![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Ha, ha, ja mu obliczę zużycie
![]() ![]()
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mowilam juz dzieciom wczesniej, ze koty nie maja takiego instynktu macierzynskiego jak ludzie - kotki nie rozpoznaja swoich dzieci juz pozniej po zabraniu kociakow, a sterylizacja czesto chroni kotke przed groznymi chorobami. Wiec tak jest lepiej dla kici ![]() A kicius , ktory spuszcza wode - zalatwia sie do ubikacji tez??? ![]() Edytowane przez joanasz Czas edycji: 2011-02-20 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przedstawiłam TŻ info, że kot może nauczyć się korzystać z toalety. Spotkałam się z olbrzymim entuzjazmem jaka to oszczędność i w ogóle super!, poszedł od razu opróżnić kuwetę (wyrzucamy wiórki drewniane do wc) wziął kota i tłumaczył mu gdzie powinien robić kupkę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zadomowienie
|
Tu jest ciekawy filmik instruktażowy dla tych, którzy chcą nauczyć kota korzystać z ubikacji:
http://twojezwierzaki.org/film/84/ja...nia-z-toalety/ ![]()
![]() |
#2108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moje by się już nie nauczyły ![]()
![]() |
#2109 | |||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Hmm... Wszystko przed nim ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() Słyszałam kiedyś o kocie, który załatwiał się do WC ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() I co kot na to ?
![]() |
#2110 |
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=zQbHS...eature=related tu jest mój faworyt, mało tego, że potrafi korzystać z toalety, to jeszcze z papieru!
![]()
#2111 |
Rozeznanie
|
Fajne filmiki
![]() To jeszcze jeden z przymruzeniem oka-film pogladowy ![]() http://twojezwierzaki.org/film/514/jak-odkurzac-kota/ Moja kicia dzisiaj po wizycie kontrolnej u veta- wszystko OK -bardzo chce wyjsc na dwor ale jeszcze pare dni nie moze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zakorzenienie
|
A nasza futrzasty hrabia stwierdzil ze krzeslo meza jest najlepsze do lezenia i spania, tutaj jak podsiadl meza gdy ten poszedl jesc obiad
![]() a tutaj krol Cycus patrzy z gory na swoje krolestwo Co do wody to jest zafascynowany jak woda leci, w kuchni to uderza lapka w strumien wody, w ogole jak slyszy ze spluczka chodzi albo ze zlewu albo z kranu leje sie woda to leci patrzec, mysle nad kupieniem malej fontanny ![]()
#2114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z moją kitką takie coś by nie przeszło, spieprza gdy tylko wyciągam odkurzacz...
![]() |
#2115 |
Rozeznanie
|
No moja Adelle nie boi sie odkurzacza, mozna tuz obok niej szczotka jezdzic aczkolwiek jej jeszcze nie probowalam odkurzac
![]() Wczoraj za to probwalam ja na otwat rtej toalecie umiescic ale sie bala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
Mój to ucieka w najdalsze kąty jak tylko widzi odkurzacz i do tego miauczy tak przeraźliwie i głośno, ze go słychać nawet jak odkurzacz chodzi, a nasz nie jest najnowszy więc najcichszy też nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zadomowienie
|
U mnie też, jak tylko pojawi się odkurzacz koty w magiczny sposób znikają
![]() ![]() Kotom po sterylce zostały tylko łyse brzuchy i łapy - po cięciu już prawie śladu nie widać. Zmian w zachowaniu raczej nie zauważyłam. No, Kosinie się ostatnio coś uwidziało że zaczęła sypiać na plecach (wiecie, z łapami do góry - ona tak nigdy wcześniej nie spała ![]() ![]() Za to chyba wprowadzimy inny system karmienia. Koty są teraz na Arionie (cały czas suche w misce) + mokre raz na dwa dni, a zauważyłam że Sajgonka ostatnio mocno przybrała na wadze. Klocuch się z niej robi... Ale nic dziwnego, skoro ona za każdym razem jak przechodzi koło miski z suchym, musi coś skubnąć. Jak usłyszy że Kosina je, też leci do miski, nie ważne że przed chwilą jadła... |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy mi sie wydaje czy sami to zrobiliście? a tak w ogóle to witam ![]() dołączam się do kociar teraz mamy około 10letnią kicię Pikusie ale po przeprowadzce chcemy jeszcze zaprosić do naszego domku jednego albo 2 kociaki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zadomowienie
|
Fajny ten filmik o nauce załatwiania do sedesu. Będziecie próbować? Raz nie posprzątałam kotce w kuwecie, to poszła do lazienki i załatwiła się do wanny. Ona uwielbia przebywać w lazience.
Mam jeszcze pytanko. Czy wasze koty po zgaszeniu wieczorem światła też zaczynaja wariować? Moją muszę na noc zamykać w pokoju, bo skacze po łożku dzieci i poluje na nie. Trochę sie boję, bo skacze im na głowę. Kotka ma około pół roku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pół roku to młody kociak, jeszcze się nauczy właściwych zachowań ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
nie wiem, czy facebookowiczki widziały, ale może się przyda jeszcze komuś: http://www.koty.pl/sos/art166,nie-ro...-porzucaj.html
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez czekam az bedzie po przeprowadzce bo wtedy wezmiemy kolege dla Cycusia
![]() |
#2123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2124 |
Zadomowienie
|
Haha, dziewczyny, muszę się pochwalić
![]() ![]() No dobra, może to nie jest aport taki, jak to robią psy, ale... Siedziałam sobie na łóżku czytając książkę, Sajgonka bawiła się swoimi ulubionymi zakrętkami i jedną zakrętkę zaczęła przynosić na łóżko żeby tam się bawić (mamy na łóżku rozłożony koc, który Kota uwielbia). Odrzuciłam kotu zakrętkę, oczywiście pobiegła za nią. Nie przyniosła od razu, dopiero po chwili, a wtedy znowu jej ją rzuciłam. Po paru razach zaczęła od razu po złapaniu zakrętki przynosić ją do mnie w pysku ![]() Dumna jestem z niej niesamowicie ![]() ![]() AzjatSmok: Dla mnie też wywalić kasę na sterylki dwóch kotów to był luksus, ale biorąc do domu koty wiedziałam, że trzeba będzie to zrobić, jak również że mogą się zdarzyć inne nieprzewidziane wydatki. Więc mając świadomość, że mnie na to nie stać "ot tak", odkładałam kasę. Edytowane przez lipcowa87 Czas edycji: 2011-02-24 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Wtajemniczenie
|
Koty jak są zadowolone z życia potrafią czsem robić fajne rzeczy.
To tak jak ze złapaną myszą którą kot zamęcza na śmierć na naszych oczach - "patrz opiekunie złapałem myszkę a ty nie - jaki fajny jestem" potem domagają się koty głaskania. U mnie tak kocica przynosiła nornice na próg, a najgorsze było to jak przyszedł listonosz rano, jeszcze nim wyszłam z domu i widział taką martwą nornicę bez głowy na progu. Moja kocica jest chyba już w ciąży, strasznie przymilna, i głodna okropnie się ostatnio zrobiła. |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Raczkowanie
|
Fajnie że kot aportuje
![]()
#2127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też nie wiem jak można to zmienić, musiałaby się całkowicie zmienić mentalność wielu ludzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Niestety ale myslenia ludzi nie da sie zmienic latwo, a fakt ze w Polsce to pokutuje tragiczne myslenie, nawet moja rodzina tak sie lekko zdziwila ze Cycek kastrowany, mam wyedukowana wysoko rodzinke ale kota nigdy nie mielismy, bratowa pochodzi ze wsi, no powiedzmy male wiejskie miasteczko i tam koty wiadomo jak sa traktowane, generalnie nie za bardzo rozumieja co robimy, kastracja? paszport dla kota? ja sobie nie wyobrazam oddac Cycka, gdzie bysmy nie pojechali zrobimy wszystko zeby on jechal z nami, jak podjelismy decyzje o przygarnieciu to od razu wiedzielismy ze beda komplikacje wydatkowo-przestrzeniowo-administracyjne, ale czy my ich nie mamy w zyciu, sa, mniejsze, wieksze ale sa i zawsze beda, a Cycus jest jeden i niepowtarzalny
lipcowa87 - ja sie tez pochwale, Cycek aportuje ale tylko swietlik po ciemku, swietlik to cos wielkosci polowy zapalki, z plastiku, jak sie pognie to swieci, stosuje sie w wedkarstwie do nocnego lowienia, maz robil porzadki i znalazl pudelko starych swietlikow, polamal jeden zeby zobaczyc czy dziala, zaswiecil wiec jak sie zrobilo ciemno to polezli obaj na pietro, maz i Cyc, tlukli sie po ciemku pomiedzy dwoma sypialniami i holem az dudnilo ![]()
#2129 |
Wtajemniczenie
|
O... drugiej osobie kot aportuje.
Sprubuję mojej kocicy coś lekkiego rzucić, może przyniesie? nigdy nie próbowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
Kurcze...wiecie co, znowu się martwię, że Rewers coś złapał.
Od pewnego czasu mu się w brzegach noska zbiera jakby brud, kurz, no przylepia mu się. Jak pierwszy raz miał u nas katar to też mu się tak robiło. Z nosa jednak nic nie leci, wilgotny jest, ale bez wydzieliny żadnej. Tylko, że dzisiaj mu się pojawiła ropa w kąciku oka. Bawi się, ma apetyt, zachowuje jak zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.