Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-21, 18:13   #181
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Właśnie sobie uświadomiłam że się jeszcze synem nie chwalił. ..
.
Przystojniak

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Na krosty polecam delicol. Jak nie wiadomo o co chodzi z uczuleniem to się może okazać że po prostu mleko mamy i nadmiar laktozy. U nas tak było- krostki znikają ślicznie po Delicolu+ rzuciłam mleko do kawy.
Dużo zdrowia dla dziadka
o muszę spróbować z tym delicolem

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Kurczę, zaczynam się zastanawiać czy moja Gwiazda dziś nie cierpiała z powodu szczepienia właśnie (2 dni temu miała)... Właśnie usiadłam po ponad dwugodzinnej histerii Wyglądało jakby ją coś bolało... albo z powodu kupy, już sama nie wiem. Wykąpałam ją dziś szybciej, bo przy kąpieli zawsze się uspokaja i wiecie co? Wystarczy, że położyłam ją na przewijaku w łazience i już był spokój. Jak ona już kuma, że jak tam leży, to znaczy, że za chwilę będzie kąpiel! Wykąpałam, nakarmiłam, dziecko śpi od 30 minut, a ja ledwo żyję
To teraz i Ty sobie odpocznij
A może to i skok rozwojowy?

Cytat:
P
Leosiek waży 4650- dzisiaj było ważenie. Urósł przez 6 tygodni 1370g
Pięknie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 18:14   #182
ania230
Zakorzenienie

Dziewczyny i znowu wypluwala cycka i byl płacz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 18:26   #183
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dziewczyny i znowu wypluwala cycka i byl płacz

a z butelki normalnie je?
Może się denerwuje, że z cyca jednak wolniej leci niż z butli.

Zuzia jak tak robi to :
albo
a) jest śpiąca i chce sobie pociumkać cyca, ale głodna nie jest i się denewuje, że coś leci, wtedy jeśli wiem, że nie jest głodna to zabieram cyca i lulam do snu, a jeśli jeszcze mogła się nie najeść, to noszę przy cycu
albo
b) nałykała się powietrza i trzeba odbić
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 18:29   #184
australia87
Zakorzenienie

Obudziła się po niecałej godzinie Znowu cycki dwa opróżniła i śpi dalej Jeszcze dziś bez męża jestem, więc chyba osiwieję
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 18:31   #185
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
a z butelki normalnie je?
Może się denerwuje, że z cyca jednak wolniej leci niż z butli.

Zuzia jak tak robi to :
albo
a) jest śpiąca i chce sobie pociumkać cyca, ale głodna nie jest i się denewuje, że coś leci, wtedy jeśli wiem, że nie jest głodna to zabieram cyca i lulam do snu, a jeśli jeszcze mogła się nie najeść, to noszę przy cycu
albo
b) nałykała się powietrza i trzeba odbić
Przy butli na zdarza się ze się złości na początku a potem juz wszystko okey.
Mysle ze chodzi o to ze trzeba popracować aby mleczko było. I ja to złości.
Zabieram cyca to jest placz i wrzask az czasami się zanosi.

Przez dwa dni nie używalam laktatora. Wcześniej codziennie i nie było takich sytuacji.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-21, 18:35   #186
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Chyba zaraz do apteki idę po ten Delicol. Ogólnie to muszę wyjść, mimo iż właśnie wróciłam że spaceru. Moje dziecko darło się jakoś dobre 500 metrów jak nie lepiej i prawie biegłam do domu. I to darło się tak jakbym je przynajmniej przez tydzień głodziła 😤z jednej strony jestem wściekła, a z drugiej okropnie mi szkoda tego mojego maluszka. Nie umiem mu dziś pomóc i nie wiem o co mu chodzi 😦cały dzień taki do dupy

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Widzę że dziś dupiany dzień u wszystkich.
Możemy spokojnie więc uznać iż wina pogody😉

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-07-21 o 19:03
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 18:44   #187
ania230
Zakorzenienie

Oparzylam sobie 3 palce

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-21, 19:06   #188
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Haneczka mogłabys mi opisać jak wygląda zabieg podciecia wezidelka? Jakie znieczulenie? I jak potem z jedzeniem u dziecka?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 21:07   #189
haneczkab92
Ania

Witam
Nie miałam wczoraj czasu na pisanie, mąż miał wolne, więc korzystałam, że jest.

Byłam z małą u pediatry, bo całą głowę miała wysypaną i nie wiedziałam w końcu co to. Najprawdopodobniej potówki, więc ok szczepienia mamy za dwa tygodnie.- aha i Hanutka waży 5250g w miesiąc przybrała 1kg.
Później byłam u ginekologa i zrobiłam cytologię.
I wczoraj pierwszy raz,od dłuższego czasu mogłam już z mężem bara bara- ach...

Dzisiejszy dzień przesiedziałyśmy z Hanutką na dworze, więc też nie miałam czasu na forum, tzn czytałam co piszecie, ale na tablecie, a odpisywać nie lubię tak. Hania spała od około 15 do 19.30.. I najlepsze jest to, że nie przeszkadzała jej nawet kosiarka włączona obok, ani jeżdżące traktory jak wstała, zjadła, wykąpałyśmy się i usypia teraz coś marudna była po spaniu, zobaczymy jak będzie w nocy...

A i siedząc sobie tak na dworze ptaszek narobił kupkę na moje spodnie i nogę...

Udało mi się dziś kupić mleko hipp za niecałe 20 zł- uszkodzone pudełko było i przecenili, koleżanka mi zostawiła i kupiłam, bo w środku folia nie ruszona.

Odpowiem na raty, coby nie zjadło mi cytatów

Chudziaszek- bioderkami się nie martw, dużo dzieci tak ma, jeśli będziesz masować i układać na żabkę będzie dobrze
Moje dziecko też tak powinno, tzn nie leżeć na boku- i mam problem, bo ona lubiła spać na boku.. teraz śpi tylko na plecach, bo brzuszka nie lubi.
Moja Hania też często wypluwa smoka i też "blokuje" jej pieluszką

Pikpik- Ty to masz przygody!! ale jak czytałam to co pisałaś, to sama do siebie się śmiałam
Dlatego ja noszę zawsze bluzkę na przebranie w razie w
Dobrze, że po badaniu wszystko jest dobrze.

A i z tym tekstem to chyb Australia pisała, o tym tarzanie??- popraw mnie jeśli to nie Ty też się wtedy uśmiałamZałóżmy może coś takiego w klubie i nasze myśli zostaną zachowane!

Veronique- współczuję takiego dnia tak to jest, że jak się wali, to wszystko na raz;/

Agusia-brawa dla Kingusi za szczepienie!!
Ja rota nie biorę.

Chudziaszek- zgodzę się z Tobą. Tzn też uważam, że to początek depresji u Ani!

Aniu-wszystko Ci się nałożyło na głowę, praca, brak pieniędzy, wychowanie Mai, tż.. na pewno nie jest Ci łatwo, każda z nas się z tym zgodzi.
Poszukaj może jakiegoś psychologa, z którym będziesz mogła porozmawiać..Mówisz, że nie masz nikogo bliskiego, z kim możesz pogadać, więc tym bardziej powinnaś znaleźć specjalistę. Myślę,że dobrze Ci to zrobi, bo brnąc dalej w swoje przemyślenia popadniesz w depresję w końcu, czego oczywiście Ci nie życzę-jednak uważam, że potrzebujesz jakiejś pomocy- a dobry psycholog naprawdę pokaże Ci wszystko w zupełnie innym świetle.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Majkela- moje dwumiesięczne dziecko zjada na ogół 120-160ml.- więc myślę, że te 90 może być za mało. Zdarza się, ze zjada mniej, ale uśredniając tak wychodzi.
Brawa dla Franusia za wagę
No i zdrówka dla reszty!!
Trójka dzieci- a ta ma czas jeszcze na dżemy!!- szacun!!!

Soffinka- zazdroszę morza!! ach, jak ja uwielbiam polskie morze
Marynarz cudny!!

Śliweczka- oby Ignasiowi krostki przeszły
I zdrowia dla dziadka!!
Znasz francuski? czy dogadujecie się po angielsku??

Asiek-
i co pediatra na te wyniki Nadii??

Kanwa- chyba kupię te książeczki czuczu Cudna mała

Madziu90- oby to tylko chwilowe po szczepieniu, niech małej szybko przejdzie
Ja swoją też będę kąpać w tym nadmanganianie- ponoć bardzo dobre- siostra mi też poleciła. Moja mała też wysypana i na razie dodaje do kąpieli herbatkę z nagietka- też działa ponoć

Chudziaszek- oby szybko przeszło synkowi
Cudny

Australia- dasz radę!!

Dzanet- jasne, ale nie ma co za wiele opisywać usiadłam na fotel, małą mi położyli plecami na mojej klatce piersiowej. Pani asystentka trochę trzymała małej głowę. Dostała znieczulenie- dentinox bodajże, to co przy ząbkowaniu się podaje, i Pani doktor wzięła "nożyczki" i nacięła- tyle! posiedziałyśmy pół godziny i mogłyśmy iść do domu. Jeść mogła od razu- jedyne co to kazali wycierać resztki jedzenia z tego wędzidełka.
Mi nawet doradzały od razu podać pierś- bo mleko mamy ma działanie bakteriobójcze no ale wiadomo, ja nie podałam.
Ale może się zdarzyć tak, że to będzie bardziej skomplikowane- wtedy trzeba czasami założyć szew, albo zabieg musi być pod narkozą- wszystko zależy jak skrócone jest wędzidełko.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 21:07   #190
fiazo
Zakorzenienie

Zebrah ja na sali karmiłam. Były puste stoliki. Przysiadłam tyłem do gości i karmiłam. Nawet moja mama nie zorientowała się że karmie. Bluzkę miałam rozpinaną więc za dużo odkrywać nie musiałam

Śliczne dzieciaczki ❤

Ania u mnie wyrywa sie od piersi i płacze jak kupy nie może zrobić lub ma kolkę

U mnie dziś była jedna dobra chwila snu. Zdążyłam zjeść, wstawić zmywanie i pranie. Duży sukces jak dla nas.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 21:09   #191
agusiia69
Zakorzenienie

Dziewczyny na gazy/bączki espunisan? Coś musiałam zjeść i teraz małą boli brzusZek tak płakała ze aż pół koszulki miałam mokrą od jej łez trzy raZy po dobre 10-15 min płakała

Albo to była kolka :O

Haneczka fajnie ze tak tanio mm udało ci się kupić, bo wcale ono takie tanie nie jest

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-07-21 o 21:15
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-21, 21:13   #192
ania230
Zakorzenienie

Wydaje mi się że mam kryzys laktacyjny 6 tydzień i dlatego mniej tego mleka jest. Oczywiście nie odpuszczę i Maję będę cały czas przystawiać, aby produkowała mleko. W ostateczności podam mm.

Dzisiaj też zdecydowanie mniej jadłam i piłam wody niż zazwyczaj i to też pewnie wpłynęło na to.
Teraz nadrabiam wodą i ziółkami.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-07-21 o 21:15
Stary 2016-07-21, 21:47   #193
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na gazy/bączki espunisan? Coś musiałam zjeść i teraz małą boli brzusZek tak płakała ze aż pół koszulki miałam mokrą od jej łez trzy raZy po dobre 10-15 min płakała

Albo to była kolka :O

Haneczka fajnie ze tak tanio mm udało ci się kupić, bo wcale ono takie tanie nie jest
Tak, ja podaje espunisan, jak Hania sie meczy.
MOŻE byc to jednsk kolkaoby jednak to byli tylko jednorazowe

No nie jest.. Gdzie kupujesz to mleko?

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-07-21, 22:01   #194
201711281320
Konto usunięte

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63281036]Zdrówka dla dziadka!!!
I dla Ignasia, oby wysypka szybko zeszła.

Przystojni Francuzi?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Dziękuję.
A Francuzi to młodzi chłopacy- 18 i 17 lat. No ale ten młodszy tak za parę lat to będzie niezły
Dzizas, co ja piszę- on 8 lat od mojej córy starszy

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Po pierwsze, zdrówka dla Ignasia!
Po drugie, zdrowia dla dziadka tżta!
A po trzecie, zazdroszczę znajomości francuskiego zawsze chciałam się nauczyć tego języka, ale jakoś do tej pory nie było mi dane no właśnie, a co z tymi Francuzami, przystojni?
Dzięki.
A gdzie tam! 5 słów na krzyż umiem po francusku. Po angielsku się dogadujemy. Ale bardzo ładnie brzmi ten język jak tak chłopaki rozmawiają, żałuję że nie miałam okazji nigdy się go uczyć.
Zawsze można zacząć!

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Zuzia tez ma taką wysypke. Najpierw miała na buzi tylko wiec mówili że to trądzik. Teraz schodzi jej już na szyję, klatkę piersiową i główkę
Dziś pediatra nam poleciła żeby kąpać w nadmanganianie potasu. Zobaczymy czy pomoże

A za dziadka trzymam !!
No u nas był trądzik zdiagnozowany przez położną, potem potwierdzony przez pediatrę. Teraz to już sama nie wiem co to się porobiło. Cała buzia, część główki, szyja , trochę dekolt i te przedramiona... Strasznie to wygląda
Spróbuję ten nadmanganian do kąpieli i może nabiał odstawię

Dzięki!

Cytat:
Na krosty polecam delicol. Jak nie wiadomo o co chodzi z uczuleniem to się może okazać że po prostu mleko mamy i nadmiar laktozy. U nas tak było- krostki znikają ślicznie po Delicolu+ rzuciłam mleko do kawy.
Dużo zdrowia dla dziadka
Dzięki!

A jakie u was były krostki? Też takie trądzikopodobne? To kupię chyba ten delicol- nie zaszkodzi a może pomoże...

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Widzę że dziś dupiany dzień u wszystkich.
Możemy spokojnie więc uznać iż wina pogody😉
Mi Ignaś spał pięknie cały dzień i tak około 18 zaczął płakać i ciężko go było uspokoić. Kupa była wcześniej, po jedzeniu odbijał, ja akurat dzisiaj nic podejrzanego nie zjadłam, a jemu wyraźnie coś dokuczało.
Zwalam winę na pogodę, bo przecież kolki miały nas omijać szerokim łukiem!

No tak, nawet u nas 100 km. od Krakowa mamy pielgrzymów. Przyjechali tydzień przed SDM i goszczą ich rodziny które się zadeklarowały. Oni codziennie mają zorganizowane jakieś wycieczki. Około 18-19 dopiero przyjeżdżają na szczęście, bo inaczej cały czas by mnie moja matka wzywała gdy migowy nie wystarcza żeby się dogadać
A u Was w Krakowie to niebawem sajgon będzie...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 22:23   #195
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Ja taki placz mam bez szczepienia prawie codziennie

Zauważyłam ze Maja slabo ssie na początku Jej się to podoba po 5 min zaczyna wrzeszczec i wypluwa cycka
Czyżby zaniedlugo go porzuci....

Hmm.
U mnie tak jest jak leci jej za szybko, a nie jest głodna.. jak jest glodna, to nie przeszkadza ze tryska.

Cytat:
Przykro, że się Marysia tak męczy- też myślę, że po szczepieniu. Ja się nie wypowiem o działaniu Delicolu na kolki, bo po prostu podawałam go w innym celu. Na bączki stosuję Bobotic-
położna tylko mnie zganiła że zawiera benzoesan sodu i lepiej było kupić Espumisan. W ogóle mam taką położną, która preferuje naturalne metody pielęgnacji i jakoś się zgrałyśmy. Chociaż ona to już taki ultras kompletny

Ledwo ogarnęłam dzieci na ten moment- chciałam jeszcze iść na spacer z nimi przed spaniem, ale szczerze to nie mam siły...
Może nie umrą bez spaceru jak były do południa, a matkę mają tylko jedną

Mamy chłopców- jak ubieracie dzieciaki na chrzciny? Ja kupiłam białe koszulobody z krótkim rękawem, granatową muszkę, szelki. Mam biały sweterek z weluru jakby było zimno lub białą bawełnianą bluzeczkę na zapinanie. No i brakuje mi spodenek
U nas tylko lipa, bo nie ma gdzie karmić w restauracji gdzie będą chrzciny więc zostaje mi chyba samochód (nie naściągam na cały dzień mleka bo mi chyba piersi eksplodują w trakcie chrzcin).

Odnośnie kp- mały chyba zwiększył zapotrzebowanie na mleko, bo mam od dwóch dni tyyyyle mleka że wkładki johnsona nie nadążają.

Leosiek waży 4650- dzisiaj było ważenie. Urósł przez 6 tygodni 1370g

Śliczne Idka i Maja! Rosną maluszki widać na zdjęciach że to już nie takie noworodki, tylko patrzą świadomie
Ja mojego starszaka ubieralam w bodziaki z dlugim rekawem, pajaca i czapeczke. Wszystko biale, bardziejbtakie eleganckie, z aniolkiem. Kupowalam w necie.

Padnieta jestemn ciezki poranek mialam, bo dwojka plakala. Co jedno uspokoilam to drugie zaczynalo. No ale generalnie myslalam ze trudniejvzcdwojka samej w domu mi będzie

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 01:44   #196
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Haneczka dziękuję za opis :-*

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 02:25   #197
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Tak, ja podaje espunisan, jak Hania sie meczy.
MOŻE byc to jednsk kolkaoby jednak to byli tylko jednorazowe

No nie jest.. Gdzie kupujesz to mleko?
W Rossmannie lub Superpharmie, w Tym drugim o 2 zł tańsze. A Ty?
Stary 2016-07-22, 03:12   #198
fiazo
Zakorzenienie

Dziś nocne karmienie co godzinę, jeszcze kupę walnął w świeżą pieluchę.

Starszak przyszedł do mnie w nocy i tylko jak teraz zaczęłam karmić to spadł mi z łóżka, dobrze że kołdra była zaplątana to trochę zamortyzowała upadek.

U nas na chrzest miał koszulę, marynarkę w paski niebieskie, spodnie białe na kant. Osobiście inaczej bym go ubrała. U mnie ubierała matka chrzestna-taka tradycja

Synek
Stary 2016-07-22, 03:42   #199
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Hipp bio combiotik podajesz?
W Lidlu jest w takiej samej cenie jak w Rossmanie. Swoją drogą nie wiedziałam, że w Super Pharm tańszeMuszę on-line zamówić pudełko na mleko na stronie hippa widzialam. Wkurza mnie wyciąganie proszku pod koniec opakowania z,tej foli :/

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 04:01   #200
__Veronique
Wtajemniczenie

Obudził mnie ból zęba, to jest jakaś tragedia. Umrę za chwilę.
Dziewczyny, idziecie do dentysty na kontrolę! Ja byłam w trakcie leczenia jednego zęba w czasie ciąży, musiałam z nim parę razy iść, a i tak po porodzie miała mi go skończyć, bo jeszcze zdjęcie chciała zrobić czy tam jest wszystko doczyszczone. No i idę do niej, a ona się za głowę złapała jak zobaczyła moje zęby. Dwa do wyleczenia, a jeden, który był zaleczony i zostawiony też po porodzie żeby zdjęcie zrobić jest do wyrwania. I właśnie ten mnie teraz na***la. Na szczęście to ósemka i nie będę po niej płakać. Masakra jak mi się zęby przez ciążę posypały

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 04:29   #201
chudziaszek11
Wtajemniczenie

U nas noc dupy. Młody budził się co 2 godziny. O 4 był bunt i oczy jak pięć złoty. Dał się przekupić drugim cyckiem, acz teraz leży w łóżeczku i stęka cały czas i chyba zaraz się znowu obudzi a ja usnąć do 40 min nie mogę.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dziś nocne karmienie co godzinę, jeszcze kupę walnął w świeżą pieluchę.

Starszak przyszedł do mnie w nocy i tylko jak teraz zaczęłam karmić to spadł mi z łóżka, dobrze że kołdra była zaplątana to trochę zamortyzowała upadek.

U nas na chrzest miał koszulę, marynarkę w paski niebieskie, spodnie białe na kant. Osobiście inaczej bym go ubrała. U mnie ubierała matka chrzestna-taka tradycja
dobrze, że starszakowi nic się nie stało. Współczuję nocy
Cytat:
Obudził mnie ból zęba, to jest jakaś tragedia. Umrę za chwilę.Dziewczyny, idziecie do dentysty na kontrolę! Ja byłam w trakcie leczenia jednego zęba w czasie ciąży, musiałam z nim parę razy iść, a i tak po porodzie miała mi go skończyć, bo jeszcze zdjęcie chciała zrobić czy tam jest wszystko doczyszczone. No i idę do niej, a ona się za głowę złapała jak zobaczyła moje zęby. Dwa do wyleczenia, a jeden, który był zaleczony i zostawiony też po porodzie żeby zdjęcie zrobić jest do wyrwania. I właśnie ten mnie teraz na***la. Na szczęście to ósemka i nie będę po niej płakać. Masakra jak mi się zęby przez ciążę posypały
Oj nie dobrze z tym zębem. Wiem co czujesz bo mi tydzień temu korona poszła. Mój ząb do którego była przymocowana nie wytrzymał tak że ja muszę od nowa koronę robić. Ze wszystkim nie wiem czy się w 2000 zmieszczę.

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-07-22 o 04:47
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 04:57   #202
haneczkab92
Ania

Cytat:
W rosmanie wlasnie. Musze poszukac moze gdzies naa necie jest tansze..

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
W Lidlu jest w takiej samej cenie jak w Rossmanie. Swoją drogą nie wiedziałam, że w Super Pharm tańszeMuszę on-line zamówić pudełko na mleko na stronie hippa widzialam. Wkurza mnie wyciąganie proszku pod koniec opakowania z,tej foli :/

oj mnie tez tto wkurza i tez chce kupic pudełko.

Cytat:
Obudził mnie ból zęba, to jest jakaś tragedia. Umrę za chwilę.
Dziewczyny, idziecie do dentysty na kontrolę! Ja byłam w trakcie leczenia jednego zęba w czasie ciąży, musiałam z nim parę razy iść, a i tak po porodzie miała mi go skończyć, bo jeszcze zdjęcie chciała zrobić czy tam jest wszystko doczyszczone. No i idę do niej, a ona się za głowę złapała jak zobaczyła moje zęby. Dwa do wyleczenia, a jeden, który był zaleczony i zostawiony też po porodzie żeby zdjęcie zrobić jest do wyrwania. I właśnie ten mnie teraz na***la. Na szczęście to ósemka i nie będę po niej płakać. Masakra jak mi się zęby przez ciążę posypały
Współczuję ja to siw boje isc do dentysty...
Moje zeby w ogole sa w oplakanym stanie.. A teraz to juz w ogóle

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-07-22, 05:02   #203
fiazo
Zakorzenienie

Chudziaszek współczuję nocy, ja to szybko zasypiam teraz, nawet jak mi się wydaje że nie zasnę, wystarczy że głowę do poduszki przyłożę

Veronique współczuję bólu zęba. Muszę na przegląd zapisać siebie i starszaka. Nie wiem kiedy dokonam tego bo jeszcze tyle spraw nie zamkniętych. Jeszcze muszę umówić się na badania glukozy i tarczycy.

Synek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-22, 05:17   #204
PikPik09
Raczkowanie

Wkurzyłam się , moje dziecko ma już miesiąc a połowę tego czasu czekam na chustę! Dzwoniłam do tego sprzedawcy-kontaktował się z Inpostem, zrobił reklamację usługi a ja MAM CZEKAĆ. No chyba chory jest! Przecież takie kwestie ciągną się wieki! Nie ma granicy mojej frustracji.Gościu chyba dzieci nie miał! Albo wszystko za niego robili, jakby nie mógł jeść sikać spać i spełniać innych podstawowych funkcji, to nie pierdzieliłby mi, że mam czekać! Wyszukałam na olx następną, wysłałam mailika z zapytaniem i czekam na odpowiedź. Bo coś mi za ladnie to ogłoszenie wygląda. Boję się, że znów nabiją mnie w butelkę. No bo - pisze, że chusta kosztowała 55 zł, jest NOWA tylko wyjęta z opakowania i przymierzona raz, kosztuje teraz 35 zł i nie ma realnych fotek tylko takie z oryginalu na allegro wstawione. Poprosiłam w mailu, żeby mi podesłali jak realnie wygląda... ehhh
Stary 2016-07-22, 06:08   #205
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się , moje dziecko ma już miesiąc a połowę tego czasu czekam na chustę! Dzwoniłam do tego sprzedawcy-kontaktował się z Inpostem, zrobił reklamację usługi a ja MAM CZEKAĆ. No chyba chory jest! Przecież takie kwestie ciągną się wieki! Nie ma granicy mojej frustracji.Gościu chyba dzieci nie miał! Albo wszystko za niego robili, jakby nie mógł jeść sikać spać i spełniać innych podstawowych funkcji, to nie pierdzieliłby mi, że mam czekać! Wyszukałam na olx następną, wysłałam mailika z zapytaniem i czekam na odpowiedź. Bo coś mi za ladnie to ogłoszenie wygląda. Boję się, że znów nabiją mnie w butelkę. No bo - pisze, że chusta kosztowała 55 zł, jest NOWA tylko wyjęta z opakowania i przymierzona raz, kosztuje teraz 35 zł i nie ma realnych fotek tylko takie z oryginalu na allegro wstawione. Poprosiłam w mailu, żeby mi podesłali jak realnie wygląda... ehhh
Faktycznie, szukaj i kupuj inną, a tamten sprzedawca niech Ci kasę odda...

U nas od 2 do 3.30 znowu masakra była Znowu ryk nie do ogarnięcia, jakby ją coś bolało Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale dałam Pedicetamol i po pół godzinie grzecznego, cichego już leżenia w końcu zasnęła o 4... Ja to w ogóle nie mogłam na początku tej buteleczki otworzyć, bo miała zabezpieczenie przed otwarciem... przez dzieci
Jedziemy na 11 na usg bioderek, mam nadzieję na względny spokój ze strony mojego dziecka

australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 07:05   #206
ania230
Zakorzenienie

Bry. U mnie w nocy przez sen placz i tak co jakis czas. Szczerze nie pamiętam kiedy zasypialam. Teraz cycka i jak na razie się nie złości.

Wspolczuje ciezkiej nocy! Oby za dnia bylo wynagrodzone spokojem.

Na nowo oczko zaczęło ropiec a tak pięknie bylo.

Szuflada zrobiona i juz lepiej łóżeczko się prezentuje.

Od dwóch lat czekalam az zakwitnie mi Storczyk i udalo sięsa trzy kwiaty.

Dodatkowo cytrynowiec wypuścili kolejne owoce jak na razie mam dwie duże cytryny i dwa zalążki

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-07-22 o 07:37
Stary 2016-07-22, 08:12   #207
Radena
Zadomowienie

Hello Dziewczyny,przepraszam,że nie mam kiedy nadrabiać:-( u mnie Nocki spoko,ale po 2 karmieniu już Barbara zostaje ze mną w lozku i jest bardzo ok. Jak już zje to ja odbijam,potem jeszcze na chwilę jej wkładam cycusia spowrotem i jak zasnie to wyciągam. Działa idealnie,a ja nie siedzę z nią pół nocy.
w dzień jak jestem w domu to jest wiszenie na cycku,ale np wczoraj byłam u rodziców,młoda była cały dzień na dworze i spała jak ta lala aż się bałam co w nocy bedzie,no i faktycznie miała problem z zaśnięciem, więc nie było wcale spania w łóżeczku,tylko od razu z nami. No i wieczorem często nie moze dojesc z cyca,to robię butlę i np.Wczoraj zjadła 50 ml mm.
Życzę miłego dnia:-*

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

Ach zapomniałam się pochwalić,że wczoraj przy zmianie pieluchy już podlozylam nowa i Basia się zsikala. Patrzę,a ona się skurczybyczka śmieje xD
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 08:39   #208
ania230
Zakorzenienie

Dziewczyny zawsze w dzień okładacie dzieci do łóżeczka czy się zdarza ze np leza na łóżku w salonie?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-22, 08:43   #209
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość

Tak, podaje hippa mój mąż był w rossmannie i superpharmie porównać ceny i kupił tam gdzie taniej nie wiedziałam ze w lidlu też mają hippa

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
W rosmanie wlasnie. Musze poszukac moze gdzies naa necie jest tansze..

oj mnie tez tto wkurza i tez chce kupic pudełko.

Współczuję ja to siw boje isc do dentysty...
Moje zeby w ogole sa w oplakanym stanie.. A teraz to juz w ogóle
Oj tak opakowanie tez mnie denerwuje i zastanawiam się nas tym pudełkiem. Swoją drogą jest chyba za darmo wysyłka w trójmieście powyżej 200 zł więc chyba skorzystam i zrobię zapas mlek.

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-07-22 o 08:44
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 09:04   #210
ania230
Zakorzenienie

na ile Wam mleko starcza?

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Agusia chyba ty czekałas na bujak ? Wypróbowany juz?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości