![]() |
#2101 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pryzmy Givenchy
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2102 |
Rozeznanie
|
nie wiem czy moge pytac o porady bo widze tu same znawczynie tego tematu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2103 |
Wtajemniczenie
|
Zobacz sobie opinie nt. podkładów w KWC:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/ Dokładnie tutaj masz najwyżej ocenianie podkłady: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/thebest.php?kat=5 Tu poczytasz o ich właściwościach. Zarówno podkłąd Subli'mine (jest bardzo delikatny), jak i pryzmy (puder sypki, może wygładzać ale nie poradzi sobie z tuszowaniem) nie ukryją dziurek. Jeśli chodzi o jasne podkłady, zapoznaj się z tymi wątkami: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...jasn%B1+cer%EA http://www.wizaz.pl/forum/showthread...jasn%B1+cer%EA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2104 |
Raczkowanie
|
Dzięki, Majade, teoretyczne zgłębienie problemu na pewno pozwoli oszczędzić czas w Sephorze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
owszem kryje, ale w normalnych granicach, nie jest to typ maski na twarz więc raczej dla mniej problemowych skór |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2107 |
Rozeznanie
|
Pakosta dziekuje za wskazowki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2108 |
Rozeznanie
|
jaki efekt na twarzy daja pryzmy??np jesli jest to paletka z rozami i lekkimi fioletami czy zielenia?uff ale mnie to wciagnelo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
LauraS - wszystkie pryzmy po zmieszaniu daja jeden "wysrodkowany" kolor. Oczywiscie mozna uzywac kazdej z kostek osobno, np. przy pudrach Prisme Visage (te czterokolorowe prasowance) nalozyc jedna warstwe zmieszanych kolorow na cala twarz i pozniej jednym, dwoma kolorami z osobna podkreslic kontury twarzy - to sie jednak sprawdza przy pryzmach ciemniejszych, te jasne daja zbyt subtelny efekt, te pudry nie sa kryjace. W ten sam sposob mozesz uzywac rozu (w srodku kazdej pryzmy jest schowany plaski pedzelek), czyli omiatac pedzelkiem wszystkie kostki na raz i ten zmiksowany kolor nalozyc na policzki lub nabrac na pedzelek jeden, dwa wybrane kolory i w taki sposob nakladac roz.
Skoro masz bardzo jasna karnacje, to proponuje ci pastele lub najjasniejsze beze z pudrow prasowanych i sypkich. Aha, pudry z wielokolorowymi kostkami (pastele) mimo iz maja kilka "nie twarzowych" kolorow, czyli zielen, blekit, fiolet to po zmieszaniu daja jasny "bialawy", transparentny puder i nie musisz sie obawiac efektu teczy na twarzy. Co do podkladow Givenchy, to osobiscie jeszcze ich nie znam ale jest wybor wsrod jasnych odcieni w tonacji rozowej. Zastosowanie - Prisme Visage i Prisme Libre, to po prostu pudry prasowane i sypkie, uzywa sie ich dokladnie tak samo jak kazdego innego pudru, ich efekt wizualny, czyli podzielenie pudru na kilka zgranych kolorow to czesciowo wymyslny design, a czesciowo pomoc przy modelowaniu twarzy. Pozostale palety Prismissime to w wiekszosci cienie do powiek (oprocz pasteli Pastel Bloom, rozowo-zlotych Skin Fusion i brazowo-zlotych Harmonie Sunset, ktore sluzyly za brazer). Napisz, ktore konkretne palety cie zainteresowaly i co chcesz o nich wiedziec,a na pewno wspolnymi silami do czegos dojdziemy ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2110 |
Rozeznanie
|
Vril dzieki za fachową poradę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2111 |
Raczkowanie
|
vril -tez w sumie jestem laikiem jesli chodzi o pryzmy.Zainteresowalmniek olor pudru 03 elegant beige.Jestem typem lato ,interesuje mnie odcien wlasnie bezowy nie jakas pomarancza czy roz zolc, delikatny raczej dla odswiezenia skory niekrycia.Jaki efekt uzystka 03? Czy moze powinnam szukacinnego kolorku?
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
No bez takich, nie zawstydzac majestatu i nie kadzic
![]() LauraS. z sypkich pryzm powinny byc odpowiednie Light Pastel lub Soft White, a z prasowanych Beautiful Pastel, Chic White lub (ewentualnie) Elegant Beige. Mozesz jeszcze rozejrzec sie (ale to wylacznie w sklepach zagranicznych lub on-line) za limitowankami Brigtening White Prism Mat Pastels lub Pearly Whites. Na pewno jeszcze ktos sie wpisze do watku i doradzi ci ![]() Laura napisz moze jakich pudrow uzywasz teraz lub uzywalas wczesniej. Trafniej bedzie cos dobrac znajac pasujacy ci odcien. Avialle - Elegant Beige ma kilka wizazanek i uzywaja ich do modelowania, moze sie rowniez wpisza i ci doradza. Ja osobiscie nie mialam z nimi stycznosci, moge tylko gdybac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2113 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcia pryzm dla bladolicych (już kiedyś wklejane) - sypkie nr 01 i 05, prasowane nr 01 i 02:
Edytowane przez agnieska Czas edycji: 2007-08-12 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2114 |
Raczkowanie
|
elegant beige chyba cimeny jest w takim razie.To cos w tej tonacjijasniejszego?
![]() |
#2115 |
czyli Endżi
|
Nie powiedziałabym że jest ciemny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Raczkowanie
|
Hmmkurcze wole cool beige ale nie moge tego znalesc u siebie wmiesie anina allegro
![]() |
#2117 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
http://us.strawberrynet.com/makeup.a...d=314&goChar=G |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2118 |
Rozeznanie
|
A wiec tak po pierwsze ledwo widze na oczy i juz wszytskie kolory mi sie zlewaja wiec chyba oszalałam na punkcie przym
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2119 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a slyszalyscie juz cos o nowych pryzmach:
Prisme Foundation ? Jakby nie bylo juz polowa sierpnia, a ja przewalam google i nic ![]() Nawet na stronie Givenchy nie ma informacji.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2121 |
Rozeznanie
|
Ptaszynko ja znalazlam Prisme foundation tyle ze na jakiejs hiszpanskiej stronie gdzie niewiele rozumiem ale widze juz ze sa sliczne i sporo kolorkow do wyboru
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2122 |
Rozeznanie
|
czy dałoby rade zmieszac tak kolorki zeby lekko brazowym kolor nalozyc po bokach twarzy zeby ja zwęzić a róz ukosnie pod kosci policzkowe?doradzicie mi cos apropo kolorow i modelowania pryzmami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2123 | |
Zadomowienie
|
W Urodzie byla malutka wzmianka,ale nic poza tym
![]() Cytat:
![]() Kurcze,ale mam na nie ochote ![]()
![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Ja też jeszcze nie widziałam w sklepach nowych Prisme Foundation.Ciekawe kiedy wejdą na nasz rynek
![]() Laura, co do cieniowania i modelowania sypkimi pryzmami to sprawa jest o tyle utrudniona, że musiałabyś bawić się w zaklejanie poszczególnych otworów w pudełku, a to do przyjemności przy każdej aplikacji nie należy. Co innego, kiedy ma się dwa różne odcienie (opakowania). Jeśli zaś chodzi o prasowańce, tu sprawa jest już łatwiejsza. Dołączonym, płaskim pędzlem można nabierać kolory dowolnie lub mieszać. Na marginesie: w sprawie modelowania twarzy polecam wątki: o różach i drugi dotyczący brązerów. Jeśli chodzi o komfort stosowania, moim zdaniem ciężko porównywać produkt sypki i prasowany, oba mają swoje wady i zalety. Co użytkowniczka to inne preferencje i oczekiwania, więc myślę, że czeka Cię jednak wyprawa do perfumerii z kolorówką Givenchy abyś mogła sama pomacać różne wersje. I proszę, edytuj swoje posty (można dopisywać tekst do wcześniej wysłanych postów).
![]() |
#2125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobno od polowy sierpnia ![]()
![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
![]() Dziewczyny, mam nadzieję, że szczęściara, która pomaca je wreszcie jako pierwsza opisze wrażenia ![]()
![]() |
#2127 |
czyli Endżi
|
Też jestem zdania, że modelowanie buzi pryzmami (zarówno sypkimi jak i prasowanymi) to raczej nie do końca trafiony pomysł. Według mnie służą do tego - i jednocześnie dają najlepsze efekty - żeby tym pudrem "opruszyć" całą buzię. Do modelowania policzków w moim przypadku sprawdził się róż pryzmatyczny w kolorze Smilling Brown
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
![]()
A ja sie chcialam upewnic - prisme again chic white nie sa dostepne w Polsce? Jesli nie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2129 |
Rozeznanie
|
Majade u mnie już chyba są. Dzis się wybieram to je obmacam i dam znać czy sa kremowe czy bardziej pudrowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.