Mamusie majowe 2019, część 3 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-11, 20:14   #2101
Pomaranczowacytryna
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem że ten temat już był ale czy któraś z Was ma wiedzę na temat smoczków i smoczków do butelek? W ofercie pełno jakichś dynamicznych anatomicznych ortodontycznych a ja dalej nie wiem który kupić by był najlepszy i nie zrobił krzywdy uzębieniu dzieciątka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To zależy od dziecka. My używaliśmy lovi. Nuk i avent odrzucił. Moja bratanica znowu akceptowana tylko kauczukowe (te pomarańczowe). A są dzieci co nie akceptują wcale. Moja ortodontka twierdziła, że dla zębów nie ma znaczenia jaki smoczek tylko jak długo. Ze niby najlepiej wcale ale jak już to max do 1 roku życia. Dla zgryzu najlepsze jest picie ze szklanki /kubka a nie ze smoczka.

Pomaranczowacytryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-11, 20:27   #2102
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Agata bo ciężko doradzić. Mój syn wszystkimi pluł, pasował mu tylko taki tradycyjny kształt, kauczukowy, nie pamiętam jakiej firmy. Córka tylko sylikonowy. Ja wybierałam uspokajające chyba.
A z zębami to tak, że syn ma lekką wadę zgryzu wrodzoną. Zęby w miarę prosto rosną, tylko szczęka źle ustawiona. Nosi aparat taki zdejmowany i szykujemy się na stały. O ile się nie zbuntuje tż ma podobną szczękę, nic nie prostował, dramatu nie ma, tyle że uśmiech niehollywoodzki
Córka już tej wady nie ma. A co do prostych zębów to ciężko stwierdzić bo ma dopiero dwa stałe
Ja smoczka nie miałam, a zęby miałam krzywe, też nosiłam aparat. Mój brat smoczkowy, zęby proste.
Więc ja wychodzę z założenia, że co ma być to będzie, ale smoka dam, bo on czasem życie ratuje

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

A no i my odstawialiśmy smoczka jakiś miesiąc, dwa po pójściu do żłobka, jak już się dzieci oswoiły w miarę. Syn miał gdzieś 18 mcy, córka 14.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-11, 20:28   #2103
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Agata bo ciężko doradzić. Mój syn wszystkimi pluł, pasował mu tylko taki tradycyjny kształt, kauczukowy, nie pamiętam jakiej firmy. Córka tylko sylikonowy. Ja wybierałam uspokajające chyba.
A z zębami to tak, że syn ma lekką wadę zgryzu wrodzoną. Zęby w miarę prosto rosną, tylko szczęka źle ustawiona. Nosi aparat taki zdejmowany i szykujemy się na stały. O ile się nie zbuntuje tż ma podobną szczękę, nic nie prostował, dramatu nie ma, tyle że uśmiech niehollywoodzki
Córka już tej wady nie ma. A co do prostych zębów to ciężko stwierdzić bo ma dopiero dwa stałe
Ja smoczka nie miałam, a zęby miałam krzywe, też nosiłam aparat. Mój brat smoczkowy, zęby proste.
Więc ja wychodzę z założenia, że co ma być to będzie, ale smoka dam, bo on czasem życie ratuje
Oj ratuje...ale czasem były takie momenty że co smok wypadał to był krzyk, czasem to miałam chęć na taśmę przykleić
Ja ponoć smoczka mało używałam a na stałe zęby i tak aparat musiałam mieć, do dziś pamiętam, miałam niebieski z brokatem, na górne zeby, nie znosiłam ustrojstwa

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-11, 20:32   #2104
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

No ja mam nadzieję, że mój syn się zdecyduje i przemęczy jeszcze póki młody, ale rozumiem, że nie jest to w młodości spełnienie marzeń nie będę go naciskać, najwyżej założymy później jak sam poczuje potrzebę.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-11, 20:38   #2105
agadzie
Zakorzenienie

Pewnie że tak, aparat stały można założyć zawsze, na szczęście nie ma limitu wieku, choć chyba faktycznie im wcześniej tym lepiej...
Ja już w łóżku, jak to dobrze że moje dziecię chodzi wcześnie spać, mam wieczory dla siebie..wprawdzie teraz za bardzo nie mam mocy, i zazwyczaj o 21-21.30 jestem.juz w łóżku, ale i tak sama świadomość

Stary 2019-02-11, 20:42   #2106
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie też tego nie rozumiem. Matka mojego tżta ma cukrzycę i musi badać sobie cukier z palca. Oczywiście insulinę bierze. No więc dziwne to wszystko bo wychodzi na to że te wyniki może też mieć zawyżone....
A Ty miałaś pobieraną z żyły i Ci wyszła cukrzyca? Przypomnij mi..

Mi z żyły wyszłedl wynik po 2h przekroczony o 10, reszta w normie. Mam mierzyć cukry 6xdziennie i dieta. Poki co i oby tylko tak. A jeszcze lepiej, jedni lekarze przy cukrzycy uznają normę na czczo do 100, inni do 95, a jeszcze inni do 90 - wyniki z glukonetru. Koniec końców - loteria. Bo jedna osoba z takimi samymi wynikami będzie miała insulinę, a inna już nie.

A żeby było ciekawiej po tych 'zalecanych" posiłkach mam wyższy cukier niż po zwykłym obiedzie.

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka[COLOR="Silver"]

[/QUOTE]

Edytowane przez Eceea
Czas edycji: 2019-02-11 o 20:43
Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-11, 20:59   #2107
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja smoczek brałam z lovi i z aventu. Zwykły jakiś classic, bez przepłacania Najlepiej odstawić około 6-8 msc kiedy dzieciak nie ma jeszcze wykształconej pamięci, że jak coś znika to wystarczy poszukać (drzeć jape na pół osiedla) My odstawilismy po pierwszych urodzinach, tylko z powodu naszej wygody podróżowania w spokoju miał go tak długo. Dostał smoczka jeszcze w szpitalu. Karmiłam cyckiem, gada aż za dużo, żadnych wad nie ma ale myślę, że tu może być loteria po prostu - jeden dzieciak ze smoczkiem gada i nie ma wad, a drugi bez smoczka musi być od początku pod opieką logopedy. Ot nie ma reguły, ale smoczek, o ile nie zatyka buzi non stop, tu ma chyba mało do krzywdzenia.

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-02-11, 21:17   #2108
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Szczerze? Nie wiem. Ja brałam takie które mi się podobały wizualnie, nie patrzyłam czy są jakieś tam wypukłe czy wklęsłe jedynie te od lovi wzięłam bo miały jakieś wypustki które niby przy ząbkowaniu miały pomagać, łagodzić w sensie.

Miałam to samo. Wybór smoczma:lovi, ładny wzór, inny niż poprzednio
A co pisze producent o każdym z nich?

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
No ja mam nadzieję, że mój syn się zdecyduje i przemęczy jeszcze póki młody, ale rozumiem, że nie jest to w młodości spełnienie marzeń nie będę go naciskać, najwyżej założymy później jak sam poczuje potrzebę.
Aparaty teraz modne to nie to co 20 lat temu że 1 dziecko na podstawowke miało i reszta się śmiała
Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Pewnie że tak, aparat stały można założyć zawsze, na szczęście nie ma limitu wieku, choć chyba faktycznie im wcześniej tym lepiej...
Ja już w łóżku, jak to dobrze że moje dziecię chodzi wcześnie spać, mam wieczory dla siebie..wprawdzie teraz za bardzo nie mam mocy, i zazwyczaj o 21-21.30 jestem.juz w łóżku, ale i tak sama świadomość

Nie wiem kiedy lepiej.. Ja zrobiłam za czasów "młodej dorosłości". Niedopilnowalam, wyjazdy, staże, ujemujedzikieweze... Mogłabym założyć raz jescze bo większość wady wróciła :/

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja smoczek brałam z lovi i z aventu. Zwykły jakiś classic, bez przepłacania Najlepiej odstawić około 6-8 msc kiedy dzieciak nie ma jeszcze wykształconej pamięci, że jak coś znika to wystarczy poszukać (drzeć jape na pół osiedla) My odstawilismy po pierwszych urodzinach, tylko z powodu naszej wygody podróżowania w spokoju miał go tak długo. Dostał smoczka jeszcze w szpitalu. Karmiłam cyckiem, gada aż za dużo, żadnych wad nie ma ale myślę, że tu może być loteria po prostu - jeden dzieciak ze smoczkiem gada i nie ma wad, a drugi bez smoczka musi być od początku pod opieką logopedy. Ot nie ma reguły, ale smoczek, o ile nie zatyka buzi non stop, tu ma chyba mało do krzywdzenia.

Też słyszałam że 9mcy to idealny wiek. Jak się nie uda to równie łatwo podobno na 2rz. Ale nie wiem. Nie tesotwalam. Tzn mój sam odrzucił smoka koło właśnie 9mca

Mi logopeda tłumaczyła że ciężko ocenić dziecko które chodzi w dużej mierze że smoczkiem. Kolo roku język ma się pionizowac. Mając duża część dnia smoczkek po prostu ogranicza się na to szanse.
Ale fakt. Później ciężko doszukiwać się czy problem i tak i tka by byl... Pytanie w jakim stopniu

Muszę poszukać ładny smoczek

Stary 2019-02-11, 21:19   #2109
butterfly20
Zakorzenienie

To prawda z tymi skoczkami, ze lepiej,jak się nie używa wcale, chociaż z tego co wiem nie na to takiego Znaczenia jak nie ma jeszcze zębów.

Ogolnie jeśli dziecko pije z butli to najlepiej jak najszybciej się da przestawić je na kubek 360, bidon z rurka lub kubek-najlepiej próbować już przy rozszerzaniu diety.

Co do uspokajających to w życiu nie patrzyłam na kształt, tylko na rozmiar.ale to już pisałam tutaj miliard razy, ze jak najmniejszy i tusi smoczek siadł od razu, a Zosi wcale i nie kombinowałam wtedy z żadnymi kształtami, tylko uznałam, S lepiej jak nie chce

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-11, 21:21   #2110
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
To prawda z tymi skoczkami, ze lepiej,jak się nie używa wcale, chociaż z tego co wiem nie na to takiego Znaczenia jak nie ma jeszcze zębów.

Ogolnie jeśli dziecko pije z butli to najlepiej jak najszybciej się da przestawić je na kubek 360, bidon z rurka lub kubek-najlepiej próbować już przy rozszerzaniu diety.

Co do uspokajających to w życiu nie patrzyłam na kształt, tylko na rozmiar.ale to już pisałam tutaj miliard razy, ze jak najmniejszy i tusi smoczek siadł od razu, a Zosi wcale i nie kombinowałam wtedy z żadnymi kształtami, tylko uznałam, S lepiej jak nie chce
Matko jak ja czasem pragnelam by mój chciał smoczek... Ode mnie dopiero koło 3mca łaskawie wziął...

Szukam smoczka. Aukvja "dynamiczny ortodontyczny". W opisie "dynamiczny smoczek uspokajający"
Wychodzi na to że lovi ma 1 rodzaj dynamiczny ortodontyczny uspokajający...

Stary 2019-02-11, 21:22   #2111
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Miałam to samo. Wybór smoczma:lovi, ładny wzór, inny niż poprzednio
A co pisze producent o każdym z nich?

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Aparaty teraz modne to nie to co 20 lat temu że 1 dziecko na podstawowke miało i reszta się śmiała Nie wiem kiedy lepiej.. Ja zrobiłam za czasów "młodej dorosłości". Niedopilnowalam, wyjazdy, staże, ujemujedzikieweze... Mogłabym założyć raz jescze bo większość wady wróciła :/

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Też słyszałam że 9mcy to idealny wiek. Jak się nie uda to równie łatwo podobno na 2rz. Ale nie wiem. Nie tesotwalam. Tzn mój sam odrzucił smoka koło właśnie 9mca

Mi logopeda tłumaczyła że ciężko ocenić dziecko które chodzi w dużej mierze że smoczkiem. Kolo roku język ma się pionizowac. Mając duża część dnia smoczkek po prostu ogranicza się na to szanse.
Ale fakt. Później ciężko doszukiwać się czy problem i tak i tka by byl... Pytanie w jakim stopniu

Muszę poszukać ładny smoczek

Ja nie miałam stałego tylko taki wyjmowany ale miałam jedynie wysunięte jedynki w górnej szczęce, plus na kilka zębów nie starczyło miejsca w szczęce i musiałam mieć usuwane.
Apropo smoczkow, dla malej też już mam upatrzone, śliczne wzorki znalazłam, w pszczółki nuk. A co tam pisze producent oprócz że od 0-6 miesięcy to nie wiem

Stary 2019-02-11, 21:26   #2112
butterfly20
Zakorzenienie

Moja starsza kochała smoczek i pozbyliśmy się go dopiero,kiedy miała około półtorej roku. Z butli Piła sporadycznie mleko jak gdzieś wychodziłam.natoniast jak już stabilnie siedziała i roZszerzalismy dietę to uczyliśmy pic wodę z kubka. Zero problemów z mówieniem, tutaj wręcz była bardzo do przodu, Zero problemów logopedycznych. Zeby ma proste ,ale ostatnio dentystka mówiła, ze może ortodonta Zobaczyć na zgryz.mlodsza nigdy smoka ani butli,łyżeczka Piła mleko jak dobrze poszło przy rozszerzaniu diety dobrze jej szło picie wody,ale przez rurkę z gadaniem również żadnych problemów,zeby proste i póki co dentystka mówiła,ze zgryz ok.

Stary 2019-02-11, 21:33   #2113
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wiem że ten temat już był ale czy któraś z Was ma wiedzę na temat smoczków i smoczków do butelek? W ofercie pełno jakichś dynamicznych anatomicznych ortodontycznych a ja dalej nie wiem który kupić by był najlepszy i nie zrobił krzywdy uzębieniu dzieciątka

Ja mam dynamiczne z Lovi i Avent, a do butelki Medela Calma. Ale szczerze mówiąc, nie zgłębiałam specjalnie tematu, wzięłam co mi wpadło w ręce
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-11, 21:34   #2114
sQuaara
Zakorzenienie

U nas to w ogóle... Smoczek tylko do drzemek, nie na nic, nie na uspokojenie. Od ok3 do 9mcs. Butli zero. Przy rozszerzaniundiety kubek lub bidon.
Cyc długie miesiące bez żadnych problemów.
Na 1.5 roku trafiliśmy do chirurga od wedzidelek. Za głowę się lapal że nam się kp udało i że pewnie na papkach wciąż jesteśmy. Nie mógł uwierzyć w blw z powodzeniem odd 6mz..
Maly miał tak beznadziejne oba wedzidelka. Gdyby lekarz nie widział nas kp przed gabinetem to by mi nie uwierzył - to jego słowa

Stary 2019-02-11, 21:35   #2115
Eceea
Zakorzenienie

Ależ to było urocze IMG_20190211_185420.jpeg

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-02-11, 21:38   #2116
butterfly20
Zakorzenienie

Ogolnie to ja się cieszyłam, ze Zośka nie chciała smoka bo czasem bywa problem,jak się taki gdzieś zgubi a dziecko w szloch no i jednak mieliśmy problem z oduczeniem Tusi...teraz zobaczymy jak będzie,może jednak okaże się niezbędny,ale póki co nie kupuje i wiem, ze w niektórych szpitalach nie wolno w ogóle smoczka mieć, położne ochrzaniaja, bo jest szkoła,Ze używanie smoczków zaburza odruch ssania ( u nas się w ogóle nie sprawdziło )- także jak coś to raczej je chowajcie

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

O właśnie sq,to tez ważna sprawa tusia tez miała do zasypiania a potem wypluwała lub jej wyciągałam. Co innego tez jak dziecko ma ten smoczek na krótko, a ja nie raz widuje dzieci, które maja go po kilka godzin dziennie,przy zabawie itp.

Stary 2019-02-11, 21:45   #2117
sQuaara
Zakorzenienie

Najgorzej jak właśnie w salach zabaw widzę dzieci ok 2lat. Smoczek w japie. Między zębami. Nie ssie ale ma w japie.
Koleżanki synek taki był. Jak mówiła że mu zabiera to brał za uchwyt. Robił. 5-10 mocnych zassan (jakby na zas) i oddawał. Mimo że 1h chodził i ani chwilę nie ssal tylko trzymał w buzi... Bez sensu.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Ja teraz wlsnsie nie wiem czy brać bo i tak robię zamówienie. Czy olać i kupić jak będzie trzeba... Do szpitala na pewno nie wezmę. Bez sensu.
Mi się najbardziej przy młodym by przydał na spacerach. Ale gowniak ode mnie nie chciał :/ od taty super. Od mamy nie...:/ darl ta jape.. A ja dalej jak 15min od domu nie mogłam odejść... Każda dziurę w drodze znałam w pobliżu donu :/

Stary 2019-02-12, 00:51   #2118
AgataAgata9090
Zadomowienie

No ja właśnie chciałam kupić jakiś na wszelki wypadek choć nie jestem zbytnio przekonana do smoczków. Wolałabym by był bez smoczka ale wiem że może być bez niego ciężko natomiast jak widzę te nazwy dynamiczny ortodontyczny itd to mózg mi się lasuje wezmę jakiś jeden/dwa ale będę starała się nie dawać.

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-12, 05:38   #2119
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cześć, ja już dziś na nogach... Kolejna noc, w której 30 min spałam - 30 szukałam idealnej pozycji do snu. Tragedia.
Szykuje się na krzywa.... Ale mi w brzuszku burczy.

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-12, 06:53   #2120
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
Cześć, ja już dziś na nogach... Kolejna noc, w której 30 min spałam - 30 szukałam idealnej pozycji do snu. Tragedia.

Plusem krzywej jest to że bardzo szybko przestajesz być głodna i trzyma tak długo że do domu zdążysz wrócić

Ja wyprawilam małego do żłobka i nie wiem czy spać czy nie spać dalej...

Stary 2019-02-12, 07:21   #2121
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
Mi z żyły wyszłedl wynik po 2h przekroczony o 10, reszta w normie. Mam mierzyć cukry 6xdziennie i dieta. Poki co i oby tylko tak. A jeszcze lepiej, jedni lekarze przy cukrzycy uznają normę na czczo do 100, inni do 95, a jeszcze inni do 90 - wyniki z glukonetru. Koniec końców - loteria. Bo jedna osoba z takimi samymi wynikami będzie miała insulinę, a inna już nie.

A żeby było ciekawiej po tych 'zalecanych" posiłkach mam wyższy cukier niż po zwykłym obiedzie.

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka[COLOR="Silver"]

[/QUOTE]

No i normy też są różne. Wczoraj mi jeszcze koleżanka wysłała zrzut ze swojego labo i tam bym nie przekroczyła. Ja u siebie norm nie mam, więc zależy co przyjmie lekarz za normę i albo wyląduje u diabetologa albo zostanie to potraktowane łagodniej. Zobaczymy!

Dzień dobry

Ja mam smoczek i butelkę z Aventa. Smoczek wzięłam, bo był w dobrej cenię, a butelkę dostałam. Nie kupuje nic innego na razie, zobaczymy jak będzie.

A co do aparatu to radzę skonsultować wadę z orto za dziecka. Bo ja mam taką sytuację, że wad mam kilka zgryzu w różnych płaszczyznach (nie rzuca się to w oczy, ale zęby na tym cierpią) w tym nie wszystko już da się naprawić u mnie jako dorosłej, a za dziecka można było sobie z tym poradzić. Teraz żeby to ogarnąć wypadałoby mi złamać szczękę i ustawić jak trzeba (tak mi powiedział mój orto), ale daruje sobie już. Zamierzam być uważniejsza w przypadku swojej pociechy.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-12, 07:22   #2122
Monia858585
Rozeznanie

Hej.

Powodzenia na krzywej ☺

Co do smoczków . Ja mam jeden z lovi dynamiczny. Jest napisane ze nie zaburza odruchu ssania. Butelkę też z lovi, jedną sztukę. I tyle. Jak będzie trzeba to się dokupi.

Mój syn wogole nie chciał smoczka. Także zobaczymy jak będzie teraz.

Ale u nas śniegu nasypało!!
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-12, 07:31   #2123
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Plusem krzywej jest to że bardzo szybko przestajesz być głodna i trzyma tak długo że do domu zdążysz wrócić

Mi się nawet wczoraj cały dzień jeść nie chciało taka zamulona byłam

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:

Kciuki za krzywą!
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-02-12, 07:37   #2124
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Dzięki! Właśnie się męczę, fuj!1549957014002.jpeg

Stary 2019-02-12, 07:41   #2125
sQuaara
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86490204]Mi się nawet wczoraj cały dzień jeść nie chciało taka zamulona byłam

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Kciuki za krzywą![/QUOTE]A jak dziś się czujesz?
Cytat:
Dzięki! Właśnie się męczę, fuj!Załącznik 7663087

Moje było jakieś bardziej białe... Chyba nie pomieszalam zbyt sumiennie..

Co do smoczkow to nawet najlepszy zepsuje laktacje jak będzie się dawało go za często zamiast piersi. Choćby miał kształt robiony na zamówienie w postaci brodawki matki

Wstaje. Zrobię sobie domowe spa, jakieś mega śniadanie, muszę się chwilę pocieszyć l4, choć mam nadzieję że mały poszedł do zloba na dłużej

Stary 2019-02-12, 07:44   #2126
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Moje przygotowała pielęgniarka z Medicover. Nie musiałam nic kupowac, dostałam gotowe od nich. Wypiłam, ohyda. Jestem bliska oddania ten glukozy....

Stary 2019-02-12, 08:02   #2127
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Moje przygotowała pielęgniarka z Medicover. Nie musiałam nic kupowac, dostałam gotowe od nich. Wypiłam, ohyda. Jestem bliska oddania ten glukozy....

Patrycja, trzymaj się! Dasz radę
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-12, 08:04   #2128
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Patrycja trzymaj się! Bo będziesz musiała powtarzać, a nie wiem co gorsze.

Ja mojemu zabierałam smoczka w porze aktywności. Ale to było dla mnie takie logiczne, że jak mam z dzieciakiem pogadać czy jak ma się uśmiechnąć jak mu coś buzię zatyka.

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-12, 08:11   #2129
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Patrycja,
Mnie na szczęście nie zmuliło, jakoś wytrwałam...
Co z tego jak w pn powtórka.
Też mi się nie chciało jeść przez długi czas.
Za to dzisiaj jestem jakaś bez siły i nie do życia ...
Z (w miarę) dobrych wiadomości, to okazało się że chyba dostanę podwyżkę. Spoko, tylko co z tego jak na zwolnieniu jestem. Więc i tak odczuje dopiero jak wrócę do pracy :/

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-12, 08:34   #2130
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Dzięki za słowa otuchy. Zaraz mija godzina i drugie pobranie krwi. Boli mnie głowa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości