Akademia Pedagogiczna Kraków :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-12, 17:45   #181
Agrafka_20
Raczkowanie

Dot.: Akademia Pedagogiczna Kraków :)

Cytat:
Napisane przez nico1987 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim ja mam pytanie trochę z innej beczki orientuje się ktoś może, przy jakiej ulicy położony jest WYDZIAŁ PEDAGOGICZNY UP?? bo chcę zacząć szukać jakiegoś pokoiku, a Krakowa raczej nie znam więc chcę się zoreintować gdzie mniej więcej szukać z góry dzięki za odpowiedź
Instytut Nauk o Wychowaniu jest na ulicy Ingardena 4, tuż obok Parku Jordana i Błoń. Tam też odbywają siewszystkie zajęcia studentó pedagogik (no chyba tylko na pierwszym roku miałam część zajęć w głównym gmachu na Podchorążych)
Agrafka_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 18:47   #182
Dotka90
Zakorzenienie

A ja mam takie pytanie.. Do studentek I roku Czy trudno się jest dostać? Ja wiem, że co roku się mogą zmienić wymagania, ale tak mniej więcej bym chciała wiedzieć, czy mam szanse..
Chodzi mi o socjologię, pracę socjalną i pedagogikę specjalną.
Ile miałyście % z matury, albo Wasi znajomi
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 19:57   #183
Ankalime
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie.. Do studentek I roku Czy trudno się jest dostać? Ja wiem, że co roku się mogą zmienić wymagania, ale tak mniej więcej bym chciała wiedzieć, czy mam szanse..
Chodzi mi o socjologię, pracę socjalną i pedagogikę specjalną.
Ile miałyście % z matury, albo Wasi znajomi

z tego co sie orientuje po znajomych, z przedmiotow wymaganych mieli zazwyczaj 50-55-60% rozsz.+ i sie dostawali (z pierwszej albo drugiej rekrutacji) - znam przelotnie pare osob z socjologii i z historii.
na pocieszenie dodam ze UP jest uczelnia 'awaryjna' dla wielu osob i nie warto sie zrazac, jesli ktos sie nie dostanie za pierwszym sortem
Ankalime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 22:20   #184
Dotka90
Zakorzenienie

Ankalime, dzięki wielkie za odpowiedź Dałaś mi nadzieję, bo wydaje mi się, że fatalnie mi poszła geografia rozszerzona, więc nie bardzo wiedziałam, czy w ogóle mam jakiekolwiek nadzieje.. No ale może nie będzie tak źle
Stary 2009-06-13, 19:08   #185
q_kaska_q
Zadomowienie

Cytat:
Ankalime, dzięki wielkie za odpowiedź Dałaś mi nadzieję, bo wydaje mi się, że fatalnie mi poszła geografia rozszerzona, więc nie bardzo wiedziałam, czy w ogóle mam jakiekolwiek nadzieje.. No ale może nie będzie tak źle
z tego co wiem to np na socjologie biora wylacznie polski rozmawialam kiedys z dziewczyna z socjologi i ona miala prawie 80% z rozszeroznego polskiego i dostala sie za pierwszym razem... gorzej jesli zdawalas podstawowy polski to trudniej( ja zreszta jestes w takie samej sytuacji co ty, bo geografia nie poszla mi za dobrze a polski zdawalam pods. a myslalam o socjologi

Do pomarancza90:
na AWF nie ma zadnych testow i liczy sie tylko geogtafia i angielski ale tam jest dosc trudno sie dostac.Ostatnio prog pkt byl 200pkt przy przeliczniku 1,5 za roz. Pisalas ze z angielskiego bedziesz miec 65% to z rozszerzonej geografi powinnas miec 90 % z roszerzoneju geografi...
Wiem ze w tym rozu otwieraja turystyke na AGH...
pozdrawiam

koty
q_kaska_q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 20:09   #186
pomarancza90
Przyczajenie

a składa ktos na uniwersytet rolniczy?? bo ja chyba tak, macie moze jakies info czy trudno jest się dostac???
pomarancza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 21:38   #187
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez q_kaska_q Pokaż wiadomość
z tego co wiem to np na socjologie biora wylacznie polski rozmawialam kiedys z dziewczyna z socjologi i ona miala prawie 80% z rozszeroznego polskiego i dostala sie za pierwszym razem... gorzej jesli zdawalas podstawowy polski to trudniej( ja zreszta jestes w takie samej sytuacji co ty, bo geografia nie poszla mi za dobrze a polski zdawalam pods. a myslalam o socjologi
No widzisz, ja dokładnie to samo, też polski podstawa i też myślę o socjologii.. No ale może damy radę A co mamy nie dać!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-14, 11:54   #188
Suzik
Raczkowanie

GG do Suzik

No to moze ja sie troszke wybije i pochwale sie moja Informatyka na UP ;]
Suzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 12:36   #189
q_kaska_q
Zadomowienie

Cytat:
No widzisz, ja dokładnie to samo, też polski podstawa i też myślę o socjologii.. No ale może damy radę A co mamy nie dać!
a oprocz Ap gdzie jeszcze cchesz skaldac papierY?

koty
Stary 2009-06-14, 23:38   #190
Dotka90
Zakorzenienie

Myślałam o UJ, ale zobaczymy, jakie beda wyniki. Najwyzej zloze i bede modlic sie o farta

A mam pytanie: my na socjologie sie rejestrujemy dopiero 30 czerwca jak swiadectwo dostaniemy, prawda?
Tak samo na inne kierunki?
Stary 2009-06-15, 12:34   #191
q_kaska_q
Zadomowienie

Cytat:
Myślałam o UJ, ale zobaczymy, jakie beda wyniki. Najwyzej zloze i bede modlic sie o farta

A mam pytanie: my na socjologie sie rejestrujemy dopiero 30 czerwca jak swiadectwo dostaniemy, prawda?
Na UP mozna skladac papiery od 30 czerwca do 8 lipca Przynajmnjie takei informacje znalazlam na stronie a nie wiesz jakie mnije wiecej trzeba miec wyniki zeby sie dstac na UJ na socjologie?bo wiem ze jest okolo 7 osob na miejsce

A teraz ja pytania:
1. Czy jesli z pierwszej rekrutacji nie dostane sie nigdzie to moge na druga rekrutacje skladac na kilka uczelni czy jest jakies ograniczenie ?
3 czy jest jakies ograniczenie co do liczby uczelni na ktora skalda sie papiery? kiedys slyszaam ze mozna bylo tylko na 3 a obecnie slyszlama ze mozna skladac na ile sie chce..jak to jest? ktso wie?

koty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-15, 15:23   #192
Ankalime
Zadomowienie

Cytat:

zarejestuj sie juz teraz... poniewaz przed zlozeniem dokumentow musisz wplacic pieniadze 'wspisowe', na swoje prywatne konto ktore dostaniesz wlasnie podczas rejestracji, wszystkimi innymi danymi sie nie przejmuj, uzupelnisz je 30 czerwca (jak nr swiadectwa). chodzi o to, ze jest duzo chetnych, a czas zaksiegowania wplaty moze potrwac z tydzien dwa na uczelni. dobrze jest, gdy idac skladac papiery, mija juz ten drugi tydzien od kiedy wplacilas pieniadze.

Cytat:

A teraz ja pytania:
1. Czy jesli z pierwszej rekrutacji nie dostane sie nigdzie to moge na druga rekrutacje skladac na kilka uczelni czy jest jakies ograniczenie ?
3 czy jest jakies ograniczenie co do liczby uczelni na ktora skalda sie papiery? kiedys slyszaam ze mozna bylo tylko na 3 a obecnie slyszlama ze mozna skladac na ile sie chce..jak to jest? ktso wie?
zeby przejsc druga rekrutacje musisz nie przejsc pierwszej. nie mozna 'zapisywac' sie oddrugiej rekrutacji. rejestrujesz sie teraz na swoje kierunki wplacasz wpisowe. a na kazde skladanie dokumentow zanosisz ksera swiadectwa dojrzalosci plus dokumentacja jaka jest przez dana uczelnie wymagana.
mozesz i na tysiac pińćset sto dziwińset uczelni skladac papiery (na rekrutacji ZAWSZE sklada sie ksera, jak jestes przyjeta i decydujesz sie na kierunek, skladasz oryginaly).
ilosc kierunkow na ktore skladasz papiery sa tak naprawde ograniczone jedynie przez zasobnosc Twojego portfela -za kazdym razem trzeba uiscic oplate wpisowa (jesli 4 kierunki i kazda oplata to 90 zł, wiec wydatek to koszt 360 = tak wiec droga impreza )
Stary 2009-06-15, 18:08   #193
struga deszczu
Przyczajenie

a powiedzmy, że złożę na dwa kierunki, dajmy na fil. polską i ang. i powiedzmy, że się nie dostanę na ang. a na polską tak, za pierwszą rekrutacją. To czy muszę już się decydować na tą polską, czy mogę poczekać na drugą rekrutację (bo może jest szansa, że się dostanę za drugą na fil. ang.)a na wypadek gdybym się jednak za drugą nie dostała, to czy mogę jednak iść na polską??? troszku skomplikowane...
a z rejestracją jest tak, że na pewno można się zarejestrowac podając niewlasciwy (zmyslony) nr świadectwa dojrzałosci (próbowal moze juz ktoś)?? bo w informatorze i przy rejestracji pojawia sie komunikat, ze trezba czekac na to świadectwo....
ale zamieszania z tym wszystkim jest <szok> )
DZIęKUJę ZA POMOCNE ODPOWIEDZI

Ben Harper <33
struga deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 18:39   #194
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ankalime Pokaż wiadomość
zarejestuj sie juz teraz... poniewaz przed zlozeniem dokumentow musisz wplacic pieniadze 'wspisowe', na swoje prywatne konto ktore dostaniesz wlasnie podczas rejestracji, wszystkimi innymi danymi sie nie przejmuj, uzupelnisz je 30 czerwca (jak nr swiadectwa). chodzi o to, ze jest duzo chetnych, a czas zaksiegowania wplaty moze potrwac z tydzien dwa na uczelni. dobrze jest, gdy idac skladac papiery, mija juz ten drugi tydzien od kiedy wplacilas pieniadze.
Przecież nie mogę się zarejestrować
Do rejestracji jest wymagany nr świadectwa dojrzałości (tego z OKE), bez tego nie moge ukończyć formularza. A ja przecież tego nru nie znam.
Stary 2009-06-15, 23:39   #195
q_kaska_q
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez struga deszczu Pokaż wiadomość
a powiedzmy, że złożę na dwa kierunki, dajmy na fil. polską i ang. i powiedzmy, że się nie dostanę na ang. a na polską tak, za pierwszą rekrutacją. To czy muszę już się decydować na tą polską, czy mogę poczekać na drugą rekrutację (bo może jest szansa, że się dostanę za drugą na fil. ang.)a na wypadek gdybym się jednak za drugą nie dostała, to czy mogę jednak iść na polską??? troszku skomplikowane...
a z rejestracją jest tak, że na pewno można się zarejestrowac podając niewlasciwy (zmyslony) nr świadectwa dojrzałosci (próbowal moze juz ktoś)?? bo w informatorze i przy rejestracji pojawia sie komunikat, ze trezba czekac na to świadectwo....
ale zamieszania z tym wszystkim jest <szok> )
DZIęKUJę ZA POMOCNE ODPOWIEDZI
co prawda ekspertem ie jestem ale sie wypowiem kiedys rozmawialam z kolezanka na ten temat i ona mi powiedziala ze w takie sutuacji ( na Twoim przykladzie) powinnas zlozyc papiery na na fil. polska ale jednoczesnie czekac na wyniki 2 rekrutacji fil. angielskiej i jezelii udaloby Ci sie dostac na fil. angielska to wycofujesz z polskeij i przenosisz sie na angielska ale czy tak jest na prawde to nie wiem bo tego dowiedzialam sie pod kolezanki wiecnie wiem czy sa to 100% sobre wiadomosci

Ja mam dosc podobne pytanie . jesli skladam np na dzienna socjologie ,psycholgie, turystyke i zaoczna medycyne ( to tlyko przyklad). I np dostaje sie na zaoczna medycyne ale chce isc na dzienne studia wiec na druga rekrutacje moge znpowu zlozyc na psycholige, socjologie i turystyke czy tylko moge na jedne kierunek...?
i zastanaiwam sie czy po tej drugiej rekrutacji jest jakas nastepna? bo jesi luzie sie tak przenosza z kierunku na kierunek tpo wydaje mi sie ze wtedy zostaja jakies miejsca...
oj ciezka ta rekrutacja a wyniki coraz blizej..

koty
Stary 2009-06-16, 17:36   #196
struga deszczu
Przyczajenie

ajj no dokładnie, że ciężka tyle pytań, brak odpowiedzi, trochę jak na tej reklamie tp (jestem jak ten chłopczyk)
może jakoś będzie, czasem czuję ''paraliżujący stres" na myśl o wynikach... A kiedy one tak dokładnie się pojawią na naszych kontach z OKE?
ii dziękuję bardzo za odpowiedź!!! oby tak było, że można, bo bardziej mimo wszystko, zależy mi na angielskiej, niż na polskiej
POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZAGUBIONYCH W TYM GąSZCZU PYTAń

Ben Harper <33

Edytowane przez struga deszczu
Czas edycji: 2009-06-16 o 17:38
Stary 2009-06-16, 17:45   #197
Ankalime
Zadomowienie

Cytat:
Przecież nie mogę się zarejestrować
Do rejestracji jest wymagany nr świadectwa dojrzałości (tego z OKE), bez tego nie moge ukończyć formularza. A ja przecież tego nru nie znam.

kiedy juz pisalam pare razy ze w miejsce tego mozesz napisac obojetnie co (m/zyxabcd123)... jak dostaniesz swiadectwo zmieniasz te dane na swoj prawdziwy nr swiadectwa, drukujesz i zanosisz.
pieniadze sie wplaca na konto ktore zostalo przypisane do Ciebie podczas rejestracji (czyli na zalozmy nr kandydata 3000) a nie na nr Twojego swiadectwa czy na imie... Swoje dane mozesz po rejestracji swobodnie modyfikowac -wszystkie dane bez wyjatku.
ilez mozna to pisac

edit: chcialam Tylko dopisac iz po zarejestrowani nie widnieje sie w zadnej bazie danych uczelni, widnieje sie w niej gdy jest sie juz studentem. Podczas rejestracji chodzi o dwie rzeczy. wplate pieniedzy na przypisany nr konta i wydruk juz poprawnych zmodyfikowanych danych.

Gdyby bylo tak jak piszesz, rejestracja elektroniczna odbywala by sie od 30 czerwca, a nie od 1 -bo kto niby 1szego zna wyniki?

Edytowane przez Ankalime
Czas edycji: 2009-06-16 o 17:48
Stary 2009-06-17, 13:24   #198
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
kiedy juz pisalam pare razy ze w miejsce tego mozesz napisac obojetnie co (m/zyxabcd123)... jak dostaniesz swiadectwo zmieniasz te dane na swoj prawdziwy nr swiadectwa, drukujesz i zanosisz.
pieniadze sie wplaca na konto ktore zostalo przypisane do Ciebie podczas rejestracji (czyli na zalozmy nr kandydata 3000) a nie na nr Twojego swiadectwa czy na imie... Swoje dane mozesz po rejestracji swobodnie modyfikowac -wszystkie dane bez wyjatku.
ilez mozna to pisac

edit: chcialam Tylko dopisac iz po zarejestrowani nie widnieje sie w zadnej bazie danych uczelni, widnieje sie w niej gdy jest sie juz studentem. Podczas rejestracji chodzi o dwie rzeczy. wplate pieniedzy na przypisany nr konta i wydruk juz poprawnych zmodyfikowanych danych.

Gdyby bylo tak jak piszesz, rejestracja elektroniczna odbywala by sie od 30 czerwca, a nie od 1 -bo kto niby 1szego zna wyniki?
Dobra, dobra, już rozumiem
Nie doczytałam sobie wcześniej dokładnie
W takim razie dzięki wielkie Będę się rejestrować na dniach i przelewać pieniążki
Stary 2009-06-17, 18:03   #199
struga deszczu
Przyczajenie

ja już się dzisiaj zarejestrowałam a przelewami zajmie się tata... ;]] także trochę mam już z głowy

Ben Harper <33

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-17, 18:11   #200
Ankalime
Zadomowienie

Cytat:
Dobra, dobra, już rozumiem
Nie doczytałam sobie wcześniej dokładnie
W takim razie dzięki wielkie Będę się rejestrować na dniach i przelewać pieniążki
Cytat:
Napisane przez struga deszczu Pokaż wiadomość
ja już się dzisiaj zarejestrowałam a przelewami zajmie się tata... ;]] także trochę mam już z głowy

noooo
przelewajcie pieniadze jak najszybciej, bo gdy zaniesiecie papiery juz, a podczas rekrutacji nie bedzie Waszych zaksiegowanych pieniedzy to Wasze podanie zostana odrzucone.
najwazniejsze tak naprawde w tym wszystkim jest kasa
Stary 2009-06-17, 20:49   #201
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
noooo
przelewajcie pieniadze jak najszybciej, bo gdy zaniesiecie papiery juz, a podczas rekrutacji nie bedzie Waszych zaksiegowanych pieniedzy to Wasze podanie zostana odrzucone.
najwazniejsze tak naprawde w tym wszystkim jest kasa
Która przepada, jak sie nie dostaniemy
Ehh, modlę się, żeby ponad 4 stówki nie poszły na marne..
Stary 2009-06-17, 22:54   #202
q_kaska_q
Zadomowienie

to np jesli zarejestruje sie teraz a wplace kase jak bede miala dopiero wyniki to powinno to zostac zaksiegowane juz?

koty
Stary 2009-06-18, 11:16   #203
Ankalime
Zadomowienie

Cytat:
to np jesli zarejestruje sie teraz a wplace kase jak bede miala dopiero wyniki to powinno to zostac zaksiegowane juz?
watpie. jest tyle chetnych ze zaksiegowanie pewnie trwa kolo (przynajmniej, moja wersja optymistyczna) 2 tygodni. tak wiec, nie wiem. ja szczerze powiedziawszy wolałam wpłacić za wczasu.
o właśnie weszłam na swoje konto, minęło prawie 2 tyg i mam zaksięgowane pieniądze (wpłacałam 2 czerwca). tak naprawdę to ja bym się pospieszyła z wpłatą.
lepiej spróbować i się nie dostać, niż za późno wpłacić pieniądze i być odrzuconym z tego powodu.

a ja mam pytanie, jak przykleić ta etykiete informacyjną na teczkę? w lewym górnym rogu? na środku? nie mam pojęcia
Stary 2009-06-18, 13:49   #204
Amy1987
Przyczajenie

Mam pytanko będę składać papiery na pedagogikę społeczno opiekuńcza ale na studia II stopnia, czy ktoś może wie czy ciężko jest się dostać i w ogóle jak te studia wyglądają?? jestem po licencjacie z Pedagogiki resocjalizacyjnej. Moja średnia z 3 lat to 4,7 a ocena na dyplomie to 5.
Pozdrawiam!
Amy1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 17:49   #205
Ankalime
Zadomowienie

Cytat:

a ja mam pytanie, jak przykleić ta etykiete informacyjną na teczkę? w lewym górnym rogu? na środku? nie mam pojęcia

sama siebie cytuje, ale znalazlam. niech bedzie dla potomności

Podanie, kserokopię świadectwa oraz odcinek potwierdzający dokonaną wpłatę włóż do białej, kartonowej teczki z gumką. W jej prawym, górnym rogu naklej etykietę, którą wydrukowałeś wraz z Podaniem.

voila
Stary 2009-06-18, 17:54   #206
Claire91
Wtajemniczenie

a co z biologia na UP?
Stary 2009-06-18, 18:10   #207
struga deszczu
Przyczajenie

na pytanie o miejsce etykiety mogę udzielić odpowiedzi zatem czytałam gdzieś, iż ma to być prawy górny róg... ale radzę gdzieś sprawdzić lub niech ktoś inny się również wypowie, bo faszeruję się wieloma rozmaitymi informacjami i mi sie wszystkie mieszają

a nie wiem czy już o to pytałam, ale mógłby mi ktoś wyjawić ile % trzeba było mieć z ang. rozszerzonego i polskiego, żeby się dostać na fil. ang.w ubiegłych latach? jak zawsze jestem bardzo wdzięczna duszom odpowiadającym na moje pytania

ja.motyka. i słońce

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

ojjej... widzę, że Ankal... (zapomniałam co dalej:| ) wypowiedziała się przede mną łoo to przepraszam, że powtórzyłam, ale dopiero teraz to ujrzałam <szok> cała aj pozdro 550 300 20

Ben Harper <33

Edytowane przez struga deszczu
Czas edycji: 2009-06-18 o 18:11
Stary 2009-06-19, 09:42   #208
q_kaska_q
Zadomowienie

a kiedys ktos tu pisal ze turystyka i rekreacji jest tylko 3 letni( jedynie licencjat) a potem mgr robi sie gdzie idziej> juz nie pamietam kto to pisal ale mam pytanie czy to prawda? bo na stornie nic takie nie pislaa a jest to dla mnie bardzo wazne... ewentualnie myslicie zemoge z takim pytaniem zadzwonic np do Instytutu Geografi i sie zapytac.. nie wypuszcze sie?

i czy sama rejestracja na studia jest trudna? czy jest napisane krok po kroku co trezba robc bo ja jutro chcialabym sie zarejestrowac i nie wiem czy dam sobie radre
pozdrawiama

koty
Stary 2009-06-19, 13:16   #209
pomarancza90
Przyczajenie

hej. ja tak pisałam bo tak chyba jest, poszukaj dobrze na stronie up.

jak się rejestruje to wyraźnie tam pisze, że musze poczekac z rejestracją aż będę miała nr świadectwa. A boję się wpisac cokolwiek w to miejce, boję się że póżniej tego nie będę mogła zmienic czy coś w tym stylu:/ wole się trzymac tego co pisze na stronie UP, bo chyba ludzi by nie okłamali
pomarancza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 14:29   #210
Ankalime
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pomarancza90 Pokaż wiadomość
hej. ja tak pisałam bo tak chyba jest, poszukaj dobrze na stronie up.

jak się rejestruje to wyraźnie tam pisze, że musze poczekac z rejestracją aż będę miała nr świadectwa. A boję się wpisac cokolwiek w to miejce, boję się że póżniej tego nie będę mogła zmienic czy coś w tym stylu:/ wole się trzymac tego co pisze na stronie UP, bo chyba ludzi by nie okłamali
zarejestruj sie pod danymi ktoregos z rodzicow/brata/siostry i zobacz ze mozna modyfikowac dane -po calej rekrutacji baza kandydatow jest usuwana.
sama przy rejestracji pomylilam sie z nr swiadectwa i jakos sie dalo poprawic
przypominam ze rejestracja trwa od 1 czerwca a nie od 30 - to mowi samo za siebie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości