Jeszcze dwa lub trzy miesiące i zobaczę moje słońce <3 Lipcówki 2016 część VII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-25, 08:28   #181
eskav8
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze dwa lub trzy miesiące i zobaczę moje słońce &lt;3 Lipcówki 2016 część VII

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Piekna wiosna
Kamila zazdroszczę pogody

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Kamila, no tak, ja już się na środek czerwca szykuję.. Ten mój małżon twierdzi, że zw wszystkim zdąży. A mnie coś trafia.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

aaaa toć to zaraz już teraz za miesiąc czerwiec!!! Mobilizuj malża, nie możesz teraz myśleć o nieskończonym pokoju dla dziecka!!
Jak ja myślę o moim terminie to to jeszcze tak daleko mi się wydaje. Nawet jeszcze łóżeczka nie mam

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Bleeh ale to dziadostwo słodkie. Pani dodała mi cytryny, ale i tak ledwo daje rade to pić.

powodzenia, dasz radę

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Hej

Ja mam wizytę w czwartek

Właśnie byłam na badaniach I Pani z labu patrzy na mnie i mówi: Pani to już chyba niedługo a ja: Eee nie jeszcze 2 miesiące a ona: O matko

Już by się lepiej pani nie odzywala na mnie patrzą jak na wariatke jak mówię że mi zostały 3 miesiące . Z moim wzdeciem

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
A ja już bym chciała lipiec i rozpakować sie, ze względu na wcześniejsze poronienie bardzo się denerwuje w ciąży, ciągle się martwie, a niestety na lokatora w brzuszku nie mamy wpływu za bardzo, a jak się urodzi to już co innego ... Moja córcia chyba pobalowała w piątek i cały weekend odsypiała bo spokojna była i juz panikę miałam... Ale dziś mnie obkopuje od rana więc mam chwilę ulgi
Ale długi czas się bardzo bałam że urodzę skrajnego wcześniaka... Nie wiem skąd miałam takie myśli, na szczęście im bliżej 30 tygodnia tym mniej takich durnych rozmyślań

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Kurdę serio?? Masakra... Mój lekarz też kasuje skoro, ale pamiętam na poczatku ciąży jak chodziłam co tydzień (ze względu na poronienie wcześniejsze) to kasował mnie co drugą wizytę, żeby nas nie naciągać. Jakieś dodatkowe wizyty jak coś mnie niepokoi to też zawsze za darmo... Dziwie się że lekarze tak naciągają ..
Ja też już coraz częściej myślę że chcialabym już przeskoczyć do ok 34-36 tyg bo się boję o wczesny poród. Schize będę miała do piątku aż się coś więcej dowiem. W ogóle obawiam się cały czas o poronienie od początku, chociaż to moja pierwsza ciąża i wszystko było do tej pory ok. Chociaż teraz to już by był przedwcześnt porod i tak mam koszmary pod prysznicem
Ale podziwiam was dziewczyny ' po przejściach ' w tych sprawach **
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 08:28   #182
kamila_509
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze dwa lub trzy miesiące i zobaczę moje słońce <3 Lipcówki 2016 część VII

Czyli nie można wierzyć za bardzo w te pomiary wagi.
Mam nadzieję, że synek wda się w mamusie a nie w tatusia bo klocka 4400 nie łatwo urodzić :P
Stary 2016-04-25, 08:28   #183
eskav8
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze dwa lub trzy miesiące i zobaczę moje słońce <3 Lipcówki 2016 część VII

Aaa w ogóle to witam się w 27 tyg i + 10 kg
Stary 2016-04-25, 08:30   #184
kamila_509
Zakorzenienie

Ja aż się boję wejść na wagę
Za tydzień się okaże ile dokładnie przytylam od początku.
Stary 2016-04-25, 08:31   #185
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Podobno tak pozno dzieci nie mieszczą się w usg, więc stąd błędy. Jutro rano zapisałam sie do medycyny pracy. Muszę do prawka badania zrobić. Mam byc na czczo i bez wody, bo cukier będą robić.. Ehh

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 08:32   #186
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz będzie wszystko dobrze

Ja chciałabym aby się sprawdziło bo pani mi w 25 tygodniu wyliczyła na ok 3300 ale domyślam się, że to się może bardzo zmienić w ostatnich tygodniach
A jaka kluseczka Ci się trafiła według obliczeń?
Zadne usg Ci nie poda nawet przyblizonej wagi nawet. To loteria nawet przed samym porodem.
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 08:32   #187
kamila_509
Zakorzenienie

Nie lubię nie wiedzieć :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-25, 08:36   #188
Elfka86
Zakorzenienie

dzięki tej Pani od rana czuję się ogromna

Mi młodą 3 dni przed porodem oszacował gin na 3150 a urodziła się 3200 także trafił idealnie on taki bardzo dokładny był, teraz nie wierzę tak aktualnej gince w pomiary, ale wychodzi, że Martynka będzie do Mai chyba podobna, bo w tych samych tygodniach mają podobną wagę
Stary 2016-04-25, 08:41   #189
Monian
Zakorzenienie

Mi szacowali corke na 3300 a urodzila się 4160 takze ja w wage z usg juz nie wierze
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 08:42   #190
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja aż się boję wejść na wagę
Za tydzień się okaże ile dokładnie przytylam od początku.
Ja wczoraj się odważyłam
+ 11 już ;(
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 08:43   #191
Monian
Zakorzenienie

Ja mam plus 9 a to dopiero 27 tydzien.. Zalamka
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 08:50   #192
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Co narzekasz, ja też 27 (jutro 28) a mam + 11.
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-04-25, 08:50   #193
Ananka
Zadomowienie

Farbowałam włosy w zeszłym tygodniu castingiem i wyszło bardzo ok
Sesję noworodkową będę robić u tej samej fotograf, co ciążową. Początkowo myślałam, że te noworodkowe są do siebie bardzo podobne, ale jednak widzę dużą różnicę. Najlepiej robić, zanim dziecko skończy 2 tygodnie, tak około 5-tego dnia.
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 08:52   #194
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
dzięki tej Pani od rana czuję się ogromna

Mi młodą 3 dni przed porodem oszacował gin na 3150 a urodziła się 3200 także trafił idealnie on taki bardzo dokładny był, teraz nie wierzę tak aktualnej gince w pomiary, ale wychodzi, że Martynka będzie do Mai chyba podobna, bo w tych samych tygodniach mają podobną wagę
Kolezance przed porodem cc zrobili i corka miala byc 2800 a urodzila sie 4200 takze ten tego 😂
Stary 2016-04-25, 08:55   #195
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
Czyli nie można wierzyć za bardzo w te pomiary wagi.
Mam nadzieję, że synek wda się w mamusie a nie w tatusia bo klocka 4400 nie łatwo urodzić :P
Nie przejmuj się na zapas. Tak jak dziewczyny piszą - te szacunki to trochę loteria. A poza tym ostatnio na SR położna mówiła, że dla rodzącej to praktycznie nie ma różnicy że dziecko jest większe. I może i ma racje... W końcu najgorzej urodzić główkę, nie? A ile ona może się różnić w obwodzie między dziećmi
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 08:57   #196
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się na zapas. Tak jak dziewczyny piszą - te szacunki to trochę loteria. A poza tym ostatnio na SR położna mówiła, że dla rodzącej to praktycznie nie ma różnicy że dziecko jest większe. I może i ma racje... W końcu najgorzej urodzić główkę, nie? A ile ona może się różnić w obwodzie między dziećmi
Chyba moze sie roznic w obwodzie tak samo jak waga. Czyli co sie trafi nie ma sily, wyjsc i tak musi
Stary 2016-04-25, 08:59   #197
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Kolezance przed porodem cc zrobili i corka miala byc 2800 a urodzila sie 4200 takze ten tego 😂
Nie no jasne u mnie się mu po prostu udało trafić
Stary 2016-04-25, 09:00   #198
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba moze sie roznic w obwodzie tak samo jak waga. Czyli co sie trafi nie ma sily, wyjsc i tak musi
Dokładnie, podczas porodu to i tak próg bólu każda ma inny i dla jednej urodzenie dziecka 2700 to może być koszmar a dla innej może być 4000 i powie że tragedii nie było... To loteria a urodzić i tak trzeba. Jak to mówi u nas położna na SR że jak osoba towarzyszącą może uciec tak rodzącą wyjścia nie ma i urodzić musi :P
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-04-25, 09:03   #199
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, podczas porodu to i tak próg bólu każda ma inny i dla jednej urodzenie dziecka 2700 to może być koszmar a dla innej może być 4000 i powie że tragedii nie było... To loteria a urodzić i tak trzeba. Jak to mówi u nas położna na SR że jak osoba towarzyszącą może uciec tak rodzącą wyjścia nie ma i urodzić musi :P
Wczoraj ogladalam porody na TLC. Jedna babka przyjechala do szpitala z 1cm. I od tego 1cm wyla przy kazdym skurczu jak byk na rykowisku. Rodzila chyba 20h. Bozeeeeee ja nie chce tak wrzeszczec i wyc jak ona. Normalnie to co ona wyprawiala to byla jakas masakra 😂
Stary 2016-04-25, 09:08   #200
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Haha teraz to juz mi naprawde lepiej haha a ja tu jeszcze sobie sniadanie zrobiłam, jak to któraś wcześniej określiła jasna i ciemna strona mocy

Ps: wybaczcie bananowi, nadszedł już jego czas
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1461571671384.jpg (40,8 KB, 21 załadowań)
Stary 2016-04-25, 09:08   #201
BlueSky14
Zadomowienie

Helloł

Najpierw nadrobie stary watek, a potem wezme sie za obecny :P

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Dzień dobry popołudniowo!

My dzis aktywnie od rana - ostatnie zajęcia w szkole rodzenia, potem szybka wyprawa do Smyka i Rosmanna i wielkie sprzątanie w domu.
Panowie "fahofcy" narobili takiego syfu, że bedziemy chyba z tydzien sprzątać. Usypiane jest wszystko co tylko jest możliwe
Ja zajęłam się łazienką i musiałam umyć ja calutką od gory do dołu. Każda rzecz zakurzona - masakra! 2h mi zeszło na sama łazienkę a mężowi na odkurzanie. Musiał odkurzyć nawet sciany!!!
Nienawidzę remontów
Dom nadal śmierdzi, więc pobyt u teściów przedłużony

Ja teraz ukryłam się i odpoczywam, bo kręgosłup od tego zmywania łazienki mnie boli.
Współczuje, u mnie zaczeło sie dzisiaj i licze na to ze w miesiac sie wyrobią :P
Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Wrzucam przepis na ciasto które dochodzi w piekarniku, co by ktorejs z Was zachciało się coś słodkiego na szybko
Ciasto z kategorii szybkie i tanie!
Ja osobiście dodaje jeszcze do niego garść roztluczonych orzechów brazylijskich( mogą być inne) wtedy ciasto na baaaaardzo delikatny orzechowy posmak. Ogólnie wychodzi dosyć wilgotne jeśli to dla kogos ważne mam nadzieję ze którejś z Was się spodoba
Nie lubie Cie, teraz bede musiała je zrobić... :ślina:
Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Cześć wieczorową porą!
Dziś pół dnia poza domem, ale akcja udana.
Kupiliśmy fotelik do auta + bazę isofix. Fotelik w fajnym kolorze "sparkling grey", materiał stylizowany jakby na jeans
Byliśmy też na warsztatach Bezpieczny Maluch. Ratownik medyczny ciekawie opowiadał o zasadach pierwszej pomocy i ćwiczyliśmy z lalkami Na targach dostałam parę dupereli (wkładki laktacyjne, smoczki,,,) i kupiłam dużą pakę Jelp, więc w sumie mam już zapas na > 50 prań. Szczęścia w konkursach nie mam za grosz - za solidne zakupy udało mi się wygrać aż.... jajko niespodziankę Zwęszyłam podstęp, bo przede mną kilka par też tylko to wylosowało

Wstąpiłam też do HM Mama i wzięła czarne legginsy i bluzkę, bo w jeansach już niewygodnie.
Mąż wybył na wieczór kawalerski, więc mam wolne i nie wiem co ze sobą począć.

Aaaa jestem uzależniona od różowego winogrona - codziennie zjadam duuużo, a dziś w Lidlu był taaaki dobry że poszło 750g. Kurde a tyle cukru to ma!
Nastawiam dziś ogórki małosolne, lubicie???
Ciasto jogurtowe znam, zazwyczaj zatapiam w nim wiśnie albo maliny - pycha!
Tymczasem zrobiłam piernika przekładanego domowym dżemem truskawkowym i tyłek rośnie...

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Na moje dziecię działa doskonale, gdy położę się na boku i go troszkę przygniotę- od razu się buntuje, że mu niewygodnie a matka spokojna.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

I mam ogromną ochotę na GOŁĄBKI. Widziałam jednym okiem że Gessler jakieś jadła na kilka sposobów i ślina pociekła! Zrobię z kaszą pęczak i grzybami. Macie jakieś przepisy na ciekawy farsz?
Gołabki za mna chodzą od 2 miesiecy, musze w koncu zrobić. Jeżeli chodzi o gifty w castoramie też lipa była :P hehehe
Cytat:
Ja to nie będę miała sesji i cały czas mi smutno z tego powodu
No ale cóż... są gorsze rzeczy na świecie
Ja też nie bede miała sesji...
Cytat:
Napisane przez pszczolinka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Macie 100% rację, dziś już się nie przejmuję i tak jak mówicie, to nasz wybór. Mamy Oliwkę, teraz będzie Olaf i nic nikomu do tego.
U nas miałbyć Olaf, ale z racji tego że kolega ma/mial syna Olafa to nie dalismy, bo jego Syn zmarł w sierpniu i mój Mąż stwierdził że może byc mu przykro, a mnie sie strasznie Olaf podoba...
Cytat:
Napisane przez kulkatm Pokaż wiadomość
Wiem wiem moja teściowa wymiata :-D dobrze że mieszka w PL :-P
O bieganie to nie moja bajka, za to tż ciągle mnie ciągnął ze soba, ale ja sukcesywnie odmawiam.

Mnie na zgage pomagają migdały
Mnie też migdaly
Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
Załącznik 6378391
Witam się weekendowo
Wczoraj napatrzyłam się na rogaliki Izy więc dziś wzięłam się do roboty i oto efekty
Apetycznie wygladaja, chce przepis
Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
A ja nic nie robię. Leżę. Czy Wam mężowie też podpijają piwko bezalkoholowe?

yyy nie :P
Cytat:
Mój nie, bo jeszcze takiego nie kupiłam ani jednego, czy tylko ja nie umiem czytać składów tych piw??!! Jak chciałam sobie kupić to bałam się że te 0 ma jednak w sobie jakieś %. Moze polecicie jakieś ??
Warka cytryna bavaria lech free :P
Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Pszczolinka nie przejmuj się, ja przechodzilam to samo miesiąc temu. Chodziłam zdołowana trzy dni bo mi kuzynka powiedziała to samo co tobie, że z kimkolwiek rozmawia to się każdy śmieje z imienia Laila. Meczylam się strasznie, nawet mojej mamie się nie podoba. Dziewczyny mi tu wytłumaczyły że to tylko nasza sprawa i nikomu nic do tego!! z tztem też stwierdziliśmy, że nam się podoba i tak zostaje. Wiec nie przejmuj się i jeżeli podoba wam się to imię to nie rezygnujcie z niego. Olaf to piękne imię. A to że nie spotykane... Chyba mniej mi się podoba Witold albo wojtek, wtedy ( nie obrażając nikogo ) bym się źle czuła a rodzina też by znalazła "ale" . Wszystkim nie dogodzisz
Ja witam się niedzielnie i lecę nadrabiac
Bardzo mi sie Laila podoba

Lece nadrabiać nowości...

A jeszcze widziałam fajne ubranka Za grosze :P
BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 09:15   #202
eskav8
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze dwa lub trzy miesiące i zobaczę moje słońce &lt;3 Lipcówki 2016 część VII

Cytat:
Wczoraj ogladalam porody na TLC. Jedna babka przyjechala do szpitala z 1cm. I od tego 1cm wyla przy kazdym skurczu jak byk na rykowisku. Rodzila chyba 20h. Bozeeeeee ja nie chce tak wrzeszczec i wyc jak ona. Normalnie to co ona wyprawiala to byla jakas masakra 😂
Ja się właśnie krzykow boje najbardziej nie chce się wydzierac, nie wiem czy darcie się coś pomaga więc wolałabym się nią zachowywać jak waleń z drugiej strony jak będzie boleć to mi będzie wszystko jedno pewnie...

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Helloł

Najpierw nadrobie stary watek, a potem wezme sie za obecny :P

Współczuje, u mnie zaczeło sie dzisiaj i licze na to ze w miesiac sie wyrobią :P

Nie lubie Cie, teraz bede musiała je zrobić... :ślina:

Gołabki za mna chodzą od 2 miesiecy, musze w koncu zrobić. Jeżeli chodzi o gifty w castoramie też lipa była :P hehehe

Ja też nie bede miała sesji...

U nas miałbyć Olaf, ale z racji tego że kolega ma/mial syna Olafa to nie dalismy, bo jego Syn zmarł w sierpniu i mój Mąż stwierdził że może byc mu przykro, a mnie sie strasznie Olaf podoba...

Mnie też migdaly

Apetycznie wygladaja, chce przepis

yyy nie :P

Warka cytryna bavaria lech free :P

Bardzo mi sie Laila podoba

Lece nadrabiać nowości...

A jeszcze widziałam fajne ubranka Za grosze :P
Dziękuję )))
Stary 2016-04-25, 09:21   #203
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
A synek ile wazyl i ile mial cm w tym 34tc urodzony?
W 34 urodziłam córkę
Waga 2700 a długość 51.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-25, 09:22   #204
_Inka__
Zadomowienie

Ja już po drugim kłuciu i za pół godziny kolejne, na szczęście już ostatnie. Udało się utrzymać glukozę w żołądku Chociaż teraz jakby zgaga mnie paliła (?) Dziękuję za kciuki, pomogly w ciężkich momentach

Silver- mam nadzieję że trzymasz się dzielnie i badanie mija ci bezproblemowo!
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 09:22   #205
Arida_
Zadomowienie

Cześć baboszki

Mały mi dzisiaj kijowo siedzi i mam stopę w gardle
Pogoda taka se, ale że siedzę cały dzień w pracy to mam to w nosie
To juz mój ostatni mc smutno mi
Dzisiaj miałam taaaakie sny, ze chyba zgwałce tż jak wróce
Ale pewnie mi minie do tego czasu
Musze sie pozalić na mój kalafior dzisiaj dostałam mandat! No z głupoty własnej takiej, że szok. W Elblągu mamy kartę miejską, na która nabijamy sobie kase i wtedy przykładamy do czytnika i pobiera nam opłate za bilet. Dzisiaj przykładam do tego czytnika karte i nie działa, ludzie patrzą nic nie mówią. I tak sobie myśle, co za naród wredny nie powie, że czytnik nie działa tylko rób z siebie idiiotke. Z czystym sumieniem siadłam na dupsku i przeglądam neta. Podchodzi kanar i bilecik do kontroli. No mysle NIE WIERZE. Mówię, że czytnik nie działał i nie chciało mi pobrać za bilet i podaje mu karte bankomatową. Chłop się na mnie patrzy i mówi z głupim uśmieszkiem, ze nie ma opcji płacenia kartą. Ja na karte, na niego, na karte. I dopiero załapałam. Spaliłam buraka i móie ze przepraszam, zaraz skasuje bilet, ale trafiłam na buca i wystawił mi mandat

kamila ja bym jechała
Stary 2016-04-25, 09:23   #206
Wesola_Ania
Zadomowienie

Kamila_509, ja 6 maja jadę do Gdańska, podróż z 6 godz, więc myślę, że dasz radę ! a warto się odstresować i skorzystać, póki jesteś jeszcze w dwupaku

Monian, a rodziłaś SN ? Duży Twój Dzieć byłâ€Ś.

Co do szacowania wagi na podstawie usg, to mój lekarz powiedział, że bliżej porodu, pewnie w 9 miesiącu spróbujemy lekko oszacować ile ma kg, wcześniej pomiary są mało dokładne….

MamaNiny, już 8 miesiąc? :wow: może pierwsza z nas urodzisz, chyba Twoja ciąża najbardziej zaawansowana, jeśli się nie mylę….

U mnie wczoraj padał chwilę deszcz ze śniegiem! dziś lekko słońce się przebija, ale zimno
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 09:23   #207
Elfka86
Zakorzenienie

eska darcie nie pomaga

Mi się położne zabroniły drzeć żeby niepotrzebnie energii nie tracić
Stary 2016-04-25, 09:24   #208
Arida_
Zadomowienie

ja się boję, że zaczne wstrzymywac powietrze na skurczu i będa mówić, że dusze małego.
Stary 2016-04-25, 09:28   #209
Wesola_Ania
Zadomowienie

Inka, trzymaj się dzielnie ! już najgorsze za Tob

Lazurowa, ale musiała być kruszynka a czemu tak szybko zaczął się poród? miałaś jakieś komplikacje w ciąży? nie wiem czy byłabym tak szybko gotowa…pewnie bym myślała, że mam jakieś skurcze przepowiadające…

Arida bez serca ten kanar….miłej pracy
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 09:34   #210
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Kamila_509, ja 6 maja jadę do Gdańska, podróż z 6 godz, więc myślę, że dasz radę ! a warto się odstresować i skorzystać, póki jesteś jeszcze w dwupaku

Monian, a rodziłaś SN ? Duży Twój Dzieć byłâ�Ś.

Co do szacowania wagi na podstawie usg, to mój lekarz powiedział, że bliżej porodu, pewnie w 9 miesiącu spróbujemy lekko oszacować ile ma kg, wcześniej pomiary są mało dokładneâ�Ś.

MamaNiny, już 8 miesiąc? :wow: może pierwsza z nas urodzisz, chyba Twoja ciąża najbardziej zaawansowana, jeśli się nie mylęâ�Ś.

U mnie wczoraj padał chwilę deszcz ze śniegiem! dziś lekko słońce się przebija, ale zimno
To bardzo mylące, czytając inne wątki to pierwsze rodziły te którym jeszcze brakowało to terminu niestety
Oliwka 21.07.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości