|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
Cytat:
a żel trzyma się całą noc czyli ok. 6-8 godzin
|
|
|
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
no ja jestem juz po DRUGIM wybielaniu Beyond i nadal mam odcien C1 - pewnie po tygodniu sciemnieja - jestem wkurzony, dentysta tez jest wkurzony - widac nie jest mi dane miec bielszych zębow
mozliwe ze jeszcze jedna sesje mi zrobi no ale juz sam nie wiem czy moje zeby nie dadza sie wybielic czy kiepsko mi robi dentysta :/
|
|
|
|
|
#2103 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Sklepy internetowe, w gabinetach dentystycznych też powinni mieć coś takiego a przynajmniej mieć możliwość sprowadzenia z hurtowni/sklepów stomatologicznych
Cytat:
|
|
|
|
#2105 |
|
Raczkowanie
|
nie mam juz cierpliwosci ani kasy zeby sie w nakladki bawic
|
|
|
|
|
#2106 |
|
BAN stały
|
polecam domycia Colodent Biel- pomyciu zebow ok 2 minut robia sie naprawdebielsze.
p.s ponoc kolorowe pasty farbują zeby |
|
|
|
|
#2107 |
|
Przyczajenie
|
Smile_Smile, byłabyś tak kochana i podałabyś mi nr telefonu i dokładny adres tego gabinetu stomatologicznego, w którym wybielałaś zęby?
----------------------- "W serca mego zatrzymamy się porcie. W porcie pełnym czułości i wzruszeń. Żadnych kartek ja w Twoim paszporcie, żadnych kartek wyrywać nie muszę! Byś był ze mną wyrywać nie muszę!"
|
|
|
|
|
#2108 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
jedną i drugą metodą osiągnąłbyś podobny efekt, bo kolor jaki otrzymasz po wybielaniu zależy od Twojego wyjściowego koloru zębów,
teraz nie pozostaje Ci nic innego jak dbać o zęby i nie jeść/pić koloryzujących potraw i napojów, może efekt się dłużej utrzyma Popytaj znajomych jakie masz teraz zęby, być może tylko Tobie wydaje się że są nadal żółte
|
|
#2110 |
|
Rozeznanie
|
przerpaszam ze zadam po raz kolejny pytanie:0
czy orientujecie sie moze kochane ile moze kosztowac wybielanie laserowe gdzies w wawie?? ![]() Proszę o odpowiedź
|
|
#2111 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoras z Was moze polecic mi sprawdzonego sprzedawce na Allegro? Chce kupic Opalescence 4 strzykawki 15% i dwie 20%. Najtanszy zestaw czterech strzykawek jest za 52zl, reszta okolo 60. Nie wiem czy oplaca sie ryzykowac... Chyba w tym watku jest wypowiedz stomatologa, ktory pisze, ze na allegro sa podrobki tych zeli. Spotkalyscie sie z tym?
Pozdrawiam sobotnie .
|
|
|
|
|
#2112 |
|
Raczkowanie
|
A czy któraś z was słyszała coś o wybielaniu zębów przy użyciu lampy plazmowej?
Podobno to najnowocześniejsza metoda i najmniej bolesna (inwazyjna?), ale z tego co widziałam na jednej ze stron www jakiegos gabinetu stomatologicznego to strasznie drogie (1100 zł). Strasznie sie ostatnio napaliłam na wybielanie zębów, ale nie wiem na jaką metodę sie zdecydować Jedyne czego się boję to to, że po iluś tam latach stosowania jakiegoś tam wybielania popsuję sobie zęby...że będą się szybciej psuły, żółkły, bolały, wypadną hehe no może z tym ostatnim trochę przegięłam No i jeszcze mam taki problem, bo kiedyś jak jadłam brzoskwinie to zlamałam sobie jedynkę!!!! i mam tam jakies wypełnienie plastikowe czy nie wiem jakie i w związku z tym wybielanie nakładkowe pewnie odpada bo jak ja bym wyglądała przez miesiąc czy dłużej z połową zęba nie wybielonego?? grrrr
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
Włassnie zaczęłam wybielanie nakładkowe. Dostałam 2 strzykawki opalescence 20% i doś pierwszą noc spałam w nakładkach. Masakra zaczęła się o 4 rano kiedy obudziłam się z lekkim bólem górnych i dolnych jedynek. Do 8 ból zrobił się po prostu nie do wytrzymania, rano objechałam kilka aptek w poszukiwaniu żelu znieczulającego, którego zresztą nie znalazłam. Teraz wieczorem zęby już prawie przestały mnie boleć, ale dziąsła mam bardzo podrażnione, jakby poparzone.
I nie wiem co robić dalej - wybielać czy dać sobie spokój? Czy ten ból z czasem ustępuje? Czy będzie tak przez całe wybielanie? Jeśłi tak to ja już nie zamierzam nawet próbować. A może powinnam zacząć od mniejszego stężenia żelu? |
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dziąseł - możliwe, że nakładasz zbyt dużo żelu. Spróbuj nakładać na początek 1/4 strzykawki na jeden łuk i 1/4 na drugi łuk wtedy niewiele żeli się wydostaje na zewnątrz no i poza tym 1 strzykawka starcza na 2 noce
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysza ma rację, że nalezy nakładać żel do połowy nakładek żeby nie wypłynęło za dużo na dziąsła. Jednak dla prewencji radziłabym Ci zaopatrzyć się w fluor w żelu dla złagodzenia bólu, możliwe że masz bardzo wrażliwe zęby i dziąsła, szkoda żebyś niepotrzenie nabawiła się nadwrażliwości.
|
|
|
#2116 |
|
Przyczajenie
|
hej ja wybielalam zęby żelem opalescence mialam 10 % i 15 tego ostatniego uzylam raz bol jak dla mnie po wybielaniu byl nie do zniesienia niestety to nie dla mnie zwlaszcza ze efekt niestety mierny
|
|
|
|
|
#2117 |
|
Przyczajenie
|
ja odczuwam tragiczny bolpo uzyciu 15 opalescence i dam sobie spokoj bo nie dam rzdy zwyczajnie
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Raczkowanie
|
Jak długo utrzymuje się efekt wybielania zębów u dentysty (metoda nałożenia środka i naświetlania lampą). Czy ktoś wybielał zęby w Lublinie i mógłby polecić dentystę. Nie chcę przepłacać, ale zależy mi na profesjonalnym zabiegu i dobrym efekcie. Obdzwoniłam gabinety stomatologiczne w okolicy, oferują wybielanie nakładkowe w cenie 800zł.
|
|
|
|
|
#2119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Przyczajenie
|
miałam wybielane zęby metodą nakładkową (opalescence) w styczniu, dentystka powiedziała mi, że raz na pół roku warto zastosować dawkę przypominającą (1-2 razy) dla podtrzymania efektu wybielenia (ponieważ utrzymuje się on ok 2 lat)
ale do rzeczy, chciałabym polecić wam pastę Blanx (dostępna w aptekach, sklepach medycznych no i oczywiście w sieci) myję zęby tą pastą od momentu wybielenia do dzisiaj i denystka była zachwycona faktem, że efekt wybielenia jest nadal taki sam - a palę papierosy i pije kawę (nałogowo) tak więc polecam ale efektu nie gwarantuję
|
|
|
|
|
#2121 |
|
Przyczajenie
|
witam Kobietki
otóż ja wybielam zeby sposobem nakładkowym, 300zł= zapłaciłam za nakładki dwie strzykawki oplescence 15%. Wnioski: - za pierwszym razem wybielilałam 3 dni pod rząd - na 4 dzień pojawiła się nadwrażliwość (polecam nie ma nic lepszego żel Elmex- w aptece około 23 zł nie ma nic a nicccccccccccccccccccc l3epszego) - ból był okropny dlatego przestałam wybielać powróciłam do tego po miesiącu i za 1 razem jest ok, jak juz kilka dni pózniej spróbuje 2 raz to znowu odczuwam ból - dlatego jestem już zniechęcona, efekt - nikt mi nie powiedział ze coś zauważył, więc chyba znikomy - za wszelką cenę nadal chcę wybielić (jakoś) - miałam zdrowe mocne zęby, ale nawet po 2 miesiącach czasami czuję nadwrażliwość czy ktoś też tak miał? |
|
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2123 |
|
Przyczajenie
|
Wybielanie :D
Ja jestem dwa tygodnie po wybielaniu ząbków. Wybielałam zelem opalescence 36% w gabinecie. Wcześniej jednak mialam wybielaną jedynke bo byla matrwa i inna metodą trzeba bylo ją wybielic.
Efekt po tych wybielaniach jest chociarz nie jakis spektakularny - są raczej kremowe niż białe ale dodam że moje zeby przed wybielaniem były raczej żółte. Dentystka mi powiedziala ze juz za drugim razem zeby lepiej się wybielają - są bardziej podatne. |
|
|
|
|
#2124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do efektu po wybielaniu to ile ludzi tyle opinii, polecam lekturę wątku
|
|
|
#2125 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Z racji dlugiego watku i braku czasu....Dziewczyny czy mozecie mi polecic dobrego dentyste ale w krakowie? Jak juz troche poczytalam o problemach z tym wybielaniem nakladkowym to sie troche zniechecilam
. Moze jednak cos poradzicie...
|
|
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam wybielić troszkę zęby za pomoca Białej Perły
na allegro znalazłam w atrakcyjnej cenie http://www.allegro.pl/item381832274_...ie_zebow_.html czy możecie ocenić czy to nie aby jakas podróbka? ja nigdy wcześniej nie używałam tego preparatu więc nie wiem czyta aukcja jest OK
|
|
#2127 |
|
Raczkowanie
|
to nie jest podróba ,ale czy ja wiem czy taka atrakcyjna cena? z przesyłką wyjdzie około 47 zł,a widziałam w aptece za 42
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Raczkowanie
|
kiedy najlepiej wybielac zeby? po wymianie starych plomb i wyleczeniu wszytskich zebow?
|
|
|
|
|
#2129 |
|
Raczkowanie
|
Przed wybielaniem musisz wyleczyć wszystkie zęby, i jeśli masz plomby amalgamatowe to musisz je wymienić. Po wybielaniu będziesz musiała wymienić te plomby które kolorem nie będą pasowały, ale to dotyczy zębów przednich.
|
|
|
|
|
#2130 |
|
Zadomowienie
|
mam w domu zestaw do wybielania "biała perła", z chęcią zaczęłabym jej używać, ale jest jeden problem... zgubiły mi sie nakładki. Tzn mam jedną - dolną , ale na góre nic nie mam. Nie wiecie, czy można gdzieś dostać same aplikatory??
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.

mozliwe ze jeszcze jedna sesje mi zrobi no ale juz sam nie wiem czy moje zeby nie dadza sie wybielic czy kiepsko mi robi dentysta :/

Jedyne czego się boję to to, że po iluś tam latach stosowania jakiegoś tam wybielania popsuję sobie zęby...że będą się szybciej psuły, żółkły, bolały, wypadną
i mam tam jakies wypełnienie plastikowe czy nie wiem jakie i w związku z tym wybielanie nakładkowe pewnie odpada bo jak ja bym wyglądała przez miesiąc czy dłużej z połową zęba nie wybielonego?? grrrr