|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V
Cytat:
A może zrób cos sama Widziałam kiedyś stronę, na której było opisane jak zrobic takie superowe aniołki na choinkę z surowego makaronu. Świetne były ![]() Może uda mi się ją znaleźć to wkleję ci linka Ostatecznie zostaje ci All, ale koszty przesyłki...
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
co do choinki to my zawsze kupujemy żywą taką do 1 m w doniczce
muszę jakieś bombki kupić bo moje czerwone i granatowe już mi się znudziły chyba kupię złotych w tym rokuco do ozdób świątecznych to ja nie dekoruję jakoś zbytnio domu, wieszam lampki na oknie w kuchni i stawiam kilka świeczek z motywem świątecznym i półmisek z piernikami zazwyczaj nie mam zbytnio miejsca na takie atrakcje no i nie ukrywam że pieniążków też
|
|
|
|
#2103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja też myśle, że ta philipsa lepsza, cenowo wychodzi podobnie, a philips to też dobra firma bo Tż ma maszynke do włosów philipsa i ma już ją 4 lata i działa bez zarzutu. Byłam z małym odśnieżyć przed domem, sąsiad sie ze mnie śmiał i mówi, że swoją żonę też do szypy zagoni, bo mi to tak sprawnie szło ![]() Kurczę nie wiem co kupić mojej mamie. Nie chce nic drogiego bo nas nie stać, zastanawiam się nad jakąś figurką albo taką elegancką podstawka na wino. Sama nie wiem |
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
a nie myslałyście, żeby jakies ozdoby zrobić samemu?? Ja tam nie robie ale siostra mojego tż robi takie pierdołki
do albumu dodałam fotkę choinki w dzień... i fotkę z 2 ozdobami od siostry tż na choinkę ...bombka i aniołek co sądzicie?
|
|
#2105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.tipy.pl/artykul_5460,jak-...a-choinke.html Swego czasu podobały mi sie też suszone plastry pomarańczy, ale już mi przeszło |
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama rok temu dostała od mojej teściowej łabędzia takiego wielkiego, który był zrobiony z 400 kartek A4. Koleżanka teściowej takie robiła, bez kleju i niczego tylko z 400 kartek, jakos tak składała je, ale boski jest http://www.kuradomowa.com/zrobtosama...arodzenie.html tu są fajne rzeczy, mnie kusi ta choinka z makaronu Edytowane przez effie22 Czas edycji: 2010-12-09 o 11:47 |
|
|
|
|
#2108 |
|
Zadomowienie
|
Przestań, na pewno wyjdą
![]() (Tam pod spodem sa zdjęcia krok po kroku, nie wiem czy widziałaś Więc sama widzisz, że żadna filozofia. Ja się tylko tego kleju boję, bo zawsze sobie paluchy sklejam )Effie wyobrażam sobie Edytowane przez anoola Czas edycji: 2010-12-09 o 11:47 |
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
ja pewnie zrobię suszone plastry pomarańczy
a tak to raczej nie mam zdolności plastycznych
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
byłam po paczkę z pracy
![]() ![]() :![]() dodałam do albumu fotkę worka, w jakim mała dostała słodycze, bo jest fajny w paczce było jeszcze kinder jajko i orzeszki, ale zjedliśmy
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że świątecznie się porobiło
Ja też planuje coś dokupić świątecznego,ale jeszcze nie wiem co Jak do poniedziałku mi nie przejdzie to pójdę. Lili nawet bogata ta paczka, takie słodycze nie za tanie tam powrzucali.
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może spróbuję![]() Tż dzwonił że dopiero jedną ścianę zdrapał za 2 h musi skończyć całość bo jedziemy po 14 po kafelki
|
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z jednej strony fajnie, że wszystkie rzeczy oryginalne, ale np. ja za 1 mleczko wedla bym miała 2 moje ulubione z Biedrony... ja bym za tą kwotę 2 razy tyle słodyczy kupiła ![]() no ale za darmo są .... ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- ale tu dziś pusto ![]() czyżby wszystkie SPD były na zakupach ? ja jestem mocno senna, ale mała nie chce sobie drzemki zrobić, bo bym się też położyła na pół godziny
|
|
|
#2114 |
|
Zadomowienie
|
Juluś zasnęła a ja się nudzę. Sprzątania mam troszkę ale lenistwo wzięło górę
Lili naprawdę bardzo fajną paczuszkę mała dostała. Trochę się wykosztowali bo slodycze naprawdę dobre i wcale nie tanie
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam też lenia dziś, poza tym jestem już całkiem bez kasy i czekam na wypłatę jak na zbawienie
|
|
|
#2116 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w gazetce jest jak byk napisane, że od 9.12 mimo wszystko przejde sie po pracy bo juz nie raz tak bylo, ze pisali o czyms na watku biedronkowym a u mnie dopiero po jakims czasie dowozili ![]() edit: jednak jestem ślepa, sprawdziłam i faktycznie były od 6 Cytat:
chyba im sie coś pozajączkowało Anoola dzieki za info o Pepco, własnie w galerii niedaleko mojego domu otworzyli duże pepco, skocze tam za ozdobami Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2010-12-09 o 14:25 |
||
|
|
|
#2117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomogę opróżnic![]() Co do wypłaty mi zostało 2zł. Na szczęście mam dużo mięska w zamrażalce szkoda tylko, że sama szynka, schab, łopatka i mieso mielone a nie kurczak. Makaronu mam jeszcze z 6kg, trzy opakowania ryżu, 3kg mąki i cukru. Kawa herbata w zapasie. Przyprawy też są. Chemię też mam cała i jeszcze duże zapasy także jakoś dam radę. Najwyżej kurczaka kupię, coś na kanapki i dla Julci kilka drobiazgów typu herbatka, owoce, chrupki i takie będą moje zakupy po wypłacie... A kiedyś to z 2 koszami po wypłacie wychodziliśmy. Jakaś oszczędna się zrobiłam
|
|
#2118 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już normalnie mam na dzis dosyć
A i tak nie wiem czy napewno przyjadą, bo się pytali czy zdrowi jesteśmy, a ja mówie, że katar mam, a oni, że jeszcze zadzwonią czy przyjadą. Teraz siedze i czekam. Miał być miły dzień relaksu, a tu d**** Jak przyjadą o 16 to do 18 będą, jeszcze potem szybko po zakupy do biedro, no i wykapac się i ogarnąć bo na 20 się z kumpelą umówiłam. Nie wiem jak to zrobie, chyba się rozdwoje |
|
|
|
#2119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do pepco to ja uwielbiam ten sklep. Jest bardzo tani a mają w nim naprawdę prawie wszystko. Ostatnio pamiętam Julci kurtkę wiosenną tam kupiłam i nie narzekam na jakość Bardzo ładna i ciepła a i jeszcze brum brum bo sama sobie do koszyka włożyła
|
|
#2120 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Szalone Bobry
![]() Cytat:
Ja od wczoraj tzn usiłuję sobie przypomnieć jak się to obsługuje![]() Cytat:
![]() Ja dziś na obiad mam zupę cebulową z grzankami serowymi Oglądałam dzisiaj na BBC Lifestyle program takiego kucharza: Chuck's day off- normalnie takie banalne przepisy, podaje ilości składników a sam facet fajowyKtórego pieska karmimy dzisiaj??
|
|
#2121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zabawek małej ja nie kupuję, bo zawsze przy jakis odwiedzinach/ okazjach dostaje i już ma dużo, aż za wg mnie ale ciuszki niedługo bym musiała powoli większe kupować, żeby później nie musieć wszystkich naraz kupować ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
chyba pobiłam rekord, ale w tym miesiącu i tak dziwię się, że przetrwaliśmy. teraz już będzie z górki (oby) ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- mała usnęła. idę się na 30 min położyć, bo nie daję rady już
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Witojcie
![]() Łoooo matko! Zjechałam do pracy dopiero po 12 - znów byłam na testach, a później nie działał internet. W całym województwie jest problem z dialogiem i nas rozłącza. ![]() Myślałam, że tu zejdę. Ja bez internetu to jak bez ręki. ![]() Muszę nadrobić.
|
|
#2123 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no już sprawdziłam ze jestem gapa i ze były 6 |
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Witojcie!
- śnieg za oknem nastroił mnie zakopiańsko ![]() Od dwóch dni do Was piszę i napisać nie mogę. Już nie mówiąc o tym, ile w międzyczasie miałam zacytowane Oczywiście co wciskałam "Odpowiedz", to albo nagle w pracy znalazło się milion zajęć, albo w domu TŻ zawołał, albo mama zadzwoniła, albo zasnęłam... I tak o. Dopiero piszę. Muszę Wam powiedzieć, że macie super paczki/bonusy na święta! Mnie raczej nic nie obejmie (umowa zlecenie), ale ale... wczoraj dostałam decyzję o przyznaniu stypendium! ![]() W pracy mam urwanie głowy, że aż głowa boli! W dodatku dostałam (długo)terminowe zadanie, które jest po prostu nierealne do zrobienia w tym czasie! I to nie tylko moje zdanie, ale i współpracowników. Okaże się pod koniec lutego, czy moja kariera będzie trwała, czy mogę szukać czegoś nowego, bo termin tego mija właśnie z ostatnim dniem lutego ![]() Poza tym w portfelu pustki. W lodówce światło. I mnóstwo słoików z gotowymi daniami TŻ dostaje codziennie w pracy, a że nie je tam, to przynosi Może nie są to jakieś rarytasy, ale.. darowanemu koniowi... :P Miałam tyleeeee rzeczy pisać... Skleroza. Aaa, kot mi wczoraj urwał roletę. Mam do wymiany I przyszedł materiał na zasłonki do sypialni - muszę dać do krawcowej do obszycia i jak zawisną, to zrobię fotki Takie gładkie, proste, beżowe... Lubię prostotę. evilcia, raz jeszcze dziękuję Aaa, no i najważniejsze! Moje Kochane SPD - dziękuję Wam za te wspólnie spędzone pół roku ![]() Wasze zdrówko! Za 15 minut do domku Wjechać na parking wjechałam, ciekawe czy z tych zasp wyjadę
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Kash...no właśnie tak mi się wydawało że od 6ego były ale cenę napisałaś o 10 zł mniejszą bodajże więc wydawało mi się że chodzi Ci o jakieś inne blendery
Ja kupiłam dziś prześcieradło z gumką w biedronce będziemy mieć na zmianę. w sam raz na święta jak będzie się pościel zmieniało ![]() Jeśli chodzi o ozdoby to kupiłam biedronkowe ozdoby filcowe zielone i czerwone dzwoneczki więc powieszę na badylach ![]() Kupiłam dziś sobie prezent-niespodziankę pod choinkę od rodziców
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Jezooo ja bede gruba
mowie wam !Znowu się tak strasznie najadłam , że pękam. Ale obiadek mieliśmy pyszny kurczak w przyprawie złocistej ( polecam!) z warzywami na patelnie i ryżem . Z tym ryżem to juz przesadziliśmy, ale pyszne itak było ![]() No i zrobiłam ciasteczka Lili - mniam , przepyszne. Juz połowy nie ma A tż jak mnie skrzyczał - zostało troche ciasta z tych strzepek, juz nie mialam miejsca na wiecej i chciałam wyrzucic. Tz to usłyszał, wział ukulał zrobił wieeelki placek i mowi ze to bedzie jego ciastko. A potem jak jadł ten placek- to mowi" no nie wybaczyłbym Ci jakbyś wyrzuciła " i ciągle to powtarza teraz![]() Zaraz ide do mojej 'pracy' i rodzicom na biurkach po 1 ciasteczku serduszku położe, się uśmiechną jutro jak zobaczą Miły akcent na rozpoczęcie pracy a tż krzyczy, że 'waaazelinaa' ![]() I w ogole dziś myłam wanne, i się podnieść nie mogłam, tak mnie wział atak korzonków. Kupiłam szybko kapsiplasta i od razu lepiej. Alee było tragicznie, na czworaka szłąm na kanape
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2010-12-09 o 15:19 |
|
|
|
#2127 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam ostatnio z koleżanką, po dekoracje świąteczne do pracy to myślałam że mi oczy z orbit wyskoczą. Póki co tam nie idę - zwłaszcza z pieniędzmi! Cytat:
Zjadłabym takie cuda. ![]() Cytat:
Gratuluję stypendium. Laski, już naprawdę pół roku razem tu jesteśmy? CUDOWNIE! Cieszę się, że jesteście. ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Idziemy dzisiaj TŻ na zakupy! Dla mnie buty koniecznie - już się boję, bo mam problemy z doborem butów - bo przeciekają mi strasznie! A dla TŻ spodnie. W ogóle TŻ dzisiaj z dobrą wiadomością dzwonił. Dostanie pieniążki z okazji świąt Przydadzą się zdecydowanie. ![]() Głowa mnie pobolewa od rana Chyba ciśnienie.Wczoraj zarządziłam sprzątanie kuchni i pranie, więc dzisiaj ogarnę salon i relaks. Ostatnio ciężko mi się zmobilizować do czegokolwiek. Cholerna zima.
|
|
|
#2128 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mają też fajne pierdółki typu miseczki, kubeczki więc połowa mojego kuchennego osprzętu pochodzi własnie stamtąd, w tym moje ulubione kubeczki z takiego mlecznego- jakby oszronionego- szkła Cytat:
![]() Cytat:
jakbym mojego TŻta widziała. Hmm...smaka robisz tymi ciastkami. Będę musiała odkopać ten liliny przepis ![]() Cytat:
Najlepsze jest to, że nawet jak nie ma cię w domu to to działa bo jak jesteś to możesz gadać, że nie wolno, ale jak sie wychodzi to zwierzaki robią co chcą (ale to z książki, sama nie testowałam)Oj tak, tak. Tam iść z kasą to marny los dla portfela ![]() Nooo, skończyłam. Zrobiłam pierogi ruskie
Edytowane przez anoola Czas edycji: 2010-12-09 o 16:09 |
||||
|
|
|
#2129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja niestety nie mam dostępu do PW ;( Nie mogę więc pomóc ... |
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
super, że Ci wyszły i Ci smakowały
jak ja lubię jak coś co polecę smakuje ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

Może na bazarku przy okazji kupowania choinki coś upoluję
Tylko nie wiem kiedy po nią pójdziemy, bo TŻ w sobotę pracuje 

nie mam zbytnio miejsca na takie atrakcje no i nie ukrywam że pieniążków też
Więc sama widzisz, że żadna filozofia. Ja się tylko tego kleju boję, bo zawsze sobie paluchy sklejam
1.09.2012

mimo wszystko przejde sie po pracy bo juz nie raz tak bylo, ze pisali o czyms na watku biedronkowym a u mnie dopiero po jakims czasie dowozili 

trudno mi zrezygnować z tego popołudniowego spania, szczególnie w taką pogodę jak ta no ale mam postanowienie, że nie będę spała, koniec i kropka. Moze dni przestaną mi uciekać jak szalone
co ja bym bez Was teraz zrobiła to nie wiem 
Oglądałam dzisiaj na BBC Lifestyle program takiego kucharza: Chuck's day off- normalnie takie banalne przepisy, podaje ilości składników a sam facet fajowy
Cholerna zima.
jakbym mojego TŻta widziała. Hmm...smaka robisz tymi ciastkami. Będę musiała odkopać ten liliny przepis