|
|
#2101 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bydgoskie Panny Młode
Cytat:
).
|
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was moje Drogie
![]() Dwie godziny temu wróciliśmy do domku. Och, jakoś tak dziwnie się czuję, bo jak wyjeżdżaliśmy stąd, to nie byliśmy jeszcze małżeństwem Kartka w kalendarzu nie przewrócona od zeszłej środy... Hmm, powrót do normalności się zaczyna ![]() W środę pojechaliśmy na dwa dni do Wisły. Nie chcieliśmy wyjeżdżać nigdzie daleko, bo pieniążki zbieramy na samochód. Pogoda dopisała, zdjęcia wyszły bajeczne... Byliśmy u fotografa robić wstępną selekcję zdjęć do albumu ślubnego. Oczywiście na zdjęcia i film będziemy czekać miesiąc...:/ Kurcze, cały czas mam tą wysypkę ;( W poniedziałek pójdę do dermatologa. |
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Dotarły zdjęcia
wybór dla osób "postronnych" (Aga, będę miała zdjęcie dla Ciebie, załapałaś się na jednym) Załącznik 2542054Załącznik 2542055Załącznik 2542056 Załącznik 2542057Załącznik 2542058 zdjęcie pod tytułem "a teraz bądź poważna" Załącznik 2542059 Załącznik 2542060Załącznik 2542061Załącznik 2542062
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2009-09-25 o 21:49 |
|
|
|
|
#2104 |
|
Raczkowanie
|
super fotki, wszystkiego naj na nowej drodze życia
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#2106 |
|
Rozeznanie
|
Tak, "bądź poważna" jest świetne.
Ogólnie wszystkie zdjęcia bardzo ładne.
|
|
|
|
|
#2107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja odchorowuje ten antybiotyk, który biorę już prawie trzy tygodnie (i nie za bardzo działa). od dwóch dni nie mogę spać w nocy, żołądek nie daje, boli, zgagę mam taką że no i cały czas zbiera mi się na . Jeść mi się nie chce nic, ale wmuszam w siebie, bo jak bym nie jadła to byłoby jeszcze gorzej....Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2009-09-26 o 10:36 |
|||
|
|
|
|
#2108 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Wasze... bajka Cytat:
Na poczatku...
|
||
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj, gdybym była w ciąży to jakoś milej bym znosiła to wszystko, a tak... nie wiem czy jakaś nagroda za te męki będzie - oby, oby... A jeszcze do tego biorę anty...
|
|
|
|
|
#2110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Oj tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A "bądź poważna" na pewno trafi w ramkę ![]() Oj, nie marudź :P dostaniesz je ode mnie w prezencie, daj tylko @ najwyżej usuniesz (ja nie, bo mam na płycie, haha). I jeszcze raz wszystkim dziękuję za miłe słowo
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam jeszcze jeden problem. Nie chciałam o tym pisać, bo jakoś tak nie chce krakać. Ale siedzę sama w domu, tzn. leżę bo się źle czuje. No i myślę, myślę....
Znajoma była w zeszłym tygodniu na weselu w naszej sali - i.... nie jest zadowolona. Tzn, mówi że oceniła by wszystko na 3+ a ja nie chcę żeby goście oceniali na 3+ tylko na 5. No więc, mówi że żarcie ok, dobre (tzn. jadła lepsze i gorsze, ale ogólnie to ok - w kierunku średniego) tylko jak wnieśli ciepłe to potem tak leżało zimne i nikt tego nie jadł - bo kto będzie zimne kotlety itp. jadł. dalej - stół wiejski - katastrofa - ale NA SZCZĘŚCIE my nie zamawiamy tylko sami będziemy go robić. Poza tym kelnerki chodzą ubrane jak chcę i nie różnią się czasem od gości co dla mnie jest niedopuszczalne, bo w końcu będą dwie rodziny, które się tak naprawdę nie znają.... no i jeszcze mówi że jak na około 120 osób to mała sala Na szczęście znajomi rodziców dobrzy idą teraz tam na wesele - w przyszłą sobotę. I dadzą znać. Mama moja mówi że mamy się zastanowić i jeszcze pojeździć. Terminy są raczej w większości wolne. Myślimy jeszcze żeby iść do Maestra przy operze. Ciotka organizuje co roku bale różne (takie tam dla klubów - narciarskiego, żeglarskiego) no i parę dni po tym jak moi wpłacili zaliczkę dzwoniła że była tam, bardzo fajnie - ceny przystępne...no ale mama powiedziała że już jest sala, więc nawet się nie interesowali. A mnie teraz zżera, cały czas o tym myślę. Byłoby mi smutno gdyby się okazało, że tak naprawdę kicha z żarciem - bo to najważniejsze. Przepraszam za ten pewnie nieskładny wywód, ale myślę cały czas nad tym, głowię się i zastanawiam. I nie wiem. ![]() ![]()
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2009-09-26 o 12:03 |
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Poczekaj na opinię. Ja bym zwróciła się do właściciela i wypytała jeszcze jak obsługa jest ubrana, czy obowiązuje jakiś jeden uniform, jak długo obiad jest na stole itp. Chociaż takie szczegóły zostawia się na sam koniec, nic przecież nie stoi na przeszkodzie aby zapytać o to już teraz
![]() Co do wielkości sali, to są to rzeczy bardzo względne. Oczywiste jest, że sala do np. 150 osób oznacza, że 150 ludzi będzie siedziało bardzo ciasno. Możesz także umówić się z właścicielem na ogladanie sali w dzień wesela na np. 120 osób i zobaczysz jak to wygląda. (oczywscie bez ludzi). Przede wszystkim spokojnie, czasu może dużo nie ma, ale macie termin, gdzie zawsze coś znajdziecie więc głowa do góry. Może akurat dziś będzie jakieś wesele i będziecie mogli tam podjechać i zobaczyć? Zadzwoń i zapytaj
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że można rozmawiać, pytać itp. tylko boję się o to że pani może w rozmowie zapewniać, a potem będzie co ma być. Pani wydawała się w porządku, profesjonalna... ale. jak kelnerki przyjdą ubrane tak a nie inaczej, to w dzień wesela nic nie zmienię, będę mogła się denerwować tylko. I to samo z miejscem, dzień przed niewiele się zda. ehhh. |
|
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poszłabym w dniu tego wesela na 100 osób i zobaczyła jak to wszystko wygląda. Porozmawiałabym z włascicielem i poprosiłabym go, aby opowiedział jak to wszystko wygląda - zadawaj zdawkowe pytania - niczego nie sugeruj co oczekujesz, niech sam o wszystkim opowiada. Typu: co się dzieje z mięsem po obiedzie? Oczekiwałabym odpowiedzi: przekładamy do naczyń, które sa na podgrzewaczach (i masz pewnośc, że przysłowiowe kotlety będą cały czas ciepłe). Głowa do góry. Na pewno wszystko będzie na 5+ |
|
|
|
|
|
#2115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do sali weselnej to się zgadzam z dziewczynami, że najlepiej jak sama zobaczysz jak tam wygląda wcześniej i wtedy ocenisz czy jest dobrze czy też nie. I wracaj do zdrowia.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2116 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!!
trochę długo się nie odzywałam, ale nie miałam zbytnio czasu. Carminka ja też miałam wesele w karczmie rzym i miałam dj'a. Było rewelacyjnie i uważam że wcale nie musi byś orkiestra. Powiem więcej, nam nawet menager karczmy odradzał zespół. Agape pamiętasz jak pytałam Ciebie co teraz mam robić z czasem i energią, jak już jest po...a Ty powiedziałaś że może ciąża... więc właśnie oznajmiam że jestem w 4 tygodniu ))
|
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Wyluzowałam trochę, poczekamy jeszcze do tego weekendu i zobaczymy jak sama wygląda i poczekamy na relację kolejnych znajomych.
Co do dziewczyny, to była po prostu zwykłym gościem na weselu i chodzi o to że nie chciałabym żeby moi goście później tak komentowali. Chociaż, chyba kwestia jedzenia jest do dogadania - bo mówiła że było smaczne, o to najważniejsze i można po prostu, tak jak Agape napisałaś pogadać umiejętnie o tym z Panią. Olcia - GRATULACJE ![]() ![]() ![]() ja Ciebie nie kojarzę, dawno miałaś ślub??? |
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2119 |
|
Rozeznanie
|
olcia, gratulacje.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
karolca Śliczne wygladałaś! Zdjęcia BOSKIE
jest wiecznie niezadowolona są takie niestety, i potrafią psuć humor innym. Głowa do góry!! P.S. Swoją drogą w przyszły weekend szykuje się impreza na naszej sali i też będe miała relacje... eh...Aha przepraszam za pogrubienie,ale nie mogłam go wyłaczyć w panelu
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż poszedł na żużel (dzięki Bogu to już końcówka sezonu!!), więc ja miałam czas, by na spokojnie jeszcze raz przejrzeć nasze forum
![]() Z tego wszystkiego nie podziękowałam Wam dziewczyny za gratulacje i życzenia DZIĘKUJĘ!!!!Wczoraj minął tydzień odkąd jesteśmy małżeństwem... Ach, ale przeleciało! Karolcia - zdjęcia super takie naturalne!!Olcia - gratuluję! Oby cała ciąża przebiegała bez problemów! Inutil - teraz z doświadczenia wiem, że chociażbyś na rzęsach stawała i robiła wszystko idealnie, to nigdy nie będzie do końca tak, jak zaplanowałaś! A to goście nie dopiszą, a to w ostatniej chwili coś nawali. niestety na wiele spraw nie mamy wpływy, tylko niepotrzebnie się denerwujemy. Także najlepszą radą jest wrzucić na luz i pozwolić losowi trochę wszystkim pokierować. Nie przejmuj się opinią koleżanki. Wszystko będzie dobrze ![]() Anito - trzymaj się jakoś, na pewno uda Ci się niedługo znaleźć jakoś inną pracę. P.S. wklejam zdjęcie (z tych amatorskich). Rzecz dzieje się na przejeździe kolejowym, niestety jadąc na salę trafiliśmy na zamknięty przejazd... Trzeba było wykorzystać sytuację i porobić trochę fotek
Edytowane przez Lucy1111 Czas edycji: 2009-10-15 o 21:53 |
|
|
|
|
#2122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mówię Ci: uważaj na siebie, nie dźwigaj, nie forsuj się, bo teraz są najważniejsze tygodnie.. A i lec do lekarza - słyszałaś o nowych przepisach dot. becikowego?
|
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Raczkowanie
|
Oh, nic mi się nie chce i jestem przybita tą sytuacją utraty pracy
![]() Mam wkońcu zdjęcia z mojej drugiej przymiarki u krawcowej, załączam zdjęcia, oczywiście sukienka jest dopiero w trakcie szycia także na zdjęcie z efektu końcowego jeszcze musicie poczekać ![]() Na pierwszym zdjęciu Panki krawcowa obcina mi suknię jak to robiła to się ze mnie śmiali bo stałam tak sztywno jakbym za przeproszeniem narobiła, ale tak bałam się że czasami mi żle obetnie Sukienka ma mieć jeszcze bardziej wycięty przód, tzn bardziej wycięte te półkoła Na drugim zdjęciu będę miała podobne bolerko z tym że większe bo to teraz jest na mnie trochę przymałe Cała suknia będzie miała od góry na dół ozdobiona haftem(czy jak to nazwac) jak widać na zdjęciu trzecim. No i mam problem jak ma wygladac z tylu czy odkryta czy jak na ostatnim zdjeciu, jak myslicie? Oczywiście ogólnie będę miała bez ramiączek, tutaj mi Pani przypieła na próbę bo podobno lepiej żebym te ramiączka miała np. w kościele żebym się lepiej, pewniej czuła a potem moge je schowac
http://www.suwaczki.com/tickers/felk07dwvalb8r4p.png http://www.abcslubu.pl/suwaczki/2001_11_21_113_4.png Edytowane przez anito Czas edycji: 2009-09-27 o 21:38 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Anito, świetna sukienka
Gołe plecy bardzo sexi, ale czy bolerko zakryło by je w kościele?P.S. rozwalił mnie napis "prosimy nie robić zdjęć"
|
|
|
|
|
#2125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2126 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą bardzo ładnie to wyszło.![]() Cytat:
Śliczna ta sukienka, jak już będzie gotowa to w ogóle
|
||
|
|
|
|
#2127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ehh, co do sali to już mi jakaś taka dziwna panika przeszła
Może dlatego że wczoraj TŻ miał wieczorem smutną wiadomość. Cały dzień nosił się z zamiarem powiedzenia mi o tym... Rano zadzwonił do niego pan złotnik od siedmiu boleści. no i TŻ przezornie sam pojechał zobaczyć obrączki.... no i drugi raz zrobił źle, zupełnie płaskie, i węższe niż chcieliśmy ja nie wiem. Może ten wzór jest jakiś trudny, może facetowi po prostu się nie chce przyłożyć i myśli że weźmiemy wszystko co zrobi. No, ale zdecydowaliśmy że nie chcemy żeby ten pan poprawiał kolejny raz je. We wtorek jedziemy do innego, polecanego przez dwie pary. Powiemy jaka jest sytuacja, i że chcemy takie, albo zupełnie inne. no i czy jest w stanie zrobić dokładnie takie jak chcemy. ehhhh....a co do dobrych wiadomości to jutro idę na przymiarkę Cytat:
A sukienka super wygląda. Jeśli czujesz się z plecami odkrytymi to super, wygląda fajnie, no i jeśli bolerko zakryje, ale piszesz że zakryje. Ja tam bym się krępowała tak, ale to moje dziwactwa... :P Cytat:
A co do zdjęcia no to hoho, jaką Ty miałaś śliczną sukienkę. Ja jej chyba wcześniej nie widziałam tutaj na zdjęciach no i jeśli to jest amatorskie...to czekamy na te profesjonalne.
|
||
|
|
|
|
#2128 |
|
Zadomowienie
|
Lucy skoro zamknięto przejazd w drodze na salę to pa dróżnik lub maszynista pociągu powinien dostac jakąś flaszeczkę. Skoro brama to brama...
![]() Anito juz wyobrażam sobie hafty na całej sukni. Na pewno będzie piękna!!! Osobiście zasłoniłabym plecy (i w sumie tak tez miałam na własnym ślubie). Zawsze będzie czym zakryc zapięcie od stanika. Inutil faktycznie niemiła sytuacja z obrączkami. Macie rację. Idźcie do innego i na pewno 100 razy lepiej Wam zrobi obrączki. A ja zmykam, bo dziś jadę na usg ![]() |
|
|
|
|
#2130 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po. Dzidzia zdrowa jak rybka. Serduszko, o które tak się martwiliśmy tez pracuje bez zarzutu!!!!! Tak się cieszę.
Aaaa, będziemy mięli córkę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

).

no i cały czas zbiera mi się na
. Jeść mi się nie chce nic, ale wmuszam w siebie, bo jak bym nie jadła to byłoby jeszcze gorzej....

a ja nie chcę żeby goście oceniali na 3+ tylko na 5.
co dla mnie jest niedopuszczalne, bo w końcu będą dwie rodziny, które się tak naprawdę nie znają.... no i jeszcze mówi że jak na około 120 osób to mała sala 

jest wiecznie niezadowolona są takie niestety, i potrafią psuć humor innym. Głowa do góry!! 
ja nie wiem. Może ten wzór jest jakiś trudny, może facetowi po prostu się nie chce przyłożyć i myśli że weźmiemy wszystko co zrobi. No, ale zdecydowaliśmy że nie chcemy żeby ten pan poprawiał kolejny raz je. We wtorek jedziemy do innego, polecanego przez dwie pary. Powiemy jaka jest sytuacja, i że chcemy takie, albo zupełnie inne. no i czy jest w stanie zrobić dokładnie takie jak chcemy. ehhhh....