|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: W kółko i w kółko, bez żadnych efektów...
Cytat:
I jest jeszcze jedna sprawa... To wszystko jednak trochę kosztuje. A ja sama jeszcze na siebie nie zarabiam, więc głupio mi za każdym razem wyciągać od mamy pieniądze na jakieś tam "głupoty"... Cytat:
![]() A Ty masz z tą gąbką dokładnie tak jak ja z wieloma rzeczami. Koleżanka pożyczyła mi jeszcze w wakacje Vibro Action. Niby to nie wymaga wiele czasu itd, ale mi się tak strasznie nigdy nie chce... ![]() Najgorzej wyrabiać u siebie nowe nawyki.
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Topciu, prawdę mówiąc to wątpię czy domowymi sposobami uda ci się w 2 miesiące pozbyć celulitu. Nie chcę Cię straszyć, ale np dla mnie cholerstwo jest strasznie uciązliwe i bardzo wolno idzie. A kremy stosuję rózne
Jakie mi sie trafią. Teraz mam własnie Eveline ale dopiero 3 dni uzywam. Fajnie chłodzi ale trochę kręci w nosie. Zazwyczaj mam z Avonu coś.No i się męczę z moim tyłkiem i udami dosyć długo... żeby nie powiedzieć kilkanaście miesięcy z przerwami jak mi sie krem skończy i zapominam kupic
|
|
#2103 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sobie wlasnie zrobilam peeling cukrowy, wrazenia niezapomniane : o naprawde, wygładza skórę, fajnie się w tym można potaplać.
ja nie uzywam balsamow antycellulitowych,aczkolw iek ostatnio mialam masło do ciała z ekstraktem z kawy, czyli pewnie miało kofeine, więc może coś pomogło.. Teraz mam balsam AA malinowy z wit. A (na moje rogowacenie przymieszkowe, które sprawa , że moje pośladki wyglądają straszliwie ;( nie dość , że cellulit to jeszcze ohydne kropki, żeby nie powiedzieć pryszcze )
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
To peeling chyba powinien pomóc na te zrogowacenia, co?
A próbowałaś smarować oliwką? Żeby to bardziej nawilżyc? Podobno HIPP jest super ale jak jej ostatnio szukałam to nie widziałam. Kiedyś miałam Bambino to bardzo sobie chwalę po prysznicu na mokre cialo. Ale ja to używałam zamiast balsamu tak dla urozmaicenia.
|
|
#2105 |
|
Wtajemniczenie
|
peelingi podobno pomagają
a najbardziej to kremy z mocznikiem, np Xerial (ale on kosztuje 50 zł za 100 ml, to już może lepiej własnymi sikami sobie posmarowac ?: )oliwek nie probowalam, mam jakiś uraz, bo nie lubie strasznie tłustych rzeczy do ciała. Ale wlasnie podobno pomagają, więc może się skuszę... No i maść z wit. A. Ciekawe czy ktoś jeszcze to ma ![]() mnie na szczescie sie to nie dzieje przy twarzy, "jedynie" na poladkach i ramionach |
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Znam Xerial... żeczywiście drogi strasznie. I żeby jakies magiczne rzeczy robił z twardą skórą to nie wiem... Nie próbowałam jeszcze na piętach
![]() Niedawno miałam strasznie zrogowaciałe łokcie i chyba bardziej mi pomogła własnie zwykła maść z apteki z witaminą A za parę złotych. Może smaruj na noc? nie będziesz czuła, że to takie tłuste...
|
|
#2107 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na ramionach mi samo zniknelo z czasem. Chociaż może trochę w tym pomogło mycie szorstką gąbką, a potem duże nawilżenie
|
|
|
|
|
|
#2108 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba się rzucę na to maść z wit. ! + może Oxeril 30? 20 zł za 50 ml. I ma 30% mocznika. w kazdym razie ciesze sie, ze wreszcie znam przyczynę tych okropnych wyprysków
zresztą masowanie syrenką pomaga nawet i po tym peelingu cukrowym (dodałam do niego oliwę z oliwek) też ramiona i pośladki jakby gładsze Najlepsze jest to, że caaałe ciało mam bardzo gładkie, prócz właśnie tych dwóch części ciała Dziś poćwiczyłam 15 minute workout abs + core ![]() IR 1988 - nie wiem czy mi zniknie ile masz lat? Jeśli 21 to ja jestem starsza i niestety jeszcze nie zniknęło. Ale mi brakuje systematyczności, więc może to jest klucz do tego, że szorstka gąbka nie przynosi spektakularnych efektów
Edytowane przez intransitive Czas edycji: 2009-01-31 o 21:16 |
|
|
|
|
#2109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w takim razie zacznę walkę już od teraz.A tak między nami, to kosmetyki antycellulitowe z Avonu (w ogóle ta cała fioletowa seria) są raczej hmm... mało skuteczne Wiem, bo jestem konsultantką. Słyszałam ostatnio od mojej kuzynki, że jest jakiś antycellulitowy krem z Vichy, który genialnie likwiduje cellulit. Ona go stosowała, po tym jak w ciąży przytyła 30 kg, a potem to wszystko zgubiła... Mówi, że może nawet całkowicie zlikwidować cellulit po zużyciu jednego opakowania, ale jedno takie opakowanie kosztuje około 80 zł...Pokręcę się trochę w KWC
Badania dowiodły, że szczęścia nie daje miłość, bogactwo czy władza, tylko dążenie do nieosiągalnych celów: a czymże jest dieta, jeśli nie tym? Edytowane przez topcia06 Czas edycji: 2009-02-01 o 10:50 |
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
widze, ze tu dalej o cellulicie a ja od rana jestem wsciekla bylam na imprezie i kolezanka tak mnie wkurzyla ze nie chce mi sie na nia nawet patrzec przez to od rana jestem wkurzona i wszystko jest zle- pryszcz mi wyskoczyl i zjadlam za duze sniadanie
|
|
|
|
|
#2111 |
|
Rozeznanie
|
Dzień się jeszcze nie skończył, także jeszcze humor może Ci się polepszy
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
oj nie sadze! chce zeby jak najszybciej sie skonczyl
![]() a szkoda- piekne slonce za oknem |
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A może ja mam taki uparty ten celulit, że nie chce zejść? Mniejszy jest ale jeszcze trochę go zostało. Zobaczymy jaki efekt da Eveline. Vichy nigdy nie miałam bo mnie własnie cena odstrasza. A tak poza tym... Dzień Dobry ![]() U mnie śnieżek znowu spadł i jest ładnie i biało
|
|
|
#2114 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Rozeznanie
|
nie zgadzam się, że domowymi sposobami topcia nie pozbędzie się cellulitu. moim zdaniem, balsam to właśnie dodatek do ważniejszych: ćwiczeń i peelingów. jeszcze sobie przypomniałam o ciepło-zimnych prysznicach. i proponuję zajrzeć do wątku 'walka z cellulitem w miesiąc' tam powinno być dużo na ten temat
a, a co do Eveline, to wszyscy polecają a na mnie nie działają a szkoda, bo tanie są, a tak to na mnie Garnier działa, który jest o 10zł droższy... w ogóle zauważyłam, że mi się przez ferie zmniejszył trochę cellulit Ewlyn a oliwki Hipp też długo szukałam (w Rossmanie) - wszystkie produkty Hippa stoją przy dziale niemowlęcym, więc może dlatego nie znalazłaś? tak a propos to podobno ta oliwka też świetnie działa na pomarańczową skórkę
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Też szukałam w dziale dziecięcym. Nie było jak byłam.
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
melduje, ze humor mi sie poprawil- za oknem piekne sloneczko- zyc nie umierac ![]() zaraz lece zrobic sobie jakies sniadanko i do nauki bo jutro mam egz a jak tam u Was? buuzieee |
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Gdzie ty masz to słoneczko? U mnie chmury cały dzień. A teraz uwaga - chwalę się :p Po 2 tygodniu fazy I SB, kolejne 1,3 kg mniej ![]() Razem to już 3,1kg. zostanę na I fazie do końca zycia chyba! heheheh A jak wam idzie dziewczyny? Gdzie sie podziała Karolina?
Storczyki Edytowane przez Ewlyn Czas edycji: 2009-02-02 o 14:22 |
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
rano slonce bylo w bialymstoku :P ale juz ucieklo
i jestem w ogole strasznie zimno gratuluje spadku wagi i wytrwalosci |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja wczoraj miała cały dzień zabiegany. Dzisiaj dopiero co wróciłam ze szkoły. Jestem padnięta już po pierwszym dniu po feriach... Ja jeszcze do czwartku pozostaję na pierwszej fazie diety proteinowej. A potem wreszcie będę mogła zacząć jeść ukochane warzywa
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() Odwapnię? Ale ja jem bardzo dużo nabiałów:mleko (do kawy Pierwszą fazę powinno się trzymać 2 tygodnie. W książce jest naspiane, że jak ktos wie, że wytrwa to można przedłuzyc jeszcze o 1 czy 2 tygodnie. No i zastanawiam się nad tym. Jakoś drastycznie nie brakuje mi tego czego na I nie wolno jeść. A czuję się wysmienicie ![]() Chleba jeść nie muszę, makaronów też. Brakuje mi troche owoców i mam ochote na owsianke... Ale nie jakoś, że muszę. W sumie mogłabym chyba wcinać owsiankę z jabłkiem na śniadanko a reszta dnia jak na I fazie..
|
|
#2122 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś znów trochę brzyszek poćwiczyłam. Nic forsującego, ale zakwasy są
![]() no i na obiad ziemniaków nie ruszyłam, za to marchewkę z groszkiem tak (zawsze było na odwrót) czuję się taka lekka, ale ja lubię się zapchać. Tym bardziej, że w kuchni na mnie naleśniki czekają ale popijam zieloną herbatę i jakoś się powstrzymuję. Jak sobie radzicie z wyrzutami sumienia, np jak się jedzenie marnuje? Bo to mnie męczy dość |
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie zjem czegoś na obiad to zjadam na kolacje. Albo (jak coś może stać dłużej) to zawijam w folię i czeka w lodówce na drugi dzień na obiad. Też nie lubie wyrzucac jedzenia.
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze oddaje tacie
|
|
|
|
|
#2125 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
któregoś razu miałam w lodówce ciasto, które kupiła moja mama przed swoim wyjazdem... I stało ono tam już dobry tydzień, bo ani ja ani mój brat nie przepadamy za ciastami. Zaprosiłam do siebie na noc koleżankę, która nie wie co to dieta i odchudzanie i powiedziałam, że koniecznie musi spróbować mojego ciasta, bo jak nie to się pogniewam... Oczywiście pożarła całe A w ogóle to moja mama obiecała nam przywieźć 10 lutego ze Szwecji 30 tabliczek czekolad. I kogo tu teraz zaprosić?
Badania dowiodły, że szczęścia nie daje miłość, bogactwo czy władza, tylko dążenie do nieosiągalnych celów: a czymże jest dieta, jeśli nie tym? Edytowane przez topcia06 Czas edycji: 2009-02-02 o 16:56 |
||
|
|
|
|
#2126 |
|
Wtajemniczenie
|
mój TŻ tez nie wie co to dieta i dochudzanie mimo, że on waży może 1-2 kg więcej niż ja. I jest szczuplutki
tyle, że on lubi jeść niezdrowe rzeczy typu chipsy. A żeby go jakimś obiadkiem poczęstować to nie nie nie
|
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj nie jestes podla tez czasem chodze do kogos zjesc hie hieno a mnie mozesz zaprosic bo ja kocham czekolade
|
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Rozeznanie
|
Problem w tym, że ja niestety też... A już taaaak dawno nie jadłam nic słodkiego...
|
|
#2129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja jak mam ochote to jem kawaleczek gorzkiej czekolady- nie to samo co pyszna mleczna z orzechami, ale tez dobra |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

tylko oczywiście trzeba uważać, bo lubi wracać
rany, ja się w ogóle nie potrafię zmusić do masażu tą gąbką... jakoś tak nigdy mi się nie chce, niby przy myciu, ale ja zazwyczaj wolę wylać na siebie pół butelki płynu do kąpieli i się masować łapkami
ale za to teraz sobie obiecałam, że przez 2tyg codziennie będę się smarować moim żelem ujędrniającym Garniera i póki co mi idzie dobrze - to już chyba 4 dzień... a podobno wyrobienie nawyku zajmuje właśnie 2tyg to może mi zostanie 

Jakie mi sie trafią. Teraz mam własnie Eveline ale dopiero 3 dni uzywam. Fajnie chłodzi ale trochę kręci w nosie. Zazwyczaj mam z Avonu coś.
)

przez to od rana jestem wkurzona i wszystko jest zle- pryszcz mi wyskoczyl i zjadlam za duze sniadanie