|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Hej
![]() Zahario Miriam jak zwykle cudna ![]() ![]() ![]() Xpresjo ja jednak wolalabym nianke anizeli tesciowa ![]() STO LAT DLA SOLENIZANTÓW MALYCH ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() a swoją drogą zazdroszczę wszystkim mam, które są przy was, bo moja widziała Mi jak miała tydzień i na tym koniec, koniec odzewy koniec kontaktu koniec zainteresowania ehhh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież to dla babci straszna frajda, że może spędzić tyle czasu z wnusią ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jeśli się z nią dogadujesz, to możesz spróbować. Jak Wam nie będzie pasować taki układ, to zawsze możesz zatrudnić nianię. Ja na Twoim miejscu też ![]() Wiecie co, u mnie to jest na odwrót akurat, przed Teściową się nie krępuję, jak mam jakis bałagan, bo ona artystka, nie dba o takie przyziemne sprawy ![]() W sumie to mam w domu czysto, bo nie lubie kurzu, ale często gdzies odkładam rzeczy nie na swoje miejsce i troszkę mam nieład na półkach albo pranie do prasowania leży gdzies na kupie i dojrzewa, Teściówka nic nawet nie zauważy, a moja Mama to to trochę jest na tym punkcie ![]() ![]() Muszę się pilnować jak jest, bo się potem sama np. za prasowanie bierze, a ja nie chcę, żeby coś porządkowała w moim domu ![]()
![]() |
#2074 |
Zadomowienie
|
domi, no ty masz inną sytuacje z tesciową...
ja stosunki mam całkowicie neutralne. poza tym teściowa jest taka że rwei sie do roboty, ugotuje, posprząta... no i serce ma do Lenki przeogromne! poza tym to kobieta która pomimo swojego wieku ( 70 lat) biega po górach jezdzi stopem do Włoch! biega na zajecia uniwersytetu III wieku... i energii ma w sobie tyle co to ja czasami chciałabym mieć połowę! niania ( taka nie byle jaka ) we Wrocławiu bierze 10/15zł za godzinę pracy, godzin w miesiącu jest średnio 168 ... jeżeli mam taką opcję aby przez 4-5 miesięcy tesciowa była z Lenką to schowam na bok jakieś własne wygodnictwo dla dobra dziecka. nie wiem czy dobrze myślę... pinky, mała Mi jest słodziuchna! ...miałam iść na spacer, a mnie się dziecię pospało ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- a gdzie to się kareninka podziewa ??? ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-04-20 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Raczkowanie
|
no i koniec dobrego, Kwiczysława zakończyła spanie to chyba czas na specer.
moja teściowa ( choć właściwie nie jest jeszcze moją teściową ![]() jest przedszkolanką na emeryturze, super ma kontakt z dziećmi, ale mieszka 80km od nas i to może ja troche trudzić. ale sproboje bo głod rysowania w pracowni robi się silniejszy ![]() a jak mowisz Xpresjo niańki we wrocławiu to luksus normalnie zbieram gromade na przechadzkę bo brzydkim zakorkowanym głośnym Nowym Dworze do miłego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Zakorzenienie
|
Zaharia ja nie mogę wprost uwierzyć w te jej włoski
![]() ![]() A co ona tak wcinała ![]() Xpressja nie chciałabym z teściową mieszkać- 3 miesiące były dla mnie traumą ![]() Pinky ale się słodko śmieje ![]() Ech nie wiem jak małego do jarzynowego słoiczka namówić... dzisiaj zjadł 2 łyżeczki, darł się jak nie wiem... i teraz nie wiem czy smak czy konsystencja mu nie pasi... dałam marchew z jabłkiem to zjadł prawie cały słoiczek gadając i plująco wokoło ![]() Jakie smaki Wasze maluchy lubią? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2078 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak ostatnio mały zachorował w swięta to był u nas lekarz bdobry którego trudno sciągnąć i on stwierdził aby mu podac po 4 kropelki - tez mam obiekcje nie pamiętam od kiedy Iza jest na zyrtecu ale miał jakos koło roczku mały nam mniej kicha - choc po wczorajszym deszczu zaczął ponownie Cytat:
co do jedzenia to moze sprobuj na noc kasze/kleik, choc to raczej wiąze sie ze sciąganiem mleka, chyba ze takie z mlekiem, albo wprowdz zupki - ja małemy gotowałam sama i dodawałam kleik, bo tak to szybko głodniał, teraz je z mięsem i jest chyba bardziej pozywna wiec kleiku juz nie dodaje ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- a Kareninke gdzie wcieło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- No walsnie gdzie KARENINA ??? ![]()
![]() |
#2080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2081 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny ja dziś tylko na chwilke nawet nie mam czasu żeby poczytać ale napewno nadrobie puźniej
chce tylko powiedzieć że mojej niuni wychodzą kolejne zęby i to chyba 2 na raz ale troche mi to dziwnie te dziąsła wyglądają mała wścieka się niemożliwie no a te dziąsła są białe i twardawe ale z boku a nie z góry gdzie wychodzi ząb i teraz normalnie nie wiem co myśleć no ale te dwa co już ma to też z boku troche widać białe kurcze nie wiem co o tym myśleć dziś tak gryzła gryzaka że aż zasliniła koszulke do połowy brzuszka tak ta ślina jej lecie no i już wiem czemu taka zmierzła i usnąc ostatnio sama nie umi bo ją te dziąsełka bolą a tak to sama zawsze usypiała i taka fajna pogoda a my tylko godzinke byłyśmy bo marudna jest fest spróbuję zajrzeć do was puźniej laptopa nie wyłączam to bede może jakoś doskakiwac żeby coś odpisać ![]()
![]() |
#2082 |
Zakorzenienie
|
Aniulka współczuje... ja nie wiem czy u ans kok czy ząbki, bo też nie jestem pewna czy czegoś nie widzę.. ale to na 100we nie wiem... ii też miewa takie napady, że rzuca sie jak szlony ale nie na gryzaka a na moje placei tak mega mocno trze i gryzie i slini się wtedy, że szok... Zobaczymy na szczepieniu we twtorek zapytam pediatre...
wogóle ma nadal takie coś przy paznokciu u góry... najpierw wygladało jak mały kaszaczek a teraz widac tam zagojone zadrapanie i to białe i lekko opuchnięte to jest... Co to jest? co z tym robić? nie boli go to... |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Wtajemniczenie
|
kurcze i biegunke ma właściwie może jeszcze nie biegunke ale strasznie żadką kupe już 3 razy dziś robiła rano to taką małą twardą i dwie strasznie luźne czyżby od ząbkowania?
![]() |
#2084 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Wpadłam tylko na chwilkę... Moja córcia nauczyła się przewracać z pleców na brzuszek ![]() Zamówiłam ten bobodent... Na razie nie będę stosować, ale chcę mieć na wszelki wypadek... Ja pytałam naszą pediatrę i powiedziała, że najlepiej jakbym dała radę wytrzymać do skończenia 4 miesiąca przez Paulinę... W końcu takie maluchy też dostają Zyrtec... Jak narazie wzięłam tylko dwie tabletki, bo już było kiepsko ze mną... I tak uważam, że jest super, bo z powodu ciąży i karmienia piersią odstawiłam lek, który brałam przez chyba 7 czy 8 ostatnich lat...
#2085 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() no i wszystkiego najlepszego dla Wikiego ![]() ![]() oraz dla Laury ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | |||||
Zadomowienie
|
heloł
![]() Byłyśmy z Olką u lekarza i uznana jest za bardzo zdrowego bobasa!! Bilirubina jest 1,2. choć norma jest do 1, to lekara nie kazała się tym martwić. Morfologia jest w miarę, choć hgb niska, ale nie tak, żeby Fe podawać. Mam poić soczkami. A z mamą chyba się uda ![]() ![]() Cytat:
i też mi się wydaje że woda nie ma szansdostać się do dróg rodnych. A przecież chyba żadna kobieta jak ma jakąś swędziawę to na basen nie pójdzie, i przecież ta woda traktowana jest kilka razy dziennie jakąś chemią. ![]() Cytat:
![]() żadna opiekunka nie będzie miała tyle serca co babcia!! Cytat:
![]() a kąpielówek się nie zakłada, nam instruktorki powiedziały żeby maluchy tylko w tych pieluchach pływały. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A mama tak, była miło zaskoczona że w końcu zmiękłam ![]() ![]() fajną masz tą teściówkę ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w twoim przypadku to całkiem zrozumiałe :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Zakorzenienie
|
Miałam jeszcze dodać swoje trzy grosze na temat basenu...
Jeszcze nie byliśmy, ale wybieramy się na taki gdzie Panie uczestniczące w zajęciach w wodzie muszą przedstawić ważny wynik badania bakteriologicznego (wymaz z pochwy)...
#2089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyżby do Katowic na Żelazną ? ![]()
![]() |
#2090 |
Zakorzenienie
|
Taaaakkk... Tam się wybieramy...
A chodzicie tam?
#2091 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
uuu a to ciekawe, ale to myślę dobry pomysł. Ja zaczęłam w miarę możliwości kąpać Mi w wannie w wiekszej ilości wody, minę ma wtedy mocno zdziwioną ![]() fajnie, że nie trzeba jednak tych kąpielówek, tego nie wiedziałam. chyba poczekam ąz bede miała zakończony cykl szczepienia i wio do wody. ale boje się rekacju na basenowa wode bo Mi to atopek i co chwile coś wyskakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Zakorzenienie
|
Wybieramy się tam od dwóch miesięcy i dotrzeć nie możemy
![]() Najpierw było za zimno, potem Filuś miał problemy kupkowe, potem remontowanie mieszkania Mamy w weekendy a teraz ja mam stan zapalny ![]() Jak się wyleczę, to myślę że w maju w końcu tam dotrzemy. Swoją drogą Panie muszą mieć aktualny wymaz, a Panowie nie ![]() Przecież oni też mogą przenosić różne choroby ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2093 |
Rozeznanie
|
dzisiaj tez
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziekuje za wszystkie komplementy pod adresem miriam, i moim, i kuchni ![]() ![]() ![]() gucia w piatek bylam na szczepieniu wiec ta biegunka moze byc tym spowodowana ale ![]() ![]() od jutra zmiana kaszki na ta bezmleczna i na ha, a ja juz tak sie cieszylam, bo przeciez juz ja jadlam ser, maslo i nawet czasem wypilam cappuccino.
![]() |
#2094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajomy TŻa prowadzi tam zajęcia i radził, żeby na początek wybrać ładny , słoneczny dzień, bo to jednak może być szok dla organizmu...
![]() |
#2095 |
Zakorzenienie
|
Elalank super, że bilirubina taka niska
![]() A jaką macie hgb? Jestem mega ciekawa jaka nasza będzie po skończeniu Fe. |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie chciałam Ciebie zapytać, gdzie chodzicie na basen w Poznaniu? Bo my też się wybieramy za jakiś czas jak Ala dojdzie do siebie i będzie cieplej. U nas poprawa, Alusia już coraz lepiej oddycha, już prawie bez świstów, ja też do siebie dochodzę ![]() ![]() Ala dzisiaj marudna i słabo jadła, albo zębole albo skok.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas dziś spokój - chyba mieliśmy zębowy przestój - zobaczymy co jutro będzie ![]() Ja też chcę na basen ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() Dzięki dziewczynki (i mężowie dziewczynek ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2098 |
Zadomowienie
|
dzisiaj dzień bez jabłuszka i cisza i spokój...
czyli jabłko w odstawkę, przerwa kilka dni i startujemy z marcheweczką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
Kto mi tu moja "kochana" tesciowa obgaduje
![]() ![]() ![]() ![]() co do tesciowej to jutro moja przychodzi do nas z pierogami i jak tu na nia narzekac ![]() oczywiscie zart ![]() Ale jesli chodzi o te sprawy to tesciowie sie staraja jak moga ![]() ![]() ![]() Przelecialam Was i jakos nie mam weny do pisania... DiTu kliknelam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.