Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-07, 18:31   #2101
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

subtelle w życiu bym nie powiedziała!!!! że startowałaś z jakąś nadwagą, wyglądasz ślicznie ! na prawdę, ogólnie nie jestem skora do sypania komplementów ot tak seksi mamusia

daj spokój;/ to co to za znajomi, wrr... ale co zrobić niektórzy są jak widać bardzo niewychowani...

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 18:38   #2102
subtelle
Raczkowanie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
subtelle w życiu bym nie powiedziała!!!! że startowałaś z jakąś nadwagą, wyglądasz ślicznie ! na prawdę, ogólnie nie jestem skora do sypania komplementów ot tak seksi mamusia

daj spokój;/ to co to za znajomi, wrr... ale co zrobić niektórzy są jak widać bardzo niewychowani...
A Ty myślisz, że to przypadek, że nie sfotografowałam całej sylwetki?
gdybyś zobaczyła moje udo, oohoho....

A znajomi? to nie pierwszy raz na nich czekam... i nie raz zwrociłam już uwagę. ale to chyba niereformowalne... Nerw mnie trzyma....

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 18:41   #2103
Montii
Zakorzenienie

a tam udo

więcej bym takich nie zapraszała
powinno im się taki sam numer wywinąć;/

[LEFT]
Stary 2010-11-07, 18:49   #2104
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
a tam udo

więcej bym takich nie zapraszała
powinno im się taki sam numer wywinąć;/
to siostra mojego TŻ więc będzie trudno... a do konfliktów w rodzinie mi daleko. ale z pewnością kolejnym razem nie przywitam ich niczym poza kawą i delicjami...

idę na spacer w takim razie, ukoić nerwy... Dobrej nocki Wam

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 18:49   #2105
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
" Za sto lat uznaja prawdopodobnie ciaze za rzecz niebezpieczna dla plodu i na ten czas przeniosa go do sztucznej macicy, ktorej nie beda grozic zatrucia, wypadki, niedotlenienia " z winy matki"." (Manuela Gretkowska "Polka")
Świetne Dla mnie to też paranoja, nic nie można bo wszystko szkodzi, ale na nic nie ma badań

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
.ostanio kupiłam 2 sukienki jedną w H&M a drugą w Top Secred...super na rosnący brzuszek
Hah, mam ten pierwszy sweterek i bardzo się w nim dobrze czuję Przy okazji nie wieje mi po pupci

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie żartujcie...
zawsze miałam niemałe piersi, ale teraz to czuję się jak dojna krowa...
Ja tak samo, jak patrzę na swoje piersi to widzę wymiona Zawsze miałam nie duże i kształtne, a teraz są ja na mój gust za duże...a przecież jeszcze urosną. No i na dodatek przeciekają

Cytat:
Się wkurzyłam, czekałam od 2h na gości, zapowiedzianych zresztą, a 10 minut temu dostałam smsa, że 'nie dadzą rady"... mieli być ok 17... Jak tak można? ja ciasto piekę, sałatkę robię i siedzę w domu, czekając... a 2 h po czasie łaskawie mi napiszą, że nie przyjadą... ja tak nie potrafiłabym... zero szacunku.... grrr....
No chamstwo totalne..., więcej bym ich chyba nie zaprosiła. No nic przynajmniej macie dużo jedzonka dla siebie

Dziewczyny czy macie pobolewania podbrzusza? Ja miałam kilka dni bardzo uciążliwe i nie byłam w stanie określić, czy są podobne do @ czy nie. W każdym razie w nocy mnie budziły. Zaczęły się jak zaczęłam brać nospę, więc podejrzewam, że to jelita tak reagują. Teraz odstawiłam nospę i jest lepiej. A lekarz kazał mi nie wiem po co rać 2 x dziennie Forte.... Tymczasem po niej czuję się gorzej niż bez niej.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 18:51   #2106
Montii
Zakorzenienie

Tity odczuwam dokładnie to samo
nie wiem czy to ból na @ czy nie. Budzą mnie czasem w nocy, trwają krótko ok 10 sekund i puszczają. ale skurcze to nie są

[LEFT]
Stary 2010-11-07, 18:53   #2107
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
... ale myślę, że jednak lepiej tyć chyba mniej wiecej od początku ciązy sukcesywnie, niż nagle od 5 miesiąca 13 kg, bo skóra może na tym ucierpieć bardziej..
no właśnie tak myślę jak to będzie ze mną- 17 tc i nic nie przytyłam. Żebym nie zaczęła nagle tyć i skończyła z 20 kg na plusie
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 18:54   #2108
n.ik.a
Zadomowienie

Subtelle nic się nie denerwuj - goście zawsze sie znajdą...takie pyszności przygotowałaś, że jestem skłonna tego spróbować z lokalizacji widzę, że może mi być niedaleko do Ciebie

Olusiaa widzę, że jesteśmy w tych samych tygodniach. U mnie jest 16t 4 d. Na kiedy masz termin?

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2010-11-07 o 18:56
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 19:00   #2109
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Olusiaa widzę, że jesteśmy w tych samych tygodniach. U mnie jest 16t 4 d. Na kiedy masz termin?
na 20 kwietnia. a Ty? ile przytyłaś?
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 19:02   #2110
Montii
Zakorzenienie

oooo ja tez chętnie się wproszę w gości

[LEFT]
Stary 2010-11-07, 19:10   #2111
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
mam inny problem...czy moje biodra i miednica "przepuszczą" dziecko Mam teraz w biodrach 87 i się boje, że nie dam rady naturalnie. Czytałam gdzieś na forum o dziewcznie której rozeszło się spojenie łonowe przy porodzie bo była za wąska, a miała 90cm...
Ja mimo, że jestem szczupla w biodrach mam pewnie z 95 wiec sie nie boje. Tylko czy wielkosc bioder swiadczy o spojeniu?

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Swoja droga, to mamy ten sam tp Marsylia
w ZASADZIE tp jest inny niz na pierwszej stronie bo to termin z 1wszego usg, taki najbardziej prawdopodobny to 21.04.

Cytat:
Wanilia83 apap na taki ból głowy niewiele zdziała, zimne i ciepłe okłady z octem...nic...leżę i wyję no czasem uda mi się zasnąć, ale też nie przynosi to znaczącej ulgi. Myślałam, że są jeszcze jakieś sposoby o których nie wiem
ja z naturalnych slyszalam banany i wiecej plynow - moze sie przyda.

Cytat:
SammiaMia eee to ja teraz w ciąży bekam mu ciągle a on się tylko śmieje, taka ładna buzia a tak beka ale rozsadziłoby mnie bez tego
nie mam oporów hihihi
Ja tez bekam glosniej niz maz i zawsze mowie ze to maly po tacie tak ma, seks podczas okresu jest dla mnie hmm.. normalny. siusiu zrobie przy mezu, no ale nic wiecej jak jest w lazience

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
czy to czasem nie czopek glicerynowy, sama sobie zapodam jak będę czuła że się poród zbliża :P
to jest mysl

tez sie waze codzinnie, no i widze ze jednak musze rano bo w ciagu dnia waga jest zmienna, rano najwiecej mialam 49,9, a w dzien 0,5 kilo wiecej. Mam tylko takie wrazenie jakbym miala coraz wiecej skory na brzuchu

Cytat:
Dziewczyny, nie żartujcie...
zawsze miałam niemałe piersi, ale teraz to czuję się jak dojna krowa... dosłownie. Piersi od 3 tygodni rosną jak opętane. I mam już rozstępy a one rosną dalej... Z rozmiaru 75 D robi mi się jakieś wielkie F... albo i więcej.
TŻ już się podśmiewa jak widzi mnie w stroju Ewy...

a strzałki zaznaczone przez lekarza- sama bym nie wpadła na to, że to 'to'... na płytce mam jeszcze zaznaczonego siusiora widocznego od spodu z jajeczkami, więc wierzę

jeszcze raz próbuję wstawić trzecie zdjęcie Załącznik 3518234
sliczny maluszek
Ja to widze usg jak wczesniej ogladam jak to sie wszystko rusza, a tak to gdyby nie strzalki w zyciu niezgadlabym ze to siusiak

W planach bede rodzic z mezem, bo patrze na porod jak na intymna i fizjologiczna czesc naszej dwojki. Zreszta bede czula sie bezpieczniej, choc wiem, ze sama tez DALABYM RADE.
Zapytalam dzis meza skad wie ze chce byc tam ze mna? a on na to ze gdyby to on rodzil chcialby zebym byla kolo niego - ujelo mnie to

WYMIANKA

Edytowane przez marsylia
Czas edycji: 2010-11-07 o 19:13
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-07, 19:12   #2112
megi2015
Zadomowienie

Nadrobiłam, byłam wczoraj na urodzinkach, a dziś u teściów i tak jakoś weekend zleciał.

Przede wszystkim gratuluję Jokr wyboru wózka

Subtelle przepraszam za szczerość ale goście beznadziejni

Póki co nie mam takich bóli o których piszecie. Także ciężko mi na ten temat się wypowiedzieć.

Jak będę na wizycie u lekarza muszę zapytać o poród rodzinny, poród w wodzie, znieczulenie i w ogóle o całokształt

POŁÓWKOWE ZA 8 DNI !!!!!!!!!!
Stary 2010-11-07, 19:12   #2113
n.ik.a
Zadomowienie

Olusiaa ja na 21 kwietnia na kilka miesiecy przed ciążą ważyłam 47 kg. Potem przytylam do 49 a na ostatniej wizycie było 52,5 kg

Montii to imprezujemy- wirtualnie

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2010-11-07, 19:13   #2114
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Tity odczuwam dokładnie to samo
nie wiem czy to ból na @ czy nie. Budzą mnie czasem w nocy, trwają krótko ok 10 sekund i puszczają. ale skurcze to nie są
A bierzesz nospę? No właśnie teraz u mnie też są krótkie, może po 5 sekund, ale wcześniej te nocne trwały zdecydowanie dłużej i już się martwiłam, że może za wcześnie skurcze mam, no ale skurcze chyba inaczej wyglądają...
Wczoraj tak spanikowałam z tego powodu, że myślałam, że zemdleję na zajęciach (tym bardziej że jeszcze plecy mnie od paru dni bolą, ale już wszystko jakby przechodzi, chyba mnie przewiało). A dzisiaj tylko rano parę razy miałam te krótkie bóle i w ciągu dnia już prawie nic nie czułam. Dziwne...

L
J
Stary 2010-11-07, 19:24   #2115
Montii
Zakorzenienie

Tity , nie nie biorę nospy bo one nie są aż takie uciążliwe, ale jednak są np w nocy śniło mi się,że ktoś uderzył mnie w brzuch yyy i wstałam z bólem brzucha, 5 sekund i koniec. Jutro mam ginekologa i zapytam się co i jak ale wydaje mi się,że to może byc rozciąganie macicy.. zobaczymy

marsylia ja też siku zresztą zawsze mu mówie no idźź ale to przeważnie ja wparuje do wc jak on np myje zęby haha

n.i.k.a impreza wirtualna to jest to

[LEFT]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-07, 19:26   #2116
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Olusiaa ja na 21 kwietnia na kilka miesiecy przed ciążą ważyłam 47 kg. Potem przytylam do 49 a na ostatniej wizycie było 52,5 kg

Montii to imprezujemy- wirtualnie
O nika to mamy ten sam tp. Ja kilka misiecy przed ciaza wazylam 53 zaczelam brac euthyrox na tarczyce i zeszlam do 48 z kawalkiem nawet nie wiem kiedy. Wiec teraz mam na plusie z 1,5kg gdzies.

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A bierzesz nospę? No właśnie teraz u mnie też są krótkie, może po 5 sekund, ale wcześniej te nocne trwały zdecydowanie dłużej i już się martwiłam, że może za wcześnie skurcze mam, no ale skurcze chyba inaczej wyglądają...
Wczoraj tak spanikowałam z tego powodu, że myślałam, że zemdleję na zajęciach (tym bardziej że jeszcze plecy mnie od paru dni bolą, ale już wszystko jakby przechodzi, chyba mnie przewiało). A dzisiaj tylko rano parę razy miałam te krótkie bóle i w ciągu dnia już prawie nic nie czułam. Dziwne...
Moze niech montii zapyta jutro o te bole. w sumie nie wiem co to moze byc
Ja mam jutro o 17:40 wizyte jeszcze nie panikuje
i kupilismy farby i tapete -zlota ze wzorem a farba szara do tego drewniania podloga tapeta tak do 1,5 potem biala listwa dalej szara farba i na gorze bialy pas z 10- 13 cm. i tak bedzie jedna sciana a reszta jednolite. bedzie pieknie

WYMIANKA
Stary 2010-11-07, 19:31   #2117
Montii
Zakorzenienie

Tity a może to to :
Napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa.

Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy.

Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund. Im bliżej porodu, tym skurcze stają się bardziej odczuwalne, częstsze i trudno je odróżnić od skurczów porodowych. Jeśli oprócz rytmicznych, coraz częstszych skurczów czujesz ból brzucha lub w okolicy krzyża, to najprawdopodobniej rozpoczął się poród.

[LEFT]
Stary 2010-11-07, 19:32   #2118
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Ja mimo, że jestem szczupla w biodrach mam pewnie z 95 wiec sie nie boje. Tylko czy wielkosc bioder swiadczy o spojeniu?
chodziło o to, że miednica nie puszczała dziecka a oni ciągnęli na siłe i z tego nacisku spojenie się jej rozeszło. Przynajmniej ja tak zrozumiałam

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 19:36   #2119
diatoma
Zadomowienie

Tity nie chcę cię straszyć, ale z objawów miałaś podobne do mnie, a ja właśnie przechodzę kolkę nerkowa, objawia się kilkoma atakami w ciagu dnia czy nocy i paralizujacym bolem, u kobiet w ciazy czesciej prawej nerki czyli prawej strony pleców, ból moze być od lędzwi aż do łopatki!!!

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-07, 19:46   #2120
Tity
Zakorzenienie

Monti właśnie też mi się zdaje, że to może być to, ale przy okazji bardziej mi chyba te jelita dokuczały. Bo przecież podczas brania nospy bym tego nie odczuwała z nasileniem, skoro to są skurcze macicy, raczej na odwrót. W każdym razie nie jest to przyjemne. Daj znać co lekarz powie jutro.

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Tity nie chcę cię straszyć, ale z objawów miałaś podobne do mnie, a ja właśnie przechodzę kolkę nerkowa, objawia się kilkoma atakami w ciagu dnia czy nocy i paralizujacym bolem, u kobiet w ciazy czesciej prawej nerki czyli prawej strony pleców, ból moze być od lędzwi aż do łopatki!!!
Wiesz co chyba nie, bo plecy nie bolą mnie jakoś mocno i nie po jednej stronie tylko na konkretnej wysokości bardziej na środku albo na całej połaci , z resztą kilka razy w ciąży już tak miałam. Poza tym po nasmarowaniu balsamem końskim przechodzi.
A z tą kolką co się robi w razie czego?

L
J
Stary 2010-11-07, 19:47   #2121
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

hejka! mnie też brzuch pobolewa jakoś dziwnie. w nocy robi się twardy i czuje tak jakby kształt wielkiej fasolki po lewej stronie. Może to dziecko się tak układa, jak śpię na lewym boku?
Czasem mam takie nagłe rwanie, jakby już mi się szyjka rozchodziła. Poza tym ciągle pęka mi skóra w miejscach intymnych i ciągle szczypie. Do tego krwawiące hemoroidy Masakra.
Ale na szczęście jutro wizyta u gin. Mam nadzieję, że mnie pocieszy.\
A tak przy okazji, to kiedy brzuch jest twardy a kiedy 'normalny' - bo mój prawie cały czas jest twardy... taki napięty.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 19:52   #2122
Tity
Zakorzenienie

mordka ja tez nie umiem rozpoznać twardnienia brzucha...i tez ostatnio mam kłucia przy szyjce, ale widocznie łono się rozciąga Współczuję hemoroidów. Nie wiem czy na krwawienia też to pomaga, ale mi na silny ból (ciężko mi było chodzić ) pomogły nasiadówki w lekko ciepłej zaparzonej korze dębu.

L
J
Stary 2010-11-07, 19:54   #2123
Montii
Zakorzenienie

wiecie co pytałam koleżanki co to znaczy twardy brzuch ;-p a ona na to ,że on jest dosłownie jak kamień.. ja takiego nie mam
ale wiecie koleżanka to nie lekarz także jego zapytać

[LEFT]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-07, 19:55   #2124
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Aaa zapomniałam się pochwalić. Moja mała dostała dziś pierwsze prezenty od dziadków. rożek, 4 piękne sukieneczki, body, kaftanik, 2 śpiochy, 3 pary skarpetek i czapeczkę. Miła niespodzianka
Jak znajdę czas to wkleję foty.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 19:57   #2125
n.ik.a
Zadomowienie

Wanilia ostatnio nawet kupiłam sobie ocieplane leginsy - nie ciązowe, ale bez gumki i nie gniotą w brzuszeka po ciąży w tych sukienko - sweterkach też się pochodzi, więc zakup nie jest jednorazowy

Tity fajny cieplutko w nim, akurat na taką pogodę

Marsylia to będą wizażowe bliźnięta

a te banany to nie słyszałam (uwielbiam), muszę spróbować bo znów mnie dopadlo tzn. od wczoraj chodzę jak struta...ból głowy, ciśnienie 90/60 - niby normalne, bo takie mam zawsze ale od początku ciąży troszke mi się podniosło...a z piciem średnio mi idzie, choć staram się wypijać co najmniej 1 - 1,5 płynów

co do bekania itp. to my z mężem jakoś się nie krępujemy...jesteśmy ze sobą, znamy swoje wady i zalety, akceptujemy się i nasze zachowania nie widzę więc problemu m.in. z sikaniem przy mężu

Montii z tymi bólami przypominajacymi @ to faktycznie mogą byc te skurcze. Mój gin. powiedział, że macica się powiększa i stąd takie uczucie. Mam od czasu do czasu taki dziwne bóle, ale nic na nie niebiorę zresztą nie są dokuczliwe, gorzej z tą glową i chyba musze zrezygnować z naszej imprezki i połozyć się wczesniej bo ała, ała, ała

Miłego wieczorku dziewczyny

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2010-11-07 o 20:00
Stary 2010-11-07, 19:59   #2126
Montii
Zakorzenienie

http://allegro.pl/show_item.php?item=1295825440 to pochwale się bo upolowałam kamizelkę za 4 zł, mam nadzieję,że będzie ok, taka na wiosnę akurat

[LEFT]
Stary 2010-11-07, 20:28   #2127
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
a te banany to nie słyszałam (uwielbiam), muszę spróbować bo znów mnie dopadlo tzn. od wczoraj chodzę jak struta...ból głowy, ciśnienie 90/60 - niby normalne, bo takie mam zawsze ale od początku ciąży troszke mi się podniosło...a z piciem średnio mi idzie, choć staram się wypijać co najmniej 1 - 1,5 płynów
Też się męczę z bólami głowy (czasami mam wrażenie, że z bólem wszystkiego się męczę ). Banany ze 2 razy mi pomogły. Apap i nawet już ibuprom nie pomagają. Za to pomaga wyciszenie się, melisa, nasmarowanie tona amolu i masaż karku. Niestety ból czasami trwa 5 dni z np nocnymi przerwami.

Cytat:
co do bekania itp. to my z mężem jakoś się nie krępujemy...jesteśmy ze sobą, znamy swoje wady i zalety, akceptujemy się i nasze zachowania nie widzę więc problemu m.in. z sikaniem przy mężu
My tam też nie mamy problemu z obrzydliwościami Oczywiście bez przesady, ale taka motoryka układu pokarmowego, że czasem coś się zdarzy

L
J
Stary 2010-11-07, 20:30   #2128
aguchaw1
Raczkowanie

dziewczyny wklejam Wam adres do ubranek na allegro od takiej kobietki, moim zdaniem ma bardzo fajne ciuszki i okazyjnie można kupić super rzeczy w bardzo dobrym stanie.. ja sama tam sobie wybieram poszczególne rzeczy i przyszły już do mnie i są naprawde ładne..

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=19242035
aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 20:32   #2129
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
mordka ja tez nie umiem rozpoznać twardnienia brzucha...i tez ostatnio mam kłucia przy szyjce, ale widocznie łono się rozciąga Współczuję hemoroidów. Nie wiem czy na krwawienia też to pomaga, ale mi na silny ból (ciężko mi było chodzić ) pomogły nasiadówki w lekko ciepłej zaparzonej korze dębu.
Mi się wydaje że twardy to faktycznie jak kamien, a jak po prostu czuc mięśnie, ale można normalnie uciskać to jest ok.

Cytat:
Wanilia ostatnio nawet kupiłam sobie ocieplane leginsy - nie ciązowe, ale bez gumki i nie gniotą w brzuszeka po ciąży w tych sukienko - sweterkach też się pochodzi, więc zakup nie jest jednorazowy

Tity fajny cieplutko w nim, akurat na taką pogodę

Marsylia to będą wizażowe bliźnięta

Montii z tymi bólami przypominajacymi @ to faktycznie mogą byc te skurcze. Mój gin. powiedział, że macica się powiększa i stąd takie uczucie. Mam od czasu do czasu taki dziwne bóle, ale nic na nie niebiorę zresztą nie są dokuczliwe, gorzej z tą glową i chyba musze zrezygnować z naszej imprezki i połozyć się wczesniej bo ała, ała, ała

Miłego wieczorku dziewczyny
NIka ja tez kupilam leginsy te co ego ego na allegro i jestem bardzo zadowolona. Faktycznie są cieplutkie, na brzuchu jest mase miejsca, na mnie dobre pewnie będą za miesiąc - żeby ładnie wyglądały, teraz brzuch jest troche workowaty, ale zakladam na to dluzsza bluzke i nie widac ale na pewno skuszę się jeszcze na jedną parę.

Bliżniaki Ty urodzisz 2 tygodnie przed ja tydzien po kazda w terminie a maluchy prawie miesiac roznicy Chociaz ja urodzilam się dokladnie w terminie, moze moj maluch tez bedzie taki punktualny.

Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1295825440 to pochwale się bo upolowałam kamizelkę za 4 zł, mam nadzieję,że będzie ok, taka na wiosnę akurat
Bardzo fajna Montii nasz mysliwiec

WYMIANKA
Stary 2010-11-07, 20:34   #2130
Montii
Zakorzenienie

no i nic ładnego już chyba dzisiaj nie wyczaję

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości