DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ? - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-10, 10:48   #2071
201611220859
Konto usunięte

Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?

Cytat:
Napisane przez Ambassadeur Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, moze na tym forum ktos mi odpowie
Witaj Jeśli nie była to do końca dieta 1200 kcal, a 1500 kcal, a osiągnęłaś cel w odchudzaniu, to co za różnica? Nawet lepiej. Przecież nie chodzi o głodówkę, tylko zdrowsze odżywianie ograniczające dostarczenie energii organizmowi, szczególnie jeśli chodzi o tłuszcz i węglowodany. Schudłaś, czujesz się dobrze - wszystko w porządku
Natomiast jeśli chodzi o wychodzenie z diety, to nie znam się... Więc nie mogę pomóc

Cytat:
Napisane przez Suenaa Pokaż wiadomość
@sunflower__ - wszystko spoko, bo to i tak nie są duze porcje co jesz, ale jak masz ochote za zapiekanke to lepiej rano, a na wieczór jajecznica ;p. bo przez cały dzien sie spali to, a na kolacje to najgorsze co mozna zrobic ;p
No właśnie ja zaczynam dzień ładnie (TŻ w pracy ), a na wieczór razem nas nachodzą smaki... Zresztą to stary nawyk, ja kiedyś nie jadłam śniadań i niedobrze mi było, jak zjadłam cokolwiek, a szczególnie ciężkiego coś

Cytat:
8:30 - owsiana śliwkowa na śliwkowym lightowym jogurcie ok 250kcal
11:00- deser satino light (ale genialneeeeeeee!!! 60 kcal na 100gram, prawie jak jogurt naturalny, a roznica w weglach z niektórymi naturalnymi jest naprawde nieduza) - 80kcal
14:00 - kanapka pełnoziarnista z szynką 150 kcal
17:30 - kapusta pekinska +pomidor+kukurydzy troche i fety - 200 kcal
20- buuuuuuuuuu, ze 3 wafelki (150 kcal), kawałek twixa, cos tam jeszcze
No to trochę tych słodkości było
A mi to Satino w ogóle nie smakuje... Czekolada Wawel też jest taka specjalna (w białym brzydkim opakowaniu ;P) dietetyczna, ma kcal i to sporo, ale jest słodzona zamiast cukrem, to słodzikiem Okropna mym zdaniem :P (ale ja lubię tylko Milkę niektórą i Lindt, ew. Alpen Gold z dużymi orzechami)

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
Wiecie, co dzisiaj mój chłopak zjadł na śniadanie? Potrawka mix: 5 pierogów z mięsem, 2 małe kawałki żeberek, sos gulaszowy, makaron - wszystko razem wymieszane i podsmażone na patelni Najlepsze jest to, że on i tak nawet jak przytył w ostatnich latach to wygląda normalnie żeby nie powiedzieć szczupło. Faceci to mogą sobie pozwolić, nie?
Mam to samo ze swoim facetem On też potrafi wszamać takie mixy, ale najbardziej mnie rozbraja ze słodkim i doborem ostatnio składników diety... Wczoraj zjadł rano rogalika z dżemem, a do pracy zrobił sobie 4 składane kromki z białego pieczywa z masłem (!!!) i Nutellą (!!!) i to zjadł. Wrócił, 2 dania obiadowe, 2 kawałki ciasta, kilka bananów, czekolada biała (toż to nie czekolada nawet) i kanapki na kolację...
No, ale jak go poznałam to był bardzo szczupły, to jestem w sumie zadowolona, że będąc przy mnie przytył o dobrych parę kg... Tylko, że teraz przesadza z pustym jedzeniem ;/ I obawiam się, że to się źle skończy... Odkąd ja nie gotuję bardziej "porządnie", to on sam sobie funduje mnóstwo zapychaczy...
201611220859 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 11:52   #2072
xxyyzz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunflower__ Pokaż wiadomość

A tak to cóż
Rodzice TŻ-ta mają wysyp owoców w ogrodzie i muszę powiedzieć, że sobie zrobiłam dyspensę. Czereśni i truskawek pod każdą postacią się najadłam (nawet kompot z cukrem ),
oj narobilas smaka... ja siedzie na wyspach i niestety pomazyc tylko moge... o naszym polskich truskaweczkach... mhmhmm

Cytat:
Napisane przez sunflower__;27328134[B
Dobra wiadomość jest taka, że się w końcu zważyłam!!![/B]
Jak było baaaardzo źle, ważyłam 58 kg (a jestem niziutka, więc proporcjonalnie), a teraz jest... 52 kg!
Tak się cieszę, że masakra

Przy tym moim folgowaniu nawet, mam mniej, niż myślałam Teraz wiem, że jak będę trzymać się zasad 1200 kcal, mogę ważyć mniej

Muszę przyznać, że to mi dało powera

Buziaki
Mam tak samo, ze jak sie waze i leci w dol to daje mi to sil i w ogole chodze taka szczesliwa i to widac, gorzej jak stane na wage i jest wiecej (nie zawsze na skutek jedzenia - ale i tak wkurza)

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:

A mnie proszę potraktować jakoś odpowiednio i przywołać do porządku

Zgrzeszyłam pomimo wszystkiego
I to bardzo. Jadłam wczoraj bez opamiętania... posiłki zdrowe poza kolacją - niepotrzebnie zjadłam na kolację sos (na śmietanie, mozarella, sezam, migdały prażone, kurczak, brokuły, pieczarki, czosnek) z makaronem,
mhmm.. slinka pociekla :P ale jeszcze raz i nie zawaham sie jej uzyc :P

Cytat:

Dodatkowo Rafaello (4-5 kulek, nie pamiętam dokładnie), a do zamrażarki kupiłam pudełko Carte Dor Bakaliowe na dziś i miałam piec ciasto też dziś
Nie wiem, co mi strzeliło do głowy.
ja wiem... chwileczka zapomnienia...

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...69b1d12d08.png
xxyyzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 12:14   #2073
201611220859
Konto usunięte

XYZ, ja nie mogę :P Oprócz sukcesu wagowego zacytowałaś same moje grzeszki
O ja Cież kręcę, no tak - w końcu w ostatnich kilku dniach tylko to robiłam: grzeszyłam :P
ALE, ale
Lody Carte Dor od kilku dni leżakują w zamrażarce nieotwarte i to już sukces

A co u Ciebie? Jesteś na wyspach? Hmmm... opowiadaj więcej
Stary 2011-06-10, 12:27   #2074
xxyyzz
Raczkowanie

Cytat:

Mam to samo ze swoim facetem On też potrafi wszamać takie mixy, ale najbardziej mnie rozbraja ze słodkim i doborem ostatnio składników diety... Wczoraj zjadł rano rogalika z dżemem, a do pracy zrobił sobie 4 składane kromki z białego pieczywa z masłem (!!!) i Nutellą (!!!) i to zjadł. Wrócił, 2 dania obiadowe, 2 kawałki ciasta, kilka bananów, czekolada biała (toż to nie czekolada nawet) i kanapki na kolację...
No, ale jak go poznałam to był bardzo szczupły, to jestem w sumie zadowolona, że będąc przy mnie przytył o dobrych parę kg... Tylko, że teraz przesadza z pustym jedzeniem ;/ I obawiam się, że to się źle skończy... Odkąd ja nie gotuję bardziej "porządnie", to on sam sobie funduje mnóstwo zapychaczy...

to i ja sie przylaczam Moj maz z kolei to roznie bywalo, raz byl normalny, raz z brzuszkiem, a teraz mu zostal brzuszek, nogi i wielkie bokale (boczki rzecz jasna).. tyle razy mowil ze idzie ze mna na diete i poki przez jakis czas trzymal sie to spadlo mu 10kg dosc ladnie, ale potem znow slodycze, sam zreszta twierdzi ze jest ... uwaga... po prostu uzalezniony od czekolady... i juz nic biedaczysko sam nie poradzi..
w kazdym razie, potrafi trzymac diete caly dzien, ale potem nadrabia popcornem, batonikami, chipsami i innymi tego typu przekaskami.. a kiedy wczoraj spakowalam mu jablko do pracy, przyniosl je spowrotem i do samego wieczora sciemnial mi ze zje je pozniej... ale skonczylo sie na jego owocu w moim zoladku..
a co jeszcze smieszne, ostatnio wymyslil, ze zamiast czekolady bedzie kupywal sobie nuttele i kiedy przyjdzie mu ochota to bedzie ja lyzkami wyjadal, bo to samo zdrowie, orzechy itp. :P
co ja sie mam...
teraz go przestawiam na obnizenie kalorii i po 1 tygodniu ma efekt 1 kg mniej..
za 1,5 miesiaca jedziemy gdzies na jakies last minute wiec licze ze choc troche mu sie uda

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
XYZ, ja nie mogę :P Oprócz sukcesu wagowego zacytowałaś same moje grzeszki
O ja Cież kręcę, no tak - w końcu w ostatnich kilku dniach tylko to robiłam: grzeszyłam :P
ALE, ale
Lody Carte Dor od kilku dni leżakują w zamrażarce nieotwarte i to już sukces

o kurka.. same grzeski powiadasz? ) po prostu troche lepiej mi na sercu kiedy widze, ze to jest calkiem normalne, ze ludzie czasem zlapia za snikersa czy jakies inne swinstwo.. wszedzie ludzie sie wypieraja, ze trzymaja diete i malo kto potrafi sie przyznac, ze sorki ale dzisiaj po prostu niewytrzymalam i zjadlam, ale jutro juz bedzie lepiej )
mam ochote na cos ze szpinakiem.. bo nigdy nie jadlam, a pare razy juz czytalam o propozycjach dan w polaczeniu ze szpinakiem... czekam na przepisy

Cytat:
A co u Ciebie? Jesteś na wyspach? Hmmm... opowiadaj więcej
Eee nic ciekawego.. prywatnie szczesliwa mezatka od kilku miesiecy... od prawie 3 lat za granicami.. ciułamy na wlasny kat.. i wlasnie tak to jest na swoim, tzn. po za garnuszkiem mamusi, je sie wszystko co sie chce, i tyjemy.. dlatego ciesze sie, ze zaczelam z ta dieta 1200kcal bo ucze sie patrzec na jedzenie w inny sposob.
chociaz jak tydzien temu mialam rekord w wadze najnizszej to teraz jestem ciagle ponad nia.. przekraczalam limit kalorii srednio o okolo 300-400 kcal (oczywiscie ponad 1200), co niestety nie skutkowalo obnizeniem wagi tylko...
no ale... to tylko pare deko takze nie ma zalamki.. staram sie traktowac ta diete nie jako stricte sama diete tylko nowy styl odzywiania, a jak przy okazji cos spadnie.. czemu nie
aaa co jeszcze, znalalam gdzies na stronie jakiejs ze moje zapotrzebowanie na kalorie to jakies 1860 dziennie.. przy slabym ruchu..
w sumie moja praca polega na chodzeniu non stop to tu to tam wiec musze poszukac jak to sie ma do spalania kalori.. bo dajmy na ti jak mam zmiane 7 godzinna to chodze dobre 5 non stop..

Stary 2011-06-10, 14:34   #2075
xxyyzz
Raczkowanie

Piatek, co by tu dzisiaj:

śniadanie 282kcal
200ml jogurtu naturalnego 130kcal
40g musli z orzechami 152kcal

II śniadanie 184,10kcal
3 Wafle ryżowe z sezamem 54,85kcal
25g dżemu 63,25kcal
125ml jogurt gruszkowy 66kcal

obiad 407,64kcal
144g łupacza plus farsz z marchewki = rybka po grecku 407,64kcal

podwieczorek 230,60kcal
domowy sernik Izaura 196,30
kawa z 70ml mleka 2% 34,30

kolacja 108,08
100 g jabłko 50kcal
90 g brzoskwinia 36 kcal
48 g śliwka 22,08

Podsumowując: 1236,06

Edytowane przez xxyyzz
Czas edycji: 2011-06-10 o 20:40 Powód: aktualizacja
Stary 2011-06-10, 15:02   #2076
201611220859
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xxyyzz Pokaż wiadomość
to i ja sie przylaczam Moj maz z kolei to roznie bywalo, raz byl normalny, raz z brzuszkiem, a teraz mu zostal brzuszek, nogi i wielkie bokale (boczki rzecz jasna)..
Heheh Uśmiałam się czytając o Twoim mężu
Patrzcie, jak to się z boku patrzy na ludzi fajnie swoją drogą... Jak pomyślę, co o mnie koleżanki mogły myśleć widząc jak wyglądałam kiedyś i że jeszcze kupowałam jakiegoś fast fooda na II śniadanie na uczelni...
Teraz cieszę się bardzo, że to się zmieniło. A to, że podjadam słodkie? I tak bym kiedyś zaczęła, bo lubię. Po prostu wszystko dla ludzi (wiem, powtarzam się po wielu z Was), tylko bez przesadyzmu

Cytat:
teraz go przestawiam na obnizenie kalorii i po 1 tygodniu ma efekt 1 kg mniej..
za 1,5 miesiaca jedziemy gdzies na jakies last minute wiec licze ze choc troche mu sie uda
Myślę, że to może zdziałać cuda Wyczytałam w necie, że z ankiet jakichśtam przeprowadzonych wyszło, że najlepiej, jak kobieta chce odchudzić faceta i robi to, ale bez jego wiedzy: po prostu zmieniając proporcje składników obiadowych na talerzu lub zmniejszając ilość jedzenia, podtykając zdrowe przegryzki. Inaczej facet się często buntuje na myśl o diecie

No cóż, mój facet uchodzi wśród wszystkich za szczupłego i mi się podoba takim jakim jest, tylko, że ostatnio sobie przytył: nie równomiernie, dalej jest szczupły. Ale brzuszek to mu się wylewa Nikt tego nie widzi, bo w koszulce nie widać zbytnio

Cytat:
mam ochote na cos ze szpinakiem.. bo nigdy nie jadlam, a pare razy juz czytalam o propozycjach dan w polaczeniu ze szpinakiem... czekam na przepisy
Ktoś wyżej wspominał o kuraku ze szpinakiem, czekamy na przepis

Cytat:
Eee nic ciekawego.. (cytuję cały akapit Twojej wypowiedzi, tylko nie chcę wydłużać mojej :P)
No to ja trzymam kciuki, żeby te pieniążki na własne śliczne mieszkanko się uzbierały jak najszybciej
Jeśli chodzi o Twoje zapotrzebowanie, to ja bym powiedziała, że obecnie masz "umiarkowany" ruch... I z tymi kcal też jest ok, które teraz sobie fundujesz, ważne by to były te "dobre" kcal. A jesz regularnie? Bo zauważyłam, że u mnie widzę pozytywne zmiany, gdy rzeczywiście trzymam się schematu godzinowego
Nie wiem, no... chyba że byś się pokusiła o konsultację dietetyka, który by Ci na podstawie wywiadu i zmierzenia, zważenia, ustalił ilość kcal do chudnięcia? Tylko to kosztuje, wiem

Cytat:
Piatek, co by tu dzisiaj:

śniadanie 282kcal
200ml jogurtu naturalnego 130kcal
40g musli z orzechami 152kcal

II śniadanie 184,10kcal
3 Wafle ryżowe z sezamem 54,85kcal
25g dżemu 63,25kcal
125ml jogurt gruszkowy 66kcal

obiad

podwieczorek

kolacja
Zaczęło się bardzo ładnie
Uzupełnij nam potem resztę

--------------------------------------------------
Dziewczyny, a ja wiem co działa rewelacyjnie na przemianę materii! Koktajl z jogurtu naturalnego i owoców co prawda ładnie się prezentuje jeśli chodzi o dostarczenie białka, ale koktajl owocowy na kefirze , super oczyścił mój organizm z tego, co się w ostatnich dniach uzbierało i zasiedziało u mnie (wybaczcie za szczerość, nie wiem jak to inaczej opisać. W każdym razie nie miałam biegunki, po prostu rozruszał mi się metabolizm )

No w każdym razie u mnie dziś jadłospis taki :

Śniadanie: kawa, grahamka 50 g, papryka czerwona 15 g, twaróg półtłusty 50 g = 192,90 kcal
II śniadanie: nektarynki 200 g, kefir 2 % tłuszczu 200 g = 200 kcal
Obiad: makaron świderki pełnoziarnisty 35 g, sos: pomidory z puszki, oliwa, szczypior, papryka czerwona z przyprawami = 241,51 kcal

Do tej pory: 631,41 kcal

Edytowane przez 201611220859
Czas edycji: 2011-06-10 o 16:37
Stary 2011-06-10, 16:15   #2077
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Heheh Uśmiałam się czytając o Twoim mężu
Patrzcie, jak to się z boku patrzy na ludzi fajnie swoją drogą... Jak pomyślę, co o mnie koleżanki mogły myśleć widząc jak wyglądałam kiedyś i że jeszcze kupowałam jakiegoś fast fooda na II śniadanie na uczelni...
Eee, to jakieś wstrętne zołzy są jak musiały źle o Tobie myśleć! Ja tam śmieję się z mojego chłopa, ale w stosunku do innych ludzi to już nie zwracam uwagi, co jedzą

Cytat:
Myślę, że to może zdziałać cuda Wyczytałam w necie, że z ankiet jakichśtam przeprowadzonych wyszło, że najlepiej, jak kobieta chce odchudzić faceta i robi to, ale bez jego wiedzy: po prostu zmieniając proporcje składników obiadowych na talerzu lub zmniejszając ilość jedzenia, podtykając zdrowe przegryzki. Inaczej facet się często buntuje na myśl o diecie

Cytat:
No cóż, mój facet uchodzi wśród wszystkich za szczupłego i mi się podoba takim jakim jest, tylko, że ostatnio sobie przytył: nie równomiernie, dalej jest szczupły. Ale brzuszek to mu się wylewa Nikt tego nie widzi, bo w koszulce nie widać zbytnio
No mój chłopak jest typem ektomorfika, wysoooki i szczupły, więc jak mu się przytyło to moim zdaniem wygląda lepiej Ale on strasznie narzeka, że łolaboga jak przytył i nawet chce się odchudzać - tylko nie ma za bardzo po temu możliwości. Póki co mieszkamy jeszcze ze swoimi rodzicami, więc co ma w lodówce (pierogi, makaron, gulasz), to wcina. Trochę go rozumiem, bo wiem że zapracowany jest i nie ma czasu na przygotowywanie sobie posiłków. Z kolei ja z moją mamą dogadałyśmy się, i Ona też je zdrowo tak samo jak ja

Myślę, że jak zamieszkamy razem z moim chłopakiem (a jest to w niedalekich planach) to będzie inaczej się odżywiał. Zresztą bardzo mu smakuje wszystko to co jem, czasami nawet biega ze mną, więc buntować na pewno się nie będzie

Cytat:
Ktoś wyżej wspominał o kuraku ze szpinakiem, czekamy na przepis
TAAAK!!!

Cytat:
aaa co jeszcze, znalalam gdzies na stronie jakiejs ze moje zapotrzebowanie na kalorie to jakies 1860 dziennie.. przy slabym ruchu..
w sumie moja praca polega na chodzeniu non stop to tu to tam wiec musze poszukac jak to sie ma do spalania kalori.. bo dajmy na ti jak mam zmiane 7 godzinna to chodze dobre 5 non stop..
Eee, no to trochę się ruszasz. Nie jest to praca siedząca, to najważniejsze Jeśli stronka Ci tak wyliczyła, to chyba ma rację Ja za bardzo się nie wyznaję

Cytat:
Nie wiem, no... chyba że byś się pokusiła o konsultację dietetyka, który by Ci na podstawie wywiadu i zmierzenia, zważenia, ustalił ilość kcal do chudnięcia? Tylko to kosztuje, wiem
Eee, niekoniecznie Opisałam kiedyś lekarzowi pierwszego kontaktu moje problemy związane z odżywianiem i dostałam skierowanie do dietetyka - nic nie płaciłam za wizytę
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 17:19   #2078
201611220859
Konto usunięte

Cytat:
No mój chłopak jest typem ektomorfika, wysoooki i szczupły, więc jak mu się przytyło to moim zdaniem wygląda lepiej Ale on strasznie narzeka, że łolaboga jak przytył i nawet chce się odchudzać - tylko nie ma za bardzo po temu możliwości. Póki co mieszkamy jeszcze ze swoimi rodzicami, więc co ma w lodówce (pierogi, makaron, gulasz), to wcina. Trochę go rozumiem, bo wiem że zapracowany jest i nie ma czasu na przygotowywanie sobie posiłków. Z kolei ja z moją mamą dogadałyśmy się, i Ona też je zdrowo tak samo jak ja
No rozumiem sytuację doskonale
Jak my mieszkaliśmy osobno, to TŻ w domu właśnie był szczupły za bardzo, bo i jadł mało i niezbyt wartościowo. Jego rodzice są cukrzykami i w ogóle wiele składników, które my lubimy (choćby papryka jako warzywo, a także przyprawy jak bazylia, chilli itp.) męczą ich albo nie mogą ich już jeść... No i TŻ sobie jadł z tego co mama gotowała albo w małych porcjach, albo rzadko :P
Ja natomiast pochodzę z domu, gdzie jest to, co naprawdę lubię, ale nie dba się tu o linię Trudno się powstrzymać (TŻ bardzo lubi kuchnię moich rodziców, jeszcze ktoś by stwierdził, że "przez żołądek do serca":P)

Cytat:
Eee, niekoniecznie Opisałam kiedyś lekarzowi pierwszego kontaktu moje problemy związane z odżywianiem i dostałam skierowanie do dietetyka - nic nie płaciłam za wizytę
A ja nie wiedziałam, że kierują też państwowo do dietetyka, gdy nie ma się objawów typowo wskazujących na problemy chorobowe (bulimia, anoreksja, duża otyłość), myślałam wręcz, że tylko prywatnie można pójść na zwykłą konsultację

------------------------------
Kurczę, dziewczyny. Idziemy dziś do kina na Piratów z karaibów w 3D i pojęcia nie mam co zrobić z jedzeniem/piciem. Z domu powyjadaliśmy z lodówki co się dało, pewnie wcześniej zjem tylko trochę bułki z twarożkiem na kolację i pewnie nie będę się umiała powstrzymać od popcornu albo jeszcze bardziej od nachos'ów z ostrym sosem, choć wiem jakie to świństwo
Stary 2011-06-11, 16:42   #2079
201611220859
Konto usunięte

Wszystkie wybyłyście z domów na słoneczko?

To ja się pochwalę, bo mam za sobą same sukcesy:
- wczoraj skończyłam dzień na tylko 1000 kcal (przed kinem zjadłam tylko kawałek bułki z łyżeczką Nutelli, a w kinie wzięłam Frappe z mlekiem. Sądząc po smaku było to mleczko do kawy zagęszczone, ale niesłodka kawa, więc policzyłam sobie tylko 100 g mleczka)
- dziś byli u nas goście, na tę okazję kupiliśmy pączki, ale wszyscy wszamali co do jednego, a ja nie zjadłam
- na obiad zrobiłam TŻ-towi filecik tilapii panierowany, a sama upiekłam w folii (po raz pierwszy) w piekarniku dla siebie
Stary 2011-06-11, 21:46   #2080
xxyyzz
Raczkowanie

sobota

śniadanie 321,65
tost pełnoziarnisty
dzem
jogurt naturalny
brazowe platki

II śniadanie 177,33
kanapka z ciemnego chleba, papryka, serkiem topionym

obiad 456,50 (szacuje....)
kurczak curry z makaronem

podwieczorek 156,57
latte
2 wafle ryzowe

kolacja 189,05

salatka z tunczyka + kuskus

łącznie 1301,1

nadprogramowo bo bylam bardzo glodna
ryba po grecku tost
jablko

razem 1588,98 ;(((

Stary 2011-06-11, 22:06   #2081
201611220859
Konto usunięte

Cytat:
sobota
Nie jest źle, ładny jadłospis A te nadprogramowe potrawy były zdrowe, więc spokojnie
Na przyszłość, mniej węglowodanów, bo masz i tosty, i kuskus, i makaron.. Ale spokojnie

--------------------------------------------
To i ja podaję.

Śniadanie (280 kcal): drożdżówka z serem
II śniadanie (145 kcal): truskawki 500 g
Obiad (143 kcal): tilapia pieczona w folii aluminiowej bez tłuszczu, mizeria na kefirze 1,5 %
Podwieczorek (184 kcal): lody Carte d'or bakaliowe 80 g
Kolacja (228,45 kcal): 2 kromki razowca wieloziarnistego, twaróg półtłusty, serek wiejski 3 %, pomidor

Razem: 980,45 kcal

Tylko, że: drożdżówka mogła mieć więcej, bo nie mam skąd wziąć danych, lodów mogłam nałożyć więcej.
Stary 2011-06-11, 22:35   #2082
Suenaa
Raczkowanie

heeej dziewczyny! troche mnie wywiało bo mam straaasznie duzo na głowie ostatnio.

widze ze nie tylko ja sobie troche grzesze ;p;p. dzis niestety znów imieniny, tym razem niestety w gosciach wiec wybrednym nie mozna byc co do jedzenia, a na moje nieszczescie wszystko było taaaaak pyszneeee, że aż nie mogłam odmówić ;p

dziś:
6:00 - owsianka 2 łyzki na jogurcie sliwkowym + pol kromkik pełnoziarnistego z almette
9:00 - pełnoziarnista kanapka z szynką kurczaczkową
13:00 - koktajl z truskawek i jogurtu naturalnego
17:00 - <poczatek grzeszenia> deser z owocami i bitą smietaną i kawałkami bez
19:00 - kurczak w rokpolu, truskawki z rukolą i gorgonzolą, troche sałatki greckiej i potrawki z kurczaka

wiec niestety na kolacje tłusto-serowo ale coz zrobic

zwazyłam sie dziś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! po 2 tyg chyba od ostatniego wazenia (52 z groszami), bo nie mam wagi tylko moj tż ma i jak u niego jestem to sie wtedy waże ;p

tak około 17 było 50,5!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ))))))))))) czyli rano pewnie bym zobaczyła 4 z przodu! niesamowite! tak sie ciesze! jutro pewnie bedzie kg wiecej, ale przez tydzien sie poprawie

uwaga uwaga podaje przepis na kurczaka nadziewanego;p!!!

bierzemy 2 piersiki ładne z kurczaka , całe solimy, pieprzymy, doprawiamy, mozna cebulą obłozyc i odkładamy np. na noc zeby sie przegryzło.
po tym wykładamy i bierzemy ostry nóż i wycinami kieszonke w srodku piersika, na całej długosci. trza uwazac zeby nigdzie dziury nie zrobic ;]
FARSZ: farsz jest zupełnie dowolny, mozna zrobić szpinak z cebulką i fetą albo startą cukinię z fetą i pomidorem albo co kto tylko lubi. przygotowany farsz wkładamy do srodka piersika a pozniej otwór zatykamy wykałaczkami.
wkładamy do gorącego piekarnika i na ok 200 stopni pieczemy na blasze/naczyniu zaroodpornym przykrytym folią alumioniową albo w rekawie, az do czasu jak bedzie białe miesko upieczone.

i tyle tadaaaaaaa . to jest swietna opcja bo mozna np. zrobic 2 duze piersiki i jak zostanie to pozniej kroic na zimno na chleb

głóny cel: bikini na lato
Suenaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-11, 23:54   #2083
Ambassadeur
Raczkowanie

Cytat:
Witaj Jeśli nie była to do końca dieta 1200 kcal, a 1500 kcal, a osiągnęłaś cel w odchudzaniu, to co za różnica? Nawet lepiej. Przecież nie chodzi o głodówkę, tylko zdrowsze odżywianie ograniczające dostarczenie energii organizmowi, szczególnie jeśli chodzi o tłuszcz i węglowodany. Schudłaś, czujesz się dobrze - wszystko w porządku
Natomiast jeśli chodzi o wychodzenie z diety, to nie znam się... Więc nie mogę pomóc
.
Tak, własnie chodzi o wychodzenie z diety, bo mam z tym przykre doswiadczenia z zeszlego roku - hiper jojo (69->45->55 i dopiero potem powoli doszlam do obecnych 50). No coz, bede ostrozna po prostu choc teraz wyjezdzam na wczasy na dwa tygodnie to raczej nie policze nic bo nie bede umiala ;P no i ciagle nie wiem jakie jest moje zapotrzebowanie kaloryczne, pewnie jak zaczne tyc to dopiero sie dowiem;p

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
tak około 17 było 50,5!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ))))))))))) czyli rano pewnie bym zobaczyła 4 z przodu! niesamowite! tak sie ciesze! jutro pewnie bedzie kg wiecej, ale przez tydzien sie poprawie
Mialam dzis to samo! jak zawsze waze sie z rana na czczo, tak dzis o 18 weszlam na wage w ciuchach i bylo 50,2 jakiego jestes wzrostu bo moze tez podobny? z tym ze mnie ta waga juz w pelni satysfakcjonuje, kupilam dzis stroj kapielowy i nie moge wiecej schudnac bo rok temu chudlam w trakcie wakacji i pod koniec wyjazdu łapalam majtki z basenu
Ambassadeur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-12, 10:25   #2084
Suenaa
Raczkowanie

Cytat:
Tak, własnie chodzi o wychodzenie z diety, bo mam z tym przykre doswiadczenia z zeszlego roku - hiper jojo (69->45->55 i dopiero potem powoli doszlam do obecnych 50). No coz, bede ostrozna po prostu choc teraz wyjezdzam na wczasy na dwa tygodnie to raczej nie policze nic bo nie bede umiala ;P no i ciagle nie wiem jakie jest moje zapotrzebowanie kaloryczne, pewnie jak zaczne tyc to dopiero sie dowiem
dla kobiety mówi sie ze około 2000kcal - usrednione. jak jestes taka szczuplutka i niewysoka to mysle ze 1700 to jest maks kcal. pamietaj ze 100kcal na tydzien dodawaj i bedzie git .

Cytat:
Mialam dzis to samo! jak zawsze waze sie z rana na czczo, tak dzis o 18 weszlam na wage w ciuchach i bylo 50,2 jakiego jestes wzrostu bo moze tez podobny?
156 cm

Stary 2011-06-12, 10:48   #2085
Pijana truskawkami
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, własnie chodzi o wychodzenie z diety, bo mam z tym przykre doswiadczenia z zeszlego roku - hiper jojo (69->45->55 i dopiero potem powoli doszlam do obecnych 50). No coz, bede ostrozna po prostu choc teraz wyjezdzam na wczasy na dwa tygodnie to raczej nie policze nic bo nie bede umiala ;P no i ciagle nie wiem jakie jest moje zapotrzebowanie kaloryczne, pewnie jak zaczne tyc to dopiero sie dowiem;p

Jak długo zajęło Ci schudnięcie z 69 do 45 kg?

"[...] dotrzesz do takiej granicy, że gdy jej nie przekroczysz - będziesz nieszczęśliwa, a gdy przekroczysz - może jeszcze nieszczęśliwsza..."

F.Dostojewski

Pijana truskawkami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-12, 11:57   #2086
201611220859
Konto usunięte

Cytat:
6:00 - owsianka 2 łyzki na jogurcie sliwkowym + pol kromkik pełnoziarnistego z almette
9:00 - pełnoziarnista kanapka z szynką kurczaczkową
13:00 - koktajl z truskawek i jogurtu naturalnego
17:00 - <poczatek grzeszenia> deser z owocami i bitą smietaną i kawałkami bez
19:00 - kurczak w rokpolu, truskawki z rukolą i gorgonzolą, troche sałatki greckiej i potrawki z kurczaka
Jak na taką okazję, to całkiem dobry jadłospis
U mnie na zlotach rodzinnych wcina się gorsze rzeczy

Cytat:
zwazyłam sie dziś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! po 2 tyg chyba od ostatniego wazenia (52 z groszami), bo nie mam wagi tylko moj tż ma i jak u niego jestem to sie wtedy waże ;p

Pięknie, gratuluję

Cytat:
uwaga uwaga podaje przepis na kurczaka nadziewanego;p!!!

bierzemy 2 piersiki ładne z kurczaka , całe solimy, pieprzymy, doprawiamy, mozna cebulą obłozyc i odkładamy np. na noc zeby sie przegryzło.
po tym wykładamy i bierzemy ostry nóż i wycinami kieszonke w srodku piersika, na całej długosci. trza uwazac zeby nigdzie dziury nie zrobic ;]
FARSZ: farsz jest zupełnie dowolny, mozna zrobić szpinak z cebulką i fetą albo startą cukinię z fetą i pomidorem albo co kto tylko lubi. przygotowany farsz wkładamy do srodka piersika a pozniej otwór zatykamy wykałaczkami.
wkładamy do gorącego piekarnika i na ok 200 stopni pieczemy na blasze/naczyniu zaroodpornym przykrytym folią alumioniową albo w rekawie, az do czasu jak bedzie białe miesko upieczone.

i tyle tadaaaaaaa . to jest swietna opcja bo mozna np. zrobic 2 duze piersiki i jak zostanie to pozniej kroic na zimno na chleb
Dziękuję za przepis Pewnie spróbuję przy okazji

-------------------------
A ja dziś zaczęłam dzień bardzo ładnie: 125 g serka wiejskiego 3% tłuszczu zmieszane z kawałeczkami nektarynki
Stary 2011-06-12, 13:49   #2087
Ambassadeur
Raczkowanie

Cytat:
dla kobiety mówi sie ze około 2000kcal - usrednione. jak jestes taka szczuplutka i niewysoka to mysle ze 1700 to jest maks kcal. pamietaj ze 100kcal na tydzien dodawaj i bedzie git .

156 cm
oj no to ja mam 167-168, wiec moze troszke wiecej wyjdzie niz 1700, ale na razie dokladam stopniowo i ciagle chudne bo dzis juz bylo 49, dlatego moze wkrotce doloze kolejna setke

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Pijana truskawkami Pokaż wiadomość
Jak długo zajęło Ci schudnięcie z 69 do 45 kg?
to byl marzec-sierpien zeszlego roku, ale przy 45kg w gornej czesci ciala widac mi bylo kazda kosc, w dodatku ku swojemu zaskoczeniu (bo myslalam ze jem tak zdrowo) mialam wycienczony organizm i za niski poziom tluszczu wiec dostalo mi sie od wszystkich lekarzy i jak kazali mi przytyc tak sie zaczelam obzerac ze od razu bylo 55 :/
nie polecam

Edytowane przez Ambassadeur
Czas edycji: 2011-06-12 o 20:50
Stary 2011-06-13, 08:44   #2088
201611220859
Konto usunięte

Cytat:
to byl marzec-sierpien zeszlego roku, ale przy 45kg w gornej czesci ciala widac mi bylo kazda kosc, w dodatku ku swojemu zaskoczeniu (bo myslalam ze jem tak zdrowo) mialam wycienczony organizm i za niski poziom tluszczu wiec dostalo mi sie od wszystkich lekarzy i jak kazali mi przytyc tak sie zaczelam obzerac ze od razu bylo 55 :/
nie polecam
No właśnie 45 to już moim zdaniem za mało... A później obżarstwo
Hmmm, cieszę się, że to już za Tobą Najważniejsze, by nie popadać w skrajności

---------------------------------
A ja wczoraj już nie zdążyłam napisać, tak mi się spać chciało
Mam za sobą nie najgorszy dzień, aczkolwiek nie najzdrowszy Oceńcie same.

Śniadanie (133,1 kcal): 125 g serka wiejskiego 3% tłuszczu, 65 g nektarynki
Obiad (570 kcal + sos pieczarkowy): talerz zupy krupnik, 3 małe gołąbki z ryżem i mięskiem + sos pieczarkowy domowy. Niczego nie jestem w stanie policzyć. Policzyłam przykładowy w necie krupnik i gołąbki, sosu w ogóle.
Przekąski: 230 ml piwa Desperados (135,7 kcal), lody carte do'r bakaliowe (230 kcal), półtorej kostki czekolady mlecznej milka (42,35 kcal)

Podliczając, w 1200 kcal raczej się zmieściłam, ale wiadomo, że poza za małym śniadaniem nie było zbyt zdrowo
Na dziś gołąbki też mam i zjem, bo po diecie też będę jadła i nie ma co wydziwiać. Po prostu nie tknę już sosu na śmietanie pieczarkowego, nie zjem lodów i nie wypiję piwa

A co u Was, moje kochane chudzinki?

Edytowane przez 201611220859
Czas edycji: 2011-06-13 o 08:45
Stary 2011-06-13, 09:20   #2089
Ambassadeur
Raczkowanie

Cytat:
Mam za sobą nie najgorszy dzień, aczkolwiek nie najzdrowszy Oceńcie same.
Według mnie jest dobrze, wiadomo, że to nie modelowy zdrowy jadłospis, ale nie można żyć na samych otrębach i rzodkiewkach i nieustannie odmawiać sobie przyjemności, bo potem mamy ochotę tylko na te rzeczy i zamiast kostki milki będzie cała tabliczka
Cieszę się dziewczyny, że umiecie się tak dobrze i zdrowo odżywiać, na pewno osiągnięcie swoje cele a ja mam dziś niesamowity apetyt i co prawda na śniadanie na razie tylko 100g wiejskiego z kromka chleba ale cały czas myślę, co by tu jeszcze wsunąć :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-13, 09:39   #2090
201611220859
Konto usunięte

Cytat:
Według mnie jest dobrze, wiadomo, że to nie modelowy zdrowy jadłospis, ale nie można żyć na samych otrębach i rzodkiewkach i nieustannie odmawiać sobie przyjemności, bo potem mamy ochotę tylko na te rzeczy i zamiast kostki milki będzie cała tabliczka
Cieszę się dziewczyny, że umiecie się tak dobrze i zdrowo odżywiać, na pewno osiągnięcie swoje cele
Dzięki
Właśnie też mi się wydaje, że nie najgorzej Teraz wypiję raz na jakiś czas szklankę (nie kufel) piwka, zjem porcyjkę w małej miseczce lodów i czuję, jakbym nie wiem jak pojadła słodkiego, aż na zapas
Kiedyś rzucałam się bez opamiętania i i tak myślałam, co by tu jeszcze kupić lepszego lub zrobić/upiec.
Zadziwiające, że jadłam jakieś słodkie, bo było w domu, a i tak czułam niedosyt, bo nie miałam na to ochoty, tylko na co innego :P

Teraz nie tykam niczego, na co nie mam naprawdę ochoty.

Cytat:
a ja mam dziś niesamowity apetyt i co prawda na śniadanie na razie tylko 100g wiejskiego z kromka chleba ale cały czas myślę, co by tu jeszcze wsunąć :P
Hmmm, no ja już drugi dzień nie mam dostępu do owoców i cierpię, więc jeśli masz, to polecałabym na II śniadanie koktajl (kefir + truskawki/nektarynki itp.)
Stary 2011-06-13, 15:19   #2091
Solciuchna
Zakorzenienie

Ja po weekendzie czuję się nie najlepiej... Nie dość, że niewyspana to jeszcze piwo, chipsy, pizza, wszystko co najgorsze I zawsze po takim jedzeniu jest mi niedobrze, jakoś ciężko, brzuś boli...

Z jednej strony myślę tak jak Ambassadeur że od czasu do czasu można zjeść coś niezdrowego, tylko dlatego, że ma się na to ochotę. Ale z drugiej - ja w zasadzie nie miałam na te rzeczy ochoty, ale głupio mi nie jeść/pić ze znajomymi... Raczej towarzysko takie rzeczy się odbywają niż dla samej przyjemności jedzenia...
Stary 2011-06-13, 23:39   #2092
Suenaa
Raczkowanie

ja tez wyszłam z założeina, że nawet podczas diety trza jesc to co sie po diecie bedzie jało, wiec przede wszystkim w czasie diety nie bazowac tylko iw wylacznie na tym od czego sie od razu po diecie odstapic czyli np. codzienne bieganie, same liscie sałaty i serek wiejski itd.
pozniej byłby szok dla organizmu przy ponownej stycznosci z miesem, słodkim czy cuś .
wszystko tylko w granicach normy

dzis u mnie calkiem calkiem bo nie mam czasu na chodzenie po domu i wymyslanie co bym sobiue jeszcze podjadła ;p

10:00 - owsianka ze sliwkami suszonymi na naturalnym 4 łyzki (250kcal)
13:00- troche truskawek, troche jogurtu naturalnego i big milk (150kcal)
16:00- jajecznica 1 jajo i 1 białko, kiszoniec, kapusta pekinska (a co, zalegała w lodowce ;p), parówka, cebulka, troszke fety (300kcal)
18:00- koktajl truskawkowy (150 kcal)
20:00 - pol pełnozbożowca z bieluchem i pomidorem, plaster szynki z kurczaczków z bieluchem (200 kcal)

aachh i z najwieksza pryzjemnoscia spałaszowałam jeszcze dzis pieknego michaszka to jeszcze gdzies z 50 kcal bedzie ;p

powoli nudzi mi sie omlet i jajecznica.. jutro musze cos wymyslic szybkiego innego, może jakies placki cukiniowe alboo bakłazan albo sałatka.. jakies pomysły ;> miesa ni mam, szpinaku, szparagów

Stary 2011-06-14, 10:11   #2093
201611220859
Konto usunięte

A ja wczoraj miałam tak fatalne po południe (TŻ miał stłuczkę, co spowodowało serię kosztów z różnej strony - po prostu w najbardziej nieodpowiednim czasie, na dniach się przeprowadzamy, więc kaucja itp. = kolejne koszty. To drugie było zaplanowane, ale to pierwsze?), przy tym mam wykańczający okres, a że jestem anemiczką, to słabo mi było i ogólnie puściły mi nerwy. Poszliśmy wieczorem do sklepu i nie opierałam się niczemu. Nażarłam się tak, że aż mnie brzuch bolał i piwo wypiłam.

Podsumowując dzień = 2114,50 kcal.

No cóż. Zresetować się muszę, już dziś i tak inaczej na to patrzę... Stało się. Trudno
Stary 2011-06-14, 21:02   #2094
xxyyzz
Raczkowanie

Cytat:
A ja wczoraj miałam tak fatalne po południe (TŻ miał stłuczkę, co spowodowało serię kosztów z różnej strony - po prostu w najbardziej nieodpowiednim czasie, na dniach się przeprowadzamy, więc kaucja itp. = kolejne koszty. To drugie było zaplanowane, ale to pierwsze?), przy tym mam wykańczający okres, a że jestem anemiczką, to słabo mi było i ogólnie puściły mi nerwy. Poszliśmy wieczorem do sklepu i nie opierałam się niczemu. Nażarłam się tak, że aż mnie brzuch bolał i piwo wypiłam.

Podsumowując dzień = 2114,50 kcal.

No cóż. Zresetować się muszę, już dziś i tak inaczej na to patrzę... Stało się. Trudno

eh... ja tez nie najlepiej... podczytuje sobie was ale i u mnie poniedziałek i dzien dzisiejszy to jakas paranoja.. wcinam wszystko co na mojej drodze mimo ze nie mam na to ochoty... skoro juz tak sie przyznajecie to i ja :P obiecuje sobie ze od jutra bede wiecej cwiczyc i naprawde trzymac diete... bo inaczej
zauwazylam ze jak nie mam mozliwosci zjedzenia w pracy z braku czasu/przerwy to potem przychodze do domu i jem i jem, bo przeciez glodna jestem... i nie moge przestac.. a jeszcze leje u mnie od poltora miesiaca dzien w dzien i ani wyjsc pobiegac, ani na rower... deprecha jakas chyba...

Stary 2011-06-15, 11:47   #2095
ororo
Przyczajenie

Hej Dziewczyny Nareszcie znalazłam odpowiednie miejsce do przyłączenia się W piątek rozpoczęłam dietę 1000 kcal (wiem że wątek jest o 1200 kcal) i obawiam się, że jeśli dalej będę się dzielić moimi wątpliwościami tylko z moim lubym to niedługo będzie miał tego dość :P Więc mam nadzieję na ciepłe przyjecie do społeczności

Dieta jest dla mnie bardzo odpowiednia, nie chodzę głodna, czasem wychodzi mi nawet za mało kalorii więc pozwalam sobie na piwko 0,33, to chyba nie grzech?

Do tego ćwiczę, tylko nie wiem czy nie za mało... Codziennie zestaw ćwiczeń na talię osy, zestaw na cellulitis oraz jednego dnia bieganie (około 25 min- wiem za mało, ale na razie nie daje rady dłużej) a drugiego idę z moim pograć w kosza i tak na zmianę

Staram się dobrze komponować posiłki ale profesjonalistką nie jestem więc równiez prosze o opinię:
Na śniadanie jem zazwyczaj małą kromkę chleba pełnoziarnistego ciemnego, odrobina margaryny, sałata lodowa, polędwica i ogórek zielony bądź jajko i troszkę keczupu, do tego kawa z cukrem i mlekiem niestety (rano muszę wypić a nie dam razy gorzkiej czarnej :P)- razem wychodzi ok 250 kcal.
Potem jakiś owoc, a obiady jem rodzinnie, np wczoraj był rosół z makaronem, grillowane mięso w kurczaka i sklepowa sałatka ziemniaczana. Sałatke sobie podarowałam, makaron również, zjadłam pierś z kurczaka z marchewka gotowaną popijając kubkiem rosołu na czarna godzinę mam zamrożoną zupę jarzynową i potrawkę z kurczakiem i ryżem gdyby rodzinka miała ochotę na coś tłustego :P
Podwieczorek i kolacja różnie, sama układam jadłospisy.

Dodam, że mam 22 lata 164 cm i ważę 60 kg co przy budowie jabłka wygląda niezbyt estetycznie. Moim celem jest około 52 kg.
Mieszkam od paru miesięcy w Danii, niestety nie mam jeszcze wagi ale poluję na jakąś tańszą bo tu wszystko droooogie... Sprawdzać postępy będę i tak dopiero za 2 tyg

Proszę o opinię i serdecznie pozdrawiam
ororo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 18:23   #2096
xxyyzz
Raczkowanie

Środa )

Śniadanie 228,48 kcal
250 ml maślanki 0,5 % - 90,10 kcal
40 g brązowych płatków - 138,38 kcal

II śniadanie 231,00 kcal
Kawa latte z mlekiem 0,5 % - 72 kcal
120 g Jabłko - 60 kcal
165 g jogurt o smaku sernika - 99 kcal

Obiad 203,16 kcal
270 ml Zupa krem z groszku zielonego 116,20 kcal
mała bułeczka maślana z dżemem 86,96 kcal

Podwieczorek 42,05 kcal
145 g truskawek 42,05 kcal

Kolacja 478,60 kcal
Wiosenna sałatka: ogórek, pomidor, cebula, sałata, papryka, winegret dressing fat free 94,90 kcal
110 g kiełbasy śląskiej z grilla 271,70 kcal
2 kromki chleba pełnoziarnistego 107,50 kcal

Pierwszy raz od baaardzo dawna wyszlo sloneczko w moim miescie... musielismy zrobic grilla... tzn. dopiero bedziemy go robic, mam nadzieje, ze nie zjem wiecej kielbachy :P
Swoja droga zaluje, ze nie sprawdzilam kalorycznosci kielbas bo kupilabym inna, mniej tlusta.. Ale wyboru za duzego tez nie mialam, takze ciesze sie, ze sie chociaz mieszcze w przedziale PODSUMOWUJAC 1178,79 kcal

Stary 2011-06-15, 22:13   #2097
201611220859
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ororo Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Nareszcie znalazłam odpowiednie miejsce do przyłączenia się W piątek rozpoczęłam dietę 1000 kcal (wiem że wątek jest o 1200 kcal) i obawiam się, że jeśli dalej będę się dzielić moimi wątpliwościami tylko z moim lubym to niedługo będzie miał tego dość :P Więc mam nadzieję na ciepłe przyjecie do społeczności
Witaj
Fajnie, że dołączyłaś Mój luby również miał dość dzielenia się z nim informacjami, ile co ma kalorii, jego bardziej interesuje temat "na co mam bardziej ochotę: na kebaba, czy kanapkę z Subway'a" :P
Heh, teraz możesz liczyć na nas

Cytat:
Dieta jest dla mnie bardzo odpowiednia, nie chodzę głodna, czasem wychodzi mi nawet za mało kalorii więc pozwalam sobie na piwko 0,33, to chyba nie grzech?
No to zaliczysz właśnie pierwszą dawkę krytyki :P
Tak, to grzech
Pomyśl o tym tak: Jesteś na początku diety, a wtedy człowiek ma jeszcze najwięcej zapasów z "normalnego odżywiania" i uczucia zaspokojenia słodkościami i innymi grzeszkami, a także najwięcej motywacji do odchudzania (nie jesteś jeszcze zmęczona dietą). Dlatego myślę, że piwko 0,33 nie jest fajne, jeśli brakuje Ci kcal do limitu. Wypełnij je lepiej czymś, co przyspieszy Ci metabolizm i będzie wartościowe dla Twojego organizmu (pamiętaj, że 1000 kcal to naprawdę malutko i ważne, by w tak małej porcji energii, dostarczać organizmowi wartościową żywność - zero pustych kcal, a takie jest piwo)

Cytat:
Do tego ćwiczę, tylko nie wiem czy nie za mało... Codziennie zestaw ćwiczeń na talię osy, zestaw na cellulitis oraz jednego dnia bieganie (około 25 min- wiem za mało, ale na razie nie daje rady dłużej) a drugiego idę z moim pograć w kosza i tak na zmianę
Ładnie

Cytat:
Staram się dobrze komponować posiłki ale profesjonalistką nie jestem więc równiez prosze o opinię:
Na śniadanie jem zazwyczaj małą kromkę chleba pełnoziarnistego ciemnego, odrobina margaryny, sałata lodowa, polędwica i ogórek zielony bądź jajko i troszkę keczupu, do tego kawa z cukrem i mlekiem niestety (rano muszę wypić a nie dam razy gorzkiej czarnej :P)- razem wychodzi ok 250 kcal.
Potem jakiś owoc, a obiady jem rodzinnie, np wczoraj był rosół z makaronem, grillowane mięso w kurczaka i sklepowa sałatka ziemniaczana. Sałatke sobie podarowałam, makaron również, zjadłam pierś z kurczaka z marchewka gotowaną popijając kubkiem rosołu na czarna godzinę mam zamrożoną zupę jarzynową i potrawkę z kurczakiem i ryżem gdyby rodzinka miała ochotę na coś tłustego :P
Podwieczorek i kolacja różnie, sama układam jadłospisy.
Ja bym Ci polecała odstawić margarynę na rzecz jakiegoś serka do smarowania, ale takiego, który ma jak najprostszy skład (w Polsce np. Bieluch) i niską zawartość tłuszczy. Zawsze to nabiał, więc zdrowsze i mniej tłuszczu. Na diecie lepiej używać oliwy z oliwek i innych tłuszczy roślinnych dobrej jakości
Śniadanka ładne ogólnie
Na II śniadanie owoc też ok, byle nie banan/winogrona. Fajnie rusza metabolizm i niskokalorycznie wychodzi owoc zmiksowany z kefirem (koktajl) Pamiętaj, na diecie ograniczającej kcal lepiej zjeść coś niskokalorycznego i zdrowego, ale w większej ilości, niż ociupeniek czegoś, co jest kaloryczne. Żeby schudnąć trzeba jeść, inaczej organizm przestawia się na magazynowanie.
Obiady: no cóż, jeśli jesteś zdana na obiady rodzinne, to wybierasz raczej dobrze
Ogólnie to jeśli masz zamiar dłużej trzymać się limitu kalorycznego, to polecałabym zwiększyć limit do 1200 Niewielka różnica dla organizmu, ale o wiele łatwiej skomponować już posiłki lepsze dzięki tym 200 kcal

Cytat:
Dodam, że mam 22 lata 164 cm i ważę 60 kg co przy budowie jabłka wygląda niezbyt estetycznie. Moim celem jest około 52 kg.
Mieszkam od paru miesięcy w Danii, niestety nie mam jeszcze wagi ale poluję na jakąś tańszą bo tu wszystko droooogie... Sprawdzać postępy będę i tak dopiero za 2 tyg

Proszę o opinię i serdecznie pozdrawiam
Trzymam kciukasy za postawiony cel

Teraz myślę, że się pomądrzyłam i zraziłam skutecznie do siebie...
W każdym razie napisałam dość kategorycznie moje "wskazówki", ale raczej miałam na myśli przekazywać to co wyczytałam w necie jak "jest lepiej" i co sama zauważyłam na sobie, układając jadłospis

Cytat:
Środa )

Śniadanie 228,48 kcal
250 ml maślanki 0,5 % - 90,10 kcal
40 g brązowych płatków - 138,38 kcal

II śniadanie 231,00 kcal
Kawa latte z mlekiem 0,5 % - 72 kcal
120 g Jabłko - 60 kcal
165 g jogurt o smaku sernika - 99 kcal

Obiad 203,16 kcal
270 ml Zupa krem z groszku zielonego 116,20 kcal
mała bułeczka maślana z dżemem 86,96 kcal

Podwieczorek 42,05 kcal
145 g truskawek 42,05 kcal

Kolacja 478,60 kcal
Wiosenna sałatka: ogórek, pomidor, cebula, sałata, papryka, winegret dressing fat free 94,90 kcal
110 g kiełbasy śląskiej z grilla 271,70 kcal
2 kromki chleba pełnoziarnistego 107,50 kcal

Pierwszy raz od baaardzo dawna wyszlo sloneczko w moim miescie... musielismy zrobic grilla... tzn. dopiero bedziemy go robic, mam nadzieje, ze nie zjem wiecej kielbachy :P
Swoja droga zaluje, ze nie sprawdzilam kalorycznosci kielbas bo kupilabym inna, mniej tlusta.. Ale wyboru za duzego tez nie mialam, takze ciesze sie, ze sie chociaz mieszcze w przedziale PODSUMOWUJAC 1178,79 kcal

Piękny jadłospis
Nooo, może ta maślana z dżemem nie była potrzebna, bo już tłuszczu będzie sporo z kiełbaski Ale wiadomo jak jest (wszędzie same pokusy). Mam nadzieję, że grill udał się

--------------------------------------------------
A ja nie mam siły na pisanie mojego jadłospisu dziś
Powiem tylko, że dziś zamknęłam się w 1044,78 kcal, może trochę więcej, ale do wzorcowego menu to mi brakuje
Wczoraj było gorzej, bo 1350 kcal (w tym domowa pizza).

Do jutra, dietkujące me
Stary 2011-06-16, 08:38   #2098
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie to jeśli masz zamiar dłużej trzymać się limitu kalorycznego, to polecałabym zwiększyć limit do 1200 Niewielka różnica dla organizmu, ale o wiele łatwiej skomponować już posiłki lepsze dzięki tym 200 kcal
Witaj ororo A z tymi 1200 kcal to powiem Ci jeszcze, że wyczytałam na różnych portalach, że nie powinno jeść się mniej niż 1200 kcal, bo to spowalnia metabolizm, w efekcie wolniej chudniesz (albo wcale). Nie zawsze jedzenie mniej znaczy lepiej A poza tym sunflower wszystko Ci pięknie objaśniła
Stary 2011-06-16, 09:58   #2099
viki1988
Zakorzenienie

Dziewczyny mogę również się dopisać?
dietkuje od niecałych 2 tyg. , jem 1300-1500 kcal i chudnę na poczatku było 58,2 (w życiu tyle nie ważyłam), a w poniedziałek już spadło do 56 kg docelowo chciałabym w okolicach 50 kg, mam 164 cm wzrostu
Na razie mam sesje (jutro ostatni egzamin ), więc nie ćwiczę, jak sie skończy dorzucę jakieś ćwiczonka aaa i zrezygnuję z kawy całkowicie

Mój jadłospis na dziś:
Śniadanie - 315 kcal
2 x chleb razowy,feta, pomidor

II śniadnie - 298 kcal
kawa, jogurt Activia, orzechy nerkowca (15 g)

Obiad - 420 kcal
makaron (50g), 1/4 kostki fety, pomidor, 2 łyżeczki oleju , przyprawy

Podwieczorek - 250 kcal
Kawa + banan

Kolacja - ok.150 kcal
wieśniak z "czymś" (zależy co bedzie w chacie - mam nadzieje ze ktoś przyniesie truskawki )

Razem: 1433 kcal
Stary 2011-06-16, 10:24   #2100
201611220859
Konto usunięte

Cytat:
A poza tym sunflower wszystko Ci pięknie objaśniła
Uznam to za komplement

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mogę również się dopisać?
Ależ oczywiście, miło Cię poznać

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Mój jadłospis na dziś:
Śniadanie - 315 kcal
2 x chleb razowy,feta, pomidor

II śniadnie - 298 kcal
kawa, jogurt Activia, orzechy nerkowca (15 g)

Obiad - 420 kcal
makaron (50g), 1/4 kostki fety, pomidor, 2 łyżeczki oleju , przyprawy

Podwieczorek - 250 kcal
Kawa + banan

Kolacja - ok.150 kcal
wieśniak z "czymś" (zależy co bedzie w chacie - mam nadzieje ze ktoś przyniesie truskawki )

Razem: 1433 kcal
Smakowity i zdrowy jadłospis
Ja też uwielbiam serek wiejski + owoce
Dziś na śniadanko również sobie zaserwowałam, ale z nektarynką
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości