|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Kasiulka - własnie obejrzałam na allegro Twój fotelik. Super jest! Chyba najładniejszy, jaki widziałam do tej pory
A sądząc z opisu - to wszystkomające turbo śmigło Mnie trochę cena odstrasza - choć wiem, że na bezpieczeństwie maluszka nie można oszczędzać.
|
#2102 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
a nam
3 miesiące przed pierwszą
|
#2105 |
|
Wtajemniczenie
|
O widze ze tu Was wzieło na wyruszanie w przyszlosc...Oj tez juz nie moge sie doczekac kiedy zobaczymy pierwszego bobasa...
![]() Asiula taka glukoza to kwestia 3zł ![]() Mała ciuszki DorbarQ ja tez nie mialam doczynienia z osobami ktore rodzily w wodzie takze ci nie powiem...tyle ze slyszalam ze bol jakis taki mniejszy jest ![]() Nawet jest spotykane ze w niektorych szpitalach wysylaja kobiete z bolami pod prysznic bo ponoc ulge to przynosi... A ja juz po sprzatanku i kapieli i czuje sie jak nowo narodzona...oj jak dobrze jest sie odprezyc w wannie,,,
|
|
|
|
#2106 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki a na ta glukozę to na czczo? Ja to juz taka jestem zakręcona, że zapomniałam
|
|
|
|
#2107 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2108 |
|
Raczkowanie
|
no pewnie ze tak
|
|
|
|
#2109 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy wy zamierzacie rodzic w znieczuleniu? ja chetnie tylko ze bardzo boje sie tego kłucia w kregosłup
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też chciałam dać na imię córci Weronika,tylko był mały z tym problem.Ja mam tak na imię,więc opcja dania małej tak samo odpadła w przedbiegach.Fajnie i tak bedzie bo inicjały zostaną te same
|
#2111 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja wczoraj w książce która dostałam jeszcze w Polsce od gieniowej przeczytałam, że to wcale nie musi byc na czczo i mozna robic o dowolnej porze dnia i nawet sie ucieszyłam, że nie będę sie musiała głodzic.Tutaj sie od tego odzwyczaiłam bo tu żadnych badan nie robili mi na czczo.Powtarzam- dziwny kraj. ![]() Musze sie nastawic na badania u gina- ciekawe co mi powie jak sie dowie, że od poczatku nie miałam "przeglądu" - czy polscy lekarze wiedzą jak to tutaj wygląda? Cytat:
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, znowu musze nadrobic co nasmarowalyscie
![]() A ja jestem po wizycie. No wiec, wszystko w porzadku, lekarz pwoiedzial, ze moge podrozowac po Europie, wiec ciesze sie, bo plany nadal aktualne ![]() Mialam USG,maz byl ciekawy polozenia dzidzi, bo zawsze wieczorem jak po prawej stronie brzucha robi sie gula to sie zastanawiamy ktora to czesc ciala. No wiec, maluch lezy sobie glowka w dol, ale jest jakby wygiety w jedna strone i najzwyczajniej pokazuje nam pupe! ![]() Maz stwierdzil, ze to po mamusi, bo ja wieczorem w lozku tez odwracam sie do niego pupka i spie ![]() Maluch rosnie zgodnie z planem, i wazy juz ok. 700 g ![]() Powiedzialam mezowi, ze to wiecej niz paka cukru, a on pomyslal i powiedzial, ze to pol kilo cukru plus 2 czekolady...nastepnym razem, jak bedzie sie ociagal z wyrzuceniem smieci, wsadze mu ten cukier i czekolade pod sweter i niech zobaczy jak to jest lekko ![]() A glukoze bede miec za niecale 2 tygodnie ...juz mnie pani uprzedzila, ze zajmie to co najmniej 2 godziny...a pfe! Aha, no i mam 7 kg na plusie ...
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak poważnie to ten fotelik ma całkiem spore rozmiary Poza tym na innej aukcji, na której sprzedawała dziewczyna ten fotelik pisała, że służył jej do 13 miesiąca życia dzidzi. Także wyjdzie w praniu. Na początek będzie na pewno pierwsza klasa. Mijalea cieszę się, że po badaniach wszystko jest super. Rosną te nasze skarbeczki jak na drożdżach. Wspaniale, że maluszek odwrócił się już główką do dołu. Agnes ja z pewnością wezmę znieczulenie jak nie będę dawać rady, a pewnie przyjdzie moment że nie będę... chociaż kto wie, może od razu będę miała cesarkę. Wszystko wyjdzie w praniu, ale po tym dzisiejszym oglądaniu maluszków jestem skłonna stwierdzić że naprawdę wiele, wiele zniosę po to, żeby później móc tulić taką, moją, własną, upragnioną i wyczekaną kruszynkę. Jednak te 9 miesięcy jest po coś więcej niż rozwój dziecka, pozwala się naprawdę przygotować do tego co będzie
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kumpela na Weronike wola Nisia
i poki dzieciaczek maly to ladnie brzmi Weronisia ![]() Jakbym miala dziewczynke bylaby Martynka
|
#2115 |
|
Wtajemniczenie
|
Bablaja i bablaja, a potem to wszytsko czytac trzeba !
![]() Dziekuje wszytskim za komplement dot zdjecia. Dzis ubralam pas do pracy i tez slysze same ochyi achy, i od razu mi lepiej ! ![]() Porod w wodzie podobno bardzo fajny, tu duzo osob na taki sie decyduje bo jest taka mozliwosc w wiekszosci szpitali. No i tu glukoze robi sie kiedy sie chce, nawet po obiedzie. OK, zmykam, bo moje diabelki juz z przerwy wrocily,......
|
|
|
|
#2116 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorbar z tego co wiem porody w wodzie maja dwie zasadnicze wady. Po pierwsze nie mozna podczas nich poddac ZZO a po drugie podobno zwiekszaja ryzyko przedwczesnego rozwarcia podczas nastepnej ciazy (ze niby ciepla woda ma dzialanie rozkurczajace i potem nie wszystko wraca do normy). Nie wiem na ile to prawda, po prostu gdzies to przeczytalam lub uslyszalam w telewizji.
A co do terminow i rocznic to ja chyba jestem najblizej bo termin mam 27.07 a 26.07 mam swoja druga rocznice slubu tak wiec bede celowac w ta date .... a i koniecznie bede zaciskac nogi zeby nie urodzilo sie w okolicach 22.07 bo to urodziny tesciowej a nie chce zeby sie poczula wyrozniona ( w ogole szukam imienia dla malego, ktorego nie bylaby w stanie wymowic ) wiem wiem.... jestem slodka synowa ![]() Poulette... mi na glukoze kazali przyjsc na czczo i z samego rana ..... ale jeszcze nie mialam czasu umowic sie na konkretny dzien bo to dopiero w pierwszym tygodniu maja......
|
|
#2117 |
|
Wtajemniczenie
|
Mijalea bardzo sie ciesze ze u cviebie i maluszka wszystko wporzadku
![]() Mi co do tej glukozy pani gin kazala isc na czczo wiec juz nie wiem...jak to powinno sie odbywac... Ja co do znieczulenia to sczerze mowiac nawet o tym nie myslalam....Damy rade baby nawet gdybysmy musialy rodzic bez znieczulenia ![]() Leleth no to teraz dalas z ta tesciowa ty to taki jestes(oczywisc ie w pozytywnym znaczeniu tego słowa...
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
ponieważ zrobiłam dziś zdj do mojej osobistej kolekcji "rosnąca bania" wkleję i Wam. i nikt mi już nie powie, że mały
|
|
|
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
Wersta ten twoj brzuszek to jak na drożdzach rośnie
Ładny,zgraby
|
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2122 | ||||
|
Zadomowienie
|
A nam w tym samym miesiacu co pierwsza rocznica
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
No wiec skoro juz przy rocznicach,
to ja mam termin na kilka dni przed pierwsza rocznica slubu cywilnego
|
|
|
|
#2124 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nigdy nie mowilam ze maly jest
Nie no naprawde rosnie i teraz to juz pewnie z dnia na dzien coraz wiekszy![]() A ja jezeli chodzi o rocznice to nie bardzo moge sie wypowiedziec... Leleth jak ten czas leci ja pamietam tak jakby to było wczoraj jak slubowaliscie
|
|
|
|
#2125 |
|
Raczkowanie
|
mój termin porodu wypada na 2 miesiące przed 5 rocznicą ślubu.
Hehe jakoś się tak zaawansowana "małżeńsko" poczułam
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Wersta bania pierwsza klasa
![]() ps. nam stuknie w tym roku 4ta rocznica ślubu, ale to jakoś 4 mce po narodzinach wyjca ![]() ps. 2 dupa mnie boli w mordę. za często się załatwiam ! żebym ja taką przemianę materii jak w ciąży miała zawsze to dopiero bym była modelka niska, ale figura modelki pewna
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
7dmy od 6tego różni się u mnie tym, że ssanie wróciło
miałam cały 2gi trymestr spokój, a teraz znów tylko się za żarciem rozglądam cały dzień ![]() no ale cóż począć, teraz młoda już głównie rośnie i tyje edit. ten kalkulator znacie? http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4&ope=1 wg niego mogę dojść do wagi 66,6 ! teraz ważę już 60 (zaczynałam od 53) na razie idę z tym kalkulatorem łeb w łeb. znaczy kilo w kilo
|
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu juz niewiele czasu, żeby zacząć wyglądać jak przyzwoity niemowlak edit: wpisałam i mam zapasy, bo teraz mam tyle co wychodzi w 18 tyg. może nie jest tak źle
|
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
nie chwal się no. masz 7 tyg. zapasu
![]() ja mogę się już tylko modlić by na założonej wadze rzeczywiście się skończyło
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

) byłam 1 w podstawówce, liceum i na moim roku studiów też. teraz za to często słyszę to imię u małych dziewczynek 

jestes(oczywisc ie w pozytywnym znaczeniu tego słowa...