Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 23:44   #2101
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Brombi fajnie Cie widzieć Pochwal się efektami wyzwania
Ale dopiero 4 dzień , więc jeszcze trochę
W Boże Ciało idę na wesele kumpla, to wrzucę zdjęcie w klubie, jak sobie kieckę kupię

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Brombi jak tam Dukan>?ja nialam sie tez znowu wziać ale jakos nie dałam rady
Jakoś idzie, ale miałam przez ponad miesiąc zastój, waga wzrastała i spadała ciągle w obrębie kilograma, w końcu ten kilogram spadł i mam nadzieję, że teraz przy ćwiczeniach jakoś pójdzie.

Kurcze, mam jakieś bóle w lewej piersi, byłam u lekarza i EKG w porządku, w płucach też nic nie słychać, dał mi skierowanie na RTG płuc, bo nie robiłam 10 lat, ale jako były zagorzały palacz boję się tego okropnie, nie wiem czy się zdecyduję pójść

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 07:18   #2102
katekatee
Zadomowienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

WitamDziś idziemy na wesele więc ja od 6.40 z wrażenia spać nie mogę Obłożyłam się ogórkami żebym nie miała oczu napuchniętych i mam jeszcze chwilkę do mojego wizażowo-fryzjerskiego maratonu to jestem Po przymierzeniu miliona sukienek kupiłam taką błyszczącą, szarą w Orsayu Ale dokupilam sobie ładny naszyjnik i bransoletkę które razem kosztowały więcej niż sukienka i mam nadzieje że będzie fajnie. Wikiego weźmiemy na troche bo oczywiście mamusia nie wytrzyma całego dnia bez swojego synusia Muszę już zmykać bo za chwilę się spóźnie do wizażystki a wszystko mam co do minuty wyliczone

Cytat:

No i sie pochwale ze moj zbój juz prawie sam chodzi,potrzebuje tylko opuszka zeby czuc ze ktos go trzyma i biega wrecz za jedna reke,juz kilka razy go zagadałam i puscilam to nawet nie zauwazył i sam przeszedł po 3 kroczki
Kasi super że Mati już prawie chodzi, nawet się nie obejrzysz a będzie biegał jak szalony a ty za nim I potem wspomnisz też czasu jak to było fajnie jak mały raczkował

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
mój mały łobuz wczoraj i dziś
Ślicznie

Brombi zdrówką życzę I oby to była dla Ciebie mobilizacja do rzucenia palenia A Wiktora dalej ludzie z dziewczynką mylą, nawet jak jest ubrany cały na niebiesko i w ewidentnie chłopięce ciuszki to każdy zadaje nieśmiało pytania: A to jest dziewczynka? Czy chłopczyk?

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 08:11   #2103
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

André ma loczki
wiem

Cytat:

No i sie pochwale ze moj zbój juz prawie sam chodzi,

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Madziu , czy ja dobrze czytam, Grzesiaczek ma jasne włoski ?
Pokaż zdjęcie
(...)
okazuje się, że jedna z tych dziewczynek to mój syn
(...)
Filuś bardzo dużo mówi, szkoda tylko że jakieś 90 % z tego po koreańsku, a ja niestety nie rozumiem tego języka
tak Brombi - ma jasne włosy - może nie tak jasne jak Iza w jego wieku ale już nie czarne jak ja ale TZ jak był mały to miał bardzo jasne włosy i loczki
no cóż oboje urodzili się z czarnym,i a będą chyba ciemnymi blondynami - trudno

dobre

o to chyba z Grzesiem sa z tego samego kraju

Cytat:
Kurcze, mam jakieś bóle w lewej piersi, byłam u lekarza i EKG w porządku, w płucach też nic nie słychać, dał mi skierowanie na RTG płuc, bo nie robiłam 10 lat, ale jako były zagorzały palacz boję się tego okropnie, nie wiem czy się zdecyduję pójść
a może to tylko nerwobóle - nie martw się na zapas, wiem łątwo mówić

Gocha ale ogrodniczek

byliśmy wczoraj na badaniach ale nie moge ściągnąć wyników - cóż poczekam do poniedziałku i do lekarza
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 08:40   #2104
brombusia
Zakorzenienie

Witajcie w tę upalną sobotę
Na razie w tv Rock Your Baby, więc mam spokój do 9, potem lecimy na dwór, zanim na dobre upał się rozkręci.
Dzisiaj ma być 30 stopni, nie lubię jak jest aż tak ciepło

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość

Brombi zdrówką życzę I oby to była dla Ciebie mobilizacja do rzucenia palenia A Wiktora dalej ludzie z dziewczynką mylą, nawet jak jest ubrany cały na niebiesko i w ewidentnie chłopięce ciuszki to każdy zadaje nieśmiało pytania: A to jest dziewczynka? Czy chłopczyk?
Kate napisałam "jako były palacz", bo już od kilku lat nie palę, ale stracha i tak mam

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
tak Brombi - ma jasne włosy - może nie tak jasne jak Iza w jego wieku ale już nie czarne jak ja ale TZ jak był mały to miał bardzo jasne włosy i loczki

a może to tylko nerwobóle - nie martw się na zapas, wiem łątwo mówić
Madzia, wstaw zdjęcia jakieś, bo strasznie jestem ciekawa jak wygląda z jasnymi włoskami

Też myślę, że jakieś nerwobóle, zaczęłam łkać Aspargin, mam nadzieję, że przejdzie, bo to nie tyle że boli, tylko mnie irytuje

Miłego dnia dziewczynki, wpadnę jeszcze

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 09:34   #2105
aniulka8204
Wtajemniczenie

dzień doberek
miałam jeszcze wczoraj wpaść poklachać ale pod wieczór jak wziełam kąpiel z Agusią a potem wziełam tabletki to tak mnie zmuliło że ja już spałam a Aga ponoć szalała do 22.10
strasznie mnie mulą te tabletki

pooglądam troszke zdjęc bo dawno maluszków nie widziałam i ide poczytac troszke lepiej co sie u Was dzieje
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 09:35   #2106
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
Wasze dzieci zawsze spia w dzien? bo moja raz tak, raz nie. ostatnio coraz czesciej nie spi, tylko potem ok 17 juz jest nie do zycia;/ w domu nie usnie za zadne skarby. bralam ją do wozka i szlysmy do lasu, ale ostatnio ten patent tez nie dziala.
moja śpi 1,5-2h około 13.
Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
witajcie mamuśki
jestem już w domciu

Cytat:
No i sie pochwale ze moj zbój juz prawie sam chodzi,potrzebuje tylko opuszka zeby czuc ze ktos go trzyma i biega wrecz za jedna reke,juz kilka razy go zagadałam i puscilam to nawet nie zauwazył i sam przeszedł po 3 kroczki

milego dzionka my zaraz lecimy do piaskownicy

lecimy an spacer!
koniec świata odwołany więc spokojnie możemy iść

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 09:44   #2107
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

nooo właśnie Konspi!!!
Ulubione zajęcie Oli to wspinanie się na najwyższą część drabinek i podciąganie się na drążku i huśtanie na rękach.
Zatem teraz nawet place zabaw omijam, bo z wysoko wyciągniętymi rękami, asekurującymi moje dziecko, też mi ciężko (13 kg )

Nie ma opcji, żebym teraz wychodziła z nią na spacery ja jestem powolniak z bolącą przepukliną, a moje dziecko wulkan energii, nieprzewidujący najmniejszego zagrożenia

Olka właśnie usnęła, a ja nie wiem co mam robić. poprałabym już te małe ciuszki póki pogoda jest... ale TZ je gdzieś schował i nie wiem gdzie
Elu moja też lubi wisieć na trzepaku i sie dzwigać i huśtać a uśmiech ma przy tym od ucha do ucha, my również sie z niej śmiejemy to ona jeszcze bardziej wydziwia
ale to szok jak takie małe dzieci mają tyle siły

i wiecie co? w szpitalu jak tż był mnie odwiedzać z Agą to dwie pielęgniary sie pytały czy Aga ma 3latka!!
tż mówi że nie a one to 2latka!!
tż znów nie
i mówi że ma rok i 5 miesięcy będzie a one zostały w szoku strasznym i jak wyszli z windy to słyszał jak debatowały że to niemożliwe bo taka duża ruchliwa i szybka że niemogły w to uwierzyć
masakra
Stary 2011-05-21, 09:47   #2108
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Marzy mi sie taka godzina zeby Mati o takiej wstawal ale gdzie tak codziennie z zegarkiem w reku punkt 7,00 wstaje i drze sie z łozeczka mamaaaaaaaaaaaaaaa a jak udaje ze dalej spie to rzuca we mnie smoczkiem

Cytat:
mój mały łobuz wczoraj i dziś

Sloooodziak!! A jak ladnie podlewa kwiatki..!! Moj lobuz konewka robi tylko prysznic wszystkim dookola...

Cytat:
Kareninko dzięki za pamięć

Cytat:
Maria, co do wiszących pieluszek, to ja kupiłam ostatnio pieluchomajtki z babydream w rossmannie i one tak nie wiszą, nawet bez bodziaka

André tez nosi pieluchomajtki i ladnie sie ukladaja

Cytat:
Dzisiaj po pracy, o 10.00 ( ) dotarłam na plac zabaw i rozglądam się za moim dzieckiem, patrzę w piaskownicy bawią się jakieś 2 dziewczynki, podchodzę bliżej i okazuje się, że jedna z tych dziewczynek to mój syn Babcia mu zawiązała chustę na głowię, w taki trójkąt związany z supełkiem i z tyłu wystawały mu te loki plus koszulka na ramiączkach i luźne szorty i z daleka normalnie dziewuszka

Cytat:
Filuś bardzo dużo mówi, szkoda tylko że jakieś 90 % z tego po koreańsku, a ja niestety nie rozumiem tego języka

André jakos blizej do japonskiego... no co mamuska, trzeba sie doksztalcic...

Cytat:

Tez mialam takie bole i okazaly sie byc nerwobolami...

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość

André tez wzbudza podobne watpliwosci...ale mnie to juz smieszy tylko...nawet ksiadz na chrzcie ostatnio - widzi, ze dziecko ma na sobie GARNITUREK a pyta sie czy to dziewczynka...

No i jeszcze kazdy mysli, ze André ma minimum dwa latka...i bardzo sie dziwia jak mowie, ze poltora roczku "tylko"...

Baw sie dobrze dzisiaj!

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość

Foty!!!!!!! Pliiiiiiiiiiiiiiiiissssss sssss......

Dzien doberek

zalatwilam malzowi na dzisiaj calodniowa wycieczke rowerowa, mam nadzieje, ze przezyje ten dystans...
A wieczorem mamy grilla u znajomych wiec fajnie

Wybieram sie dzisiaj do Douglasa kupic w koncu puder, do ktorego przymierzam sie chyba dwa tygodnie juz tylko nie moge sie zdecydowac ktory odcien mi pasuje...

.....hmmm....kurcze, wlasnie zmylam maseczke z pysia i po nalozeniu kremu czuje, ze mam dziwnie rozpalona twarz... nigdy nie mialam nic takiego....moze za dlugo ja trzymalam?? Oby zaraz przeszlo...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-05-21 o 09:48
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 10:08   #2109
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja tak siedze i siedze i weny nie mam... Co za dzień piękny, większość spędziliśmy na zewnątrz, potem sprzatanie i padam na twarz...Koniecznie musze małemu kupić piaskownice na dzień dziecka,u sąsiadki 2 razy był się pobawić w piaskownicy i był zachwycony.
my też mamy zamiar kupić piaskownice tylko że ostatnio łażą ciągle jakieś koty i mnie już cholera bierze bo one leją w piach a i zauważyliśmy że zderzaki w autach też mamy pooblewane
tż wyciągnął wiatrówke i powiedział że będzie ich odstraszał tylko że jak kurcze trafi go to biedak może zdechnąć a tak mocno to znów bym nie chciała
i będę musiała do piaskownicy dokupić jakieś fajne specjalne okrycie albo piaskownice z drewnianym przykryciem no ale na te deski tez mogą mi nalać

Zeberko a w którym tygodniu ciąży urodziłaś Piotrusia??
i ja zastanawiam się nad imieniem Piotruś lub Pawełek

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
czesc dziewcyzny
tz wzial małą, ja dopijam kawe i musze sie brac za cos a weny brak.

Wasze dzieci zawsze spia w dzien? bo moja raz tak, raz nie. ostatnio coraz czesciej nie spi, tylko potem ok 17 juz jest nie do zycia;/ w domu nie usnie za zadne skarby. bralam ją do wozka i szlysmy do lasu, ale ostatnio ten patent tez nie dziala.
moja niedość że wstaje koło 8 rano to czasem padnie dopiero o 16-17 a czasem koło 14 i ma tylko jedną drzemke
a mimo że wcześnie wstaje to potem idzie spać o 22-22.30 masakra

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł
no to teraz uważaj na siebie!!!! Choć wiem że łatwo się pisze, trudniej wykonać
Moją Olkę też trzeba gonić i ostatnio wieczorami już mam takie skurcze, że zaczęłam się bać, że urodzę wcześniej.
A jeszcze trochę niech posiedzą w brzuchach te nasze brzdące
Elu musisz się oszczędzać a tym bardziej z tą przepukliną
ja w sumie leżałam w dzień, podstawowe rzeczy czyli rano śniadanko, potem leżałam, na chwile na dwór no ale trzabyło za nią latać, potem jakiś obiadek i znów leżałam, troszke ogarnąć domek, czasem nie sprzątałam dwa dni to naczynia do zmywarki poodkurzać i to wszystko, więcej robił tż
po południu jechało sie do mamy ale tam też sobie siedziałam a oni ganiali za Agą i i tak mnie wzieło i tak i poległam, wydaje mi sie że to przez tą przepukline bo mięśnie brzucha oberwane i cały ciężar ciągnie w dół i dziecko ciśnie sie na dół

teraz leże o wiele więcej a tż pilnuje mnie jak dziecko
Stary 2011-05-21, 12:23   #2110
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

A jaką ma fajną koszulkę z Zygzakiem
a i tak jesteśmy fanami Złomka tylko koszulki z nim nie znalazłam
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 13:33   #2111
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam

Wreszcie udalo mi sie do was zagladnac ostatnio taka jestem zabiegana ze nawt malo co siadam po kompa
Takie cieplo wiekszosc czasu na polu spedzamy

Dzis Kamilka chodzila bez pampersa udalo sie kilka razy zlapac siku ale do nocnika nie chce tylko na trawke i raz zrobila w majtusie ale jak na pierwszy dzien to jest ok

W czwartek bylam z Kamilka na pikniku rodzinnym u mojej mamy w przedszkolu bardzo fajnie bylo ale sie wyszalala

A to kilka fotek mojej pieszczeochy

i lece was nadrobic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0004.jpg (56,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0025.jpg (57,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0029.jpg (67,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC18703.jpg (45,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC18706.jpg (32,3 KB, 23 załadowań)

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 14:28   #2112
zebra666
Zakorzenienie

Aniulka urodziłam jakoś w 36 tygodniu. Imie Piotr od razu mi się spodobało... I tak jakoś pasuje mi dla małego Piotruś, a jako dorosły Piotr, Piotrek... Wyboru imienia nie żałuje

Piaskownice chce zamykaną typu muszelka- plastiku nie pzeleją A śmieje się, a mam kota i kotke więc u mnie tylko zamykana wchodzi w gre.

Kate baw się wyśmienicie i pochwal się fotkami! Ja ide na piwo z kumpelą mamuśką wiczorem to po spacerze będe się pięknić jak zdąrze, bo ksieciunio śpi jeszcze

Brombi ooo to ja czekam na focie u nas pogoda niepewna- ciepło, ale duszno i może coś wieczorem polać jednak...

Pietrusiu Kamilka cudna!!!

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 16:20   #2113
elalank
Zadomowienie

Heloł

Miał być dziś upał, a na szczęście było milo i wiał orzeźwiający wiaterek. Byłam nawet na 2h spacerze, tempem powolniaka, ale zawsze

Brombi - smacznego sushi ja idę chyba w środę bo są fajne u nas promocje -40% I jest duuużo nowości, na ciepło
Co do mylenia płci, to moją Olkę brali za chłopca Teraz już coraz rzadziej..
I idź na badanie, będzie dobrze.

Aniulka- no właśnie, tak jak piszesz, niby nic sie takiego nie robi, a i tak odczuwa się mega zmęczenie. Teraz już bardziej na siebie uważam i staram się nie forsować. Ty też dbaj o siebie
Ciekawe która z nas się pierwsza rozdwoi (oczywiście oby w terminie)
A piaskownicę to możesz kupić plastikową z przykryciem plastikowym, to problem z kotami rozwiązany

Zdjęcia słodkie A Kamilka na ostatnim zdjęciu

co ja tam jeszcze miałam napisać

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:42   #2114
martaN23
Zadomowienie

dużo zdrówka Brombi -udało mi się doczytać kurde ale padam dziś byłam cały dzień na dworze a oli wstała o 4 rano i usnęła dopiero o 12.40masakra jakas.Zresztą teraz jeszcze nie śpi znowuuuuuuuuuuu
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 21:17   #2115
gochaa_p
Zakorzenienie

młody miał dziś dzień pełen wrażeń, najpierw prezent od babci - gokart, potem wizyta u babci: kury, psy, króliki i sał na maxa, spodnie całe zielone od trawy bo ulubiona zabawa z dziś 0 wywracanie się !

Edytowane przez gochaa_p
Czas edycji: 2011-05-29 o 11:15
Stary 2011-05-22, 05:59   #2116
zebra666
Zakorzenienie

Piotrek postanowił wstać o 5.30

No to może zdąrze posprzatać, bo planuje do mnie dzisiaj wpaść wizazowa mamusia styczniowa. A ja ze sprzątaniem w lesie przez piwkowanie wczorajsze z kumpelą:F:F:F Dobrze, że dla Piotrka mam odlaną zupke z wczoraj a my planujemy coś z grila zamiast gotować. Pije kawe i lece pochować szmaciochy i brać się za ogarnięcie.

Gochaa super prezent!

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2011-05-22 o 06:02
Stary 2011-05-22, 11:24   #2117
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Gocha super fotka a gokart swietny

zebra moja tez dzis nie dala pospac bo wstala o 6

My dzis tez planujemy gila ale popoludniu z kuplami , wczoraj tez mielismy ale tak sami my sobie zobili bo nas naszlo

Kamilka znow cos katarek bierze

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 16:31   #2118
zebra666
Zakorzenienie

Pietrusia "gila"

Mnie dzisiaj odwiedziła wizazowa mamusia i było bardzooo miło Dzień zaliczam do udanych:F Miałam jechać jeszcze do chrzestnego Piotrka na działke, ale nie chciało mi się...

Stary 2011-05-22, 18:33   #2119
tarasia
Wtajemniczenie

Pietrusia I gocha zdjęcia
a czemu Kamilka ma plasterek?

Stary 2011-05-22, 21:47   #2120
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

cześć Mamusie

przez cały tydzień nie udało mi się nawet na chwilkę do Was zajrzeć(
ale zaraz nadrobię

chciałam się pochwalić, że IDĘ DO PRACY i to już od najbliższego wtorku.. tak to jakoś szybko się wydarzyło.. cały ten tydzień spotykałam się w tej firmie z różnymi ludźmi i w końcu się przekonałam żeby spróbować ogromnie się cieszę choć wcale nie byłam pewna czy ja chcę iść do pracy już teraz.. ale propozycja którą dostałam jej fajna bo i zajęcie takie jak chciałam i trochę wyzwanie i atrakcyjne wynagrodzenie
mam wielkiego stresa tylko ja ja przeżyję rozstanie z Olcią!!!!
jutro przychodzą dwie nianie na próbę i zobaczę którą wybiorę.. ale tak mi jakoś źle że zostawiam Olcię(((((

a tak poza tym to zdycham dziś po weselu....
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 22:07   #2121
tarasia
Wtajemniczenie

lucky wow! powodzenia z nianiami!

Stary 2011-05-22, 22:35   #2122
zebra666
Zakorzenienie

Lucky gratuluj Myśle, że jak to taka dobra okazja to warto

Stary 2011-05-23, 08:03   #2123
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
cześć Mamusie

przez cały tydzień nie udało mi się nawet na chwilkę do Was zajrzeć(
ale zaraz nadrobię

chciałam się pochwalić, że IDĘ DO PRACY i to już od najbliższego wtorku.. tak to jakoś szybko się wydarzyło.. cały ten tydzień spotykałam się w tej firmie z różnymi ludźmi i w końcu się przekonałam żeby spróbować ogromnie się cieszę choć wcale nie byłam pewna czy ja chcę iść do pracy już teraz.. ale propozycja którą dostałam jej fajna bo i zajęcie takie jak chciałam i trochę wyzwanie i atrakcyjne wynagrodzenie
mam wielkiego stresa tylko ja ja przeżyję rozstanie z Olcią!!!!
jutro przychodzą dwie nianie na próbę i zobaczę którą wybiorę.. ale tak mi jakoś źle że zostawiam Olcię(((((

a tak poza tym to zdycham dziś po weselu....
gartuluje pracy
Stary 2011-05-23, 09:14   #2124
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Lucky gratuluj Myśle, że jak to taka dobra okazja to warto

Cytat:
gartuluje pracy

dziewczyny, które mają nianię czy możecie powiedzieć, jak rozliczacie się z Paniami? nie pytam o konkretną stawkę, tylko czy płacicie nianiom za swój urlop? czy dajecie niani płatny urlop? czy bierzecie wolne jak dziecko jest chore? czy kiedy niania ma wolne jak Wy jesteście na zwolnieniu to czy jej płacicie za te dni?

przychodzą dziś do mnie dwie polecone kandydatki.. zupełnie różne.. jedna jest taka hej do przodu, na czasie i nie musi pracować.. a druga jest taka biedniejsza ale bardzo miła i ciepła bezrobotna nauczycielka..i jestem rozdarta..mam wrażenie, że tej drugiej będzie bardziej zależało.. poza tym jest bardzo religijna więc może będzie bardziej etynie się zachowywała..?z drugiej strony ta pierwsza jest koleżanką niani sąsiadki i więcej czasu by razem były..co może też by dobrze i małym zrobiło..sama nie wiem..

zaprosiłam obydwie na 2h dziś na próbę i zobaczymy jak będzie...
trzymajcie kciuki, żeby któraś z nich się nadawała
Stary 2011-05-23, 09:43   #2125
zebra666
Zakorzenienie

Lucky wziełabym nauczycielke.
Moja znajoma z innego forum, na którym zaczynałam w ciązy pisać, w środe swoją nianie zastała pijana jak bela, a dziecko z obitą buzinką i spuchnięte, bo prawdopodobnie spało jej z krzesełka\przewijaka- nie wiadomo, bo nie zna jeszcze jej zeznań. Wybierała się w tym stanie z dzieckiem 1,5rocznym na spacer!
Moja babcia zajmowała się dzieckiem przez kupe lat a jak zaczynała miała 55lat. Przychodizłam tam z nią.
Moja mama też jest nianią jest po 40tce.
Wolałabym osobe ciepłą, miłą i jeszcze była nauczycielka...

Stary 2011-05-23, 09:52   #2126
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Lucky wziełabym nauczycielke.
Moja znajoma z innego forum, na którym zaczynałam w ciązy pisać, w środe swoją nianie zastała pijana jak bela, a dziecko z obitą buzinką i spuchnięte, bo prawdopodobnie spało jej z krzesełka\przewijaka- nie wiadomo, bo nie zna jeszcze jej zeznań. Wybierała się w tym stanie z dzieckiem 1,5rocznym na spacer!
Moja babcia zajmowała się dzieckiem przez kupe lat a jak zaczynała miała 55lat. Przychodizłam tam z nią.
Moja mama też jest nianią jest po 40tce.
Wolałabym osobe ciepłą, miłą i jeszcze była nauczycielka...
o Boże!!! po policję bym zadzwoniła natychmiast i bym zamknęła taką babę!!! jak tak można...??!?!?!?! co zrobiła ta dziewczyna???
Stary 2011-05-23, 10:04   #2127
tarasia
Wtajemniczenie

masakra taka niania.

Stary 2011-05-23, 10:14   #2128
gucia6
Zakorzenienie

hej
Lucky, gratuluje pracy i trzymam mocno kciuki, zeby bylo dobrze.

U mnie niestety nie najlepiej, troche wysiadam nerwowo przez prace. Nie tak sobie to wyobrazalam. Jestem generalnie do tylu ze wszystkim. Niestety tylko zycie ucieka... I moze to glupio zabrzmi, ale zle mi jako jedynej kobiecie w dziale technicznym (bo tak, to sa jeszcze 2 sekretarki, ktore siedza razem w innym biurze), i juz wysiadam, zwlaszcza jak przychodzi do uzerania sie z "wszystkowiedzacymi" elementami.

Trzymajcie sie mamusie

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2011-05-23 o 10:15
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:37   #2129
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość

dziewczyny, które mają nianię czy możecie powiedzieć, jak rozliczacie się z Paniami? nie pytam o konkretną stawkę, tylko czy płacicie nianiom za swój urlop? czy dajecie niani płatny urlop? czy bierzecie wolne jak dziecko jest chore? czy kiedy niania ma wolne jak Wy jesteście na zwolnieniu to czy jej płacicie za te dni?

Lucky, ja musze swojej niani płacic za wszystko doslownie.. jak jestesmy na urlopie, są święta albo po prostu chce byc z dzieckiem to płacimy jej 50%. Jak jej nie ma z jej winy to odrabia te godziny. Wiesz, wszystko zalezy wg mnie od tego czy to jej glowne zrodlo utrzymania czy nie jesli tak to zawsze niania liczy, ze tyle i tyle miesiecznie zarobi i kazde zmniejszenie tej kwoty powoduje jakies szkody... juz wole jej placic i miec spokoj niz zeby nagle odeszla do innej rodziny i szukac od nowa tymbardziej, ze Blanka sie do niej juz bardzo przywiazala
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 11:01   #2130
zebra666
Zakorzenienie

Pijana niania łkała, że ona nie zbiła dziecka, że ma problemy i żeby jej pomogła. A dziewczyna wyrzuciła nianie za drzwi i zadzwoniła po męża żeby jechać do szpitala zbadać dziecko. Jak wychodzili niania turlała się po chodniku, bo w takiej niemocy była!
Na szczęście dziecku nic nie było. Szpital wezwał policje i spisali zeznania. Nianie zgarneła najpierw straż miejska potem policja.
Niania miała wtope wcześniej z papierosami- kłamała, że już naprawde nie pali (bo dziewczyna ją na tym złapała). Po czym została przyuważona jak pali. I też przepraszała i zasłaniała się problemami z facetem.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości