Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-19, 20:27   #2101
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

wiolek
nie wiem co ci napisac. u nas dzien wyglada tak:
Zosia wstaje ok 8-9. ubieram ja, karmie. potem lezy w lezaczku. czas aktywnosci wynosi jakies 1.5h. ok 10-11 karmie ja i idzie spac. spi przeszlo 3h. wstaje ok14. znow karmienie i aktywnosc w lezaczku. idzie spac 15-16 i spi do 18. wstaje i ja karmie. wtedy ma aktywnosc do 19.30 -20. wtedy jest kapiel, karmienie i spanie.
oczywiscie plan sie modyfikuje kiedy chcemy wyjsc gdzies. ogolnie wszystko oparte jest na obserwacji jej potrzeb.
w dzien zasypia sama, ladnie w lozeczku. wieczorem nie lubi i stosuje rady z nauki samodzielnego zasypiania.
jesli chodzi o karmienie to Zosia je ok 15 min. czasem kidy marudzi to sprawdzam czy chce jesc, ale ona kiedy nie jest glodna to raczej nie chce cycka.
moze napisz jak wyglada dzien u was.
anoxa
damy rade
Stary 2010-08-19, 20:31   #2102
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Bajka tak wlasnie sie zastanawiam czy istnieje cos takiego jak malo tresciwy pokarm, wydaje mi sie, ze na poczatku leci chude mleko a potem w miare ssania tlustsze. wiesz jak mozesz sprawdzic pokarm swoj, jak odciagniesz mleko i zostawisz je na kilka godzin to powinien sie tluszczyk oddzielic od reszty
jak zaczynam sciagac to mleko jest wodniste, a po jakiejs chwili jest juz biale. a tluszczyk sie oddziela. nie mam pojecia czemu ta moja cora nie przybiera, dostaje flache co trzy godziny, wyglada na to ze musze ja karmic czesciej

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Pytanie do mamuś karmiących: czy podajecie maluszkom witaminę K ??

I od kiedy należy podawać wit D3?
witaminy K i D podaje sie przy karmieniu piersia od 8 doby do 3 miesiaca wlacznie.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:34   #2103
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

olakola ile placisz za ta Azalie? bo moje bez paru groszy 40zl kosztuja
płaciłam 36, ale w drogiej aptece, w necie od 30 jest;
czuję się hmmm, no inaczej niż w ciąży i inaczej niż przed ciążą, ale to raczej kwestia zmęczenia, apetyt mam, ale to raczej przez karmienie a nie tabletki;
ja tabletki przez 10 lat brałam i nie tyłam ani nic

Cytat:
Napisane przez KOKOLINKA38 Pokaż wiadomość
neurolog powinien być obowiązkowy rodzice cieszą się że ich dziecko samo się przekręca czy w wieku 1m trzyma o zgrozo sztywno główkę to nic innego jak wysokie napięcie mięsniowe, takie dzieci lubią spać tylko na jednym boczku położone na drugi wrzeszczą ,wydaję się że mają mnóstwo siły robią rzeczy jakich inne dzieci w tym wieku nawet z pomocą by nie zrobiły.uwierzcie mi wiem co mówie taka wizyta nie zaszkodzi tylko może pomóc w dalszym rozwoju
popieram
mój Kuba jest silny i mam nadzieję, że to "silny model" a nie wzmożone napięcie mięśniowe, ale zobaczę co powie neurolog

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
ej a w ogóle o co chodzi z tym karmi ? można je pic podczas karmienia piersią ? czemu ?
pić można; u mnie pobudza laktację , ale czy to prawda sprawdź sama

Cytat:
musze sie przyznac ze od kad nie jem chleba tj jakies 5 dni schudlam kilogram
gratulacje

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dostawal w nozke po tej stronie co ta na ramieniu a powiedziala ze nastepne bedzie w druga nozke to zeby tam przykleic ten plaster. tak w najgrubszej czesci uda
....
ja po wizycie. wszystko ok ladnie zagojone. dostalam recepte na tabletki
chyba podjadę godzine wcześniej do przychodni, niech mu to pielegniarka znieczuli, bo ja to nie wiem gdzie
jakie tabletki dostałaś ?

u nas dzisiaj gazy nie wiem czemu, daję ten cholerny sab simplex i było dobrze, a dzisiaj taki koncert i płacz, przed chwilą dopiero zasnął;
a wczoraj z podejrzanych rzeczy jadłam melona
(a tak poza tym to jestem strasznie głodna)
no i Kubie na buźce wyskoczyła jakaś kaszka, głównie na bródce i na dole policzków nie jest to czerwone, jak się patrzy to prawie nie widać, ale jak się go głaszcze po policzku to czuć i nie wiem co to za świństwo. Czy to może być atopowe zapalenie skóry? czy może alergia na tego melona ? Do tej pory miał gładziutką skórkę.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:35   #2104
anoxa
Zakorzenienie

wogule to zapomnialam sie pochwali ze moj maz dzisiaj w nocy wraca co prawda tylko do niedzieli ale zawsze cos strasznie sie ciesze
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:37   #2105
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
niezawsze zapomnialam wczesniej napisac... mi w szpitalu jeszcze polozna mowila jak uzywalam nakladek zeby po kazdym uzyciu zalac je wrzatkiem w kubku i to wystarcza i powiem ci ze jak na poczatku draznilo mnie jak maly ssal cyca bez nakladek tak teraz sie chyba przyzwyczailam i w sumie jest to normalne uczucie a w sumie teraz go caly czas do cyca przystawiam bo mi sie sciagac nie chce w sumie na noc tylko sciagam

musze sie przyznac ze od kad nie jem chleba tj jakies 5 dni schudlam kilogram
nie dam bez nakladki cyca, psychicznie nie dam rady sie przelamac a czemu sciagasz na noc akurat?
za kg

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
gratuluje, ja odstawilam slodycze i tez mam efekty, obecnie waże 57kg, czyli do wagi sprzed ciazy ok 4kg
dla Ciebie tez
Ja dzis w swoje jeansy weszlam

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
niezawsze fajnie, że spodobało ci się karmienie cycem
a ja znowu dzisiaj pierwszy raz nakarmiłam butelką bo chciałam zobaczyc ile zjada
i w ciągu 10 minut zjadł 100 ml i nie chciał więcej a wydawało mi się, że bardzo szybko ciumka, to ciekawe czy jak ssa mojego cyca 10 minut to zjada mniej czy więcej

jeżeli chodzi o wypażanie to ja chyba na prad nie wyrobie jak czajnik chodzi mi z 30 razy dziennie bo co mały smoczka wypluje to ja lece wyparzyć, taki mam wkręt żeby nie jadł bakteri
ija smoczka nie wyparzam za kazdym razem, tylko myje.
moja jak sciagalam pokarm to dluzej pila z butki a teraz wydaje mi sie, ze krocej pije i aktywniej

Cytat:
wiolek a czemu kapanie 40 minut po jedzeniu? kurde ja zawsze kapalam przed a wlasnie dzis chcialam sprobowac pierwszy raz po ale nie wiedzialam ze trzeba odczekac.

co do wyparzania to ja butelki moze raz na tydzien wyparzam a smoka jak wyparzam butelki a tak to przeplukuje woda
i tylko je myjesz? no ja nakladki zaczelam tez myc dzis tylko, bo ile mozna czajnik gotowac tak na chlopski rozum to cyca sie nie wyparza
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21489210]\
Nie istnieje W przeciwnym razie takie Afrykanki nie miałyby szans na wykarmienie dziecka A karmią nieraz do 6 roku życia i dłużej i często jest to jedyny pokarm dla potomstwa.
[/QUOTE]wlasnie tez mi sie kojazy tresciwy pokarm z murzynkami z Afryki. Moja tesciowa sie tlumaczyla "brakiem tresciwego pokarmu" nie karmiac siostry tz

Hehe ja w zyciu u neurologa nie bylam , super, ze wszystko ok po wizycie a spirala to to samo co wkladka?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:37   #2106
anoxa
Zakorzenienie

szajajaba wkleilam na poprzedniej stronie
Stary 2010-08-19, 20:38   #2107
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

jaszczka - trzymam mocno kciuki, żeby z maluszkiem było wszystko wporządku, biedne maleństwo co to za paskudztwo go dopadło??? Ale wiem, że lekarze szybko zadziałaja i szybciutko wrócicie do domu.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 20:39   #2108
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze bo przy cycu nie dojada i przysypia a jak mu daje butle ze sciagnietym to wiem ile zjadl i dluzej spi bo dojada do konca
Stary 2010-08-19, 20:45   #2109
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Jaszczka - oby wszystko sie szybko wyjasnilo
itakaska - moja juz wiecej aktywna jest najszybciej zasypia na noc, a rano budzi sie okolo 6:30 je i lezy sobie w w duzym pokoju, oglada, najlepiej lubi patrzec na okno, po tem zasypia, znow jedzonko, spacer, itp. czasem jak piszesz godziny sie przesowaja, ale co raz czesciej lubi towarzystwo i lubi sobie pogaworzyc ogladac swoje odbicie i patrzec co robi tata lub mama
anoxa - to sie szykuje noc
Maz mnie zbalamucil na przeprosiny bo bylam zla na niego...no ale niech mu bedzie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:47   #2110
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Anoxa, niestety tak wyglądało to na początku u mojej córeczki - jak na tej pierwszej fotce. Potem to wszystko podeszło żółtym wysiękiem i zrobiła się taka ropna skorupka. ABSOLUTNIE NIE JESTEM LEKARZEM I NIE STAWIAM DIAGNOZY! Piszę tylko, jak było u nas. Poszłabym jednak do lekarza dermatologa lub alergologa, zwłaszcza jeśli po jedzeniu dziecko cierpi na bóle brzuszka, długie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:47   #2111
pilotka f16
Rozeznanie

czesc Kobietki
wpadam tylko na chwile, zeby powiedziec Wam o wkładkach laktacyjnych, bo wkurzały mnie wielkie placki w staniku odznaczające sie na kazdej bluzce wiec zakupilam roznych firm i testuje
wg mnie rewelacja to Tommee Tippee! super chłonne, cieniuskie i tak sie układają że praktycznie ich nie widać minus - cena
niezłe są też BabyOno - ale i tak bez porównania do Tommee Tippiee
testowałam tez Bellę i Penathen/Johnson
Bella - plus za cenę, ale przykleja sie do sutków i odznacza bardzo pod stanikiem :/

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
anoxa a mnie w szpitalu położna opierniczyła za nakładki! Przyszła i powiedziała, że to ma zniknąć, kazała mi wkładać Małej na siłę swojego cycka. A ja nie umiałam, Mała nie chciała ssać, bo cyc wielki, a brodawki malenkie Igusia ryczała, a ja razem z nią.
a ja z prawej piersi daję ostatnio tylko z nakładką.. tak mnie boli sutek, ze nie ma opcji żebym mogła inaczej echhhh
na szczęście Młoda ładnie ssa z nakładką i bez więc się nie martwię narazie, że się przyzwyczai do nakładek

Anuszka, strasznie mi przykro z powodu psiaka aż mi łzy w oczach stanęły jak przeczytałam pamietam jak z łapką do weta z nim jeździłaś... ech

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
itakasia pisałaś coś o unormowaniu dnia. możesz powiedziec jak ci sie to udaje ? bo ja karmiąc cycem za nic nie umiem unormować a we wtorek mały będzie miec miesiąc.
nawet kapiel ciężko wgrać w godzinę 20-21 bo musi być ok 40 minut po jedzeniu wiadomo wcześniej nie można a jak będzie więcej niż godzina to prawdopodobnie będzie krzyk.
i jada raz co 3 godziny inny raz co godzine, czasem 6 minut a czasem 15 i nie ma zasady

jeżeli chodzi o wypażanie to ja chyba na prad nie wyrobie jak czajnik chodzi mi z 30 razy dziennie bo co mały smoczka wypluje to ja lece wyparzyć, taki mam wkręt żeby nie jadł bakterii

z kupami nie ma żadnego problemu praktycznie co 2 jedzenie jest kupa ale czasem jak pierdka to straszie się spina i płacze i tak kilkanaście minut, najgorzej jest właśnie rano jak wstaje na karmienie.
nie wiem moze to moja wina bo jem jakieś wzdymające
w każdym razie chce je wypróbować ale chyba nie aż 4 razy dziennie może spróbowac na noc i właśnie rano jak sie tak spina ?
dlaczego trzeba kąpać 40 minut po jedzeniu?
u nas nie ma takiej opcji - dzis probowałąm ją 20 minut przetrzymac po jedzeniu do kąpieli i była taka syrena że odechciało mi się :/
tak to młoda zje z jednego cyca, potem ją szykujemy i jest kąpiel a po kąpieli drugi cyc bo inaczej znowu syrena...
pewnie źle robię echh

mam takie same obowy co do rachunku za prąd

my tez zakupiliśmy kropelki na pierdki i dajemy jedną kroplę po kąpieli
młoda prężyła się i własny pryk budził ją i w płacz.. teraz śpi sobie spokojnie
mam nadzieje, ze te problemy z brzuszkiem szybko jej miną bo nie chciałabym ją kroplami szpikować... :/

Cytat:
Hej dziewczynki

Bajko, my dajemy tylko witaminę D3. Zapisaliśmy młodą zaraz po urodzeniu w przychodni i od razu dostaliśmy receptę na witaminę D3 i skierowanie do ortopedy. Lekarz ma przyjść do domu w najbliżdzym czasie i ma powiedziec jakie jeszcze witaminki dawać i do jakiego lekarza jeszcze iść

Cytat:
wklejam na buzce wyglada to duzo gorzej tylko zdjecia tego nie oddaly ale widac jakiego rodzaju sa to wypryski bo nie wiem czy panikowac i isc do lekarza czy sie wstrzymac i zobaczyc czy samo minie
moim zdaniem samo nie minie - skonsultuj to, po co meczyc maluszka
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 20:48   #2112
olakola
Zadomowienie

anoxa - ja się nie znam, ale jak ma na brzuszku też to może jakaś alergia na proszek ?!

jaszczka - trzymam kciuki, żeby odkryli co to; dobrze, że mogłaś z nim zostać

agravka - ja też myślę o basenie z malutkim, ale ja bym chciała takie zorganizowane zajęcia rodzic + dzidziak; no i gin mi mówił, że 3 miesiące mam unikać basenu, więc może od października

wiolek1 - My kąpiemy o 19:00, ja po prostu małemu nie daję jeść po 18, najpóźniej o 18 jedzenie i o 19 kąpiel i zawsze po ubraniu jest głodny i idzie spać.
jak chcesz kąpać o 20, to nie dawaj jeść po 19, a jak wiesz, że dawno jadł, np. o 17, to go przystaw na chwilkę o 19 i po max 10minutach mu zabierz cyca .
A jak tam pupa?

itakasia - to w sumie rzadko mała je, u nas w pierwszym miesiącu było nawet 16 karmień na dobę, a teraz schodzimy do 8, rano Kuba częściej potrzebuje
Stary 2010-08-19, 20:50   #2113
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
jakie tabletki dostałaś ?
Yma sie nazywaja. chce najpierw w necie poczytac co to za paskudztwo bo nie znam sie na tym. a moze ty cos slyszalas o nich?

Cytat:
wogule to zapomnialam sie pochwali ze moj maz dzisiaj w nocy wraca co prawda tylko do niedzieli ale zawsze cos strasznie sie ciesze
no nie dziwie sie ze sie cieszysz

Cytat:
i tylko je myjesz?
Hehe ja w zyciu u neurologa nie bylam , super, ze wszystko ok po wizycie a spirala to to samo co wkladka?
tylko myje a jak nam sie przypomni to wyparzymy maly odpukac zadnych plesniawek sie nie dorobil. Basia84 tez pisala ze nie wyparza butelek. wogole w stanach sie nie wyparza tak pisala.

a wkladka to to samo co spirala. tak mysle
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:50   #2114
olakola
Zadomowienie

pilotka f16 - "termin już minął" zmień suwaczek
Stary 2010-08-19, 20:54   #2115
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
u nas dzisiaj gazy nie wiem czemu, daję ten cholerny sab simplex i było dobrze, a dzisiaj taki koncert i płacz, przed chwilą dopiero zasnął;
a wczoraj z podejrzanych rzeczy jadłam melona
(a tak poza tym to jestem strasznie głodna)
no i Kubie na buźce wyskoczyła jakaś kaszka, głównie na bródce i na dole policzków nie jest to czerwone, jak się patrzy to prawie nie widać, ale jak się go głaszcze po policzku to czuć i nie wiem co to za świństwo. Czy to może być atopowe zapalenie skóry? czy może alergia na tego melona ? Do tej pory miał gładziutką skórkę.
Ola a ile dajesz sab simplexu?

moze te krostki od głaskania własnie - moze łapka która głaskała nie była była zbyt czysta?
obserwuj buzke i na wszelki wypadek nie jedz melona wiecej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 20:54   #2116
anoxa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21492663]Anoxa, niestety tak wyglądało to na początku u mojej córeczki - jak na tej pierwszej fotce. Potem to wszystko podeszło żółtym wysiękiem i zrobiła się taka ropna skorupka. ABSOLUTNIE NIE JESTEM LEKARZEM I NIE STAWIAM DIAGNOZY! Piszę tylko, jak było u nas. Poszłabym jednak do lekarza dermatologa lub alergologa, zwłaszcza jeśli po jedzeniu dziecko cierpi na bóle brzuszka, długie.[/QUOTE]

dzieki jutro pojde do lekarza rodzinnego zobacze co on powie a sprobuje tez do dermatologa sie dostac nie widze zeby go bolal brzuszek po jedzeniu czasem sie prezy i denerwuje ale generalnie on nie placze ale od kilku dni w czasie jedzenia jest nerwowy doslownie strasznie sie przy jedzeniu kreci i denerwuje no i mamy problemy z kupkami raz sa raz ich nie ma a maly sie prezy i jak mu masuje brzuszek to sie krzywi i steka tak jak by go bolal co zreszta powiedzial lekarz jak bylismy w zwiazku z kupkami ze widac ze jelitka sa podraznione
Stary 2010-08-19, 20:57   #2117
itakasia
Zakorzenienie

ola
wychodzi nam okolo 7-8 karmien, ale przybiera dobrze, w miesiac przybrala 1300g
anoxa
idz do lekarza, lepiej to skonsultowac
Stary 2010-08-19, 20:57   #2118
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
pilotka f16 - "termin już minął" zmień suwaczek
oooo
jutro poszukam nowego suwaczka, bo dziś już zmykam do spania
ciężki dzień miałam, bo młoda wczesnie rano pobudkę zrobiła, w dzień grzecznie spała a ja duuużo rzeczy w domku zrobiłam i chyba troszke przesadziłam bo teraz padam na buzię
ale co tam
dobrej nocki Kobietki
Stary 2010-08-19, 20:59   #2119
itakasia
Zakorzenienie

widzialam ze tak sie kiedys stanie, tylko czekalam kiedy, Marysia sie rozchorowala, mam nadzieje, ze Zosia nie zalapie
Stary 2010-08-19, 21:03   #2120
olakola
Zadomowienie

aniaa22 nie, nie słyszałam nic o tych tabletkach

pilotka - Dzięki za TEST wkładek, kupię sobie Tommee Tippee, bo teraz mam bella i więcej takich nie chcę

głód mnie zżera, idę poszukać coś w lodówce
Stary 2010-08-19, 21:08   #2121
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
widzialam ze tak sie kiedys stanie, tylko czekalam kiedy, Marysia sie rozchorowala, mam nadzieje, ze Zosia nie zalapie
oj to niedobrze. oby chorowitka szybko wyzdrowiala i malutka sie nie zarazila

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
aniaa22 nie, nie słyszałam nic o tych tabletkach
pokielbasilo mi sie cos w glowie nie wiem skad ta yma mi sie wziela aaa to nick dziewczyny z innego watku
tabletki to YAZ
Stary 2010-08-19, 21:12   #2122
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki

My podajemy wit d i k w jednym od 8 dnia zycia
Cytat:
sms od jaszczki:

"zostajemy na obserwacji 2 lekarzy go ogladalo i chyba nie bardzo wiedza co to jest. Powierzchnia wysypki sie powieksza, juz zeszla do polowy pleckow i na piers jak bedzie tego znowu wiecej do jutra to zaczna robic jakies testy. spie na fotelu ale mogla z nim byc caly czas chociaz tyle dobrego"

wklejam na buzce wyglada to duzo gorzej tylko zdjecia tego nie oddaly ale widac jakiego rodzaju sa to wypryski bo nie wiem czy panikowac i isc do lekarza czy sie wstrzymac i zobaczyc czy samo minie

Załącznik 3345144Załącznik 3345145Załącznik 3345146
dobrze, ze z Patrykiem mogla zostac
Anoxa moja mala tez miala takie krostki wczoraj na pysiu i brzusiu i dzis ma juz mniejsze , wiec mam nadzieje, ze cos zjadlas po prostu i ze to nie jest skaza
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jak zaczynam sciagac to mleko jest wodniste, a po jakiejs chwili jest juz biale. a tluszczyk sie oddziela. nie mam pojecia czemu ta moja cora nie przybiera, dostaje flache co trzy godziny, wyglada na to ze musze ja karmic czesciej
.
no to sama widzisz, ze masz dobre mleczko a moze mala za malo zjada po prostu , albo kazda waga inaczej wywazona nie wiem, jakby byla glodna to by plakala

Moja mala spi i tak zauwazylam, ze co drugi dzien przesypia kapiel ja nie budze, bo boje sie placzu po wczorajszym wieczorze

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 21:19   #2123
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Anoxa, nie wiem, skąd jesteś, w każdym razie z tego co już słyszałam dzieciaczki do 3 miesiąca są przyjmowane bez kolejki. To spokojnie powinnaś znaleźć dermatologa dziecięcego, najprędzej w przyszpitalnej przychodni. Ja o tym nie wiedziałam i polazłam prywatnie, tyle dobrze, że na fajną lekarkę trafiłam.

Co do wkładek laktacyjnych - babyono do kitu, bella też, za to świetne są aventu - duże ale płaskie i nie zbrylają się.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 21:19   #2124
Basia84
Rozeznanie

aniu masz racje ja tez nie wyparzam butelek, malemu sie nic nie dzieje i o zadnych plesniawkach u dzieci tutaj nigdy nie slyszalam. moim zdaniem jak trzymasz dziecko w "sterylnosci" to pozniej wychodza rozne rzeczy.

tak sie tez zastanawiam nad tymi kropelkami ktore dajecie dzieciom. mnie by lekarka chyba za drzwi wyrzucila gdyby sie dowiedziala ze cos daje dziecku. na poczatku mial strasznie zagazowany brzuszek to lekarka kazala go klasc jak najczesciej na brzuszku i przyciskac nozki do brzuszka. krople tylko w ostatecznosci jakby nic nie pomagalo. kupilam na wszelki wypadek ale jeszcze nie uzywalam.
tak samo z wsadzaniem termometra w pupke, jak bedziecie tak robic za kazdym razem to wkoncu maluch sam nie bedzie w stanie zrobic kupki. ale to tylko moje zdanie, i wcale nie musicie mnie sluchac
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 21:19   #2125
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
Ola a ile dajesz sab simplexu?

moze te krostki od głaskania własnie - moze łapka która głaskała nie była była zbyt czysta?
obserwuj buzke i na wszelki wypadek nie jedz melona wiecej
zgodnie z instrukcją 15 przed każdym karmieniem;
mam nadzieję, że to od tego melona

itakasia - pamiętam, że ładnie przybrała i właśnie się dziwiłam, że nie je częściej; ale może po prostu mój Kuba zjada mniej i dlatego chce częściej (albo taki nienażarty jak jego matka )
a z Marysią to nie fajnie, bo Zosia jeszcze malunia, ale może to szybko minie ? poza tym będzie dobrze, bo karmisz piersią i przekazujesz jej przeciwciała

Cytat:
pokielbasilo mi sie cos w glowie nie wiem skad ta yma mi sie wziela aaa to nick dziewczyny z innego watku
tabletki to YAZ
tych też nie znam
Stary 2010-08-19, 21:24   #2126
itakasia
Zakorzenienie

mi wkladki aventu i belli nie pasuja, juz wole babyono, ale musze znalezc te TT, chetnie sprobuje
ola
no wlasnie licze na te przeciwciala, niestety Marysia pewnie jak zwykle gardlo, na razie weszla tempka, pewnie jutro juz cos bedzie na gardle, to u niej standard, dostala czosnek z cytryna, psiknelam tantum verde i dalam syrop na goraczke, zobaczymy
Stary 2010-08-19, 21:26   #2127
papeteria
Zakorzenienie

siala, itakasia, ania, martysek,frania, olakola, hd, entertete,violisia,anoxa, wiolek
siala ja jeszcze nie zagladalam sobie tam, ale te szewki raczej mi sie nie rozpuscily jeszcze bo je czasem czuje jak siadam
ania wiem ze nie jest to smieszne ale rozbawilas mnie z tym okresleniem "dzyndzel"
ja mam za to brzuch caly w mega rozstepiorach do tego jak w 17tc i swedzi jak cholerka do tego nadal czuje ciecie ale to w srodku no i te szewki na dole
a z tymi znajomymi i mata nieładnie z ich strony
super ze maly nie ma alergii i dobrze ze po wizycie u gina ok
jaszczka by w koncu cos poradzili na te alergie
morgana super masz zawód
justynacz modeleczka ta twoja mała juz pisalam ze jakby z salonu fryzjerskiego wyszła
bajka9
alutka
itakasia super malutka
no mnie z 23 kg zostalo jeszcze 10 dam rade wiem ze przy malym samo zleci...no i nie ukrywam ze dieta karmiacej nie zawiera moich ulubionych kalorycznych produktów typu czekolada , pizza etc...
agravka super sesja i modeleczki
entertete dobre z tym cifem nasz Adasiek tez praktycznie nie ma włosków
bajka slicznie i jakiego ma fajnego smoka
misiulka ja jestem zachwycona laktatorem medela mini electric kosztowal mnie 235 ,-na all ale naprawde warto !TZ odebral osobiscie w K-cach ... (kupilam z powodu tego zapalenia co przeszlam dzień przed niespodziewana akcja ze szpitalem i cale szczescie bo jest moim wybawieniem teraz gdy malego nie ma w domku, wozimy mu mleczko no i odciagam co 3h w domu co by mi piersi nie rozsadzilo i pokarm nie zanikł )
wczesniej miałam z aventu ale sie go pozbywam nie wiem czy ja taka daremna czy ten laktator...
eleonoremio ja tez mam w prawej mniej mleka i bardziej boli
anuszka bardzo mi przykro z powodu pieska
jusdan super ze z mala wszystko ok i wspolczuje tych probemow z piersiami
dzidzia aliska bjuti
belunia no te nici ponoc dlugo sie rozpuszczaja mnie polozna jeden szewek wyciagla
anoxa rety wspolczuje mamie
super ze maz wraca a z malym lepiej idz do lekarza
pilotka fajne porownanie tych nakladek
itakasia by Marysi szybko przeszlo i by reszta rodzinki byla zdrowiutka

Co do pigułek..ja brałam dłuuuuuugo i nie tyłam po nich ale za to rozregulował mi się cykl ....jednak pewnie znow wroce do pigułek..nie wiem jeszcze
na razie wogóle nie myśle o tych sprawach

Jutro mamy zadzwonic czy mały wychodzi jak tak to wypis o 14:00
Oby
Po konsultacji chirurgicznej wszystko ok.
Niepokoi mnie tylko ze czasami tak charczy ale ponoc osłuchowo wszystko ok, ale pewnie pojdziemy do pediatry sie upewnic....

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-08-19 o 21:35
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 21:28   #2128
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
anoxa - ja się nie znam, ale jak ma na brzuszku też to może jakaś alergia na proszek ?!
proszku uzywam tego samego od poczatku wiec nie sadze poza tym na buzce stopniowo gdzies od tygodnia wychodza a na brzuszku dopiero wczoraj sie zaczely pojawiac

Cytat:
trzymam kciuki zeby Zosie ominelo

Cytat:
Anoxa moja mala tez miala takie krostki wczoraj na pysiu i brzusiu i dzis ma juz mniejsze , wiec mam nadzieje, ze cos zjadlas po prostu i ze to nie jest skaza
ale nam one zaczely kolo tygodnia temu sie pojawiac i jest ich co raz wiecej wczesniej tez sie raz kiedys pojawily ale schodzily a teraz nie

Karolcia no bedzie goraco ale on pewnie dopiero nad ranem wroci wiec dopiero nad ranem sie pomeczymy jak ostatnio byl to sie przytulalismy w nocy po malego karmieniu jakos tak nam sie zdarzalo poza tym wrocilo wszystko do normy i bywalo czasem dwa razy na dobe
Stary 2010-08-19, 21:33   #2129
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
aniu masz racje ja tez nie wyparzam butelek, malemu sie nic nie dzieje i o zadnych plesniawkach u dzieci tutaj nigdy nie slyszalam. moim zdaniem jak trzymasz dziecko w "sterylnosci" to pozniej wychodza rozne rzeczy.

tak sie tez zastanawiam nad tymi kropelkami ktore dajecie dzieciom. mnie by lekarka chyba za drzwi wyrzucila gdyby sie dowiedziala ze cos daje dziecku. na poczatku mial strasznie zagazowany brzuszek to lekarka kazala go klasc jak najczesciej na brzuszku i przyciskac nozki do brzuszka. krople tylko w ostatecznosci jakby nic nie pomagalo. kupilam na wszelki wypadek ale jeszcze nie uzywalam.
tak samo z wsadzaniem termometra w pupke, jak bedziecie tak robic za kazdym razem to wkoncu maluch sam nie bedzie w stanie zrobic kupki. ale to tylko moje zdanie, i wcale nie musicie mnie sluchac
no ja mam takie samo zdanie co do termometru i czopkow jak mlody sie bardzo meczy to daje czopek ale masujemy i cisniemy ile sie da zeby sie udalo bez no i dzis moi chlopcy wycisneli mega kupe
a krople u nas lekarze sami kaza dawac. zreszta co lekarz to lepszy mi juz brak slow...
ja od wczoraj daje bobotic malemu i widze efekty bo nie placze z bolu przez caly dzien. a masaze naprawde czeste i lezenie na brzuszku niewiele pomagaly

Cytat:

tych też nie znam
one jakies inne podobno bo bierze sie 24 tabletki z hormonami a potem 4 bez hormonow i od nowa kolejne 24....
niby jakas niska dawke maja hormonow ale jak pisalam wczesniej nie znam sie
poczytalam troche i niektore dziewczyny nie maja po nich zadnych skutkow ubocznych a inne maja wiec to i tak sie pewnie okaze jak moj organizm zareaguje. tylko podobno drogie sa bo 40-50 zl ale nie sparwdzalam a posty byly sprzed roku
Stary 2010-08-19, 21:37   #2130
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość

co do tej sterylnosci to sie zgadzam ja wyparzam mniej wiecej dwa razy w tyg poza tym mama mi opowiadala ze wszystko mojej siostrze za kazdym razem wyparzala do tego prasowal z obu stron wszystko kazda pieluche (wtedy tylko tetry byly) i w wieku 6mc siostra silnej biegunki dostala jak poszla do lekarza z nia to ochrzan dostala ze zbyt sterylnie ja chowa ze tak nie mozna ze dziecko musi miec kontakt z bakteriami aby sie moglo na nie uodpornic
a co do termometru to uwierz mi ze nie jest to przyjemne ani dla mnie ani zapewne dla malego ale jesli poplakuje prezy sie denerwuje to wole zrobic to niz pozwolic mu sie meczyc poza tym nie jest to tak ze on sie 3 min poprezy i ja termometr mu wkladam w pupke czekam zawsze dlugo ale jak nic samo nie idzie to nie pozwole aby go cos bolalo a przypuszczam ze brzuszek przy tym go boli

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21493653]Anoxa, nie wiem, skąd jesteś, w każdym razie z tego co już słyszałam dzieciaczki do 3 miesiąca są przyjmowane bez kolejki. To spokojnie powinnaś znaleźć dermatologa dziecięcego, najprędzej w przyszpitalnej przychodni. Ja o tym nie wiedziałam i polazłam prywatnie, tyle dobrze, że na fajną lekarkę trafiłam.

Co do wkładek laktacyjnych - babyono do kitu, bella też, za to świetne są aventu - duże ale płaskie i nie zbrylają się.[/QUOTE]

no na mojej pipiduwie nie ma za duzego wyboru ale juz znalazlam numer i jutro zadzwonie rano i sprobuje sie z malym wcisnac dziekuje slicznie za pomoc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości