![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świece zapachowe
Dziewczyny, w nowej Elle i InStyle -30% na wszystkie produkty YC w kilku stacjonarnych sklepach w Polsce
![]()
#182 |
Raczkowanie
|
Diptyque i Mad Et Len mają piękne i oryginalne świece zapachowe (te z MEL nie tylko pięknie pachną ale też pięknie wyglądają), ale ceny wysokie. Osobiście wolę wydać tą sumę na perfumy a nie świece
#183 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
a nie pokusiłybyście się o wypisanie chociażby miast, które będą objęte zniżką?
![]()
#185 |
|
Na stronie magazynu Elle znajdziesz wszystkie informacje.
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
http://szalenstwozakupow.pl/front/di.../brand/id/2313
Ależ ja wam zazdroszczę stacjonarnych sklepów z YC ![]() ![]() Ja się zaopatruję tylko online i właśnie jutro powinna dotrzeć paczka z tartami, wbrew zbliżającej się jesieni u mnie będzie zapachowa wiosna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Killing me softly
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#188 |
Miss Pudernica
|
Przyszła moja paczka, przepadłam
![]() Nie bylo wosku kwiat wiśni i telefonicznie uzgodniłyśmy zamiast niego red velvet. Z mojego zamówienia najbardziej podoba mi się: Świeże róże Sos żurawinowy Salsa mango i brzoskwinia ![]() Puszysty ręcznik Puder dla niemowląt Herbatka rumiankowa ![]() Red velvet - cudowny! Jaśmin o północy Teraz palę brzoskwinię i mango, wspaniały, orzeźwiający. Szykuję się na następne zamówienie, teraz z Candle Room i kusi mnie zestaw 10 wosków za 48 zł. Na pewno zrobię zapas hernatki rumiankowej, red velvet, pudru dla niemowląt i puszystych ręczników ![]()
Marzenia same się nie spełniają, marzenia się spełnia. Edytowane przez aante_e Czas edycji: 2012-09-20 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
O tak, rumianek rządzi, właśnie się u mnie pali
![]() Lubię też Sun&Sand i puszysty ręcznik (wcale nie jest ostry, toaletowy jak się wiele osób obawia). I nieśmiertelna wiosna w postaci bzu, konwalii i stokrotek, czyli Lilac Blossom, Garden Hideaway i Loves me, Loves me not ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaczajam sie na jakies niewielkie zakupy , ale kompletnie nie wiem co brać ![]() ![]()
![]() |
#191 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Też na początek polecam tarty, można poznać zapachy zanim się zdecyduje na poważniejszy zakup, poza tym niektóre są bardzo "żywotne", np. ćwiartka herbaty rumiankowej pali się u mnie na 3 tealight'cie i pachnie tak samo mocno jak na początku. Tak samo trwały jest Loves me, Loves me not, za to Lilac Blossom nie dość, że delikatny, to przestaję go czuć już po jednym tealight'cie, szkoda, bo lubię bez.
Pomóżcie mi znaleźć kopię mojego ulubionego kompotu, czyli jabłka, śliwki i laska cynamonu, marzy mi się żeby kuchnia wciąż nim pachniała ![]() ![]() P.S. U was też tak chłodno? 12*C nastraja mnie wyjątkowo kominkowo więc sezon zapachowy u mnie w pełni już. Chociaż w przyszłym roku chyba wybiorę też świeże kompozycje na lato, a co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
|
Cytat:
![]() Widzieliście nowe, jesienno-zimowe zapachy świec Brise? Wąchałam w Rossmannie i chyba wszystkie będą moje. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Sprawdzalam w zeszłym tygodniu i jeszcze nie było nowości. Co jest?
Niemniej chyba się nie zdecyduję na zakup, wkurza mnie, że świece Brise nie spalają się równomiernie, zawsze mam wypaloną dziurę w środku, a dookoła 2/3 wosku nietkniete, marnotrawstwo. Mam dwie takie dziurawe na stanie i będę przetapiać. A propos rumianku, znacie świece, które mają zapach samego rumianku właśnie? Bo ta YC ma rumianek daleko w tle, a na pierwszym planie miód, razem to tworzy taki smakowity karmelek, który zresztą bardzo lubię ale zależy mi też na czystym rumianku. Znacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
|
Są cztery zapachy: dwa z tych zwykłych świec i dwa z tych świecących na kolorowo. Niestety nie pamiętam dokładnie jakie, na pewno była pomarańcza z przyprawami i coś nazwanego "jesienne ogrody". Przyjrzę im się bliżej następnym razem.
![]() Próbowałaś patentu z owijaniem świecy folią aluminiową? U mnie wszystkie spalają się nierównomiernie, nawet YC, a to pomaga. ![]()
![]() |
#198 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczęta
![]() A mam jeszcze pytanie jedno: czy one nie strzelają ? Bo np olejki ostatnio mi strzelały , wszystko było ok, tea się palił w miseczce olejek i nagle bum- strzeliło w sufit na ściany, wszystko usyfione miałam. Kiedyś mi się nie zdarzało takie coś a ostatnio tak ![]() No i zaprzestałam używania olejków ![]() Tru a czy Ty masz In Styla żeby skorzystać z tej promocji YC? Bo słać tych rabatów się nie opłaci chyba, a ceny w sklepie stacjonarnych takie jak w sieciuni są?
Edytowane przez skarbiatko Czas edycji: 2012-09-22 o 11:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
|
Cytat:
![]() Co do cen to nie wiem, wiem, gdzie jest sklep YC, nawet chciałam wejść, tylko... jakoś obeszłam dookoła i nie znalazłam wejścia i się poddałam ![]() ![]() ![]() A propos świeczek, nie wiem, czy ktoś już pisał o Scherrer Candles z Lului? Uwielbiam ![]() ![]() ![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie owijałam niczym świec ale na YouTube widziałam opinie, że swiece rzeczywiście lepiej/równomiernie się palą gdy są np. wsadzone w takie metalowe koszyki i przykrywane specjalnymi abażurami/kapelutkami, itp. Coś w tym jest, niemniej folia do mnie nie przemawia, to ma ładnie wyglądać, a nie straszyć prowizorką
![]() Nie znam Scherrer Candles, zaraz zobaczę. Nadchodzi mnie też czasem na takie perfumeryjne świece, macie jakieś namiary na ciekawe duble flaszek, poza tymi w/w? Ja bym się wcale nie obraziła gdyby gdzieś tam była świeczka w klimacie Gris Clair ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
|
Z tego co czytałam, najważniejsze żeby przy pierwszym paleniu wosk roztopił się do ścianek, potem folię można zdjąć.
![]()
![]() |
#203 | |
|
Fontpię. Następnym razem pójdę tam w towarzystwie kogoś bystrzejszego
![]() Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
a co to za bajer z tymi kolorowymi świecami?? ![]() jak mówisz, że takie cudne nowe zapachy to na bank przepuszczę na nie kasę ![]() jak na razie to się racze podgrzewaczami waniliowymi z Biedronki- jedyne świece zapachowe ogólnodostępne, które podczas spalania pachną ![]() ![]()
![]() |
#205 |
|
O tak, też mnie to drażni, przez folię pachną, a po zapaleniu już nie. I często tylko na wierzchu jest pachnąca kolorowa warstwa, a głębiej już zwykly biały wosk
![]() Tak mają na pewno te z Obi i Rossmannowe
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
|
Pomyliło mi się, są dwa nowe zapachy Air Wick i dwa Brise.
![]() Te kolorowe to Air Wick i wyglądają tak: http://4.bp.blogspot.com/-uLQibEfvI6...iec+zakupy.JPG Nie paliłam ich jeszcze, więc nie wiem jak jest w rzeczywistości. ![]() ![]()
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Woski YC nie wybuchają
![]() ![]() A te kolorowe airwicki to widziałam w Auchan ale myślałam, ze to zeszłoroczne niedobitki. Może się skuszę na ten czekoladowy i wyprobuję patent z folią, skoro wystarczy tylko górną warstwę równomiernie roztopić. Truskawka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
W poniedziałek przyjrzę się dokładniej tym airwickom, spodobały mi się na zdjęciach te zmiany kolorów
![]() Woski i olejki palicie bezpośrednio w kominkach czy w foremkach? Ja lubię często zmieniać zapachy i roztapiam woski w ceramicznych mini miseczkach do przystawek i takie stawiam na kominku, nie bezpośrednio w misie kominka. Czym "pachnicie" teraz? U mnie rano był karmelkowy rumianek, a teraz konwalie YC Garden Hideaway ![]() Aha, jeszcze jedno, ma ktoś może i kominki na tealighty i elektryczne podgrzewacze? Jeśli macie oba rodzaje, to które wolicie bardziej? Ponoć te elektryczne o większej mocy (powyżej 18W) spalają woski bardziej, które szybciej tracą zapach ![]() Edytowane przez vril Czas edycji: 2012-09-22 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.