![]() |
#2101 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2021
![]() Cytat:
![]() ![]() Są różne nipt np sanco, nifty pro, harmony - wszystkie raczej badają te podstawowe trisomie ale różnia się zakresem np innych delecji, no i laboratorium w którym są badane próbki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2102 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzień dobry.
Wczoraj byłam w pracy - ale było fajnie! Jednak fajnie od czasu do czasu jechać do biura a nie tylko zdalnie. Rozmawiałam z przełożoną. Mówiła, że podejrzewała, ze chodzi o wypowiedzenie lub o ciążę. Z dwóch opcji woli ciążę. Mówiła, że miała w głowie plan przygotowany, że jeżeli przyjdę z wypowiedzeniem to pójdzie do swojej przełożonej błagać ją aby "stanęła na głowie i mnie zatrzymała". Ale to było miłe. Mega ulga, bo bardzo się tym stresowałam. Zapewniłam też, że jeśli nie stanie się nic strasznego, to w najbliższym czasie nie wybieram się na zwolnienie. W przyszłym tygodniu AŻ 2 razy wybieram się do pracy, bo akurat w oba dni mam lekarzy i sobie w ciągu dnia wyjdę na trochę, bo szkoda mi już urlopu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2103 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Ślub właśnie w poniedziałek..normalnie mieliśmy umówiona sesje przed ceremonią ale w takim razie chyba trzeba będzie przełożyć ![]() ![]() Co do badań wlasnie nie wiem za bardzo jak wyglada to w Polsce. Kuzyn tez spodziewa się dziecka ale z tego co mówił takie badania są w Polsce dość kosztowne? Tutaj od bodajze dwóch lat wykonuje się je przy każdej ciąży standardowo, za małą dodatkową opłatą razem z badaniem usg przeziernosci karkowej w 12-13 tyg ciąży Pau_pau super ze takie wieści z pracy ![]() Dobrze ze szefowa tak docenia to co robisz Mi w tym tygodniu było mega ciezko wstawać z rana..mimo ze będąc w domu budzę się koło 7-8 nie śpię za długo, to jednak to wstawanie do pracy dało mi w kość ![]()
![]() |
![]() |
#2104 |
Raczkowanie
|
![]()
Ollaya
U nas nawet prenatalne są darmowe tylko w określonych przypadkach... O nifty itp. nawet nie wspominam, to już są duże kwoty i robi się je w uzasadnionych przyzpadkach, chyba, ze rodzice mają inne życzenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2105 | |
Wtajemniczenie
|
![]()
Pau_pau no to mega miło, fajna szefowa
![]() Dobrze ze mnie tyn razem ominął cyrk w pracy ![]() ![]() Cytat:
Tak, u nas nipt to raczej cena od 2k w górę. Z tego co się orientuje to wogole tego nie refunduja. Bo jak z USG wychodzi wysokie ryzyko to kieruja na badania inwazyjne, a jak pośrednie to chyba nic, można tylko na własna rękę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hej witam się dziś. Co do samopoczucia to nadal kiepsko było dwa dni dobrze potem znowu sieklo a wczoraj to już wogole bo byliśmy na basenie i myślałam że po godzinie zwymiotuje i słabo się robiło masakra wróciłam do domu i cierpiałam.
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2107 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Witam się w skończonym 16 tyg, ruszam z 17
![]() Byłam w środę na wizycie, wszystko wyglądało ok, ale wyszłam ze zwolnieniem. Planowałam pracować do września, ale to zmęczenie i ból bioder mnie dobija. Dowiedziałam się też, że moja dobra koleżanka jest w ciąży, termin ma 2 tygodnie później niż ja, ale super ![]() ![]() Ollaya, gdzie w końcu lecicie? Macie już rezerwację? Pau_pau, ja od roku pracuję 50% zdalnie, od korona cały czas, każda wyprawa do biura była super, umawianie się na lanczyki, zupełnie co innego niż siedzenie w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2108 |
Wtajemniczenie
|
Mamy styczniowe 2021
![]()
Madziq, 7kg to faktycznie dużo! Ale najważniejsze ze dzidzia się prawidłowo rozwija
![]() Corka_rosy 17tc to już brzmi tak poważnie ![]() Ja dziś zaczęłam urlop i praktycznie pół dnia przespałam. Rano standardowo już rzyg (14+4tc...) ale po nim czuje się ciut lepiej, z tym ze dopadła mnie migrena i Apap nie daje rady ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2109 |
Strzelaj lub emigruj!
|
![]()
Nipt kosztuje około 2,5 tysiąca.
Dziewczyny a na każdej wizycie macie USG? Bo ja tak, ale gadałam z koleżanką, rodziła rok temu i mówi, że nie miała na każdej wizycie USG. Trafiłam też na FB na próbie ciąża pytania i odpowiedzi- tam też padło pytanie o USG i też dziewczyny niektóre pisały, że nie na każdej wizycie miały USG... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2110 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Pytanie jak często te wizyty i pewnie trochę zależy od lekarza. Ja w pierwszej ciąży miałam co 4tyg i zawsze miałam usg. Pod koniec co 2tyg ale wtedy monitorowali moje wielowodzie wiec usg musiało być.
Ale tez znam osoby które nie zawsze miały usg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2111 |
Strzelaj lub emigruj!
|
![]()
U mnie jest wizyta co miesiąc i co miesiąc mam USG.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2112 |
Raczkowanie
|
![]()
Edytowane przez truru Czas edycji: 2023-12-09 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2113 |
Raczkowanie
|
![]()
Nie plaskoziemcy, a zwolennicy niejakiego Jerzego Zieby neguja usg (doktora niewiadomo czego
![]() ![]() Co do usg to sobie nie wyobrażam trochę jakby miała taka wizyta wygladac. Maca gościu jedynie wziernikiem i już? Proszę się ubierać? Mamy jechać w poniedziałek na mini wakacje i miałam coś pakować czy przygotować, ale leżę bez siły zupełnie. Jedynie pranie się pierze, ale to nie wymagało wiele wysiłku. Gorzej będzie z rozwieszeniem ![]() Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2114 |
Raczkowanie
|
![]()
Edytowane przez truru Czas edycji: 2023-12-09 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2115 | ||
Rozeznanie
|
![]()
Witam się w 13+2 tc, nudności i wymioty nie odpuszczają. Choć wczoraj wieczorem był jakiś wyjątek i udało mi się zrobić kolację i nie skończyło się to wizytą w WC - mam nadzieję, że to zapowiedź końca tego koszmaru. Czekam z niecierpliwością na 14 tydzień i na powrót mocy.
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wymioty odpuściły niedługo. Cytat:
![]() Na Nfz można mieć 4 badania usg, więc pewnie dlatego mają rzadziej, ale ja bym tak nie mogła, stresowałabym się tym, że coś może być nie tak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2117 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Chociaż zarzekałam się, że w kolejnej ciąży będę szukać lekarza, który co miesiąc podejrzy dzidzię, z ta lekarka czuje się tak bezpiecznie, że na teraz nie mam takiej potrzeby. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2020-07-17 o 18:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2118 |
Zadomowienie
|
![]()
Klohe ja mam na każdej wizycie usg. Nie wyobrażam sobie nie mieć.
![]() Co do bólów głowy, u mnie to pierwszy znak odwodnienia. Ból głowy + sucha skóra. Dzisiaj też leżę i nawadniam się wodą z cytryną bo mi pęka głowa :/ ale jutro powinno być już lepiej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
![]()
Co do wizyt i usg to ja mam wizyty co 2 tyg, a usg co wizytę ale takim słabszym sprzętem żeby sprawdzić serduszko przepływy itd na lepszym sprzęcie mam chyba 4-5x w ciągu całej ciąży najwięcej na koniec ciąży bo mam sprawdzany stan po cc.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2120 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ile apapow można wziąć na dobę? Stomatolog mi powiedział, że 500 mg, ale to jedna tabletka!
Wyrwałam ząb przedwczoraj i o ile w dzień jest ok, to w nocy go czuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2121 | |||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2122 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2123 |
Raczkowanie
|
![]()
Edytowane przez truru Czas edycji: 2023-12-09 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2124 | |||
Rozeznanie
|
![]()
Dzień dobry
![]() Drogi ten nipt w polsce ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Lecimy na Kretę, ostateczna rezerwacje zrobimy pewnie dzisiaj albo w poniedziałek także taki mega last minute..ale i przez koronę i ciążę do końca nie wiedziałam czy się ta nasza podróż w ogóle uda w tym roku ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
Agg współczuje ze się tak czujesz.. ![]() siły życzę, będzie dobrze! Wiem ze znajoma brała jakieś tabletki na pohamowanie wymiotów ale kompletnie nie mogę sobie przypomnieć co to było.. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
Powodzenia na krzywej!! Ja jak sobie myśle o tym badaniu.. ![]() Ale dasz radę! ![]() ![]() Przyszły mi wyniki z krwi i mam hemoglobinę za niską ![]() Ale na szczęście tsh w normie także obejdzie się bez dodatkowych tabletek
![]() |
![]() |
#2125 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Truru, dałaś radę?
Ollaya, mam tabletki na nudności ale gin prosiła aby nie nadużywać ![]() ![]() Zazdroszczę wakacji ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2126 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Jowitazz, górna szóstka, złamałam tak, że nie dało się uratować. Ale trafiłam na lekarza-anioła. Dziś już w sumie prawie nic nie czuję, wczoraj na noc tak średnio.
Truru, i jak tam, dałaś radę? Okropne to badanie. Ollaya, będzie pięknie, super! I fotki jakieś daj ![]() A propos bólu głowy, w poprzedniej ciąży bolała mnie okropnie i położna mi powiedziała, żebym sprawdzała ciśnienie, mierzycie sobie regularnie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2127 |
Raczkowanie
|
![]()
Edytowane przez truru Czas edycji: 2023-12-09 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 | ||
Strzelaj lub emigruj!
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Ja chodzę prywatnie, raz w miesiącu, place 150 zł i bym się totalnie spłukała chodząc 2x w miesiącu, wiem, że na końcu się chodzi tak do ginekologa, ale końcówka to końcówka ![]() Powiem wam,że i tak moja ginekolog szybko mnie obsługuje. Ciśnienie, waga, na fotel, dopochwowo coś sprawdza, potem USG przez brzuch. I w sumie jak mam jakieś pytania, to sobie gadamy. Coś mi wspominała,.że na kolejnej wizycie będzie mi badać położenie szyjki macicy bodajże...🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2130 | |||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do hemoglobiny to może spróbuj sok z buraka (o ile Ci taki wchodzi w ogóle ![]() Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.