![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe mamusie 2016 :)
Miałam zamiar kupić jeszcze jakieś suplementy oprócz kwasu foliowego, ale zaczekam już do środy na wizytę. Może coś doktorek poleci ;-)
Dziewczyny u mnie stres sięga zenitu! Na szczęście mogę spać w nieskończoność, więc w nocy nie rozmyślam "jak to będzie" i czy wszystko jest ok. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Nie wiem jak Wy, ale ja już oglądałam mebelki dziecięce, wyposażenie, ciuszki itd... Nie mogłam się powstrzymać ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Erudycja
|
Mnie babcia i ciocia przestrzegają że kupowanie tak wcześnie przynosi pecha, no ile to przesądów mają starsi ludzie, to aż głowa mała.
Teściowa się pyta po co mi tyle leków przy łóżku ![]() Ja jeszcze mdłości nie mam i mam nadzieję że mieć nie będę, teraz dokuczaja mi tylko wzdęcia
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Erudycja
|
To ja przedwczoraj robiłam tort na wiśniowce, musiałam zamoczyc usta żeby smak ponczu ogarnąć Ale jak wlałam więcej alko to już teściowej dałam spróbować, też ciężko było żeby nic nie zauważyła
#185 | |||
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamuski. Ja siedze w pracy i na szczescie dzis szefa nie ma to moge cos napisac..
![]() No bylam w zeszlym tygodniu. Ale to bylo za wczesnie na cokolwiek. Gina mnie troche nastawila, ze na tym etapie to jeszcze wszystko moze sie zdarzyc, na zasadzie "nie ciesz sie jeszcze".. ![]() standard.. ja tylko moge sobie wyobrazic jak ten moj karlowaty szef bedzie szalal.. Od 5 lat mnie stresuje i natretnie pyta gdy sie czasem zle poczuje "co ? nie jestes czasem w ciazy" Ja wlasciwie bardziej sie boje jak mi potem zycie zatruje. Cytat:
[/COLOR] Bardzo rozsądne podejście. Dziewczyny, nie ma dobrego czasu. Ja tak czekalam i czekalam, bo zawsze było coś. Teraz mam 30 lat i dopiero staram się o pierwsze dziecko. Przyznam Wam, że dla mnie to ogromny stres.[/QUOTE] Wiesz, roznie to sie roznym ludziom w zyciu toczy. Ja poznalam mojego meza dosyc pozno - bo majac 29 lat i mieszkalismy w roznych krajach. teraz mam 35 lat i to tez moja pierwsza ciaza. wszystko z jednej strony mnie przejuje obawa, a zdrugiej ogromnie cieszy! Kupilam sobie wczoraj fajna ksiazke dla kobiet w ciazy gdzie jest wiele wskazowek, mam pelno pomyslow na pokoik, na zorganizowanie mieszkania.. mam glowe pelna kreatywnych mysli ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2016-02-08 o 08:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak zareagowal? No ja mam tak samo jak Ty! nie moge sie powstrzymac! Maz mnie troche hamuje bo sie boi co bedzie. Pomaga mi teraz we wszystkim. A moja tesciowa mimo, ze jeszcze o niczym nie wie (moze tak podswiadomie) nawarzyla mi jedzenia na caly tydzien: zupe, warzywa, soczewice, rybke - nic nie musze robic ![]() Fajnie wiedzieć, że są tu jakieś babki 30+. Większość moich znajomych już ma swoje dzieci odchowane, a ja mimo że w związku prawie 10 lat nie miałam takiej możliwości. Trochę im zazdroszcze, bo ich pociechy są na etapie oswobodzenia ;-) Byłam u rodzimego, bo jestem po przeziębieniu. Wywalila mi zwolnienie do poniedziałku przyszłego tygodnia. Mam też wyniki bety - 5 tydzień ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czy wy dziewczyny potraficie odczytac wyniki Bety? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja teściowa to do nas z tekstem "wiecie od tygodnia i nic nie mówiliście..." ![]()
![]() |
#189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w rodzinie przerabialismy poronienie w 10tyg mojej przyszłej bratowej. Rodzice w sumie spokojnie przyjęli. Wsparli ich, ale nikt pretensji nie miał. Wszystko trzeba dopasować do rodziny. Z tym wiekiem to mnie zaskoczylas! Moja poprzednia gin, jak miałam 28 lat rypnela "no powinnoście się starać, ile będziesz czekać". Wkurzyla mnie i męża ;- dlatego jest była:-D ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Erudycja
|
A mój nic nie mówi
![]() ![]()
#191 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamusie! Chciałabym dołączyć do waszego grona, przyjmiecie mnie ?Może trochę opowiem o sobie: w październiku kończę 30 lat, jestem w drugiej ciąży (6 tydzień), pierwsza zakończyła się przedwcześnie w 7 tyg.- zarodek obumarł, nie było słychać echa serca. Serce pękło mi na pół. Minęło pół roku, drugi raz zaszłam w ciąże (praktycznie w pierwszym cyklu starań) i teraz jestem pełna dobrych myśli i nadziei. Cieszę się każdym dniem, choć chwilami popadam w paranoję- zbliża się 7 tydzień. Mam nadzieję, że pozostanę z Wami jak najdłużej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Mam 26 lat i to moja druga ciąża, pierwszą poroniłam 25.10.2015r. (byłam w 5 tygodniu ciąży). Po odczekaniu czasu zaleconego przez gin i ustabilizowaniu wszystkich wyników spróbowaliśmy znów i udało się za pierwszym razem ![]() Mam nadzieję, że tym razem dotrwamy wszystkie do tego października ![]() Edytowane przez PaulinKa0706 Czas edycji: 2016-02-08 o 12:00 Powód: rozwinięcie wypowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
PaulinKa0706 bardzo dobrze Cię rozumiem, wizytę u lekarza mam 16 lutego, więc powinno być już coś słychać. Odliczam dni...
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Erudycja
|
Ja też myślałam że powiem po 3 miesiącach, nie dało rady
![]()
#195 |
Zadomowienie
|
witamy Ninke i Paulinke!!!!
![]() ja wprawdzie zaden moderator ani zalozycielka watku ale przyjmujemy z otwartymi ramionami. Czytajac o waszych doswiadczeniach zastanawialam sie czy mialyscie jakies symptomy przed poronieniem§/strata zarodkow-dzidziusiow? Czy cos czulyscie? Bardzo wam wspolczuje takich doswiadczen i yrzymam kciuki zebysmy wszystkie donosily zdrowe i silne bobaski! |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
Jeżeli chodzi o mnie to głównie bolały mnie piersi i brzuch. Teraz już wiem,że ten ból brzucha był zbyt silny. Nie wiedziałam tego wtedy, to była moja pierwsza ciąża, wszystko było takie nowe i dziwne. Od początku rwało mnie podbrzusze niemiłosiernie ale wyczytałam, że ból brzucha w ciąży ( taki jak na miesiączkę) to norma a że ja miesiączki mam mega bolesne więc starałam się tym nie przejmować, w końcu rosło we mnie nowe życie, wszystko się rozciągało, mościło -tak to sobie tłumaczyłam. Gdy pojawiło się plamienie nie czekałam ani chwili, od razu poszłam do ginekologa. Tam usłyszałam smutną diagnozę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A i przy pierwszej ciąży rozpowiedziałam z radości wszystkim, a później ciężko było znieść te współczujące spojrzenia i "próby" pocieszenia. Edytowane przez PaulinKa0706 Czas edycji: 2016-02-08 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
PaulinKa0706 a powiedz, jak się teraz czujesz, w tej ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Powiem ci, że czuję się całkiem dobrze. Mam tylko bóle w podbrzuszu, ale takie kłujące od czasu do czasu i piersi bolą. Nie mam wcale nudności i nie wymotuję ( a w poprzedniej było ciężko). Ale nadal mam ten cholerny nawyk wypatrywania krwi:/ Edytowane przez PaulinKa0706 Czas edycji: 2016-02-08 o 13:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Ninka i Paulinka - nie tylko wy po tych przejsciach chodzicie do ubikacji zeby "sprawdzac".
oprocz tego ze siku musze co chwila to jeszce to. Ja juz chyba lepiej zamkne sie w lazience i zaoszczedze sobie biegania ![]() No dobra to pomowmy o przyjemniejszych sprawach : dziewczyny piszcie swoje typy imion! jak bedzie chlopczyk i jak bedzie dziewczynka! Jestem ciekawa co macie w zanadrzu! ja juz kiedys pisalam, ze mam meza Wlocha - i juz teraz sie troche sprzeczamy. Bo wiekszosc imion wloskich meskich konczy sie na literke "O" a mi sie to srednio podoba. Np. moj maz to Massimo, ale np. nasz Artur to tu Arturo, nasz Robert to Roberto, i tak dalej: Antonio, Cristiano, Adamo.. ![]() Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2016-02-08 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pisałam już chyba wcześniej. Ja mam prawie 6 miesięczne dzieciątko w domu więc "siedze" w temacie od jakiś 9mies ![]() Zakupy dla mojego pierwszego malucha zaczełam dopiero po ukonczeniu 6mies ciazy i to też nie jakoś na "hura". Myśmy wczoraj powiedzieli teściom i rodzicom o ciąży, ale to tylko ze wzgledu na mojego syna, gdybym potrzebowała pomocy, albo gdybym sie źle czuła, zeby wiedzieli ![]() Edytowane przez ja1003 Czas edycji: 2016-02-08 o 15:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
Mój typ dla dziewczynki to zdecydowanie Marysia albo Hania. Z chłopcem byłby problem
![]()
#204 |
Erudycja
|
U nas jest Julia, albo bardziej Zuzia, natomiast dla chłopca nic, bo się nie zgadzamy
![]()
#205 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla dziewczynki mezowi bardzo podoba sie Ania. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Erudycja
|
Ania to piękne imię
![]()
#207 |
Raczkowanie
|
Faktycznie nie da się nic zrobić z pierwszym postem? Ktoś pisał do moderatora? Ciężko zapamiętać kto kiedy i co, a tak byłoby przejrzyście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
My dla chłopca mamy Leon lub Franek , a dla dziewczynki mnie podoba się Lilianna, ale mąż nie jest przekonany
![]()
#209 |
Zadomowienie
|
Witaj Michonne a skad jestes ze Slaska? Bo ja tez stamtad.. Ile masz lat ...jej to juz by bylo faktycznie 8 miesiecy a nie 9!! ☺
Inviato dal mio SM-G900F utilizzando Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Z Rybnika. Mam 27 lat ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.