Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-26, 09:44   #181
papaPapaya
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
ja mam i takie i takie
najśmieszniejsze jest to ze te niektóre 62 są mniejsze niż 56 zależy od firmy

Laski? czy my mamy jakąs grupe fejsbukową ??
też zauważyłam, że niektóre 62 są krótsze od 56, ale za to np. szersze. Rozmiar rozmiarowi nierówny niektóre ciuszki są krótkie i szerokie, a niektóre długie i wąskie

jest grupa, ale nic tam sie dzieje

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 09:49   #182
marlen1366
Rozeznanie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
O jasna umba teraz widzę, że ponad 10 stron mam do nadrobienia!
U mnie podobnie z forumowymi zaległościami.
Cytat:
mi kolezanki polecały taki i chyba taki kupię

http://allegro.pl/microlife-termomet...645598724.html

Ja dokładnie taki kupiłam w Gemini. Kilka razy sobie zmierzyłam.Zobaczymy przy dalszym użytkowaniu
Cytat:
Dziewczyny a jak wasze piersi? Czy zaczęły coś produkować? Bo ja dzisiaj odkryłam mini kropelkę przeźroczysta przy lekkim przyciśnięciu. Meewka Ty coś pisałaś pamiętam dalej tak masz?
Moje jeszcze nic nie produkują.
Wczoraj byłam w laboratorium, miałam robioną krzywą cukrową.
Mój wynik:
na czczo 78mg/%
po godzinie 131mg/%
po dwóch 84mg/%
Hemoglobina 12,8
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 10:01   #183
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Kaziowa ponawiam pytanie - masz dzisiaj wyniki cytologii?

Te wyniki z wycinków? Tak mam dziś...
ogolnie byly juz wczoraj ale okazalo się że odbiory są w godz 13-14
Wiec idę dzisiaj... Oby bylo dobrze...
Stary 2016-08-26, 10:06   #184
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość

na pewno będzie dobrze : kciuki:
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 10:11   #185
papaPapaya
Zakorzenienie

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-26, 10:13   #186
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Nie boisz sie,wdychania tej farby?

Mi TZ jednak nie pozwala zeszlifowac lozka

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Dziewczyny, smutno u was nie mam pojecia co odpisywac na wasze wpisy odnosnie gorszego samopoczucia, samotnosci i pustki. Dlatego wole nie pisac nic... ale wierze ze po porodzie nawet nie bedziecie mialy czasu miec takich mysli
nieee bo maluje na dworze
kaloryfery z mezem malowalam wczesniej

ja sie wymeczylam szlifowaniem..
mojemu tacie to idzie w trimigi .

maluje jutro z mama bo sama nie dam rady jest za cieplo i beda zacieki .

z lozkiem to duzo roboty..
Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
papaPapaya te farby są bezzapachowe podobno jutro sprawdzę
ja tez sprawdze jak moja bedzie pachniec moze fiolkami
Cytat:
Oby! Bo do farbowania wlosow, robienia paznokci, picia pepsi dojdzie nam malowanie mebli zrobi sie watek wyrodnych matek
ale z nas matki polki hehe
Cytat:
Moja skleroza ciążowo osiągnęła szczyt.. zapytałam Męża czy chce ketchup na kanapkę, wrocilam do kuchni i po minucie poszłam zapytac o to samo bo nie pamiętałam czy się już o to pytałam Ja pitole mam coś z garem
hehehe
Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miewacie drgania mięśni?
Ja wlasnir nie moge spac bo sie martwie ze mi miesnie drgaja a szczegolnie prawa powieka i lewy palec wskazujacy ??? Nakrecam sie ze to cos poważnego, stresuje i czuje przez to gorzej, uderzenia gorąca i zdenerwowanie.
Nie wiem czy to istotne ale w tej rece gdzie sie palec rusza to przedostatni czuje czasem jakby mnie piekl.
Pwiedzcie ze miewacie takie drgania bo sfiksuje
nie bardzi ale mam skurcze .
generalnie mam z tym problem ale zazwyczaj palcow u stop..
a ostatnio w nocy w lydke mnie zlapalo...

a moze niedobor magnezu?
Cytat:
mi kolezanki polecały taki i chyba taki kupię

http://allegro.pl/microlife-termomet...645598724.html

Też czasem zapominam ale teraz mój synek już coraz częściej mi przypomina

a bierzesz magnez??
zapisalam

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
robię postępy.
Czułam się już jak dureń, bo Wy wszystko już prawie macie jeśli chodzi o wyprawki, więc usiadłam z moją listą sprzed 2 miesięcy i zaczęłam ładować do koszyka w sklepie internetowym.
Doradźcie mi, co jeszcze mam kupić, bo ja już nie wiem
Wklejam Wam to co mam teraz w koszyku.
kupuje też gryzak "na później", żeby nie domawiać bez sensu jednej rzeczy.

oprócz tego, kupiłam w innym miejscu ręczniki kąpielowe, podgrzewacz do butelek i butelki browna te większe (bo w tym sklepie nie było).
Jeśli chodzi o produkty do kąpania itp zakupie je w rossmannie (babydream ma całkiem miłe składy kosmetyków), na pieluchy mam jeszcze czas, zostaje mi jeszcze termometr do ciała/płynów/pomieszczeń i proszek do prania (znalazłam 5kg loveli za 38zł, więc spoko). no i pościel, ale to powoli, bo nie mogę się zdecydować czy chce pościel czy zestaw minky rosi:

zastanawiam się czy będę potrzebować prześcieradła do wózka, bo na materacyku już w sumie jest zdejmowany pokrowiec, więc nie wiem czy dublować czy lepiej kłaść ceratkę flanelową pod dzioba Alicji w razie gdyby jej się ulało czy coś.

Migdałku, przecież masz NAS !!
Jak Ci się nudzi to czasem możemy na Skype pogadać a co !

W takich momentach nie żałuję, że uczęszczam jeszcze do pracy. Nie dość, że dorobię do elki, to jeszcze sobie podtrzymam kontakty towarzyskie. A jeśli chodzi o ilość pracy, to raczej się nie przemęczam ostatnio. mam nowe dziewczyny i to one zasuwają, a ja kierowniczka nadzoruje
Z moim Norbertem to bym na głowę dostała jeśli spędzałabym z nim ciągle czas. On ciągle przyłazi i gdzieś wyłazi a ja już za nim nie nadążam
o zesz poszalalas

Cytat:

Jeszcze 5 dni na naszej kawalerce i przeprowadzka do rodziców na 10 dni, a potem na nowe mieszkanko
zrobię chyba jakieś pępkowe za niedługo z szampanem picolo :impreza:
ooo nareszcie bedzie nowe

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaki rozmiar wyprawki kupujecie na początek: 56 czy 62 ??
ten i ten kupuje
Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Byłam na konsultacji u ordynatora i zalecił przyjęcie do szpitalai szycie szyjki... Wylądowalam w izbie przyjęć, oczywiście torba szpitalna została w domu , bo po co się zabezpieczyć?? Ech ten kalafior ciążowy
Dostanę śliczną papierową piżamkę a mąż torbę dowiezie po 16.00. Dobrze że mam ładowarkę. I telefon. I was Jakoś przeżyje ten tydzień
uuuu ..
na dlugo?

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 10:42   #187
DoDoo
Zakorzenienie

Przez miesiac przywalilam 4kg, cwicze w domu, chodze na spacery i dziwi mnie to bardzo, ze az tyle, no i teraz ten kolejny kilogram w tydzien! :Cry: od poczatku ciazy to 6 kikogram i jestem przerazona co bedzie w grudniu...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-26, 10:46   #188
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Przez miesiac przywalilam 4kg, cwicze w domu, chodze na spacery i dziwi mnie to bardzo, ze az tyle, no i teraz ten kolejny kilogram w tydzien! :Cry: od poczatku ciazy to 6 kikogram i jestem przerazona co bedzie w grudniu...
Widocznie taka twoja natura.
My tyjemy nie tylko dlatego, ze dziecko nam rosnie, musimy tez przeciez nagromadzic jakies zapasy na kp

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-26, 10:51   #189
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Widocznie taka twoja natura.
My tyjemy nie tylko dlatego, ze dziecko nam rosnie, musimy tez przeciez nagromadzic jakies zapasy na kp
Dzisiaj odbieram wyniki krzywej cukrowej, mam nadzieje ze zadna cukrzyca sie nie przypaletala...
Bez kitu ale to tycie zaczyna mnie wpedzac w dola
Gadalam ze znajoma, jej kolezanka jest w podobnym tyg co ja i przytyla juz 20kg!!!!! Jpr...
Stary 2016-08-26, 10:55   #190
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj odbieram wyniki krzywej cukrowej, mam nadzieje ze zadna cukrzyca sie nie przypaletala...
Gadalam ze znajoma, jej kolezanka jest w podobnym tyg co ja i przytyla juz 20kg!!!!! Jpr...
20 kg to chyba troche juz niezdrowo na tym etapie, ale Ty przeciez nie przytylas duzo
6 miesiac to jest nagly bum i wagowy i wielkosciowy, wydaje mi się że brzuch mi urósł w jedną noc
A jak byłaś szczupła przed ciążą to przybiera się wiecej ponoc
Ps: Nie patrzcie na Sykut, ona ma konszachty z podziemiem, że jest taka szczupla w 6 miechu
Stary 2016-08-26, 10:58   #191
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a jak wasze piersi? Czy zaczęły coś produkować? Bo ja dzisiaj odkryłam mini kropelkę przeźroczysta przy lekkim przyciśnięciu. Meewka Ty coś pisałaś pamiętam dalej tak masz?
Ja też zauważyłam już kilka razy pare kropel ale tylko na lewym cycku

Cytat:
Skoro jestem juz wyrodną matka bo scinam i farbuje włosy to i drożdżowe o 6 rano nie zaszkodzi

Cytat:
Czy ktos jeszcze tu tyje 1kg na tydzien? :Cry:
wychodzi na to, że ja ostatnia wizyta po 4 tyg od poprzedniej i +4kg na wadze.

Cytat:
Ja na 56 mam dosłownie kilka rzeczy, reszta na 62-68

Cytat:
nie przejmuj się kochana, ja od początku ciąży od wagi startowej przytyłam już 8kg. Nie wliczam w to oczywiście tych 2 kg, które na początku straciłam, a później przybrałam, bo by się z tego +10kg zrobiło, a to już mnie przeraża

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-26, 10:59   #192
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
20 kg to masakra
jak wyniki beda ok, to si nie przejmuj ta waga
Cytat:
20 kg to chyba troche juz niezdrowo na tym etapie, ale Ty przeciez nie przytylas duzo
6 miesiac to jest nagly bum i wagowy i wielkosciowy, wydaje mi się że brzuch mi urósł w jedną noc
A jak byłaś szczupła przed ciążą to przybiera się wiecej ponoc
Ps: Nie patrzcie na Sykut, ona ma konszachty z podziemiem, że jest taka szczupla w 6 miechu
aż z ciekawości na nią spojrzałam - nie mam pojęcia kto to jest, ale chyba sprzedała dusze za taka figure

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-26, 11:14   #193
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, zazdroszcze! Moja mama niestety nie za bardzo umie gotowac i piec a w ciazy wole nie ryzykowac. I zawsze konczy sie na tym, ze to ja robie obiady calej rodzinie
To ja tak mam z teściową. Na każde święta, za każdym razem tylko dwa rodzaje ciasta. Fuuuuj, i to takie okropne, że nikt nie je. Chwali mi się co raz, że była u koleżanki i jadła takie pyszne ciasto i nawet przepis wzięła, ale nigdy jeszcze nic nowego nie zrobiła

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
makowiec tż mi zabrania wieczorami wchodzić na forum, bo później musi jeździć i szukać moich zachcianek po nocach
he he nie ma bata, nasze drugie połówki też muszą odczuć skutki ciąży.

Cytat:
A co do wagi to liczy się to, że masz mało na plusie, więc jesteś zgrabniucha i możesz sobie jeszcze drożdżowego podjeść
a oczywiście, że dziś nadrabiam zaległości

Cytat:
Moja mama piecze takie cuda, że się dziwie, że nie warze 100kg albo więcej!
Cytat:
Mam nadzieje, ze Julek bedzie to samo o mnie mowil
Spokojnie, moje cały czas mówią, że mają najfajniejszą i najpiękniejszą mamę na świecie he he Zdaje sobie sprawę, że to zaraz się skończy, ale napawam się tym ile mogę

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
hehe co do imienia to często jest tak, że przed urodzeniem się dziecka są komentarze, że dlaczego tak a nie inaczej a jak już dziecko jest na świecie i rodzice postanowią tak a nie inaczej to nagle wszystko cichnie i po jakimś czasie nikt nie wyobraża sobie żeby maluszek mógł się inaczej nazywać to tak w ramach pocieszenia i nie przejmowania się póki co opinią innych
Dokładnie
Pamiętam jak moja ciotka nazwała syna Patryk, a dla mnie to było wtedy tak okropne imię, że nie mogłam przeboleć jej decyzji. A teraz? Nie wyobrażam sobie, żeby mój brat cioteczny miał inaczej na imię, a on sam ma już 19 lat

Cytat:
super wieści ale ja i tak będę na ciebie krzyczeć jak za mocno będziesz szaleć ale to tak z troski
ech, tylko 3kg... też tak chcę a tu pewnie 3x3
zachodziłam dziś do 5-10-15 i widziałam ten śpiworek - śliczny ale nic nie doczytałam o -20% może to i dobrze bo z zakupów wróciłam z całymi 10zł
Będę grzeczna, będę
A o tych dodatkowych procentach pani mnie poinformowała jak już chciałam ze sklepu wychodzić bo ja też nie zwróciłam uwagi na wiszące wokół plakaty. Tak się łapie klientów

Cytat:
tak będzie, obiecuję a makowiec weeeeś bo jeszcze najdzie mnie na moje buły z makiem i lukrem i będę musiała upiec a zakupiłam już paczkę drożdży dziś i zobaczysz, moje kg na plus to będzie po części twoja wina i mamusinego makowca
A co! Wy mi drożdżaki jak jeden mąż wklejacie, to i ja troszkę pokuszę

Cytat:
haha a mnie się kiedyś zdawało, że moja mama umie gotować ale jak poszłam na swoje i zaczęłam to robić po swojemu to dostrzegłam, że ona miała swoje sprawdzone przepisy i tylko tego się trzyma, zero inwencji twórczej (nie to co u mnie ) i choć to co robi jest oczywiście zjadliwe to takie proste i już nieco oklepane
To tak jak u mnie. Zawsze myślałam, że tak dobrze jak moja mama to nikt nie umie gotować, a jak się jest na swoim, to i swoje pomysły się wprowadza. U mnie to jest tak, że mąż genialnie gotuje takie tradycyjne potrawy, a ja wprowadzam dużo nowości, dużo warzyw i dużo fit uzupełniamy się

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dziś moja kolej...
Jak ktoś zamierza robić i się ociąga, to niech żałuje
To ciasto jest przegenialne. I takie proste i szybkie do zrobienia! A ze śliwkami jest obłędne. Ktoś pytał czy wyszły na wierzch - ja je wcisnęłam w ciasto przed pieczeniem i wyszło mokre i przepyszne. Drugie jest z jagodami, akurat miałam dwie mniejsze blaszki
kaziowa, kobieto, szacun i wielkie dzięki za przepis
Załącznik 6610001
Załącznik 6610006
Żałuję i obiecuje dziś poprawę

Cytat:
Dziewczyny, miewacie drgania mięśni?
Ja wlasnir nie moge spac bo sie martwie ze mi miesnie drgaja a szczegolnie prawa powieka i lewy palec wskazujacy ??? Nakrecam sie ze to cos poważnego, stresuje i czuje przez to gorzej, uderzenia gorąca i zdenerwowanie.
Nie wiem czy to istotne ale w tej rece gdzie sie palec rusza to przedostatni czuje czasem jakby mnie piekl.
Pwiedzcie ze miewacie takie drgania bo sfiksuje
Kochana, nie fiksuj, bo to najzupełniej normalne w ciąży. Dziewczyny już ci podpowiedziały o magnezie

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 11:21   #194
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Lecieć, to mi nic nie leci, tylko rozmiar coraz obfitszy Kiedyś słyszałam, że każdy rozmiar to dodatkowy kg, więc już wiem gdzie mi poszły te 3
Monia, ja duphka nie biorę Miałam 3 x luteinę (dziennie), jak się okazało, że jest lepiej przeszło na 2, a teraz tak jak już pisałam. A ja myślałam, że u ciebie to już jest dobrze i nie musisz tych paskudztw brać

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Darunia, ja bym chyba wolała zestaw minky. A co do prześcieradła, ja kupiłam jakieś zwykle bawełniane tanie na allegro i ono było z gumka i mi cały czas zsuwalo ten materacyk w wózku i się wkurzałam. Teraz też nie wiem, bo jednak wolę nam coś jest, chyba kupię duża pieluchę bambusowa i będę nakładać na materac i zwijać pod spod
O! Dobry patent z tą pieluszką ja zawsze kładłam cienki kocyk.

Cytat:
Widzę, że z ta luteina i duphastonem co lekarz to inne podejście, jedni zalecają brać nawet do 30 tyg, a mi gin powiedziała, na początku drugiego trymestru, że już łożysko się wykształciło i nie ma potrzeby.
no właśnie

Cytat:
Ma któraś z Was pod ręka przepis na tego drożdżowca? Jak tak to bardzo proszę o ponowne wrzucenie, nie zapisałam, a chciałam dziś upiec.
To pieczemy dziś razem

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
No ba, bo przecież każda z nas zaszła w ciążę tylko po to żeby dostać kasę :P
A jak! Nie inaczej

Cytat:
Super, że wszystko jest co raz lepiej nie martw się już niedługo będziesz mogła gonić

Cytat:
Ostatnio oglądałam u cioci farbę kredową na bazie oleju kokosowego, która pachniała kokosem
O proszę! Nawet nie wiedziałam, że takie są.

Cytat:
U mnie na początek w większości 56, bo moje dzieci po 52 i 53 się porodziły i długo w tym rozmiarze chodziły, ale trochę 62 na pewno też się znajdzie

Cytat:
Byłam na konsultacji u ordynatora i zalecił przyjęcie do szpitalai szycie szyjki... Wylądowalam w izbie przyjęć, oczywiście torba szpitalna została w domu , bo po co się zabezpieczyć?? Ech ten kalafior ciążowy
Dostanę śliczną papierową piżamkę a mąż torbę dowiezie po 16.00. Dobrze że mam ładowarkę. I telefon. I was Jakoś przeżyje ten tydzień
A jednak szycie? Ale dobrze, że dzidzia będzie bezpieczniejsza.

Cytat:
Wspolczuje długo będziesz? A czemu się szyje szyjkę tak wgl?
Pytanie nie do mnie, ale aż za bardzo jestem bliska tematu.
Podczas przedwczesnych skurczy szyjka skraca się co grozi przedwczesnemu porodowi. Aby przedłużyć bezpieczeństwo dziecka w brzuszku szyje się, żeby nie "wypuściło" dziecka.

Cytat:
Zastanawiam się jeszcze nad płynami do kąpieli,córce kupowałam Oilatum ale cena jak była 9 lat temu spora tak jest do tej pory Może jakichś tańszy -a równie dobry zamiennik? Choć powiem szczerze z Oilatumu byliśmy zadowoleni.
Nam pani w aptece od razu przy dzieciach zaproponowała zamiennik - Oillan bodajże. Teraz jeszcze się nie orientowałam co jest w ofercie.

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Kociulek - super wieści

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Dobre , ja mam mala reklamowke ciuchow i wczoraj kupilismy monitor oddechu. Jestem na etapie kompletownia ale listy... Moj maz juz zaczyna twierdzic ze ciuchow za duzo na pewno nakupie - sama dalej nie wiem ile powinnam miec dla Malego i jak podzielic midzy rozmiary 56 i 62
Na jakiejs liscie z netu bylo zeby kupic 20 pieluch tetrowych - serio, az tyle??? ja bym wogole chyba wolala flanelowe bo milsze w dotyku
U mnie mama ciągle krzyczy Nie kupuj tyle! Nie kupuj! A póki co też wszystko mi się mieści w małą reklamóweczkę. Szału z wyprawką jeszcze nie mam i niech się określi czy krzyczy tak, bo chce mi coś dokupić czy tak tylko dla zasady. A ja i tak nie zamierzam jej słuchać, bo nawet jeśli później ktoś coś mi poprzynosi, to raczej nie te najmniejsze rozmiary, a młody, jak to któraś już napisała, goły nie będzie czekał, aż mamusia wypierze. Poza tym 2-3 rzeczy do bębna mieszczącego 7 kg nie będę wrzucać.
A z tymi pieluchami, to skojarzyło mi się tylko, że ktoś tak chyba pisał jak sam nie używał jednorazówek, tylko ekologicznie he he, no nie pamiętam już ile tego trzeba, ale 20 to mi truchę dużo.

Cytat:
Laski? czy my mamy jakąs grupe fejsbukową ??
Mało nas tam i rzeczywiście cichutko, ale jest. Może jak się grupka powiększy to i jakiś ruch się zrobi

Cytat:

I ode mnie

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Kochana, bo to teraz czas kiedy dziecko najwięcej przybiera na wadze i my niestety też. W poprzednich ciążach właśnie w tych ostatnich miesiącach tyłam 4 kg na miesiąc. Zobaczymy co teraz Młody mamusi wywinie
Dobra, idę robić drożdżaka co bym nie była w tyle

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 11:22   #195
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
na prewno sie nie przypaletala

uuu to grubo...

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-26, 11:30   #196
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Już dawałam, ale na wszelki wypadek jeszcze raz
http://rubytimes.pl/rodzenstwo-czesc...iedzy-dziecmi/

Rany, teraz to zabrzmiało poważnie, te 14 tyg...
Wow, naprawdę czas leci!

Genialne!

No co Ty... 3 strony, to taka norma nasza chyba, nie za dużo, nie za mało
Dobrze, że wiesz już przynajmniej co to i jesteś spokojniejsza, o tyle o ile... Mam nadzieję, że nie będziesz miała z tym żadnych większych problemów
:
dziękuję później doczytałam, że wstawiłaś ale tak po kolei leciałam z cytowanie, że najpierw napisałam a potem znalazłam
no 3 strony to jeszcze nie taka masakra ale zanim przeczytałam, pocytowałam i wyslałam to ze 2 godziny zeszło hehehe
no powiedzmy, że spokojniejsza, no ale tak jak ona powiedziała, teraz nic z tym nie zrobią a jedynie mam na siebie uważać

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Wiesz, że też się nad tym najczęściej zastanawiam... zmienić pieluchę i nakarmić może każdy, ale dziecko wychować na fajnego człowieka już trudniej. Ale tak sobie myślę, że skoro ja taka fajna i tż fajny to i z dzieciaka wychowamy na ludzia

Mnie się wydaje, ze wam te śliwy nie wychodzą, bo kruszonką je obezwładniacie, a ja takie fit zrobiłam (znaczy się bez kruszonki) no ale nic ciasto juz prawie całe poszło, więc w sob. upieczemy z kruszonką i dam wam znać
no pewnie, że dzidziuś będzie fajny w ogóle wszystkie jesteśmy fajne, mamy fajny tż i dzieci będą super fajne

co do ciasta to wiesz co, mi się wydaje, że śliwki ci tak odstawały bo odwrotnie położyłaś tzn skórkami do dołu a ja np kładłam skórką do góry i się zatopiły w cieście chociaż może i ta kruszonka je dodatkowo przygniotła tak jak piszesz

Cytat:
mi już siara leciała kilka tygodni temu ale to jak ścisnęłam pierś bo już mnie strasznie bolały i wydawały się nabrzmiałe a po wyciśnięciu taaaaaaaaka ulga

Cytat:
Dziewczyny!
robię postępy.
Czułam się już jak dureń, bo Wy wszystko już prawie macie jeśli chodzi o wyprawki, więc usiadłam z moją listą sprzed 2 miesięcy i zaczęłam ładować do koszyka w sklepie internetowym.
Doradźcie mi, co jeszcze mam kupić, bo ja już nie wiem
Wklejam Wam to co mam teraz w koszyku.
kupuje też gryzak "na później", żeby nie domawiać bez sensu jednej rzeczy.

oprócz tego, kupiłam w innym miejscu ręczniki kąpielowe, podgrzewacz do butelek i butelki browna te większe (bo w tym sklepie nie było).
Jeśli chodzi o produkty do kąpania itp zakupie je w rossmannie (babydream ma całkiem miłe składy kosmetyków), na pieluchy mam jeszcze czas, zostaje mi jeszcze termometr do ciała/płynów/pomieszczeń i proszek do prania (znalazłam 5kg loveli za 38zł, więc spoko). no i pościel, ale to powoli, bo nie mogę się zdecydować czy chce pościel czy zestaw minky

zastanawiam się czy będę potrzebować prześcieradła do wózka, bo na materacyku już w sumie jest zdejmowany pokrowiec, więc nie wiem czy dublować czy lepiej kłaść ceratkę flanelową pod dzioba Alicji w razie gdyby jej się ulało czy coś.

Migdałku, przecież masz NAS !!
Jak Ci się nudzi to czasem możemy na Skype pogadać a co !

W takich momentach nie żałuję, że uczęszczam jeszcze do pracy. Nie dość, że dorobię do elki, to jeszcze sobie podtrzymam kontakty towarzyskie. A jeśli chodzi o ilość pracy, to raczej się nie przemęczam ostatnio. mam nowe dziewczyny i to one zasuwają, a ja kierowniczka nadzoruje
Z moim Norbertem to bym na głowę dostała jeśli spędzałabym z nim ciągle czas. On ciągle przyłazi i gdzieś wyłazi a ja już za nim nie nadążam
no to ładnie już poszalałaś z wyprawką prawie wsio masz ja ci podpowiem, żeby majtki poporodowe szukać z rozciągliwej siateczki (takie biało fioletowe chyba) bo są najwygodniejsze. Są wielorazowe i w zestawie są jedne zwykłe i jedne takie ala bokserki na pewno jeszcze podpaski musisz dodać i polecam takie duże z firmy Seni.
prześcieradełko do wózka możesz sobie darować skoro materac ma zdejmowane

Cytat:
Migdałku ja mam cały czas skurcze mięśni, szczególnie na łydkach. mięśnie drgają, ale niestety magnez pomaga tylko trochę. w ogóle jak przebywam chwile w jednej pozycji to jest mi niewygodnie, co chwile się kręcę jak owsik w tyłku.
ps. Dodasz proszę imię Alicji na 1szej stronie?

najbardziej przejmuje się tym, że boli mnie skóra na brzuchu. mój bęben zrobił się tak wielki, że skóra nie nadąża się rozciągać. smaruje jak głupia oliwkami i kremami na rozstępy, żeby nie zamienić się w kulko-zebrę, która wygląda tak, jak na foto poniżej. Moja koleżanka miała takie rozstępy w czasie ciąży od piersi, po same kolana. była cała jak zebra, nawet na plecach miała. więc sobie wyobraźcie jak ludzie reagowali, kiedy poszłam z nią na basen patrzeli na nią jak na ufoludka.

Jeszcze 5 dni na naszej kawalerce i przeprowadzka do rodziców na 10 dni, a potem na nowe mieszkanko
zrobię chyba jakieś pępkowe za niedługo z szampanem picolo :impreza:
no coś ty, jaka zebra! toż to paski tygrysa wywalczone potem i łzami niestety, raczej nie mamy wpływu na to jak nasza skóra zareaguje na ciążę i trzeba się nastawiać na wszystko. mam oczywiście nadzieję, i życzę nam wszystkim, żeby było ich jak najmniej ale same wiecie ile trudu przeszłyśmy dla swoich dzieci a te rozstępy to kolejny namacalny na to dowód

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 11:32   #197
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Moja wczoraj tżtowi narzekała, że jak ja się mogłam tak do niej odezwać i z przekąsem do niego czy on też się tak do mojej mamy odzywa... no ja nie mogę... i nie dotrze do niej, że to z nią jest coś nie tak

Ostatnio oglądałam u cioci farbę kredową na bazie oleju kokosowego, która pachniała kokosem

haha nie martw się nie tylko Ty tak masz

Obawiam się, że granice to będą wyznaczone dopiero jak się wyprowadzimy
eee tam, moja też się tż raz poskarżyła właśnie przy okazji tych przygotować do wesela ale mój jej powiedział, że robimy tak jak my chcemy bo to nam ma pasować
farba kredowa kokosowa??? a pamiętasz może jakiej firmy???

Cytat:
o jaaaa no to tam się trzymaj dzielnie będzie dobrze

Cytat:
Jest taka grupa, ale ja nie chce sie afiszowac na fb ze jestem w ciazy, a jesli dolacze do tej grupy to wszyscy sie dowiedza...

Zdarzylo, tak na chwile ale nie prawie ciągle kilka dni.

Dobrze wiedzieć, zwieksze dawke

Biore ale chyba wychodzi na to ze za malo...

U mnie cisza :P

Wezme to pod uwage, dzieki

Ja to wstydze sie Was poznac na naszej grupie facebokowej a co dopiero skype :P

Jak tylko do kompa zasiade to dodam
Super! Ja tez sie nie mige doczekac przeprowadzki! Mysle ze za 2 tygodnie... oby...

Ja sie boje zważyć :P Waze sie tylko u ginka na comiesiecznych wizytach
Ja tez chetnie bym pomogla w malowaniu mieszkania ale mi zabronili

Ja kupuje zestaw tygodniowy na 56 i zestaw powiekszony na 62.
Tygodniowy to:
6 body
5 pajacy (cieple i normalne)
2 rampersy
5 kaftanikow
5 polspioszkiw
Bluza
Skarpetki, rajstopki, czapka, rekawiczki.
Do tego kombinezon
A pewnie i tak dokupie wiecej bo jestem maniak
załóż sobie nowe konto na innego maila i dodawaj sobie grupy jakie tylko chcesz chociaż nie wiem czy w ustawieniach nie można pogmerać ??

Cytat:
A jaki proszek dzidziom kupujecie? Starszej córce kupowałam jelp (ależ piękny ma zapach) ale to było parę lat temu,może coś innego?

Zastanawiam się jeszcze nad płynami do kąpieli,córce kupowałam Oilatum ale cena jak była 9 lat temu spora tak jest do tej pory Może jakichś tańszy -a równie dobry zamiennik? Choć powiem szczerze z Oilatumu byliśmy zadowoleni.

Cd tych ubranek to też zamówię kilka par na 56 i 62

A może macie sprawdzonego sprzedawcę na allegro gdzie mogę hurtowo kupić i ubranka i art.higieniczne czy kosmetyki? Nie koniecznie u jednego sprzedawcy.
ja chyba wybiorę płyn i albo Jelp albo Dzidziuś któraś pisała też, że są już kapsułki do prania to może to? zależy co aktualnie znajdę w sklepie
co do płynu do kąpieli to każda mama ma swoje zdanie więc ja wyrażę swoje uważam, że jeśli nie ma takiej potrzeby to nie należy stosować tych wszystkich natłuszczaczy ja pierwsze miesiące myłam chłopaków mydełkiem glicerynowym, najbardziej polecanym noworodkom a później jakieś płyny odpowiednie do wieku ale bez szaleństw jeśli dziecko ma tendencję do przesuszania się skóry to ok a jeśli zdarza się to sporadycznie alby tylko punktowo to wystarczy oliwka ale to moje zdanie i można albo i nie się z nim zgodzić

a zakupy hurtowe to może w aptece gemini? mają aukcje na allegro i swoją stronkę

Cytat:

trzymam kciuki za wyniki wierzę, że będzie wszystko dobrze

♥37/40♥
Stary 2016-08-26, 11:46   #198
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
będzie dobrze ona 20kg a ty tylko kilka więc się nie dołuj

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
To ja tak mam z teściową. Na każde święta, za każdym razem tylko dwa rodzaje ciasta. Fuuuuj, i to takie okropne, że nikt nie je. Chwali mi się co raz, że była u koleżanki i jadła takie pyszne ciasto i nawet przepis wzięła, ale nigdy jeszcze nic nowego nie zrobiła

Spokojnie, moje cały czas mówią, że mają najfajniejszą i najpiękniejszą mamę na świecie he he Zdaje sobie sprawę, że to zaraz się skończy, ale napawam się tym ile mogę

Dokładnie
Pamiętam jak moja ciotka nazwała syna Patryk, a dla mnie to było wtedy tak okropne imię, że nie mogłam przeboleć jej decyzji. A teraz? Nie wyobrażam sobie, żeby mój brat cioteczny miał inaczej na imię, a on sam ma już 19 lat

Będę grzeczna, będę
A o tych dodatkowych procentach pani mnie poinformowała jak już chciałam ze sklepu wychodzić bo ja też nie zwróciłam uwagi na wiszące wokół plakaty. Tak się łapie klientów

A co! Wy mi drożdżaki jak jeden mąż wklejacie, to i ja troszkę pokuszę

To tak jak u mnie. Zawsze myślałam, że tak dobrze jak moja mama to nikt nie umie gotować, a jak się jest na swoim, to i swoje pomysły się wprowadza. U mnie to jest tak, że mąż genialnie gotuje takie tradycyjne potrawy, a ja wprowadzam dużo nowości, dużo warzyw i dużo fit uzupełniamy się

Żałuję i obiecuje dziś poprawę

Kochana, nie fiksuj, bo to najzupełniej normalne w ciąży. Dziewczyny już ci podpowiedziały o magnezie
hihi ja też musze się pochwalić bo mój młodszy chodzi za mną i mówi "mamooo piękna jesteś" i całuje po policzkach, czole i uszach albo mówi do mnie "jesteś moją ciukielećką" starszy jest mniej wylewny ale ja chce to też powie coś miłego

no o może i dobrze, że mnie nie zaczepiła ja rozglądałam się po wyprzedażowych rzeczach ale zostało dosłownie kilka sztuk i to takich typowo letnich. To juz na stronie mają większy wybór

fajnie, że twój tż gotuje mój jak mieszkaliśmy sami w wawie to też czasem coś ugotował a teraz nie ma kiedy a i nie chce mu się... zresztą on i nie za bardzo umie

♥37/40♥

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2016-08-26 o 11:51
Stary 2016-08-26, 11:47   #199
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:

no pewnie

Dzidzia szaleje, a ja sprzątam ale chyba mam dzisiaj słabszy dzień, bo co 10-15 minut muszę na chwilę usiąść, bo ścieranie kurzów mnie męczy

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-26, 11:50   #200
DoDoo
Zakorzenienie

Dzieki laski za slowa otuchy. Sorki nie jestem w stanie odniesc sie do wszystkiego co piszecie, drukujecie jak szalone
Ja ostatnio kupuje na 56 i 62.
Stary 2016-08-26, 12:20   #201
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam +7kg.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 12:21   #202
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Kochane ja założyłam grupę facebookową jest to grupa prywatna i ikt nie widzi że do niej się należy. Jeżeli ktoś chce dołączyć to proszę tu napisać albo na pw to się zgadamy bo muszę mieć tą osobę którą zapraszam w znajomych
Grupa póki co umarła śmiercią naturalną ale myślę że jak więcej osób dołączy to się rozkręci

Migdałku dopisz jakieś info o tym na pierwszej stronie dobrze? że w razie czego zapraszam
Dziękuję

Edytowane przez xjustyniaaax
Czas edycji: 2016-08-26 o 12:26
xjustyniaaax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 12:23   #203
kaziowa
Zadomowienie

Dziękuje dziewczyny za wszystkie kciuki! Chyba pomogły, bo żadnego nowotworu nie ma! jest neoplazja ale na razie niegroźna i tylko do obserwacji i możliwe ze się cofnie po ciąży

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-08-26, 12:24   #204
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:

Mało nas tam i rzeczywiście cichutko, ale jest. Może jak się grupka powiększy to i jakiś ruch się zrobi

A jak tam dołączyć?
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 12:25   #205
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Nadrobię Was dopiero wieczorem bo dziś kolejny dzień wypełniony po brzegi
Wkurzyłam się bo chciałam wymienić karnisz w Castoramie i czekałam 40 min aż ktoś to ogarnie ! 2 dni temu kupowałam dwa inne karnisze i nie zwróciłam uwagi że nabiła mi dwie te same pozycje na paragon więc nie dość że zapłaciłam więcej ( jeden karnisz 2m a drugi 1.5m) bo policzyli jako 2 x 2m to miałam problem ze zwrotem tego mniejszego właśnie no bo przecież nie było go na paragonie... koniec końców oddali kasę , pani przeprosiła no ale czasu nikt nie odda.. do tego stwierdzam że kasy pierwszeństwa są do D**Y.
No to się pożaliłam

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Dziękuje dziewczyny za wszystkie kciuki! Chyba pomogły, bo żadnego nowotworu nie ma! jest neoplazja ale na razie niegroźna i tylko do obserwacji i możliwe ze się cofnie po ciąży

Uff bardzo dobra wiadomość kamień z serca hm ?
Stary 2016-08-26, 12:36   #206
jjb
Raczkowanie

Cytat:
Ja głównie na 62, ale kilka sztuk 56 też mam.

Cytat:
Kciuki aby wszystko się udało !!

Cytat:

Super wieści

Dziewczyny zerknijcie sobie na strone smyka maja fajna promocje na rzeczy mootherhood, ja planuje zakupić otulacz http://www.smyk.com/motherhood-otula...etro-girl.html i jakieś pieluszki.

A teraz śmigam po synka do przedszkola, miłego popołudnia.
jjb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 12:39   #207
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Nadrobię Was dopiero wieczorem bo dziś kolejny dzień wypełniony po brzegi
Wkurzyłam się bo chciałam wymienić karnisz w Castoramie i czekałam 40 min aż ktoś to ogarnie ! 2 dni temu kupowałam dwa inne karnisze i nie zwróciłam uwagi że nabiła mi dwie te same pozycje na paragon więc nie dość że zapłaciłam więcej ( jeden karnisz 2m a drugi 1.5m) bo policzyli jako 2 x 2m to miałam problem ze zwrotem tego mniejszego właśnie no bo przecież nie było go na paragonie... koniec końców oddali kasę , pani przeprosiła no ale czasu nikt nie odda.. do tego stwierdzam że kasy pierwszeństwa są do D**Y.
No to się pożaliłam

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Uff bardzo dobra wiadomość kamień z serca hm ?
Ja wczoraj byłam w castoramie i facet czekał prawie godzinę żeby farbe wymienic! Nie szanują czasu klientów wcale...

Ulga ogromna! Mała jest bezpieczna i najważniejsze a jej matka twardo się trzyma tez

Stary 2016-08-26, 12:43   #208
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Kaziowa to pewnie przez te wyprzedaże.. ruch jak w Rzymie mają... niby pracowników dużo ale jakis nieogar totalny.. ehh
Stary 2016-08-26, 12:44   #209
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:

zycie ci sie odwdzieczylo za podanie tego superowego przepisu na ciasto

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-26, 12:57   #210
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:

Cudowba wiadomosc! 🤗

Cytat:
Kochane ja założyłam grupę facebookową jest to grupa prywatna i ikt nie widzi że do niej się należy. Jeżeli ktoś chce dołączyć to proszę tu napisać albo na pw to się zgadamy bo muszę mieć tą osobę którą zapraszam w znajomych
Grupa póki co umarła śmiercią naturalną ale myślę że jak więcej osób dołączy to się rozkręci

Migdałku dopisz jakieś info o tym na pierwszej stronie dobrze? że w razie czego zapraszam
Dziękuję
To ja z checia dolacze napisze do ciebie na priv po pracy
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości