Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-20, 11:15   #2071
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Hej

Zahario Miriam jak zwykle cudna nie dziwie sie, ze nie moglas sie zdecyowac jakie fotki wkleic, ale wkljaj jak najwiecej no i kuchnia przesliczna

Xpresjo ja jednak wolalabym nianke anizeli tesciowa

STO LAT DLA SOLENIZANTÓW MALYCH

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 11:23   #2072
pinky_deer
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to pinky_deer
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
słuchajcie, tylko kwestia jest taka ze teściowa przez kilka miesięcy mieszkałaby z nami...

to jest jedyny problem, jeżeli można to nazwać problemem.
ale chyba dojrzewam do decyzji że jednak warto, dla dziecka to jednak stres z obcą osobą... no i mimo wszystko kwestie finansowe...
Ha, dobrze Cię rozumiem moja droga , ale ja też myślę,że warto spróbować. u mnie teściowa musiałąby przyjeżdżać 2x w tygodniu i boję się,że jednak to będzie zabyt męczące dla wszystkich. a z drugiej strony marze żeby chociaż trochę pochodzić do pracowni coś porysować bo mnie ręce świerzbią juz...

a swoją drogą zazdroszczę wszystkim mam, które są przy was, bo moja widziała Mi jak miała tydzień i na tym koniec, koniec odzewy koniec kontaktu koniec zainteresowania ehhh
pinky_deer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 11:27   #2073
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinky_deer Pokaż wiadomość
Xpressjo babcia chyba lepsza, ale ja mam ten sam problem, teściowa ma do nas 2 razyw tygodniu przyjeżdzać teraz, żeby z Mi siedzieć jak ja pojde na asp. i jakoś mi trudno sobie to wszystko wyobrazić i chyba mi głupio,że ona ma tak dojeżdżać do nas...
A dlaczego Ci głupio?
Przecież to dla babci straszna frajda, że może spędzić tyle czasu z wnusią Teściowa przychodzi do mnie przynajmniej dwa razy na tydzień, a wcale nie musi, po prostu tęskni do wnuka i chce z nim byc jak najwięcej

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Brombusia no dokladnie taja jak Ty mowisz, tez mi sie wlasnie wydawalo ze na taka to jeszcze wczesnie.
Taka huśtawka nie ma zdaje się żadnych pasów bezpieczeństwa, poza tym to oparcie za niskie, lepiej poczekaj aż Kamilka będzie dobrze siedzieć sama

Cytat:
słuchajcie, tylko kwestia jest taka ze teściowa przez kilka miesięcy mieszkałaby z nami...
Oj, to trochę zmienia postać rzeczy
Ale jeśli się z nią dogadujesz, to możesz spróbować. Jak Wam nie będzie pasować taki układ, to zawsze możesz zatrudnić nianię.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Ja na Twoim miejscu też

Wiecie co, u mnie to jest na odwrót akurat, przed Teściową się nie krępuję, jak mam jakis bałagan, bo ona artystka, nie dba o takie przyziemne sprawy
W sumie to mam w domu czysto, bo nie lubie kurzu, ale często gdzies odkładam rzeczy nie na swoje miejsce i troszkę mam nieład na półkach albo pranie do prasowania leży gdzies na kupie i dojrzewa, Teściówka nic nawet nie zauważy, a moja Mama to to trochę jest na tym punkcie I nic mi nie powie, ale widzę jak wzrokiem wodzi
Muszę się pilnować jak jest, bo się potem sama np. za prasowanie bierze, a ja nie chcę, żeby coś porządkowała w moim domu

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 11:51   #2074
xpressja
Zadomowienie

domi, no ty masz inną sytuacje z tesciową...
ja stosunki mam całkowicie neutralne. poza tym teściowa jest taka że rwei sie do roboty, ugotuje, posprząta... no i serce ma do Lenki przeogromne!

poza tym to kobieta która pomimo swojego wieku ( 70 lat) biega po górach jezdzi stopem do Włoch! biega na zajecia uniwersytetu III wieku... i energii ma w sobie tyle co to ja czasami chciałabym mieć połowę!

niania ( taka nie byle jaka ) we Wrocławiu bierze 10/15zł za godzinę pracy, godzin w miesiącu jest średnio 168 ...
jeżeli mam taką opcję aby przez 4-5 miesięcy tesciowa była z Lenką to schowam na bok jakieś własne wygodnictwo dla dobra dziecka.

nie wiem czy dobrze myślę...

pinky, mała Mi jest słodziuchna!

...miałam iść na spacer, a mnie się dziecię pospało

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

a gdzie to się kareninka podziewa ???

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-04-20 o 11:36
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 11:52   #2075
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ha, dobrze Cię rozumiem moja droga , ale ja też myślę,że warto spróbować. u mnie teściowa musiałąby przyjeżdżać 2x w tygodniu i boję się,że jednak to będzie zabyt męczące dla wszystkich. a z drugiej strony marze żeby chociaż trochę pochodzić do pracowni coś porysować bo mnie ręce świerzbią juz...

a swoją drogą zazdroszczę wszystkim mam, które są przy was, bo moja widziała Mi jak miała tydzień i na tym koniec, koniec odzewy koniec kontaktu koniec zainteresowania ehhh
malutka sliczna
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 11:55   #2076
pinky_deer
Raczkowanie

no i koniec dobrego, Kwiczysława zakończyła spanie to chyba czas na specer.
moja teściowa ( choć właściwie nie jest jeszcze moją teściową )
jest przedszkolanką na emeryturze, super ma kontakt z dziećmi, ale mieszka 80km od nas i to może ja troche trudzić.
ale sproboje bo głod rysowania w pracowni robi się silniejszy
a jak mowisz Xpresjo niańki we wrocławiu to luksus normalnie

zbieram gromade na przechadzkę bo brzydkim zakorkowanym głośnym Nowym Dworze
do miłego
Stary 2010-04-20, 13:06   #2077
zebra666
Zakorzenienie

Zaharia ja nie mogę wprost uwierzyć w te jej włoski Nigdy nie widziałam takiego maluszka z takimi pięknymi, długimi włsokami! A kuchnia bajeczna... aż pozazdrościć można
A co ona tak wcinała Jakąś kaszkę?

Xpressja nie chciałabym z teściową mieszkać- 3 miesiące były dla mnie traumą

Pinky ale się słodko śmieje

Ech nie wiem jak małego do jarzynowego słoiczka namówić... dzisiaj zjadł 2 łyżeczki, darł się jak nie wiem... i teraz nie wiem czy smak czy konsystencja mu nie pasi... dałam marchew z jabłkiem to zjadł prawie cały słoiczek gadając i plująco wokołopopił sokiem śliwkowym i był caly szczęśliwy. Wogóle to on lubi marchwiowo-jabłkowy, dynie z ziemniakami najbardziej. Owocowe czasem mu nie grają, bo kwaśne są ale jakoś je zjada...

Jakie smaki Wasze maluchy lubią?

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-20, 13:41   #2078
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Takie maluszki mogą brać zyrtec?
To może ja też będę mogła brać? Bo od niedzieli się chyba u mnie znowu alergia zaczyna, usmarkana chodzę po kolana
nasza pediatra do ktrej normalnie jezdzimy stwierdziła, ze juz podaja choc ona woli sie wstrzymac
ale jak ostatnio mały zachorował w swięta to był u nas lekarz bdobry którego trudno sciągnąć i on stwierdził aby mu podac po 4 kropelki - tez mam obiekcje
nie pamiętam od kiedy Iza jest na zyrtecu ale miał jakos koło roczku
mały nam mniej kicha - choc po wczorajszym deszczu zaczął ponownie

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Muszę się poważnie zastanowić co moze być tego przyczyną: skok, zęby, a może po prostu samo mleko przestaje jej już wystarczać i czas zabrać się za rozszerzanie diety Niby pediatra radziła nam poczekać z zupkami i kaszkami aż mała skończy 5 miesięcy, ale w sumie to już za 9 dni będzie... Kurcze, sama już nie wiem...

A tak w ogóle to wczoraj byłam u pediatry z wynikami badań krwi i moczu mojej małej... Pani doktor powiedziala, że wyniki są dobre Wszystko w normie dla dziecka w jej wieku Strasznie się cieszę bo szczerze mówiąc to się bałam że ona taka drobna, tak mało mi je (w porównaniu z niektórymi innymi dziećmi w jej wieku) no i obawialam się żeby nie mialą jakiejś anemii albo co... Ale wszystkie wyniki ok, tak więc z tym jedzeniem i wagą to chyba po prostu taki jej urok
jak mała ma wyniki dobre to fakt, ze mało je i jest drobna nie powinien nie pokoić - wiem łatwo sie mowi
co do jedzenia to moze sprobuj na noc kasze/kleik, choc to raczej wiąze sie ze sciąganiem mleka, chyba ze takie z mlekiem, albo wprowdz zupki - ja małemy gotowałam sama i dodawałam kleik, bo tak to szybko głodniał, teraz je z mięsem i jest chyba bardziej pozywna wiec kleiku juz nie dodaje

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

a Kareninke gdzie wcieło
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 13:58   #2079
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Taka huśtawka nie ma zdaje się żadnych pasów bezpieczeństwa, poza tym to oparcie za niskie, lepiej poczekaj aż Kamilka będzie dobrze siedzieć sama
Ta co prawda ma i zapiecie i oparcie wysokie ale jakos sie chyba powstrzymam jeszcze od niej

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

No walsnie gdzie KARENINA ???

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 15:00   #2080
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
chciałąm zapytać, czy któraś z was chodzi na basen z swoim szkrabem?
ja tu mam taki pod nosem dosłwonie, ale boje się, że zaraz jakaś wysypka się przybłąka, albo że sie wody napiję... a co do tych pieluch to właśnie sama nie jestem pewna czy one tak zupełnie szczelne są. one jakby tak napuchają ja są w wodzie, ale i tak powinno się na nie jakieś kąpielówki zakładać.
Swimmersy wyglądają na dość szczelne, tym bardziej, że w wodzie widać, że są wypełnione powietrzem no i my nie zakładamy żadnych kąpielówek
Stary 2010-04-20, 15:21   #2081
aniulka8204
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny ja dziś tylko na chwilke nawet nie mam czasu żeby poczytać ale napewno nadrobie puźniej

chce tylko powiedzieć że mojej niuni wychodzą kolejne zęby i to chyba 2 na raz ale troche mi to dziwnie te dziąsła wyglądają
mała wścieka się niemożliwie
no a te dziąsła są białe i twardawe ale z boku a nie z góry gdzie wychodzi ząb i teraz normalnie nie wiem co myśleć no ale te dwa co już ma to też z boku troche widać białe
kurcze nie wiem co o tym myśleć
dziś tak gryzła gryzaka że aż zasliniła koszulke do połowy brzuszka tak ta ślina jej lecie no i już wiem czemu taka zmierzła i usnąc ostatnio sama nie umi bo ją te dziąsełka bolą a tak to sama zawsze usypiała
i taka fajna pogoda a my tylko godzinke byłyśmy bo marudna jest fest
spróbuję zajrzeć do was puźniej
laptopa nie wyłączam to bede może jakoś doskakiwac żeby coś odpisać
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-20, 15:39   #2082
zebra666
Zakorzenienie

Aniulka współczuje... ja nie wiem czy u ans kok czy ząbki, bo też nie jestem pewna czy czegoś nie widzę.. ale to na 100we nie wiem... ii też miewa takie napady, że rzuca sie jak szlony ale nie na gryzaka a na moje placei tak mega mocno trze i gryzie i slini się wtedy, że szok... Zobaczymy na szczepieniu we twtorek zapytam pediatre...

wogóle ma nadal takie coś przy paznokciu u góry... najpierw wygladało jak mały kaszaczek a teraz widac tam zagojone zadrapanie i to białe i lekko opuchnięte to jest... Co to jest? co z tym robić? nie boli go to...

Stary 2010-04-20, 16:14   #2083
aniulka8204
Wtajemniczenie

kurcze i biegunke ma właściwie może jeszcze nie biegunke ale strasznie żadką kupe już 3 razy dziś robiła rano to taką małą twardą i dwie strasznie luźne czyżby od ząbkowania?
Stary 2010-04-20, 16:31   #2084
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hej mamusie
Wpadłam tylko na chwilkę...
Moja córcia nauczyła się przewracać z pleców na brzuszek Jak już jest na brzuchu, to drze się jak wariatka...
Zamówiłam ten bobodent... Na razie nie będę stosować, ale chcę mieć na wszelki wypadek...

Cytat:
Takie maluszki mogą brać zyrtec?
To może ja też będę mogła brać? Bo od niedzieli się chyba u mnie znowu alergia zaczyna, usmarkana chodzę po kolana
Ja pytałam naszą pediatrę i powiedziała, że najlepiej jakbym dała radę wytrzymać do skończenia 4 miesiąca przez Paulinę... W końcu takie maluchy też dostają Zyrtec... Jak narazie wzięłam tylko dwie tabletki, bo już było kiepsko ze mną... I tak uważam, że jest super, bo z powodu ciąży i karmienia piersią odstawiłam lek, który brałam przez chyba 7 czy 8 ostatnich lat...
Stary 2010-04-20, 16:41   #2085
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
wczoraj nie zrobila, ale sie jakos nie przejelam, bo czasem jej sie nie kupknie, a dzisiaj zielono-zolta woda
sama nie wiem, poczekam do jutra.
a moze ta zabki- masz racje. o tym nie pomyslalam.
Zaharia moja też ma lekką biegunke i chyba 2 ząbki na raz idą więc to może jednak przez ząbkowanie

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość

Śliczna Musimy się zmobilizować i spotkać tylko kurcze widzisz z tą moją szkołą to ja mam trzy światy i zero czasu dla siebie. Ale jak już się troche rozluźni to jedziemy do Focusa

no trzeba trzeba sie jakoś zmobilizować no u ciebie szkoła a u mnie troche zdrowie szfankuje ale jakoś sie to nam wszystko ułoży

no i wszystkiego najlepszego dla Wikiego
oraz dla Laury
Stary 2010-04-20, 17:26   #2086
elalank
Zadomowienie

heloł

Byłyśmy z Olką u lekarza i uznana jest za bardzo zdrowego bobasa!! Bilirubina jest 1,2. choć norma jest do 1, to lekara nie kazała się tym martwić.
Morfologia jest w miarę, choć hgb niska, ale nie tak, żeby Fe podawać. Mam poić soczkami.

A z mamą chyba się uda choć dostałam wykład na temat moich wcześniejszych przemówień nt żłobków jeszcze nie pogadałyśmy tak ostatecznie bo mała Marudziła, TZ wcześniej z pracy wrócił i wrócimy do tematu.

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
a jeszcze miałam pisaś o tym basenie.
Przecież maluchy na basen chodzą w nieprzepuszczających wodę pieluchach, to jak niby woda ma się dostać do dróg rodnych?
Ja co prawda nie widziałam tych pieluch na oczy, no ale skoro nie wypuszczają siuśków do wody to rozumiem, że woda do środka się nie przedostaje?!
wg mnie to trochę przesada z tym basenem, jakoś pierwszy raz wżyciu słyszałam taką opinię!
i też mi się wydaje że woda nie ma szansdostać się do dróg rodnych. A przecież chyba żadna kobieta jak ma jakąś swędziawę to na basen nie pójdzie, i przecież ta woda traktowana jest kilka razy dziennie jakąś chemią.

Cytat:
ja sobie zdaje sprawę z tego ze to "tesciowa", ale to jednak babcia
a kto będzie miał lepsze podejście od babci ???
też w końcu doszłam do tego samego zdania
żadna opiekunka nie będzie miała tyle serca co babcia!!

Cytat:
chciałąm zapytać, czy któraś z was chodzi na basen z swoim szkrabem?
ja tu mam taki pod nosem dosłwonie, ale boje się, że zaraz jakaś wysypka się przybłąka, albo że sie wody napiję... a co do tych pieluch to właśnie sama nie jestem pewna czy one tak zupełnie szczelne są. one jakby tak napuchają ja są w wodzie, ale i tak powinno się na nie jakieś kąpielówki zakładać.
ja chodzę i bardzo sobie chwalę, byliśmy już z 7 razy i żadnej wysypki itp nie mieliśmy
a kąpielówek się nie zakłada, nam instruktorki powiedziały żeby maluchy tylko w tych pieluchach pływały.

Cytat:
Jak Ci się w ogóle użytkuje wózeczek? Zadowolona jesteś?

I super, że zdecydowałaś się na Mamę, pewnie będzie wniebowzięta

Teściówka Filutka wzięła na spacer, a ja dom ogarniam, co prawda miałam się położyć, bo mnie coś podbrzusze boli, ale wolę ten czas wykorzystać bardziej efektywnie.
raczej zadowolona, choć np przydałoby mi się taki stojaczek na butelkę przy rączce ale to takie perdołki.
Ale składa sie i chowa do auta jak błyskawica, prowadzi się lekko, więc w sumie to jestem zadowolona!

A mama tak, była miło zaskoczona że w końcu zmiękłam Od razu jakoś taka była milsza, nie wiem jak to opisać, ale małą zmianę w zachowaniu zauważyłam

fajną masz tą teściówkę

Cytat:

to jest jedyny problem, jeżeli można to nazwać problemem.
ale chyba dojrzewam do decyzji że jednak warto, dla dziecka to jednak stres z obcą osobą... no i mimo wszystko kwestie finansowe...
yyy no mały, ale w sumie dla dobra dziecka chyba przeżyjesz, co?

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 17:31   #2087
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam w saszetkach dicoflor 30, a potem kupiłam w kapsułkach, opakowanie ma 30 kapsułek więc finansowo bardziej się opłaca.
Zawartość kapsułki wsypywałam do odciągniętego mleka, bo z wodą nie chciał pić
dzięki
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej
w twoim przypadku to całkiem zrozumiałe :P

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 18:11   #2088
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Miałam jeszcze dodać swoje trzy grosze na temat basenu...
Jeszcze nie byliśmy, ale wybieramy się na taki gdzie Panie uczestniczące w zajęciach w wodzie muszą przedstawić ważny wynik badania bakteriologicznego (wymaz z pochwy)...
Stary 2010-04-20, 18:48   #2089
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Jeszcze nie byliśmy, ale wybieramy się na taki gdzie Panie uczestniczące w zajęciach w wodzie muszą przedstawić ważny wynik badania bakteriologicznego (wymaz z pochwy)...

Czyżby do Katowic na Żelazną ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-20, 18:58   #2090
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Czyżby do Katowic na Żelazną ?
Taaaakkk... Tam się wybieramy...
A chodzicie tam?
Stary 2010-04-20, 18:58   #2091
pinky_deer
Raczkowanie

Cytat:

uuu a to ciekawe, ale to myślę dobry pomysł. Ja zaczęłam w miarę możliwości kąpać Mi w wannie w wiekszej ilości wody, minę ma wtedy mocno zdziwioną
fajnie, że nie trzeba jednak tych kąpielówek, tego nie wiedziałam. chyba poczekam ąz bede miała zakończony cykl szczepienia i wio do wody.
ale boje się rekacju na basenowa wode bo Mi to atopek i co chwile coś wyskakuje
Stary 2010-04-20, 19:11   #2092
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaakkk... Tam się wybieramy...
A chodzicie tam?
Wybieramy się tam od dwóch miesięcy i dotrzeć nie możemy
Najpierw było za zimno, potem Filuś miał problemy kupkowe, potem remontowanie mieszkania Mamy w weekendy a teraz ja mam stan zapalny
Jak się wyleczę, to myślę że w maju w końcu tam dotrzemy.
Swoją drogą Panie muszą mieć aktualny wymaz, a Panowie nie
Przecież oni też mogą przenosić różne choroby

Cytat:
Jeśli basen jest dostosowany dla maluszków, to wtedy woda jest ozonowana a nie chlorowana, raczej nie podrażni

Stary 2010-04-20, 19:17   #2093
zaharia
Rozeznanie

dzisiaj tez : roza: dla naszych solenizantow a od cioci wielkie buziaki

dziekuje za wszystkie komplementy pod adresem miriam, i moim, i kuchni z wami to sie mozna dowartosciowac a to, ze ja mam byc motywacja do odchudzania....-jak milo

gucia w piatek bylam na szczepieniu wiec ta biegunka moze byc tym spowodowana
ale miriam dzisiaj wyszla wysypka na nozkach, glowce plecach i brwiach- skaza bialkowa
od jutra zmiana kaszki na ta bezmleczna i na ha, a ja juz tak sie cieszylam, bo przeciez juz ja jadlam ser, maslo i nawet czasem wypilam cappuccino.
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 19:17   #2094
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Wybieramy się tam od dwóch miesięcy i dotrzeć nie możemy
Najpierw było za zimno, potem Filuś miał problemy kupkowe, potem remontowanie mieszkania Mamy w weekendy a teraz ja mam stan zapalny
Jak się wyleczę, to myślę że w maju w końcu tam dotrzemy.
Swoją drogą Panie muszą mieć aktualny wymaz, a Panowie nie
Przecież oni też mogą przenosić różne choroby
Nam też ciągle coś wypada...
Znajomy TŻa prowadzi tam zajęcia i radził, żeby na początek wybrać ładny , słoneczny dzień, bo to jednak może być szok dla organizmu...
Stary 2010-04-20, 19:36   #2095
zebra666
Zakorzenienie

Elalank super, że bilirubina taka niska
A jaką macie hgb? Jestem mega ciekawa jaka nasza będzie po skończeniu Fe.

Stary 2010-04-20, 19:50   #2096
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość

chce tylko powiedzieć że mojej niuni wychodzą kolejne zęby i to chyba 2 na raz ale troche mi to dziwnie te dziąsła wyglądają
no a te dziąsła są białe i twardawe ale z boku a nie z góry gdzie wychodzi ząb i teraz normalnie nie wiem co myśleć no ale te dwa co już ma to też z boku troche widać białe
dziś tak gryzła gryzaka że aż zasliniła koszulke do połowy brzuszka tak ta ślina jej lecie no i już wiem czemu taka zmierzła i usnąc ostatnio sama nie umi bo ją te dziąsełka bolą a tak to sama zawsze usypiała
Trzymam kciuki, żeby ząbki wyszły jak najszybciej! Moja szwagierka ma synka, który w 7 miesiącu miał już 8 ząbków, więc może po prostu Twoja córeczka, też będzie miała szybciej komplet

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

Byłyśmy z Olką u lekarza i uznana jest za bardzo zdrowego bobasa!! Bilirubina jest 1,2. choć norma jest do 1, to lekara nie kazała się tym martwić.
Morfologia jest w miarę, choć hgb niska, ale nie tak, żeby Fe podawać. Mam poić soczkami.
Super, że wyniki są dobre
Właśnie chciałam Ciebie zapytać, gdzie chodzicie na basen w Poznaniu? Bo my też się wybieramy za jakiś czas jak Ala dojdzie do siebie i będzie cieplej.

U nas poprawa, Alusia już coraz lepiej oddycha, już prawie bez świstów, ja też do siebie dochodzę Najbardziej cieszę się z tego, że dzięki marchwiance i kaszce marchewkowej uniknęłyśmy odwodnienia
Ala dzisiaj marudna i słabo jadła, albo zębole albo skok.
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 20:19   #2097
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
ditu,
to raczej nie ząbki... bo mała pręży się i jak popuszcza troszke baczków to jej przechodzi - także kolka książkowa!

p.s. klikam klikam i zalicza mi głosy
i wysyłam tż to on w pracy też klika
silna grupa wsparcia!
I jak tam - nic nie lepiej?
ale super
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
...
My dziś byliśmy na szczepieniach i Sandra zniosła je doskonale. Tylko troszkę zapłakała, ale tak to podczas wszystkich badań była bardzo spokojna. Jest zdrowa, waży 8 kg, mierzy 72 cm, czyli jak będę w PL, to zakupy porobię już na rozm 80

Cytat:
ja sobie zdaje sprawę z tego ze to "tesciowa", ale to jednak babcia
a kto będzie miał lepsze podejście od babci ???
Dokładnie Nie mam tu jednak na myśli teściowej Domi
Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko jeszcze...

Kamilka dostala od cioci hustawke, myslicie ze moglaby juz sie w niej hustac. Ona jest silna zrwie sie do siedzenia bardzo co prawda jeszcze sama nie siedzi ale wlozylam ja kiedys do tej hustwaki tak na chwilke to siedziala ladnie trzymala sie za sznureczki i zadowolona byla jak nie wiem. No tylko sie zastanawiam czy to nie za wczescnie??

...
pietrusiu - to zdecydowanie za wcześnie...
Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
...

...

A tak w ogóle to wczoraj byłam u pediatry z wynikami badań krwi i moczu mojej małej... Pani doktor powiedziala, że wyniki są dobre Wszystko w normie dla dziecka w jej wieku Strasznie się cieszę bo szczerze mówiąc to się bałam że ona taka drobna, tak mało mi je (w porównaniu z niektórymi innymi dziećmi w jej wieku) no i obawialam się żeby nie mialą jakiejś anemii albo co... Ale wszystkie wyniki ok, tak więc z tym jedzeniem i wagą to chyba po prostu taki jej urok

...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny ja dziś tylko na chwilke nawet nie mam czasu żeby poczytać ale napewno nadrobie puźniej

Niestety taki urok ząbkowania i trzeba to przeżyć - powiem tylko, że może być gorzej - ja najgorzej chyba 5tki wspominam
Cytat:
...
Moja córcia nauczyła się przewracać z pleców na brzuszek Jak już jest na brzuchu, to drze się jak wariatka...
...

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

A z mamą chyba się uda choć dostałam wykład na temat moich wcześniejszych przemówień nt żłobków jeszcze nie pogadałyśmy tak ostatecznie bo mała Marudziła, TZ wcześniej z pracy wrócił i wrócimy do tematu.

...
No to świetna wiadomość - jedna i druga

U nas dziś spokój - chyba mieliśmy zębowy przestój - zobaczymy co jutro będzie

Ja też chcę na basen - ale taki dla dzieci - nie wiem nawet gdzie taki najbliżej mamy Lublin, Warszawa, Puławy...

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
...

U nas poprawa, Alusia już coraz lepiej oddycha, już prawie bez świstów, ja też do siebie dochodzę Najbardziej cieszę się z tego, że dzięki marchwiance i kaszce marchewkowej uniknęłyśmy odwodnienia
Ala dzisiaj marudna i słabo jadła, albo zębole albo skok.
Super, że zdrowiejecie

Dzięki dziewczynki (i mężowie dziewczynek) za kliki
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 20:24   #2098
xpressja
Zadomowienie

dzisiaj dzień bez jabłuszka i cisza i spokój...
czyli jabłko w odstawkę, przerwa kilka dni i startujemy z marcheweczką

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 20:46   #2099
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
uuu a to ciekawe, ale to myślę dobry pomysł. Ja zaczęłam w miarę możliwości kąpać Mi w wannie w wiekszej ilości wody, minę ma wtedy mocno zdziwioną
fajnie, że nie trzeba jednak tych kąpielówek, tego nie wiedziałam. chyba poczekam ąz bede miała zakończony cykl szczepienia i wio do wody.
spróbować zawsze możesz. Jedyne co to nie daj sobie wmówić, że przy azs sterydy są dobre. Najlepiej smarować tylko czymś nawilżającym i zmiękczającym skórę no i jak już będzie ciepło to jak najwięcej wietrzyć i wystawiać na półcień (bo na słońce to jeszcze za wcześnie)

Cytat:
Jeśli basen jest dostosowany dla maluszków, to wtedy woda jest ozonowana a nie chlorowana, raczej nie podrażni
niestety nie masz racji, bo skórę atopika może podrażnić wszystko

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
gucia w piatek bylam na szczepieniu wiec ta biegunka moze byc tym spowodowana
ale miriam dzisiaj wyszla wysypka na nozkach, glowce plecach i brwiach- skaza bialkowa
od jutra zmiana kaszki na ta bezmleczna i na ha, a ja juz tak sie cieszylam, bo przeciez juz ja jadlam ser, maslo i nawet czasem wypilam cappuccino.
Zahario, wstrzymaj się z tą kaszką przez kilka dni zanim Miriam wróci do siebie po szczepieniach. Sandra w tej chwili też jest tylko na mleku, żeby dodatkowo jej nie męczyć po dzisiejszych szczepieniach (tym bardziej że dziś miała ostatnią porcję rota)
Stary 2010-04-20, 20:54   #2100
domi7ks
Zakorzenienie

Kto mi tu moja "kochana" tesciowa obgaduje

co do tesciowej to jutro moja przychodzi do nas z pierogami i jak tu na nia narzekac

oczywiscie zart

Ale jesli chodzi o te sprawy to tesciowie sie staraja jak moga ale uraz w mojej glowie pozostal...zreszta zaloze sie, ze teraz jest dobrze, ale pojawia sie znowu jakies ekstremalne sytuacje, to beda wydziwiac

Przelecialam Was i jakos nie mam weny do pisania...

DiTu kliknelam

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości