![]() |
#2101 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy marcowe 2019 - cz. 9
Teraz sobie przypomniałam, że u mnie w szpitalu było tak, że jezeli mama chciała oddać dziecko na noc to oni nie przywozili dziecka na karmienie tylko dawali mm. Nie było nawet opcji, nawet jak mama chciała. Dla mnie to kompletne nieporozumienie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Pamietam jak pierwszej nocy nie mogłam przystawić małej i zadzwoniłam po pielęgniarkę to ta na mnie wyskoczyła, ze to tylko na emergency mam wołać.
W Irlandii ogólnie mało kobiet karmi piersią. Irlandki cenią sobie wygodę dać butle i spokój. Ogólnie jestem szczęśliwa, ze nasza droga mleczna jeszcze trwa ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#2103 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
Zuzia mi spadła z łóżka na panele
![]() ![]() Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obserwuj, nie daj spac przez 2 godz, jakby byly jakies wymioty albo inne niepokojace rzeczy odbiegajace od jej zachowania to natychmiast szpital ![]() U nas skonczylo sie na placzu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja sobie wczoraj guza nabiła na czole, aż ma sine. Najlepsze że nie jestem pewna kiedy. Walnęła głową o drewniane oparcie łóżka ale nawet nie zapłakała, obstawiam że wtedy sobie nabiła. Ale jak poszłam do łazienki na chwilę a ona leżała na macie to nagle był stuk a później płacz, jak podlecialam to normalnie leżała na brzuchu tak jak wcześniej więc nie wiem w sumie czy się czymś uderzyła czy nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ech tak się martwię... Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie jechała, chyba żeby się coś działo (długi płacz, wymioty, dziwna senność, cokolwiek) to bezwzględnie tak.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam to uczucie, bedzie trwalo pare dni ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od tego nieszczęśliwego wypadku jest taka sama jak była, zobaczymy jutro. Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#2111 |
Zadomowienie
|
Smerfetka to chyba drugi raz czy coś pomieszałam? Jak to się stało?
![]() Mój tż dzisiaj na noc posmarował małemu pupę pharmacerisem SPF 50 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie bieluska pupka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2113 |
Konto usunięte
|
Smerfetka współczuję
![]() Moja mendka się dziś nie dała odłożyć do łóżeczka, więc śpi na dużym łóżku, otoczona poduszkami, pod okiem kamery.. ![]() Dziś na cmentarzu miałam ją w chuście, już ciężki kloc jest, trudno mi było ustać tak w miejscu z takim obciążeniem. Czułam się znowu jak w ciąży xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2114 |
Raczkowanie
|
Smerfetka przeżycie dla matki okropne. Dużo sił dla Ciebie🤗Teraz trudny etap,bo maluchy ruchliwe i w ułamku sekundy położenie zmieniają.
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Minia, nie opali czy nie odparzy, męską logiką na jedno wychodzi😉 Aska, jak ubierasz malutką do chusty w taką pogodę? Ania, dziękuję za info o Waszym BLW. Stresuje mnie to krztuszenie i u nas w większości papki i siatka z jabłkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Martwię się czy jej się tam w środku głowy nic się stało ![]() ![]() Ale oprócz płaczu, czerwonej główki i guzka który chyba zszedł bo szybko jej zimne przełożyłam i chwilę leżała na zimnym kocu głową.Zobaczę jak w dzień będzie.[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;87296281]Smerfetka współczuję ![]() Moja mendka się dziś nie dała odłożyć do łóżeczka, więc śpi na dużym łóżku, otoczona poduszkami, pod okiem kamery.. ![]() Dziś na cmentarzu miałam ją w chuście, już ciężki kloc jest, trudno mi było ustać tak w miejscu z takim obciążeniem. Czułam się znowu jak w ciąży xD[/QUOTE] Cytat:
![]() Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
Smerfetko, tule mocno
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#2117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#2118 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Smerfetko współczuję stresu o córeczkę, ona szybko o tym upadku zapomniała,ale i tak człowiek się zamartwia. Będzie dobrze,skoro zachowuje się jak zwykle Pozdrawiam chorobowo, w czwartek tak mnie ścięło, wieczorem zaczęło mną telepać z zimna, gorączka mimo leków trzymała się aż do popołudnia następnego dnia. Nie miałam siły zająć się dziećmi,mała brałam tylko do karmienia i oddawałam zaraz mężowi. Chyba mnie jakiś wirus atakował, bole mięśniowe, gardła. Dziś dużo lepiej,ale już nie pamiętam kiedy byłam tak chora! Syn też chory,kaszle od 2 tyg, opryszczka mu wyszła z osłabienia. teraz się boje nie tylko o to czy dopadnie go ospa ale też o to żeby mała się wirusem opryszczki nie poczęstowała. Okropny mamy czas ostatnio. Aaaa jeszcze Alicja wczoraj miała stan podgorączkowy i spelnia funkcje mopa ze spryskiwaczem przy pełzaniu, tak się ślini na zęby! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2120 |
Raczkowanie
|
Aska, dzięki z a info,będę z nosidłem wychodzić i zastanawiałam się, jak ubierać.
Baja zdrowiejcie i choroby niech omijają szerokim łukiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A podobno opryszczka większość osób ma dopiero w wieku nastoletnim.. pierwszy raz dopadła synka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to nic dobrego. Szczesliwie mało dzieci choruje. Moja córka jeszcze nie miała. Co nie znaczy że nie jest zarazona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;87296281]Smerfetka współczuję ![]() Moja mendka się dziś nie dała odłożyć do łóżeczka, więc śpi na dużym łóżku, otoczona poduszkami, pod okiem kamery.. ![]() Dziś na cmentarzu miałam ją w chuście, już ciężki kloc jest, trudno mi było ustać tak w miejscu z takim obciążeniem. Czułam się znowu jak w ciąży xD[/QUOTE]W takich sytuacjach chusta jest chyba i tak wygodniejsza niż wózek. My nadal w gondoli. Wczoraj 3 h spaceru i cale przespane. Dziś 1,5 h i też cały czas spał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2019-11-02 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Tydzień temu mieliśmy chrzciny. Wszystko się super udało, Wojtuś mega grzeczny, tylko ostatnie 5 minut w kościele się wkurzał (ogłoszenia duszpasterskie), bo już miał dosyć. Sam chrzest pięknie, nie zapłakał wcale jak go polewali wodą, w tym czasie próbował księdzu zabrać mikrofon:P ![]() Od poniedziałku natomiast siedzę z dzieciakami u moich rodziców, jeszcze cały przyszły tydzień zostaniemy. Ogólnie spoko, mama trochę pomaga mi z dziećmi, chociaż nie jakoś dużo, bo sama ma masę zajęć. Niby jest na emeryturze, ale udziela korepetycji, chodzi na kurs z angielskiego itp. Dzieciaki w miarę, chociaż starsza córka mocno upierdliwa momentami i marudna. Ja nie wiem, kiedyś była taka fajna, a teraz mam wrażenie że 80% czasu to fochy i marudzenie. Czasem człowieka już coś trafia. Wojtuś grzeczny, ale w noworodka się zamienił znowu i w nocy je co 3 godziny, z zegarkiem w ręku. A potrafił spać 8-9 godzin bez jedzenia. Coraz częściej podnosi dupkę na macie i się buja, więc myślę, że jeszcze trochę i zacznie zwiedzać dom. Na razie do tyłu się przesuwa Ale z minusow - dzisiaj znowu Wojtek obudził się z zawalonym nosem. Czekam na lato, bo te choroby mnie w końcu wykończą. Normalnie niekończąca się opowieść. Ja nie oboje, to przynajmniej jedno chore. Mniej lub bardziej, ale nie zdrowe w 100%. Linka - my już jakiś czas w spacerówce, i w sumie mam wrażenie, że wyszło nam to na gorsze. W gondoli młody też grzecznie leżał, nie buntował się itp, teraz w spacerówce trochę się wkurza, denerwuje itp. No ale inna sprawa, że teraz najczęściej wychodzę z nim na spacer pomiędzy drzemkami, więc pewnie go unieruchomienie irytuje. Jak teściowa z nim poszła w porze drzemki, to też jej prawie 3 godziny przespał:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2125 |
Konto usunięte
|
U nas też katarzysko, pojawiło się nagle i poszło lawinowo. Ciężkie usypianie 3h i pobudka z płaczem w nocy ech...
Stosujecie jakieś maści rozgrzewające podczas infekcji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
Odpukac, moja mloda narazie omijaja rozne przeziebienia, ale ten refluks co chwile sie nasila :/ wczoraj dostala troche papryki i caly dzien nia ulewala :/
Noc mielismy fatalna ale mamy winowajce- wybija sie dolna dwojka :/ myslalam ze po dolnych jedynkach wyjda gorne, ale widac mloda zbiera najpierw dolna szczeke ![]()
![]() |
![]() |
#2127 | |
Zakorzenienie
|
Kaylla fajnie,że chrzciny się udały
![]() Cytat:
Stosujecie jakieś maści rozgrzewające podczas infekcji?[/QUOTE]Przy pierwszym katarze pediatra mówił o aromaktiv do smarowania klatki piersiowej na noc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Kaylla
Super że impreza udana. Wojtuś się spisał. Co do córki, to taki wiek. Trzeba przeczekać. Te parę lat ![]() Mój też podnosi pupke. I też przesuwa się do tyłu. Nie spieszą się chłopaki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;87299593]U nas też katarzysko, pojawiło się nagle i poszło lawinowo. Ciężkie usypianie 3h i pobudka z płaczem w nocy ech... Stosujecie jakieś maści rozgrzewające podczas infekcji?[/QUOTE]My jeszcze niczego nie uzywalismy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2019-11-03 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaa moja wlasnie tezteraz mocniej przygryza, gdy ta dwojka jej idzie i ja wkurza :/ eh
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2130 |
Rozeznanie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;87299593]U nas też katarzysko, pojawiło się nagle i poszło lawinowo. Ciężkie usypianie 3h i pobudka z płaczem w nocy ech...
Stosujecie jakieś maści rozgrzewające podczas infekcji?[/QUOTE] Ja smarowałam córce aromactiv baby ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.