|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
a jeśli chodzi o białą perłę to co stosujecie żel, pasę czy co;/ jakbyście mogli mi podac dokładną nazwę + fote ;>
|
|
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem w trakcie stosowania białej perły i muszę przyznać,że jest super,narazie jestem po 10 godzinach wybielania a pełny efekt uzyskuje się po 20-30,już widać pierwsze efekty i nie moge sie doczekać co bedzie po 30 godzinach
![]() Mam wrażliwe zęby i myślałam,że bedzie boleć niemiłosiernie,ale ku mojemu wieeeeeelkiemu zaskoczeniu nic a nic mnie nie bolało i nie boli,ząbki wybielają sie ładnie,bez zadnych plam,bez podrażnień,generalnie jestem super zadowolona,zestaw kupiłam za 45 zł w aptece(2 tubki żelu plus nakladki) pasta jest super wydajna,jedna tubka wydaje mi sie ze wystarczy na te 20-30 godzin wybielania,a drugą sobie zostawie na za pól roku ![]() jak bede po 20 godzinach to opiszę jakie efekty
|
|
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
jak to sie dokładnie nazywa.? i co tam jest.?
|
|
|
#2074 |
|
Raczkowanie
|
http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=6806
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...z-fluorem.html Dziewczyny czy te białe perły to 2 różne produkty.Które lepsze ?Orientuje sie ktoś
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Raczkowanie
|
tak czytam i czytam i chyba też sie skuszę na tę perłę
|
|
|
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
szczerze mówiąc ja używam perły w opakowaniu tym białym(nie niebieskim)
Wydaje mi się,że do ten sam producent tylko opakowanie pewnie zmienili,bo nie sadze zeby mogly istnieć na rynku dwa produkty o tej samej nazwie.Ja posiadam perłe w białym pudełeczku,a co wiecej,żel wzbogacony jest o fluor
|
|
|
|
|
#2077 |
|
Raczkowanie
|
Ja też wcześniej używałam białej perły w białym pudełeczku.
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny obiecuję że przeczytam wasz wątek skrupulatnie, ale dopiero będę miała czas za 2 dni w długi weekend, bo sesja się zbliża i po prostu nie mam tyle czasu, ale już dziś chciałabym kupić sobie coś wybielającego ząbki.. nie palę, nie piję kawy, nie mam jakiś strasznie żółtych zębów no ale dążąc do samodoskonałości chciałabym je odrobinkę rozjaśnić na wakacje
i mam pytanko czy pasty wybielające do zębów coś w ogóle działają? czy jest sens w moim przypadku jakąś kupowac czy raczej nie ma sensu.. widze że piszecie o białej perle ale chyba narazie nie będę tak szaleć gdyz sporo kosztuje jak dla mnie, a ja chciałabym jakąś nie za drogą pastę.. jakbyscie mogły mi jakąś polecic to dziś będąc w aptece bym ją kupiła
|
|
#2079 |
|
Zadomowienie
|
hmmm taniego a skutecznego chyba nie ma....ja zaczynałam od pasty wybielającej Dentivit bodajże,kosztuje ok7 zł ale efektów nie było,wiec nie polecam,wolałabym na Twoim miejscu odłozyc troszke kasy i kupić ta biala perłe bo nic tak dobrze nie wybieli jak bardziej profesjonalny zel wybielajacy,a nie pasta ktora jest dobra ale bardziej chyba już po wybielaniu dla podtrzymania efektu
|
|
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Przyłączam się do wypowiedzi Malaji. Taniego a skutecznego środka wybielającego zęby raczej nie znajdziesz. Tym bardziej jeśli będziesz miała teraz sesję to pewnie jak większość studentów będziesz się sowicie raczyła kawką więc z wybielaniem lepiej jest trochę poczekać i odłożyć kaskę
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
może i macie racje dziewczyny.. na was zawsze można liczyć
dzięki za rady!!!chociaż z tego co pamiętam to jak kupiłam kiedys blendamed white i myłam nią zęby kilka razy dziennie to troszkę mi zjaśniała szczęka więc może po prostu narazie zabiore sie za porządne i częstsze szorowanie ząbków a na perłę odłoże i po wakacjach na pewno się zabiorę za wybielanie, ale wasz wątek na pewno przeczytam!
|
|
#2082 |
|
Raczkowanie
|
lasencje wiecie może ile kosztują takie licówki porcelanowe? ja mam nie dość ze strasznie duże jedynki to strasznie żółte całe zęby, chciałam wybielić u dentysty ale on powiedział ze ten kolor jest moim naturalnym...
i czy takie licówki bardzo niszczą zęby? Napiszcie o nich troszke jeśli możecie...
|
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie pomogly paski blend-a-med
|
|
|
#2084 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z tego co wiem to jedna licówka kosztuje ok 700 zł . Ale podobno trzeba je co jakiś czas wymieniać.. |
|
|
|
|
|
#2085 |
|
Raczkowanie
|
Stosowałam białą perłę i rzeczywiście widać różnicę tylko niestety musiałam przerwać bo zęby zrobiły mi się bardzo wrażliwe na ciepłe i zimne płyny. Nie wiem czy to tylko przejściowe czy zaobserwowałyście taką reakcję u siebie?
Szkoda mi nie wykorzystać bo mam jeszcze półtorej tubki. |
|
|
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=6806
w linku wiele opinii dotyczacych Białej Perły Liber wiele osób na to nażeka,więc jest to całkowicie normalne,przejrzyj watek bo dziewczyny gdzieś pisały,że można kupić sobie żel na nadwrażliwość zębów,podobno skuteczny
|
|
|
|
|
#2087 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Malaja. Kupię coś na nadwrażliwość i dokończę kurację perłą bo warto. Pozdrowionka
|
|
|
|
|
#2088 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, mam problem i szukam szybkiej rady, gdyż moja dentystka jest na urlopie takze z gory przepraszam jezeli taki problem juz mial miejsce w tym watku.
Wybielam zeby metoda nakladkowa zelem opalescence,dostalam strzykawki 20% (moim zdaniem za mocne)i mam je stosowac przez 5 nocy. Jestem po trzeciej a zeby jakie byly takie sa..bol towarzyszy mi przez caly dzien,bola mnie dziasla i sa tak wrazliwe,ze nie moge ich dotknac szczoteczka. Na kilku zebach wyszly mi biale plamki -mialam je co prawda wczesniej ale teraz sa widoczne. Narazie sie nie martwie bo mysle,ze to od zdemineralizowania szkliwa- mysle,ze naprawie to zelem elmex, ale co mam robic dalej?Czy zacisnac zeby i dzialac w dalszym ciagu?Mysle,ze zrobie sobie jedna noc przerwy zeby sie wyspac i normalnie funkcjonowac chociaz przez jeden dzien, ale czy objawy podobne do moich sa normalne?Moj stomatolog powiedzial mi,ze efekty beda juz widoczne po 2-och nocach stosowania a u mnie efektu zero..procz oczywiscie skutkow ubocznych.. Bardzo prosze o odpowiedz i pozdrawiam Edytowane przez nowinka Czas edycji: 2008-05-20 o 15:01 Powód: dopis |
|
|
|
|
#2089 |
|
Zadomowienie
|
nowinka,w metodzie nakladkowej na efekty potrzeba troche czasu,trzeba przecierpieć i poczekać,ale oczywiście u każdego proces wybielania zachodzi inaczej,u jednych wybiela bardziej u drugich mniej itd.zalezy tez od koloru wyjściowego zębów...ja na Twoim miejscu bym już pocierpiała do końca i nie przerywala kuracji,pewnie u 80% osob wystepuje skutek uboczny w postaci uwrażliwienia i podrażnienia,ale wszystko zalezy od ciebie,troche zastanawia mnie fakt ze jestes juz po 3 nocach,masz zel 20stke i nie widać efektów....
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2090 |
|
Raczkowanie
|
Musze zaznaczyc,ze zebow nie mialam zoltych aczkolwiek przy dziaslach biale nie byly i zazolcenie bylo i jest widoczne stad wysuwam wnioski,ze jak narazie efektow brak..Przerywac nie chce aczkolwiek mysle,ze jeden dzien przerwy nie zaszkodzi?Jeszcze pytanie odnosnie zelu elmex.Czytalam,ze przynosi ulge,czy moge go stosowac w trakcie wybielania?I czy nie zaszkodzi wiecej niz jeden raz w tygodniu?
|
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
ech..ja już sama nie wiem, bo w grudniu kończę lat 15 i moja mam mówi, że za mała jestem an wybielanie u dentysty jak i wybielanie pastą ;/ no i teraz moze wy mi powiecie coś.? ale ja nie chce żółtych zębów ;/
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
też myślę, że 15 lat to za mało na wybielanie. Dbaj po prostu o zeby często je myjąc.
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
ok ;P myję często i kurcze nie wiem o 3 razy dziennie to za mało.? i używam past typu colgate blend-a-med wybielających np. z jakimiś tam mikrogranulkami wybielającymi etc. ale nic nie dają chyba musze po każdym posiłku myć
a szczoteczke to najlepiej elektryczna .? i 2 min .? bo ja ma taka co jak mina 2 minuty mycia zebow to ona tak przerywa to wtedy wiadomo, ze 2 mim minely ;D
|
|
|
#2095 |
|
Rozeznanie
|
Chciałabym kupić sobie 4 strzykawki Opalescence, ale nie wiem, które stężenie wybrać na początek: 15% czy 20% ? Czy konieczna jest wcześniejsza wizyta u dentysty ? Ile godzin trzeba trzymać to na zębach ? Z góry dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się że na początek dobry bedzie żel 15%, przynajmniej u mnie tak było. Przyznam się szczerze, że przy 15% cierpiałam a przy 20% odstawiłam wybielanie bo ból był nie do zniesienia!!!! Ja nakładam żel na noc ok 22.00 i zdejmuje ok 6.00 rano. Ale zdarzały sie noce że wstawałam wczesniej i zdejmowałam bo bolały mnie bardzo zęby.
|
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym na twoim miejscu wypróbowała ze dwie 15% na sam początek i dwie 20%. Pierwsze dni 15% bardzo bolały mnie zęby, ale przy tych 20 % już wogóle. Ale szczerze mówiąc 4 strzykawki (8 nałożeń żelu) to za mało żeby uzyskać jakiś spektakularny efekt.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2098 |
|
Raczkowanie
|
Mysza wydaje mi sie,ze osiem nocy (czy tam dni..) to tak optymalnie jest. Juz w kilku instrukcjach czytalam, ze od 3-ech do 8 nocy powinno sie zel nakladac. Wszystko tez zalezy od indywidualnych predyspozycji..
Dziewczyny czy w ciagu dwoch tygodni od skonczenia kuracji (stabilizacja koloru) zęby jeszcze bardziej jasnieja?Bo nie wiem czy to co otrzymalam to efekt koncowy czy moge sie jeszcze nastawiac na cos bielszego
|
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to ból zębów (przynajmniej w moim przypadku) ogromnie oczuwalny ![]() 8 nocy to wcale nie jest optymalnie, owszem, efekt widać, ale uważam, że warto dołożyć jeszcze z 30zł na 2 dodatkowe strzykawki by naprawdę móc cieszyć się z białych zębów Przy stabilizacji koloru zęby lekko ciemnieją ale to zależy też od diety jaką stosujesz (np. kawa, czerwone wino, jagody i inne).
|
|
|
|
#2100 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi Chyba na początku będę używała 15%, a potem 20%
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.

i czy takie licówki bardzo niszczą zęby? Napiszcie o nich troszke jeśli możecie... 
a szczoteczke to najlepiej elektryczna .? i 2 min .? bo ja ma taka co jak mina 2 minuty mycia zebow to ona tak przerywa to wtedy wiadomo, ze 2 mim minely ;D