![]() |
#2101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV
Cytat:
Ja teraz po dwóch stratach miałam to samo, ale za drugim razem swtierdziłam , po co mam kogoś zadręczac, to sa moje problemy, musze je przezyć, a co najwyżej Wy możecie mnie naładowac dobra energią. Bo ile mozna sie użalac nad soba, trując innych? I każdy z nas jest wyjątkowy ![]() Ja wredota ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
??? Znaczy???.
....tez TZ do domu wczoraj nie chciałas wpuscic ![]() Dorinko to dobrze ze Pan poczuł się do odpowiedzialności i bedziesz miała pachnace perfumki ![]() Ja chyba dzis wyciagnę TZ na wachanie do Douglasa ![]() ![]() ![]() ![]()
#2103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Racja, tu jest super, dzieki Wam wychodze z dołka ia dajciecie powera lepszego niz duracel ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
Każdy jest inny - w tym sie zgadzam.
![]() |
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie to było nawiązanie do Twojego wpisu, ale tak szybko piszecie, ze nie nadązam... A jestem zołza, bo miłość idzie u mnie w parze z rozumem. Jakoś tak nabrałam pewności siebie i się nie poświęcam, jak coś mi się nie podoba to walczę, albo tłumaczę. No i to było tak troche do tego wpidu Femme. Ona jest dla mnie zbyt miłą dziewczynką. Zbyt. I wiecie co: mój TŻ kiedys znalazł moją książkę ,,mężczyxni kochaja zołzy" i teraz co jakis czas mi mówi : ,,myślisz, ze jak bedziesz zołża to cie będę bardziej kochał?! to nie prawda, nie chcę mieć zołzy "- ale co tu dużo mówić: on uwielbia tą zołzę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | ||||
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() co do Miracle - byc może Svinecka, głowy nie dam ![]() ![]() Femme ![]() ![]() A co do egoizmu no to proszę Cię, jeśli on zarzuca Ci go np. dlatego, że chcesz iść z nim do lekarza, to przegina bardzo, ale on, a nie Ty :/ I wg mnie, z tego co pamiętam, jego cala rodzina stała przed Toba i Twoimi prośbami/potrzebami, więc tekst o egoizmie jest z jego strony bezczelny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak, ale jeśli ktoś tylko daje, to w końcu przestaje sprawiać to przyjemność, nawet, jesli się kocha te 2 osobe. Facet Femme nie uznaje kompromisów - jest tak jak ON chce, albo wcale. Femme, pokaż mu parę razy to 'wcale'. Nie bój się, wierz mi, ze lepiej poczekać na kogoś, komu się zachce ruszyć dla Ciebie czasem tyłek, niz się męczyć i szarpać tak jak teraz ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jakbyś mogła to napisz skąd zaczerpnęłaś te wszystkie informacje? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | ||
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja też trochę i uwazam to za zaletę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
co do domu: my sie zapieramy jak możemy żeby nie mieszkać z rodzicami
![]() mam nadzieje ze uda sie nam jakieś 50 tys odłożyć żeby mieć wkład własny i kredyt-inaczej nie da rady. pocieszające jest to ze wcale nie trzeba jakichś 400-500tys zeby sie pobudować. mój brat postawił dom 120m2 w stanie surowym zamkniętym+ogrzewanie+poc zątki wykończania i kosztowało go to 140tys.
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sytuacja gopsodarki amerykańskiej, która napędza giełge nie jest w najlepszym stanie. Dodatkowo Chiny, które stwierdziły, ze swoje rezerwy zainwestują w euro, a nie dolary. Dodatkowo do pogorszenia sytacji w Stanach może przyczynis się ropa naftowa- tu wyjda moje braki w wiedzy. Nie wiem czy już jest coś takiego, kraje muzułmańskie wolą sprzedawac rope w euro niz dolarach. Łba sobie nie urwe,bo nie wiem czy się ujuz tak dzieje ![]() Nasza gospodarka może teraz torszke przystopować, nasz rozój był napędzany głównie szybkim rozwojem eksportu. Niby euro 2012 ma nam gwarantowac kolejne lata dostatku, ale nie chce mi się jakoś w to wierzyć. Dzisiaj słyszałam, że inflacja za miesiąc listopad wyniosła prawie 3,5 %, co może byc wynikiem kolejnego podwyzszenia stóp. 2. Łatwiej jest wziąć kredyt, ale widzisz jak się ma troche pienieniedzy mozna je przeznaczyc na małe inwestycje, wtedy pieniadze zarabiaja na kredyt i raty od niego. Osobiście jestem totalnym przecinikiem kredytów dla osób fizycznych o długości 30 lat. Znaczy jestem przeciwna jako kredytobiorca- bo dla mnie to samobójstwo finansowe. Mówi sie, że kredyty sa dla ludzi bogatych i to prawda ![]() 3 Z tym się zgadzam, jednak bałabym się brać kredyt w dolarach np na 30 lat ![]() 4. A to takie moje małe zainteresowania i czytanie Pulsu boznesu na wykładach, baz starych numerów, które przynosi mi mój TZ. Poza tym na uczelni mam doktora, który kocha giełde i przepytuje nas z sytuacji gopsodarczej i 3 semestr ma z nim zajęcia i musze być na biezaco. Ale to tez bradziej moje hobby, czymś uargumentowane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Ja tez się przyznaję, ze niezła ze mnie jędza i zołza, jak chcę to potrafie ![]()
![]() |
#2112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też taka jestem, mój Tż oczywiście czasem się stawia i broni a najlepsze jest to, że za jakis tydzień słyszę - Strasznie mnie kręci że jestes taka jaka jesteś , że masz swoje zdanie i ciemnoty nie dasz sobie wcisnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Polacy tego nie uznaja, sadzac, że drewno to budulec godny indianina ![]() ![]() Aha i odnosnie tej "kradzieży"- to jest niestety uczestnictwo w kradzieży. Wiele osób miało problemy jak np, wykryto u nich kradzione częsci samochodowe, zakupione w "warsztatach". Dopóki nam to jednak nikt nie udowodni, wszystko cacy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Wtajemniczenie
|
Hihi, cieszę się że przesyłka dotarła. Teraz tylko trzymać kciuki żeby Tż był zadowolony.
Jeśli chodzi o Madzialenke, to co gdzieś wcześniej napisałam, to chodziło mi o to, że jeśli jest szczęśliwa, to najważniejsze. Ja wcale nie neguje sposobu, w jaki sobie organizują zaręczyny. Widać że oboje sie z tego cieszą, i o to chodzi. Jeśli są pewni, że chcą być ze sobą (ja z postów nie jestem tego pewna), to chyba to jest właściwy krok. Femme - ja zadałabym sobie pytanie - czy chciałabym żyć w takim związku przez kolejne lata. Zastanów się jakie są szanse, że Twój TŻ stanie się innym człowiekiem. Próbowałaś go już zmienić, sama się dostosowywałaś. Ale skutku jakoś nie widać. Nie szkoda ci czasu, siebie? Ludzie tak trwają w takiej beznadzieji, bo myślą że tak już jest, to niech będzie. G* prawda. Tak właśnie powstają nieszczęśliwe małżeństwa. Zrób coś ze swoim życiem. Zadecyduj. Bo już zmarnowałaś kilka tygodni... a czas leci.
#2115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a o tym drugim to juz cicho sza... ![]()
![]() |
#2116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za 140 tys to chyba stan surowy.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że nas nie zlinczują za takie tematy ![]() ![]() P.S. A co sądzisz o podatku liniowym? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a wiecie czemu sie dzisiaj nie widzimy? bo najpierw wiezie matke na zebranie do brata , a potem do lekarza ktos tam idzie i oczywiscie musza miec kierowce .. tylko ja dalej nierozumiem jednej rzeczy zebranie bedzie trwalo godzine ,niemoze sie w tym czasie widziec ze mna tylko musi czekac w aucie pod szkola, a potem u lekarza kolejna godzine albo i wiecej, bo wiecie jakie sa kolejki.. mama mi wlasnie mowi ze to, ze jego rodzina ciagle cos chce od niego to raz ze niema dla mnie czasu zas dwa ze jakby mu zalezalo to i tak by mnie gdzies wcisnal w ten "swoj napiety grafik"..nawet wczoraj jak placil te rachunki mogl to robic ze mna..wiecie co jak sie czuje teraz beznadziejnie bylam nieszczesliwa przez ostatnie pol roku bo oczekiwalam wiecej uwagi dla siebie a on mi tego nie dawal, i wogole- jak wczesniej juz ktos wspomnial -przestalam sie czuć kobietą a teraz to jestem jeszcze bardziej zalamana bo wychodzi na to ze on tego wszystkiego mi nie daje bo on sie we mnie odkochal tylko jeszcze sie nierozeszlismy bo albo boi sie byc sam albo jeszcze sobie sprawy z tego niezdaje ze mnie juz niechce ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
Mój brat wlasnie sie wprowadził do swojego wymarzonego domu-150 m2 za 400 tys- bez dzialki ktora kosztowała kolejne 100 tys. (oczywiscie cena bez umeblowania).
#2120 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dwa - mieszkam w usa, i nie będę zachwalać tego kraju, ale wszędzie słyszę "jak to źle się dzieje w usa". Hmm... ja jakoś nie zauważyłam. Eksport rośnie, ja nie pracuję, a z wypłaty męża (która nie jest szczytem marzeń w usa) odkładamy więcej niż zarabiałam w Polsce, a nie zarabiałam mało jak na studenta po licencjacie. Z jednej wypłaty jesteśmy w stanie umeblować całe mieszkanie... Najgorsze jest to, że zamierzamy wrócić do Polski, ale chyba złapiemy depresję po tym jak przyzwyczailiśmy sie do życia tutaj. W Polsce długo nie będzie takiej sytuacji.
![]() |
#2122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogólnie słabo interesuje się międzynarodowymi stosunkami gospodarczymi, makroekonomią czy mikroekonomią. Jako takie pojęcie mam, ale wolę finanse, rachunkowość, bankowość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. No tez mnie denerwuje ludzkie gadanie- cena pystaka zrozała 3 krotnie!!!!!! O cemencie wole przemilczęć, do tego dochodzi piasek, itd. A teraz jak się zacznie euro 2012 to dopiero ceny pójda w góre. Za 140 tysiecy to będzie koszt samych potrzebnych materiałow i dodam nie wsyztskich. 2. TEraz zaczynają CHiny królować, zresztą już to robią ![]() ![]() 3. Masz racje, tylko, że ja zakłada np, że mam 70 tysiecy w gotowce, a potrzebuje 100, biora 50 kredytu, a pozostałe 20 wrzucam np w TFI. Ale to takie gdybanie ![]() 4. Tego się bardzo boje- nasze zarobki sa niewspółmierne do strefy euro ![]() 5. Prawde mówiac nie pprzyfladałam się do konca problemowi- ale w tym momecie na jednym się straci na drugim zyska ![]() ![]() Tez mam nadzieje,że nie zlinczuja ![]() ![]() Cytat:
Za to giełda mój koniczek, ale taki malutki, źrebak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Takie sa ceny ze mój brat włosy z głowy rwał. Zaczał budowac w momencie największych podwyzek czyli w marcu.
Miał w planach jakies frykasy- saune, parkiety, wypasione płytki do lazienki, wanne z jacuzi.....w efekcie wszystko musiał kupowac w bardzo rozsadnej cenie bo by jeden pokój wykonczył..... Ja nie wiem jak ludzie robia wesela na 100 osób za 15 tysiecy, jak buduja domy za 140 tys i jak zyja za 800 zł miesięcznie...no po prostu nie wiem...
#2125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja wiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Wtajemniczenie
|
W tym tygoniu ma do mnie przyjść przesyłka o wadze bagatela 70kg ! Trzymajcie kciuki żeby kurier pomógł mi to wnieść chociaż do windy (mąż w pracy). Ja jestem dosyć mocna kobietka, ale wolałabym się z tym nie siłować. Cały czas trzyma mnie widok jak się siłuję z tą paczuszką... brrr
#2127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Lecę dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | ||||
Raczkowanie
|
To się od razu nie przyznała, tylko pisze, że zainteresowania ma
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiele osób jest przeciwnych, bo nie rozumieją tematu (wkurza mnie to), bo się oburzają, że ci którzy zarabiają więćej będą płacili tyle sami, co ci którzy zarabiają mniej ![]() ![]() W UE kilka krajów ma liniowy, ale jakie dokładnie to nie wiem ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Wtajemniczenie
|
Pierwszy element mojej siłowni
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.