|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Ale dopiero 4 dzień , więc jeszcze trochę
![]() W Boże Ciało idę na wesele kumpla, to wrzucę zdjęcie w klubie, jak sobie kieckę kupię Cytat:
Kurcze, mam jakieś bóle w lewej piersi, byłam u lekarza i EKG w porządku, w płucach też nic nie słychać, dał mi skierowanie na RTG płuc, bo nie robiłam 10 lat, ale jako były zagorzały palacz boję się tego okropnie, nie wiem czy się zdecyduję pójść
|
|
#2102 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Witam
Obłożyłam się ogórkami żebym nie miała oczu napuchniętych i mam jeszcze chwilkę do mojego wizażowo-fryzjerskiego maratonu to jestem Po przymierzeniu miliona sukienek kupiłam taką błyszczącą, szarą w Orsayu Ale dokupilam sobie ładny naszyjnik i bransoletkę które razem kosztowały więcej niż sukienka i mam nadzieje że będzie fajnie. Wikiego weźmiemy na troche bo oczywiście mamusia nie wytrzyma całego dnia bez swojego synusia Muszę już zmykać bo za chwilę się spóźnie do wizażystki a wszystko mam co do minuty wyliczone![]() Cytat:
![]() Ślicznie Brombi zdrówką życzę
|
|
|
|
|
#2103 | ||
|
Wtajemniczenie
|
wiem
![]() Cytat:
no cóż oboje urodzili się z czarnym,i a będą chyba ciemnymi blondynami - trudno o to chyba z Grzesiem sa z tego samego kraju ![]() Cytat:
Gocha ale ogrodniczek byliśmy wczoraj na badaniach ale nie moge ściągnąć wyników - cóż poczekam do poniedziałku i do lekarza |
||
|
|
|
#2104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w tę upalną sobotę
Na razie w tv Rock Your Baby, więc mam spokój do 9, potem lecimy na dwór, zanim na dobre upał się rozkręci. Dzisiaj ma być 30 stopni, nie lubię jak jest aż tak ciepło Cytat:
Cytat:
![]() Też myślę, że jakieś nerwobóle, zaczęłam łkać Aspargin, mam nadzieję, że przejdzie, bo to nie tyle że boli, tylko mnie irytuje ![]() Miłego dnia dziewczynki, wpadnę jeszcze
|
|
#2105 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() miałam jeszcze wczoraj wpaść poklachać ale pod wieczór jak wziełam kąpiel z Agusią a potem wziełam tabletki to tak mnie zmuliło że ja już spałam a Aga ponoć szalała do 22.10 strasznie mnie mulą te tabletki ![]() pooglądam troszke zdjęc bo dawno maluszków nie widziałam i ide poczytac troszke lepiej co sie u Was dzieje
|
|
#2106 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() lecimy an spacer! koniec świata odwołany więc spokojnie możemy iść
|
||
|
|
|
#2107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to szok jak takie małe dzieci mają tyle siły i wiecie co? w szpitalu jak tż był mnie odwiedzać z Agą to dwie pielęgniary sie pytały czy Aga ma 3latka!! tż mówi że nie a one to 2latka!! tż znów nie i mówi że ma rok i 5 miesięcy będzie a one zostały w szoku strasznym i jak wyszli z windy to słyszał jak debatowały że to niemożliwe bo taka duża ruchliwa i szybka że niemogły w to uwierzyć masakra ![]()
|
|
|
#2108 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sloooodziak!! A jak ladnie podlewa kwiatki..!! Moj lobuz konewka robi tylko prysznic wszystkim dookola... ![]() Cytat:
André tez nosi pieluchomajtki i ladnie sie ukladaja Cytat:
![]() Cytat:
André jakos blizej do japonskiego... no co mamuska, trzeba sie doksztalcic... ![]() Cytat:
Tez mialam takie bole i okazaly sie byc nerwobolami... Cytat:
André tez wzbudza podobne watpliwosci...ale mnie to juz smieszy tylko...nawet ksiadz na chrzcie ostatnio - widzi, ze dziecko ma na sobie GARNITUREK a pyta sie czy to dziewczynka... ![]() No i jeszcze kazdy mysli, ze André ma minimum dwa latka...i bardzo sie dziwia jak mowie, ze poltora roczku "tylko"... ![]() Baw sie dobrze dzisiaj! ![]() Cytat:
Foty!!!!!!! Pliiiiiiiiiiiiiiiiissssss sssss...... ![]() Dzien doberek zalatwilam malzowi na dzisiaj calodniowa wycieczke rowerowa, mam nadzieje, ze przezyje ten dystans... ![]() A wieczorem mamy grilla u znajomych wiec fajnie Wybieram sie dzisiaj do Douglasa kupic w koncu puder, do ktorego przymierzam sie chyba dwa tygodnie juz tylko nie moge sie zdecydowac ktory odcien mi pasuje... ![]() .....hmmm....kurcze, wlasnie zmylam maseczke z pysia i po nalozeniu kremu czuje, ze mam dziwnie rozpalona twarz... nigdy nie mialam nic takiego....moze za dlugo ja trzymalam?? Oby zaraz przeszlo...
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-05-21 o 09:48 |
|||||||
|
|
|
#2109 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() tż wyciągnął wiatrówke i powiedział że będzie ich odstraszał i będę musiała do piaskownicy dokupić jakieś fajne specjalne okrycie albo piaskownice z drewnianym przykryciem no ale na te deski tez mogą mi nalać Zeberko a w którym tygodniu ciąży urodziłaś Piotrusia?? i ja zastanawiam się nad imieniem Piotruś lub Pawełek ![]() Cytat:
a mimo że wcześnie wstaje to potem idzie spać o 22-22.30 masakra Cytat:
ja w sumie leżałam w dzień, podstawowe rzeczy czyli rano śniadanko, potem leżałam, na chwile na dwór no ale trzabyło za nią latać, potem jakiś obiadek i znów leżałam, troszke ogarnąć domek, czasem nie sprzątałam dwa dni to naczynia do zmywarki poodkurzać i to wszystko, więcej robił tż po południu jechało sie do mamy ale tam też sobie siedziałam a oni ganiali za Agą i i tak mnie wzieło i tak i poległam, wydaje mi sie że to przez tą przepukline bo mięśnie brzucha oberwane i cały ciężar ciągnie w dół i dziecko ciśnie sie na dół teraz leże o wiele więcej a tż pilnuje mnie jak dziecko
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
a i tak jesteśmy fanami Złomka
tylko koszulki z nim nie znalazłam
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wreszcie udalo mi sie do was zagladnac ostatnio taka jestem zabiegana ze nawt malo co siadam po kompa ![]() Takie cieplo wiekszosc czasu na polu spedzamy ![]() Dzis Kamilka chodzila bez pampersa udalo sie kilka razy zlapac siku ale do nocnika nie chce tylko na trawke i raz zrobila w majtusie ale jak na pierwszy dzien to jest ok W czwartek bylam z Kamilka na pikniku rodzinnym u mojej mamy w przedszkolu bardzo fajnie bylo ale sie wyszalala A to kilka fotek mojej pieszczeochy i lece was nadrobic
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Aniulka urodziłam jakoś w 36 tygodniu. Imie Piotr od razu mi się spodobało... I tak jakoś pasuje mi dla małego Piotruś, a jako dorosły Piotr, Piotrek... Wyboru imienia nie żałuje
Piaskownice chce zamykaną typu muszelka- plastiku nie pzeleją Kate baw się wyśmienicie i pochwal się fotkami! Ja ide na piwo z kumpelą mamuśką wiczorem to po spacerze będe się pięknić jak zdąrze, bo ksieciunio śpi jeszcze ![]() Brombi ooo to ja czekam na focie u nas pogoda niepewna- ciepło, ale duszno i może coś wieczorem polać jednak...Pietrusiu Kamilka cudna!!! |
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Miał być dziś upał, a na szczęście było milo i wiał orzeźwiający wiaterek. Byłam nawet na 2h spacerze, tempem powolniaka, ale zawsze ![]() Brombi - smacznego sushi ja idę chyba w środę bo są fajne u nas promocje -40% I jest duuużo nowości, na ciepło ![]() Co do mylenia płci, to moją Olkę brali za chłopca Teraz już coraz rzadziej..I idź na badanie, będzie dobrze. Aniulka- no właśnie, tak jak piszesz, niby nic sie takiego nie robi, a i tak odczuwa się mega zmęczenie. Teraz już bardziej na siebie uważam i staram się nie forsować. Ty też dbaj o siebie Ciekawe która z nas się pierwsza rozdwoi (oczywiście oby w terminie) ![]() A piaskownicę to możesz kupić plastikową z przykryciem plastikowym, to problem z kotami rozwiązany ![]() Zdjęcia słodkie co ja tam jeszcze miałam napisać
|
|
|
|
#2114 |
|
Zadomowienie
|
dużo zdrówka Brombi -udało mi się doczytać
kurde ale padam dziś byłam cały dzień na dworze a oli wstała o 4 rano i usnęła dopiero o 12.40 masakra jakas.Zresztą teraz jeszcze nie śpi znowuuuuuuuuuuu
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
młody miał dziś dzień pełen wrażeń, najpierw prezent od babci - gokart, potem wizyta u babci: kury, psy, króliki
i sał na maxa, spodnie całe zielone od trawy bo ulubiona zabawa z dziś 0 wywracanie się !
ślubowaliśmy - 20.09.2008 Wojtuś - ur. 06.12.2009 Ewunia - ur. 10.01.2013 Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2011-05-29 o 11:15 |
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Piotrek postanowił wstać o 5.30
![]() ![]() No to może zdąrze posprzatać, bo planuje do mnie dzisiaj wpaść wizazowa mamusia styczniowa. A ja ze sprzątaniem w lesie przez piwkowanie wczorajsze z kumpelą:F:F:F Dobrze, że dla Piotrka mam odlaną zupke z wczoraj a my planujemy coś z grila zamiast gotować. Pije kawe i lece pochować szmaciochy i brać się za ogarnięcie. Gochaa super prezent! Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-05-22 o 06:02 |
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Gocha super fotka a gokart swietny
zebra moja tez dzis nie dala pospac bo wstala o 6 ![]() My dzis tez planujemy gila ale popoludniu z kuplami , wczoraj tez mielismy ale tak sami my sobie zobili bo nas naszlo ![]() Kamilka znow cos katarek bierze
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusia "gila"
Mnie dzisiaj odwiedziła wizazowa mamusia i było bardzooo miło Dzień zaliczam do udanych:F Miałam jechać jeszcze do chrzestnego Piotrka na działke, ale nie chciało mi się...
|
|
|
|
#2120 |
|
Rozeznanie
|
cześć Mamusie
![]() przez cały tydzień nie udało mi się nawet na chwilkę do Was zajrzeć (ale zaraz nadrobię chciałam się pochwalić, że IDĘ DO PRACY i to już od najbliższego wtorku.. tak to jakoś szybko się wydarzyło.. cały ten tydzień spotykałam się w tej firmie z różnymi ludźmi i w końcu się przekonałam żeby spróbować ![]() mam wielkiego stresa tylko ja ja przeżyję rozstanie z Olcią!!!! jutro przychodzą dwie nianie na próbę i zobaczę którą wybiorę.. ale tak mi jakoś źle że zostawiam Olcię (((((a tak poza tym to zdycham dziś po weselu.... |
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky gratuluj Myśle, że jak to taka dobra okazja to warto
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2124 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, które mają nianię czy możecie powiedzieć, jak rozliczacie się z Paniami? nie pytam o konkretną stawkę, tylko czy płacicie nianiom za swój urlop? czy dajecie niani płatny urlop? czy bierzecie wolne jak dziecko jest chore? czy kiedy niania ma wolne jak Wy jesteście na zwolnieniu to czy jej płacicie za te dni? przychodzą dziś do mnie dwie polecone kandydatki.. zupełnie różne.. jedna jest taka hej do przodu, na czasie i nie musi pracować.. a druga jest taka biedniejsza ale bardzo miła i ciepła bezrobotna nauczycielka..i jestem rozdarta..mam wrażenie, że tej drugiej będzie bardziej zależało.. poza tym jest bardzo religijna więc może będzie bardziej etynie się zachowywała..?z drugiej strony ta pierwsza jest koleżanką niani sąsiadki i więcej czasu by razem były..co może też by dobrze i małym zrobiło..sama nie wiem.. zaprosiłam obydwie na 2h dziś na próbę i zobaczymy jak będzie... trzymajcie kciuki, żeby któraś z nich się nadawała
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky wziełabym nauczycielke.
Moja znajoma z innego forum, na którym zaczynałam w ciązy pisać, w środe swoją nianie zastała pijana jak bela, a dziecko z obitą buzinką i spuchnięte, bo prawdopodobnie spało jej z krzesełka\przewijaka- nie wiadomo, bo nie zna jeszcze jej zeznań. Wybierała się w tym stanie z dzieckiem 1,5rocznym na spacer! Moja babcia zajmowała się dzieckiem przez kupe lat a jak zaczynała miała 55lat. Przychodizłam tam z nią. Moja mama też jest nianią jest po 40tce. Wolałabym osobe ciepłą, miłą i jeszcze była nauczycielka... |
|
|
|
#2126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak tak można...??!?!?!?! co zrobiła ta dziewczyna???
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Lucky, gratuluje pracy i trzymam mocno kciuki, zeby bylo dobrze. U mnie niestety nie najlepiej, troche wysiadam nerwowo przez prace. Nie tak sobie to wyobrazalam. Jestem generalnie do tylu ze wszystkim. Niestety tylko zycie ucieka... I moze to glupio zabrzmi, ale zle mi jako jedynej kobiecie w dziale technicznym (bo tak, to sa jeszcze 2 sekretarki, ktore siedza razem w innym biurze), i juz wysiadam, zwlaszcza jak przychodzi do uzerania sie z "wszystkowiedzacymi" elementami. Trzymajcie sie mamusie
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-05-23 o 10:15 |
|
|
|
#2129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lucky, ja musze swojej niani płacic za wszystko doslownie.. jak jestesmy na urlopie, są święta albo po prostu chce byc z dzieckiem to płacimy jej 50%. Jak jej nie ma z jej winy to odrabia te godziny. Wiesz, wszystko zalezy wg mnie od tego czy to jej glowne zrodlo utrzymania czy nie jesli tak to zawsze niania liczy, ze tyle i tyle miesiecznie zarobi i kazde zmniejszenie tej kwoty powoduje jakies szkody... juz wole jej placic i miec spokoj niz zeby nagle odeszla do innej rodziny i szukac od nowa tymbardziej, ze Blanka sie do niej juz bardzo przywiazala |
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Pijana niania łkała, że ona nie zbiła dziecka, że ma problemy i żeby jej pomogła. A dziewczyna wyrzuciła nianie za drzwi i zadzwoniła po męża żeby jechać do szpitala zbadać dziecko. Jak wychodzili niania turlała się po chodniku, bo w takiej niemocy była!
Na szczęście dziecku nic nie było. Szpital wezwał policje i spisali zeznania. Nianie zgarneła najpierw straż miejska potem policja. Niania miała wtope wcześniej z papierosami- kłamała, że już naprawde nie pali (bo dziewczyna ją na tym złapała). Po czym została przyuważona jak pali. I też przepraszała i zasłaniała się problemami z facetem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

Pochwal się efektami wyzwania

Obłożyłam się ogórkami żebym nie miała oczu napuchniętych i mam jeszcze chwilkę do mojego wizażowo-fryzjerskiego maratonu to jestem
Ale dokupilam sobie ładny naszyjnik i bransoletkę które razem kosztowały więcej niż sukienka

ja idę chyba w środę bo są fajne u nas promocje -40%