|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
No tak, ale ozonowana woda na pewno mniej niż chlorowana, która nawet normalną skórę podrażnia.
Wiecie, mój syn ostatnio zaprzyjaźnia się z Rufuskiem. Jak leży na kanapie, Rufus podchodzi, a Filuś się zaśmiewa przestrasznie i wyciąga do niego rączki, gmera go po futrze na karku i podkłada mu rączki pod pysk a Rufus je oblizuje. Tylko mu potem co chwilę te rączki muszę myć, bo je przecież do buzi pcha ![]() Dzisiaj podczas tych czułości Filuś pociągnął Rufuska za wąsika, aż biedaczyna pisnął, ale nawet mu warga nie zadrżała tylko się odsunął czym prędzej ![]() ![]()
#2102 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
Dzisiaj trzymałam Paulinę na rękach i głaskałam jej rączką Maję po główce... Psiuta była przestraszona i za każdym razem odskakiwała ![]()
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rufus wie, że nie może wchodzić na matę a Filuś póki co sam do Rufusa nie pójdzie więc problemu nie ma. Zresztą ja go sam na sam z psem nie zostawiam nawet na chwilkę i jest to o tyle uciążliwe teraz, że nawet jak chcę do WC to muszę Młodego do łóżeczka dawać bo Rufus potrafi otwierać sobie drzwi ![]()
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już niedługo, bo jak Paulina zacznie raczkować, to Maja pewnie wszystkie kąty w domu odkurzy ![]() Edit: Na pierwszym zdjęciu kojec w starym miejscu, bo teraz sobie stoi pod oknem i tak nie zawadza...
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2010-04-20 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DiTu a na spotkanie w czerwcu to Ty kolezanko moze bys się wybrała jak masz tak blisko lublina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- DITU kliknęłam masz już 78 głosów jak kliknęłam i widze że jak narazie najwiecej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no - 31 miejsce mam w tej chwili ![]() ![]() Lepiej się dziś czujesz? A jak Agusia? ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja troche lepiej ale musze ten pas ściągający zakładać to jakoś tak lepiej przez dzień tylko puźniej jak go ściągne to troche tak dziwnie ale przechodzi dziś też go znów założe no wkoncu dałam za niego 100zł to lepiej niech nie leży o tak sobie. ![]() no Agusia dziś na razie lepsza no ale daliśmy jej czopek na uspokojenie viburcol i pisze że też przy ząbkowaniu można dawać bo mamy ten syropek panadol i tam też jest że przy bolesnym ząbkowaniu ale jakoś sie boje go dac bo wiem że dzieci są na to uczulone i na razie raz dziennie dam ten czopek moja siostrzenica to znowu na ibuprofen jest uczulona i jak siostra jej dala syropku jak miała chyba ze 2lata to ona normalnie do pół godziny zsiniała i obrzęk na szyi sie zrobił i normalnie powietrza zaczynało jej brakować a ta szyja aż też sina sie robiła a siostra sama w domu była i tak jak stały wzieła ją na ręce i do przychodni do lekarza to od razu wszyscy powylatywali co sie to stało no i dostała jeden czy dwa zastrzyki i musiała tam chwile siedzieć aż przeszło, na szczęście skończyło sie dobrze i z tego powodu chyba boje sie jej podać taki syropek jakoś mam stracha dałam jej właśnie mleczka i położyłam do łóżeczka ale nie wiem czy uśnie mimo że widze że ma słabe oczka, strasznie ją tą musi męczyć boje kochane maleństwo sie musi tak męczyć z tymi ząbkami ![]() i mam nadzieje że dobrze jej te zębulki wychodzą
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-04-21 o 08:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |||
Zadomowienie
|
witam
![]() my nockę i wieczór mieliśmy super, bo Olka zasnęła juz ok 18 i o 21 obudziła się, to ja wykapaliśmy, dałam mleko z kaszką bananową (wypiła w ciągu minuty ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.atlantis-plywalnia.pl/ super, że Alusi juz lepiej i Tobie ![]() Cytat:
moja terrorystka lezy na macie i krzyczy, muszę iść do niej trochę sie pobawić, bo zaraz furii dostanie. Jak ona nie lubi się sama bawić. Chyba szybko nad rodzeństwem musimy popracować ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-04-21 o 08:24 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
STO LAAT STO LAAT!!!
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i oczywiście dołączam się do życzonek! a za nami straszna noc. czuję się jak zombie ![]() poza tym zaczynam obserwować jak moje dziecko przejmuje nade mną kontrolę - mała terrorystka. Kiedy coś jej się nie podoba to tak się wydziera, jakby ją ze skóry obdzierali ![]() A ja jak ta nadopiekuńcza matka od razu lecę jej na ratunek. Jak tak dalej pójdzie to wejdzie mi na głowę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny kto się tak pilnie wśród nas uczy jak na obrazkach ??
![]() jest już tak przemęczona tym wszystkim że na pewno śpi jak na drugim obrazku ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-04-21 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Naszych maluszków
![]() ![]() no to -Dzien dobry ![]()
#2116 |
Zakorzenienie
|
Aniuuulka ale lepiej coś miec pod ręką do podoania na wszelki wyapdek... przyjdzie gorączka jakś cieższa i coś będziesz musiała podać dziecku... Przecież to, że inne maleństwo było uczulone nie znaczy, że Twoja będzie
![]() Elalank my mieliśmy 9,5 i kazali już leczyć... a własnie gdzieniegdzie czytałam, że niektóre normy dopuszczają takie wyniki jako minimum... Ale już 20 dni stosowania żelaza za nami...mam nadzieję, że wystarczy jedna flacha na poprawe a słoiczki załatwią reszte. Xpressja. Monia, AsiCcccCa przyłączam się do żuyczonek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() i wszystkie wizażowe cioteczki na słodkości z okazji 4 mcy Lenki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() no ale trzabędzie się przełamać bo jednak syropek chyba lepszy niż wiecznie czopki
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | ||
Zadomowienie
|
ja oczywiście też życzę naszym Małym Miesięczniakom 100 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!:roz a:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że wystarczy ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
Aniulka ja tam bardziej boję się czopków
![]() ![]() Elelnak ja daje soczki, słoiczki i ferrum... ale myslę, że w końcu będzie poprawa i nam pozwola odstawić, bo mam dośc tych kupek raz rzadkie innym razem jak papa i się musi wysilać starsznie... dobrze, ze nie płacze i brzuszek go nie boli. Stosuje któraś butelki TT i te smoczki do akszek? nie wiem ile musiałabym kleiku wsypać do mleka żeby mały się nie ksztusił z tych smoczków. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-21 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Się nacierpisz - biedaku... No to nieciekawa historia ![]() Cytat:
![]() Takie pieski mają to do siebie, że robią wokół siebie masę hałasu - ze względu na brak innych atutów - taki owczarek niemiecki na pewno mniej szczeka ![]() Cytat:
![]() E tam zaraz terrorystka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-04-21 o 09:32 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
Lence, Dominice i Dominikowi
życzę wszystkiego najlepszego, wiele zdrówka i roadości ![]() ![]() ![]() I dzień dobry. U nas od rana masakra. Tzn z Sandrą ok i na szczęście po wczorajszych szczepieniach głównie śpi, za to mnie coś dopadło i tylko kursuję między łóżkiem a porcelanowym tronem ![]() ![]() Zmykam wykorzystać sen Sandry na własną regenerację
#2123 | ||||||||
Raczkowanie
|
Witam,
Ostatnio tylko podczytuje bo brak mi czasu i weny na pisanie.. Adaś nauczył się piszczeć i oszaleć można ![]() Znowu miałam akcję z mamą więc humor mam do bani, ja już nie wiem jak mam pomóc jej, sobie i rodzinie. Robi mi się przykro że mój synek ma taką babcię.. Jak widzę babcię które spacerują ze swoimi wnuczkami to serce mnie ściska.. eh Cytat:
Cytat:
Cytat:
A czemu Mutsy Ci się rozpada? Ja też mam Mutsy 4rider i trzyma się dzielnie mimo że jeżdże po dość wymagającym terenie - las, szutrowe drogi, pola. Cytat:
U nas królują już smaki mięsne, a owocki to głównie jabłka, banany, śliwki i gruszki. Morele i brzoskwinie są za słodkie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie byliśmy chwilę w tv ![]() Wszystkiego naj dla maluchów które mają swoje święto!!!! Edytowane przez karolina84 Czas edycji: 2010-04-21 o 09:38 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Znaczy, że co? - przegapiłam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Wtajemniczenie
|
A moja Gabi dzis numer odstawila
![]() ![]() ![]() Pietrusiu jak pupcia Kamilki? Przeszlo juz? Co stosowaliscie/ Bylam wczoraj w aptece i kupilam kilka kremow ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Raczkowanie
|
http://www.tvp.pl/styl-zycia/zdrowie...0-1025/1601081
to jest odcinek z nami ale ja go nie mogę odtworzyć jest nas raptem pół minuty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj Domiś wyjątkowo dała mi z rana pospać bo wstałyśmy w sumie dopiero przed 9... Ale nie żeby całą noc przespała ![]() ![]() A w ogóle to dzień dobry ![]()
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzialam ![]() poznalam po Adasiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
Karolina jak Ty ładna jesteś
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:58.