie pomagało.

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja się wczoraj ważyłam i się załamałam, bo waga wskazuje 3 kg mniej niż przed ciążą. Miałam nadzieję, że zatrzymam się na 50 kg, ale niestety się nie udało i chudnę A brzuch dalej obwisły flak

U mnie ciągle 6 kg na plusie, ale od dwóch tygodni w końcu waga zaczyna spadać, bo wcześniej 2 miesiące stała.
Za to brzuch się cały wchlonal

Cytat:
Są nawet gondole które mają homologację na przewożenie dzieci w samochodzie także sądzę że skoro producent deklaruje to chyba można.

Jeśli nie kupowałabym fotela RWF to bym przed ukończeniem roku-półtora woziła w foteliku 0-13.
O zaintrygowalas mnie z tymi gondolami. Mój nie lubi w foteliku; ( gondola byłaby lepsza, ale to już trochę za późno.

U nas po chrzcie. Było lepiej niż myślałam. Tylko młody o mały włos by przejadl chrzest u nas jest w trakcie mszy w trzech jakby częściach. I przed tą trzecia właściwą poszłam go nakarmić bo zglodnial i mąż po mnie przyszedł ze juz młody był trochę niezadowolony, że mu przetrwali a przy ołtarzu głośno odbeknal
Ale obyło się bez płaczu.
Impreza w domu też bardzo miła. Chrzestny w końcu nocuje u nas. Stwierdziliśmy, że może go urazimy hotelem a mi tez przeszły początkowe nerwy i juz jest ok.
melawen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 20:57   #202
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
A ja sie nie bede wlasnego meza o seks prosic albo sie do niego dobierac jak jakis zboczeniec skoro on nie wylazuje zadnych checi. Ok tez jestem zmeczona no ale Jezu...

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Ale przynajmniej to robicie. My w lutym bedziemy rok bez seksu. Extra. Mam 25 lat a moje zycie erotyczne nie istnieje.
Agu a może spróbuj wyjść z inicjatywą? Pierwszy raz to ja zaczęłam dobierać się do Tżta bo on chciał ale bał się. A jak ja zaczęłam tak od tej pory jeśli jest okazja to kochamy się
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 20:59   #203
ridja devojka
Zakorzenienie

Wiesz co ja też nie lubię planować ale przy dziecku chyba nie da się totalnego spontana.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-12-13, 21:07   #204
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:

Niech inicjatywa wyjdzie od ciebie.

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Tez raz miałam zastój i polecam. ..męża. w 2 minuty rozwiązał problem, a ja się wcześniej 4h wilam z bólu i nic nie pomagało.

U mnie ciągle 6 kg na plusie, ale od dwóch tygodni w końcu waga zaczyna spadać, bo wcześniej 2 miesiące stała.
Za to brzuch się cały wchlonal

O zaintrygowalas mnie z tymi gondolami. Mój nie lubi w foteliku; ( gondola byłaby lepsza, ale to już trochę za późno.

U nas po chrzcie. Było lepiej niż myślałam. Tylko młody o mały włos by przejadl chrzest u nas jest w trakcie mszy w trzech jakby częściach. I przed tą trzecia właściwą poszłam go nakarmić bo zglodnial i mąż po mnie przyszedł ze juz młody był trochę niezadowolony, że mu przetrwali a przy ołtarzu głośno odbeknal
Ale obyło się bez płaczu.
Impreza w domu też bardzo miła. Chrzestny w końcu nocuje u nas. Stwierdziliśmy, że może go urazimy hotelem a mi tez przeszły początkowe nerwy i juz jest ok.
Jak zrobiłaś co ze brzuch Ci się wchlonal
Stary 2015-12-13, 21:12   #205
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Agu a może spróbuj wyjść z inicjatywą? Pierwszy raz to ja zaczęłam dobierać się do Tżta bo on chciał ale bał się. A jak ja zaczęłam tak od tej pory jeśli jest okazja to kochamy się
Nie mam kiedy jak on wiecznie idzie spac jak tylko Ewa tez zasnie. Probowalan raz subtelnie zaczac a on, ciiichoo Ewa wstanie. Ciiicho weez przestan to laskocze. No kur...jak jakas dziewica! Bez kitu czuje sie jak zbok gdy go dotykam.

Ridja - u nas z tym raczej nie ma problemu. Mloda jest jaka jest ale codziennie max o 21 spi juz na cala noc i zdarza sie raz na milion, ze sie obudzi. A skoro nie budzi ja halas laktatora za sciana. Sasiedzi nawalajacy pietro wyzej a poza tym mozna wlaczyc szumka itd to chyba my mozemy sie po cichu pobzykac? No..ale to jest wlasnie moj TZ. U niego od kiedy go poznalam zawsze na pierwszym miejscu byl sen. Bez kitu! Cokolwiek by sie nie dzialo on sie musi wyspac. Wiec teraz gdy jest mala i wyciska z nas wszystkie soki ma tego snu duuuzo mniej i korzysta z kazdej wolnej chwili. No i ok ja to rozumiem, no ale istnieje jeszcze zycie. i nie pisze tego bo mam super eztra chcice, bo nie mam. Tez jestem zmeczona. Ale moze dobrze byloby to zrobic chociazby ot tak...po prostu. Wkur...sie.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

A wiecie co jest najlepsze....? Pewnie kazda zona mowi tak o mezu...ale on serio nie bylby zdolny do zdrady. Predzej nie uprawialby seksu 10 lat nuz mialby zdradzic, bo nigdy nie byl jakis super temperamenty. Z naszej dwojki jakby komus zdarzylo sie zdradzic to na bank bylabym to ja
Stary 2015-12-13, 21:22   #206
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość

dziś babcia Ula wyjęła z najdalszych zakamarkow szafy mini fartuszek do gotowania

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 22:26   #207
malaja86
Rozeznanie

My po chrzcinach. Dzień pełen atrakcji ale po kolei.
Lusia tak płakała, że i ksiądz był zdziwiony. Normalnie cyrk
Mała dostała piękny srebrny obrazek i kolczyki, reszta pieniążki. Musimy jej kupić biblie w obrazkach i łańcuszek. Kupimy jej złoto a potem w okolicach urodzin srebrny łańcuszek bo srebro będzie szybciej chodzić?
Kiedy przekłujecie córkom uszy? Ja bym chciała poczekać do momenty jak sama poprosi.
Zgodziłam się na alkohol- miało być rozważnie ale Panom nie wyszło. Przy drugim dziecku sie nie zgodzę.
Wsiadłam sama do auta! Odwoziłam rodziców. Nie jechałam nigdy beZ męża. Oczywiście ominęła dobry zjazd i nadrobiłam 19
Stary 2015-12-13, 22:35   #208
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Dziewczyny da się na spontana. Rano męża obudziłam od razu wiedzial o co chodzi
Stary 2015-12-13, 22:36   #209
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
My po chrzcinach. Dzień pełen atrakcji ale po kolei.
Lusia tak płakała, że i ksiądz był zdziwiony. Normalnie cyrk
Mała dostała piękny srebrny obrazek i kolczyki, reszta pieniążki. Musimy jej kupić biblie w obrazkach i łańcuszek. Kupimy jej złoto a potem w okolicach urodzin srebrny łańcuszek bo srebro będzie szybciej chodzić?
Kiedy przekłujecie córkom uszy? Ja bym chciała poczekać do momenty jak sama poprosi.
Zgodziłam się na alkohol- miało być rozważnie ale Panom nie wyszło. Przy drugim dziecku sie nie zgodzę.
Wsiadłam sama do auta! Odwoziłam rodziców. Nie jechałam nigdy beZ męża. Oczywiście ominęła dobry zjazd i nadrobiłam 19
Zazdroszcze Ci, ze juz po wszystkim. Ja sobie nawet nie potrafie wyobrazic jak to bedzie z moja mala kosmitka... az sie boje myslec.

Co do alko to dlatego wlasnie zawsze jestem stanowczo na nie jesli chodzi o tego typu imprezy.

Ewa spi od 19.30 a ja jestem taka jakas rozdrazniona, ze nie moge zasnac w dodatku ten cyc bolacy mi dokucza. Nie wiem jak sie ulozyc
Stary 2015-12-13, 22:38   #210
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Czasami wam zazdroszczę, że macie corki... Oczywiście mojego syna na nikogo innego bym nie zamieniła ale... Syn jak dorosnie to ma matkę w dupie szczególnie jak trafi się jakaś okropna synowa.... Córki ciągną do rodziców, zadzwonią.... Chłopy rzadko...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości