Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-21, 15:30   #2101
gregia
Zakorzenienie

Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII

Melduję sie na posterunku Staram się Was podczytywac, żeby byc na bieżąco, lecz nie zawsze jest czas. Wczoraj moje dziecko podczas wariacji z tatą wpadło na stół i ma teraz mega śliwkę nad okiemStrach wychodzic z nia na dwór bo jeszcze ludzie pomysla, że taki wpiernicz od nas dostała. Myslałam że tż wczoraj za jajca powieszę!

Co do prezentów zamiast kwiatów, to my też myslimy nad winkiem lub totolotkiem i zecydowac sie nie mozemy pod koniec czerwca bylismy u znajomych na weselu to tez chcieli totolotka - na 130 gosci trafili tylko 4 trójki. Widocznie jednym sie uda jednym nie.
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 15:32   #2102
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Witajcie Lachoniki w ten jakże piękny listopadowy dzień
Wczoraj do Was nie zajrzałam - przegrałyście z TŻecikiem
Obejrzeliśmy film Niepokonani (tytuł oryginalny The Way Back) - kto to tłumaczy Polecam!

Wszamię jakiś obiadek i będę czytać co mnie ominęło

Magdzia po pierwsze się nie bój Wystarczy trzeźwe myślenie, rozwaga i zaplanowanie wycieczki.
Podaję Ci opcje wejścia na Giewont:
1. Jedziesz busem do Kuźnic. Wchodzisz na szlak niebieski Dreptasz sobie około 1h 30 min. do Schroniska Na Kondratowej Hali. Następnie ok 1h 20 min. do Przełęczy Kondrackiej. Tutaj szlak niebiski spotyka się z żółtym. Zostajesz dalej na niebieskim i z Przełęczy na Giewont maszerujesz ok 30 min. Taki jest szacowany czas przejść.

2. Idziesz Doliną Strążyską szlakiem czerwonym ok. 40 min do Polany Strążyskiej. Tutaj szlak czerwony łączy si,ę z czarnym. Po ok. 50-60 min. docierasz do Przełęczy w Grzybowcu. Szlaki rozdzielają się. Idziesz dalej czerwonym ok 1h 30 min i dochodzisz do szlaku niebieskiego skąd na Giewont już tylko kilka minut.

Do podanych czasów dodaj sobie zapas w zależności od tego jak Ci się będzie szło
Dla wygodniejszego trzymania łańcuchów polecam założyć rękawiczki rowerowe

Polecam Ci też wyjście bardzo wcześnie rano, żeby zdążyć przed stadem ludzi, chociaż nie wiem, czy to jest wykonalne. Mam wrażenie, że w wakacje Giewont jest oblepiony ludźmi, co spowodowało, że nie cierpię tej góry

Jako alternatywę proponuję Ci odbić na Kondrackiej Przełęczy zamiast na Giewont żółtym szlakiem na Kondracką Kopę (jeden ze szczytów Czerwonych wierchów).

Wybór należy do Ciebie
Polecam Ci laminowaną mapę wydawnictwa ExpressMap. Mapa jest dokładna i jestem pewna, że na Giewoncie się nie skończy
Udanej wycieczki i pogody! Hej!

Chatko chętnie bym przygarnęła takie niebieskie buciki, ale też na obcasiku 5 cm Śliczne są.
Pozwól że się wtrące i Cię troche wykorzystam
Już jakiś czas planowałam taką wycieczkę górską ale zawsze kończyło się na tym że nie miałam odpowiednich butów i rezygnowałam bo niestety szkoda mi było kasy na jedna wycieczkę.
Czy jest jakaś alternatywa dla górskiego obuwia?
Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Pierwsze piatki to na pewno przed bierzmowaniem trzeba zrobic, ale zeby przed slubem? W sumie pierwsze slysze ..
No widzisz.. słyszy się ze księża organizują jakieś dni skupienia bla bla bla, a u Nas są chyba te pierwsze piątki....
Mam nadzieje że się przesłyszałam

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 15:34   #2103
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam, że tak się wetnę, ale chcę się z Wami podzielić moją radością!

Nie mówiłam Wam, żeby nie zapeszyć, ale aplikowałam ostatnio do takiej firmy, która zajmuje się robieniem napisów do filmów. Po pozytywnym zweryfikowaniu CV, jakieś dwa tygodnie temu był kolejny etap rekrutacji - miałam test online sprawdzający moje umiejętności w zakresie subtitlingu. I wyobraźcie sobie, że właśnie napisali mi, że... zdałam test i zapraszają mnie do współpracy!!!!!!!!! Tak bardzo się cieszę!!!!!!!

To bardzo prestiżowa firma, jeden z gigantów światowego rynku subtitlingu, ma swoje oddziały w Stanach i całej Europie. Gdybym teraz nie zdała testu, to mogłabym póki co zapomnieć o karierze w tego rodzaju tłumaczeniach, bo najwcześniej można do takich firm aplikować ponownie co najmniej po roku, jeśli ktoś się nie dostanie za pierwszym razem. A tu taka wiadomość!

Jestem mega happy!

Stawiam wszystkim!
Super Kochana!
Może któregoś razu jak wyjdę z kina pochwalę przetłumaczone napisy, bo obecnie to najczęściej jakiś tłumaczeniowy żal jest
Też się do czegoś takiego przymierzam. Mogę wiedzieć do jakiej firmy aplikowałaś? Chociaż w sumie takiego rodzaju tłumaczenia z niemieckiego nie są tak popularne jak z angielskiego, co nie zmienia faktu, że chciałabym się w tym sprawdzić
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
aaaa!! Tata się zgodził! Da mi te pieniążki na suknię! Boże jak ja się cieszę! Jutro jade wpłacę zaliczkę! I odrazu wam zrobie foto!
Super wiadomość! Cieszę się z Tobą
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 15:38   #2104
gregia
Zakorzenienie

Dotk4 nam razem pojutrze stuknie 11 m-cy

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

wiecie , że z tym zboczeniem na falbany cos w tym jest bo jak mi sie drapowania podobały to teraz suknie z falbanami mi sie podobaja. Pokazałam wczoraj 1 suknie tż która mi sie spodobała (Lisy Ferrery) to powiedział, że dla niego za strojna i że woli troche skromniejsza Podłamał mnie jak cholera bo ją najbardziej pod uwagę brałam
juz straciłam wene na szukanie sukienki, bo pewnie i tak mu sie nie spooba bo bedzie za bogata
Stary 2011-07-21, 15:40   #2105
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

wiecie , że z tym zboczeniem na falbany cos w tym jest bo jak mi sie drapowania podobały to teraz suknie z falbanami mi sie podobaja. Pokazałam wczoraj 1 suknie tż która mi sie spodobała (Lisy Ferrery) to powiedział, że dla niego za strojna i że woli troche skromniejsza Podłamał mnie jak cholera bo ją najbardziej pod uwagę brałam
juz straciłam wene na szukanie sukienki, bo pewnie i tak mu sie nie spooba bo bedzie za bogata
najlepiej to ty tżtowi nic nie pokazuj ja swojemu nic nie pokazuję

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 15:43   #2106
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
Witam

od wczoraj jestem oficjalnie PM 2012 (zaliczka poszła do naszej sali) heh, mam nadzieję, że nie wyjdę na jakąś opieszałą, bo na razie to mamy tylko salę.....ha, wszystko przede mną, ale najważniejsze na teraz....jutro obrona magisterki więc tylko się witam i zmykam jeszcze pouczyć, na pewno będę się tu udzielać

Pozdrawiam wszystkie PMki 2012
Witaj Niech Ci tu z nami będzie fajnie i inspirująco
Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
a i mam do was pytaniie jak uważacie czy mogę sobie buty do ślubu zamówić na allegro? jest dużo ślicznych i niedrogie.
Jak najbardziej. W końcu zawsze można odesłać, jeśli coś nie pasuje.
Jak mi się coś podoba i szukam tego akurat to nie ma zmiłuj - klikam kup teraz I mam w nosie łażenie po sklepach.
Cytat:
no ja się właśnie zastanawiam, bardzo dużo rzeczy kupuję na all ale butów jeszcze nie kupowałam, i tak za bardzo nie wiem gdzie mogłabym kupić.
Podrzucam kilka linków z bucikami ślubnymi. Może coś Ci się spodoba:

http://www.butyslubne.com.pl/
http://www.bialebuty.com.pl/
http://butyslubne.com/
http://www.slubnybut.pl/
http://www.buty-slubne.com.pl/
http://www.buty-slubne.net/

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Myślałam, żeby jutro skoczyć, ale mogę w piątek

Powiem wam, że znowu się zawiodłam świadkową i jej olewczym stosunkiem... Oto nasza rozmowa na gg:
Wiesz co, normalnie bym się poważnie zastanowiła nad zmianą świadkowej. Ehhh... nie ma to jak "wsparcie".
Stary 2011-07-21, 15:49   #2107
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Laska, pokazywanie chłopu kiecki mija się z celem, bo przecież On i tak nie wie, jak taka suknia wyglądałaby na Tobie. Na 100% jakby Ciebie w niej zobaczył, to by powiedział, że pięknie. A takie pokazywanie i się denerwowanie, że Jemu się nie podoba, to Ci nic dobrego nie zrobi Musisz wybrać taką, jaka Tobie się podoba, a jak już się w nią ubierzesz, to On i tak będzie piał z zachwytu, jaka by ona nie była

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 15:51   #2108
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Witaj Niech Ci tu z nami będzie fajnie i inspirująco

Jak najbardziej. W końcu zawsze można odesłać, jeśli coś nie pasuje.
Jak mi się coś podoba i szukam tego akurat to nie ma zmiłuj - klikam kup teraz I mam w nosie łażenie po sklepach.

Podrzucam kilka linków z bucikami ślubnymi. Może coś Ci się spodoba:

http://www.butyslubne.com.pl/
http://www.bialebuty.com.pl/
http://butyslubne.com/
http://www.slubnybut.pl/
http://www.buty-slubne.com.pl/
http://www.buty-slubne.net/

Wiesz co, normalnie bym się poważnie zastanowiła nad zmianą świadkowej. Ehhh... nie ma to jak "wsparcie".
http://www.buty-slubne.net/index.php...e-wzor-227-53c
te widziałam nawet w jednym salonie w u mnie w mieście
w ogóle jak widzę ceny ślubnych butów to jakaś choroba mnie bierze

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-07-21, 15:54   #2109
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
bardzo ładna (ale ja nie jestem obiektywna bo wprost uwielbiam falbanki) Masz już jakieś butki na oku??

o widzę że Sztuczka jakieś zakupy popełniła. Oszczędzamy
i kto to mówi
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
że jak?????????????? ona chyba chora jest... kto pierwszy zaplanował ślub? jezzzuuuu chyba bym jej rypsneła za ten tekst
Oj, też bym nie zdzierżyła
Cytat:
takie mi się bardzo podobają
Bardzo ładne, chociaż wolałabym gładkie albo z delikatniejszą aplikacją.
Stary 2011-07-21, 15:55   #2110
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
najlepiej to ty tżtowi nic nie pokazuj ja swojemu nic nie pokazuję
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Laska, pokazywanie chłopu kiecki mija się z celem, bo przecież On i tak nie wie, jak taka suknia wyglądałaby na Tobie. Na 100% jakby Ciebie w niej zobaczył, to by powiedział, że pięknie. A takie pokazywanie i się denerwowanie, że Jemu się nie podoba, to Ci nic dobrego nie zrobi Musisz wybrać taką, jaka Tobie się podoba, a jak już się w nią ubierzesz, to On i tak będzie piał z zachwytu, jaka by ona nie była
dzięki dziewczyny za słowa otuchy macie racje, żeby nie pokazywac tych sukien. nie wiem co mnie tknęło może tak byłam pewna , że mu sie spodoba za to moja córcia powiedziała, piekna sukienka jak dla księzniczki
Stary 2011-07-21, 15:56   #2111
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Ale skoro macie juz nauki zrobione to dlaczego obawiasz sie proboszcza? Myslisz, ze bedzie pytal czy mieszkacie razem i Wam, co, odmowi? Ja w sumie sie nad tym nie zastanawialam, ale nie chce mi sie w to wierzyc
znając mojego proboszcza to może o to zapytać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 16:00   #2112
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Częstochowianki doszły mnie słuchy, że u Was w mieście raz w miesiącu czy raz na kwartał prowadzone są msze egzorcystyczne. Oczywiście nie na Jasnej Górze, tylko w jakimś kościele. Czy słyszałyście o czymś takim i czy znacie nazwę parafii??
Wiem na wątku ślubnym to dość nietypowe pytanie, ale zalezy mi na odpowiedzi.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 16:00   #2113
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze piatki to na pewno przed bierzmowaniem trzeba zrobic, ale zeby przed slubem? W sumie pierwsze slysze ..

Ale skoro macie juz nauki zrobione to dlaczego obawiasz sie proboszcza? Myslisz, ze bedzie pytal czy mieszkacie razem i Wam, co, odmowi? Ja w sumie sie nad tym nie zastanawialam, ale nie chce mi sie w to wierzyc

Do dziewczyn, ktorych TZ lub one same beda braly sluby w nie swoich parafiach. Czy juz zalatwialyscie te wszystkie potrzednie papiery? Bo sama nie wiem ile czasu na to przeznaczyc .. Ksiadz da to TZowi tak od reki?
u nas żeby było wesoło to należymy do tej samej parafii, ale zminielismy ją na kameralny kościółek. Nam ksiądz powieział, żebysmy przyniesli pozwolenie od naszego proboszcza 3 m-ce przed slubem
Stary 2011-07-21, 16:01   #2114
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
no i w końcu została nam prośba o przekazanie datków dla najbardziej potrzebujących i doszliśmy z Tżtem do wniosku, że chyba w ten sposób najbardziej chcielibyśmy podzielić się naszym szczęściem. Jako że moja mama pracuje w ośrodku pomocy dzieciom niepełnosprawnym, wybór był prosty. Co myślicie na ten temat, czy goście nie poczują się urażeni?? Jak wy byście zareagowały na taki tekst w zaproszeniu:

Drodzy goście chcemy podzielić się choć cząstką tego szczególnego dnia z najbardziej potrzebującymi, dlatego też miło nam będzie zamiast kwiatów przyjąć od Państwa datki, które zostaną przekazane Stowarzyszeniu .....
Myślę, że jak najbardziej możecie zrobić coś takiego Podobną prośbę wyrazili na swoich zaproszeniach zanjomi u których byliśmy ostatnio i goście zachowali się super. Młodzi nie dostali żadnego bukietu kwiatów - sami byli pozytywnie zaskoczeni. Uzbierana sumka poszła na podobne stowarzyszenie, o jakim piszesz.
Stary 2011-07-21, 16:04   #2115
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Podwojne gratulacje Jeszcze raz odnosnie racy, ktora brzmi NIESAMOWICIE i roku do slubu! Teraz to juz poleci
Dziękuję raz jeszcze Ty też masz super pracę z tego, co pisałaś, i Twój TŻ także Cieszę się, że się tak rozwijacie na Wyspach. Zawsze będę miała do nich sentyment.

Cytat:
Napisane przez Piekielny_Aniolek Pokaż wiadomość
Dzięki Zobaczymy jak ten wypoczynek będzie wyglądał... Jedziemy we własnym zakresie ze znajomymi Wszystko fajnie, tylko jakoś to gotowanie mi się nie podoba.. W sumie pierwszy raz jadę na takie wakacje, zawsze było all inclusive a teraz lipa baby do garów!
Oj, dwa razy to nie dużo, zwłaszcza jak będziecie we dwoje gotować. Raz spaghetti, raz jakaś tortilla i po kłopocie Wymyślcie sobie coś szybkiego, bo na urlopie szkoda czasu na gotowanie

Cytat:
Napisane przez fablous
Jedynie momentami, kiedy widzę jak daleko już większość z was jest z przygotowaniami to zastanawiam się czy to normalne że nie "jaram się" moim ślubem aż tak bardzo
Pewnie, że normalne. Ja na przykład nie mam jeszcze fazy na chodzenie po salonach i mierzenie sukni, a niektóre dziewczyny czują, że to już ten czas, aby kupić i kupują. Ogólnie wydaje mi się, że każda PMka ma swój biorytm, jeśli chodzi przygotowania przedślubne i dla każdej z nas w innym czasie, co innego będzie ważne. Dla mnie teraz tematem No. 1 jest na przykład nasz domek A suknia to tak jak już kiedyś mówiłam - w styczniu lub lutym pewnie będzie zamówiona (w marcu już koniecznie, bo 4 miesiące przed muszę mieć pierwszą przymiarkę do jej tworzenia), a odbiorę ją dopiero tydzień przed ślubem. Za zaproszenia też weźmiemy się dopiero w okolicach grudzień-styczeń.

Cytat:
Ja ostatnio slyszalam, ze wakacje w PL i zagranica sa juz porownywalne cenowo. Moze warto popatrzec na jakies last minute, czy cos? A paszporty nie sa potrzebne wszedzie Po wiekszosci Europy polatacie na dowodach
Tak, tylko do Turcji nie zapomnijcie zabrać paszportu (mimo, że częściowo znajduje się w Europie). Jak kiedyś zapomniałam i przypomniałam sobie o tym dopiero na lotnisku

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, własnie mnie naszło. Mieszkacie ze swoimi Tż'tami? Przyznajecie się księdzu?
Ja jeszcze nie mieszkam (mieszkaliśmy w tamtym roku 3 m-ce tylko), ale lada chwila się wprowadzamy, więc będziemy razem mieszkać przed ślubem. Przyznać się przyznamy, ale nie wiem jeszcze czy nie będzie tak, że ja się po prostu wyprowadzę 2-3 tygodnie przed ślubem do swojego rodzinnego domu i na spowiedzi powiem, że mieszkaliśmy, ale już nie mieszkamy. Bo ponoć jak się dalej ma zamiar mieszkać razem, to rozgrzeszenia nie ma. No chyba, że nam też powiedzą, żeby odbyć tylko jedną spowiedź, to luz, wtedy pójdziemy w tygodniu poprzedzającym ślub i ja zostanę już w domu rodzinnym. I tak tam będą się toczyć prawie wszystkie ostatnie przygotowania.

Cytat:
Wiesz, moja kuzynka ma biuro podróży, dała mi fajne oferty na wakacje np taka Turcja (10 dni, all inclusive) jakoś 2000 za 2 osoby.. więc moim zdaniem więcej wydasz tutaj w PL aniżeli za granicą... no i ta pogoda w kratkę
O, świetna oferta. My za 2 tyg. płaciliśmy 1800zł/os., ale to 3 lata temu i to też był jakiś last, z tym że z wyżywieniem HB.

marylka,
pamiętam, że pisałaś mi wczoraj bodajże, że jakby co to przylecisz do nas na Majorkę zrobić nam sesję poślubną. Kochana - dziękuję Ci bardzo za taką fantastyczną propozycję! I zapamiętam! W razie gdyby nasi fotografowie nie chcieli się ruszyć z nami, to bardzo chętnie skorzystamy z oferty

ksylwia
, co do sukni, to dla mnie najgorsze jest to, że PMka ma w niej za duże miseczki i jak stoi bokiem, to widać, że biust jest do tych miseczek za mały Już co jak co, ale w sukni ślubnej chyba wszystko powinno być idealnie dopasowane do figury i wymiarów PMki. Ja to w ogóle dam swojej stylistce taki stanik, w którym mi nic nie odstaje w jakiejkolwiek pozie i powiem, żeby na jego wzór zrobiła miseczki w mojej sukni albo w ogóle go wszyła do niej.

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-07-21 o 16:44
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 16:04   #2116
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Częstochowianki doszły mnie słuchy, że u Was w mieście raz w miesiącu czy raz na kwartał prowadzone są msze egzorcystyczne. Oczywiście nie na Jasnej Górze, tylko w jakimś kościele. Czy słyszałyście o czymś takim i czy znacie nazwę parafii??
Wiem na wątku ślubnym to dość nietypowe pytanie, ale zalezy mi na odpowiedzi.
wiesz nie jestem pewna ale chyba w katedrze tj. kościół świętej rodziny ale nie jestem pewna na 100%

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-07-21, 16:05   #2117
gregia
Zakorzenienie

Madziu2306 miałam to samo napisac o cenach butów ślubnych oni chyba w totolotku te ceny losują, niestety wszystko co ma w nazwie ,,ślubne'' to rośnie w cenie
Stary 2011-07-21, 16:17   #2118
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Pozwól że się wtrące i Cię troche wykorzystam
Już jakiś czas planowałam taką wycieczkę górską ale zawsze kończyło się na tym że nie miałam odpowiednich butów i rezygnowałam bo niestety szkoda mi było kasy na jedna wycieczkę.
Czy jest jakaś alternatywa dla górskiego obuwia?
Polecam Ci butki firmy Quechua. Są bardzo lekkie i wygodne. Czujesz się tak jakbyś szła w adidasach, ale mają stabilną podeszwę i są trochę wyższe, co chroni staw skokowy i są niedrogie

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Mam istną alergię na ceny
Stary 2011-07-21, 16:19   #2119
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

od dzisiaj został mi rok do ślubu!

Cytat:

no i w końcu została nam prośba o przekazanie datków dla najbardziej potrzebujących i doszliśmy z Tżtem do wniosku, że chyba w ten sposób najbardziej chcielibyśmy podzielić się naszym szczęściem. Jako że moja mama pracuje w ośrodku pomocy dzieciom niepełnosprawnym, wybór był prosty. Co myślicie na ten temat, czy goście nie poczują się urażeni?? Jak wy byście zareagowały na taki tekst w zaproszeniu:

Drodzy goście chcemy podzielić się choć cząstką tego szczególnego dnia z najbardziej potrzebującymi, dlatego też miło nam będzie zamiast kwiatów przyjąć od Państwa datki, które zostaną przekazane Stowarzyszeniu .....
po części zgadzam się z dziewczynami że jak będize tak puszeczka przy składaniu życzeń to goście mogą poczuć się dziwnie że na siłę każecie im wrzucać. Sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
no nie wiem czy cos widac.... dół jest tiulowy, nie bardzo rozłożysty, wydaje się być bardzo lekki...Załącznik 4101502
bardzo ładna

Cytat:
ooo moje buty

tak wogóle to hej

co do pracy to już jestem na bezrobociu ale jest opcja że przeniosą mnie na tydzień (czyli do końca umowy) do lublina więc może jeszcze coś zarobię. Czekam do jutra na telefon

właśnie przejżałam moją starą gazetę/ katalog z sukniami i kilka mi się spodobało zaraz wrzucę na skaner i się podzielę z wami może coś kogoś zainspiruje
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 16:19   #2120
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
No widzisz.. słyszy się ze księża organizują jakieś dni skupienia bla bla bla, a u Nas są chyba te pierwsze piątki....
Mam nadzieje że się przesłyszałam
O dniach skupienia slyszalam, ale nie wiem jak z tym bedzie w naszym przypadku. Chyba u mnie sie tego nie robi. Nawet nie wiem jak bedzie z poradnia, bo na Wyspach nie mamy gdzie jej zalatwic, wiec porposilam Mame, zeby zapytala naszego proboszcza, czy trzeba miec ta poradnie zrobiona czy nie. Powiedzial, zeby Mama mi przekazala, zebym przyszla do niego jak bede w PL i jakos sie dogadamy Tak wiec mam nadzieje, ze nas to ominie

Cytat:
Szalenstwo, no nie? A pamietam jakby to bylo wczoraj jak sie cieszylam jak suwaczek pokazal rowny rok!

Cytat:
u nas żeby było wesoło to należymy do tej samej parafii, ale zminielismy ją na kameralny kościółek. Nam ksiądz powieział, żebysmy przyniesli pozwolenie od naszego proboszcza 3 m-ce przed slubem
My tez zastanawialismy sie nad malutkim kosciolkiem w parafii, ktora sasiaduje z moja, ale jednak zdecydowalismy sie na moja Wiec tylko TZ musi zadbac o pozwolenie

Cytat:
Dziękuję raz jeszcze Ty też masz super pracę z tego, co pisałaś, i Twój TŻ także Cieszę się, że się tak rozwijacie na Wyspach. Zawsze będę miała do nich sentyment.
Ano jakos sie tutaj realizujemy Mnie sie za 2 miesiace rok akademicki zaczyna, wiec przechodze na part-time i nie wiem co bedzie dalej, bo umowa narazie tylko do konca roku, ale TZcik faktycznie duza szycha sie staje Fajnie, ze wiekszosci z nas sie tak dobrze uklada
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 16:24   #2121
gregia
Zakorzenienie

Dziewczyny doradzcie w sprawie świakowej. Nie wiem czy wybrac kuzynke z która ma bardzo dobry kontakt i u której tez świadkowałam na swoim ślubie czy siostrę tż, też w sumie mamy dobry kontakt. Wydaje mi się, że 1 jak i 2 liczy na świadkowanie, a rodzina tż odnośnie jego siostry to juz na bank Myśle, że obydwie by sie dobrze spisały jako świadkowe. Z tym ,że siostra tz jest na miejscu a kuzynka w Anglii i przyleci 4 dni przed slubem.
Stary 2011-07-21, 16:24   #2122
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
wiesz nie jestem pewna ale chyba w katedrze tj. kościół świętej rodziny ale nie jestem pewna na 100%
Dziękuję bardzo. Mam punkt zaczepienia

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-07-21, 16:25   #2123
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo. Mam punkt zaczepienia
a po co ci to? chcesz uczestniczyc?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-07-21, 16:28   #2124
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Dziewczyny doradzcie w sprawie świakowej. Nie wiem czy wybrac kuzynke z która ma bardzo dobry kontakt i u której tez świadkowałam na swoim ślubie czy siostrę tż, też w sumie mamy dobry kontakt. Wydaje mi się, że 1 jak i 2 liczy na świadkowanie, a rodzina tż odnośnie jego siostry to juz na bank Myśle, że obydwie by sie dobrze spisały jako świadkowe. Z tym ,że siostra tz jest na miejscu a kuzynka w Anglii i przyleci 4 dni przed slubem.
Chętnie bym doradziła, ale nie chce, żeby później było na mnie. Jeśli dziewczyny tak samo zasługują na tę funkcję i są bardzo w porządku to kierowałabym się właśnie dostępnością danej osoby. Chociaż mi świadek jest potrzebny do kościoła i ewentualnie na wieczór panieński (jeśli to będzie dziewczyna), tak nie przewiduję obarczania większymi obowiązkami świadka.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-07-21, 16:32   #2125
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Ci tak, ja z moja przyjaciolka, ktora bedzie moja swiadkowa widuje sie rzadko ze wzgledu na dzielace nas kilometry, ale jednak w najwazniejszych kwestiach nie may problemu rezcy umowic sie na skypa i omowi jakies sprawy No i oczywiscie na wyceczke po salonach z sukniami tez ze mna idzie, specalnie z innego miasta przyjezdza. Tak wiec odleglosc nie jest jakims wielkim problemem. Jedynie to wieczor panienski, ale to Twojekolezanki jak cos moja Ci zorganizowac Na pewno bylyby zadowolne A najwazniejsze rzeczy i tak robi sie w dniu slubu i wydaje mi sie, ze wtedy najwazniejsza jest obecnosc swiadkowej
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 16:33   #2126
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
a po co ci to? chcesz uczestniczyc?
Szczerze- tak. Mieliśmy to w planach z kumplem, który niedawno zginął. Jego mama kiedyś była na czymś takim. Tzn. msza prowadzona jest o uzdrowienie duszy i ciała.
I tak sobie myślałam, że chciałabym w czymś takim wziąć udział, tym bardziej przed ślubem.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-07-21, 16:33   #2127
(kicia)
Zakorzenienie

więc wstawiam te sukienki które znalazłam może komuś się coś spodoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg astrid_29248.jpg (23,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg equadorMS.jpg (17,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Jade.jpg (29,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lena_1_29261.jpg (22,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Sincerity.jpg (16,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanuj0001.jpg (48,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanuj0002.jpg (64,1 KB, 30 załadowań)
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 16:34   #2128
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
więc wstawiam te sukienki które znalazłam może komuś się coś spodoba
falbanki

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-07-21, 16:38   #2129
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Jagata ja też spokojnie do tego wszystkiego podchodzę. Mamy na chwilę obecną tylko salę. W połowie sierpnia poszukamy kościoła, a sukienki oglądam na wizażu, a nóż popadnę na tą MOJĄ

Wizja obrączek - białe złoto, nie łączone, proste
Sukienki - piękna, ale prosta
Buty - z całymi migdałowymi noskami i na 4-5 cm żebym nie była wyższa od TŻ
Bukiet - zastanowie się nad nim jak już będę miała suknię
Fotograf - znajomy
Kamerzysty - nie chcemy
Zespół - rockowy

Obecnie bardziej moje myśli zaprząta wyjazd na zlot w Giżycku ) ok 1000km na mojej kochanej. A w dodatku zostaniemy pewnie z tydzien i pozwiedzamy okolice )
Reszta to dla mnie pierdoły by je z wyprzedzeniem większym planować
Cytat:
póki co my mamy tak :
salę
zespół
kamerzystę
fotograf- znajomy
kościół tzn godzina i termin zaklepany
nauki od września
obrączki chcemy z żółtego złota ale w miarę proste nie matowe
buty-jeszcze zobaczę chociaż gościu i tak zrobi mi takie jakie chcę ale napewno na niskim obcasie cobym się nie zabiła i nie była wyższa od tżta
suknia szczerze mówiąc to nie wiem jaką chcę to zależy jaka mi się spodoba
Też mi się wydaje, że jest jeszcze dużo czasu aby ze wszystkim zdążyć. Tym bardziej, że dopiero pod koniec roku bedziemy mogli z TŻ ocenić na ile nas stać więc wcześniej nie będziemy się tym przejmować. Jedyną rzecz, którą planuję załatwić wcześniej, to zamówienie sukni. Myślę, że przełom września i października na oglądanie będzie w porządku. Co do fryzjerki, to mam już zaklepaną - nawet mogę stwierdzić, że cały salon mam zaklepany. Muszę tylko znaleźć dobrą dziewczynę do makijażu. Nigdy nie byłam malowana przez kogoś i nie wiem kto u mnie w mieście jest dobry...

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość

Rozumiem Twoje nastawienie ale mi sie zwyczajnie robi przykro jak widzę że ludziom sie nie podoba to że się jaram własnym ślubem i weselem. Ciekawi mnie tylko jedno, co owe dziewczyny których dziwi mój entuzjazm zrobią jak same będą się szykować na swój ślub.
A to trochę inna sprawa. Masz prawo do radości i jeśli szukanie sukien, przeglądanie bukietów itp. sprawia Ci przyjemność, to nie przejmuj się gadaniem innych. Tylko te dziewczyny, które przeżyły własny ślub mogą zrozumieć ten szał przyszłych PMek bo same to przeżyły!

Cytat:
Dziewczyny, własnie mnie naszło. Mieszkacie ze swoimi Tż'tami? Przyznajecie się księdzu?
Mieszkam i nie będę ukrywać tego faktu przed księdzem. Zastanawiam się tylko nad jednym, skoro mieszkamy razem to jedyną spowiedzią będzie ta dzień przed ślubem. A wiem, że do domu pojedziemy z 1,5 tyg. wcześniej i na miejscu nie będziemy mieszkać razem, to czy zaliczyliby nam taką spowiedź 1,5 tygodnia przed ślubem. Nie chciałabym się spowiadać u siebie w parafii (z pewnością trafi mi się proboszcz albo nie daj Boże mój brat) i wymyśliłam, że poszłabym do spowiedzi jeszcze w Krk i wyznam wszystkie swoje złe uczynki a gdyby u mnie w parafii jednak chcieli abym wyspowiadała się dzień przed ślubem, to przynajmniej "mniej" grzeszna bym była
wiem, wiem, ze kombinuję jak koń pod górę, ale mam opory przed proboszczem z mojej rodzinnej parafii.

Cytat:

to ile tych spowiedzi należy odbyć?
Chyba dwie.

Cytat:
Wiesz, moja kuzynka ma biuro podróży, dała mi fajne oferty na wakacje np taka Turcja (10 dni, all inclusive) jakoś 2000 za 2 osoby.. więc moim zdaniem więcej wydasz tutaj w PL aniżeli za granicą... no i ta pogoda w kratkę
Do Turcji chyba potrzebuję paszportu? A poza tym krucho u nas z urlopem. Jak mi pasuje, to TŻ ma pilne projekty lub odwrotnie..... dogadać się nie możemy....
Stary 2011-07-21, 16:39   #2130
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze- tak. Mieliśmy to w planach z kumplem, który niedawno zginął. Jego mama kiedyś była na czymś takim. Tzn. msza prowadzona jest o uzdrowienie duszy i ciała.
I tak sobie myślałam, że chciałabym w czymś takim wziąć udział, tym bardziej przed ślubem.
wiesz ja ci powiem tak.. idź jeśli masz mocną psychikę... jedna dziewczyna z wizażu opowiadała jak podobno tam się to wszystko odbywa zaraz ci wkleję post
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...8&postcount=21
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=62
ja bym raczej nie poszła bo mam słabą psychikę... ludzie tam modląs ię w intencji konkretnych osób dajmy na to a w trakcie mszy długiej swoją drogą opętanie może się ujawnic w kimś innym
ok ja spadam bo mi tż zaraz wizaż wyłączy

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2011-07-21 o 16:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości