|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
niektóre ciuszki są krótkie i szerokie, a niektóre długie i wąskie ![]() jest grupa, ale nic tam sie dzieje
|
|
|
|
|
#182 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
U mnie podobnie z forumowymi zaległościami.
Cytat:
Cytat:
Wczoraj byłam w laboratorium, miałam robioną krzywą cukrową. Mój wynik: na czczo 78mg/% po godzinie 131mg/% po dwóch 84mg/% Hemoglobina 12,8 |
||
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Te wyniki z wycinków? Tak mam dziś... ogolnie byly juz wczoraj ale okazalo się że odbiory są w godz 13-14 Wiec idę dzisiaj... Oby bylo dobrze...
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#186 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaloryfery z mezem malowalam wczesniej ja sie wymeczylam szlifowaniem.. mojemu tacie to idzie w trimigi . maluje jutro z mama bo sama nie dam rady jest za cieplo i beda zacieki . z lozkiem to duzo roboty.. ja tez sprawdze jak moja bedzie pachniec moze fiolkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
generalnie mam z tym problem ale zazwyczaj palcow u stop.. a ostatnio w nocy w lydke mnie zlapalo... a moze niedobor magnezu? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ten i ten kupuje ![]() Cytat:
na dlugo? Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||||||||
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Przez miesiac przywalilam 4kg, cwicze w domu, chodze na spacery i dziwi mnie to bardzo, ze az tyle, no i teraz ten kolejny kilogram w tydzien! :Cry: od poczatku ciazy to 6 kikogram i jestem przerazona co bedzie w grudniu...
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tyjemy nie tylko dlatego, ze dziecko nam rosnie, musimy tez przeciez nagromadzic jakies zapasy na kp
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez kitu ale to tycie zaczyna mnie wpedzac w dola Gadalam ze znajoma, jej kolezanka jest w podobnym tyg co ja i przytyla juz 20kg!!!!! Jpr...
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
6 miesiac to jest nagly bum i wagowy i wielkosciowy, wydaje mi się że brzuch mi urósł w jedną noc A jak byłaś szczupła przed ciążą to przybiera się wiecej ponoc Ps: Nie patrzcie na Sykut, ona ma konszachty z podziemiem, że jest taka szczupla w 6 miechu
|
|
|
#191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wychodzi na to, że ja ostatnia wizyta po 4 tyg od poprzedniej i +4kg na wadze.Ja na 56 mam dosłownie kilka rzeczy, reszta na 62-68 Cytat:
|
|
#192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak wyniki beda ok, to si nie przejmuj ta waga ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#193 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie ma bata, nasze drugie połówki też muszą odczuć skutki ciąży.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętam jak moja ciotka nazwała syna Patryk, a dla mnie to było wtedy tak okropne imię, że nie mogłam przeboleć jej decyzji. A teraz? Nie wyobrażam sobie, żeby mój brat cioteczny miał inaczej na imię, a on sam ma już 19 lat ![]() Cytat:
![]() A o tych dodatkowych procentach pani mnie poinformowała jak już chciałam ze sklepu wychodzić bo ja też nie zwróciłam uwagi na wiszące wokół plakaty. Tak się łapie klientów Cytat:
Cytat:
uzupełniamy się Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#194 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś słyszałam, że każdy rozmiar to dodatkowy kg, więc już wiem gdzie mi poszły te 3 Monia, ja duphka nie biorę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie na początek w większości 56, bo moje dzieci po 52 i 53 się porodziły i długo w tym rozmiarze chodziły, ale trochę 62 na pewno też się znajdzie Cytat:
Ale dobrze, że dzidzia będzie bezpieczniejsza. Pytanie nie do mnie, ale aż za bardzo jestem bliska tematu. Podczas przedwczesnych skurczy szyjka skraca się co grozi przedwczesnemu porodowi. Aby przedłużyć bezpieczeństwo dziecka w brzuszku szyje się, żeby nie "wypuściło" dziecka. Cytat:
![]() Cytat:
czy tak tylko dla zasady. A ja i tak nie zamierzam jej słuchać, bo nawet jeśli później ktoś coś mi poprzynosi, to raczej nie te najmniejsze rozmiary, a młody, jak to któraś już napisała, goły nie będzie czekał, aż mamusia wypierze. Poza tym 2-3 rzeczy do bębna mieszczącego 7 kg nie będę wrzucać.A z tymi pieluchami, to skojarzyło mi się tylko, że ktoś tak chyba pisał jak sam nie używał jednorazówek, tylko ekologicznie he he, no nie pamiętam już ile tego trzeba, ale 20 to mi truchę dużo.Mało nas tam i rzeczywiście cichutko, ale jest. Może jak się grupka powiększy to i jakiś ruch się zrobi ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() Dobra, idę robić drożdżaka co bym nie była w tyle
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uuu to grubo... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#196 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no 3 strony to jeszcze nie taka masakra ale zanim przeczytałam, pocytowałam i wyslałam to ze 2 godziny zeszło hehehe ![]() no powiedzmy, że spokojniejsza, no ale tak jak ona powiedziała, teraz nic z tym nie zrobią a jedynie mam na siebie uważać Cytat:
![]() co do ciasta to wiesz co, mi się wydaje, że śliwki ci tak odstawały bo odwrotnie położyłaś tzn skórkami do dołu a ja np kładłam skórką do góry i się zatopiły w cieście chociaż może i ta kruszonka je dodatkowo przygniotła tak jak piszesz Cytat:
ale to jak ścisnęłam pierś bo już mnie strasznie bolały i wydawały się nabrzmiałe a po wyciśnięciu taaaaaaaaka ulga Cytat:
prawie wsio masz ja ci podpowiem, żeby majtki poporodowe szukać z rozciągliwej siateczki (takie biało fioletowe chyba) bo są najwygodniejsze. Są wielorazowe i w zestawie są jedne zwykłe i jedne takie ala bokserki na pewno jeszcze podpaski musisz dodać i polecam takie duże z firmy Seni. prześcieradełko do wózka możesz sobie darować skoro materac ma zdejmowane Cytat:
|
|
|
#197 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
farba kredowa kokosowa??? a pamiętasz może jakiej firmy??? Cytat:
Cytat:
chociaż nie wiem czy w ustawieniach nie można pogmerać ??Cytat:
któraś pisała też, że są już kapsułki do prania to może to? zależy co aktualnie znajdę w sklepie![]() co do płynu do kąpieli to każda mama ma swoje zdanie więc ja wyrażę swoje uważam, że jeśli nie ma takiej potrzeby to nie należy stosować tych wszystkich natłuszczaczy ja pierwsze miesiące myłam chłopaków mydełkiem glicerynowym, najbardziej polecanym noworodkom a później jakieś płyny odpowiednie do wieku ale bez szaleństw jeśli dziecko ma tendencję do przesuszania się skóry to ok a jeśli zdarza się to sporadycznie alby tylko punktowo to wystarczy oliwka ale to moje zdanie i można albo i nie się z nim zgodzić a zakupy hurtowe to może w aptece gemini? mają aukcje na allegro i swoją stronkę Cytat:
wierzę, że będzie wszystko dobrze
|
|
|
#198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona 20kg a ty tylko kilka więc się nie dołuj Cytat:
albo mówi do mnie "jesteś moją ciukielećką"![]() no o może i dobrze, że mnie nie zaczepiła ja rozglądałam się po wyprzedażowych rzeczach ale zostało dosłownie kilka sztuk i to takich typowo letnich. To juz na stronie mają większy wybór fajnie, że twój tż gotuje mój jak mieszkaliśmy sami w wawie to też czasem coś ugotował a teraz nie ma kiedy a i nie chce mu się... zresztą on i nie za bardzo umie
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2016-08-26 o 12:51 |
||
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzidzia szaleje, a ja sprzątam ale chyba mam dzisiaj słabszy dzień, bo co 10-15 minut muszę na chwilę usiąść, bo ścieranie kurzów mnie męczy
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki laski za slowa otuchy. Sorki nie jestem w stanie odniesc sie do wszystkiego co piszecie, drukujecie jak szalone
Ja ostatnio kupuje na 56 i 62.
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja założyłam grupę facebookową
jest to grupa prywatna i ikt nie widzi że do niej się należy. Jeżeli ktoś chce dołączyć to proszę tu napisać albo na pw to się zgadamy bo muszę mieć tą osobę którą zapraszam w znajomych ![]() Grupa póki co umarła śmiercią naturalną ale myślę że jak więcej osób dołączy to się rozkręci ![]() Migdałku dopisz jakieś info o tym na pierwszej stronie dobrze? że w razie czego zapraszam ![]() Dziękuję
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-08-26 o 13:26 |
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny za wszystkie kciuki!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobię Was dopiero wieczorem bo dziś kolejny dzień wypełniony po brzegi
Wkurzyłam się bo chciałam wymienić karnisz w Castoramie i czekałam 40 min aż ktoś to ogarnie ! 2 dni temu kupowałam dwa inne karnisze i nie zwróciłam uwagi że nabiła mi dwie te same pozycje na paragon więc nie dość że zapłaciłam więcej ( jeden karnisz 2m a drugi 1.5m) bo policzyli jako 2 x 2m to miałam problem ze zwrotem tego mniejszego właśnie no bo przecież nie było go na paragonie... koniec końców oddali kasę , pani przeprosiła no ale czasu nikt nie odda.. do tego stwierdzam że kasy pierwszeństwa są do D**Y. No to się pożaliłam ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
kamień z serca hm ?
|
|
#206 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja głównie na 62, ale kilka sztuk 56 też mam.
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny zerknijcie sobie na strone smyka maja fajna promocje na rzeczy mootherhood, ja planuje zakupić otulacz http://www.smyk.com/motherhood-otula...etro-girl.html i jakieś pieluszki. A teraz śmigam po synka do przedszkola, miłego popołudnia. |
||
|
|
|
#207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ulga ogromna! Mała jest bezpieczna i najważniejsze a jej matka twardo się trzyma tez Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Kaziowa to pewnie przez te wyprzedaże.. ruch jak w Rzymie mają... niby pracowników dużo ale jakis nieogar totalny.. ehh
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#210 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
napisze do ciebie na priv po pracy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

zależy od firmy
niektóre ciuszki są krótkie i szerokie, a niektóre długie i wąskie 

jutro sprawdzę
zrobi sie watek wyrodnych matek
rosi:

ostatnia wizyta po 4 tyg od poprzedniej i +4kg na wadze.

tż mi zabrania wieczorami wchodzić na forum, bo później musi jeździć i szukać moich zachcianek po nocach
ale ja i tak będę na ciebie krzyczeć jak za mocno będziesz szaleć
ale to tak z troski
Ale dobrze, że dzidzia będzie bezpieczniejsza.