Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-17, 13:54   #2101
Madlen__18
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D

To samo miałam z moją babcią.
Kobieta pełna życia, nagle zapalenie płuc, już ją mieli wypisywać..ale znaleźli raka. 1.5 miesiąca mieszkała u nas (dawali jej max pól roku życia), do końca nie wiedziała o chorobie...to ja dzwoniłam po pogotowie, badałam jej tętno..bo mama tak strasznie płakała..
To było 2.5 roku temu, nie mogę zapomnieć. I wyłapuję staruszki podobnie ubrane.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 13:57   #2102
lemoorka
Zakorzenienie

Widze,ze mnie rozumiesz.

Mnie jescze boli, że ktos nie rozumie,ze jak ja mogę tak płakac za babcią i dziadkiem. Przeciez mam mame. Ale z dziadkami spedzałam ostatnie chwile, byłam z nimi jak mama szła do pracy, a ja malutka zostawałam pdo ich opieka. Wiec bardziej traktowałam ich w konteście rodziców, a mame raczej jak starsza siostre. teraz się czuje jak samotne dziecko
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 13:58   #2103
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pollynema Pokaż wiadomość
Wiem, ze to glupie, ale szukam plusów tej sytuacji, nie chce mysleć o minusach. Powiem Wam tylko, ze nigdy sie nie przyzwyczaje do tego dziwnego uczucia jakie następuje jak sobie uświadamiamy, że ktoś odchodzi i nie spotkasz go za tydzień, miesiąc...

Nemuś to normalne, szukasz plusów bo taka jest kolej rzeczy.. Gdy się kogoś straci przezywa się cos takiego co nazywane jest "żalem po stracie" ten żala ma kilka etapów przezywania.. Pierwszy z nich to zaprzeczanie, gdy przeżywa się szok, nie przyjmuje straty bliskiej oosby do wiadmości, nie wierzy się w nią, zaprzecza, uważa, że to niemozliwe.. Etapów jest 5 i zwykle przeżycie ich trwa około roku.. stąd też tzw. żałoba..

Wspólczuje ci bardzo mocno

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 13:59   #2104
lemoorka
Zakorzenienie

Kulbit możesz napisac, co to są za etapy?
Stary 2008-02-17, 14:04   #2105
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Nema, ściskam bardzo mocno. i rozumiem..i wiem jak to jest.
ja rozpłakałam się teraz.

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 14:05   #2106
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
Nema, ściskam bardzo mocno. i rozumiem..i wiem jak to jest.
ja rozpłakałam się teraz.
Przytulam Was obie, Ciebie i neme.
Stary 2008-02-17, 14:09   #2107
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Twin co się stało?? co to za powazne rozmowy??

ojejku jak mi sie nie chciało wstawac. dzis ostatni dzien w domku a jutro... do Olsztyna
Rozmowy dotyczące mojego związku z TŻem... usłyszałam to czego zawsze się bałam, że można usłyszeć od faceta. Teraz czuję, że nie mam po co się starać

Ja dziś wróciłam do Warszawy, a dla towarzystwa mam mojego króliczka, który zwiedza mój cały pokój

Cytat:
oj tak, długo. od 19 grudnia

a wiecie ... musze sie pochwalic. dzis piekę po raz pierwszy chleb (wioleziarnisty) ale w piekarniku a nie w takim urządzeniu do chleba. juz sie nie moge doczekac kiedy bedzie gotowy
Domowy chlebek pycha

Cytat:
Kaska a ja mam jeszcze pytanie: czy ty masz jakis papierek (ze masz kurs przedmałzenski) z liceum?? Bo takie dawali na koniec liceum(ale nasz katecheta nam nie dał)
Ja dostałam razem ze. świadectwem maturalnym świadectwo ukończenia kursu przedmałżeńskiego

Cytat:
Vadi trzymam kciuki
Ja też

Cytat:
Zmarła mi babcia wczoraj, heh... jade dzisiaj do domu. Plus, zobacze siostre, szkoda, ze w takich okolicznosciach..
bardzo mi przykro Nema...

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość

Nie jestem Kulbit, ale ostatnio na zaburzeniach rodziny miałam o fazach żałoby a są to:
  • Faza szoku: b. silna reakcja emocjonalna
  • Faza uświadomienia: realność straty, realność więzi – docierają równocześnie; załamanie
  • Faza depresyjno-agresywna: depresja, pocz. winy, agresja i bunt, nowa więź z utraconym obiektem; stopniowe uspokojenie
  • Poszukiwanie nowego sposobu bycia: szukanie nowych kontaktów, miejsc, znaczenia doświadczenia
  • Faza zabliźnienia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-17, 14:12   #2108
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Widze,ze mnie rozumiesz.

Mnie jescze boli, że ktos nie rozumie,ze jak ja mogę tak płakac za babcią i dziadkiem. Przeciez mam mame. Ale z dziadkami spedzałam ostatnie chwile, byłam z nimi jak mama szła do pracy, a ja malutka zostawałam pdo ich opieka. Wiec bardziej traktowałam ich w konteście rodziców, a mame raczej jak starsza siostre. teraz się czuje jak samotne dziecko
Ja uważam, że to normalne że płaczesz po dziadkach skoro byłaś z nimi mocno związana. Ludzie to się czasem dziwią zupełnie bezpodstwanie.. Mozna płakać po osobie nie z rodziny jeśli tylko była nam bliska prawda? Przecież tu chodzi o emocjonalny związek.

Cytat:
Oczywiście Lemoorko
Po krótce:
1. zaprzeczanie i izolowanie się, unikanie tematu straty,
2. gniew,
3. targowanie się
4. depresja
5. akceptacja

Oczywiscie w psychologii jest wiele opracowan na temat żalu po stracie i różnie też nazywane są etapy.. Ale jedno jest łączne - od zaprzeczenia do pogodzenia się ze stratą.

Stary 2008-02-17, 14:13   #2109
lemoorka
Zakorzenienie

Dziekuje Wam Kulbit i twin- mad
Stary 2008-02-17, 14:20   #2110
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co Pamiętaj jedynie ze masz prawo przezywac to na swój własny sposób! A to co ludzie gadają - miej gdzies! Niektórzy nie mając takich doswiadczeń nie umieją sobie wyobrazić pewnych spraw.. Ty masz to przezyc po swojemu!

Stary 2008-02-17, 14:28   #2111
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Nie ma za co Pamiętaj jedynie ze masz prawo przezywac to na swój własny sposób! A to co ludzie gadają - miej gdzies! Niektórzy nie mając takich doswiadczeń nie umieją sobie wyobrazić pewnych spraw.. Ty masz to przezyc po swojemu!

Nie ma sprawy. Kulbit ma rację. Każdy przeżywa żałobę na swój własny sposób, tak jak chce. Każdy ma do tego prawo. Nie powinno się słuchać, gdy ktoś mówi :"żałoba trwa rok" bo to nieprawda.... żałoba trwa tyle ile ktoś potrzebuje a to już indywidualna sprawa.
Stary 2008-02-17, 14:36   #2112
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja w walentynki usłyszłąm "chcę mieć kiedyś z Tobą dzidziusia":eek :
Mój TŻ też chce ze mną dziecko, ale ja nie chcę. Nie lubię dzieci i jestem przekonana, że jestem typem kobiety która morduje dziecko i trzyma jego ciało w beczce (TŻ się bardzo wkurza gdy tak mówię, ale tak czuję i nic na to nie poradzę). Może mi się zmieni, ale wolę żeby TŻ nie liczył na to.

Cytat:
Zmarła mi babcia wczoraj, heh... jade dzisiaj do domu. Plus, zobacze siostre, szkoda, ze w takich okolicznosciach..

Dzisiaj się wkurzyłam i postanowiłam poszukać 200 zł które dostałam na gwiazkę od wujka. W końcu znalazłam (szukałam bez rezultatu od nowego roku bo zapomniałam gdzie schowałam) i okazało się, że to 300 zł . W końcu kupię sobie łyżwy
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 14:44   #2113
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Nie ma sprawy. Kulbit ma rację. Każdy przeżywa żałobę na swój własny sposób, tak jak chce. Każdy ma do tego prawo. Nie powinno się słuchać, gdy ktoś mówi :"żałoba trwa rok" bo to nieprawda.... żałoba trwa tyle ile ktoś potrzebuje a to już indywidualna sprawa.
Masz rację Twin, ale jedna rzecz bym dopowiedziała.. jelsi żałoba trwa bardzo długo, przedłuża się i mamy stan depresyjny, należy zgłosić się po pomoc..

Stary 2008-02-17, 14:49   #2114
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację Twin, ale jedna rzecz bym dopowiedziała.. jelsi żałoba trwa bardzo długo, przedłuża się i mamy stan depresyjny, należy zgłosić się po pomoc..
Tak zdecydowanie w niektórych wypadkach trzeba zwrócić się o pomoc.
Przypomniało mi się jeszcze, że proces żałoby jest bardzo ważny a niektórzy starają się go pominąć, co ma bardzo przykre konsekwencje...
Stary 2008-02-17, 15:00   #2115
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

a ja się dowiedziałam rano,że moj dziadek jest chory Ma 90 lat,od prawie 10 choruje na alzhimera,ale fizycznie był zawsze bardzo sprawny. Wysoki,prosty,chodził jak młody chłopak,szybko i energicznie. A dzisiaj rano dowiedziałam się,że2 tygodnie temu miał grypę,a teraz jest abrdzo słaby,prawie nie je,strasznie wychudł,ledwo mówi.I pluję sobie w brodę,że od tych 2 tygodni tam nie zaglądałma do dziadków. Nie mam daleko,niecałe 50 km,ale bywa,ze brakuje czasu. Za godzinkę jedziemy do nich z TŻ,kupiłam witaminy,coś na wzmocnienie ,i jesli sie uda wziasc kilka dni wolnego zostanę tam.
U mnie jest podbnie,to bardziej dziadkowie byli moimi rodzicami,z nimi spedziłma większośc czasu w dziecinstwie,i to babcia wywłuchiwała moich nastoletnich żali.
Dziadek ma 90 lat,babcia 80 ...i tak bardzo boję się,że może ich zabraknąć

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-17, 15:02   #2116
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmowy dotyczące mojego związku z TŻem... usłyszałam to czego zawsze się bałam, że można usłyszeć od faceta. Teraz czuję, że nie mam po co się starać
co się stało nie martw się może TZ miał zły dzień

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 15:10   #2117
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
heh pewnie nie chcesz o tym mówić.. nie wiem co napisac.. ale wiedz ze wysyłam co enegretyczne uściski!

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Mój TŻ też chce ze mną dziecko, ale ja nie chcę. Nie lubię dzieci i jestem przekonana, że jestem typem kobiety która morduje dziecko i trzyma jego ciało w beczce (TŻ się bardzo wkurza gdy tak mówię, ale tak czuję i nic na to nie poradzę). Może mi się zmieni, ale wolę żeby TŻ nie liczył na to.
Poemi ty mówisz serio???

Cytat:
Przypomniało mi się jeszcze, że proces żałoby jest bardzo ważny a niektórzy starają się go pominąć, co ma bardzo przykre konsekwencje...
Dokładnie! Mądrutka Twin

Stary 2008-02-17, 15:15   #2118
kaska87
Zakorzenienie

no Poemi nawet ja ne mam o sobie takiego zdania jak Ty (chodzi mi o te beczki)

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 15:31   #2119
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Poemi ty mówisz serio???
No tak, oczywiście nie mam na myśli, że bym zamordowała dziecko, ale na pewno nie byłabym szczęśliwą matką. Przypuszczam, że byłabym taką która nie wie jak się opiekować dzieckiem i nie ma na to ochoty, którą wkurza płacz niemowlęcia itp. itd. Oczywiście zajmowałabym się nim, ale nie dawałoby mi to szczęścia. Uważam, że lepiej żebym nie miała dziecka... Sama nie wierzę, że kiedyś zmienię zdanie, ale kto wie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-17, 15:31   #2120
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
a ja się dowiedziałam rano,że moj dziadek jest chory Ma 90 lat,od prawie 10 choruje na alzhimera,ale fizycznie był zawsze bardzo sprawny. Wysoki,prosty,chodził jak młody chłopak,szybko i energicznie. A dzisiaj rano dowiedziałam się,że2 tygodnie temu miał grypę,a teraz jest abrdzo słaby,prawie nie je,strasznie wychudł,ledwo mówi.I pluję sobie w brodę,że od tych 2 tygodni tam nie zaglądałma do dziadków. Nie mam daleko,niecałe 50 km,ale bywa,ze brakuje czasu. Za godzinkę jedziemy do nich z TŻ,kupiłam witaminy,coś na wzmocnienie ,i jesli sie uda wziasc kilka dni wolnego zostanę tam.
U mnie jest podbnie,to bardziej dziadkowie byli moimi rodzicami,z nimi spedziłma większośc czasu w dziecinstwie,i to babcia wywłuchiwała moich nastoletnich żali.
Dziadek ma 90 lat,babcia 80 ...i tak bardzo boję się,że może ich zabraknąć
Moi byli duzo młodsi od Twoich i ja znimi mieszkałam. Trzymaj sie , duzo siły zycze

Cytat:
no Poemi nawet ja ne mam o sobie takiego zdania jak Ty (chodzi mi o te beczki)
Peomi może gada od rzeczy
Stary 2008-02-17, 15:36   #2121
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, oczywiście nie mam na myśli, że bym zamordowała dziecko, ale na pewno nie byłabym szczęśliwą matką. Przypuszczam, że byłabym taką która nie wie jak się opiekować dzieckiem i nie ma na to ochoty, którą wkurza płacz niemowlęcia itp. itd. Oczywiście zajmowałabym się nim, ale nie dawałoby mi to szczęścia. Uważam, że lepiej żebym nie miała dziecka... Sama nie wierzę, że kiedyś zmienię zdanie, ale kto wie

No to już brzmi lepiej.. czytajac tamtą wypowiedz byłam totalnie zaskoczona.. jakoś nie sadze byś mogła zyc z dzieckiem w beczce w pokoju obok twej sypialni.. NIE!
jesli nie widzisz siebie jako matki to dla mnie zrozumiałe, tak jak pisałam już wcześniej nie każdy musi mieć dzieci i chcieć je miec, mnie nic do tego.. ja bym chciała, ktoś nie chce i tyle..
ale beczki to już inna sprawa

Stary 2008-02-17, 15:41   #2122
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
No to już brzmi lepiej.. czytajac tamtą wypowiedz byłam totalnie zaskoczona.. jakoś nie sadze byś mogła zyc z dzieckiem w beczce w pokoju obok twej sypialni.. NIE!
jesli nie widzisz siebie jako matki to dla mnie zrozumiałe, tak jak pisałam już wcześniej nie każdy musi mieć dzieci i chcieć je miec, mnie nic do tego.. ja bym chciała, ktoś nie chce i tyle..
ale beczki to już inna sprawa
Ale takie kobiety istnieją i obawiam się, że gdyby nie "przyzwoitość" która kazałaby mi opierkować się dzieckiem itd. to nie wiem czy... Gdy sobie pomyślę, że mogłabym zajść w ciąże to płakać mi się chce i narasta we mnie niesamowity gniew
Stary 2008-02-17, 15:41   #2123
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
co się stało nie martw się może TZ miał zły dzień
Cytat:
heh pewnie nie chcesz o tym mówić.. nie wiem co napisac.. ale wiedz ze wysyłam co enegretyczne uściski!

Dokładnie! Mądrutka Twin
Dzięki Kulbit mój TŻ uważa, że jesteśmy za bardzo do siebie zależni i że on robi to co ja chcę. Najgorsze jest to, że ja wcale mu nie rozkazuję. On robi coś, co wie, że ja bym chciała, żeby zrobił tak sam z siebie, a teraz mu się to nie podoba. Gdy mi o tym powiedział czułam się jakbym sprawiała, ze nie jest szczęśliwy. Zastanawiam się czy nasz związek ma sens skoro on się tak czuje... poza tym jest jeszcze sprawa Jego przyjaciółki, której nie znoszę:/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-17, 15:45   #2124
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Hania to jak ty na nartach śmigasz?
..
No właśnie kiepska sprawa....własnie wróciłam ze stoku. 10 zjazdów i ledwo zyję.
...a to wszystko przez tą kiepską zime. Co roku caly sezon smigam na nartach a w tym zaledwie 4 razy udało się wyskoczyć.

Cytat:
Napisane przez TsaiNu Pokaż wiadomość
- wiesz, mi od samego patrzenia na Ciebie robi sie niedobrze

(on po prostu nie moze sie tak bujac )

Cytat:
Kurczę, a ja nigdy kaca nie miałam
To chyba nie jest powód do smutku
Wiesz do 24 roku zycia tez nigdy kaca nie miałam, teraz i po 2 piwach mam kaca giganta.
Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
Mój Mąż wymyślił żeby jechac wczesniej do polski (miałam bilet na 27 lutego)wiec lece dzis nad ranem przerezerwowalismy bilet nie chce na nic czekac czuje sie fatalnie cala noc przeryczalam i nic nie spalam
Bardzo dobrze mąż wymyslił Wylecza Ci zabka i szybko Twoje cierpienie się skończy.

Cytat:
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 15:46   #2125
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a my z TZ pojechalismy do koscioła. Poszlismy sie dowiedziec o te nauki przedmalzenskie a tu... dzis pierwsze spotkanie było jest to kurs przyspieszony. dzis była godzinka, a teraz w sobote i w niedziele bedzie po 3 godzinkin (od9-12) i koniec kursu . tak wiec tylko 3 spotkania beda ksiądz rewelacyjnie mówił(taki młody)co chwila jakies kawały nam opowiadał. az sie chciało słuchac. a jak slicznie mówił o związku i milosci. az potem z TZ całą droge o tym rozamwialismy

Cytat:
tak ci wspołczuje
Cytat:

Ja miałam "ten papierek" + maturę z religii i nie chodziłam na katechezy przedmałżenskie a tylko do poradni przedmałżeńskiej
no to tak. dlatego ja musze ten kurs odbębnić (na szczescie tylko 2 spotkania mi zostało)+ spotkanie w poradnii potem bedzie, ale to przed slubem
Cytat:
Powiem Wam tylko, ze nigdy sie nie przyzwyczaje do tego dziwnego uczucia jakie następuje jak sobie uświadamiamy, że ktoś odchodzi i nie spotkasz go za tydzień, miesiąc...
wiesz, moja babcia zmarła tak nagle 7,5 roku temu a ja sie z tym do tej pory nie potrafie pogodzić. czasami nawet na sama mysl mam gule w gardle, łzy i czasami nawet płacz
Cytat:

ojejku ro nie dobrze. Wiesz... zawsze jest się o co starac

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 15:47   #2126
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
To chyba nie jest powód do smutku
Wiesz do 24 roku zycia tez nigdy kaca nie miałam, teraz i po 2 piwach mam kaca giganta.
Ale to zawsze jakieś ciekawe doświadczenie życiowe . A poza tym znajomi cągle o tym gadają, a ja nie wiem o co biega
Stary 2008-02-17, 15:50   #2127
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Ale takie kobiety istnieją i obawiam się, że gdyby nie "przyzwoitość" która kazałaby mi opierkować się dzieckiem itd. to nie wiem czy... Gdy sobie pomyślę, że mogłabym zajść w ciąże to płakać mi się chce i narasta we mnie niesamowity gniew
Wiesz Poemi to ja nie rouzmiem i rozumiec nie chce

Cytat:
Dzięki Kulbit mój TŻ uważa, że jesteśmy za bardzo do siebie zależni i że on robi to co ja chcę. Najgorsze jest to, że ja wcale mu nie rozkazuję. On robi coś, co wie, że ja bym chciała, żeby zrobił tak sam z siebie, a teraz mu się to nie podoba. Gdy mi o tym powiedział czułam się jakbym sprawiała, ze nie jest szczęśliwy. Zastanawiam się czy nasz związek ma sens skoro on się tak czuje... poza tym jest jeszcze sprawa Jego przyjaciółki, której nie znoszę:/
Nie ma za co Lubię czytac twoje wypowiedzi..

hmmm dziwna sprawa z tym co Tz-et powiedział.. bo niby robi co ty bys chciala ale nie na twoje żądanie ale z włąsnej woli.. to o co biega? szczególnie, że dla mnie miłość to m.in. sprawianie radosci tej drugiej osobie..

Stary 2008-02-17, 15:55   #2128
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Moi byli duzo młodsi od Twoich i ja znimi mieszkałam. Trzymaj sie , duzo siły zycze
Ja tez z nimi mieszkałam. Przez 12 lat,a później każde wakacje,ferie,weekendy,do piero od 4-5 lat jest inaczej,ale i tak jadę tam kiedy tylko mogę. Bo tam ciągle czuję się jak w tym prawdziwym domu.
Dziękuję za przytulasa

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 15:56   #2129
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
No właśnie kiepska sprawa....własnie wróciłam ze stoku. 10 zjazdów i ledwo zyję.
...a to wszystko przez tą kiepską zime. Co roku caly sezon smigam na nartach a w tym zaledwie 4 razy udało się wyskoczyć.
Bidulka..
A ty Haniu mieszkasz gdzies nieopodal gór?

Stary 2008-02-17, 16:00   #2130
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Ciężko mi cokolwiek napisać....myślę że jeśli jest miłośc sens również jest

Cytat:
Bidulka..
A ty Haniu mieszkasz gdzies nieopodal gór?
Jakby nie było niemal w centrum najstarszych gór w Europie
Mamy na kieleczczyźnie pare stoków...moze nie są imponujące rozmiarowo, ale zawsze coś. Dzięki nartom kocham zime...której w tym roku nie ma

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-02-18 o 00:12 Powód: post pod postem
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości