![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
ojej faktycznie, ale pustka...co Wy wszystkie śpicie??
a my z tż zrobiliśmy generalne sprzątanie, tzn on robił, a ja siedziałam i wydawałam polecenia ![]() ![]() ![]()
#2102 |
Zakorzenienie
|
Ja robie soczek z winogron w sokowniku
![]() ![]()
#2103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez sie szykuje,bo idziemy do znajomych,tylko zajrzałam czy cos nowego słychac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
Weszłam tylko Was poczytac coby na bierząco być.
Cały dzień sprzatam.. teraz robiłam krokiety Zaraz podaje męzowi obiad i jedziemy z chorym kotkiem do weterynarza. Jakas kotka sie u nas okociła juz mieslismy gdzies te 6 kotków wywieźć i 4 gdzies przeniosła ale dwa zostawiła bo chyba chore... jeden cały czarny chyba juz zdech bo go nie ma a biało -szary jest ale od dzis rana oslepł oczy mu zaropiały i nic nie widzi zrobiłam mu z kartonu kojec ciepły podejemy mleczko i inne pysznosci ale cały czas sie trzesie i piszczy.. juz mnie serce boli wiec zabieram męza i jedziemy nok 18. Mam nadzieje że mu pomoże bo chcemy go zatrzymać . bedzie na dworzu ja go nawet nie dotykam bo sie boje czyś zarazić w razie co a on po zapachu jak daje mu jesc do mnie podchodzi. Biedny... Ps. piszac do was czuje dzidzie znaczy ![]() czuje teraz własnie ![]()
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
tak piszec ie ciągle o tych pierwszych ruchach ze ja sie juz doczekac nie moge... ciagle jak cos poczcuje to myslę: a moze to juz to?? i ciagle wyczekuję... a to dopiero koniec 16 tyg takze pewnie jeszcze ze 2 -3 tyg przyjdzie mi poczekac...
ja własnie wróciłam z miasta,... specjalnie pojechałam po składniki do spaghetti... bo mi sie zachciało ![]() ![]()
#2106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nie poczujesz jakos specjalnie.. to są takie ruchy jelsit niby albo wzdęcie a prawdziwe ruchy czyli kopnioaczki to poczujemy ok 20 tyg albo i póxniej... każda inaczej... więc obstawiam że ty na pewno masz juz te wewnetrzne ruchy tylko ich nie rozróżniasz ![]() Pyszne krokieciki wyszły!!
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynki wróciłam
![]() ![]() dokładnie tydzień temu o tej porze zjadłam sobie kanapkę z konserwą turystyczną (tak mnie ochota naszła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cieszę się, że już jestem w domku!! strasznie przybita byłam w tym szpitalu, ciągle beczałam, a oni, że może jutro wyjdę ![]() Jedyny plus taki, że leżałam całe dnie i czuję mojego Skarbka ![]() ![]() teraz postaram się nadrobić zaległe posty, ale nie wiem czy mi weekendu starczy ![]() aha no i po tym moim przypadku z poprzedniego tygodnia wiem jedno, jeśli nie wiesz czy coś ci nie zaszkodzi NIE JEDZ!! szkoda, że tacy mądrzy jesteśmy po fakcie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Wtajemniczenie
|
czesc kochane mauski
jak Wy tu juz duzo naskrobalyscie ![]() ja nadal pracuje takze jestem troche zmeczona i brak czasu ale jak zawsze co dzien sprawcam co u Was sie dzieje ![]() ![]() MINKA oj kochana to prawda trzeba caly czas uwazac co sie je.a najwazniejsze jest to aby wszystko bylo swierze MEGI i MADZIWNIA o dziewczyny jak blisko siebie mieszkamy ![]() kochane ja zaczynam juz 16 tydzien ![]() ...a to moje wypuklosci
#2109 | |
Zakorzenienie
|
Minka
![]() Dobrze że już Z WAMI dobrze!!! ![]() Ale biedna musiałas sie meczyć.. nawet nie próbuje sobie wyobrazic!! Dzielna mamusia! A teraz odpoczywaj i nadrabiaj posty ![]() Ps. Dziewczyny włąsnie wróciłam od weterynarza na szczęście był akurat w lecznicy bo w soboty do 14 tylko a [potem na telefon i dyzur mają. Jak tylko kotka zobaczył to odrazu powiedział że wirus typowy dla kociaczków młodych matka go zaraziła przy porodzie... su.k--..a!! ![]() I spytał " to co usypiamy?" bo ja powiedziałm że w ciązy i nie wiem czy moge go dotykać.. źle mnie zrozumiał.. a ja odrazu łzy klucha w gardle i prawie sie popłakałam.. dobrze że T. był ze mna.. Ale spytałam czy nie da sie wyleczyć.. to powiedział że da tylko że trzeba sie intensywnie opieować co najmiej tydzien a w moim stanie... Alke ja odrazu to leczymy.... bo nie mieszkam sama jest brat mama tata babcia mąz.. pomogą!! Już T. sam zaproponował że będzie mu 3x dziennie oczka zakrapiał. a jak lekarz przetarł mu oczy bo nic nie widział to taaaka ropa prysneła że T. myślał że mu oko wypłyneło... szok!! I dzięki temu że rodzice weterynarza znają i że ja chyba w ciązy i tak sie wzruszyłam za losem kotka to skasował tylko 45 zł : - kotek dostał 3 zastrzyki - jakis antybiotyk prosto do pyszczka - 2 tabletki do podowania po ćwiartce dziennie na odrobaczenie - kropelki do oczu - i całego go spryskał na odpchlenie Myślałam że sie nie wypłace a tu tylko tyle wziął... A jak wyszłam to tez sie prawie popłakałam bo odrazu sie jakis żywszy zrobił A jakbym pojechała dopiero w poniedziałek w godzinach pracy weterynarii to juz mógłby nie żyć.. dał mu 3-4 dni. A teraz w kartonie juz w domku spi przy piecu w kotłowni i jest mu ciepło ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Śliczny jak to mój T. mówi śliczny Bunio!! A skąd Ty jestes..
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dwa tygodnie temu też spedzałam całe dnie u weterynarza z moją sunią (shih-tzu) Skaleczyła sobie oczko tak że az jej zaczęło wypływać, wiec założyli jej taką "trzecia powiekę" żeby mogło sie goić. Po czym po tygodniu zerwała szwy i trzeba było operowac drugi raz następnego dnia. Od rana zaczęła mi dziwnie plamic wiec jak poszłam na ten umówiony zabieg okazłao sie że ma ropomacicze i konieczne jest usunięcie macicy jajników i wszystkiego czego sie da. Także zaczęły sie codzienne krplówki i w ogóle ale na szczęście doszła już do siebie i jest juz oki. Oczko ma tylko blizne na rogówce ale moze jakoś zblednie i to. No to poznałyście przypadkiem historie mojej małej dziuni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Wtajemniczenie
|
MADZIWNIA hihihi ja teraz mam termin na 27 marca takze taki sam jak Ty
![]() ![]() teraz w sumie mieszkam w uk.ale jestem z kolobrzegu ![]() ![]() ![]() ![]() oj to chyba Wszystkie siedzialysmy u weterynarza.ja kilka miesiecy temu bylam z moja swinka morska.tak skakala,ze sobie nozke nadwyrezyla. ale wszystko dobrze sie skonczylo ![]() ![]() ![]()
#2112 |
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam... ale się nadziało jak mnie nie było
![]() gratuluję wszystkim córeczek i synków ![]() ![]() ja nie znam płci jeszcze, umieram z ciekawości, miałam mieć wizytę w zeszłą środę, ale uznałam, że skoro zrobili mi takie szybkie USG w szpitalu i powiedzieli, że z Dzidzią wszystko ok, to jakoś wytrzymam do 18.10, bo wtedy tatuś wraca, a mam zakaz oglądanie naszej Dzidzi, jak tatusia nie ma, bo on też chce ![]() agnieszka jakiś śliczny duży ciążowy brzuszek ![]() ![]() hehe ja w zeszłą sobotę rano obudziłam się jak M. wrócił z pracy (pracuje na nocki) była jakaś 7 rano, chciało mi się strasznie siku, ale pogłaskałam się po brzuszku, zobaczyłam jaki już jest duży jak leżę na płasko, tak jak pisałyście zaraz nad wzgórkiem łonowym... uradowana, że wreszcie rośnie poszłam do WC, M. położył się a ja mówię: "daj rękę coś ci pokażę", on daje rękę, kładziemy na moim brzuchu, a tam nic nie ma... ja szukam wyżej, niżej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paranoja normalnie!! ![]() ale teraz już czuję pykanie, wiem, że Dzidzia tam siedzi, chociaż brzucha nie ma i spodnie z d... lecą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do mojego miejsca zamieszkania to tak tymczsowo juz od 5 lat UK ale wiosna przyszlego roku juz definitywny powrot do Konina no chyba ze zaciaze juz w styczniu to od razu wracam bo tu pierwsze 3 miesiace sie licza a w Angli niestety do 12 tygodnia nikt Ci nie pomoze natura ma dzialac i u mnie zadzialala ![]() pozdrawiam wszystkich cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Wtajemniczenie
|
AGAS tak to jest okrutne,ze w uk dopiero od 12 tygodnia liczy sie dla niech ciaza
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- MINKA to masz co nadrabiac ![]() ![]() a przed ciaza mialam wklesly brzusio ![]()
#2115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
Minka - dobrze że wszystko ok.. a dobra chociaz ta kanapka byla ?
Madzwina - kocia mamo . zrób fotkę kotka ![]()
#2117 |
Wtajemniczenie
|
AGAS
![]() ![]()
#2119 |
Wtajemniczenie
|
powiem ci, że wtedy mi smakowała, ale konserwy turystycznej chyba do końca życia nie ruszę
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- a przypomniało mi się, że moja siostra znalazła gdzieś informację, że ostre bóle woreczka żółciowego są podobne do porodowych ![]() poród kamieni nerkowych też już mam za sobą... w szpitalu mówili, że to trudniejsze niż poród, więc natura mnie nieźle przygotowuje... teraz już jestem zwarta i gotowa do podjęcia akcji porodowej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Raczkowanie
|
witam was mamuśki dawno mnie nie bylo ale mam nadzieje ze mnie jeszcze pamiętacie,
u mnie wszystko ok płci jeszcze nie znam i czekam na ta wiadomość z niecierpliwością, ostatnio jakieś 2 tygodnie temu przeszłam grypę żołądkową masakra jakaś cala rodzina odchorowała i mam nadzieje ze juz nas nie ruszy to dziadostwo,ostatnio boli mnie jak by w nerkach ale to chyba od kregoslupa ktory mam juz co dzwigac normalnie wy narzekacie na zamalo kg a ja odwrotnie zaczynalam juz co prawda z wysokiej pozycji bo 95 kg a teraz mam juz 96,5 i ciagle chodze glodna ![]() z nowim to mam mam taka ze moja siostra jest w ciazy ![]() ![]() pozdraiwam i zycze wszystkim zdrowka |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2123 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki.... meluduję się ... jakoś.
Ale też nieciekawie.... nie wiem kiedy nadrobię wszystko, ale na razie krótko. Pamiętam waszą niedaną rozmowę na temat szczepień na grypę .... tia... właśnie umieram ... ostra grypa żołądkowa. Nawet po wodzie wymiotuję, że już o tabletkach nie wspomnę. Też miał być szpital, ale zbadali mi dzidziusia (jest ok, więcej później), więc mama, jako że jest położną szpital mi po prostu do domu przyniosła :P. No nic ... uważajcie na siebie ![]() Do poczytania ![]() Aha... no i ważę już 2,5kg mniej ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-10-11 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
agnieszka Twój brzuch mnie wpędził w kompleksy...ja też mam już 16 tydzień ale Twój brzuch do mojego to gigant!!!Tzn, nie obraź się, bo ja też bym bardzo chciała taki mieć, a tymczasem mam tylko małą kuleczkę sporo poniżej pępka....
![]() ![]() ![]() Madziwnia dobrze, że z kicią wszystko będzie dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
K & I ![]() Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2009-10-11 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie moja teściowa u nas jest i pyta mnie czy ja aby na pewno jestem w ciąży oraz że ona takiego "ciążowego brzucha" to jeszcze w życiu nie widziała ![]() agnieszka piękny brzunio ![]() Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2009-10-11 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Raczkowanie
|
ojwidze ze grypa zoladkowa panuje trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie bo to cos okropnego
u mnie tez ostatnio sie zastanawiam czy ruchy czuje czy nie bo to taie wlasnie jakby bulgotanie jest |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nadrabiam zaległości, ale nie wiem czy zaraz czegoś nie poplączę, tyle napisałyście.
Minka, niezła "konserwowa przygodna"- nie zazdroszczę i od dziś też mówię im kategoryczne NIE ![]() No i jak Ty mogłaś wymyśleć historię ze zgubieniem dzidziulca w WC to mnie już żadna schiza ciążowa nie zdziwi ![]() Madziwnia, może kociak ma ostry przypadek kociego kataru, co? Czy wet jakoś nazwał tę chorobę inaczej? Super, że maluch na Was trafił, poszczęściło się biedulince ![]() Agas, to ja Ci życzę w takim razie bardzo szybkiego powrotu do Konina, bo to będzie oznaczało, że w te pędy trzeba do gina lecieć potwierdzać ciążę ![]() Izumi, nie daj się!!! Niech SE grypa nie myśli, że będzie się panoszyć- na mróz z nią!! ![]() Muszę chyba zrobić zdjęcie swojego brzucha teraz i Wam pokazać, bo mój przy Waszych to wydaje mi się 3 razy taki! (końcówka 18tc) A weekend minął nam bardzo szybko. Zrobiliśmy małe rozeznanie w łóżeczkach i przepytaliśmy w jednym sklepie pana o foteliki samochodowe. Wreszcie ktoś mi wyjaśnił jak to z tymi różnymi rodzajami mocowań jest i co warto, a czego nie. Ale jak się w jednym centrum handlowym najpierw widzi Jarosława Gowina, a po jakiejś godzinie Giertycha to się zakupów nawet odechciewa ![]() A! I weszłam sobie do Happy Mum (któraś z Was chyba podała mi namiar na niego), przymierzyłam kilka rzeczy, zrobiłam notatki i teraz poszukam tego taniej w necie ![]()
#2128 |
Wtajemniczenie
|
czesc mamunie
![]() ja dzis od rana po sklepach buszuje ![]() ![]() BAOBABEK i GMYRELKA ![]() ![]() przed ciaza bylam plaska jak deska,zawsze mialam ladny,lekko umiesniony brzusio....no teraz juz tych miesni to raczej nie widac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny chwalic sie swoimi pileczakmi ![]() ![]() IZUMI oj to paskudztwo ![]() zdrowia ![]() MROWAK ![]() ![]() ![]() ![]()
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2130 |
Wtajemniczenie
|
![]() czekam czekam na tego ggiiiigggaaantaaa ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.