Wymarzony pierścionek - cz. IV - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-04, 14:41   #2101
lemoorka
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
za ostro to ujelas i nie do konca prawda.
irytujace to jest wtedy jak sie ma podly humor, wchodzi sie na watek a tu samo slodzenie( niekoniecznie Hihi)

a co do Hihi: widac ze w ich zwiazku jest przeogromna milosc, zrozumienie i oby tak dalej. ma kobieta wielkie szczescie to niech sie nim chwali. ja tez szczesliwa jestem
Przepraszam, niestety cehcuje sie dośc dla niektórych za ostrym słownictwem, wyrazaniem opinii. Po prostu pamiętma tylko i teraz by się zgadzało jak miałas gorszy dzień i było Ci przykro, że jest taka atmosfera.

Ja teraz po dwóch stratach miałam to samo, ale za drugim razem swtierdziłam , po co mam kogoś zadręczac, to sa moje problemy, musze je przezyć, a co najwyżej Wy możecie mnie naładowac dobra energią. Bo ile mozna sie użalac nad soba, trując innych?

Cytat:
ja tez ale czasem na te radosc potrzebuje czasu. kazdy jest inny
I każdy z nas jest wyjątkowy

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
A ja jestm zołzą
Ja wredota
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 14:42   #2102
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jestm zołzą
??? Znaczy???.
....tez TZ do domu wczoraj nie chciałas wpuscic

Dorinko to dobrze ze Pan poczuł się do odpowiedzialności i bedziesz miała pachnace perfumki .
Ja chyba dzis wyciagnę TZ na wachanie do Douglasa. Za moje wczorajsze zołzowate zachowanie nalezy mi sie nagroda
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 14:45   #2103
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Lemoorko

My mieszkamy z moimi rodzicami. W sumie nie jest źle..ale prywatnosci brakuje..nawet posprzeczac się dobrze nie da, bo mama zaraz w panikę wpada że dzieci się kłócą.
Decyzje o zamieszkaniu z rodzicami podjelismy razem za namowa rodziców. Niby mielismy kasę składać, ale nie do konca nam to wychodzi. Te pieniąze które placilismy za wynajem gdzies znikaja, zamiast na konto oszczednosciowe wpływac.
Oj zero prywtaności skads to znam i hasło mamy- ja Wam sie nie bede wtrącac, a już jej sie udało

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Mówcie co chcecie, mnie zawsze ten watek poprawia humor naprawdę fajne dziewczyny się tu zebrały, do tańca i do różańca , więc zarówno jak mam chandę czy wspaniały humor ...zawsze mi się polepsza

P.s. Muszę wam sie pochwalic, że jutro o 13 wymiana nieszczęsnych perfum, na szczęście mam wyjazd służbowy więc będą dwa grzybki w barszczu
Pan się zarzeka ze to oryginał ale zgadza się przynieśc wszystko co ma abym już nie marudziła Nawet nie jestm na niego zła, moze sam nie wiedział ...tak tez bywa
Ja mam sprawdzonych sprzedawców- wybieram zawsze sklepy i prosze o paragon CHociaz w przypadku miniaturek mam kobiete, która sprowadza je z Francji, bo to jest jej hobby

Racja, tu jest super, dzieki Wam wychodze z dołka ia dajciecie powera lepszego niz duracel
Stary 2007-12-04, 14:52   #2104
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez ale czasem na te radosc potrzebuje czasu. kazdy jest inny

Każdy jest inny - w tym sie zgadzam.

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 15:01   #2105
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
jak wy robicie aby nie jesc tych słodyczy?? ja sie nie ochudzam od razu zaznaczam ale chce miec ładny brzuszek na swieta i na sylwestra (a zawzze jak nie jem słodyczy to jest wtedy swietnie)
Madziu, ty jesteś taka zgrabna, wręcz chuda, i NIE MASZ BRZUCHA

Cytat:
??? Znaczy???.
....tez TZ do domu wczoraj nie chciałas wpuscic
No własnie to było nawiązanie do Twojego wpisu, ale tak szybko piszecie, ze nie nadązam...
A jestem zołza, bo miłość idzie u mnie w parze z rozumem. Jakoś tak nabrałam pewności siebie i się nie poświęcam, jak coś mi się nie podoba to walczę, albo tłumaczę. No i to było tak troche do tego wpidu Femme. Ona jest dla mnie zbyt miłą dziewczynką. Zbyt. I wiecie co: mój TŻ kiedys znalazł moją książkę ,,mężczyxni kochaja zołzy" i teraz co jakis czas mi mówi : ,,myślisz, ze jak bedziesz zołża to cie będę bardziej kochał?! to nie prawda, nie chcę mieć zołzy "- ale co tu dużo mówić: on uwielbia tą zołzę niby najpierw jak jestem stanowcza itd to sie wkurza, ze jestem taka nieuległa, a potem normalnie skacze koło mnie jak wariat

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 15:01   #2106
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Vadi ja zachęcałam do Lolitki, poodpisuję się obiema łapkami ale to zapach killer, zdecydowanie z grupy jadalnych , nie wiem czy takie lubisz, ale na pewno wart poznania.
Co do Miracle to ja nie cierpię zapachów Lancome- sa dla mnie takie syntetyczne, a ja lubię zapachy naturalne A zachęcała sdo nich Svinecka
jadalne lubię, np. moją ukochanę czekoladę z sephory

co do Miracle - byc może Svinecka, głowy nie dam za to podzielę się wrażeniami jak dojdzie

Femme nie możesz w nieskończoność się go nie pytać o rzecz X, bojąc się, że Cię zawiedzie odpowiedzią itp. Albo jesteś w związku sobą, albo odchodzisz, tak to się zamęczysz
A co do egoizmu no to proszę Cię, jeśli on zarzuca Ci go np. dlatego, że chcesz iść z nim do lekarza, to przegina bardzo, ale on, a nie Ty :/ I wg mnie, z tego co pamiętam, jego cala rodzina stała przed Toba i Twoimi prośbami/potrzebami, więc tekst o egoizmie jest z jego strony bezczelny

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
wiesz co? ja jesli chodzi o mojego Męża to jestem straszliwą egoistką (i nasila mi się to...) oczywiście, że ja, przede wszystkim ja i koniec.

Ale z drugiej strony... dla mnie Mąż przede wszystkim i na pewno pierwszy niż koleżanki, rodzina czy jakieś rachunki...
zgadzam się

Cytat:
Femme nie obraź się ale wydaje mi się, ze Wy ten związek reanimujecie na siłę .....Ani tam nie widzę miłosci (co nie znaczy że nie ma tylko odcztuję Twoje posty) ani zaangażowania ani zabiegania o siebie???? Zadałas sobie szczerze pytanie- dlaczego z Nim jesteś ????

Czasem warto zrobic rachunek sumienia?

Boisz sie być sama?
również się zgadzam

Cytat:
Napisane przez Femme-fatale84 Pokaż wiadomość
ciagle mi powtarzaly ze za bardzo latam za tym facetem i sie chyba bardziej staram niz on ciagle to slyszalam ja tez to czulam ze wiecej daje od siebie niz dostaję i gdy w koncu odwazylam sie zaczac mowic tz co mnie gnębi dowiaduję sie ze myslę tylko o sobie ..wiecie co to jest chore ;/
bo go rozpuscilas, facet sie rozwydrzył strasznie i myśli, że jest pępkiem swiata, a Ty jego rozrywka. dawaj z siebie mniej - albo pomoże, albo niech on spada na drzewo

Cytat:
Związek nie powinien byc taki wyrachowany przecież.....
tak, ale jeśli ktoś tylko daje, to w końcu przestaje sprawiać to przyjemność, nawet, jesli się kocha te 2 osobe.
Facet Femme nie uznaje kompromisów - jest tak jak ON chce, albo wcale. Femme, pokaż mu parę razy to 'wcale'. Nie bój się, wierz mi, ze lepiej poczekać na kogoś, komu się zachce ruszyć dla Ciebie czasem tyłek, niz się męczyć i szarpać tak jak teraz
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 15:03   #2107
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
chodzi o to ze w robocie TZa sa osoby ktore maja kontakty ( a moze same to robia) i czesto maja do sprzedania rzeczy taniej (wiadomo o co chodzi). i pewnie jak napiszeze TZ kupil pare ciuchow taniej to bedzie reakcja jak kiedys ktos odebral ze to kradziez.tak jak z wynoszeniem plyty z roboty zeby zrobic meble
Bo to jest kradzież. Nie uznaję czegoś takiego...Nie chciałabym być na miejscu okradzionych ludzi...ale ci, którzy kradną chyba nigdy nie myślą o tym okradanych, nie potrafią się wczuć w ich sytuację

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
hania kobito już to dzisiaj pisałam, ale dam Ci kilka powodów do niemsutania się
- stare budownictwo zaczyna powoli tanieć,
-być może znowu rada Polityki Pieniezenj znowu podniesie stopy procentowe, co moze oznaczać, ze koszt pieniadza będzie wyzyszy- miej ludzi będzie brało kredyr
No tak, ale jeżeli stopy procentowe będą wyższe to kredyty będą droższe i to, że mieszkania będą tańsze wcale nie spowoduje od razu, że ludzi będzie stać na kredyty.
Cytat:
- w zwiazku z powyzszym może dojśc do sytuacji takiej jak w stanach- puste mieszkania zero chętnych- ceny zaczna spadać
Tak może być. Ale to wszystko potrwa. Najpierw droższe kredyty, brak chętnych na mieszkania, ponieważ nie będą mieli zdolności. Później ewentualnie spadek cen mieszkań, ale dalej może nie być zdolności, bo stopy procentowe wysokie i dopiero po spadku stóp procentowych może być zdolność. Do tego chyba jednak jeszcze daleko, bo ceny mieszkań dopiero osiągnęły swoje max ceny, stopy procentowe dopiero zaczynają rosnąć itd....
Cytat:
- wpadamy w hosse, jezeli będzie wybicie od dołu radze zainestowac pieniądze, ceny akcji i tfi są bardzo niskie- może wybierz się z ajakiś czas do dobreog biura maklerskiego i zainwestuj
Nie wiem czy nie chodziło o wpadanie w bessę, ale też nie wiem czy się z tym zgodzę....
Cytat:
- jesli masz więcje oszczędności niz 50 tysiecy możesz z bankiem negocjowac wysokośc oprocentowania lokaty- kolejny powód do zarobienia
To prawda. Ale mająć 50 tys łatwiej wziąć kredyt i chyba lepiej nie mająć mieszkania niż inwestować. Zależy kto jak uważa...
Cytat:
- coś jescze teraz się dzieje z wykupem mieszkań, czyli wiecje osób będzie miało mieszkania na właności na pewno częśc będzie chciała je sprzedać- efekt wiecej towaru na rynku- cney niższe
Niekoniecznie. Spora część z tych osób chce wykupić mieszkania dla siebie, nie są to zazwyczaj osoby zamożne, które mają inne miejsce do mieszkania....
Cytat:
Mnie tez kredyt, ale teraz się sytuacja zmieniła. Nie ejstem osobiście za kredytem- chociąz teraz sie bardzo opłaca w dolarach, ale tylko na krótka mete. 30 lat to strasznie duzy horyzont czasowy
Nie opłaca się branie kredytów w walucie na krótki czas...Jak sie bierze na krótko to lepiej w złotówkach, jeżeli chce się wcześniej spłacić. Przy walucie dochodzą koszty przy wcześniejszej spłacie - spread.

Jakbyś mogła to napisz skąd zaczerpnęłaś te wszystkie informacje?
aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-04, 15:05   #2108
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Jas wiem, co to jest depresja, bo ją miałam, ale stan Tż Famme nie jest cięzki, powiedziałabym, że ma jedynie stany depresyjne, bo jednocześnie się realziuje jakos i ma ochotę na drobne przyjemności.
Tylko..najsmutniejsze jest to, że ja nie widzę w nim żadnych chęci, tęsknoty za famme.
NIE wytrzymałabym takiego związku, przestałabym się czuć jak kobieta.
Nie chodzi o egoizm, ale ja MUSZE mieć SWIADOMOSC (nie mówię o byciu na każde skinieni rzecz jasna), że jesten ważna, najważniejsza. I kiedy ją mam to niech sobie idzie z kumplami/bratem czy coś, bo to nie zaboli, bo wiem, że jesteśmy dla siebie.
Tymczasem Tz Famme W OGOLE się z nią nie liczy!
U to ja bym się czuła jak piąte koło u wozu. Kiedy on ostatnio zapragnął być gdzieś z tobą sam? Kiedy on zabiegał o spotkania inaczej niż na zasadzie (pizza + brat i "przyjdź jeśli ci się chce?!")
Przestałabym się czuć jak kobieta....
podpisuję się kazdą kończyną

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Wiesz co myślę, że ludzie mają różne odczucia Ja np. gdy mam podły humor i wejdę tu i poczytam jak Hihi sie cieszy bo ksiązka doszła, jak Dorinka planuej weeekend romantyczny z tż-etem, jak Hania pisze jak mąż się nią zajął gdy miała kaca, a Vadi pisze z radością o tym że z Kicią lepiej Madzia dobiera nowe fryzurki, druga Madzia cytuje słowa ukochanego itd, itd - to serce mi rośnie i od razu mi lepiej Cieszy mnie radość innych i umiem sie nia cieszyc
Oj, Kulbiciu, Ty babo kochana

Cytat:
A ja jestm zołzą
ja też trochę i uwazam to za zaletę
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 15:15   #2109
sanetka
Zakorzenienie

co do domu: my sie zapieramy jak możemy żeby nie mieszkać z rodzicami. może i taniej i lepiej ale jednak co sami to sami.
mam nadzieje ze uda sie nam jakieś 50 tys odłożyć żeby mieć wkład własny i kredyt-inaczej nie da rady.

pocieszające jest to ze wcale nie trzeba jakichś 400-500tys zeby sie pobudować. mój brat postawił dom 120m2 w stanie surowym zamkniętym+ogrzewanie+poc zątki wykończania i kosztowało go to 140tys.

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 15:19   #2110
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
Bo to jest kradzież. Nie uznaję czegoś takiego...Nie chciałabym być na miejscu okradzionych ludzi...ale ci, którzy kradną chyba nigdy nie myślą o tym okradanych, nie potrafią się wczuć w ich sytuację

No tak, ale jeżeli stopy procentowe będą wyższe to kredyty będą droższe i to, że mieszkania będą tańsze wcale nie spowoduje od razu, że ludzi będzie stać na kredyty.

Tak może być. Ale to wszystko potrwa. Najpierw droższe kredyty, brak chętnych na mieszkania, ponieważ nie będą mieli zdolności. Później ewentualnie spadek cen mieszkań, ale dalej może nie być zdolności, bo stopy procentowe wysokie i dopiero po spadku stóp procentowych może być zdolność. Do tego chyba jednak jeszcze daleko, bo ceny mieszkań dopiero osiągnęły swoje max ceny, stopy procentowe dopiero zaczynają rosnąć itd....

Nie wiem czy nie chodziło o wpadanie w bessę, ale też nie wiem czy się z tym zgodzę....

To prawda. Ale mająć 50 tys łatwiej wziąć kredyt i chyba lepiej nie mająć mieszkania niż inwestować. Zależy kto jak uważa...

Niekoniecznie. Spora część z tych osób chce wykupić mieszkania dla siebie, nie są to zazwyczaj osoby zamożne, które mają inne miejsce do mieszkania....

Nie opłaca się branie kredytów w walucie na krótki czas...Jak sie bierze na krótko to lepiej w złotówkach, jeżeli chce się wcześniej spłacić. Przy walucie dochodzą koszty przy wcześniejszej spłacie - spread.

Jakbyś mogła to napisz skąd zaczerpnęłaś te wszystkie informacje?
1. sorki o besse mi chodziło W sumie niektórzy uwazaja to za korekte na rynku, jednak ja się z tym nie zgadzam.
Sytuacja gopsodarki amerykańskiej, która napędza giełge nie jest w najlepszym stanie. Dodatkowo Chiny, które stwierdziły, ze swoje rezerwy zainwestują w euro, a nie dolary. Dodatkowo do pogorszenia sytacji w Stanach może przyczynis się ropa naftowa- tu wyjda moje braki w wiedzy. Nie wiem czy już jest coś takiego, kraje muzułmańskie wolą sprzedawac rope w euro niz dolarach. Łba sobie nie urwe,bo nie wiem czy się ujuz tak dzieje
Nasza gospodarka może teraz torszke przystopować, nasz rozój był napędzany głównie szybkim rozwojem eksportu. Niby euro 2012 ma nam gwarantowac kolejne lata dostatku, ale nie chce mi się jakoś w to wierzyć. Dzisiaj słyszałam, że inflacja za miesiąc listopad wyniosła prawie 3,5 %, co może byc wynikiem kolejnego podwyzszenia stóp.

2. Łatwiej jest wziąć kredyt, ale widzisz jak się ma troche pienieniedzy mozna je przeznaczyc na małe inwestycje, wtedy pieniadze zarabiaja na kredyt i raty od niego. Osobiście jestem totalnym przecinikiem kredytów dla osób fizycznych o długości 30 lat. Znaczy jestem przeciwna jako kredytobiorca- bo dla mnie to samobójstwo finansowe. Mówi sie, że kredyty sa dla ludzi bogatych i to prawda

3 Z tym się zgadzam, jednak bałabym się brać kredyt w dolarach np na 30 lat

4. A to takie moje małe zainteresowania i czytanie Pulsu boznesu na wykładach, baz starych numerów, które przynosi mi mój TZ. Poza tym na uczelni mam doktora, który kocha giełde i przepytuje nas z sytuacji gopsodarczej i 3 semestr ma z nim zajęcia i musze być na biezaco. Ale to tez bradziej moje hobby, czymś uargumentowane
Stary 2007-12-04, 15:20   #2111
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Oj, Kulbiciu, Ty babo kochana
jak mi miło A pomyśleć, że przychodząc na ten watek bałam się czy wogóle mnie tu przeyjmiecie .. hihihi

Ja tez się przyznaję, ze niezła ze mnie jędza i zołza, jak chcę to potrafie

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-04, 15:24   #2112
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

No własnie to było nawiązanie do Twojego wpisu, ale tak szybko piszecie, ze nie nadązam...
A jestem zołza, bo miłość idzie u mnie w parze z rozumem. Jakoś tak nabrałam pewności siebie i się nie poświęcam, jak coś mi się nie podoba to walczę, albo tłumaczę. No i to było tak troche do tego wpidu Femme. Ona jest dla mnie zbyt miłą dziewczynką. Zbyt. I wiecie co: mój TŻ kiedys znalazł moją książkę ,,mężczyxni kochaja zołzy" i teraz co jakis czas mi mówi : ,,myślisz, ze jak bedziesz zołża to cie będę bardziej kochał?! to nie prawda, nie chcę mieć zołzy "- ale co tu dużo mówić: on uwielbia tą zołzę niby najpierw jak jestem stanowcza itd to sie wkurza, ze jestem taka nieuległa, a potem normalnie skacze koło mnie jak wariat
ZGADZAM SIĘ ZE WSZYSTKIM CO NAPISAŁAŚ To jest prawda, faceci kochają ZOŁZY!!!
Ja też taka jestem, mój Tż oczywiście czasem się stawia i broni a najlepsze jest to, że za jakis tydzień słyszę - Strasznie mnie kręci że jestes taka jaka jesteś , że masz swoje zdanie i ciemnoty nie dasz sobie wcisnąć
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 15:26   #2113
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:

pocieszające jest to ze wcale nie trzeba jakichś 400-500tys zeby sie pobudować. mój brat postawił dom 120m2 w stanie surowym zamkniętym+ogrzewanie+poc zątki wykończania i kosztowało go to 140tys.
są nawet domki z drewna- ekipa stawia w dwa tygodnie. Jedyna wada- trzeba zrobić samemu piwnice i wykończenia- koszt około 70 tysiecy. Czas zycia domku 60 lat.

Ale Polacy tego nie uznaja, sadzac, że drewno to budulec godny indianina Jakby nie wiedzieli, że zywotnośc bloków z płyty to 40 lat

Aha i odnosnie tej "kradzieży"- to jest niestety uczestnictwo w kradzieży. Wiele osób miało problemy jak np, wykryto u nich kradzione częsci samochodowe, zakupione w "warsztatach".
Dopóki nam to jednak nikt nie udowodni, wszystko cacy
Stary 2007-12-04, 15:28   #2114
rav12345
Wtajemniczenie

Hihi, cieszę się że przesyłka dotarła. Teraz tylko trzymać kciuki żeby Tż był zadowolony.

Jeśli chodzi o Madzialenke, to co gdzieś wcześniej napisałam, to chodziło mi o to, że jeśli jest szczęśliwa, to najważniejsze. Ja wcale nie neguje sposobu, w jaki sobie organizują zaręczyny. Widać że oboje sie z tego cieszą, i o to chodzi. Jeśli są pewni, że chcą być ze sobą (ja z postów nie jestem tego pewna), to chyba to jest właściwy krok.

Femme - ja zadałabym sobie pytanie - czy chciałabym żyć w takim związku przez kolejne lata. Zastanów się jakie są szanse, że Twój TŻ stanie się innym człowiekiem. Próbowałaś go już zmienić, sama się dostosowywałaś. Ale skutku jakoś nie widać. Nie szkoda ci czasu, siebie?
Ludzie tak trwają w takiej beznadzieji, bo myślą że tak już jest, to niech będzie. G* prawda. Tak właśnie powstają nieszczęśliwe małżeństwa.
Zrób coś ze swoim życiem. Zadecyduj. Bo już zmarnowałaś kilka tygodni... a czas leci.
Stary 2007-12-04, 15:29   #2115
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
są nawet domki z drewna- ekipa stawia w dwa tygodnie. Jedyna wada- trzeba zrobić samemu piwnice i wykończenia- koszt około 70 tysiecy. Czas zycia domku 60 lat.

Ale Polacy tego nie uznaja, sadzac, że drewno to budulec godny indianina Jakby nie wiedzieli, że zywotnośc bloków z płyty to 40 lat

Aha i odnosnie tej "kradzieży"- to jest niestety uczestnictwo w kradzieży. Wiele osób miało problemy jak np, wykryto u nich kradzione częsci samochodowe, zakupione w "warsztatach".
Dopóki nam to jednak nikt nie udowodni, wszystko cacy
tez myslelismy o domku z drewna. ale jednak wygral murowany mam nadzieje ze nam sie uda jak najszybciej na swoje isc. rodzina pomoze

a o tym drugim to juz cicho sza...

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 15:32   #2116
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
ZGADZAM SIĘ ZE WSZYSTKIM CO NAPISAŁAŚ To jest prawda, faceci kochają ZOŁZY!!!
Ja też taka jestem, mój Tż oczywiście czasem się stawia i broni a najlepsze jest to, że za jakis tydzień słyszę - Strasznie mnie kręci że jestes taka jaka jesteś , że masz swoje zdanie i ciemnoty nie dasz sobie wcisnąć
no coż, mój się do tego głośno nie przyznaje... wydaje mi się, ze jego to kręci. on mówi: moja mama to mi gotowała, piekła, prasowała.....(litania życzeń) a ja na to: ja nie jestem Twoją mamą. i zamykam mu tym usta. no i oczywiście on potem przyznaje, ze wcale nie chce żebym była jak jego mama, tylko jak jego kobieta i...idzie umyć naczynia żebym sobie nie zniszczyła ,,rączek" a na co dzień taki z niego twardziel...

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2007-12-04, 15:33   #2117
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
Wkurza mnie jak ktoś tak mówi....bo niektórzy się nasłuchają i w to wierzą. Po pierwsze ile lat temu budował? Ceny materiałów i roboty trochę się zmieniły. Po drugie pewnie działkę już miał. Teraz chcąc zbudować taki dom to na pewno 300 tys + działka.....

Za 140 tys to chyba stan surowy....

Cytat:
1. sorki o besse mi chodziło W sumie niektórzy uwazaja to za korekte na rynku, jednak ja się z tym nie zgadzam.
Sytuacja gopsodarki amerykańskiej, która napędza giełge nie jest w najlepszym stanie. Dodatkowo Chiny, które stwierdziły, ze swoje rezerwy zainwestują w euro, a nie dolary. Dodatkowo do pogorszenia sytacji w Stanach może przyczynis się ropa naftowa- tu wyjda moje braki w wiedzy. Nie wiem czy już jest coś takiego, kraje muzułmańskie wolą sprzedawac rope w euro niz dolarach. Łba sobie nie urwe,bo nie wiem czy się ujuz tak dzieje
Nasza gospodarka może teraz torszke przystopować, nasz rozój był napędzany głównie szybkim rozwojem eksportu. Niby euro 2012 ma nam gwarantowac kolejne lata dostatku, ale nie chce mi się jakoś w to wierzyć. Dzisiaj słyszałam, że inflacja za miesiąc listopad wyniosła prawie 3,5 %, co może byc wynikiem kolejnego podwyzszenia stóp.
Wydaje mi sie, że kiedyś gospodarka amerykańska była taką potęga, która napędzała cały świat i to od jej stanu zależał stan innych gospodarek. Wydaje mi się, że teraz już nie ma aż takiego wpływu. Gospodarka amerykańska ma się coraz gorzej, a nasza niby coraz lepiej...Co do ropy naftowej to powiązałabym to z inflacją, bo moim zdaniem tak wysoka inflacja jest wynikiem przede wszystkiem wzrostu cen paliw, ale dokładnie się nie orientuję

Cytat:
2. Łatwiej jest wziąć kredyt, ale widzisz jak się ma troche pienieniedzy mozna je przeznaczyc na małe inwestycje, wtedy pieniadze zarabiaja na kredyt i raty od niego. Osobiście jestem totalnym przecinikiem kredytów dla osób fizycznych o długości 30 lat. Znaczy jestem przeciwna jako kredytobiorca- bo dla mnie to samobójstwo finansowe. Mówi sie, że kredyty sa dla ludzi bogatych i to prawda
No tak, ale jeśli nie masz wkładu i jeszcze weźmiesz 10% więcej kredytu np. na wykończenie automatycznie masz wyższe oprocentowanie. Mając 50 tys część można uznać za wkład własny, a część zostawić na wykończenie Nie wiem czy jest sens zarabiania na droższy kredyt, gdy można mieć tańszy

Cytat:
3 Z tym się zgadzam, jednak bałabym się brać kredyt w dolarach np na 30 lat
Ja też bym się bała. Z drugiej strony kredyty w złotówkach też są niepewne....zastanawia mnie przede wszystkim konsekwencja wejścia euro w Polsce

Cytat:
4. A to takie moje małe zainteresowania i czytanie Pulsu boznesu na wykładach, baz starych numerów, które przynosi mi mój TZ. Poza tym na uczelni mam doktora, który kocha giełde i przepytuje nas z sytuacji gopsodarczej i 3 semestr ma z nim zajęcia i musze być na biezaco. Ale to tez bradziej moje hobby, czymś uargumentowane
To fajnie, że masz takie zainteresowania Ja studiuję ekonomię

Mam nadzieję, że nas nie zlinczują za takie tematy ale w sumie to takie życiowe i może się komuś przyda

P.S. A co sądzisz o podatku liniowym?
Stary 2007-12-04, 15:36   #2118
Femme-fatale84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
Hihi, cieszę się że przesyłka dotarła. Teraz tylko trzymać kciuki żeby Tż był zadowolony.

Jeśli chodzi o Madzialenke, to co gdzieś wcześniej napisałam, to chodziło mi o to, że jeśli jest szczęśliwa, to najważniejsze. Ja wcale nie neguje sposobu, w jaki sobie organizują zaręczyny. Widać że oboje sie z tego cieszą, i o to chodzi. Jeśli są pewni, że chcą być ze sobą (ja z postów nie jestem tego pewna), to chyba to jest właściwy krok.

Femme - ja zadałabym sobie pytanie - czy chciałabym żyć w takim związku przez kolejne lata. Zastanów się jakie są szanse, że Twój TŻ stanie się innym człowiekiem. Próbowałaś go już zmienić, sama się dostosowywałaś. Ale skutku jakoś nie widać. Nie szkoda ci czasu, siebie?
Ludzie tak trwają w takiej beznadzieji, bo myślą że tak już jest, to niech będzie. G* prawda. Tak właśnie powstają nieszczęśliwe małżeństwa.
Zrób coś ze swoim życiem. Zadecyduj. Bo już zmarnowałaś kilka tygodni... a czas leci.
mi sobota duzo dala do myslenia ..ze wcale nie plakalam jak zerwalismy..myslę ze niedlugo podejme tą decyzje co dalej ..sama czy z nim..
a wiecie czemu sie dzisiaj nie widzimy?
bo najpierw wiezie matke na zebranie do brata , a potem do lekarza ktos tam idzie i oczywiscie musza miec kierowce ..
tylko ja dalej nierozumiem jednej rzeczy zebranie bedzie trwalo godzine ,niemoze sie w tym czasie widziec ze mna tylko musi czekac w aucie pod szkola, a potem u lekarza kolejna godzine albo i wiecej, bo wiecie jakie sa kolejki..
mama mi wlasnie mowi ze to, ze jego rodzina ciagle cos chce od niego to raz ze niema dla mnie czasu zas dwa ze jakby mu zalezalo to i tak by mnie gdzies wcisnal w ten "swoj napiety grafik"..nawet wczoraj jak placil te rachunki mogl to robic ze mna..wiecie co jak sie czuje teraz beznadziejnie bylam nieszczesliwa przez ostatnie pol roku bo oczekiwalam wiecej uwagi dla siebie a on mi tego nie dawal, i wogole- jak wczesniej juz ktos wspomnial -przestalam sie czuć kobietą
a teraz to jestem jeszcze bardziej zalamana bo wychodzi na to ze on tego wszystkiego mi nie daje bo on sie we mnie odkochal tylko jeszcze sie nierozeszlismy bo albo boi sie byc sam albo jeszcze sobie sprawy z tego niezdaje ze mnie juz niechce ;/
Femme-fatale84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 15:37   #2119
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Mój brat wlasnie sie wprowadził do swojego wymarzonego domu-150 m2 za 400 tys- bez dzialki ktora kosztowała kolejne 100 tys. (oczywiscie cena bez umeblowania).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-04, 15:39   #2120
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
Mój brat wlasnie sie wprowadził do swojego wymarzonego domu-150 m2 za 400 tys- bez dzialki ktora kosztowała kolejne 100 tys. (oczywiscie cena bez umeblowania).
No właśnie takie są ceny. W to wierzę
Stary 2007-12-04, 15:42   #2121
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Wydaje mi sie, że kiedyś gospodarka amerykańska była taką potęga, która napędzała cały świat i to od jej stanu zależał stan innych gospodarek. Wydaje mi się, że teraz już nie ma aż takiego wpływu. Gospodarka amerykańska ma się coraz gorzej, a nasza niby coraz lepiej...
Niby tak, ale co się dzieje na polskiej giełdzie: wszyscy patrzą co się dzieje w usa, zanim podejmą jakiekolwiek decyzje. U nas się to nie kręci.

Dwa - mieszkam w usa, i nie będę zachwalać tego kraju, ale wszędzie słyszę "jak to źle się dzieje w usa". Hmm... ja jakoś nie zauważyłam. Eksport rośnie, ja nie pracuję, a z wypłaty męża (która nie jest szczytem marzeń w usa) odkładamy więcej niż zarabiałam w Polsce, a nie zarabiałam mało jak na studenta po licencjacie. Z jednej wypłaty jesteśmy w stanie umeblować całe mieszkanie... Najgorsze jest to, że zamierzamy wrócić do Polski, ale chyba złapiemy depresję po tym jak przyzwyczailiśmy sie do życia tutaj. W Polsce długo nie będzie takiej sytuacji.
Stary 2007-12-04, 15:46   #2122
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
Niby tak, ale co się dzieje na polskiej giełdzie: wszyscy patrzą co się dzieje w usa, zanim podejmą jakiekolwiek decyzje. U nas się to nie kręci.

Dwa - mieszkam w usa, i nie będę zachwalać tego kraju, ale wszędzie słyszę "jak to źle się dzieje w usa". Hmm... ja jakoś nie zauważyłam. Eksport rośnie, ja nie pracuję, a z wypłaty męża (która nie jest szczytem marzeń w usa) odkładamy więcej niż zarabiałam w Polsce, a nie zarabiałam mało jak na studenta po licencjacie. Z jednej wypłaty jesteśmy w stanie umeblować całe mieszkanie... Najgorsze jest to, że zamierzamy wrócić do Polski, ale chyba złapiemy depresję po tym jak przyzwyczailiśmy sie do życia tutaj. W Polsce długo nie będzie takiej sytuacji.
Masz rację Ja się giełda w sumie nie interesuje W USA dalej się dobrze żyje, wiem, ale już nie jest tak jak kiedyś. Chodzi o gospodarkę jako całość, a to nie zawsze się przekłada na każdego pojedynczego mieszkańca

Ogólnie słabo interesuje się międzynarodowymi stosunkami gospodarczymi, makroekonomią czy mikroekonomią. Jako takie pojęcie mam, ale wolę finanse, rachunkowość, bankowość
Stary 2007-12-04, 15:46   #2123
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Wkurza mnie jak ktoś tak mówi....bo niektórzy się nasłuchają i w to wierzą. Po pierwsze ile lat temu budował? Ceny materiałów i roboty trochę się zmieniły. Po drugie pewnie działkę już miał. Teraz chcąc zbudować taki dom to na pewno 300 tys + działka.....

Za 140 tys to chyba stan surowy....

Wydaje mi sie, że kiedyś gospodarka amerykańska była taką potęga, która napędzała cały świat i to od jej stanu zależał stan innych gospodarek. Wydaje mi się, że teraz już nie ma aż takiego wpływu. Gospodarka amerykańska ma się coraz gorzej, a nasza niby coraz lepiej...Co do ropy naftowej to powiązałabym to z inflacją, bo moim zdaniem tak wysoka inflacja jest wynikiem przede wszystkiem wzrostu cen paliw, ale dokładnie się nie orientuję

No tak, ale jeśli nie masz wkładu i jeszcze weźmiesz 10% więcej kredytu np. na wykończenie automatycznie masz wyższe oprocentowanie. Mając 50 tys część można uznać za wkład własny, a część zostawić na wykończenie Nie wiem czy jest sens zarabiania na droższy kredyt, gdy można mieć tańszy

Ja też bym się bała. Z drugiej strony kredyty w złotówkach też są niepewne....zastanawia mnie przede wszystkim konsekwencja wejścia euro w Polsce

To fajnie, że masz takie zainteresowania Ja studiuję ekonomię

Mam nadzieję, że nas nie zlinczują za takie tematy ale w sumie to takie życiowe i może się komuś przyda

P.S. A co sądzisz o podatku liniowym?
Witaj koleznako po fachu- ja studiuje zarządzanie finansowe

1. No tez mnie denerwuje ludzkie gadanie- cena pystaka zrozała 3 krotnie!!!!!! O cemencie wole przemilczęć, do tego dochodzi piasek, itd. A teraz jak się zacznie euro 2012 to dopiero ceny pójda w góre. Za 140 tysiecy to będzie koszt samych potrzebnych materiałow i dodam nie wsyztskich.

2. TEraz zaczynają CHiny królować, zresztą już to robią COs tez w jednym uchu słyszałam,że to oni wykupują długi Stanów, ale o co chodziło- nie wiem

3. Masz racje, tylko, że ja zakłada np, że mam 70 tysiecy w gotowce, a potrzebuje 100, biora 50 kredytu, a pozostałe 20 wrzucam np w TFI. Ale to takie gdybanie

4. Tego się bardzo boje- nasze zarobki sa niewspółmierne do strefy euro

5. Prawde mówiac nie pprzyfladałam się do konca problemowi- ale w tym momecie na jednym się straci na drugim zyska Nie orientuje sie w stawkach podatkowych W sumie i tak UE może sie o to przyczepić, tak jak było z internetem.

Tez mam nadzieje,że nie zlinczuja I nie uznaja za bufony

Cytat:
Masz rację Ja się giełda w sumie nie interesuje W USA dalej się dobrze żyje, wiem, ale już nie jest tak jak kiedyś. Chodzi o gospodarkę jako całość, a to nie zawsze się przekłada na każdego pojedynczego mieszkańca

Za to giełda mój koniczek, ale taki malutki, źrebak
Stary 2007-12-04, 15:48   #2124
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie takie są ceny. W to wierzę
Takie sa ceny ze mój brat włosy z głowy rwał. Zaczał budowac w momencie największych podwyzek czyli w marcu.
Miał w planach jakies frykasy- saune, parkiety, wypasione płytki do lazienki, wanne z jacuzi.....w efekcie wszystko musiał kupowac w bardzo rozsadnej cenie bo by jeden pokój wykonczył.....

Ja nie wiem jak ludzie robia wesela na 100 osób za 15 tysiecy, jak buduja domy za 140 tys i jak zyja za 800 zł miesięcznie...no po prostu nie wiem...
Stary 2007-12-04, 15:50   #2125
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Takie sa ceny ze mój brat włosy z głowy rwał. Zaczał budowac w momencie największych podwyzek czyli w marcu.
Miał w planach jakies frykasy- saune, parkiety, wypasione płytki do lazienki, wanne z jacuzi.....w efekcie wszystko musiał kupowac w bardzo rozsadnej cenie bo by jeden pokój wykonczył.....

Ja nie wiem jak ludzie robia wesela na 100 osób za 15 tysiecy, jak buduja domy za 140 tys i jak zyja za 800 zł miesięcznie...no po prostu nie wiem...
Aha odnośnie tych giełd- tutaj ważne sa strefy czasowe- jak się cos gdzies wcześniej stanie to ciągnie to za sobą konsekwencje

A ja wiem Do gara sie ziemniaki wkłada zamiast wkładki mięsnej Przynajmniej tak mówia ludzie
Stary 2007-12-04, 15:52   #2126
rav12345
Wtajemniczenie

W tym tygoniu ma do mnie przyjść przesyłka o wadze bagatela 70kg ! Trzymajcie kciuki żeby kurier pomógł mi to wnieść chociaż do windy (mąż w pracy). Ja jestem dosyć mocna kobietka, ale wolałabym się z tym nie siłować. Cały czas trzyma mnie widok jak się siłuję z tą paczuszką... brrr
Stary 2007-12-04, 15:53   #2127
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
W tym tygoniu ma do mnie przyjść przesyłka o wadze bagatela 70kg ! Trzymajcie kciuki żeby kurier pomógł mi to wnieść chociaż do windy (mąż w pracy). Ja jestem dosyć mocna kobietka, ale wolałabym się z tym nie siłować. Cały czas trzyma mnie widok jak się siłuję z tą paczuszką... brrr
Czy to jest ten prezent??? matko i córko, a obie dziewice coś Ty kupiła- tygrysa bengalskiego
Stary 2007-12-04, 15:54   #2128
gold-fish
Zakorzenienie

Lecę dziewczyny do jutra

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2007-12-04, 15:58   #2129
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
Witaj koleznako po fachu- ja studiuje zarządzanie finansowe
To się od razu nie przyznała, tylko pisze, że zainteresowania ma

Cytat:
1. No tez mnie denerwuje ludzkie gadanie- cena pystaka zrozała 3 krotnie!!!!!! O cemencie wole przemilczęć, do tego dochodzi piasek, itd. A teraz jak się zacznie euro 2012 to dopiero ceny pójda w góre. Za 140 tysiecy to będzie koszt samych potrzebnych materiałow i dodam nie wsyztskich.
Póki co to na euro 2012 mało co budują Stadionów to na pewno nie drogi to tak, bo jeżdzę i widzę

Cytat:
2. TEraz zaczynają CHiny królować, zresztą już to robią COs tez w jednym uchu słyszałam,że to oni wykupują długi Stanów, ale o co chodziło- nie wiem
Co do Chin to nie wiem...i nie wiem jak one mają królować, bo ich wyroby są delikatnie mówiąc bublami

Cytat:
5. Prawde mówiac nie pprzyfladałam się do konca problemowi- ale w tym momecie na jednym się straci na drugim zyska Nie orientuje sie w stawkach podatkowych W sumie i tak UE może sie o to przyczepić, tak jak było z internetem.
Stawki podatkowe mamy 19%, 30% i 40%. Przy liniowym wszyscy mogliby mieć przykładowo 15%.

Wiele osób jest przeciwnych, bo nie rozumieją tematu (wkurza mnie to), bo się oburzają, że ci którzy zarabiają więćej będą płacili tyle sami, co ci którzy zarabiają mniej Jakim cudem i gdzie ich matematyki uczyli to nie wiem, bo na chłopski rozum 15%*1000=150 15%*10 000=1500 (w uproszczeniu). Jeżeli według niektórych to to samo to nie mam pytań

W UE kilka krajów ma liniowy, ale jakie dokładnie to nie wiem

Cytat:
Niezłe podsumowanie Ja też nie wiem jak to możliwe....
Stary 2007-12-04, 15:59   #2130
rav12345
Wtajemniczenie

Pierwszy element mojej siłowni . Sie bede z nim siłować jak mi nie pomogą go wnieść. Będą mieli sąsiedzi scene .

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości