![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Znów Poczta Polska ;(((
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mamy jeszcze BHP,WBK A chcialam jedne perfumki Avonu z allegro i sprzedawca ma konto z Mbank i bede musiala chyba leciec na poczte i uzerac sie z nimi by wpisaly nick w przelew ![]()
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2007-04-06 o 12:04 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten BOŚ to sobie daruj, przegięcie. W WBK nie raz robiłam wpłatę, takich monstrualnych oplat nie pobierają, wiem, bo robiłam wpłaty wiele razy, co szkodzi pójść i się zapytać ![]() btw, najmniejsze prowizje pobierają w SKOK-u |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
są jeszcze agencje opłat. My opłacamy tam wszystkie rachunki. Prowizja to ok 1,50 i panie zawsze w tytule wpisują to co jest napisane na blankiecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Nie wiem co się dzieje z tą pocztą!!! Wysłałam paczkę priorytetową, zawsze przychodziła na drugi dzień od wysyłki, a teraz kupujący mi pisze czy wysłałam priorytetem bo jeszcze paczka nie doszła!! Tak mnie to wkurza bo to wygląda tak jakbym ja coś kręciła, że wysłałam nie tak jak trzeba!! Taka jestem zła!! Kiedyś nie miałam takich sytuacji, a teraz to już któryś raz mam taką sytuację. Dosyć mam tej poczty. Niestety nic nie możemy poradzić na to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
hehe no czasami to faktycznie przesadzają . .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() juz od 3 osob dostalam maile ze paczki nie doszly (priorytetem) ... z czego jedna paczka byla wyslana w lutym! oddalam facetowi pieniadze, bo nie chcialam problemow, chociaz dla mnie 30zl to sporo i szkod ami tych pieniedzy ... najgorsze, ze dwie pozostale paczki sa o wartosci 100zl kazda i niewyobrazam sobie teraz by oddawac pieniedze [ktorych nie mam] i nie miec towaru ![]() zaluje ze nie wyslalam poleconym, ale do tej pory, przez kilka lat, wysylam priorytetem i bylo wszystko okey ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
chytry 2 razy traci ,bez urazy.Nigdy bym nie wysłała niczego oprocz zwyklego listu i pocztówki listem bez potwierdzenia nadania
Moje paczki przychodza i dochodza do klientów bez problemów na szczescie .Odpukac w niemalowane Nie wiem komu te paczki wysylasz czy sprzedajesz itd ale przeciez za nadanie placi klient to co ci za roznica czy wyslac paczka za 8 zl czy za 4,50??On decyduje jaka chce przesylke |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
A, i jeszcze jedno - skąd masz pewność, że paczka nie doszła?? Gościu mógł ją dostać, ale napisał Ci, że nie ma i chce zwrot kasy. Nie udowodnisz mu, że dostał paczkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
sluszna uwaga:/Dlatego wlasnie trzeba liczyc sie z tym ze nie kazdy jest rownie uczciwy jak my.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Dawno nie byłam na poczcie...Ostatni raz odiwedziłam ją przed podwyzkami cen...dzis wysłałam paczke (wazyła niewiele!) i za przesyłke piorytet + polecony zaplacilam ponad 16zł !! bylam w szoku do tej ppry placilam do 10 zł za taka przesyłkę...nie zdawalam sobie sprawy ze az o tyle podniesli ceny... ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
dziwne ,a ile wazyla???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc warto sprawdzać zawsze np. na stronie poczty czy dobrze naliczyli. Ja się coś nie zgadza to lepiej spytać kobiety, dlaczego taka opłata. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Wyslalam do rodzicow piorytet w piatek 13, nie doszedl do tej pory ;/;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale i tak coś dużo Ci naliczyli, normalna, lekka paczka powinna kosztować coś ok. 8 zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Ostatnio często spotykam się z oszukiwsniem przez pracownice poczty przy wpłacie 1% podatku na organizacje pożytku publicznego.
Już w ubiegłym roku obowiązywało to rozporządzenie że za wpłatę 1% nalicza się opłatę 1zł, ale Panie w tym roku "zapomniały" że takie rozporządzenie istnieje i nabijają wszystkim nieświadomym opłatę 2,5zł. także jak któraś jeszcze 1% nie przekazywała to polecam uważać na poczcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny.
Jak tam problemy z pocztą?? bo cos tu cicho ostatnio :/ Ja do tej pory nigdy nie miałam problemów z Pocztą Polską, aż do dzisiaj. CZekam na list dużego formatu właściwie mała paczka ale wysłana jako list. List wysłała mi cicia ze Szkocji. W tym samym czasie wysłała dwie przesyłki do moej siostry było to dnia 04.05.07. MOja siostra swoje przesyłki dostała 08.05.07. Więc ja też czekłam,ale w czwartek byłam kolóo poczt to sprawdziała czy może jest. No ale okazało się że nic do mnie nie ma. Dnia 8 maja dostałam od cioci sms czy paczka domnie już doszła i że wsyałam jeszcze jedną i powina dojść w piątek. W piątek dostałam tą paczke wsłaną we wtorek 8 maj. Okazało się że moja siostra tym razem dostała jedną paczke z dwóch do niej wysłany nawet paczka była z numerkiem dwa. Dzisiaj znowu poszłam na poczte zoabczyć czy ta moja pierwsza paczka już jest ,ale oczywiście nie ma. Jak myślicie czy dojedzie jescze do mnie czy już się pogodzić ze stratą ? Czy mozna coś wogóle z tym zrobić ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dziewczyny, zakupilam na allegro antene samochodową. Paczka zostala wyslana tydzień temu prirytetem i do tej pory nie przyszla. Sprzedawca powiedzial, że przyśle mi potwierdzenie nadania paczki. chcialam się zapytac jak wygląda skladanie reklamacji na poczcie? czy to ja powinnam zglosic na swojej poczcie , czy sprzedawca tam gdzie wysylal? Po jakim czasie powinnam interweniować i czy dostane jakeś odszkodowanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
SKlada sprzedawca z potwierdzeniem nadania(niech Ci to pokaze) Poczekaj moze jeszcze dojdzie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
A wiec opowiem o pewnym absurdzie poczty polskiej.
NA szczescie nic nie zginelo bo bym ich ![]() A wiec od poczatku. Zamowilam 2 rzeczy na allegro od 2 roznych allegrowiczow 1 paczka byla zwyklym poleconym 2 paczka poleconym piorytetem. Zostaly wyslane w tym samym dniu. I doszly w tym samym dniu. POlecony zwykly szedl szybko bo doszedl na 3 dzien a piorytet na 3 dzien ![]() Jaki z tego moral? Nie potrzebnie placilam za piorytet ![]() Juz nigdy nie bede brac piorytetem- nie oplaca sie doplacac 1 zl lub nawet 2 zl jak dochodzi jak zwykly polecony. Najczesciej nie kupuje pilnych rzeczy na allegro wiec 3 dni to nie duzo.
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
to mialas szczescie,ja jak nie place za priorytet to idzie z 7 dni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
7 dni
![]() ![]() O jezusie ![]() Mi zwykly polecony idzie 3,4 dni. A zwykly list taki ze znaczkiem za 1.30 chyba to idzie 5 dni do mnie. Ale takich nie biore oczywiscie z allegro tylko polecone.
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
wiesz czasem nie ma sie wplywu za ile Ci wysle sprzedawca
Ta babka ,o ktorej juz pisalam w innym watku napisala komus w komentarzu,ze kazdy dorosly czlowiek wie ,ze w koszt przesylki to nie tylko znaczek i koperta ![]() yyy ja nie wiem co jeszcze,trudy pakowania i pojscia na poczte chyba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inni jak pytalam czemu tak duzo biora za przesylke pisali ze musza dojechac na poczte ![]() Nie rozumiem tego troche. Jak ja wysylalam polecone piorytetowe u mnie w miescie to za 1 kilogramowa paczke polecona piorytetowa z koperta babelkowa placilam 5.80. Czyli 6 zl to normalka stawka by byla.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Mnie raz priorytet szedł tydzień
![]() ![]() A co do zawyżania kosztów przesyłki przez sprzedawców, to się nie dajce i powołujcie na regulamin Allegro, jak coś. A najlepiej to w ogóle u takich nie kupować, przynajmniej ja sama się staram. Może zmądrzeją. Opłaty takie jak "za stanie w kolejkach na poczcie" (autentycznie widziałam taki dopisek) jak już muszą, to powinni sobie doliczać tylko i wyłącznie do ceny towaru. Opłata za przesyłkę ma być opłatą za przesyłkę ![]() Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2007-08-25 o 10:05 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze parę lat temu pisałam mnóstwo listów, do tego stopnia, że jak ktoś stał przede mną na poczcie w okienku, to wystarczyło, żebym spojrzała na list trzymany przez niego w ręku, na adres, czy priorytet czy nie i od razu wiedziałam, jaka powinna być opłata za znaczek. Parę razy nie wytrzymywałam i wtrącałam się, że panienka z okienka liczy chyba za paczkę, a nie za list (czasami bezczelnie naciągały). Przyznam, że mieszkam w podwarszawskiej miejscowości, gdzie nie ma urzędu pocztowego - najbliższy jest w sąsiednim miasteczku jakieś 1,5 km dalej. Ale po tym, jak wymienili niekompetentne i oszukujące panienki złego słowa nie mogę na tę pocztę powiedzieć. Wysyłałam z tej poczty parę setek listów i muszę powiedzieć, że dochodziły szybko i sprawnie. Natomiast z drugiego urzędu pocztowego w tym samym mieście - tragedia.
Poza tym priorytety wcale nie dochodzą tak szybko. Wysyłając np. list do Anglii, Niemiec albo Finlandii zawsze wysyłam zwykłym - dochodzi w przeciągu 3-5 dni roboczych. Tak więc wysyłając list w poniedziałek, adresat dostaje go pod koniec tego samego tygodnia.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.