|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
wiolek
nie wiem co ci napisac ![]() Zosia wstaje ok 8-9. ubieram ja, karmie. potem lezy w lezaczku. czas aktywnosci wynosi jakies 1.5h. ok 10-11 karmie ja i idzie spac. spi przeszlo 3h. wstaje ok14. znow karmienie i aktywnosc w lezaczku. idzie spac 15-16 i spi do 18. wstaje i ja karmie. wtedy ma aktywnosc do 19.30 -20. wtedy jest kapiel, karmienie i spanie. oczywiscie plan sie modyfikuje kiedy chcemy wyjsc gdzies. ogolnie wszystko oparte jest na obserwacji jej potrzeb. w dzien zasypia sama, ladnie w lozeczku. wieczorem nie lubi i stosuje rady z nauki samodzielnego zasypiania. jesli chodzi o karmienie to Zosia je ok 15 min. czasem kidy marudzi to sprawdzam czy chce jesc, ale ona kiedy nie jest glodna to raczej nie chce cycka. moze napisz jak wyglada dzien u was. anoxa damy rade ![]()
#2102 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() witaminy K i D podaje sie przy karmieniu piersia od 8 doby do 3 miesiaca wlacznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | ||||
Zadomowienie
|
płaciłam 36, ale w drogiej aptece, w necie od 30 jest;
czuję się hmmm, no inaczej niż w ciąży i inaczej niż przed ciążą, ale to raczej kwestia zmęczenia, apetyt mam, ale to raczej przez karmienie a nie tabletki; ja tabletki przez 10 lat brałam i nie tyłam ani nic Cytat:
![]() mój Kuba jest silny i mam nadzieję, że to "silny model" a nie wzmożone napięcie mięśniowe, ale zobaczę co powie neurolog Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jakie tabletki dostałaś ? u nas dzisiaj gazy ![]() a wczoraj z podejrzanych rzeczy jadłam melona (a tak poza tym to jestem strasznie głodna) no i Kubie na buźce wyskoczyła jakaś kaszka, głównie na bródce i na dole policzków ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
wogule to zapomnialam sie pochwali ze moj maz dzisiaj w nocy wraca co prawda tylko do niedzieli ale zawsze cos
![]()
#2105 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dzis w swoje jeansy weszlam ![]() Cytat:
moja jak sciagalam pokarm to dluzej pila z butki a teraz wydaje mi sie, ze krocej pije i aktywniej ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21489210]\ Nie istnieje ![]() ![]() [/QUOTE]wlasnie tez mi sie kojazy tresciwy pokarm z murzynkami ![]() ![]() Hehe ja w zyciu u neurologa nie bylam ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
szajajaba wkleilam na poprzedniej stronie
![]()
#2107 |
Zadomowienie
|
jaszczka - trzymam mocno kciuki, żeby z maluszkiem było wszystko wporządku, biedne maleństwo co to za paskudztwo go dopadło??? Ale wiem, że lekarze szybko zadziałaja i szybciutko wrócicie do domu.
#2108 |
Zakorzenienie
|
niezawsze bo przy cycu nie dojada i przysypia a jak mu daje butle ze sciagnietym to wiem ile zjadl i dluzej spi bo dojada do konca
![]()
#2109 |
Zakorzenienie
|
Jaszczka - oby wszystko sie szybko wyjasnilo
![]() itakaska - moja juz wiecej aktywna jest ![]() ![]() ![]() anoxa - to sie szykuje noc ![]() Maz mnie zbalamucil na przeprosiny bo bylam zla na niego...no ale niech mu bedzie ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Konto usunięte
|
Anoxa, niestety tak wyglądało to na początku u mojej córeczki - jak na tej pierwszej fotce. Potem to wszystko podeszło żółtym wysiękiem i zrobiła się taka ropna skorupka. ABSOLUTNIE NIE JESTEM LEKARZEM I NIE STAWIAM DIAGNOZY! Piszę tylko, jak było u nas. Poszłabym jednak do lekarza dermatologa lub alergologa, zwłaszcza jeśli po jedzeniu dziecko cierpi na bóle brzuszka, długie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |||
Rozeznanie
|
czesc Kobietki
![]() wpadam tylko na chwile, zeby powiedziec Wam o wkładkach laktacyjnych, bo wkurzały mnie wielkie placki w staniku odznaczające sie na kazdej bluzce wiec zakupilam roznych firm i testuje ![]() wg mnie rewelacja to Tommee Tippee! super chłonne, cieniuskie i tak sie układają że praktycznie ich nie widać ![]() ![]() niezłe są też BabyOno - ale i tak bez porównania do Tommee Tippiee testowałam tez Bellę i Penathen/Johnson Bella - plus za cenę, ale przykleja sie do sutków i odznacza bardzo pod stanikiem :/ Cytat:
na szczęście Młoda ładnie ssa z nakładką i bez więc się nie martwię narazie, że się przyzwyczai do nakładek ![]() Anuszka, strasznie mi przykro z powodu psiaka ![]() ![]() ![]() Cytat:
u nas nie ma takiej opcji - dzis probowałąm ją 20 minut przetrzymac po jedzeniu do kąpieli i była taka syrena że odechciało mi się :/ tak to młoda zje z jednego cyca, potem ją szykujemy i jest kąpiel a po kąpieli drugi cyc bo inaczej znowu syrena... pewnie źle robię echh mam takie same obowy co do rachunku za prąd ![]() my tez zakupiliśmy kropelki na pierdki i dajemy jedną kroplę po kąpieli młoda prężyła się i własny pryk budził ją i w płacz.. teraz śpi sobie spokojnie mam nadzieje, ze te problemy z brzuszkiem szybko jej miną bo nie chciałabym ją kroplami szpikować... :/ Cytat:
![]() moim zdaniem samo nie minie - skonsultuj to, po co meczyc maluszka
![]() |
#2112 |
Zadomowienie
|
anoxa - ja się nie znam, ale jak ma na brzuszku też to może jakaś alergia na proszek ?!
jaszczka - trzymam kciuki, żeby odkryli co to; dobrze, że mogłaś z nim zostać agravka - ja też myślę o basenie z malutkim, ale ja bym chciała takie zorganizowane zajęcia rodzic + dzidziak; no i gin mi mówił, że 3 miesiące mam unikać basenu, więc może od października wiolek1 - My kąpiemy o 19:00, ja po prostu małemu nie daję jeść po 18, najpóźniej o 18 jedzenie i o 19 kąpiel i zawsze po ubraniu jest głodny i idzie spać. jak chcesz kąpać o 20, to nie dawaj jeść po 19, a jak wiesz, że dawno jadł, np. o 17, to go przystaw na chwilkę o 19 i po max 10minutach mu zabierz cyca ![]() A jak tam pupa? itakasia - to w sumie rzadko mała je, u nas w pierwszym miesiącu było nawet 16 karmień na dobę, a teraz schodzimy do 8, rano Kuba częściej potrzebuje |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | ||
Zakorzenienie
|
Yma sie nazywaja. chce najpierw w necie poczytac co to za paskudztwo bo nie znam sie na tym. a moze ty cos slyszalas o nich?
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a wkladka to to samo co spirala. tak mysle ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zadomowienie
|
pilotka f16 - "termin już minął"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moze te krostki od głaskania własnie - moze łapka która głaskała nie była była zbyt czysta? ![]() obserwuj buzke i na wszelki wypadek nie jedz melona wiecej ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21492663]Anoxa, niestety tak wyglądało to na początku u mojej córeczki - jak na tej pierwszej fotce. Potem to wszystko podeszło żółtym wysiękiem i zrobiła się taka ropna skorupka. ABSOLUTNIE NIE JESTEM LEKARZEM I NIE STAWIAM DIAGNOZY! Piszę tylko, jak było u nas. Poszłabym jednak do lekarza dermatologa lub alergologa, zwłaszcza jeśli po jedzeniu dziecko cierpi na bóle brzuszka, długie.[/QUOTE]
dzieki jutro pojde do lekarza rodzinnego zobacze co on powie a sprobuje tez do dermatologa sie dostac nie widze zeby go bolal brzuszek po jedzeniu czasem sie prezy i denerwuje ale generalnie on nie placze ale od kilku dni w czasie jedzenia jest nerwowy doslownie strasznie sie przy jedzeniu kreci i denerwuje no i mamy problemy z kupkami raz sa raz ich nie ma a maly sie prezy i jak mu masuje brzuszek to sie krzywi i steka tak jak by go bolal co zreszta powiedzial lekarz jak bylismy w zwiazku z kupkami ze widac ze jelitka sa podraznione
#2117 |
Zakorzenienie
|
ola
wychodzi nam okolo 7-8 karmien, ale przybiera dobrze, w miesiac przybrala 1300g anoxa idz do lekarza, lepiej to skonsultowac ![]()
#2118 |
Rozeznanie
|
oooo
![]() jutro poszukam nowego suwaczka, bo dziś już zmykam do spania ciężki dzień miałam, bo młoda wczesnie rano pobudkę zrobiła, w dzień grzecznie spała a ja duuużo rzeczy w domku zrobiłam i chyba troszke przesadziłam bo teraz padam na buzię ![]() ale co tam ![]() dobrej nocki Kobietki ![]()
#2119 |
Zakorzenienie
|
widzialam ze tak sie kiedys stanie, tylko czekalam kiedy
![]() ![]()
![]() |
#2120 |
Zadomowienie
|
aniaa22 nie, nie słyszałam nic o tych tabletkach
pilotka - Dzięki za TEST wkładek, kupię sobie Tommee Tippee, bo teraz mam bella i więcej takich nie chcę głód mnie zżera, idę poszukać coś w lodówce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- pokielbasilo mi sie cos w glowie nie wiem skad ta yma mi sie wziela ![]() ![]() tabletki to YAZ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Anoxa moja mala tez miala takie krostki wczoraj na pysiu i brzusiu i dzis ma juz mniejsze ![]() Cytat:
![]() Moja mala spi i tak zauwazylam, ze co drugi dzien przesypia kapiel ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Konto usunięte
|
Anoxa, nie wiem, skąd jesteś, w każdym razie z tego co już słyszałam dzieciaczki do 3 miesiąca są przyjmowane bez kolejki. To spokojnie powinnaś znaleźć dermatologa dziecięcego, najprędzej w przyszpitalnej przychodni. Ja o tym nie wiedziałam i polazłam prywatnie, tyle dobrze, że na fajną lekarkę trafiłam.
Co do wkładek laktacyjnych - babyono do kitu, bella też, za to świetne są aventu - duże ale płaskie i nie zbrylają się. |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Rozeznanie
|
aniu masz racje ja tez nie wyparzam butelek, malemu sie nic nie dzieje i o zadnych plesniawkach u dzieci tutaj nigdy nie slyszalam. moim zdaniem jak trzymasz dziecko w "sterylnosci" to pozniej wychodza rozne rzeczy.
tak sie tez zastanawiam nad tymi kropelkami ktore dajecie dzieciom. mnie by lekarka chyba za drzwi wyrzucila gdyby sie dowiedziala ze cos daje dziecku. na poczatku mial strasznie zagazowany brzuszek to lekarka kazala go klasc jak najczesciej na brzuszku i przyciskac nozki do brzuszka. krople tylko w ostatecznosci jakby nic nie pomagalo. kupilam na wszelki wypadek ale jeszcze nie uzywalam. tak samo z wsadzaniem termometra w pupke, jak bedziecie tak robic za kazdym razem to wkoncu maluch sam nie bedzie w stanie zrobic kupki. ale to tylko moje zdanie, i wcale nie musicie mnie sluchac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że to od tego melona itakasia - pamiętam, że ładnie przybrała i właśnie się dziwiłam, że nie je częściej; ale może po prostu mój Kuba zjada mniej i dlatego chce częściej (albo taki nienażarty jak jego matka ![]() a z Marysią to nie fajnie, bo Zosia jeszcze malunia, ale może to szybko minie ? poza tym będzie dobrze, bo karmisz piersią i przekazujesz jej przeciwciała ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
mi wkladki aventu i belli nie pasuja
![]() ![]() ola no wlasnie licze na te przeciwciala ![]() ![]()
#2127 |
Zakorzenienie
|
siala, itakasia, ania, martysek,frania, olakola, hd, entertete,violisia,anoxa, wiolek
![]() siala ja jeszcze nie zagladalam sobie tam, ale te szewki raczej mi sie nie rozpuscily jeszcze bo je czasem czuje jak siadam ![]() ania wiem ze nie jest to smieszne ale rozbawilas mnie z tym okresleniem "dzyndzel" ![]() ja mam za to brzuch caly w mega rozstepiorach do tego jak w 17tc i swedzi jak cholerka do tego nadal czuje ciecie ale to w srodku no i te szewki na dole ![]() a z tymi znajomymi i mata nieładnie z ich strony ![]() super ze maly nie ma alergii i dobrze ze po wizycie u gina ok jaszczka ![]() morgana super masz zawód justynacz modeleczka ta twoja mała ![]() bajka9 ![]() alutka ![]() itakasia super malutka ![]() no mnie z 23 kg zostalo jeszcze 10 ![]() ![]() ![]() agravka super sesja i modeleczki ![]() entertete dobre z tym cifem nasz Adasiek tez praktycznie nie ma włosków ![]() bajka slicznie i jakiego ma fajnego smoka misiulka ja jestem zachwycona laktatorem medela mini electric kosztowal mnie 235 ,-na all ale naprawde warto !TZ odebral osobiscie w K-cach ... (kupilam z powodu tego zapalenia co przeszlam dzień przed niespodziewana akcja ze szpitalem ![]() wczesniej miałam z aventu ale sie go pozbywam nie wiem czy ja taka daremna czy ten laktator... eleonoremio ja tez mam w prawej mniej mleka i bardziej boli anuszka bardzo mi przykro z powodu pieska ![]() ![]() jusdan super ze z mala wszystko ok i wspolczuje tych probemow z piersiami dzidzia aliska bjuti ![]() belunia no te nici ponoc dlugo sie rozpuszczaja ![]() anoxa rety wspolczuje mamie ![]() super ze maz wraca a z malym lepiej idz do lekarza pilotka fajne porownanie tych nakladek itakasia ![]() Co do pigułek..ja brałam dłuuuuuugo i nie tyłam po nich ale za to rozregulował mi się cykl ....jednak pewnie znow wroce do pigułek..nie wiem jeszcze na razie wogóle nie myśle o tych sprawach ![]() Jutro mamy zadzwonic czy mały wychodzi jak tak to wypis o 14:00 ![]() Oby ![]() Po konsultacji chirurgicznej wszystko ok. Niepokoi mnie tylko ze czasami tak charczy ale ponoc osłuchowo wszystko ok, ale pewnie pojdziemy do pediatry sie upewnic.... Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-08-19 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Karolcia no bedzie goraco ale on pewnie dopiero nad ranem wroci wiec dopiero nad ranem sie pomeczymy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a krople u nas lekarze sami kaza dawac. zreszta co lekarz to lepszy mi juz brak slow... ja od wczoraj daje bobotic malemu i widze efekty bo nie placze z bolu przez caly dzien. a masaze naprawde czeste i lezenie na brzuszku niewiele pomagaly one jakies inne podobno bo bierze sie 24 tabletki z hormonami a potem 4 bez hormonow i od nowa kolejne 24.... niby jakas niska dawke maja hormonow ale jak pisalam wczesniej nie znam sie ![]() poczytalam troche i niektore dziewczyny nie maja po nich zadnych skutkow ubocznych a inne maja wiec to i tak sie pewnie okaze jak moj organizm zareaguje. tylko podobno drogie sa bo 40-50 zl ale nie sparwdzalam a posty byly sprzed roku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do termometru to uwierz mi ze nie jest to przyjemne ani dla mnie ani zapewne dla malego ale jesli poplakuje prezy sie denerwuje to wole zrobic to niz pozwolic mu sie meczyc poza tym nie jest to tak ze on sie 3 min poprezy i ja termometr mu wkladam w pupke czekam zawsze dlugo ale jak nic samo nie idzie to nie pozwole aby go cos bolalo a przypuszczam ze brzuszek przy tym go boli [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21493653]Anoxa, nie wiem, skąd jesteś, w każdym razie z tego co już słyszałam dzieciaczki do 3 miesiąca są przyjmowane bez kolejki. To spokojnie powinnaś znaleźć dermatologa dziecięcego, najprędzej w przyszpitalnej przychodni. Ja o tym nie wiedziałam i polazłam prywatnie, tyle dobrze, że na fajną lekarkę trafiłam. Co do wkładek laktacyjnych - babyono do kitu, bella też, za to świetne są aventu - duże ale płaskie i nie zbrylają się.[/QUOTE] no na mojej pipiduwie nie ma za duzego wyboru ale juz znalazlam numer i jutro zadzwonie rano i sprobuje sie z malym wcisnac dziekuje slicznie za pomoc
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.