|
|
#121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
tż mi zabrania wieczorami wchodzić na forum, bo później musi jeździć i szukać moich zachcianek po nocach ![]() A co do wagi to liczy się to, że masz mało na plusie, więc jesteś zgrabniucha i możesz sobie jeszcze drożdżowego podjeść ![]() Cytat:
|
|
#122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kaziowa, czy ja dobrze pamietam ze ty jutro sie dowiadujesz co z wycinkiem? Czy mi sie pomylily dziewczyny? |
||
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Faceci odbierają to inaczej niestety, niektórzy sobie zdają sprawę z obecności dziecko dopiero jak się urodzi a inni jeszcze dopiero jak powie tata
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Hej wszystkim
melduję się z Julianem - w sobotę zaczniemy 24 tydzień! Narobiłyście mi takiej ochoty na to ciasto drożdżowe, że zrobiłam dzisiaj zakupy i jutro po pracy będę piekła Mój Juluś jest straszną wiercipiętą, czasami w pracy nie mogę usiedzieć spokojnie, bo tak mi w środku szaleje Jeśli któraś jest zainteresowana to znalazłam na facebooku fajny profil pani ginekolog, która sama jest młodą mamą. Pisze bardzo ciekawie na temat ginekologii, ciąży, obala niektóre mity ciążowe. Fajna z niej babka gdybym mieszkała w Warszawie to wybrałabym się do niej na wizytę. Wpiszcie 'mamaginekolog' i na pewno znajdziecie. I potrzebuję porady - jakiego termometru zamierzacie używać u dzidziusia? Chciałabym kupić laserowy, ale trochę kosztują i zastanawiam się czy warto. Udanego wieczoru Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Iwona335, różnie jest z piersiami. Mi się za wiele nie powiększyła. rozmiar ten sam, tylko bardziej pełne się zrobiły.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Meewka, tak ja kilka razy usłyszałam, że jednak 500 plus działa. wkurza mnie ten tekst Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#127 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc uśmiechałam się, dziękowałam , mówiłam że przemyślę i obgadamy z pediatra Zawsze potem można powiedzieć że pediatra doradziła ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
|
|
#128 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do twoich przemyśleń to pamiętam, że miałam to samo w pierwszej ciąży. Mieszkaliśmy w oficynie na jednym podwórku z tż rodzicami i siostrami i choć u nich dom pełen ludzi to cały czas siedziałam sama, tż, teść, teściowa w pracy a dziewczyny jeszcze wtedy do szkoły średniej chodziły więc też cały dzień poza domem znajomych na wsi nie miałam a jak nawet z kimś się znałam to jakoś tak tylko gadka była jak się spotkaliśmy przy okazji spaceru albo w sklepie. Nikt tam chyba nikogo nie odwiedza od kąd mam dzieci to nie mogę mówić o nudzie a wręcz nieraz brakuje mi spokoju zresztą pocieszę cię, że lada chwila będziesz wspominała te nudne, identyczne dni jak coś za czym tęsknisz maleństwo wypełni twój cały wolny czas nie smutaj jużCytat:
muszą mieć z tobą bardzo ciekawie bo z tego co tu czytam to nie można się z tobą nudzić![]() Cytat:
po tym jak widziała, że i tak postawię na swoim machnęła ręką i przestała się wtrącać a przynajmniej narzucać swoje zdanie teraz jak już, to coś zaproponuje ale bez nachalności Cytat:
to tak w ramach pocieszenia i nie przejmowania się póki co opinią innych
|
|
|
#129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka inna ale bardzo ładna a jak jeszcza sama uszyjesz to szacun ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja i tak będę na ciebie krzyczeć jak za mocno będziesz szaleć ale to tak z troskiech, tylko 3kg... też tak chcę ![]() zachodziłam dziś do 5-10-15 i widziałam ten śpiworek - śliczny może to i dobrze bo z zakupów wróciłam z całymi 10zł
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Co do l4 to ja na poczatku się cieszyłam z wolnego, później miałam chwile że chciałam wrócić do pracy a teraz jak się okazało ile znaczę dla firmy to już w ogóle doceniam to że mogę pobyć w domu i oczekiwać maleństwa. Tyle że ja mam mamę blisko, nowe mieszkanie które non stop mnie jeszcze potrzebuje więc inaczej mogę wykorzystać czas odpowiednio. Nie powiem bo mam nie raz tak że przeleżę w łóżku cały dzień ale to poprostu mam na to ochotę
|
#132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
motylek - robilam z przerwami jutro maluje
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi TZ jednak nie pozwala zeszlifowac lozka ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Dziewczyny, smutno u was nie mam pojecia co odpisywac na wasze wpisy odnosnie gorszego samopoczucia, samotnosci i pustki. Dlatego wole nie pisac nic...
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
papaPapaya te farby są bezzapachowe
podobno jutro sprawdzę
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Oby! Bo do farbowania wlosow, robienia paznokci, picia pepsi dojdzie nam malowanie mebli
zrobi sie watek wyrodnych matek
|
|
|
|
#138 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
albo mam lepszy pomysł, spożytkuj ją u mnie Cytat:
Cytat:
co do tesco to nie wiem czy duże jeśli się nie mylę to tesco extra ale mamy dział dla maluszków z ciuszkami, chemią, itp itd. Wydaje mi się, że są i lepiej zaopatrzone w ogóle az dziwne, że taka cena bo same przescieradełko (no dobra frotte a nie bawełniane) kosztuje 30zł aaaaaaaaale ja tam się cieszę
|
|
|
#139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weeeeś bo jeszcze najdzie mnie na moje buły z makiem i lukrem i będę musiała upiec a zakupiłam już paczkę drożdży dziś i zobaczysz, moje kg na plus to będzie po części twoja wina i mamusinego makowca Cytat:
) i choć to co robi jest oczywiście zjadliwe to takie proste i już nieco oklepane
|
|
|
#140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj znac jak po konsultacji będziesz trzymam kciuki ![]() Cytat:
co do termometra to miałam zawsze zwykły elektroniczny i stykał ;D nawet chodził za mną ten laserowy ale też zawsze szkoda mi kasy było no ale jak się trafi w fajnej cenie to kupię ![]() Cytat:
wyobraźcie sobie, że to moje trzecie dziecko więc jak już ktoś mi przelicza na kasę to dopiero oczy robi
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Dziś moja kolej...
![]() Jak ktoś zamierza robić i się ociąga, to niech żałuje To ciasto jest przegenialne. I takie proste i szybkie do zrobienia! A ze śliwkami jest obłędne. Ktoś pytał czy wyszły na wierzch - ja je wcisnęłam w ciasto przed pieczeniem i wyszło mokre i przepyszne. Drugie jest z jagodami, akurat miałam dwie mniejsze blaszki kaziowa, kobieto, szacun i wielkie dzięki za przepis 1472157567459.jpg 1472157586308.jpg
|
#142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja chciałam pomalować stare meble farbą kredową ale sama się za to nie zabiorę a jakoś nie widzę tego jak sie już mała urodzi![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
chyba mam mały zapasik w zamrażarce
|
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie zrazilam do jagod w tym roku, bo kupilam raz i byly gorzkie :/ Cytat:
|
||
|
|
|
#144 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mame ginekolog juz tu dziewuszki polecaly. Teraz ogladam jej snapy i czytam wpisy na fb i insta. Cytat:
🤗 Wlasnie po to sa te pieniążki, czasem z opowieści mamy, ktora mieszka na wsi i widzi i słyszy co nieco... wnioskuje ze duzo rodzin wydaje to na alkohol itp. |
||
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Moja skleroza ciążowo osiągnęła szczyt.. zapytałam Męża czy chce ketchup na kanapkę, wrocilam do kuchni i po minucie poszłam zapytac o to samo bo nie pamiętałam czy się już o to pytałam
Ja pitole mam coś z garem
|
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, miewacie drgania mięśni?
Ja wlasnir nie moge spac bo sie martwie ze mi miesnie drgaja a szczegolnie prawa powieka i lewy palec wskazujacy ??? Nakrecam sie ze to cos poważnego, stresuje i czuje przez to gorzej, uderzenia gorąca i zdenerwowanie. Nie wiem czy to istotne ale w tej rece gdzie sie palec rusza to przedostatni czuje czasem jakby mnie piekl. Pwiedzcie ze miewacie takie drgania bo sfiksuje
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#148 | |||||||
|
Zadomowienie
|
A to dziś smutkowo i chorobowo się zrobiło... Przytulasy dla wszystkich cierpiących na ciele i duchu
Ja też już prawie 3 mies w domu jestem z wyboru. Na pewno się nie nudzę! Z jednej strony się cieszę, że mam na wszystko czas i mam dużo różnych zajęć - w domu, z dziećmi, z wyprawką, szydełko, jakieś zaległe porządki ze zdjęciami, zawsze coś się znajdzie. Ale z drugiej strony też czasem mnie męczy ta rutyna, jednak bilans wychodzi zdecydowanie na plus. A niestety nie mam tu za bardzo bliskich znajomych, a już na pewno nie takich w tematach okołociążowych. W październiku idę na szkołę rodzenia, to moooże tam kogoś poznam Idę tam przede wszystkim dlatego, że to moja pierwsza ciąża w uk, więc chcę posłuchać, co tam będą opowiadać o porodzie i o pielęgnacji, jak to wszystko tu wygląda i upewnić się, że ogarniam słownictwo, żebym potem w szpitalu ogarniała co się dzieje ![]() Co do ciasta to Wam jeszcze powiem, że moja pannica się nieprawdopodobnie rozbrykała w czasie jego robienia A myślisz, że dlaczego mam linka zapisanego...? ![]() Cytat:
Będziesz świetną mamą! Jesteś mądrą kobietą (na tyle na ile Cię znam Nie idealnych rodziców ani dzieci, ale trzeba się starać. A Ty już teraz o tym pomyślałaś, to masz jeszcze trochę czasu, żeby się uzbroić w wiedzę i cierpliwość ![]() Cytat:
http://rubytimes.pl/rodzenstwo-czesc...iedzy-dziecmi/ Cytat:
Wow, naprawdę czas leci! Cytat:
Cytat:
Dobrze, że wiesz już przynajmniej co to i jesteś spokojniejsza, o tyle o ile... Mam nadzieję, że nie będziesz miała z tym żadnych większych problemów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam szkołę rodzenia 07.09 i strasznie jestem ciekawa z jakimi brzuszkami przyjdą inne babeczki
ciekawi mnie jak wygladają w podobych tygodniach co ja ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie nakręcaj się!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

Nie ma mocnych, musze pojechać choć na kawałeczek. Tym bardziej, że to rocznica rodziców 
he he 
a w ciazy wole nie ryzykowac. I zawsze konczy sie na tym, ze to ja robie obiady calej rodzinie

może czegoś się dowiem w sprawie mojej szyjki. Uff

Mówi że mi tylko w głowie zakupy, wózki, ubranka, kanapa, a jeszcze tyyyyle czasu do porodu. Ech...

od kąd mam dzieci to nie mogę mówić o nudzie a wręcz nieraz brakuje mi spokoju

zrobi sie watek wyrodnych matek
poczekaj spokojnie do wizyty 
a dodatkowo chyba zacznę meliskę pić i podstawiać moich chłopakom co by i oni się może trochę uspokoili