![]() |
#181 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A może to i skok rozwojowy? Pięknie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny i znowu wypluwala cycka i byl płacz
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się denerwuje, że z cyca jednak wolniej leci niż z butli. Zuzia jak tak robi to : albo a) jest śpiąca i chce sobie pociumkać cyca, ale głodna nie jest i się denewuje, że coś leci, wtedy jeśli wiem, że nie jest głodna to zabieram cyca i lulam do snu, a jeśli jeszcze mogła się nie najeść, to noszę przy cycu albo b) nałykała się powietrza i trzeba odbić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Obudziła się po niecałej godzinie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle ze chodzi o to ze trzeba popracować aby mleczko było. I ja to złości. Zabieram cyca to jest placz i wrzask az czasami się zanosi. Przez dwa dni nie używalam laktatora. Wcześniej codziennie i nie było takich sytuacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
Chyba zaraz do apteki idę po ten Delicol. Ogólnie to muszę wyjść, mimo iż właśnie wróciłam że spaceru. Moje dziecko darło się jakoś dobre 500 metrów jak nie lepiej i prawie biegłam do domu. I to darło się tak jakbym je przynajmniej przez tydzień głodziła 😤z jednej strony jestem wściekła, a z drugiej okropnie mi szkoda tego mojego maluszka. Nie umiem mu dziś pomóc i nie wiem o co mu chodzi 😦cały dzień taki do dupy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Widzę że dziś dupiany dzień u wszystkich. Możemy spokojnie więc uznać iż wina pogody😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-07-21 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Oparzylam sobie 3 palce
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Konto usunięte
|
Haneczka mogłabys mi opisać jak wygląda zabieg podciecia wezidelka? Jakie znieczulenie? I jak potem z jedzeniem u dziecka?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ania
|
Witam
![]() Nie miałam wczoraj czasu na pisanie, mąż miał wolne, więc korzystałam, że jest. Byłam z małą u pediatry, bo całą głowę miała wysypaną i nie wiedziałam w końcu co to. Najprawdopodobniej potówki, więc ok ![]() ![]() Później byłam u ginekologa i zrobiłam cytologię. I wczoraj pierwszy raz,od dłuższego czasu mogłam już z mężem bara bara- ach... ![]() ![]() Dzisiejszy dzień przesiedziałyśmy z Hanutką na dworze, więc też nie miałam czasu na forum, tzn czytałam co piszecie, ale na tablecie, a odpisywać nie lubię tak. Hania spała od około 15 do 19.30.. I najlepsze jest to, że nie przeszkadzała jej nawet kosiarka włączona obok, ani jeżdżące traktory ![]() ![]() A i siedząc sobie tak na dworze ptaszek narobił kupkę na moje spodnie i nogę... ![]() Udało mi się dziś kupić mleko hipp za niecałe 20 zł ![]() Odpowiem na raty, coby nie zjadło mi cytatów ![]() Chudziaszek- bioderkami się nie martw, dużo dzieci tak ma, jeśli będziesz masować i układać na żabkę będzie dobrze ![]() Moje dziecko też tak powinno, tzn nie leżeć na boku- i mam problem, bo ona lubiła spać na boku.. teraz śpi tylko na plecach, bo brzuszka nie lubi. Moja Hania też często wypluwa smoka i też "blokuje" jej pieluszką ![]() Pikpik- Ty to masz przygody!! ale jak czytałam to co pisałaś, to sama do siebie się śmiałam ![]() Dlatego ja noszę zawsze bluzkę na przebranie w razie w ![]() Dobrze, że po badaniu wszystko jest dobrze. A i z tym tekstem to chyb Australia pisała, o tym tarzanie??- popraw mnie jeśli to nie Ty ![]() ![]() ![]() Veronique- współczuję takiego dnia ![]() Agusia-brawa dla Kingusi za szczepienie!! ![]() Ja rota nie biorę. Chudziaszek- zgodzę się z Tobą. Tzn też uważam, że to początek depresji u Ani! Aniu-wszystko Ci się nałożyło na głowę, praca, brak pieniędzy, wychowanie Mai, tż.. na pewno nie jest Ci łatwo, każda z nas się z tym zgodzi. Poszukaj może jakiegoś psychologa, z którym będziesz mogła porozmawiać..Mówisz, że nie masz nikogo bliskiego, z kim możesz pogadać, więc tym bardziej powinnaś znaleźć specjalistę. Myślę,że dobrze Ci to zrobi, bo brnąc dalej w swoje przemyślenia popadniesz w depresję w końcu, czego oczywiście Ci nie życzę-jednak uważam, że potrzebujesz jakiejś pomocy- a dobry psycholog naprawdę pokaże Ci wszystko w zupełnie innym świetle. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Majkela- moje dwumiesięczne dziecko zjada na ogół 120-160ml.- więc myślę, że te 90 może być za mało. Zdarza się, ze zjada mniej, ale uśredniając tak wychodzi. Brawa dla Franusia za wagę ![]() No i zdrówka dla reszty!! Trójka dzieci- a ta ma czas jeszcze na dżemy!! ![]() Soffinka- zazdroszę morza!! ach, jak ja uwielbiam polskie morze ![]() Marynarz cudny!! Śliweczka- oby Ignasiowi krostki przeszły ![]() I zdrowia dla dziadka!! Znasz francuski? czy dogadujecie się po angielsku?? Asiek- i co pediatra na te wyniki Nadii?? Kanwa- chyba kupię te książeczki czuczu ![]() ![]() Madziu90- oby to tylko chwilowe po szczepieniu, niech małej szybko przejdzie ![]() Ja swoją też będę kąpać w tym nadmanganianie- ponoć bardzo dobre- siostra mi też poleciła. Moja mała też wysypana i na razie dodaje do kąpieli herbatkę z nagietka- też działa ponoć ![]() Chudziaszek- oby szybko przeszło synkowi ![]() Cudny ![]() Australia- dasz radę!! ![]() Dzanet- jasne, ale nie ma co za wiele opisywać ![]() Mi nawet doradzały od razu podać pierś- bo mleko mamy ma działanie bakteriobójcze ![]() Ale może się zdarzyć tak, że to będzie bardziej skomplikowane- wtedy trzeba czasami założyć szew, albo zabieg musi być pod narkozą- wszystko zależy jak skrócone jest wędzidełko.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Zebrah ja na sali karmiłam. Były puste stoliki. Przysiadłam tyłem do gości i karmiłam. Nawet moja mama nie zorientowała się że karmie. Bluzkę miałam rozpinaną więc za dużo odkrywać nie musiałam
Śliczne dzieciaczki ❤ Ania u mnie wyrywa sie od piersi i płacze jak kupy nie może zrobić lub ma kolkę U mnie dziś była jedna dobra chwila snu. Zdążyłam zjeść, wstawić zmywanie i pranie. Duży sukces jak dla nas. |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na gazy/bączki espunisan? Coś musiałam zjeść i teraz małą boli brzusZek
![]() ![]() ![]() Albo to była kolka :O Haneczka fajnie ze tak tanio mm udało ci się kupić, bo wcale ono takie tanie nie jest ![]()
19.05.2016 Kingusia ![]() Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-07-21 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że mam kryzys laktacyjny 6 tydzień i dlatego mniej tego mleka jest. Oczywiście nie odpuszczę i Maję będę cały czas przystawiać, aby produkowała mleko. W ostateczności podam mm.
Dzisiaj też zdecydowanie mniej jadłam i piłam wody niż zazwyczaj i to też pewnie wpłynęło na to. Teraz nadrabiam wodą i ziółkami.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-21 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Ania
|
Cytat:
MOŻE byc to jednsk kolka ![]() ![]() No nie jest.. Gdzie kupujesz to mleko?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | ||||
Konto usunięte
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63281036]Zdrówka dla dziadka!!!
![]() I dla Ignasia, oby wysypka szybko zeszła. Przystojni Francuzi? ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dziękuję. A Francuzi to młodzi chłopacy- 18 i 17 lat. No ale ten młodszy tak za parę lat to będzie niezły ![]() Dzizas, co ja piszę- on 8 lat od mojej córy starszy ![]() ![]() Cytat:
A gdzie tam! 5 słów na krzyż umiem po francusku. Po angielsku się dogadujemy. Ale bardzo ładnie brzmi ten język jak tak chłopaki rozmawiają, żałuję że nie miałam okazji nigdy się go uczyć. Zawsze można zacząć! Cytat:
![]() Spróbuję ten nadmanganian do kąpieli i może nabiał odstawię ![]() Dzięki! Cytat:
A jakie u was były krostki? Też takie trądzikopodobne? To kupię chyba ten delicol- nie zaszkodzi a może pomoże... Cytat:
Zwalam winę na pogodę, bo przecież kolki miały nas omijać szerokim łukiem! No tak, nawet u nas 100 km. od Krakowa mamy pielgrzymów. Przyjechali tydzień przed SDM i goszczą ich rodziny które się zadeklarowały. Oni codziennie mają zorganizowane jakieś wycieczki. Około 18-19 dopiero przyjeżdżają na szczęście, bo inaczej cały czas by mnie moja matka wzywała gdy migowy nie wystarcza żeby się dogadać ![]() A u Was w Krakowie to niebawem sajgon będzie... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tak jest jak leci jej za szybko, a nie jest głodna.. jak jest glodna, to nie przeszkadza ze tryska. Cytat:
Padnieta jestemn ciezki poranek mialam, bo dwojka plakala. Co jedno uspokoilam to drugie zaczynalo. No ale generalnie myslalam ze trudniejvzcdwojka samej w domu mi będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#196 |
Konto usunięte
|
Haneczka dziękuję za opis :-*
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
W Rossmannie lub Superpharmie, w Tym drugim o 2 zł tańsze. A Ty?
#198 |
Zakorzenienie
|
Dziś nocne karmienie co godzinę, jeszcze kupę walnął w świeżą pieluchę.
Starszak przyszedł do mnie w nocy i tylko jak teraz zaczęłam karmić to spadł mi z łóżka, dobrze że kołdra była zaplątana to trochę zamortyzowała upadek. U nas na chrzest miał koszulę, marynarkę w paski niebieskie, spodnie białe na kant. Osobiście inaczej bym go ubrała. U mnie ubierała matka chrzestna-taka tradycja |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Hipp bio combiotik podajesz?
W Lidlu jest w takiej samej cenie jak w Rossmanie. Swoją drogą nie wiedziałam, że w Super Pharm tańsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#200 |
Wtajemniczenie
|
Obudził mnie ból zęba, to jest jakaś tragedia. Umrę za chwilę.
Dziewczyny, idziecie do dentysty na kontrolę! Ja byłam w trakcie leczenia jednego zęba w czasie ciąży, musiałam z nim parę razy iść, a i tak po porodzie miała mi go skończyć, bo jeszcze zdjęcie chciała zrobić czy tam jest wszystko doczyszczone. No i idę do niej, a ona się za głowę złapała jak zobaczyła moje zęby. Dwa do wyleczenia, a jeden, który był zaleczony i zostawiony też po porodzie żeby zdjęcie zrobić jest do wyrwania. I właśnie ten mnie teraz na***la. Na szczęście to ósemka i nie będę po niej płakać. Masakra jak mi się zęby przez ciążę posypały ![]()
![]() |
#201 | ||
Wtajemniczenie
|
U nas noc dupy. Młody budził się co 2 godziny. O 4 był bunt i oczy jak pięć złoty. Dał się przekupić drugim cyckiem, acz teraz leży w łóżeczku i stęka cały czas i chyba zaraz się znowu obudzi a ja usnąć do 40 min nie mogę.
Cytat:
Cytat:
![]()
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-07-22 o 04:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#202 | ||
Ania
|
W rosmanie wlasnie. Musze poszukac moze gdzies naa necie jest tansze..
Cytat:
oj mnie tez tto wkurza i tez chce kupic pudełko. Cytat:
![]() Moje zeby w ogole sa w oplakanym stanie.. A teraz to juz w ogóle ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Chudziaszek współczuję nocy, ja to szybko zasypiam teraz, nawet jak mi się wydaje że nie zasnę, wystarczy że głowę do poduszki przyłożę
Veronique współczuję bólu zęba. Muszę na przegląd zapisać siebie i starszaka. Nie wiem kiedy dokonam tego bo jeszcze tyle spraw nie zamkniętych. Jeszcze muszę umówić się na badania glukozy i tarczycy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Wkurzyłam się , moje dziecko ma już miesiąc a połowę tego czasu czekam na chustę! Dzwoniłam do tego sprzedawcy-kontaktował się z Inpostem, zrobił reklamację usługi a ja MAM CZEKAĆ. No chyba chory jest! Przecież takie kwestie ciągną się wieki! Nie ma granicy mojej frustracji.Gościu chyba dzieci nie miał! Albo wszystko za niego robili, jakby nie mógł jeść sikać spać i spełniać innych podstawowych funkcji, to nie pierdzieliłby mi, że mam czekać! Wyszukałam na olx następną, wysłałam mailika z zapytaniem i czekam na odpowiedź. Bo coś mi za ladnie to ogłoszenie wygląda. Boję się, że znów nabiją mnie w butelkę. No bo - pisze, że chusta kosztowała 55 zł, jest NOWA tylko wyjęta z opakowania i przymierzona raz, kosztuje teraz 35 zł i nie ma realnych fotek tylko takie z oryginalu na allegro wstawione. Poprosiłam w mailu, żeby mi podesłali jak realnie wygląda... ehhh
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas od 2 do 3.30 znowu masakra była ![]() ![]() ![]() Jedziemy na 11 na usg bioderek, mam nadzieję na względny spokój ze strony mojego dziecka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Bry. U mnie w nocy przez sen placz i tak co jakis czas. Szczerze nie pamiętam kiedy zasypialam. Teraz cycka i jak na razie się nie złości.
Wspolczuje ciezkiej nocy! Oby za dnia bylo wynagrodzone spokojem. Na nowo oczko zaczęło ropiec a tak pięknie bylo. Szuflada zrobiona i juz lepiej łóżeczko się prezentuje. Od dwóch lat czekalam az zakwitnie mi Storczyk i udalo się ![]() Dodatkowo cytrynowiec wypuścili kolejne owoce ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-22 o 07:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Hello Dziewczyny,przepraszam,że nie mam kiedy nadrabiać:-( u mnie Nocki spoko,ale po 2 karmieniu już Barbara zostaje ze mną w lozku i jest bardzo ok. Jak już zje to ja odbijam,potem jeszcze na chwilę jej wkładam cycusia spowrotem i jak zasnie to wyciągam. Działa idealnie,a ja nie siedzę z nią pół nocy.
w dzień jak jestem w domu to jest wiszenie na cycku,ale np wczoraj byłam u rodziców,młoda była cały dzień na dworze i spała jak ta lala ![]() Życzę miłego dnia:-* ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Ach zapomniałam się pochwalić,że wczoraj przy zmianie pieluchy już podlozylam nowa i Basia się zsikala. Patrzę,a ona się skurczybyczka śmieje xD |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zawsze w dzień okładacie dzieci do łóżeczka czy się zdarza ze np leza na łóżku w salonie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj tak opakowanie tez mnie denerwuje i zastanawiam się nas tym pudełkiem. Swoją drogą jest chyba za darmo wysyłka w trójmieście powyżej 200 zł więc chyba skorzystam i zrobię zapas mlek.
19.05.2016 Kingusia ![]() Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-07-22 o 08:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
na ile Wam mleko starcza?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Agusia chyba ty czekałas na bujak ? Wypróbowany juz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.