|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Witajcie kochane!
U nas pogoda nareszcie trochę odpuściła i jest troszeczkę chłodniej, Filipek jada tylko pierś ![]() ![]() Kardashi ślicznie wyglądacie, no i powiem Ci że wogóle nie widać że niedawno rodziłaś taka chudziutka jesteś, ja też tak chcę, a narazie mam galaretę na brzuchu. Wczoraj odpuściliśmy spacerek bo padał deszcz, a zapomnieliśmy kupić foli przeiwdeszczowej, ale dziś napewno się wybierzemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Wtajemniczenie
|
Metropolitan na 99,9 % będzie Maja.
Rozumiem twoje oburzenie na zachowanie tzta.Ja ci powiem, że oni to sa jak dzieci.Mój w sobote pojechał na Grunwald, bo sie uparł, więc ja do niego mowie"jedz", bo nie chcialm juz robic awantury,chociaz czułam, że bedzie stał w korkach w upale, w dodatku czuł sie bardzo zle, wymiotowal cala poprzednia noc, ale rano twierdzil ze chce jechac.No i rozwalił samochód, tzn. wjechał w jakiś garb na drodze, pekła miska olejowa i wracał laweta.Przyznał mi racje, ze mogl mnie posluchać, ale co z tego...Normalnie masakra z tymi facetami!!!!
#2103 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() My latamy i załatwiamy formalności, teraz kase z mopsu i ZUS, ile na to si eczasu traci!!!!!!!!!!!!! Dzisiaj jeszcze byliśmy pobrac krew Filusiowi, bo w szpitalu łaskawie nie pobrali mu krewki na poziom bilirubiny, a zaczął w piatek zołknac i si eprzerazilismy, dzisiaj o 13 mamy miec wyniki i modle sie zeby to bylo na tyle niskie zeby nie potzrebowal naswietlan, ehh kochane jak nie urok to ....ja nie wiem jak szpital moze nie zadbac o wykonanie badania na poziom bilirubiny w 2 dniu zycia?? To ich zasmolony obowiazek, jejku kochane ciezarowki przypilnujcie tego i meczcie lekarzy zeby wzieli krewke na to badanie, to bardzo ważne! Łeb mi peka z tego wszystkiego, Łukasz z nim był, a ja czekalam w poczekalni , bo nie dalabym rady, juz prawie plakalam jak on plakal, bidulek kochany, znowu pokluty, ale juz mamy to za soba. Karmie buteleczka, kochane ja Was podziwiam i zazdroszcze karmienia cycysiem, moj ni edojada, ssie, ale nie umie sobie wyssac tyle ile chce i by wisial pol dnia, a ja nie mam czasu na to, wiec odciagam i udaje mi sie po 120 za jednym zamachem i Filuś zjada około 70 na jedno posiedzenie i jest przeszczęśliwy i oczywiście dostaje na żądanie, jak to z cycusia, czasami co 3h czasami co 2 a czasami chce po 10-20 ml dopic po wielkim posilku po godzince. Kasieńko współczuje, ja piernicze, co za skurczybyki!!!!!!!! Dobrze,ze macie takiego fajnego policjanta!!! Mam nadzieje,ze taka sytuacja juz sie nie powtorzy!! Kochane powiedzcie mi czy Wy dajecie dzieciaczka witamine K, te co karmia cycusiem? Mnie powiedzieli,ze mam byc u pediatry w 3 tyg zycia dziecka, nie w 6 tygodniu i wtedy pediatra zadecyduje. Ja piernicze jak Ola byla mala dostawala tylko wit D a teraz co chwile co innego gadaja. Aha! dowiedzialam sie,ze szczepionki te w przychodniach bezplatne sa gorszej jakosci, one sa z sanepidu i dzieciaki po nich goraczkuja i kobieta w przychodni mowila,ze lepiej samemu kupic taka jakosciowo duzo lepszza i ta zaszczepic. My prywatnie idziemy do pediatry bo przeciez ten NFZ u nas to jest jakas masakra! Kasieńko i Karolinko wspołczuję bóli i nocek nieprzespanych, my śpimy ładnie, średnio po 4-5 h się budzi Filuś, zje i dalej śpi, dzisiaj tylko coś nie dojadł i wstawał co 3 , ale od 4 do 9 zrobila sobie nockę, popłakał tyl;ko przy pobieraniu krwi. Karolinko Blaneczka jest prześłiczna i te oczyska!!!!!!!!!!! A Ty jaka laska, jejku dawaj no ta Twoja figurkę!!!!!!!!!!!! Ja wygladam dalej jak słoń!!!!!!!!!!!!!!! Juz nie mogę na siebie patrzeć ![]() Linka my byliśmy 3 razy na dworku, ale nie w te upały, dzisiaj rano z przymusu badań, ale w foteliku mężuś go nosił ![]() Wybaczcie,ze nei jestem na biezaco,ale brak czasu, mam nadzieje, ze szybko si eto zmieni, caluje Was mocno ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-07-19 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zadomowienie
|
Czesc skarby!
Ja juz nie zajrzalam wczoraj bo caly dzien mielismy na wariackich papierach, a o 9 padlismy jak muchy ze zmeczenia. Na szczescie nic wiecej juz sie nie dzialo, ale i tak ciagle sie boje ze znowu moze sie cos wydarzyc ![]() ![]() Linka, kardashi zdjecia dzidziukow przesliczne Ja oczywiscie juz w pracy i za bardzo nie moge pisac bo musze sie tu sprezac. Ale postaram sie zagladac. Calusy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje ![]() Cytat:
A dziękujemyy ![]() Cytat:
![]() Dziękuje ![]() Ee poczekaj, jeszcze trochę i galaretka zejdzie ![]() Cytat:
![]() poczekaj kochana niech Ci tam wszystko sie pokurczy ![]() ja podaje wit K i D od 8 doby ![]() Ja szczepilam Blanke normalna, tradycyjna szczepionka ![]() Tą 3 w 1 odradziła nam nasza pediatra, zresztą sama tez bym się na nie nie zdecydowała.. ![]() Czytałam o róznych powikłaniach jakiś dziwnych rzeczach więc wolałam nie ryzykowac ![]() Blanka po tradycyjnych nie miała ani gorączki, ani wymiotów. nawet spóchnietej rączki czy nóżki ![]() Wogole jak to nie zrobili badan 'na zóltaczkę'?!?! U mnie na każdym obchodzie cykali takim aparatem czy jest jakiś poziom a jak był to od razu pobierali krew. Blanka miała żółtaczkę i pobierali jej krew codziennie.. Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-07-19 o 10:57 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do żółtaczki to nie koniecznie pobierają krew w szpitalu, jeśli dziecko nie jest żółte, ponieważ jest kilka odmina żółtaczki, jest taka do 3doby i wtedy dziecko żółknie jeszcze w szpitalu i pobierają krew w celu sprawdzenia bilurbiny. Później po 3 dobe może wystąpić żółtaczka jakaś inna nie pamiętam nazwy i wtedy nawet jak by w szpitalu pobrali krew to i tak nic by nie pokazało bo za wcześnie. Nie martw się kochana ![]() A co do witamin to Filipek od 8 doby dostaje Vita K i Vita D takie miał zalecenia ze szpitala. A co do szczepionek to pytałam kilku pediatrów i połoznych i podobno różnica jest tylko taka że te tradycyjne za darmo muszą być oddzielnie podane czyli muszą więcej razy ukłuć dziecko a te skojarzone to tylko jedno ukłucie. I to zalezy tylko od rodziców czy chcą płacić i zaoszczędzić dziecku 5 nakłuć mniej. Edytowane przez latko0 Czas edycji: 2010-07-19 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Ja znowu tylko przelotem.
Upały nas nie odpuszczają, a mi przez to jest ciężko. Leżę sporo pod wiatrakiem, żeby jakoś przeżyć. Moje dzieci mają wreszcie wakacje, więc mam więcej na głowie. No i przed wyjazdem muszę więcej prania porobić i pozałatwiać różnych spraw. Wyjeżdżamy w czwartek, ale na pewno jeszcze tu zajrzę do tego czasu. Może jak wyjdą fajne zdjęcia z 3D, to wpadnę się w środę pochwalić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu odstawiasz?Zle sie czujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() Dziewczynki z maluszkami, bo widzę że temat szczepień wszedł na tapetę - szczepicie dzieci na pneumokoki??? Ja to staram się tylko te podstawowe szczepienia, bo jakoś boję się powikłań. A jestem ciekawa jak wiele osób szczepi na te dodatkowe... no i trzeba bedzie wkrótce podjąć decyzję o pneumokokach... weronisa współczuję upałów, u nas mamy od wczoraj ochłodzenie, no ale od środy znów ma być ponad 30 stopni...także jak maluch ma wychodzić to niech to będzie już, zanim upały powrócą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
Mężuś odebrał wyniki Filusia i ma bilirubinę 15,9 a norma jest do 12. Siedze i płaczę, jutro idziemy do pediatry, może bedzie musiał iść do szpitala, niestety dopadła go ta opóźniona żółtaczka, szlag by ją trafił. Jestem mega wściekła, z ejuż w szpitalu mu nie zbadali poziomu bilirubiny!!!!!!!! Powiem Wam mam dosyć, nic mi się nie chce, biedny Filuś, ehh mam nadzieję, ze jutro coś będziemy więcej wiedzieć.
Marlenko, Co do szczepień, to chcemy dodatkowe, ale teraz nie mam siły o tym myśleć ![]()
#2112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj sie kochana, mam nadzieje,ze wszystko sie wyjasni szybciutko i ze Filip nie bedzie lezakowal w szpitalu ![]() Kardashi, juz doczytalam czemu nie mozesz tabsow brac. Weronisia, wstaw zdjecie jak sie uda - mi ostatnio lekarz powiedzial,ze w moich tygodniach juz zdjec sie nie robi usg bo po co skoro moze zrobic mi zdjecie co najwyzej reki albo nogi.. strasznie mily ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zadomowienie
|
Karolinko tak mi strasznie przykro, biedactwo. Mój Filus też mial żółtaczkę tylko tą wczesną i świecił się na lampach. Trzymam kciuki żeby szybko poszło albo może nawet żeby obeszło się bez lamp.
Co do pneumokoków i rotawirusów to my nie szczepiamy, mi i pediatrzy i położne mówiły że raz że to droga sprawa a dwa że jeśli dziecko ma zachorować na którąś z tych chrób to i tak zachoruje, tylko może co najwyżej łagodniej przechodzić, to w takim razie po co wydawac te 1200zl. |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zadomowienie
|
ja wróciłam właśnie od gin i niestety nie mam super wieści....
kłucia są spowodowane tym, że malutka bardzo już nisko wciska główkę w kanał rodny i chce już wyłazić!!! szyjkę mam podobno w pełni uformowaną, co dla mnie jest chińszczyzną, ale oznacza podobno to, że w każdej chwili może mi pęknąć pęcherz płodowy.... a to już wiadomo wszystkim czym się kończy... ![]() jedyny pozytyw całej wizyty, to został na mnie stestowany nowy sprzęcior 3d i widziałam pipeczkę małej tak wyraźnie między pośladami ![]() Carol, nie płakusiaj, będzie dobrze z Filusiem! na pewno go nie położą do szpitala!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam możliwość załatwienia tych pneumokoków z fundacji za free, ale chyba ostatecznie skonsultuję ten fakt z pediatrą... wogóle wiele tych szczepień itp to mam wrażenie, że to koncerny farmaceutyczne taką nagonkę robią ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 | |||
Zakorzenienie
|
a dziękuje
![]() ![]() Cytat:
![]() Ewentualnie bym się zastanawiała nad rota jak by szła do żlobka.. ale że nie idzie to nie szczepię ![]() Cytat:
Nie martw się, Filipek się poopala trochę, może nie położa go do szpitala tylko bedziecie przychodzić na 'sesje' pod lampy i bedą Ci kazali więcej na słoneczko wystawiać małego.. Cytat:
![]() No cóz.. to lez i odpoczywaj ![]() Jeszcze wysiedzi Ci malenka w brzuszku.. jak i mi i Shee ![]() ![]() Tez mialyśmy leżeć bo za wczesnie urodzimy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zadomowienie
|
Carol wspolczuje, ale moze nie bedzie tak zle, nie placz skrbku
![]() metropolitan to niezly narwaniec z tej Twojej coreczki! Zeby nie bylo jak z kardashi ze najpierw chciala wylazic na hura a potem sie zadomowila na dobre i trzeba bylo sie starac ja wykurzyc. Ale naprawde musisz teraz lezec i uwazac na siebie bo jest troszenke za wczesnie na wylazenie... Jesli chodzi o szczepionki to ja nawet nie wiem jakie tu robia jeszcze ale z tego co sie orientuje pneumokoki i rotawirusy to tutaj sa robione standardowo. I faktycznie dzieci mimo wszystko choruja jak mowi latkoo ale to nie prawda ze po co szczepic jesli przebieg choroby jest tylko lagodniejszy nic wiecej. Zapalenie opon np to straszna choroba ktora moze sie skonczyc amputacja konczyn lub smiercia dziecka. Nie mozna tego lekcewazyc. Mnie to strasznie wkurza ze ta szczepionka jest tak strasznie droga w polsce bo naprawde ratuje zycie i zdrowie maluszkow... |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() dziewczynki, ja na razie nie myślałam za dużo o szczepionkach, ale na pneumokoki i rotawirusy chyba nie będziemy szczepić....chyba zrobimy tylko podstawowe... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry....
metropolitan i jak samopoczucie???? Carol jak Filipek Gosiaro, a jak u Ciebie??? dalej w dwupaku??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Raczkowanie
|
witajcie kochane
dziewczyny kiedys ktoras z was pisala o takich kropelkach chyba na kolke ze sa dobre itd,jakies z niemiec czy skads od kolezanki byly....jak one sie nazywaly bo szperam i nie moge na to trafic w I czesci noo!!
#2122 |
Wtajemniczenie
|
Melduje posłusznie, że z dniem dzisiejszym sie przeterminowałam.
Powiem wam, że ogólnie ciężko to wszystko znoszę.Mam strasznie zły humor.Wszyscy sie dopytują, niektorzy dziwią, ze brzuch jeszcze tak niby wysoko, szkoda gadać... Wczoraj byliśmy sobie na spacerku po plazy z tżtem, bo był taki fajny chłodek od morza i tak sie maksymalnie rozkleiłam.Jedyne co mnie pociesza, że nasze forumkowe dziewczyny tez rodziły po terminie i nie miały wywoływania, ktorego boje sie panicznie. Dzisiaj ide do gina, ciekawa jestemn w jakim stanie jest szyjka.Może chociaz coś drgnęło? Carol wspołczuję ci tych nerwów.Moja sasiadka tez miała z malutkim swoim taki przypadek i byla wprawdzie kilka dni w szpitalu, ale teraz malutek ma sie bardzo dobrze.Ja trzymam kciuki zeby wszystko sie szybko unormowało. Metropolitan to sie oszczedzaj kochana, jeszcze troche wytrzymasz i potem możesz rodzic ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Moniu te kropelki to sab simplex
#2123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak wogole czesc!! Dzisiaj mamy ladne sloneczko i ciepelko a ja musze siedziec w pracy ![]() ![]() Marlenka i Gosia normalnie trzymacie nas w napieciu ![]() ![]() Carol kochana czekamy na wiesci o Filipku. Mam nadzieje ze wszystko jest ok! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Dziękuje Wam wszystkim za pocieszenie i miłe słowa, jesteście cudowne ![]() Dzisiaj jedziemy z Filusiem do szpitala do pani pediatry, mam nadzieję, ze nei będa chcieli go zatrzymać w szpitalu. Pytała czy przybiera na wadze, nei wiedzieliśmy, nie mamy wago dla dzieci, ale zważyliśmy go na naszej i ona pokazała 3,4 kg a przy wyjściu ze szpitala miał 3020 więc pieknie przytył, je normalnie, a raczej coraz więcej ![]() ![]() Monia kochana te krople to: SAB SIMPLEX, kupisz je tutaj: http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml ja kupowałm i na 2 dziń już były u mnie. Mam nadzieję, ze mały ich nie bedzie potrzebował, moja przyjaciółka jest zachwycona ich działaniem, jej córcia pozbyła sie kolek w mig. Karolinko kochanie uważaj na siebie, leż i nic nie rób, kurcze, widzisz u mnie te kłucia nie wskazywały na nic, jednak w razie czego trzeba pędzić do lekarza. Będzie dobrze kochanie, nei martw się ![]() Laseczki z bejbikami powiedzcie mi ile miałyście odchody poporodowe??? Albo ile macie? ![]() Napisze jak wrocimy od lekarza, maly si ebudzi, buziaczki ![]()
#2125 |
Zakorzenienie
|
Gosiaro nie martw sięęę
![]() ![]() Carol ja krwawiłam tydzien.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zadomowienie
|
dziewczynki dziękuję, skurczyki i kłucia niestety nadal są, ale staram się leżeć jak najwięcej. laptopa też sobie wzięłam do łózeczka.
carolku, będzie dobrze zobaczysz, ale mam nadzieję że w szpitalu filusia nie zostawią. gosia, nie załąmuj się, jeszcze chwila i Majusia będzie z wami, zobaczysz... trzymam kciuki żeby to było jak najszybciej. kardashi, twój przypadek mnie pociesza, nie jest powiedziane widocznie że jak sa takie problemy to zawsze jest przedwczesny poród. zresztą moja gin mi to wczoraj powiedziała też. kasia, do kiedy ty do tej pracy jeszcze chodzisz? ostatni tydzień chyba tak? powiem wam dziewczyny, że w tej sytuacji tak sobie pomyślałam że lepiej mieć wszystko zawczasu przygotowane, dla maluszka i dla siebie, bo tak jak teraz mi przyszło leżeć to już nawet nigdzie na zakupy nie pójdę, na szczęście nie mam tylko szlafroczka do szpitala, podkładów, koszulki na poród, i takich tam, tak to wszystko już kupione. także naprawdę dziewczynki lepiej zaopatrzcie się we wszystko wcześniej.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
ja jestem taką panikarą,że w 6-7 msc chciałabym mieć wsio gotowe
![]()
#2128 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
ja znowu tak na chwilke wpadlam... Gosiu spokojnie nic sie nie martw jeszcze chwilke i corcia bedzie z wami ![]() Carol 3mam mocno kciuki i mam nadzieje, ze Filus wroci z wami do domku u mnie tak sobie ciagle jakies to nowe problemy... na szczescie pierwszy rok studiow mam juz za soba nio i coraz bardziej podoba mi sie jazda samochodem...niestety dzis mam mega dola.ehh zycie
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
![]() Metropolitan kochana to faktycznie leż i odpoczywaj najważniejsza jest malutka. I napewno donosisz do terminu, wiele dziewczyn ma takie zagrożenia i rodzi nawet po terminie, i w szpitalu później leżały żeby im wywołać ![]() Gosiaro nie martw się nawet jak będą mieli Ci wywoływać to nie jest tak źle, mi podawali 2 razy oksytocynę i nie zadziałała a następnego dnia sama dostałam skurczy. Po za tym jak mi przebili pęcherz to mają obowiązek po 2 godzinach podać oksytocynę żeby przyspieszy akcję porodową więc podczas porodu też miałam oksy. Karolinko czekam z niecierpliwością na wieści jak Filuś i trzymam kciuki żeby nie musiał się naświetlać. Z tym krwawieniem to u mnie jest dzić 15 dzień po porodzie i ja mam praktycznie tylko taki żółtawy, różowawy śluz. Czasami jak idę na dłużej do kibelka i popręże się to troszeczkę więcej pojawia się tego różowego. A u nas wszystko dobrze, dziś była położna środowiskowa, obejrzała Filipka powiedziała że wszystko dobrze. Mnie tylko martwi że jeszcze nie odpadł mu kikut pępowiny, no ale powiedziała że duży się urodził i że pępowina była gruba i że dłużej może schnąć. Przemywam i liczę że zaraz mu odpadnie. Tak po za tym to pupcie sobie maluszek odpażył i powiedziałą żebyśmy w domu nie sosowali tych chusteczek bo one wzmażają odpażenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zadomowienie
|
Carol widze ze dzisiaj juz masz lepszy nastroj. Najwazniejsze to pozytywne nastwienie. Trzymam mocno kciuki za wizyte w szpitalu
![]() Gosiu nie mysl o wywolywaniu. W kazdej chwili moze sie u ciebie zaczac akcja wiec po co te czarne mysli. Zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze ![]() ![]() Metropolitan dobrze ze lezysz w lozku. Na pewno mala poczeka do czasu kiedy bedzie juz mogla wylazic. A ja mam pracowac do konca przyszlego tygodnia, ale kto wie, moze w poniedzialek dostane juz zwolnienie. sas super ze jazda idzie ci coraz lepiej. No i ze masz juz wakacje ![]() ![]() Monti lepiej panikowac i sie spakowac wczesniej niz nie miec nic naszykowane jak sie zaczyna porod. Tak jak metropolitan mowi lepiej wczesniej i miec swiety spokoj. I tak trzeba to zrobic i tak! ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Latkoo super ze Filipek pieknie sie rozwija. Pepuszkiem sie nie martw, pamietam ze mojemu braciszkowi tez dlugo odpadal. Na pewno nie jest to powodem do niepokoju. Jesli chodzi o pupke to tutaj nie kaza uzywac chusteczek u noworodkow. Zalecaja przemywanie woda i smarowanie wazelina dla bobaskow. Chusteczk mozna uzywac pozniej jak juz skorka jest bardziej odporna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.