![]() |
#181 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
oby dzieciaki byly mniej wybredne niż Ty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() masz trochę wolnego po sesji? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Cześć czołem
![]() Avlis chyba o to chodzi ale jej nie wychodzi. . Akinomka dzięki. Duchaa biedny synek ![]() Kejka ja jej wchodzę w zdanie i mówię tylko Dominik. Wyniki Dzwoniłam do gin i kazał zrobić mi jutro crp. Ineso no właśnie. A wyobraź sobie ze przed chwila ktoś wszedł w gowno i nie zobaczył i wszedł Ci do mieszkania chodzi po kudlatym dywanie i zostaje trochę na tym dywanie potem Ty gola noga w to wchodzisz a następnie kladziesz się do łóżka... takie mam wyobrażenia ![]() ![]() Justyna i jak po spotkaniu? ![]() Mleko z miodem. ..uwielbiam! Majtki Jeszcze nie mam. Jutro wszystko juz zamawiam razem z lozeczkiem! ![]()
#183 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
byłam w podobnym szoku jak Wy jak juz je wyciągnęłam z opakowania wielorazowe duzo fajniejsze i załuję ze mam tylko dwie pary Cytat:
![]() niewiele jest rzeczy, których nie zjem moj też po tym jak dłuzej przebywam twardnieje, musimy się oszczędzać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
Ineso też się zdziwiłam jak pierwszy raz te majty widziałam
![]() ![]() ![]()
#186 |
Zadomowienie
|
chyba w takim razie tez dokupię bo dwie to za mało, a jednorazówki wyglądają nedznie i dużo bardziej sztucznie
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() Cytat:
super, że masz grono koleżanek i one Ci wszystko urządzają ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie majtki raczej kupie kilka sztuk jednorazowych tylko jaki jaka firma ktos poleci ? . Jak szlam rodaic Adiego to o tym nie pomyslalam wylecialo mi z glowy i wzielam z domu zwykle no i potem szczerze to wywalilam z 6 par bo sie nie dopraly wiec teraz musze kupic te jednorazowki .
![]()
#189 |
Zadomowienie
|
Ja mam 4 pary wielorazowek, raczej powinno tyle starczyć.
Co do jedzenia to ja lubię próbować nowych rzeczy, a ostatnio mi sie snilo ze jakies robale ktos mi chcial wcisnąć do jedzenia i nie dalam sie namówić ![]() Przed ciaza w ogóle słodycze mogly dla mnie nie istnieć, czekolady, batoniki to żadna pokusa nie byla a w tej chwili nie potrafię sie opamiętać, tak mam od 5 miesiąca ciąży. Chyba podobnie jak Kejka zrobie postanowienie, ze od środy koniec ze slodkosciami
#190 | |
Wtajemniczenie
|
Tak chwalicie te wielorazowe ile takie kosztuja ?
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#191 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam babyono i wydają sie spoko wielorazowe na gemini po 7 zł za dwie sztuki, te jednorazowe po 5 sztuk podobnie kosztują |
||
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Rozeznanie
|
Paulinka94 ja organizuje sama baby shower bo tak niby jest,ze to mama wszystko przygotowuje
![]() Robię jedzenie i dekoracje a najbliższe przyjaciółki wymyslają gry o zabawy. Co to prezentów to robię listę żeby dziewczyny nie kupowały niepotrzebnych rzeczy ![]() ![]() I tak u nas wśród znajomych jest tak,ze jak się dziecko urodzi to się idzie z jakimś prezentem...a tak to juz na baby shower dadzą jakiś drobiazg i juz na pierwsze odwiedziny mają z głowy ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
pt-sernik Sob-ciasto bezowe Niedziela milkshake czekoladowy Dzisiaj: paczek + dwa batoniki zbożowe (ale dopiero 14:00):p
![]() |
#193 | |
Wtajemniczenie
|
Myślałam, że jak tu po tylu godzinach wejdę to z 5 stron do nadrobienia będzie, a tu psikus
![]() ![]() bethopis tego czego nie ruszysz mnie zmroził...masakra? to jak Ty funkcjonujesz jedząc mało i niezdrowo do tego? ![]() ![]() ![]() Lucy w rossmanie są te majtki babyono wielorazowe, 2 zł może różnicy jest ![]() ![]() ![]() Gosiaczek Twój post o skrzywieniach z dzieciństwa to tak jak u mnie prawie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A pierwsze posiłki u męża?? Ojjj źle wspominam. Ja raczej nie z tych co wybrzydzają, ale po mnie widać, że coś mi nie smakuje no i jak rzeczywiście czegoś nie lubię to nie ruszę. I tak właśnie miałam problem z: - gołąbki gotowane w wodzie ![]() ![]() ![]() ![]() - biała kiełbasa ze święconki położona na moim talerzu ![]() ![]() ![]() - i tu chyba największe rozczarowanie: Kotlet de volaille (u mnie może być z serem, ze szpinakiem, z masełkiem, ew. z pieczarkami- choć nie lubię, ale zjem bo nie jest to coś od czego mam odruch wymiotny) u mojej teściowej był..uwaaaagaa!! z MIĘSEM MIELONYM....totalna padaka, zawód i w ogóle ohydztwo. Oddałam mężowi i jadłam ziemniaki z surówką ![]() ![]() Do lodówki u teściowej też nie zaglądam bo bym zwymiotowała ![]() ![]() Nooo...a co do majonezu...nie jadłam, tak samo koperku i pietruszki. Nauczyłam się dopiero jeżdżąc do męża na weekendy...i teraz wiem co traciłam przez te wszystkie lata ![]() ![]() ![]() ![]() tabaska co do kinderków...temat rzeka. Mój kuzyn co mieszka w Irl jak mieli swoje pierwsze dziecko, które wszystkim pluło zauważyli, że Kuba reaguje na jedzenie wtedy gdy ma obiecaną nagrodę- Kinderki. I "dzięki temu" nabawiło się dziecko mega zaparć, doszło do lewatyw w szpitalu bo tak był czekoladą zapchany. Ale obiadki zjadał? Zjadał ![]() A co do postanowienia. Ja dziś i jutro zapodam dawkę słodkiego i później koniec! Oczywiście nie biorę pod uwagę budyniu własnego wyrobu, tosta z dżemem i serków. Ale to mniejsze zło- mnie kuszą wafelki, czekoladki, lody i inne paskudztwa ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Patulinka pogratulować!
Mi wczoraj dziadek powiedział że wygladam jak miałaby już rodzić: 0 I niestety mam czerwone ślaczki na brzuchu jak to określił mąż
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Smaruję się codziennie Ale jak będzie to się okaże. Znam dużo osób którym rozstępy wyszły dwa czy trzy dni przed porodem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
po majtki skocze do rossmana albo do jakiejś apteki, bo z tego co koleżanki mówią to jeszcze w domu się im przydawały. No i te spokojnie później wyrzuce a swoich nie mam nawet jakichś gorszych na wypadek gdyby się nie doprały.
A co do tematu jedzenia to co dom to inne receptury u jednych gołąbki bedą pyszne i dziecko będzie się nimi zajadać u innych takie jak opisujesz i nawet dorosły nie tknie. A falki sa pyszne, ostatnio jadłam w weekend u teściów. |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam gacie jedno i wielorazowe. Wielorazowych mam 4 paczki po 2 sztuki, niskie i wysokie, z babyono i drugiej formy nie pamietam, a jednorazowe mam 14 sztuk (2 opakowania). Mam niskie i wysokie, poprzednio tez tak miałam. A ile tych podkładów bierzecie na porodówkę? Ja narazie spakowała 1 belka mama, 1 absorgen czy jaka sie to nazywa i jedna paczkę tyć podkładów 90x60 na łóżko... Starczy chyba co? Dobra lecę sie umyć, ubrać i maz zaraz mnie odbiera i lecimy na 17 do gina. Mam 22 minuty a nawet zeby mam nie umyte, wstyd ![]() Trzymajcie kciukasy za Antonia, moja szyjkę, żylaki, macice i wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |||
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo nie wiem czy znałyście, ale był przez chwilę taki serwis ,,chceto" i tam się robiło takie listy już ze zdjęciem produkty i z linkami do sklepów. Boskie to było, nie wiem czemu padło. Raz w życiu dostałam na urodziny same fajne prezenty. Teraz właśnie mi czegoś takiego brakuje dla dziecka - bo pewnie będą pytania przed wizytami co chcemy, już w pracy tż pytają. A głupio tak mówić, jak nie wie się kto jaki budżet ma. A na takiej liście różne rzeczy, więc każdy wybiera. Więc nie wiem czy nie skończy się tak, że każdemu będziemy mówić: pieluchy. Cytat:
![]() Hubi mi odpisało, żebym podała listę zakupów, po czym odpisali: 13,99 pocztex, 17,99 kurier. Czyli nic taniej, ale ciule. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Kurde 25 stycznia kupilam staniki i koszule i do tej pory nie mam
Więc napisalam maila i dostalam ODP że nie dostał wpłaty nosz kurde i jutro muszę wysłać potwierdzenie wpłaty ehh nigdy takie coś mi się nie przytrafilo
![]() ![]() tak - na zwsze ![]() 30,09,2012 ![]() ![]() 30.03.2016 ![]() Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2016-02-08 o 13:47 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do gaci to faktycznie masz dużo ![]() ![]() ![]() co do podkładów do tych gaci to ja mam 2 op. po 10 sztuk- do szpitala zabieram jedną paczkę i najwyżej mąż mi dowiezie. Nie wiem jakim cudem, ale moja kuzynka twierdziła, że starczyło jej całe opakowanie i więcej jej nie było trzeba. Z tym, że ja z tych co pewnie co chwila będą zmieniać, bo nie lubię mieć tam brudno czy mokro. Choć tak na prawdę położna ze SR mówiła, że te podkłady to od pępka po plecy i niewygodne. Lepiej kupić zwykłe podpaski bella noc, te takie starodawne bez powłoczki sztucznej. No ale za późno mi to powiedziała ![]() a jeśli chodzi o podkłady na łóżko to mam te co Ty + jeszcze chyba 60x60? Pakowane po 5 sztuk. I zabieram te większe tylko, a jak będzie trza to mąż przyniesie te drugie. U nas niby nie trzeba ich mieć, ale ja tam w krwi nie będę leżeć ani biegać: "Pani da mi podkład bo zakrwawiłam" ![]() ![]() Kciuki za Antonio i za Ciebie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#201 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja planuje wziaść dwa opakowania jedne bella a drugiej innej firmy trochę mniejsze zakupię jeszcze jedne bella i w razie potrzeby mąż mi przywiezie ostatnim razem mi dowoził a nie chce mi się targać tego wszystkiego bo mi miejsca w torbie zabraknie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
mąż mi humor poprawił, patrzcie
![]() https://45.media.tumblr.com/a4eb11d6...9mpio1_500.gif
#204 | |
Zakorzenienie
|
OBIAD
o jesuniu ale za☠☠☠isty obiad zrobiłam !!! Powiem wam co może kogoś natchnie ![]() Spaghetti z wędzonym łososiem, pęczkiem pietruszki, pęczkiem szczypiorku, cebulką, 2 ząbkami czosnku, makaron razowy długi, śmietana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jejuuuu jakie to dobre, zjadłabym dokładkę ale no ... na pewno jestem już najedzona - a zawsze jak jem coś tak dobrego to nie wiem kiedy przestać hehhe ![]() JEDZENIE OGÓŁEM I W DZIECIŃSTWIE no u mnie było tak: mama robiła obiad, jak wybrzydzałam to mi mówiła: nie chcesz, nie jedz, bądź głodna, ale żadnych słodyczy i deserów nie dostaniesz. No to jadałam, bo raz zbuntowałam się i jak chodziłam jojczałam, że jestem głodna to tylko mi mówiła: jest obiad, mogę Ci odgrzać. No i tak mnie nauczyła - że co było to jadłam. Nie lubiłam: oliwek ![]() A ja na to - nie wiem nigdy ich nie próbowałam ale na pewno nie lubię ![]() Okazało się, bo potem się zastanowiłam nad tym, że oglądałam jako dziecko film gdzie sie gościu zakrztusił oliwką i inny go tak za brzuch złapał i ten wypluł tą oliwkę - i od tej sceny ja uznałam, że nie lubię oliwek Nie lubiłam też kaszanki ![]() ![]() I to chyba tyle ![]() Ale lubię ryby, w sensie jak są dobrze zrobione to mi smakują. Smarrita 3 miesięczne maleństwo wziąć na końcu ? To nie normalni Ci lekarze;/ annihilate ojejjuu ja tez bym tam chyba płakała ![]() duchaa wiek nie świadczy o dojrzałości ![]() ![]() gosiulka nie masz gdzieś niedługo wizyty? Myślę, że warto to sprawdzić ![]() gosiaczek o to czekam na info po wizycie !! ![]() A co do kolegi, no pamiętam tą historię! Ale to własnie nic na siłę , jak nie czujesz ochoty na imrpezki to po co na siłę się zmuszać. Zapewne za jakiś czas znów Ci wróci potrzeba bycia w towarzystwie innych ludzi ![]() BABY SHOWER a w sumie już chyba kiedys pisałyśmy o tym temacie? Mi się to nie podoba, nie lubię zagranicznych świąt jak hallowen czy babyshower. I nie robię takiej imprezki na pewno ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() cudowne!!!!!
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Polinezyjka
Ja smarowałam się 2, do 3 razy dziennie. Aa do skóry wrażliwej na rozstępy, oliwka z Rossmana i palmers. Raz jednym, raz drugim, a raz palmersem i na to np oliwka. Ch mi to dało ![]() Brzuch niby szybko rośnie a jakoś na udach i dupie wyszły jak na razie. O cyckach nie wspominam ![]() Gosiaczek Pytałaś czy położna jest na sali do cc. U mnie w szpitalu jest tylko do chwili wydobycia dziecka, a potem zabierają je do mierzenia itp a następnie już opatulone przynoszą na chwilkę do mamy żeby dała buziaczka. Niestety nie ma tak jak w programach tv większego kontaktu. No i po wizycie wyszłam z pelną receptą i antybiotykiem. Zanim wykupię to zapytam ginka czy wszystko mogę brać i mam nadzieję, że w końcu się wyleczę.
#208 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ja jestem taka anty ogólnie ![]() Obiad brzmi przepysznie ![]() Ja dziś zrobiłam dwa... ![]() ![]() dla mnie ryż zapiekany z jabłkami, a dla męża kurczaka "po chińsku"...oczywiście oba na 2 dni ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Lekarz raczej nie zapisał Ci antybotyku którego kobieta w ciąży nie może, ale lepiej się upewnić u gina ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do wizyty niestety dopiero za dwa tygodnie. Miejmy nadzieję, że mi przejdzie nieco |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.