QLAIRA - wątek zbiorczy - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 14:51   #2071
Deborah100
Zakorzenienie

Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy

Czy w tych tabletkach jest tak, że ich poziom wzrasta z różnymi dniami cyklu? bo tabletki są różnokolorowe.
Wydaje mi się, że to dobre rozwiązanie. Organizm nie doznaje szoku to stopniowo przyzwyczaja się.
Ja łykam od piątku, więc za wiele nie mogę powiedzieć. Mam tylko wielką nadzieje, że nie będę plamić i przestanę chudnąć ( niestety w przypadku złych anty zamiast tyć, chudłam:/:/:/ )
Wielki minus to cena....moje poprzednie tabsy kosztowały 22zł a qlaira najtaniej 43zł. Dobrze, że składam się z Tż, bo byłoby kiepsko.....
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 09:35   #2072
moniczorek
Podróżniczka

U mnie póki co endometrioza sie zatrzymała, torbiel jest mała i mam zgodne od mojego gina na przerwanie tabletek ( głównie ze wzgledu na torbiele w piersiach po hormonach )
nie muszę brać tych paskudnych tabletek oby jak najdłużej!
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 14:14   #2073
porcelajna
Przyczajenie

Hej! Jakiś czas temu pisałam że mam problem z długą i krwotoczną miesiączką. Otóż dokładnie tydzień temu byłam u mojej gin, nic nie wykryła co by ją zaniepokoiło, okres się skończył ( trwał 12 dni ) było ok aż do dzisiaj kiedy... znowu dostałam okres, kolejny! Po tygodniu przerwy. Jak to możliwe ? ;/ Nie wiem co robić, nabawiłam się poważnej anemii przez tamten, a tu znowu. Dość mocno mnie dzisiaj zawiało, zmarzlam, byłam za lekko ubrana. Ma to coś z tym wspólnego? Szczerze mówiąc nie mam sił nawet żeby brac dalej te głupie tabletki bo moje samopoczucie , wszystko legło w gruzach.
porcelajna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 14:41   #2074
Karolllka7
Zakorzenienie

Ile u Was trwa mniej więcej krwawienie z odstawienia? Od pierwszej czerwonej do drugiej białej?
Stary 2013-09-19, 15:23   #2075
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolllka7 Pokaż wiadomość
Ile u Was trwa mniej więcej krwawienie z odstawienia? Od pierwszej czerwonej do drugiej białej?
U mnie zazwyczaj 2 czerwona/1 biała a kończy się na 1 tabletce następnego opakowania (wieczorem bo tabletkę biorę rano)

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 15:25   #2076
MaliciousGirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
U mnie zazwyczaj 2 czerwona/1 biała a kończy się na 1 tabletce następnego opakowania (wieczorem bo tabletkę biorę rano)
U mnie identycznie
MaliciousGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 16:22   #2077
Karolllka7
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi.

U mnie zaczął się po 1 czerwonej i trwał do 2 białej, czyli wszystko gra, ale zadziwia mnie że o tak krótko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-19, 16:26   #2078
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi.

U mnie zaczął się po 1 czerwonej i trwał do 2 białej, czyli wszystko gra, ale zadziwia mnie że o tak krótko

Im krócej tym lepiej, nie?

Stary 2013-09-19, 16:37   #2079
Karolllka7
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie. Miła odmiana od normalnego okresu, który trwał 6-7 dni
Stary 2013-09-20, 08:27   #2080
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porcelajna Pokaż wiadomość
Hej! Jakiś czas temu pisałam że mam problem z długą i krwotoczną miesiączką. Otóż dokładnie tydzień temu byłam u mojej gin, nic nie wykryła co by ją zaniepokoiło, okres się skończył ( trwał 12 dni ) było ok aż do dzisiaj kiedy... znowu dostałam okres, kolejny! Po tygodniu przerwy. Jak to możliwe ? ;/ Nie wiem co robić, nabawiłam się poważnej anemii przez tamten, a tu znowu. Dość mocno mnie dzisiaj zawiało, zmarzlam, byłam za lekko ubrana. Ma to coś z tym wspólnego? Szczerze mówiąc nie mam sił nawet żeby brac dalej te głupie tabletki bo moje samopoczucie , wszystko legło w gruzach.
Nie wiem jak to mozliwe, nie jestem lekarzem, więc nie pytaj na forum, ale jeśli Twoja gin nic niepokojącego nie znalazła (krwotok!!!) to idź dziewczyno do innego lekarza.
Na pewno to nie jest normalne i im szybciej się udasz do specjalisty, tym lepiej dla Ciebie i Twojego zdrowia. Forum nic Ci w tym wypadku nie doradzi - z przeziębienia, wybacz, nie dostaje się okresu przed czasem

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2013-09-20 o 08:28
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 08:46   #2081
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to mozliwe, nie jestem lekarzem, więc nie pytaj na forum, ale jeśli Twoja gin nic niepokojącego nie znalazła (krwotok!!!) to idź dziewczyno do innego lekarza.
Na pewno to nie jest normalne i im szybciej się udasz do specjalisty, tym lepiej dla Ciebie i Twojego zdrowia. Forum nic Ci w tym wypadku nie doradzi - z przeziębienia, wybacz, nie dostaje się okresu przed czasem
Moja przyjacióła tez bierze Qlaire na miesniaki...i od ponad roku ma przez całe 28 tabletek praktycznie takie mocne krwawienia i silnej anemii sie dorobiła i wizyty w szpitalu .. ale ginka jej mowi, ze nic niepokojacego nie widzi, a ta sie meczy dalej ( niestety wiele razy ja prosilam zeby cos z tym zrobila ). Wiec moze niektorzy tak reagula na ten lek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-20, 10:31   #2082
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy lepiej...okres też jest potrzebny. Jeśli nie mamy to może przyczynić się to do infekcji....
Ciekawe jak długo u mnie będzie. Przy tabletkach 21 miałam normalnie 5 dni, tylko bardzo skąpy.
Stary 2013-09-20, 10:36   #2083
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy lepiej...okres też jest potrzebny. Jeśli nie mamy to może przyczynić się to do infekcji....
Ciekawe jak długo u mnie będzie. Przy tabletkach 21 miałam normalnie 5 dni, tylko bardzo skąpy.
Jest róznica pomiędzy okresem 5 czy 6 dniowym a 2-3 dniowym. Poza tym co zdrowego jest w w czymś co przypomina plamienie a ciągnie się kilka dni? Chyba nic.
Tak mam 1 dzień plamienia, 1 okresu i 1 plamienia. mniej więcej. Mogłoby się skrócić nawet do 1 dnia okresu właściwego i tez byłoby ok.

Stary 2013-09-20, 11:40   #2084
porcelajna
Przyczajenie

Cytat:

to jest najlepsza ginekolog w mieście, na wizytę nie było wczoraj szans ale byłam u niej na chwilę, powiedzieć co i jak i od razu kazała odstawić Qlairę, natychmiast, dostałam antybiotyk o nazwie Doxyclinum ( nie wiem dlaczego skoro podobno nic mi nie jest ) , Cyclonaminę i powiedziała żebym poszukała Cilestu w internecie, mówiła że to były najlepsze naturalne tabletki, nie chce mnie faszerować większymi hormonami. Więc nie wiem co myśleć o tym? Przecież te tabletki zostały wycofane ;/
A czy któraś odstawiała może Qlairę ? Bo nie wiem czy mam się czegoś spodziewać po odstawieniu np. pogorszenie samopoczucia czy przedłużający się okres lub kolejny który znowu przyjdzie szybciej.
porcelajna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 11:51   #2085
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
to jest najlepsza ginekolog w mieście, na wizytę nie było wczoraj szans ale byłam u niej na chwilę, powiedzieć co i jak i od razu kazała odstawić Qlairę, natychmiast, dostałam antybiotyk o nazwie Doxyclinum ( nie wiem dlaczego skoro podobno nic mi nie jest ) , Cyclonaminę i powiedziała żebym poszukała Cilestu w internecie, mówiła że to były najlepsze naturalne tabletki, nie chce mnie faszerować większymi hormonami. Więc nie wiem co myśleć o tym? Przecież te tabletki zostały wycofane ;/
A czy któraś odstawiała może Qlairę ? Bo nie wiem czy mam się czegoś spodziewać po odstawieniu np. pogorszenie samopoczucia czy przedłużający się okres lub kolejny który znowu przyjdzie szybciej.
<facepalm>, to chyba należy nawet gdzieś zgłosić.
A cilest obok diane i jej zamienników były tabletkami z największą ilością hormonów.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 11:54   #2086
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Moja przyjacióła tez bierze Qlaire na miesniaki...i od ponad roku ma przez całe 28 tabletek praktycznie takie mocne krwawienia i silnej anemii sie dorobiła i wizyty w szpitalu .. ale ginka jej mowi, ze nic niepokojacego nie widzi, a ta sie meczy dalej ( niestety wiele razy ja prosilam zeby cos z tym zrobila ). Wiec moze niektorzy tak reagula na ten lek
taaa,, no przeciez to zupełnie normalne...
sorry, ale ręce opadają - to się tyczy Twojej koleżanki
głupich widać nie sieją.
Ja wiem dziewczyny, że w internecie są dobre źrodla, i bzdur sie naczytać można, ale nieustające krwawienie nie może być normalną reakcją na żaden lek...

Cytat:
Powiem dosadnie , bo juz chyba dosadniej nie można - co za lekarka każe szukać leku przez internet???????????
Jeśli to jest najlepsza ginekolog w Twoim mieście - to idź może do kogoś GORSZEGO, w każdym razie ja bym do niej już nie poszła...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2013-09-20 o 11:56
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 12:23   #2087
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
taaa,, no przeciez to zupełnie normalne...
sorry, ale ręce opadają - to się tyczy Twojej koleżanki
głupich widać nie sieją.
Ja wiem dziewczyny, że w internecie są dobre źrodla, i bzdur sie naczytać można, ale nieustające krwawienie nie może być normalną reakcją na żaden lek...

Powiem dosadnie , bo juz chyba dosadniej nie można - co za lekarka każe szukać leku przez internet???????????
Jeśli to jest najlepsza ginekolog w Twoim mieście - to idź może do kogoś GORSZEGO, w każdym razie ja bym do niej już nie poszła...
Przyznaje Ci racje
głupich nie sieją...i mojej kumpeli tez to sie tyczy
ja na szczescie bezgranicznie nie ufam lekarzom ( bo by mnie na tamten swiat wyprowadzili ) i zawsze kazda diagnoze konsultuje przynajmniej u dwóch

porcelajna...szkoda słow co Ci sie za okaz a nie lekarz trafił i wlasnie dlatego nie ufam
Stary 2013-09-21, 15:02   #2088
jamajkanamajkach
Raczkowanie

GG do jamajkanamajkach

Hej dziewczyny mam straszny problem, zawsze biorę tabletki ok 20-21 (czasem jak zapomnę to biorę max 23-24) , no ale wczoraj gapa ze mnie straszna zapomniałam tabletkę! I jak wstałam rano o 11 to od razu odruchowo ją wzięłam a dopiero później przeczytałam że w 22 dniu jeżeli się zapomni to się nie stosuje zapomnianej tabletki tylko zaczyna nowe opakowanie no i teraz nie wiem co mam zrobić, poleciałam do apteki wydębilam bez recepty nowe opakowanie przyrzekając że w poniedziałek jak dostanę receptę od razu ją przyniosę i już chciałam wziąć 1 tabletkę ale pomyślałam że wzięłam tamtą zapomnianą i nie wiem co teraz zrobić................... ......
jamajkanamajkach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-22, 10:39   #2089
tomczyk555
Przyczajenie

Cześć,

odstąpię 1 zafoliowane i oryginalne opakowanie tabletek Qlaira.
Termin ważności do 2017 r. - zakupione w sierpniu bieżącego roku.
Powodem jest rezygnacja z doustnej antykoncepcji.

Odbiór osobisty na terenie Warszawy.
Cena do uzgodnienia.

Zainteresowanych proszę o kontakt.

Edytowane przez tomczyk555
Czas edycji: 2017-01-31 o 09:22
tomczyk555 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 15:30   #2090
Karolllka7
Zakorzenienie

Jestem przy 17 dniu II opakowania i zauważyłam lekkie plamienie na papierze jak przed okresem. To chyba za wcześnie o jakiś tydzień. Nie wiem czy się martwić. Przy I opakowaniu tego nie było.
Stary 2013-09-27, 19:52   #2091
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Jestem przy 17 dniu II opakowania i zauważyłam lekkie plamienie na papierze jak przed okresem. To chyba za wcześnie o jakiś tydzień. Nie wiem czy się martwić. Przy I opakowaniu tego nie było.
Nie. Przez pierwsze 3 nawet 4 miesiące mogą się takie rzeczy zdarzać, niezależnie od tego, czy miały one miejsce wcześniej czy nie. Gdyby przy braniu 3 opakowania plamienie się powtórzyło, wtedy należy powiedzieć o tym ginekologowi. Może wtedy rozważyć zmianę tabletek. Póki co jednak się nie przejmuj.
Stary 2013-09-27, 20:02   #2092
Vaff
Przyczajenie

Hej,
czy przy Qlairze mogą występować mdłości?

Jestem przy końcu trzeciego opakowania i od jakiegoś miesiąca mam nudności przez kilka dni w tygodniu. Czasem trudne do zniesienia...
Do tego bóle w podbrzuszu, problemy z żołądkiem (jelitami?), senność, zawroty głowy... No i oczywiście te dziwne plamienia...

Krwawienie miałam, więc w ciąży chyba nie jestem...
Vaff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 00:18   #2093
Karolllka7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez quench Pokaż wiadomość
Nie. Przez pierwsze 3 nawet 4 miesiące mogą się takie rzeczy zdarzać, niezależnie od tego, czy miały one miejsce wcześniej czy nie. Gdyby przy braniu 3 opakowania plamienie się powtórzyło, wtedy należy powiedzieć o tym ginekologowi. Może wtedy rozważyć zmianę tabletek. Póki co jednak się nie przejmuj.
Dziękuję. Plamienie było naprawdę znikome. Na bieliźnie nic nie było widać. Także jest ok już
Stary 2013-10-09, 07:49   #2094
Deborah100
Zakorzenienie

Dziewczyny ile u was trwał okres? Przy 26 tabletce dostałam okresu a raczej brązowego plamienia z odrobiną krwi. Jestem ciekawa czy jak zacznę nowe opakowanie będę nadal miała plamienia/okres czy skończy się.
Stary 2013-10-09, 07:59   #2095
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ile u was trwał okres? Przy 26 tabletce dostałam okresu a raczej brązowego plamienia z odrobiną krwi. Jestem ciekawa czy jak zacznę nowe opakowanie będę nadal miała plamienia/okres czy skończy się.

Krótko ok 2-3 dni, u mnie się kończy mniej więcej na 1-2 tabletce nowego opakowania.

A ja mam pytanie do tych, które biorą Qlairę dłużej. Ja jestem już na n-tym opakowaniu, chyba 7 czy 8 nie pamiętam już. Czy odczułyście spadek libido po dłuższym stosowaniu? Owszem na tabletkach nie było tak idealnie jak bez ale jednak przy Qlairze jakieś libido miałam. Od poprzedniego opakowania - zero.
Czas zmienić tabletki?

Stary 2013-10-09, 13:39   #2096
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Krótko ok 2-3 dni, u mnie się kończy mniej więcej na 1-2 tabletce nowego opakowania.

A ja mam pytanie do tych, które biorą Qlairę dłużej. Ja jestem już na n-tym opakowaniu, chyba 7 czy 8 nie pamiętam już. Czy odczułyście spadek libido po dłuższym stosowaniu? Owszem na tabletkach nie było tak idealnie jak bez ale jednak przy Qlairze jakieś libido miałam. Od poprzedniego opakowania - zero.
Czas zmienić tabletki?
U mnie z libido było ok - miałam nawet wyższe niż bez tabletek. Po zmianie tabletek na Yaz później na Lesinelle leciało na łeb na szyję.
Stary 2013-10-10, 07:19   #2097
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:

Czas zmienić tabletki?
A wcześniej miałaś dłuższy okres?

Zauważyłam, że od kilku cykli zamiast normalnego okresu z krwią mam plamienia. Trwają tyle samo co okres. Pewnie jest to spowodowane tabletkami:/
Stary 2013-10-10, 09:02   #2098
Karolllka7
Zakorzenienie

U mnie jest tak. Dostałam w tym miesiącu okres przy 27 tabletce (druga czerwona). Pierwszego dnia mało krwawiłam, na 1 i 2 tabletce placebo krwawiłam więcej. Przy pierwszej tabletce nowego opakowania już nie miałam praktycznie krwawienia, wczoraj o godz. 21 wzielam 2 tabletke nowego opakowania i dzisiaj rano jak poszlam do lazienki to sporo bylo wlasnie takiej brązowawo czerwonej wydzieliny i chyba mały skrzep. Czy wszystko jest ok? Bo to taki przerywany "okres". Jednego dnia nie ma, a drugiego jest.
Stary 2013-10-10, 09:08   #2099
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:

Zauważyłam, że od kilku cykli zamiast normalnego okresu z krwią mam plamienia. Trwają tyle samo co okres. Pewnie jest to spowodowane tabletkami:/
Wcześniej tzn kiedy? Na innych tabletkach czy bez tabletek w ogóle?

Stary 2013-10-10, 09:47   #2100
quench
Are you talking to me?!

Cytat:

A nie przyszło Ci do głowy, że jeśli qlaira jest też lekiem na endometriozę, to krwawienie ma być skąpe?

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości