Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 20:53   #2101
moose1979
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21

Cytat:
Napisane przez Iloa Pokaż wiadomość

Różnice poglądów sa piękne, ale chyba musimy założyć osobny wątek bo nas pogonią z forum.
A dobrze mi tu
No, niestety nie dojdziemy do porozumienia... Może to i lepiej, bo odmienność poglądów sprawia, że świat nie jest szary
Stary 2011-10-05, 20:58   #2102
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
No, niestety nie dojdziemy do porozumienia... Może to i lepiej, bo odmienność poglądów sprawia, że świat nie jest szary
No i tu się wreszcie zgadzamy
Stary 2011-10-05, 21:21   #2103
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy. Sorry za off-topy
Wbrew pozorom to jest forum o Dukanie
rozumiem - nie sama dieta zyje czlowiek
ja niekoniecznie jestem w temacie chuliganerii na meczach, bylam na kilku ale Chelsea - i gdyby nie pieniadze ktore za klubem stoja pewnie i to samo by bylo bo jest pelno chetnych do rozrob w okolicach
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 21:30   #2104
moose1979
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
rozumiem - nie sama dieta zyje czlowiek
ja niekoniecznie jestem w temacie chuliganerii na meczach, bylam na kilku ale Chelsea - i gdyby nie pieniadze ktore za klubem stoja pewnie i to samo by bylo bo jest pelno chetnych do rozrob w okolicach
Moja ukochana drużyna. Pracowałem niedaleko stadionu
Echhh... pamiętam, jak zdobywali Puchar Anglii w 2007 roku. Cała dzielnica przybrana na niebiesko i ten nieziemski klimat, który rozsadzał człowieka od środka...
Stary 2011-10-05, 21:33   #2105
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam ochotę pogadać o wyborach, ale myślałam , że takie fajne dziewczyny i chłopak na forum nie muszą się obrażać.
(podzielam opinie przeciwników Kaczyńskiego, ale przecież można to określać oględniej i merytorycznie
rozumiem, ze przeciwniczki wszystkiego innego niż PIS wyrazaja sie merytorycznie i oględnie...
A ta Pani po 50-tce, która była Panem robi na mnie korzystne wrażenie.
zgadzam sie slyszalam 2 wywiadyz tą Pania
Ale Palikot za często prowokuje
a moze o to chodzi bo to sklania do myslenia i analizy...

Ale jak mamy się wyzywać to.....trudno.
W domu nie pogadam, bo mama ma kłopoty z pamięcią i muszę na około powtarzać jej to samo. Na forum piłkarskim też polikwidowali wątki bo się chciały chłopy pozabijać. Myślałam , że tu się uda
ja chetnie podyskutuje
Cytat:
Korwin kilkanaście lat temu powiedział, że kobietom wystarczy edukacja na poziomie arytmetyki i strasznie mi podpadł.
tez to pamietam i ogolnie kobiety do garow i dzieciRóżnice poglądów sa piękne, ale chyba musimy założyć osobny wątek bo nas pogonią z forum.
A dobrze mi tu
moze sobie zalozymy watek plotkarski dukanowy....
Cytat:
zgadzam siejest kolorowy
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 21:50   #2106
blair witch
Zakorzenienie

Co powiecie mi o czymś takim:

Przysmak z indyka
mięso z indyka (97%), sól spożywcza, żelatyna drobiowa, przyprawy, ekstrakty przypraw, subst. konserwująca azotyn sodu
Białko 18g
Węgle 0,5g
Tłuszcz 8g
Stary 2011-10-05, 22:05   #2107
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja ukochana drużyna. Pracowałem niedaleko stadionu
Echhh... pamiętam, jak zdobywali Puchar Anglii w 2007 roku. Cała dzielnica przybrana na niebiesko i ten nieziemski klimat, który rozsadzał człowieka od środka...
i Chelsea na czerwono podkresliles?
bardzo dobra druzyna tylko cos od czasu odejscia Mourinho morale im padlo....

ale to nie ja kibicem jestem, tylko moj tzt - ja na darmowe piwo chodzilam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 22:06   #2108
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Co do Tuska i robienia dobrze - błagam Cię, nie mów mi że nie widzisz jak włazi w tyłek zagranicznym politykom... Otwórz oczy na coś więcej niż jedna gazeta i jedna telewizja...

mam wrazenie, ze Ty ogladasz propagande jednej telewizji i jednego radia... ja nie ogladam telewizji wcale a gazety czytam rozne i stacje radiowe rowniez rozne słucham...od gazety polskiej po GW i polityke i uwazam rze,tygodnik powszechny choc daleko mi do Koscioła (nie mylic z Bogiem) i slucham tok fm i radia maryi...czasem i słucham co mowia rozne opcje...i wiesz jak mamy wojowac z najblizszym sasiadem to ja Ci gratuluje bo to na poziomie podworka widac, ze warto z sasiadem zyc dobrze...kimkolwiek by on nie byl, jak mam sasiada alkoholika i burdziarza ale zlecamy mu rozne prace zeby zarobil zeby zyc z nim dobrze i nie robie mu dobrze ustami jak to nazwalas ale zachowuje normalne kontakty i nie musze sie martwic o to czy podpali mi dom...to prosty przyklad ale chyba obrazowy...

I znowu najbardziej błachy, banalny błąd... Mylisz tolerancję z akceptacją To, że coś toleruję, nie znaczy że muszę popierać i akceptować.
to jest tolerancja po Polsku nic innego...!!!!

Tolerancyjna jestem, bo nie uważam że należy zniszczyć czy wyzywać czy karać kogokolwiek za to, jaki jest, jakie ma przekonania, kogo kocha, z kim sypia. Jego sprawa, nie moja. Każdy ma prawo do życia i do szczęścia. I nic nie mam do homoseksualistów, powtarzam po raz kolejny, mało tego, z kilkoma mieszkałam, utrzymuję kontakt, przyjaźnię się. Ale to są normalne osoby, a nie poprzebierani krzykacze którzy robią pokazówki na ulicach. Heteroseksualni takich pokazówek swojej seksualności nie robią - a skoro homoseksualiści chcą przekonać wszystkich, że są normalni, to dlaczego zachowują się nienormalnie? I wyobraź sobie, że nawet moi homoseksualni znajomi przyznają mi rację. Dziwne, co nie? Nie mam nic do związków partnerskich zawieranych cywilnie, o ile nie będzie się ich nazywać małżeństwem - bo małżeństwo to z konstytucji i z definicji związek kobiety i mężczyzny.
Jestem absolutnie przeciwna adopcji przez pary homoseksualne - tutaj możesz powiedzieć, że jestem nietolerancyjna, ale niestety w reszcie się mylisz.

Zboczeniec to dla mnie pedofil, zoofil, nekrofil i inni file krzywdzący bezbronnych... A myślisz że w którą stronę oni pójdą? Tam gdzie wietrzą na przyszłość możliwość walki o swoje "prawo" do szczęścia, tyle że ich szczęściem jest prawo do krzywdzenia innych, niewinnych, niemogących się bronić. Do tej 'najbardziej do przodu' partii, która może zająć się ich interesami.

Transseksualista reprezentujący nas w rządzie to dla mnie kpina, i tyle. Ośmieszenie na całą resztę krajów Wprowadzenie cyrku z parad do sejmu. Więc jestem na nie. Za zboczeńca tak do końca nie uważam, ale odchył od normy widzę. Źle mi się sformułowało poprzednio.

karac nie bedziesz za to kims ktos jest, ale nie pokazuj sie na ulicy.... a powiedz mi czy normalni sa Ci co walczyli w sprawie krzyża na KP????
tez manifestowali swoje poglady i od tego jest DEMOKRACJA kazdy moze to robic, na szczescie, wiec nie odbieraj nikomu takiego prawa...znam ten poglad wsrod homoseksualistow wielu nie lubi glosnosci i manifestacji bo po prostu chce zyc normalnie a wiesz co to znaczy normalnie w malych spolecznosciach???niezauw azalnie, chca wtopic sie w tłum bo to jedyna szansa na zycie tam//..zeby nikt ich nie wytykal palcami i dal zyc...a niestety takie manifestacje sprzyjaja temu, ze problem mniejszosci i ich praw zaczyna byc zauwazany ale trudno sie dziwic ludziom, ze walcza o swoje prawa!!! niektorzy chca byc zauwazani i egzekwowac swoje prawa..

co masz do transseksualisty reprezentujacego Ciebie jezeli reprezentuje Twoje poglady??? ja patrze jakim kto jest czlowiekiem i jakie ma poglady a nie jak wyglada...
kiedys niepelnosprawni tez sie chowali po domach...

i mam tylko nadzieję, że widzisz roznice miedzy zoofilia, nekrofilia, a transseksualistami i homoseksualistami....tych pierwszych dwoch nie widzialam u Palikota...???
Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
A ja się dla odmiany zgadzam z Blair. Chciałam zacytować po jej pierwszym politycznym poście, ale potem doczytałam dyskusję i już nie cytuję, bo nie ma sensu.
Tzn. z jednym się nie zgadzam, ale nieważne.
Oj to mi się nie podoba. Kostko, wsadzasz wszystkich do jednego wora.
Ja będę głosować za PISem, ale nie jestem za PISem. Wybieram mniejsze zło (dla mnie to jest właśnie mniejsze zło).
Kiedyś byłam za Korwinem, ale on ma poglądy "baba do garów", także... zmieniłam zdanie.
dla mnie mniejsze zło to nie jest PIS.... ale to moj poglad...i wcale nie zamierzalam glosowac na platforme
Stary 2011-10-05, 22:14   #2109
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Tym lepiej.
Piękny uśmiech i cera.
A ja zawsze myślałam, że jesteś blondynką.

co nie
To Dukan

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Dla nich to ja jestem babcia

Wracając do Dukana.
Przez te dzisiejsze "pogaduszki" mało dziś zjadłam, tętno mi wzrosło i czuje , że metabolizm też.
A tak cierpiałam , że przez zakwasy nie mogę ćwiczyć.
Może jutro wreszcie waga będzie łaskawsza.
Przecież to nienormalne, że nie chudnę na II.
I jak tu przejść na III . Przecież zaczęłabym tyć!
Ja mam podobne obawy co do 2 i 3
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 22:20   #2110
Kostka09
Zakorzenienie

i zapomnialam dodac, ze ja jako ślazaczka jestem zakamuflowaną opcja niemiecka wedlug p. K....
i czy to nie jest choroba...???

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2011-10-05 o 22:21
Stary 2011-10-05, 22:27   #2111
d666666
Wtajemniczenie

stop politicising!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!:brzyd al::brz ydal:

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-10-05, 22:50   #2112
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
hej wszystkim!

jestem 90kilowa () mama dwumiesiecznego chlopczyka i chwilowo zdeziorentowana jak i czym tych kilogramow sie pozbyc!
mniej wiecej znam zasady waszej diety, kiedys rekami i nogami zapieralam sie przed ta dieta - moji znajomi (para) byli na tej diecie i nie wytrzymali -po czym efektem jojo przytyli jeszcze wiecej!
zdaje sobie sprawe ze pelno jest osob ktore z sukcesem schudly (dowody w niektorych waszych podpisach), i ze wymaga to poswiecenia, zaparcia i cierpliwosci!

Powiedzcie mi jak 'religijnie' podchodzicie do tej diety, ktore z was cwicza i jak czesto macie ochote 'pie.rznac' ta dieta w kat i wrocic do 'normalnego' zywienia?
i jak gotujecie dla waszych rodzin? czy partnerzy dolaczaja sie do jedzenia, czy gotujecie na 'dwa gary'?
i czy bedziecie trzymac kciuki za zoltodzioba jesli zdecyduje sie na ta diete?
Hej
1. Co znaczy, że zasady znasz mniej więcej ? Najpierw książka, potem jako uzupełnienie polecam pierwszą stronę wątku i obowiązkowo zrób test, link na pierwszej stronie.
2. Karmisz jeszcze ? Bo jak tak, to z dukanem lepiej się wstrzymaj aż przestaniesz, z tego co się orientuję to może to być nie dobre dla maluszka. Ale niech się wypowiedzą dukanki bardziej w tym temacie zorientowane
3. Nie ćwicze prawie wcale i się tego wstydzę ale jestem leń Od tego tygodnia raz w tyg będzie basen ale to i tak za mało. Ochotę na rzucenie diety mam zawsze przed @ albo zaraz na początku no i teraz ale to nie wiem z jakiego powodu, bo do @ jeszcze ponad tydzień A tak to jak się ma motywacje i chęci to dobrze jest
4. U mnie w domu to jest tak, że często na obiad jest coś co i ja mogę zjeść (np jakieś mięsko, ryby czy zupa-krem, a dla reszty rodzinki jakieś ziemniaki, sałatki czy coś), a jak nie to sobie gotuję coś swojego. No ale ja na to patrzę od strony córki, a nie żony i matki
5. Kciuki trzymam już Tylko zapoznaj się dokładnie z zasadami zanim zaczniesz Powodzenia !

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
i zapomnialam dodac, ze ja jako ślazaczka jestem zakamuflowaną opcja niemiecka wedlug p. K....
Ja też

Blair
Twój długi post z poprzedniej strony to przekopiowany artykuł. Myślałam, że sama to napisałaś. Dobrze jednak podawać źródła

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2011-10-05 o 22:51
magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 22:57   #2113
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
To jedna chyba jest jedyna rzecz, oprócz pogladów, o której nie ma co dyskutować - polityka. Każdy ma swój rozum i nim się kieruje, najbliżsi kandydaci naszym zasadom mają nasza przychylność inni są źli, poza tym media skutecznie wciskają ludzią propagandę i mydlą oczy, jak ktoś nie wie jak się uchronić przed tym, to nawet nie zauważy tej propagandy w tv Na szczęście stojąc po środku jako osoba apolityczna, a zarazem patriotka, nie tylko lokalna, ale serce moje jest w tej ojczyźnie głęboko zakopane widzę całą tą otoczkę oszustw, kłamstw i oskarżeń, oczernień najczęściej niewinnych ludzi, wycinki dwóch zdań z godzinnej wypowiedzi, łapanie za słówka.. I te wszystkie dopowiedzenia od komentatorów, czy opozycji. Żal słuchać naprawdę Na wybory to tylko poza standardową czwórką. Ludzie powinni wreszcie przestac dac sobie mydlic oczy tvn-em
Tyle jesli chodzi o politykę, nie powinno sie mówić bezpośrednio o swoich pogladach, kto jest za kim bo wywołuje to nie lada dyskusje, bo kazdy wie, że 'moja racja jest najmojsza!'

Wpadłam w sumie się tylko pożegnać i życzyć udanego dnia jutro kochaniutkie, ale ja tu juz widzę jakies błyskawice, wiec czas sie otrząsnąć!
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 23:10   #2114
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
stop politicising!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!:brzyd al::brz ydal:
Ostatni raz, I promise

Chociaż tu nie będzie o polityce, bardziej o poglądach na zbyt dużą postępowość

Cytat:
Cóż, ja wg Ciebie jestem narodowcem i czymśtam jeszcze niezbyt fajnym mam zacząć Ci wmawiać, żeś chora?

Nie zgadzam się z tym co powiedział, ale jak pisałam wcześniej (co też zapewne ominęłaś, bo widzę że bardzo wyrywkowo podeszłaś do moich postów), nie jestem bezkrytyczna w stosunku do partii, na którą głosuję. Na ten moment uważam, że zrobi więcej dobrego niż reszta - i to się dla mnie liczy. Co PO zrobiło przez swoją kadencję, to wklejałam wcześniej, dość długa lista, pewnie przeoczyłaś I z powodu tejże listy będę głosować przeciwko.

Cytat:
mam wrazenie, ze Ty ogladasz propagande jednej telewizji i jednego radia... ja nie ogladam telewizji wcale a gazety czytam rozne i stacje radiowe rowniez rozne słucham...od gazety polskiej po GW i polityke i uwazam rze,tygodnik powszechny choc daleko mi do Koscioła (nie mylic z Bogiem) i slucham tok fm i radia maryi...czasem i słucham co mowia rozne opcje...i wiesz jak mamy wojowac z najblizszym sasiadem to ja Ci gratuluje bo to na poziomie podworka widac, ze warto z sasiadem zyc dobrze...kimkolwiek by on nie byl, jak mam sasiada alkoholika i burdziarza ale zlecamy mu rozne prace zeby zarobil zeby zyc z nim dobrze i nie robie mu dobrze ustami jak to nazwalas ale zachowuje normalne kontakty i nie musze sie martwic o to czy podpali mi dom...to prosty przyklad ale chyba obrazowy...
Z tego mi wynika tyle - boisz się że sąsiad podpali Ci dom, więc się do niego przymilasz (dając mu pracę w tym wypadku)... Czytaj - robisz to samo co Tusk do Merkel i Putina

Cytat:
to jest tolerancja po Polsku nic innego...!!!!
Za słownikiem PWN
Definicja tolerancji:
1. «poszanowanie czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, różniących się od własnych»
2. «zdolność żywego organizmu do znoszenia bez szkody dla niego niektórych bodźców chemicznych, fizycznych i biologicznych»
3. «liczba określająca dopuszczalne odchylenie danej wielkości technicznej od jej wartości nominalnej»

Definicja akceptacji:
1. «aprobata»
2. «formalna zgoda na coś»
3. «pogodzenie się z czymś, czego nie można zmienić»
4. «uznanie czyichś cech, czyjegoś postępowania za zgodne z oczekiwaniami»

Toleruję nie znaczy akceptuję. Po raz kolejny Ci to piszę, ale widać dalej tych pojęć nie odróżniasz. Mam nadzieję że to co wkleiłam ze słownika zdoła pomóc.

Cytat:
karac nie bedziesz za to kims ktos jest, ale nie pokazuj sie na ulicy.... a powiedz mi czy normalni sa Ci co walczyli w sprawie krzyża na KP????
tez manifestowali swoje poglady i od tego jest DEMOKRACJA kazdy moze to robic, na szczescie, wiec nie odbieraj nikomu takiego prawa...znam ten poglad wsrod homoseksualistow wielu nie lubi glosnosci i manifestacji bo po prostu chce zyc normalnie a wiesz co to znaczy normalnie w malych spolecznosciach???niezauw azalnie, chca wtopic sie w tłum bo to jedyna szansa na zycie tam//..zeby nikt ich nie wytykal palcami i dal zyc...a niestety takie manifestacje sprzyjaja temu, ze problem mniejszosci i ich praw zaczyna byc zauwazany ale trudno sie dziwic ludziom, ze walcza o swoje prawa!!! niektorzy chca byc zauwazani i egzekwowac swoje prawa..

co masz do transseksualisty reprezentujacego Ciebie jezeli reprezentuje Twoje poglady??? ja patrze jakim kto jest czlowiekiem i jakie ma poglady a nie jak wyglada...
kiedys niepelnosprawni tez sie chowali po domach...

i mam tylko nadzieję, że widzisz roznice miedzy zoofilia, nekrofilia, a transseksualistami i homoseksualistami....tych pierwszych dwoch nie widzialam u Palikota...???
'Wojna' o krzyż była tematem zastępczym, wypompowanym i podjudzanym przez media Gdyby nie szum medialny, to by było nic, normalnie by wzięli krzyż do kościoła. A tak to poruszyli fanatyków i było co było, co wcale mi się nie podobało.

Czy ja napisałam gdzieś, żeby nie wychodzili na ulicę i się chowali? Nadinterpretujesz, i to znacznie. Tu gdzie mieszkam nikt nie wytyka palcami, ani na ulicy, ani w klubach (ba, wyobraź sobie że bardzo często bywam w klubach dla lesbijek i gejów! A patrząc na Twoją opinię o mnie i moich poglądach, powinnam paść trupem na progu albo rozdzierać szaty w korytarzu niczym Rejtan... Czy też próbować nawracać i psikać wodą święconą ), i daje się im żyć normalnie

I po raz kolejny - to że toleruję i szanuję, nie znaczy że będę bezkrytycznie akceptować każdy pomysł lobby homoseksualnego. Jak na przykład ten o refundowaniu operacji zmiany płci, bo się ktoś źle czuje w swoim ciele. Ja też się czuję źle, mam żądać refundacji liposukcji albo wstawienia sobie silikonów? Kolejna rzecz - adopcja. Tego tolerować nie mam zamiaru, a akceptować tym bardziej.

Wiem że modne jest bycie trendy, do przodu, tylko potem się sami na siebie tyłkiem wypniemy jak będziemy z przodu za bardzo. Wiesz co znaczy 'daj palec, wezmą rękę'? I tutaj jest ta sama zasada. Najpierw ciche pobrzdąkiwanie o tolerancji, kilka lat później już WYMÓG akceptacji (bo jak powiesz nie, toś homofob - czyli to, co mamy obecnie), to w konsekwencji doprowadzi do pozwoleń na adopcję. A w jeszcze później do tego, o czym pisałam na przykładzie Holandii, a czego pewnie nie przeczytałaś - środowiska pedofilskie podepną się pod postulaty po przetarciu szlaków i będziemy mieć tu jedno wielkie szambo.

Widzę różnicę między homo, trans, a pedofilem i zoofilem, co zdążyłabyś zauważyć, gdybyś uważnie czytała moje posty. Pedofilia i zoofilia krzywdzi niewinnych i bezbronnych. Tylko znowu odwołam się do Holandii - partia pedofilów WPROST na swojej stronie pisała, że zdecydowała się na comming out po tym jak zobaczyła, jak łatwo poszło homoseksualistom.

Transseksualista nie reprezentuje moich poglądów Nie utożsamiam się, więc głosować nań nie mam najmniejszego zamiaru.

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Blair
Twój długi post z poprzedniej strony to przekopiowany artykuł. Myślałam, że sama to napisałaś. Dobrze jednak podawać źródła
Podsumowanie zasług PO absolutnie nie jest moje Jest na różnych forach i w różnych dyskusjach, myślałam że to dość znane Na fb i na maila też to kilka razy dostałam

Ale cała reszta jest moja
Stary 2011-10-05, 23:15   #2115
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Podsumowanie zasług PO absolutnie nie jest moje Jest na różnych forach i w różnych dyskusjach, myślałam że to dość znane Na fb i na maila też to kilka razy dostałam

Ale cała reszta jest moja
Okok, tak tylko zauważyłam

Skończmy lepiej ten temat, bo nowi dukający jak tu wejdą to pomyślą, że wątki pomylili

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 23:37   #2116
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Hej
1. Co znaczy, że zasady znasz mniej więcej ? Najpierw książka, potem jako uzupełnienie polecam pierwszą stronę wątku i obowiązkowo zrób test, link na pierwszej stronie.
2. Karmisz jeszcze ? Bo jak tak, to z dukanem lepiej się wstrzymaj aż przestaniesz, z tego co się orientuję to może to być nie dobre dla maluszka. Ale niech się wypowiedzą dukanki bardziej w tym temacie zorientowane
3. Nie ćwicze prawie wcale i się tego wstydzę ale jestem leń Od tego tygodnia raz w tyg będzie basen ale to i tak za mało. Ochotę na rzucenie diety mam zawsze przed @ albo zaraz na początku no i teraz ale to nie wiem z jakiego powodu, bo do @ jeszcze ponad tydzień A tak to jak się ma motywacje i chęci to dobrze jest
4. U mnie w domu to jest tak, że często na obiad jest coś co i ja mogę zjeść (np jakieś mięsko, ryby czy zupa-krem, a dla reszty rodzinki jakieś ziemniaki, sałatki czy coś), a jak nie to sobie gotuję coś swojego. No ale ja na to patrzę od strony córki, a nie żony i matki
5. Kciuki trzymam już Tylko zapoznaj się dokładnie z zasadami zanim zaczniesz Powodzenia
Dzieki

1. Zanim zaszlam w ciaze z ciekawosci poczytalam i watki glowne na forum z zasadami i wypelnilam pytania na linku - ale to sie tyczylo innej wagi
ale chcialam sie dowiedziec jak niektorym teoria sprawdza sie w praktyce
2. Karmie mm
3. Chcialabym wrocic na silownie i to bardzo aktywnie wiec chce zobaczyc jak wam udaje sie to na diecie (sama silownia nie schudne przy takiej wadze...)
4. Cale szczescie (w nieszczesciu ) mam wladze nad garami ale wiem ze niektorych dukanowych wspanialosci moj tzt nie ruszy

Dziekuje za trzymane kciuki w takim razie

ale politycznie tutaj
Stary 2011-10-06, 07:51   #2117
Miss Saeki
Zakorzenienie

Zmienię temat. Październik zaczął się aktywnie. W sobotę z kolezanką nordic walking a potem po dwóch fitnessach.

W poniedziałek byłysmy na Shape. 25 minut takich aerobowych ćwiczeń a potem mata i ciężarki. Całkiem ok. Wtorek był w porządku ale w środę rano wsiadając do auta myślałam, że się zapłaczę... bolały mnie ręce i klatka piersiowa... ledwie prowadziłam;p

Wczoraj było BodyArt. Ciekawe zajęcia, bo spokojne, bez zadyszki, skakania, na matach... ale w ostatecznym rachunku zmęczyłam się i spociłam bardziej niż na Shape.
Stary 2011-10-06, 07:57   #2118
kasia252524
Raczkowanie

Hej dziewczyny Czy Wy naprawdę tak kochacie politykę?:/ Ja głosowac nie będę, bo nie mam możliwości z czego się baaaardzo cieszę, bo kto by nie wygrał to i tak będzie źle. Oczywiscie jak zwykle przed wyborami obiecuja gruszki na wierzbie ale już po wyborach robią co chcą byle im było dobrze. Dziękuję

Dziś zaczynam 2 faze Na pierwszej spadło 3,2 kg Niezły wynik jak na powrót do dukania Dziś nareszcie ważywka Aha i robie 5/5

Gratuluję wszystkim spadków, choć mowy o tym było mało:/
Mam propozycje:...moze załóżcie wątek o polityce co?
Stary 2011-10-06, 08:05   #2119
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia252524 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Czy Wy naprawdę tak kochacie politykę?:/ Ja głosowac nie będę, bo nie mam możliwości z czego się baaaardzo cieszę, bo kto by nie wygrał to i tak będzie źle. Oczywiscie jak zwykle przed wyborami obiecuja gruszki na wierzbie ale już po wyborach robią co chcą byle im było dobrze. Dziękuję

Dziś zaczynam 2 faze Na pierwszej spadło 3,2 kg Niezły wynik jak na powrót do dukania Dziś nareszcie ważywka Aha i robie 5/5

Ja nei cierpię polityki. Na wybory pójdę - spełnić swój obywatelski obowiązek - oddam nieważny głos.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 08:22   #2120
Iloa
Rozeznanie

WAGA ANI DRGNIE

Politycznie, ale jakby bardziej merytorycznie niż wczoraj.
Ja też trochę spokojniejsza, bo bardziej wyspana.
Ja bym chętnie podyskutowała trochę, ale rzeczywiście potrzebny jakiś off topowy wątek. Nie wiem , czy wolno takie zakładać .

Ale ja też OSTATNI RAZ. Bo taki filmik wczoraj się pokazał.Jest tam parę scenek ze stadionu Korony z ostatnich 2 meczy
Nie wszystko mi się podoba, bo denerwuje mnie Tóskobus, ale powinni obejrzeć go Ci , co uważają , że kibicowanie polega na wyrywaniu krzesełek i boja się strasznych kiboli.

FILMIK JEST KRÓTKI I ZABAWNY NAWET TROCHĘ.
Ja uwielbiam ta panią z 50 sekundy. Wyłapałam ją zresztą parę tygodni wcześniej na stadionie.
RODZYNEK obejrzyj proszę.
(co do hasła anty PO na stadionie i wolności słowa - cały transparent wyglądał "PIŁKARZE STRZELAJCIE BRAMKI PRZED PRZERWĄ. NIGDY WIĘCEJ PO". I dlatego mógł zawisnąć)
http://www.youtube.com/watch?v=WmIv1-CCTKI
Stary 2011-10-06, 08:25   #2121
malutka20068
Zadomowienie

Cytat:

Czy jak się wraca kolejny raz na dukana to wskazane jest powtarzać I fazę?

Edytowane przez malutka20068
Czas edycji: 2011-10-06 o 08:26 Powód: literówka
malutka20068 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:07   #2122
anaiss86
Zadomowienie

Cytat:
Nie widać, co się dzieje później. Dla mnie to zwykłe bydło.
Tutaj pięknie race widać i piękne przyśpiewki:
http://www.youtube.com/watch?v=ol2ds32kdWc

Tutaj też pięknie wyglądają:
http://www.youtube.com/watch?v=95jdF...eature=related

Nie walczmy z kibolami:
http://www.youtube.com/watch?v=lm9B_0IXiQs

A tutaj obraz kibica w Polsce:
http://www.youtube.com/watch?v=Wjf-6...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Y6lDU...eature=related

I żałuję tylko, że nie wygląda to tak:
http://www.youtube.com/watch?v=MUeIc...eature=related Poczytaj komentarze pod tym filmikiem

Oczywiście nie mówię, że Ty taka jesteś. Ale zwróć uwagę na to, że walcząc z czymkolwiek, co mogłoby coś zmienić na stadionach, właśnie normalny kibic utrwala tylko taki właśnie wizerunek.
Mieliśmy jechać któregoś dnia z Emilka do lekarza, bo się pochorowała. I wiesz... bała się wyjść z domu, bo takie właśnie bydło z okrzykiem "LEGIA!!!!!", kopało jakiegoś chłopaka prawie pod naszą klatką. Sorrryyyyy... ale dla takiego bydła nie może być tolerancji.
W Warszawie byl mecz 9latkow polonii, wpadli kibice legii i dreczyli innych kibicow i dziewiecioletnie dzieci!!!!
cytuję:
"Sędzia przerwał mecz dzieci z rocznika 2002 drużyn Legii i Polonii, który rozgrywano w minioną niedzielę. Zgromadzeni na boisku pseudokibice wyzywali młodych piłkarzy, obrzucili kamieniami szatnie, rzucali race obok bramek – opisuje "Życie Warszawy".
Do zdarzenia doszło w niedzielne przedpołudnie na boisku UWKS Legii przy ul. Czumy na Bemowie, gdzie młodzi piłkarze podejmowali rówieśników z Polonii. Na stadionie pojawiła się grupa około 60 – 100 osób, która zakłóciła przebieg spotkania.Pijący piwo pseudokibice ustawili się wzdłuż linii autowej wykrzykując wulgarne hasła obrażające dziewięcioletnich piłkarzy Polonii. Mimo apeli o spokój, postanowili dalej przeszkadzać w rozgrywaniu meczu i rzucili w stronę jednej z bramek zapalone race. Wówczas arbiter prowadzący spotkanie przerwał mecz, a rozwścieczeni takim obrotem sprawy pseudokibice obrzucili kamieniami szatnie do której weszli młodzi zawodnicy Polonii – czytamy w "Życiu Warszawy."

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

w tescie wyszedl mi ruch poparcia palikota

anaiss86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:21   #2123
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anaiss86 Pokaż wiadomość
W Warszawie byl mecz 9latkow polonii, wpadli kibice legii i dreczyli innych kibicow i dziewiecioletnie dzieci!!!!
cytuję:
"Sędzia przerwał mecz dzieci z rocznika 2002 drużyn Legii i Polonii, który rozgrywano w minioną niedzielę. Zgromadzeni na boisku pseudokibice wyzywali młodych piłkarzy, obrzucili kamieniami szatnie, rzucali race obok bramek – opisuje "Życie Warszawy".
Do zdarzenia doszło w niedzielne przedpołudnie na boisku UWKS Legii przy ul. Czumy na Bemowie, gdzie młodzi piłkarze podejmowali rówieśników z Polonii. Na stadionie pojawiła się grupa około 60 – 100 osób, która zakłóciła przebieg spotkania.Pijący piwo pseudokibice ustawili się wzdłuż linii autowej wykrzykując wulgarne hasła obrażające dziewięcioletnich piłkarzy Polonii. Mimo apeli o spokój, postanowili dalej przeszkadzać w rozgrywaniu meczu i rzucili w stronę jednej z bramek zapalone race. Wówczas arbiter prowadzący spotkanie przerwał mecz, a rozwścieczeni takim obrotem sprawy pseudokibice obrzucili kamieniami szatnie do której weszli młodzi zawodnicy Polonii – czytamy w "Życiu Warszawy."

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

w tescie wyszedl mi ruch poparcia palikota
Nożyce muszą się odezwać
Dawałam link do tych "zamieszek" jako przykład zakłamania mediów.

Dopiero co dałam link do filmiku, gdzie jest obrzydliwa wypowiedź Tuska o stadionach i prawdziwe obrazki z naszego stadionu.

A tu w koło Wojtek. Bo przecie gazety nie kłamią .
Ręce opadają
Stary 2011-10-06, 09:28   #2124
anaiss86
Zadomowienie

nie wiem o czym teraz mowisz, ten mecz byl u mnie na osiedlu. Mi chodzi o to, ze dla mnie chuliganem jest ktos ktos przesladuje dziewiecioletnie dzieci, bo graja w innych barwach.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

nie chodzilo mi o linki do yt tylko o ostatnia wypowiedz rodzynka. Ja tez sie boje kiboli. Sama chodzilam na mecze legii i wiem, ze sa kibice i bydlo. Chcialam jedynie podac przyklad do czego posunelo sie bydlo, atakowanie dzieci...

anaiss86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:00   #2125
Emilia 25
404 Not Found

Iloa,
cały czas próbujesz nas przekonać, że nie ma problemu kiboli (nie kibiców) i chuligaństwa na stadionach. A przecież jest i nas nie przekonasz, że jest inaczej.
Stary 2011-10-06, 11:03   #2126
sreberko4
Zakorzenienie

Dziewczyny wracajcie do tematu bo przez te off topy to sie nawet tu wchodzić nie chce
Stary 2011-10-06, 11:04   #2127
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malutka20068 Pokaż wiadomość
Czy jak się wraca kolejny raz na dukana to wskazane jest powtarzać I fazę?
Hej
Jezeli mialas dluga przerwe w dukaniu, i wrocily np kg to mozesz zrobic od nowa uderzeniowke, ale jezeli np dukasz i sie noga podwinela, to nie wracasz na 1 tylko ciagniesz 2 ( w tym wypadku 1. na drugi dzien i w ogole najlepiej, starasz sie wiecej ruszac, 2. pijesz bardzo zimna wode lub/zielona herbate,
3.odstawiasz tolerowane na 3-4 dni
Powinno pomoc
Ale jezeli np po 2 latach chcesz zaczac znow dukac, to zaczynasz od 1szej fazy.
wtedy np moze sie zdarzyc, ze nie bedzie tak szlo rewelacyjnie jak za 1szym razem, ale nie zalamuj sie bedzie dobrze, tylko nie nastawiaj sie z gory na szybki spadek

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 11:25   #2128
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
(co też zapewne ominęłaś, bo widzę że bardzo wyrywkowo podeszłaś do moich postów)
bo to nie temat na ten watek!!!!nie bede wiecej tu smiecic...
ale.... jak dla Ciebie nie ma roznicy miedzy operacja biustu (bo mi sie nie podoba) a zaburzeniem tozsamosci zwiazanym z plcia...to chyba nie mamy o czym rozmawiac
i nie ładnie kopiowac bez podania zrodla
ale zapraszam do zalozenia watku

Cytat:
Ja bym chętnie podyskutowała trochę, ale rzeczywiście potrzebny jakiś off topowy wątek. Nie wiem , czy wolno takie zakładać
wolno napewno, trzeba zalozyc i bedziemy dyskutowac, ja najwczesniej wieczorem mam czas

milego dnia

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

WĄTEK PLOTKOWY
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post29815274
zapraszam do dyskusji ale bede dopiero wieczorem

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2011-10-06 o 11:31
Stary 2011-10-06, 11:30   #2129
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry kochani!
Ja dziś od rana chodzę wnerwiona na cały świat i cholera wie czemu.... Ogólnie ostatnio jestem nie do wytrzymania... Ciągle boli mnie głowa, denerwuje mnie byle pierdoła, chce mi się płakać i jeść bardzo tuczące rzeczy - zupełnie nie mogę dojść do siebie Mojemu też się obrywa za byle co :/
W niedzielę robię test a jeśli będzie negatywny to od wtorku wracam na dietę bo już mam dość swojego ciała! Poza tym jeszcze w listopadzie czeka mnie wesele w Danii więc trzeba jakoś wyglądać.
I proszę dajcie już spokój tej polityce bo czytać tego nie idzie....
Iloa ślicznie wyglądasz
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:33   #2130
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:

Świetny spadek na 1 fazie

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
Hej
Jezeli mialas dluga przerwe w dukaniu, i wrocily np kg to mozesz zrobic od nowa uderzeniowke, ale jezeli np dukasz i sie noga podwinela, to nie wracasz na 1 tylko ciagniesz 2 ( w tym wypadku 1. na drugi dzien i w ogole najlepiej, starasz sie wiecej ruszac, 2. pijesz bardzo zimna wode lub/zielona herbate,
3.odstawiasz tolerowane na 3-4 dni
Powinno pomoc
Ale jezeli np po 2 latach chcesz zaczac znow dukac, to zaczynasz od 1szej fazy.
wtedy np moze sie zdarzyc, ze nie bedzie tak szlo rewelacyjnie jak za 1szym razem, ale nie zalamuj sie bedzie dobrze, tylko nie nastawiaj sie z gory na szybki spadek
U mnie zastój od 5 dni Poszło w dół tylko 100g, i chyba zacznę pić hektolitrami zieloną Zrobiłam sobie do pracy racuszki, doprawiłam je cynamonem, i dałam 4 duże jajka zamiast 3. Wyszły boskie Takie puszyste są jak nigdy

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości