DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ? - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-16, 10:43   #2101
xxyyzz
Raczkowanie

Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?

Cytat:
Napisane przez sunflower__ Pokaż wiadomość

Na II śniadanie owoc też ok, byle nie banan/winogrona. Fajnie rusza metabolizm i niskokalorycznie wychodzi owoc zmiksowany z kefirem (koktajl) Pamiętaj, na diecie ograniczającej kcal lepiej zjeść coś niskokalorycznego i zdrowego, ale w większej ilości, niż ociupeniek czegoś, co jest kaloryczne. Żeby schudnąć trzeba jeść, inaczej organizm przestawia się na magazynowanie.
dzisiaj na sniadanko bedzie maslanka zmiksowana ze sliweczkami zakupilam tez jogurt, ale maslanke juz mialam otwarta, licze szczerze, ze mnie troche "pogoni" to sie troche oczyszcze
nastepnym razem sprobuje cos innego z kefirem

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez ororo Pokaż wiadomość

Do tego ćwiczę, tylko nie wiem czy nie za mało... Codziennie zestaw ćwiczeń na talię osy, zestaw na cellulitis oraz jednego dnia bieganie (około 25 min- wiem za mało, ale na razie nie daje rady dłużej) a drugiego idę z moim pograć w kosza i tak na zmianę
hyhymm... bardzo dobrze, tez bym chciala az tyle cwiczyc, ja zaczynam od dzis pilates z plyty majowej z shap'a

Cytat:
Dodam, że mam 22 lata 164 cm i ważę 60 kg co przy budowie jabłka wygląda niezbyt estetycznie. Moim celem jest około 52 kg.
Widze ze mamy podobnie, tyle ze jestem starsza o 3 lata. Ale tez zaczynalam prawie od 60kg i mamy tez sam wzrost a celem moim jest 48-50kg juz na stale

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...69b1d12d08.png
xxyyzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 10:44   #2102
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ oczywiście, miło Cię poznać

Cytat:
Smakowity i zdrowy jadłospis
Ja też uwielbiam serek wiejski + owoce
Dziś na śniadanko również sobie zaserwowałam, ale z nektarynką
Też bym chętnie zjadła z nektarynką ale u mnie na razie nie widziałam żadnych ładnych są tylko jakieś takie małe i twarde no a np.banana wolę nie dodać na noc więc truskawki wydają sie optymalną opcją (hehe masło maślane )
Stary 2011-06-16, 10:49   #2103
xxyyzz
Raczkowanie

dziewczyny.... i chlopaki jak sa
Czy wy podzielilyscie sobie jakos te kalorie na posilki i trzymacie sie tego ?
bo ja tak mysle ze dobrze bylo by
sniadanie 300 kcal
2 sniadaie 200 kcal
obiad 400 kcal
podwieczorek 100 kcal
kolacja 200 kcal

czy moze jecie, potem liczycie i ew. dobieracie klolejne posilki w zwiazku z kaloriami jakie wam jeszcze danego dnia zostaly?

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość

Też bym chętnie zjadła z nektarynką ale u mnie na razie nie widziałam żadnych ładnych są tylko jakieś takie małe i twarde no a np.banana wolę nie dodać na noc więc truskawki wydają sie optymalną opcją (hehe masło maślane )
a ja znalazlam fajne lekkie kanapeczki/przekaski: na wafel ryzowy klade pokrojone w plastry owoce: truskawki, banan lub nekrarynka albo inny soczysty, owoc, pyycha, zastepuje slodycze a jak ma malo kalori

Stary 2011-06-16, 10:56   #2104
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxyyzz Pokaż wiadomość
sniadanie 300 kcal
2 sniadaie 200 kcal
obiad 400 kcal
podwieczorek 100 kcal
kolacja 200 kcal

czy moze jecie, potem liczycie i ew. dobieracie klolejne posilki w zwiazku z kaloriami jakie wam jeszcze danego dnia zostaly?
Ja robię jakoś pomiędzy bo nie dzielę sztywno kcal na posiłki ale za to rozplanowuje sobie cały dzień poprzedniego dnia wieczorem albo przy jedzeniu śniadania bo ja nie zaplanuje to na bank wciągnę więcej i też zauważyłam ze lepiej sobie rozplanować dzień jak sie jest najedzonym, bo jak jestem głodna i wtedy się zastanawiam co zjeść to jakoś zawsze wybieram bardziej kaloryczne produkty
Cytat:
a ja znalazlam fajne lekkie kanapeczki/przekaski: na wafel ryzowy klade pokrojone w plastry owoce: truskawki, banan lub nekrarynka albo inny soczysty, owoc, pyycha, zastepuje slodycze a jak ma malo kalori
fajny pomysł choć ja jednak chyba wole wafle ryżowe solo i ogólnie jakoś na tej diecie mnie nie ciągnie do słodyczy chyba kwestia uregulowanego poziomu cukru we krwi...

A i zapomniałam napisać że nie jem mięsa
Stary 2011-06-16, 11:04   #2105
201611220859
Konto usunięte

Cytat:
dzisiaj na sniadanko bedzie maslanka zmiksowana ze sliweczkami zakupilam tez jogurt, ale maslanke juz mialam otwarta, licze szczerze, ze mnie troche "pogoni" to sie troche oczyszcze
No to życzę powodzenia
(nie mogłam się powstrzymać, przepraszam :P)

Cytat:
Ja kupuję w koszyczkach w marketach, ale muszę przyznać, że nieciekawy to biznes. Owszem, smaczne, ale zawsze na wstępie przynajmniej jedna jest nadgnieciona/podpleśniała, później trzeba dość szybko je jeść, bo nie wiem jakim cudem, ale zamiast tradycyjnie, jak te "swoje", się pomarszczyć z czasem, to one punktowo podchodzą pleśnią szybko, a poza tym miejscem są piękne... No masakra, to chyba przez pryskanie, bo przez co? ;/ No, ale ja się nie umiem powstrzymać i i tak kupuję jak zwariowana i truskawki, i nektarynki, bo sezon szybko minie, a to moje owoce naj (na cenę też mało patrzę, bo wiem ile wcześniej wydawałam kasy na słodkie/fast foody).

Cytat:
sniadanie 300 kcal
2 sniadaie 200 kcal
obiad 400 kcal
podwieczorek 100 kcal
kolacja 200 kcal
Ja znalazłam w necie na kilku portalach takie coś:
"Rozkład kaloryczny posiłków:
śniadanie – około 250 kcal
drugie śniadanie – około 100 kcal
obiad – około 300 kcal
podwieczorek – około 100 kcal
kolacja – około 200 kcal"

I jeszcze dopisek: "Jak łatwo przeliczyć, zostaje nam jeszcze „wolne” 200 kcal – możemy dodać je do jednego lub kilku posiłków, wiadomo bowiem, że nigdy nie wyjdzie nam idealnie tyle kcal, ile być powinno. Wyjątkiem jest kolacja, tutaj należy pilnować, żeby tych 200 kcal nie przekraczać."

Ale powiem szczerze, że się tego nie trzymam ściśle (jak już mam dni bezgrzeszne, a to ostatnio u mnie rzadkość). Dzień wcześniej robiąc zakupy, myślę o jadłospisie, natomiast nie planuję dokładnie rozkładu kalorycznego. Zazwyczaj do obiadu włącznie jem wzorcowo i po tym, ile zjem na obiad, zerkam ile to już dziś wcięłam i dopiero planuję, co by tu zjeść na podwieczorek i kolację. Często niestety właśnie od tej chwili wpada mi w rękę coś niedobrego albo widząc, że zjadłam "mało", pozwalam sobie np. na kawałek domowej pizzy... Dlatego mówię, nie jestem wzorcem do naśladowania :P

Cytat:
Kurczę, a ja coś wafli ryżowych nie lubię

Edytowane przez 201611220859
Czas edycji: 2011-06-16 o 11:05
201611220859 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 12:32   #2106
ororo
Przyczajenie

No to zaliczysz właśnie pierwszą dawkę krytyki :P
Tak, to grzech
Pomyśl o tym tak: Jesteś na początku diety, a wtedy człowiek ma jeszcze najwięcej zapasów z "normalnego odżywiania" i uczucia zaspokojenia słodkościami i innymi grzeszkami, a także najwięcej motywacji do odchudzania (nie jesteś jeszcze zmęczona dietą). Dlatego myślę, że piwko 0,33 nie jest fajne, jeśli brakuje Ci kcal do limitu. Wypełnij je lepiej czymś, co przyspieszy Ci metabolizm i będzie wartościowe dla Twojego organizmu (pamiętaj, że 1000 kcal to naprawdę malutko i ważne, by w tak małej porcji energii, dostarczać organizmowi wartościową żywność - zero pustych kcal, a takie jest piwo)

No chyba takie głosu rozsądku mi brakowało hehe Z browarka narazie rezygnuję

Ja bym Ci polecała odstawić margarynę na rzecz jakiegoś serka do smarowania, ale takiego, który ma jak najprostszy skład (w Polsce np. Bieluch) i niską zawartość tłuszczy. Zawsze to nabiał, więc zdrowsze i mniej tłuszczu.

Właśnie tu w Danii problem jest z twarogiem ogólnie bo są tylko jakieś solone w puszkach i tak ciężko je dorwać a chętnie bym sobie zrobiła sama taki serek ze szczypiorkiem np Ale o takich gotowych serkach nie pomyślałam i właśnie posłałam mojego po owoce i taki serek z zastrzeżeniem oczywiście żeby porównał tabele na etykietach

Ogólnie to jeśli masz zamiar dłużej trzymać się limitu kalorycznego, to polecałabym zwiększyć limit do 1200 Niewielka różnica dla organizmu, ale o wiele łatwiej skomponować już posiłki lepsze dzięki tym 200 kcal

Hmmm tu mam właśnie dylemat... te 1000 kcal na razie spokojnie mi starcza ale obawiam się tego zatrzymania metabolizmu o którym wspomniała Solciuchna. Dlatego myślałam żeby po dwóch tygodniach, jednego dnia zjeść 1200 a drugiego 1500 żeby pobudzić metabolizm a potem znów wskoczyć na 1000... Ale sama nie jestem pewna słuszności takiej metody... Może faktycznie powinnam po prostu przejść na 1200... Jutro mija tydzień od rozpoczęcia, może póki metabolizm jeszcze rozpędzony poczekać tydzień a potem przejść na stałe na 1200? Jak myślicie?

Teraz myślę, że się pomądrzyłam i zraziłam skutecznie do siebie...
W każdym razie napisałam dość kategorycznie moje "wskazówki", ale raczej miałam na myśli przekazywać to co wyczytałam w necie jak "jest lepiej" i co sama zauważyłam na sobie, układając jadłospis

Absolutnie się nie zraziłam hehe Do wrażliwców nie należę, sugestie nie muszą być przesłodzone, takie "kategoryczne" są czytelniejsze A zdrowa krytyka lepsza od komplementu

Dziękuję bardzo dziewczyny

Ps. Sorry za formę, w sumie nigdy nie udzielałam się na żadnym forum więc jak coś będzie nie tak, cierpliwości, wszystko obczaję z czasem
ororo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 12:39   #2107
ororo
Przyczajenie

Jeszcze jedno pytanko... Jak już wspomniałam to moje pierwsze udzielanie się na forum :P Czy Wy również czekacie aż moderator zaakceptuje waszą wypowiedź zanim się ona pojawi? Długo to trwa, wczoraj czekałam cały dzień Czy jest tak tylko z nowymi użytkownikami? Przepraszam za moją ignorancję ale po prostu nie wiem

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Dobra teraz już wiem że szybka odpowiedź wskakuje od razu ale przed chwilą dałam "cytuj" i trzeba czekać... Będę wdzięczna za objaśnienia jak dla typowego laika :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-16, 12:45   #2108
201611220859
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze jedno pytanko... Jak już wspomniałam to moje pierwsze udzielanie się na forum :P Czy Wy również czekacie aż moderator zaakceptuje waszą wypowiedź zanim się ona pojawi? Długo to trwa, wczoraj czekałam cały dzień Czy jest tak tylko z nowymi użytkownikami? Przepraszam za moją ignorancję ale po prostu nie wiem

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Dobra teraz już wiem że szybka odpowiedź wskakuje od razu ale przed chwilą dałam "cytuj" i trzeba czekać... Będę wdzięczna za objaśnienia jak dla typowego laika :P
Ja nigdy nie czekałam na moderację... Czyżby nowa funkcja dla nowych użytkowników, by uniknąć spamu?
Stary 2011-06-16, 13:17   #2109
ororo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sunflower__
Ja nigdy nie czekałam na moderację... Czyżby nowa funkcja dla nowych użytkowników, by uniknąć spamu?
Możliwe... Ale teraz już wiem żeby dawać tylko szybkie odpowiedzi. W każdym razie mój post powinien pojawić się jutro, przy dobrych wiatrach dziś wieczorem hehe, nie będę pisać jeszcze raz żeby sie nie powielać a na przyszłość będę mądrzejsza
Stary 2011-06-16, 18:46   #2110
xxyyzz
Raczkowanie

czwartek

śniadanie 278,88 kcal
2 kromki chleba pełnoziarnistego 50g (posmarowane barrrdzo ubogo margaryną) z mortadelą, ogórkiem, papryką i cebulką 278,88 kcal

II śniadanie 76,40 kcal
33g śliwek + 150 ml maślanki 0,5% zmiksowane na shake 76,40

Przekąska 46,70 kcal
2 wafle ryżowe z truskawkami 46,70 kcal

Obiad 522,50 kcal
Pomysł na Chrupiące kąski - pierś z kurczaka 367,00 kcal
150g wczesnych ziemniaków 103,50 kcal
sałatka kolorowa świeża (sałata, ogórek, papryka) 52,00

Podwieczorek 109,05kcal
13g orzechów włoskich 83,85 kcal
Kawa z mlekiem 0,5% 20,30 kcal

Kolacja 142,30 kcal
3 wafle ryżowe z truskawkami 77,30 kcal
jogurt owocowy 65,00 kcal

PODSUMOWANIE 1175,83

Do tego 30 minut jazdy na rowerze

Plus jeszcze mam zamiar poćwiczyć pilates

Stary 2011-06-16, 19:56   #2111
Neffik
Zadomowienie

Witajcie wracam już do Was i kontynuuję dietę. Niestety niedługo będę mieć usunięty woreczek żółciowy więc moja dieta drastycznie ulegnie zmianie. Wiem też, że na pewno schudnę trochę mnie to przeraża, ale jak mus to mus ostatnio trochę sobie pogrzeszyłam aż nie chce wchodzić na wagę ale poprawę obiecuję.
pozdrawiam wszystkie

Neffik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-16, 20:12   #2112
Suenaa
Raczkowanie

Hej dziewczyny! witam nowe dietowiczki!

masssssssakra ostatnio ze mną a raczej z organizacją dnia, przestawiłam sie 100% na nocny tryb zycia, spac o 6 rano, drzemka 2 godzinna w ciagu dnia i powoli jestem wrakiem człowieka ;p. eech, sesja na 2 kierunkach ;p;p.

wiec zupełnie nie mam czasu na jedzenie, a jak siedze w nocy to tez cos podjadam zeby nie wykitowac ;p.

na szybko jadłospis dzisiejszy:
6:00 - owsiana z jabłkiem cynamonem i rodzynkami: 300 kcal
10:00- jabłko 80kcal
13:30 - 2 pełnoziarniste kanapki z bieluchem i szynka kurczaczkową 230
18:00 - parówka i kanapka pełnoziarnista z szynką kurczaczkową 250
20:00 - arbuz

w sumie od paru dni jadłospis wygląda identycznie plus jakas kanapeczka wasa z bieluchem w nocy i niestety tak 2 dziennie jakies gówna energetyczne z masą cukru, bo nigdzie nie moge znalezc red bulla bez cukru (((

mam nadzieje ze znajde jak najszybciej bo jedna taka puszka normalnie ma ok 100 kcal ;//. a kawy nie przełkne wiec trzeba sie jakos ratowac..

yyych, cóż, biegne dalej ryć, pozdrawiam Was serdecznie i obiecuje ze nadrobie zaległosci troche pozniej ))

powodzenia!

głóny cel: bikini na lato
Suenaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 21:30   #2113
201611220859
Konto usunięte

Cytat:

PODSUMOWANIE 1175,83

Do tego 30 minut jazdy na rowerze

Plus jeszcze mam zamiar poćwiczyć pilates
Znów brawa się należą

Cytat:
Napisane przez Neffik Pokaż wiadomość
Witajcie wracam już do Was i kontynuuję dietę. Niestety niedługo będę mieć usunięty woreczek żółciowy więc moja dieta drastycznie ulegnie zmianie. Wiem też, że na pewno schudnę trochę mnie to przeraża, ale jak mus to mus ostatnio trochę sobie pogrzeszyłam aż nie chce wchodzić na wagę ale poprawę obiecuję.
pozdrawiam wszystkie
Witaj Mam nadzieję, że tym razem nas nie zostawisz? (żartuję!!! - nie będzie żadnej pały)
Ojoj, niefajnie z tym woreczkiem żółciowym, mam nadzieję, że szybko wydobrzejesz po zabiegu... Po tym zmienić dietę będziesz musiała, ale teraz też już zmieniasz? Będziesz z nami na tym 1200 kcal? Czy nie? Bo teraz nie zrozumiałam troszkę

Cytat:
Napisane przez Suenaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! witam nowe dietowiczki!

masssssssakra ostatnio ze mną a raczej z organizacją dnia, przestawiłam sie 100% na nocny tryb zycia, spac o 6 rano, drzemka 2 godzinna w ciagu dnia i powoli jestem wrakiem człowieka ;p. eech, sesja na 2 kierunkach ;p;p.
Na 2 kierunkach?!:szok: No to ja współczuję... A co studiujesz?

Cytat:
wiec zupełnie nie mam czasu na jedzenie, a jak siedze w nocy to tez cos podjadam zeby nie wykitowac ;p.

na szybko jadłospis dzisiejszy:
6:00 - owsiana z jabłkiem cynamonem i rodzynkami: 300 kcal
10:00- jabłko 80kcal
13:30 - 2 pełnoziarniste kanapki z bieluchem i szynka kurczaczkową 230
18:00 - parówka i kanapka pełnoziarnista z szynką kurczaczkową 250
20:00 - arbuz
Eeee, jak na to, że masz dużo stresu i jesteś zabiegana, to jadłospis piękny
Ja tam zaraz bym się chwyciła za grzeszenie po słodkościach wyjaśniając sobie, że musiałam

Cytat:
mam nadzieje ze znajde jak najszybciej bo jedna taka puszka normalnie ma ok 100 kcal ;//. a kawy nie przełkne wiec trzeba sie jakos ratowac..
Wiem, że są jakieś, które mają na puszkę tylko 15 kcal... Ale pojęcia nie mam co to, bo nie pijam... Ja właśnie piję przynajmniej 1 kawę dziennie i mi to starcza
Poza tym ja kawę piję głównie dla smaku

Cytat:
yyych, cóż, biegne dalej ryć, pozdrawiam Was serdecznie i obiecuje ze nadrobie zaległosci troche pozniej ))

powodzenia!
Spokojnie, wszystko pozdajesz w pierwszych terminach

--------------------------------------------------
Ja jestem dziś z siebie naprawdę zadowolona

Śniadanie 192,10 kcal:
- serek wiejski 3 % tłuszczu (150 g)
- nektarynka (100 g)
- kawa z mlekiem 1,5 % tłuszczu

II śniadanie 154,50 kcal:
- maślanka Robico (150 ml)
- truskawki (300 g)

Obiad 377,98 kcal:
- "chilli", ale nie chilli (filety z kurczaka, pomidory w puszce, fasola czerwona, kukurydza, papryka czerwona i zielona, cebula czerwona na odrobinie oliwy)
- grahamka (50 g)

Podwieczorek 49 kcal:
- nektarynka (100 g)

Kolacja 370,80 kcal:
- bułka żytnia z ziarenkami (60 g)
- margaryna Delma (15 g - może mniej)
- ser żółty (30 g)
- pomidor (60 g)

Razem: 1144,38 kcal
Stary 2011-06-17, 14:01   #2114
Suenaa
Raczkowanie

Cytat:

Na 2 kierunkach?!:szok: No to ja współczuję... A co studiujesz?
filologia rosyjska i wschodoznawstwo, bardzo fajnie ale przy sesji tragedia ;p

Cytat:
Eeee, jak na to, że masz dużo stresu i jesteś zabiegana, to jadłospis piękny
Ja tam zaraz bym się chwyciła za grzeszenie po słodkościach wyjaśniając sobie, że musiałam
u mnie działa taki sposób: po prostu rano jem mega słodką owsianke z duza iloscią slodziku, cynamonu albo jeszcze łyzeczka kakao, jeszcze jakies rodzynki do tego, dzisiaj np. dałam tylko słodzik i satino czekoladowe i mimo ze ma ok 250/300 kcal to jest bardzo energetyczne i przede wszystkim tak slodkie ze nie chce sie pozniej w ciagu dnia )

tylko strasznie przez to zabieganie jest monotonny ten jadłospis, musze cos wymyslic ;]

aaa znalazłam napoje energetyzujace 0kcal red bulla nie moge znalezc ale jakies inne mam, cały zapas zrobiłam ;p

dziś:
7:30 - owsiana z satino czekoladowym 250 kcal
13:00 - kanapka pełnoziarnista z almette i szynką, big milk (zaspałam dzis niesety i nie zdązyłam juz sobie zrobic nic na wynos wiec taka długa przerwa miedzy posiłkami ;/)
planuje:
16:30 sałata lodowa, pomidor, kukurydza, fety troche
19:00 - moja 'bomba białkowa' ;p 2 plasterki szynki przekładane bieluchem z kiełkami, kawałek parówki i pomidorek

i postanowienie! dzis sie wyspie!

miłego dnia dziewuszki!

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
czwartek

śniadanie 278,88 kcal
2 kromki chleba pełnoziarnistego 50g (posmarowane barrrdzo ubogo margaryną) z mortadelą, ogórkiem, papryką i cebulką 278,88 kcal

II śniadanie 76,40 kcal
33g śliwek + 150 ml maślanki 0,5% zmiksowane na shake 76,40

Przekąska 46,70 kcal
2 wafle ryżowe z truskawkami 46,70 kcal

Obiad 522,50 kcal
Pomysł na Chrupiące kąski - pierś z kurczaka 367,00 kcal
150g wczesnych ziemniaków 103,50 kcal
sałatka kolorowa świeża (sałata, ogórek, papryka) 52,00

Podwieczorek 109,05kcal
13g orzechów włoskich 83,85 kcal
Kawa z mlekiem 0,5% 20,30 kcal

Kolacja 142,30 kcal
3 wafle ryżowe z truskawkami 77,30 kcal
jogurt owocowy 65,00 kcal

meeega dobry jadłospis! ja bym tylko dała na kolacje wiecej białka i mniej owoców bo mają duuzo cukru, a jak na poczatek na redukcje i uderzeniówke to bedzie dobre

Stary 2011-06-17, 15:23   #2115
viki1988
Zakorzenienie

A moja dieta dziś trochę leży bo dziś miałam egzamin ustny = czekanie w stresie pod pokojem egzaminatorów od rana , więc zjadałam tylko śniadanie a potem wpadł naleśnik zapiekany z brokułami pod beszamelem ( bo świętowaliśmy ze znajomymi koniec sesji) więc on pewnie miał z 700 kcal co najmniej... no ale cóż , jutro już bede grzeczna i zaczne ćwiczyć

Sueena, trzymam kciuki za sesje u mnie (mimo ze 1 kierunek) to sesja letnia zawsze jest masakrą....
Stary 2011-06-17, 20:56   #2116
xxyyzz
Raczkowanie

Cytat:

3mam kciuki, pamietam czasy sesji.. bedzie dobrze!

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

U mnie dzisiaj zaczęło się w porządeczku

śniadanko 298,84 kcal
bułeczka żytnia z ziarnami z serkiem topionym i papryką 298,84 kcal

II śniadanko 173,00 kcal
jogurcik truskawkowy 65 kcal
duze latte z odtłuszczonym mlekiem 108,00 kcal

Obiadek 90,00 kcal
Miska zupy jarzynowej 90,00 kcal

Podwieczorek 109,24 kcal
130 g winogron 91,00 kcal
1 morela 18,24 kcal

I tu zaczynają się schody, wróciłam z pracy i mąż zrobił mi niespodziankę - pierwsze w naszym życiu sushi

Kolacja 488,4 kcal
porcja sushi 309,00 kcal
kromka chleba żytniego jasnego z dżemem 179,4 kcal (dziś kupiłam dżem niskosłodzony także będzie lepiej...)

Deser 157,49 kcal
lody waniliowe z malinami 157,49 kcal

PODSUMOWUJĄC 1316,97

Tragedii nie ma Ale ..

Mam problem z wyliczeniem kcal chleba. Mieszkam w Irlandii i tu zazwyczaj je się chleb tostowy, bo zwykły bochenek irl. to jakaś gąbka. Jak kupuje tostowy to pełnoziarnisty, ciemny, gdzie jest wypisana kaloryczność więc łatwo wiem ile ma kromka. A kiedy kupuje chleb w pl sklepie, albo w lidlu (wypiekają co dziennie świeżutki, pyszny) to już nie wiem ile może mieć. Wczoraj kupiłam żytni bochenek. Ale w internecie jest żytni jasny, żytni ciemny, to z ziarnami to jeszcze inny, i nie mam pojęcia jaki ja jem ;/
Macie jakieś sposoby na określenie kalorii chleba?
Sprawdzałam różne chleby żytnie, jedne mają 180 kcal inne 260... różnica jest na tyle duża ze znacząca..

Stary 2011-06-17, 22:10   #2117
Neffik
Zadomowienie

Cytat:
Witaj Mam nadzieję, że tym razem nas nie zostawisz? (żartuję!!! - nie będzie żadnej pały)
Ojoj, niefajnie z tym woreczkiem żółciowym, mam nadzieję, że szybko wydobrzejesz po zabiegu... Po tym zmienić dietę będziesz musiała, ale teraz też już zmieniasz? Będziesz z nami na tym 1200 kcal? Czy nie? Bo teraz nie zrozumiałam troszkę
Nie zostawię Was na pewno diety jeszcze nie zmieniam, ale to już tylko kwestia tygodnia, dwóch. Muszę jeszcze skonsultować się z lekarzem szczerze to wątpię czy uda mi sie być na 1200 kcal, bo skoro będę jeść wszystko bez tłuszczu i lekkostrawne, to tych kcal podejrzewam że będzie jeszcze mniej. Mam nadzieję, że w ogóle będę mogla cokolwiek jeść

Neffik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-18, 13:21   #2118
ororo
Przyczajenie

Hej dziewczyny Minęły dwa dni a mój post nadal się nie pojawił Tak więc piszę jeszcze raz
Cytat:
No to zaliczysz właśnie pierwszą dawkę krytyki :P
Tak, to grzech
Pomyśl o tym tak: Jesteś na początku diety, a wtedy człowiek ma jeszcze najwięcej zapasów z "normalnego odżywiania" i uczucia zaspokojenia słodkościami i innymi grzeszkami, a także najwięcej motywacji do odchudzania (nie jesteś jeszcze zmęczona dietą). Dlatego myślę, że piwko 0,33 nie jest fajne, jeśli brakuje Ci kcal do limitu. Wypełnij je lepiej czymś, co przyspieszy Ci metabolizm i będzie wartościowe dla Twojego organizmu (pamiętaj, że 1000 kcal to naprawdę malutko i ważne, by w tak małej porcji energii, dostarczać organizmowi wartościową żywność - zero pustych kcal, a takie jest piwo)
Taki głos rozsądku był mi potrzebny Zrezygnowałam z piwka chociaż lubię, no chyba że mnie najdzie to limit wynosi góra 2x 0,33 jedynie w niedzielę :P Ale liczę że mnie nie najdzie

Cytat:
Ja bym Ci polecała odstawić margarynę na rzecz jakiegoś serka do smarowania, ale takiego, który ma jak najprostszy skład (w Polsce np. Bieluch) i niską zawartość tłuszczy. Zawsze to nabiał, więc zdrowsze i mniej tłuszczu. Na diecie lepiej używać oliwy z oliwek i innych tłuszczy roślinnych dobrej jakości
Niestety tu w Danii ciężko o twaróg oraz serki na jego bazie Jest tylko jakiś solony ale też ciężko go dorwać. Kupiłam sobie zamiast tego serek taki jakby topiony arla 8% z wędzonym łososiem, ma 150 kcal na 100 gram, może być?

Cytat:
Ogólnie to jeśli masz zamiar dłużej trzymać się limitu kalorycznego, to polecałabym zwiększyć limit do 1200 Niewielka różnica dla organizmu, ale o wiele łatwiej skomponować już posiłki lepsze dzięki tym 200 kcal
No i tu właśnie mam dylemat. Te 1000 kcal starcza mi narazie w zupełności, jednak obawiam się wspomnianego przez Solciuchna zatrzymania metabolizmu więc myślałam żeby po 2 tyg diety zjeść jednego dnia 1200, drugiego 1500 żeby rozkręcić procesy a potem znów wskoczyć na 1000 ale sama nie jestem przekonana co do słuszności takiej metody... Minął tydzień mojego odchudzania, może do końca następnego dociągnę na 1000 póki metabolizm jeszcze rozpędzony a potem na stałe wejdę na 1200? Jak myślicie?

Cytat:
Teraz myślę, że się pomądrzyłam i zraziłam skutecznie do siebie...
W każdym razie napisałam dość kategorycznie moje "wskazówki", ale raczej miałam na myśli przekazywać to co wyczytałam w necie jak "jest lepiej" i co sama zauważyłam na sobie, układając jadłospis
Hehe nie martw się, ja do wrażliwych nie należę, zdrowa krytyka cenniejsza niż najmilszy komplement
Bardzo dziękuję za rady
Stary 2011-06-18, 19:00   #2119
Suenaa
Raczkowanie

Cytat:
Nie zostawię Was na pewno diety jeszcze nie zmieniam, ale to już tylko kwestia tygodnia, dwóch. Muszę jeszcze skonsultować się z lekarzem szczerze to wątpię czy uda mi sie być na 1200 kcal, bo skoro będę jeść wszystko bez tłuszczu i lekkostrawne, to tych kcal podejrzewam że będzie jeszcze mniej. Mam nadzieję, że w ogóle będę mogla cokolwiek jeść
uhhh ale masakra. ale zycze Ci zeby wszystko było ok )

u mnie dzis humor koszmarny, pewnie pms jakiś, a do tego tyle pysznosci kuszących dookoła jakies oreo, czekolada z ryzem prazonym, czekoladki... wrrrr. wiec z rana nie wytrzymałam ;p. ale dobrze ze chociaz z rana, a nie na wieczór ;p

dzis:
11:00 - owsiana z jabłkiem, sliwkami i cynamonem <3 ok 300 kcal
... pół czekolady z ryzem prazonym (taka z biedronki, najlepsza na swiecie .. 130 kcal ok)
14:00 - bacoma twist 0%0% sliwkowy 90kcal
17:00 - sałatka w salatstory : sałata, szpinak surowy, troche fety, troche kurczaka w ziołach, kukurydza, groszek zielony 400kcal?
19:30 - serek homo 0% z aromatek wanil. i paroma rodzynkami; pol kalarepy 100 kcal

dzis siedze długo do nocy znów, wiec pewnie koło 21:30 zjem sobie jeszcze jeden homogenizowany (mlekovity, swietne są - na 100 gram tylko 30 pare kcal! i duzo białka)

a jutro troche rozpusty, robie obiad dla rodzinki wiec tez troche podjem. bedzie kurczak zapiekany w rokpolu mmmmmm ;]

jak tam weekend mija u Was? u mnie w Pń chłodno i brzydkooo :<

pozdrowionka!

Stary 2011-06-19, 09:40   #2120
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
uhhh ale masakra. ale zycze Ci zeby wszystko było ok )

u mnie dzis humor koszmarny, pewnie pms jakiś, a do tego tyle pysznosci kuszących dookoła jakies oreo, czekolada z ryzem prazonym, czekoladki... wrrrr. wiec z rana nie wytrzymałam ;p. ale dobrze ze chociaz z rana, a nie na wieczór ;p

dzis:
... pół czekolady z ryzem prazonym (taka z biedronki, najlepsza na swiecie .. 130 kcal ok)
17:00 - sałatka w salatstory : sałata, szpinak surowy, troche fety, troche kurczaka w ziołach, kukurydza, groszek zielony 400kcal?
19:30 - serek homo 0% z aromatek wanil. i paroma rodzynkami; pol kalarepy 100 kcal

dzis siedze długo do nocy znów, wiec pewnie koło 21:30 zjem sobie jeszcze jeden homogenizowany (mlekovity, swietne są - na 100 gram tylko 30 pare kcal! i duzo białka)

a jutro troche rozpusty, robie obiad dla rodzinki wiec tez troche podjem. bedzie kurczak zapiekany w rokpolu mmmmmm ;]

pozdrowionka!
Ja myślę że jak się ma na coś ochotę to lepiej zjeśc i wliczyć w bilans kaloryczny niż po zakończeniu diety rzucić się na to w jakiejś nieprzytomnej ilości

Chciaż sama jestem taka cwana i mądra a od przedwczoraj grzeszę i jem ok.2000 kcal ale dziś już koniec , bede grzeczna !! zaraz idę po śniadanko
Stary 2011-06-19, 13:27   #2121
201611220859
Konto usunięte

Cytat:
filologia rosyjska i wschodoznawstwo, bardzo fajnie ale przy sesji tragedia ;p
Fakt, ciekawe, a przynajmniej przyszłościowe, bo zbyt wielu specjalistów w Polsce nie ma z tego zakresu wiedzy (tak mi się wydaje :P )

Cytat:
u mnie działa taki sposób: po prostu rano jem mega słodką owsianke z duza iloscią slodziku, cynamonu albo jeszcze łyzeczka kakao, jeszcze jakies rodzynki do tego, dzisiaj np. dałam tylko słodzik i satino czekoladowe i mimo ze ma ok 250/300 kcal to jest bardzo energetyczne i przede wszystkim tak slodkie ze nie chce sie pozniej w ciagu dnia )
A u mnie działa to tak, że jeśli zjem na słodko rano, to i później mam ochotę Wyjątkiem jest serek wiejski z owocami (nie dodaję słodzika, więc nie jest tak słodko...)

Cytat:
dziś:
7:30 - owsiana z satino czekoladowym 250 kcal
13:00 - kanapka pełnoziarnista z almette i szynką, big milk (zaspałam dzis niesety i nie zdązyłam juz sobie zrobic nic na wynos wiec taka długa przerwa miedzy posiłkami ;/)
planuje:
16:30 sałata lodowa, pomidor, kukurydza, fety troche
19:00 - moja 'bomba białkowa' ;p 2 plasterki szynki przekładane bieluchem z kiełkami, kawałek parówki i pomidorek
Satino ble :P i parówka ble jak dla mnie
Ale reszta mniam

Cytat:
A moja dieta dziś trochę leży bo dziś miałam egzamin ustny = czekanie w stresie pod pokojem egzaminatorów od rana , więc zjadałam tylko śniadanie a potem wpadł naleśnik zapiekany z brokułami pod beszamelem ( bo świętowaliśmy ze znajomymi koniec sesji) więc on pewnie miał z 700 kcal co najmniej... no ale cóż , jutro już bede grzeczna i zaczne ćwiczyć
Przynajmniej Ci naleśnik smakował No i odstresowałaś się
Ale od teraz dietka, bo będzie
Hehe

Cytat:
U mnie dzisiaj zaczęło się w porządeczku

śniadanko 298,84 kcal
bułeczka żytnia z ziarnami z serkiem topionym i papryką 298,84 kcal

II śniadanko 173,00 kcal
jogurcik truskawkowy 65 kcal
duze latte z odtłuszczonym mlekiem 108,00 kcal

Obiadek 90,00 kcal
Miska zupy jarzynowej 90,00 kcal

Podwieczorek 109,24 kcal
130 g winogron 91,00 kcal
1 morela 18,24 kcal

I tu zaczynają się schody, wróciłam z pracy i mąż zrobił mi niespodziankę - pierwsze w naszym życiu sushi

Kolacja 488,4 kcal
porcja sushi 309,00 kcal
kromka chleba żytniego jasnego z dżemem 179,4 kcal (dziś kupiłam dżem niskosłodzony także będzie lepiej...)

Deser 157,49 kcal
lody waniliowe z malinami 157,49 kcal

[COLOR=Red]PODSUMOWUJĄC 1316,97

Tragedii nie ma Ale ..

A ja nigdy sushi nie jadłam
Mmmm... no to trochę nabroiłaś, ale kalorycznie i tak wyszło bardzo ładnie

Cytat:
[COLOR=Black]Mam problem z wyliczeniem kcal chleba.
Wiesz co, sama mam z tym problem - nie smakują mi te pakowane w markecie w plastiku chleby, gdzie kaloryczność jest dokładnie podana. My kupujemy chlebusie i bułeczki w piekarni, w której po staremu (dla mnie lepiej) nie pakują chlebków w folię, tylko są w całości na półkach i gdy się kupuje, wkładają do papierowej torby. Strona w necie jest, ale oprócz opisów wypieków, nie ma podanej wartości. Więc co zrobiłam? Gdy chodzi o grahamkę, prosto.. Szukam kaloryczności bułki o takiej nazwie, łatwo znaleźć, ale jeśli chodzi o chleb, to znalazłam z wyglądu podobny do mojego i z opisu dodatków ziaren, no i trzymam się tego jednego - symbolicznie wpisując sobie ten w necie, a jedząc mój. Nawet jeśli kaloryczność sporo się różni, to jest to stała różnica - nie skaczę po różnych chlebkach w necie.

Cytat:
Lepiej, żeby kcal mniej niż 1200 nie było, Kochana Znajdź w necie przykładowe dania dla osób po takiej operacji Albo znając listę rzeczy, które możesz jeść, spróbuj poeksperymentować sama i przygotowywać coś nie tylko, co możesz zjeść, ale i lubisz Spokojnie, dasz radę

Edytowane przez 201611220859
Czas edycji: 2011-06-19 o 13:28
Stary 2011-06-19, 13:27   #2122
201611220859
Konto usunięte

Cytat:
Miałam to samo całą sobotę...

Cytat:
dzis:
Bacoma twist, co to jest? Deser/jogurt?
A tej czekolady nie jadłam, ale musi być pyszna

Cytat:
No ja się odstresowałam od nauki, miałam w sobotę i dziś są dni mojego miasta, no i wczoraj byłam na koncercie StarGuardMuffin i Afromental Było całkiem, całkiem
No i właśnie saaaame pokusy dziś były w domu... Zresztą menu zobaczysz sama niżej :P

Cytat:
Chciaż sama jestem taka cwana i mądra a od przedwczoraj grzeszę i jem ok.2000 kcal ale dziś już koniec , bede grzeczna !! zaraz idę po śniadanko
Oooo, a co to się dzieje?
Dziś bądź grzeczna, proszę

----------------------------------------------------------------
Uwaga, ważne:
Słuchajcie, wysłała do mnie wiadomość ororo (jeśli pomyliłam nick, przepraszam), że nie może pisać postów, jakiś do tej pory się nie pojawił i że z każdym musi czekać, aż moderator zaakceptuje... Wiecie coś na ten temat? Tzn. kiedy będzie mogła jako nowy użytkownik pisać bez moda? I czy da się to wyłączyć? Prosiła o pomoc...

Ja sobie wczoraj również pogrzeszyłam No i jak zwykle, gdy jestem u rodziców, muszę zliczać kcal symbolicznie, znajdując np. przykładowe placki ziemniaczane, czy podobne ciasto...

Sobota

Śniadanie (373,40 kcal): (tak, sama sobie nie przygotowałam śniadania...
- jajecznica ze szczypiorkiem na margarynie Benecol
- kromka chleba jasnego z odrobiną margaryny Benecol
- kawa z mlekiem skondensowanym

II śniadanie (68 kcal):
- brzoskwinia

Obiad (414 kcal):
- placki ziemniaczane
- maślanka

Podwieczorek (411,50 kcal):
- pół kostki ciasta kawowego
- kawałeczek strucli makowej

Kolacja (241,33 kcal):
- leczo
- kromka chleba

Przekąski (66 kcal):
- poziomki

Podsumowując: 1574,24 kcal
Stary 2011-06-19, 14:10   #2123
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie działa to tak, że jeśli zjem na słodko rano, to i później mam ochotę Wyjątkiem jest serek wiejski z owocami (nie dodaję słodzika, więc nie jest tak słodko...)
Też tak mam chyba kwestia tego że poziom insuliny wtedy się podwyższa
Cytat:
Przynajmniej Ci naleśnik smakował No i odstresowałaś się
Ale od teraz dietka, bo będzie
Hehe
Cytat:
Oooo, a co to się dzieje?
Dziś bądź grzeczna, proszę
No teraz już bedę zaraz wpisze co zjadłam dziś
Cytat:
Uwaga, ważne:
Słuchajcie, wysłała do mnie wiadomość ororo (jeśli pomyliłam nick, przepraszam), że nie może pisać postów, jakiś do tej pory się nie pojawił i że z każdym musi czekać, aż moderator zaakceptuje... Wiecie coś na ten temat? Tzn. kiedy będzie mogła jako nowy użytkownik pisać bez moda? I czy da się to wyłączyć? Prosiła o pomoc...

Niech napisze do moderatora, bo to dziwne co jej się robi ??? nie sądze by na wizażu były aż takie rystrykcje...

Cytat:
Ja sobie wczoraj również pogrzeszyłam No i jak zwykle, gdy jestem u rodziców, muszę zliczać kcal symbolicznie, znajdując np. przykładowe placki ziemniaczane, czy podobne ciasto...

Sobota

Śniadanie (373,40 kcal): (tak, sama sobie nie przygotowałam śniadania...
- jajecznica ze szczypiorkiem na margarynie Benecol
- kromka chleba jasnego z odrobiną margaryny Benecol
- kawa z mlekiem skondensowanym

II śniadanie (68 kcal):
- brzoskwinia

Obiad (414 kcal):
- placki ziemniaczane
- maślanka

Podwieczorek (411,50 kcal):
- pół kostki ciasta kawowego
- kawałeczek strucli makowej

Kolacja (241,33 kcal):
- leczo
- kromka chleba

Przekąski (66 kcal):
- poziomki

Podsumowując: 1574,24 kcal
Fajny jadłospis przydało by się tylko trochę białka na kolacyje a lubisz margaryne? bo ja nie znoszę- wszystko na maśle robię

Mój jadłospis jak do teraz :
Śniadanie - 155 kcal
chleb, pomidor, masło

2 Śniadanie- 235 kcal
orzechy nerkowca (30 g) + herbata z łyżeczką cukru

Obiad - 401 kcal
2 jajka sadzone na wędlinie wegeterańskiej (na maśle)+ pomidor + kromka chleba + herbata rooibos

Dziś się widzę z TŻ więc zobaczymy co tam jeszcze wpadnie ale na kolacje obowiązkowo wieśniak
Stary 2011-06-19, 14:47   #2124
201611220859
Konto usunięte

Cytat:
Fajny jadłospis przydało by się tylko trochę białka na kolacyje a lubisz margaryne? bo ja nie znoszę- wszystko na maśle robię
Nie no, ja zachwycona nim nie jestem, ale cóż...
Wiesz co, to Benecol to jest takie coś jak Delma, Rama, Masmix... Powiem, że w smaku lepsze niż te wymienione, nawet podobno obniża poziom cholesterolu (rodzice kupują, tylko tu jem), ale i jest dużo droższa. Co do smaku, wiadomo: masło wolę Jest pyszny taki maślany smak, ale unikam tłuszczy zwierzęcych

Cytat:
Mój jadłospis jak do teraz :
Śniadanie - 155 kcal
chleb, pomidor, masło

2 Śniadanie- 235 kcal
orzechy nerkowca (30 g) + herbata z łyżeczką cukru

Obiad - 401 kcal
2 jajka sadzone na wędlinie wegeterańskiej (na maśle)+ pomidor + kromka chleba + herbata rooibos

Dziś się widzę z TŻ więc zobaczymy co tam jeszcze wpadnie ale na kolacje obowiązkowo wieśniak
No, dziś jest ładnie
Tylko żebyście z TŻ-tem zbytnio sobie nie pofolgowali :P Na mnie mój TŻ ma często zgubny wpływ

---------------------------------------------------------------------
Ja póki co po obiedzie

Śniadanie (186 kcal):
- serek wiejski 200 g

II śniadanie (68 kcal):
- brzoskwinia 170 g

Obiad (313,25 kcal):
- szklanka zupy pomidorowej zabielanej, bez makaronu
- porcja chudego schabu z odrobiną sosu, mizeria ze śmietaną, jeden minimalny (naprawdę tyci) ziemnialek
Stary 2011-06-19, 15:07   #2125
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, ja zachwycona nim nie jestem, ale cóż...
Wiesz co, to Benecol to jest takie coś jak Delma, Rama, Masmix... Powiem, że w smaku lepsze niż te wymienione, nawet podobno obniża poziom cholesterolu (rodzice kupują, tylko tu jem), ale i jest dużo droższa. Co do smaku, wiadomo: masło wolę Jest pyszny taki maślany smak, ale unikam tłuszczy zwierzęcych
mhm no ja definitywnie wolę masło a margaryny po prostu nieznoszę poza tym jak napisałaś masło znacznie wzbogaca smak
Cytat:
No, dziś jest ładnie
Tylko żebyście z TŻ-tem zbytnio sobie nie pofolgowali :P Na mnie mój TŻ ma często zgubny wpływ
No na mnie właśnie też ... niby mieliśmy iść na spacer ale nie wiem czy to wypali...
Stary 2011-06-19, 16:44   #2126
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga, ważne:
Gdzieś czytałam (może to była ororo własnie?), że kiedy używała szybkiej odpowiedzi to mogła pisać posty, a kiedy używała odpowiedzi z pełnym edytorem, to musiała czekać na zaakceptowanie posta. Dziwne...
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-19, 21:06   #2127
201611220859
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam (może to była ororo własnie?), że kiedy używała szybkiej odpowiedzi to mogła pisać posty, a kiedy używała odpowiedzi z pełnym edytorem, to musiała czekać na zaakceptowanie posta. Dziwne...
Tak, to była ona... Kurczę, teraz podobno jest tak samo z szybką odpowiedzią...

-----------------------------------------------------------------------
Śniadanie (186 kcal):
- serek wiejski 200 g

II śniadanie (68 kcal):
- brzoskwinia 170 g

Obiad (313,25 kcal):
- szklanka zupy pomidorowej zabielanej, bez makaronu
- porcja chudego schabu z odrobiną sosu, mizeria ze śmietaną, jeden minimalny (naprawdę tyci) ziemnialek

Podwieczorek (17,80 kcal):
- kawa z mlekiem

Przekąski:
- całe opakowanie: Batonik Vital Duo - Biedronka (199,60 kcal)
- 1/6 opakowania Baton Chocco - Biedronka (42,48 kcal) - faktycznie pycha z tym ryżem

"Kolacja" (339,50 kcal):
- truskawki 500 g
- czereśnie 250 g
- poziomki 150 g

Podsumowując: 1166,63 kcal.

Oczywiście mniej więcej, bo nie mam wagi kuchennej No wiem, wiem - jak na dietę, za dużo owoców, no i te batoniki... Ale owoców takich za niedługo mieć nie będę, a pohamować się nie potrafię za nic w świecie. Jeszcze mam truskawek kobiałkę i wiaderko czereśni, więc jutro będzie uczty ciąg dalszy: brzydal:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-19, 22:24   #2128
viki1988
Zakorzenienie

A mnie oczywiście TŻ sprowadził na złą drogę i wpadło piwko i trochę żelek ... a teraz jem wieśniaka ale i tak się "zamknę" w 1500 kcal więc jest ok
aaa jutro u mnie dzień ważenia ... mam nadzieje ze nie poszło nic w górę po tym grzeszeniu przez 2 dni

sunflower, Ty nie jesteś potem głodna jak zjesz tylko brzoskwinię na II śn? bo ja bym była
Stary 2011-06-20, 10:02   #2129
201611220859
Konto usunięte

Cytat:
A mnie oczywiście TŻ sprowadził na złą drogę i wpadło piwko i trochę żelek ...
Te TŻ-ty to jednak niedobre gady są

Cytat:
a teraz jem wieśniaka ale i tak się "zamknę" w 1500 kcal więc jest ok
aaa jutro u mnie dzień ważenia ... mam nadzieje ze nie poszło nic w górę po tym grzeszeniu przez 2 dni
1500 kcal po grzeszeniu, to nie jest najgorszy wynik
Mama moja wczoraj stwierdziła, że ja przechodzę standardowo wszystkie fazy odchudzania, co ona i że zobaczę, za miesiąc będę jadła bez opamiętania... (chodziło jej o to, że teraz się w większości pilnuję, ale robię sobie odstępstwa, typu: coś tam słodkiego, coś bardziej kalorycznego i niezdrowego)...
Drażni mnie to, a właściwie demotywuje, bo widzę, że się zmieniłam i nie są dla mnie wyrzeczeniami pewne nawyki, czyli stosowanie zamienników zdrowszych, niejedzenie czegoś tam itd.
Jak grzeszę, to nie pochłaniam 2000 kcal, tylko 1500 max.
Kurczę, to ja muszę być na ścisłej diecie do końca życia, bo ktoś mnie będzie oceniał, że mi przeszło i nie mam silnej woli? Tu chodzi przecież o moje zdrowie, o to, że nadwaga jest powodem chorób i jeśli schudłam kilka kg i czuję się już w sumie ok, to chyba dobrze, że robię tak, że nie grubnę z powrotem? I nikt mi nie powie, że nie mogę jeszcze trochę schudnąć, jak postanowię znów nie grzeszyć...

O mamo, chyba w złym miejscu zrobiłam ten wywód i się wyżaliłam, ale jakoś boli mnie to i nie chcę, nie wrócę do jedzenia bez opamiętania

Cytat:
sunflower, Ty nie jesteś potem głodna jak zjesz tylko brzoskwinię na II śn? bo ja bym była
Nie, wręcz jak jadłam II śniadanie jak normalne śniadanie kalorycznie, to nie byłam głodna na obiad: nie jadłam go prawie i miałam napad głodu pod wieczór
Takie stare nawyki po tym, jak nie jadłam śniadań, potem jako pierwsze słodki batonik w szkole, potem obiad duży (bo przecież tylko batonik zjadłam, a to nie jest jedzenie), potem co wlezie i kolacja też duża....
Po prostu to sukces, że teraz jem regularnie
Stary 2011-06-20, 11:09   #2130
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Te TŻ-ty to jednak niedobre gady są
dokładnie Kiedyś czytałam jakiś artykuł że podobno kobiety singielki, które potem się z kimś związały tyja ok.2-3 kg w ciągu pierwszego roku związku i to by się zgadzało bo ja przez pół roku (niecałe) związku 2 kg przytyłam
Cytat:
1500 kcal po grzeszeniu, to nie jest najgorszy wynik
Mama moja wczoraj stwierdziła, że ja przechodzę standardowo wszystkie fazy odchudzania, co ona i że zobaczę, za miesiąc będę jadła bez opamiętania... (chodziło jej o to, że teraz się w większości pilnuję, ale robię sobie odstępstwa, typu: coś tam słodkiego, coś bardziej kalorycznego i niezdrowego)...
Drażni mnie to, a właściwie demotywuje, bo widzę, że się zmieniłam i nie są dla mnie wyrzeczeniami pewne nawyki, czyli stosowanie zamienników zdrowszych, niejedzenie czegoś tam itd.
Jak grzeszę, to nie pochłaniam 2000 kcal, tylko 1500 max.
Kurczę, to ja muszę być na ścisłej diecie do końca życia, bo ktoś mnie będzie oceniał, że mi przeszło i nie mam silnej woli? Tu chodzi przecież o moje zdrowie, o to, że nadwaga jest powodem chorób i jeśli schudłam kilka kg i czuję się już w sumie ok, to chyba dobrze, że robię tak, że nie grubnę z powrotem? I nikt mi nie powie, że nie mogę jeszcze trochę schudnąć, jak postanowię znów nie grzeszyć...

O mamo, chyba w złym miejscu zrobiłam ten wywód i się wyżaliłam, ale jakoś boli mnie to i nie chcę, nie wrócę do jedzenia bez opamiętania
nie przejmuj się, skoro już zmieniłaś chociaż część nawyków to na pewne nie wrócisz do starych
szczerze mówiąc ja nie przyznałam sie nikomu w domu że się odchudzam właśnie po to żeby uniknąć komentarzy (w razie jakby mi się nie udało ) wie mój TŻ i moja przyjaciółka i nikt więcej
Cytat:
Nie, wręcz jak jadłam II śniadanie jak normalne śniadanie kalorycznie, to nie byłam głodna na obiad: nie jadłam go prawie i miałam napad głodu pod wieczór
Takie stare nawyki po tym, jak nie jadłam śniadań, potem jako pierwsze słodki batonik w szkole, potem obiad duży (bo przecież tylko batonik zjadłam, a to nie jest jedzenie), potem co wlezie i kolacja też duża....
Po prostu to sukces, że teraz jem regularnie
mhm no właśnie chciałam Ci napisać żebyś spróbowała może coś więcej jeść rano to wieczorem mniej Ci się będzie chciało
No i śniadanko bardzo ważne jest bo rozkręca metabolizm

btw. zważyłam sie dziś i jak to mój kolego mówi "kicha jak burak" + 3 dg
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości