Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-19, 08:48   #2101
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

A ja naleśniki odwracam podrzucajac do góry. olej dodaje do ciasta wiec na patelnie nic już nie daje. Pieke na zwykłej

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 08:53   #2102
libra777
Zakorzenienie

Darusia ,dokładnie najlepiej to metodą prób i błędów ,czasami tez robie tak że mieszam pół na pół wodę i mleko.
Tez lubię shoarme ale ja to gotową przyprawę z torebki robiłam.

Ana ja mam mrożony swój z ogrodu ale w sklepach też można kupić , mrożonemu szpinakowi nic nie ubywa

Sos czosnkowy a właściwie tzatziki jak ktoś lubi jest gotowy w lidlu w takich kubeczkach jak jogurty ja go dodaję do placków ziemniaczanych zamiast śmietany.

Ja już posprzatane,pranie się robi ,jeszcze lodówkę umyję ,wstawiam mięsa do pieczenia i zabieram się za tiramisu
tż wysłałam na zakupy po makaron i fete ciekawe co kupi

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Eee P0P to dobra jesteś a mówiłaś że nie umiesz gotować ja nie mam odwagi nie usmiecha mi się mycie podłogi później
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 09:17   #2103
mloda1989
Zakorzenienie

ja mam mrozony wcześniej zawsze bralam ten http://leclercdrive.lublin.pl/assets...0477000730.JPG a teraz ten i duzo wygodniejszy http://leclercdrive.lublin.pl/assets...3/large/q.jpeg
jest w kuleczkach nie trzeba lamac....tylko tamten byl bardziej rozdrobniony i mi bardziej podchodzil a tu czuc troche te listki...

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

ten moze byc jeszcze dobry jak ktos lubi liscie a nie papke http://leclercdrive.lublin.pl/assets...1/large/q.jpeg
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 09:38   #2104
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A ja naleśniki odwracam podrzucajac do góry. olej dodaje do ciasta wiec na patelnie nic już nie daje. Pieke na zwykłej
Ja olej daję tylko do pierwszego, i to taką większą kropelkę, potem to już bez tłuszczowo
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ja już posprzatane,pranie się robi ,jeszcze lodówkę umyję ,wstawiam mięsa do pieczenia i zabieram się za tiramisu
tż wysłałam na zakupy po makaron i fete ciekawe co kupi

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Eee P0P to dobra jesteś a mówiłaś że nie umiesz gotować ja nie mam odwagi nie usmiecha mi się mycie podłogi później
Zazdroszcze wszystkim co mają tz w domu mój to tylko spac przychodzi, i to też niewielenawet za bardzo kasy z tego nie maCos mi samotno ostatnio.

A co do P0P tutaj na feministke wychodzi, ale jak się kiedyś pytałam o szydełkowanie to ona jedna mi odpowiedziała jak się słupki robi Więc ja od tamtej pory mam o niej inne zdanie

Ma lub miała jakas z was do czynienia z takimi nakładkamihttp://allegro.onet.pl/thermobaby-na...933472985.html
Do lazienki sam drzwi otwiera, to może i by sam się wolał na takim czymś załatwiać niż na nocniku, a mi by odpadlo chodzenie z nicnikiem i mycie Może kupię sobie jako prezent pod choinkę

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

taka nakładka chyba fajniejsza bo jeszcze w razie co jako nocnik można wykorzystać http://allegro.onet.pl/nocnik-drabin...919887591.html

i na takie cos trafiłam http://allegro.onet.pl/bbb-target-ku...901608396.html

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:27   #2105
libra777
Zakorzenienie

Madzia Twój to chociaż spac przychodzi a mojego to ponad pół roku nie było
Ja też kiedys dziergałam na szydełku i na drutach nawet sweter sobie zrobiłam ale już chyba nie pamiętam jak to szło
Fajne te nakładki ze schodkami,ale te kulki jakoś fetyszyzmem mi zajeżdża
Stary 2011-11-19, 11:22   #2106
anakazar
Zakorzenienie

Sara ja tak męcze te wózki,przeglądam je i te wszystkie wydają mi się za duże dla NinkiZnalazłam coś takiego
http://allegro.pl/smoby-wozek-z-gond...943127715.html

wydaje się być taki dla maluchów,ale nie wiem z kołami-napisze co sprzedawcy,żeby mi napisał czy te koła to plastik

i ten fajny
http://allegro.pl/smoby-bebe-confort...917879698.html

i tu jest napisane,że koła są z"Dla jeszcze większego komfortu jazdy wózeczek
wyposażono w cichobieżne koła z oponami z pianki poliuretanowej,
o twardości przypominającej prawdziwe,
nadmuchiwane opony"

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 11:28   #2107
P0P70
Zakorzenienie

Libra- ja to mam pare takich dań popisowych i na nich opieram moja kuchnie. Dużo gotowalam jak byłam nastolatka a potem przestałam bo nie miałam dla kogo.
Ala piec nie potrafię. Mój hit to sernik na zimno

Co do robienia na szydelku to mnie to zawsze uspokajalo i obrusy robiłam do tego jeszcze wyszywalam.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 11:36   #2108
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Libra- ja to mam pare takich dań popisowych i na nich opieram moja kuchnie. Dużo gotowalam jak byłam nastolatka a potem przestałam bo nie miałam dla kogo.

Co do robienia na szydelku to mnie to zawsze uspokajalo i obrusy robiłam do tego jeszcze wyszywalam.
Ha!ja też,żeby nie było to gotować potrafię.Tylko ze mnie dupa wołowa jeśli chodzi o pieczenie

Pop mówisz sernik na zimnoMój hit to szarlotka z lidla

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-11-19, 11:46   #2109
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Sara ja tak męcze te wózki,przeglądam je i te wszystkie wydają mi się za duże dla NinkiZnalazłam coś takiego
http://allegro.pl/smoby-wozek-z-gond...943127715.html

wydaje się być taki dla maluchów,ale nie wiem z kołami-napisze co sprzedawcy,żeby mi napisał czy te koła to plastik

i ten fajny
http://allegro.pl/smoby-bebe-confort...917879698.html

i tu jest napisane,że koła są z"Dla jeszcze większego komfortu jazdy wózeczek
wyposażono w cichobieżne koła z oponami z pianki poliuretanowej,
o twardości przypominającej prawdziwe,
nadmuchiwane opony"

oglądałam też te wózki, wydaje mi się że koła takie same są jak w tym hello kitty. Jak Ci odpisze coś to daj znać.

Dzisiaj wieczorem będę się widziała z koleżanka, której córka ma ten hello kitty, to zapytam jak z tymi kołami.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:17   #2110
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

dziewczyny, które klocki są lepsze JIXIN czy JDLT jako podróbka duplo?? które jakościowo lepsze?? i jak wchodzą w siebie z duplo?? bo chcę małemu dokupić jeszcze tak ot bez okazji(jak mi nadgodziny przeleją) i nie wiem które

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:25   #2111
sara 85
Zakorzenienie

ten ma gumowe koła,tak jest napisane na

http://allegro.pl/2w1-baby-nurse-gon...930954821.html

Baobabku ja nigdy nie wiem które lepsze, Evitka Ci na pewno pomoże

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 13:17   #2112
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

P0P też dobry sposób zawsze możesz zabłysnąć
ja pic się uczyłam metodą prób i błędów i nadal potrafi mi wyjść zakalec albo jakiś suchar ale ciasta bez pieczenia są zazwyczaj niezawodne

też wyszywałam i richelieu i krzyżykami obrazy ,ale ostatnio coś zawiesiłam na kołku ale za to wróciłam do maszyny do szycia

Dziewczyny dalej wózki wybierają
Stary 2011-11-19, 13:31   #2113
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Baobabku ja nigdy nie wiem które lepsze, Evitka Ci na pewno pomoże
No widzę,ale widziałam go na aukcji używanego i jakoś tak mniej fajnie wygląda.
Ten tu to ma koła fajne,tylko co z tego jak to spacerówka
http://allegro.pl/wozek-dla-lalek-he...942926268.html

Ja chyba tego wózka nie wybiorę dla małej
Cytat:

Dziewczyny dalej wózki wybierają
Ty się nie śmiej-nawet nie wiesz jaka to poważna sprawa

Tu jest ten używany i jakis taki wygięty jest.To ten sam czy mi już na oczy pada?;/
http://allegro.pl/smoby-j-nowy-i1933476256.html

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-11-19 o 13:35
Stary 2011-11-19, 13:31   #2114
ice woman
Raczkowanie

witam Was serdecznie mamusie
ja niestety znowu ze smutnymi wiadomosciami, jestesmy znowu w szpitalu 3 tygodnie, lena mi znowu napuchła zsiniała trafiła do szpitala, naszczescie obeszło sie bez OIOM, teraz od 2 tygodni jestesmy w katowicach w klinice na edokrynologii, badaja ja ciągle ale nic nie wychodzi. problem jest w tym ze ona puchnie, nabiera wody i zaczyna sie duscić. puchnie jej brzuch, powieki, twarz. maskara jakaś. w tym szpitalu tez tragednia. z lekarzami nie da sie dogadać, badaja ja ciągle i nic cholera dalej nie wiedza, chciałabym ja przenieśc do warszawy do instytutu ale nie wiem jak to zrobić. moze któraś z Was miała taką sytuacje w rodzinie albo u znajomych. jak mam przenieśc dziecko do innego szpitala?
ice woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 14:00   #2115
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ice moze zadzwon do ordynatora oddzialu w w-wie powiedz jaka jest sytuacja. Mam nadzieje ze wyjdzie ze to nic powaznego

Stary 2011-11-19, 14:03   #2116
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Bao my Jixin mamy, teraz mala pewnie tez z tych dostanie, chociaz jeszcze nie wiem...na razie u nas wszystkie pasuja do siebie i sie nie rozwalaja, ale NA BANK tyle co duplo nie wytrzymaja, tylko nie mamy tak teraz zeby ze 3 czy 4 stowki na mega fajny zestaw wybachac wiec ma pod☠☠☠ki:P
jak sie popsuja kupi sie nastepne;p

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

cholera ICE
3mam kciuki aby sie okazalo, ze to nic powaznego!!!

Ja nie wiem jak to sie odbywa, na zdrowy rozum skontaktowalabym sie ze szpitalem w wawie, zapytala czy moge ja przeniesc i pogadala z katowickimi lekarzami czy podroz nie wywola jakiegos zagrozenia czy mozna bez problemu ja przewiesc.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 14:19   #2117
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
a jak dajecie ziemniaki,suche czy z sosem lub masłem?
jakims cudem zacytowało mi się to co nie zacytowało mi się wczoraj....
więc moja wcina zimniaczki głównie z sosami i mięskiem, czasem bez sosu np. z pulpecikami. Tż zawsze robi puree i tam masło i chyba mleko daje, to takie nie do końca łyse

Cytat:
No niby ja też tak robie,a mi one przeważnie takie gumowate wychodzą.Moja mama ostatnio zrobiła to takie pyszne były-jak normalne naleśniki.
Mi to niedoroby wychodzą
mi też niedoroby i jak się wkurzam jak się nastoję przy patelni, a one takie nijakie takie. Tżtowi ciut lepiej wychodzą, ale mistrzostwo świata należy do teściowej, ta to najpyszniejsze na świecie robi

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Głównie śniadania i kolacje to kaszki, idą u nas tego ilości hurtowe, bo on zjada taka z 400 ml wody(gotowca) lub z 450 ml mleka kaszka manna

Ja też uwielbiam spaghetti. W chwilach desperacji(czyt. głód przedokresowy) to jadam makaron z sosem czosnkowym i np łososiem wędzonym(uwielbiam takie połączenie)U mnie zawsze jest makaron ugotowany lub do ugotowania i sos czosnkowy własnej roboty
to ładne porcyjki

daj przepis makaron z łososiem . I sos czosnkowy do makaronu to masz na myśli ten majonezowy.

Tak mi młoda smaka narobiła na ten makaron, że zażyczyłam sobie na obiadek i mi tż zrobił przeboski, z rokpolem , obżarłam się jak nienormalna, a wieczorem ma robić jeszcze przecudowną pizze

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
moje dziecko wczoraj wariowało do 3.00 w nocy, a dzisiaj już szaleje od 5.30 jestem zmęczona, nie wyspana i wyglądam jak zoombie a jeszcze czeka mnie droga do Wrocka
bardzo mi przykro, znam ten ból. Musisz dziś na rzęsach chodzić bidulko

Cytat:

Dziewczyny a szpinak kupujecie mrożony czy jaki?
mrożony i najczęściej w kulkach (np z biedronki, kauflandu), bo wtedy jak np. tylko młodej sosik robię to nie muszę całej wielkiej bryły gotować tylko parę kuleczek i już

Cytat:
J
Zazdroszcze wszystkim co mają tz w domu mój to tylko spac przychodzi, i to też niewielenawet za bardzo kasy z tego nie maCos mi samotno ostatnio.
ja muszę niniejszym swojego pochwalić-nie dość że po robocie zawsze gotuje, robi zakupy (ja raczej tylko chleb i jak czegoś zabraknie), to dziś odpierniczyliśmy takie giga porządki że klękajcie narody-oprócz "normalnych" oblecieliśmy ściany we wszystkich pomieszczeniach. Tak się psychicznie super czuję jak mam tak wszystko na błysk

ten prezent to chyba dla siebie, cobyś nocnika sprzątać nie musiała

kulki dewiacją zalatują

Cytat:
Ha!ja też,żeby nie było to gotować potrafię.Tylko ze mnie dupa wołowa jeśli chodzi o pieczenie

Pop mówisz sernik na zimnoMój hit to szarlotka z lidla
a ja gotować tak na co dzień to nie lubię i też niespecjalnie umiem (znaczy nawet jak wiem jak coś się robi i robię to mi takie bez wyrazu wychodzi (chyba że jakieś zapiekanki makaronowe czy ziemniaczane, ale to z kolei bardzo rzadko robię)
Ale piec to już lubię, bo ja łasuch . Jak wam pisałam dużo wtop mam na swoim koncie, ale się rozkręcam, bo mi coraz lepiej idzie, a to z kolei sprawia, że mi się chce

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
dziewczyny, które klocki są lepsze JIXIN czy JDLT jako podróbka duplo?? które jakościowo lepsze?? i jak wchodzą w siebie z duplo?? bo chcę małemu dokupić jeszcze tak ot bez okazji(jak mi nadgodziny przeleją) i nie wiem które
bao, po dzisiejszej wizycie w sklepie już mogę ci z pełną odpowiedzialnością odpowiedzieć.
JIXIN. Otóż z jixin mam farmę i daje radę. Wyglądają trochę gorzej niż duplowe, wiadomo, ale moim zdaniem są całkiem spoko. Wiesz czasem na figurkach coś tam krzywo namalowane, trochę się rączki rozhuśtały w jednym ludziku, ze 3 klocki mi się trafiły że luźniej łapią, ale ogólnie wg mnie ok są. Szczególnie że są dobre kilka razy tańsze niż duplo. I łądnie się z duplowymi łączą. W sumie mam je wymieszane z duplo i na pierwszy rzut oka nie widać które które. Jak się przypatrzeć, to jixinowe ciut bardziej matowe i może mniej nasycone kolory.
Mały wybór zestawów, ale można coś wybrać. Mi się podobają
policja,
http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1
najbardziej ta http://allegro.pl/mega-policja-helik...942379493.html
są trzy pojazdy, fajne ścianki i płyty budowlane ( z ścieżką, ale są)
straż pożarna-http://allegro.pl/listing.php/search?category=93194&str ing=po%C5%BCarna&order=d& change_view=1
najbardziej ta: http://allegro.pl/zestaw-70elem-kloc...925243451.html

w następnej kolejności zamierzam kupić oba i tomkowy też fajne
.http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1

JDLT. Dziś w leclercu było jedno pudełko jdlt zoo, było otwarte, więc je sobie z tż obmacaiśmy. Wg mnie okropieństwo straszne, tandeta okropna.Bardzo się cieszę, że miałam okazję zmacać, włącznie z tym że próbowaliśmy jak trzymają, bo ostrzyłam zębiska na spory domek, który wam ostatnio wklejałam.
Szkoda, bo na fotkach na all superowo wyglądają.

i zaś mi się nie pocytowało wszystko wracam do wątku

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 14:35   #2118
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
czemu dajecie dzieciom same środki z kanapek

Ja daję skórki . Mało tego moja Zośka jakiś czas temu odmówiła jedzenia bułek, co mnie bardzo cieszy i wcina normalny razowy, co cieszy mnie jeszcze bardziej . Daję jej w całości bo ząbki trzeba ćwiczyć w gryzieniu (tak mi się wydaje)

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
a jak dajecie ziemniaki,suche czy z sosem lub masłem?
We wszystkich podanych wersjach

Cytat:
Izazula nie dziwię się że tyle zadają nie wyrabiają ze wszystkim na lekcjach ale kto do cholery wymyśla te programy.Wszędzie trąbią jaki to w polsce wysoki poziom w porównaniu z innymi krajami tylko iekawe dlaczego bardziej liczą się zagrniczne uczelnie na świecie.
Najgorzej że większość z tych zagmatwanych zagadnień się naszym dzieciom absolutnie do niczego nie przyda.
Mnie to też nie dziwi. Tylko że u nas właśnie uczą niepotrzebnych rzeczy. Niby chcą żeby dzieciaki były mądre ale tylko uczą formułek, rzadko pożytecznych rzeczy typu gdzie i co szybko znaleźć żeby się nie nameczyć niepotrzebnie. Każą się np uczyć mnustwa wzorów matematycznych zamiast np. nauczyć gdzie i jak je znaleźć żeby zadanie wykonać jak będzie konieczność.

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
nalesniki mi nie wychodza caly czas sobie tłumaczę ze to przez to ze nie mam patelni do naleśników...
Ja smażę na zwykłej patelni, takiej do wszystkiego . Przepis doskonały dostałam od koleżanki paręnaście lat temu a dzięki teściowej go udoskonaliłam. Olej ("na oko" sporo) dodaję do ciasta i nie muszę już za każdym razem patelni nim traktować. Nic absolutnie się nie przypala, naleśniki są mięciutkie i cieniutkie. Ja Ci nie wyjdą z przepisu Libry to daj znać

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
ja niestety znowu ze smutnymi wiadomosciami, jestesmy znowu w szpitalu 3 tygodnie, lena mi znowu napuchła zsiniała trafiła do szpitala, naszczescie obeszło sie bez OIOM, teraz od 2 tygodni jestesmy w katowicach w klinice na edokrynologii, badaja ja ciągle ale nic nie wychodzi. problem jest w tym ze ona puchnie, nabiera wody i zaczyna sie duscić. puchnie jej brzuch, powieki, twarz. maskara jakaś. w tym szpitalu tez tragednia. z lekarzami nie da sie dogadać, badaja ja ciągle i nic cholera dalej nie wiedza, chciałabym ja przenieśc do warszawy do instytutu ale nie wiem jak to zrobić. moze któraś z Was miała taką sytuacje w rodzinie albo u znajomych. jak mam przenieśc dziecko do innego szpitala?
Trzymam kciuki .
Moja kuzynka trafiła kiedyś co CZD w Warszawie (chyba ze 25 lat do tyłu) tylko że ją przewozili ze szpitala do szpitala bo bliżej nie było sprzętu do badania a konkretnie tomografu
Nie chcę Cię straszyć i proszę nie czytaj nic w necie bo dużo jest bzdur. Ostatnio podobne przypadłości miała żona mojego chrześniaka. Bardzo długo nie wiedzieli co jej jest aż mało nie odeszła wcześniej trafiając na OIOM. Po wielu badaniach okazało się że ma toczeń układowy rumieniowaty. Spędziła w szpitalu całe miesiące i niestety nadal nie jest zdrowa i miała parę nawrotów.
Lekarze też długo diagnozy nie mogli postawić, nie wiedzieli co się dzieje i jak leczyć. To takie gówno jest okropne.
Stary 2011-11-19, 14:46   #2119
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ten mi się bardzo podoba (nawet sobie do ulubionych dodałam, i tylko 20zł więcej (czy ile tam) a jest 2w1- i gondola i spacerówa. Wg mnie ten najfajnieszy z tych wszystkich co wklejałyście, tamte wyglądały jak miniaturki tych takich ☠☠☠itnych prawdziwych (ja nie nie czołgi mówię) co na targowiskach można kupić. Jeszcze ten hello kity fajny był, ale jak mówicie, że kółka nie bardzo,to faktycznie odpada.

Cytat:
No widzę,ale widziałam go na aukcji używanego i jakoś tak mniej fajnie wygląda.
Tu jest ten używany i jakis taki wygięty jest.To ten sam czy mi już na oczy pada?;/
http://allegro.pl/smoby-j-nowy-i1933476256.html
moim zdaniem spoko jest, wydaje mi się że zdjęcie jakby bardziej z góry zrobione.

Cytat:
ja niestety znowu ze smutnymi wiadomosciami, jestesmy znowu w szpitalu 3 tygodnie,
strasznie mi przykro , mam nadzieję, że szybko zdiagnozują i nie będzie to nic poważnego.
W sprawach formalnych nie pomogę niestety

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Bao my Jixin mamy, teraz mala pewnie tez z tych dostanie, chociaz jeszcze nie wiem...na razie u nas wszystkie pasuja do siebie i sie nie rozwalaja, ale NA BANK tyle co duplo nie wytrzymaja, tylko nie mamy tak teraz zeby ze 3 czy 4 stowki na mega fajny zestaw wybachac wiec ma pod☠☠☠ki:P
jak sie popsuja kupi sie nastepne;p
darusia, a ty jesteś pewna, że wy macie jixin? bo pisałaś ze macie zoo i przykładowy zestaw też z jdlt wklejałaś, a z jixin nie ma zoo (przynajmniej na all).

Ja też nie mam 300-400 zł na mega zestaw, ale moje podejście jest takie (teraz po obejrzeniu na żywo jdlt to już całkiem), że wolę kupować po trochę duplo, szczególnie na używki będę polować, niż sobie pierdzielnąć zestaw 100 elem. i miałby się syfiaty okazać. I wtedy nie mam ani klocków ani 100zł.
Bo wg mnie to będzie zabawka na lata, więc warto zainwestować (nawet po troszkę kupując). Z podróbkowych to tylko jixin zamierzam policję i straż łyknąć i może coś z hello kitty jak ana mówi że spoko są. Ale to za jakiś dłuższy czas.

a propos tej mojej dzisiejszej wizyty do leclerca- wyciągnęłam tż, właśnie żeby zabawki obczaić, a tam prawie nic z gazetki nie było. To się pytam pani, a on mi na to że gazetka od wtorku . ALE warto było pojechać żeby te jdlt wymacać i kupiłam młodej fajną malutką kuchnię z ładnymi naczynkami za 17zł (na zdjęciu w lewym górnym rogu ma str 18-19) http://issuu.com/iulotka.pl/docs/ele...logoOffsetY=20

a teraz zoabczyłam jeszcze raz na tą gazetkę i jest napisane że od 15.11 aktualna . A chciałam jeszcze pomacać te książeczki edukacyjne co ana wklejała, wózki, klocki hello kitty i chuj

a potem nam się przypomniało, ze chleba nie kupiliśmy, poszliśmy do biedry i wzorem popowego tż mój kupił małej tą wielką kuchnię smoby. Tak przy okazji. Ja mu mówię "zobacz jaka ta ładna kuchnia", on popatrzył moment i wziął pudełko pod pachę i do kasy . Kiedy ja już uznałam, że może faktycznie za duża i droga....Wygląda fajnie. Najwyżej na lampie sobie będziemy ja trzymać

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

izz, ja bym prosiła o przepis na naleśce

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-11-19 o 16:22
Stary 2011-11-19, 15:03   #2120
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

I zapomniała się pochwalić
Wczoraj ugotowałam wielki gar żurku na weekend, będzie z grzankami. Tż i jego synka wysłałam na wycieczkę. Tatuś pokazuje rodzinie oczyszczalnię ścieków, której budowę osobiście nadzorował. Ukręciłam babkę i właśnie siedzi w piecyku i już pachnie . Będą mieli niespodziankę bo nic wcześniej nie mówiłam

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Przepis na jedną porcję.
2 całe jajka
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1,5 szklanki mąki
Traktuję wszytsko razem mikserem, czasem zrobią się grudki ale szybko znikają. Oczywiście jako że u nas same głodomory to zawsze robię podwójną porcję .
Wzorem teściowej dodaję jeszcze 2 chochelki oleju(taką od kompletu sztućców). Naleśniki nie przywierają i dobrze się przewracają.
Stary 2011-11-19, 15:04   #2121
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi młoda smaka narobiła na ten makaron, że zażyczyłam sobie na obiadek i mi tż zrobił przeboski, z rokpolem , obżarłam się jak nienormalna, a wieczorem ma robić jeszcze przecudowną pizze

mrożony i najczęściej w kulkach (np z biedronki, kauflandu), bo wtedy jak np. tylko młodej sosik robię to nie muszę całej wielkiej bryły gotować tylko parę kuleczek i już

Zazdroszcze gotującego tż.Mój kochany dosłownie wszystko zrobi,ale garów niecierpi,nie tyka-jedynie idzie kanapki nam robić i jajecznice.Od gotowania jestem ja i niespecjalnie mi to przeszkadza,bo gotować lubięJeszcze tż zawsze się nawet przy zwykłej pomidorowej nazachwyca to serce rośnie

Zerknę w biedrze na ten szpinak

Fajnie,że wymacałaś klocuchy,przynajmniej się nie nadziałaś po fakcie zakupowym
Cytat:
ten mi się bardzo podoba (nawet sobie do ulubionych dodałam, i tylko 20zł więcej (czy ile tam) a jest 2w1- i gondola i spacerówa. Wg mnie ten najfajnieszy z tych wszystkich co wklejałyście, tamte wyglądały jak miniaturki tych takich ☠☠☠itnych prawdziwych (ja nie nie czołgi mówię) co na targowiskach można kupić. Jeszcze ten hello kity fajny był, ale jak mówicie, że kółka nie bardzo,to faktycznie odpada.

moim zdaniem spoko jest, wydaje mi się że zdjęcie jakby bardziej z góry zrobione.

Ja też nie mam 300-400 zł na mega zestaw, ale moje podejście jest takie (teraz po obejrzeniu na żywo jdlt to już całkiem), że wolę kupować po trochę duplo, szczególnie na używki będę polować, niż sobie pierdzielnąć zestaw 100 elem. i miałby się syfiaty okazać. I wtedy nie mam ani klocków ani 100zł.
Bo wg mnie to będzie zabawka na lata, więc warto zainwestować (nawet po troszkę kupując). Z podróbkowych to tylko jixin zamierzam policję i straż łyknąć i może coś z hello kitty jak ana mówi że spoko są. Ale to za jakiś dłuższy czas.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Oblukałam wszystkie aukcje z tym używanym wózkiem(zawsze takich szukam,żeby mieć real foto)i kurcze chyba się zdecyduje na niegoTylko teraz się zastanawiam czy za rok kupować mi nie przyjdzie tego "doroślejszego":mdlej e:w sensie,że do tego już będzie za mała,ale chyba nie, jeszcze nie?

Evitka wczoraj jak chowałam przed snem klocki hk to wpadłam na pomysł,żeby sobie z nich pobudowaćale,że duplo są u Niny w pokoju to już mi się tam lecieć nie chciało i zostawiłam to sobie na dzisiajW sensie,że sprawdze jak hk i duplo współpracują ze sobą-to będziesz miała wtedy lepszą recenzje.

Stary 2011-11-19, 15:21   #2122
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
I zapomniała się pochwalić
Wczoraj ugotowałam wielki gar żurku na weekend, będzie z grzankami. Tż i jego synka wysłałam na wycieczkę. Tatuś pokazuje rodzinie oczyszczalnię ścieków, której budowę osobiście nadzorował. Ukręciłam babkę i właśnie siedzi w piecyku i już pachnie . Będą mieli niespodziankę bo nic wcześniej nie mówiłam

Przepis na jedną porcję.
2 całe jajka
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1,5 szklanki mąki
Traktuję wszytsko razem mikserem, czasem zrobią się grudki ale szybko znikają. Oczywiście jako że u nas same głodomory to zawsze robię podwójną porcję .
Wzorem teściowej dodaję jeszcze 2 chochelki oleju(taką od kompletu sztućców). Naleśniki nie przywierają i dobrze się przewracają.
to miło , babeczka mniam.

Ja miałam dziś robić krakersy serowe (z żółtym), ale jak tż pizze będzie robiło, to może jutro spróbuję.

dziękuję za przepis . a jak zrobisz to ciasto, to odstawiasz je na jakiś czas, czy od razu smażysz?
bo teściówka to właśnie odstawia na 30 min,bo mówi, że to ma duże znaczenie o wtedy niby lepsze

Cytat:
Zazdroszcze gotującego tż.Mój kochany dosłownie wszystko zrobi,ale garów niecierpi,nie tyka-jedynie idzie kanapki nam robić i jajecznice.Od gotowania jestem ja i niespecjalnie mi to przeszkadza,bo gotować lubięJeszcze tż zawsze się nawet przy zwykłej pomidorowej nazachwyca to serce rośnie

Zerknę w biedrze na ten szpinak

Fajnie,że wymacałaś klocuchy,przynajmniej się nie nadziałaś po fakcie zakupowym

Oblukałam wszystkie aukcje z tym używanym wózkiem(zawsze takich szukam,żeby mieć real foto)i kurcze chyba się zdecyduje na niegoTylko teraz się zastanawiam czy za rok kupować mi nie przyjdzie tego "doroślejszego":mdlej e:w sensie,że do tego już będzie za mała,ale chyba nie, jeszcze nie?

Evitka wczoraj jak chowałam przed snem klocki hk to wpadłam na pomysł,żeby sobie z nich pobudowaćale,że duplo są u Niny w pokoju to już mi się tam lecieć nie chciało i zostawiłam to sobie na dzisiajW sensie,że sprawdze jak hk i duplo współpracują ze sobą-to będziesz miała wtedy lepszą recenzje.
to prawda, to bardzo miłe jak ktoś zachwala naszą pracę.

Mi się wydaje, że drugi ci nie będzie potrzebny, przecież ten to nie jest chyba jakiś mikry, taki średni mi się wydaje. Na placyk przychodzą z wózkami dziewczynki w wieku szklonym jeszcze, takimi właśnie średnimi wielkością i wg mne ok są.

A chcesz kupić ten 2w1 czy samą gondolę?

Ja jak będę kupować, to chyba ten 2w1 właśnie. Mi bardziej na spacerówce zależy coby się składała żebym mogła młodej na placyk zabierać.
Generalnie to zamierzałam młodej kupić wózeczek na urodzinki, jak będzie cieplej i będzie można na podwórko wychodzić, ale jak babcia coś będzie chciała pod choinkę kupić , to kto wie.
Lenka ma jedną spacerówkę, taką parasolkę najtańszą i bardzo lubi wozić (coś). A jak na placyk jakaś dziewczynka z wózkiem przychodzi, to lence się robią oczy jak 5zł i od razy przechwycić próbuje. A w zabawkowym, to już całkiem...
To jak kupisz to czekam na recenzję.
I na klockową też

Stary 2011-11-19, 15:27   #2123
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Super sa te nakładki ze schodkami
Kulki jakoś do mnie nie przemawiają, kolejny element do szorowania i na których się osadzają bakterie coli (nie wiem ja je się pisze)

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
dziękuję za przepis . a jak zrobisz to ciasto, to odstawiasz je na jakiś czas, czy od razu smażysz?
bo teściówka to właśnie odstawia na 30 min,bo mówi, że to ma duże znaczenie o wtedy niby lepsze

Odstawiam ale tylko dlatego że przygotowuję wszystko jak Zosia śpi a smażę na świeżo jak Tż wraca bo może isę wtedy nią zająć. Nawet nie wiedziałam że robię dobrze

Ja też lubię jak mnie chwalą no i lubię czasem coś z nienacka zrobić, wtedy nawet zwykła babka jest wyjątkowa

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2011-11-19 o 15:29
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 15:31   #2124
evitka21
Zakorzenienie

i nawet jak na sobotę sporo się tu dzieje

my po robotach domowych odpoczywamy z tż- każde przy swoim kompie . Ale fajnie-tak cicho

Stary 2011-11-19, 15:45   #2125
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

A ja zaraz znikam bo grzanki trza zrobić i jak przykładna żona, matka polka czekać na męża z obiadem
Stary 2011-11-19, 15:55   #2126
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się wydaje, że drugi ci nie będzie potrzebny, przecież ten to nie jest chyba jakiś mikry, taki średni mi się wydaje. Na placyk przychodzą z wózkami dziewczynki w wieku szklonym jeszcze, takimi właśnie średnimi wielkością i wg mne ok są.

A chcesz kupić ten 2w1 czy samą gondolę?

Ja jak będę kupować, to chyba ten 2w1 właśnie. Mi bardziej na spacerówce zależy coby się składała żebym mogła młodej na placyk zabierać.
Generalnie to zamierzałam młodej kupić wózeczek na urodzinki, jak będzie cieplej i będzie można na podwórko wychodzić, ale jak babcia coś będzie chciała pod choinkę kupić , to kto wie.
Lenka ma jedną spacerówkę, taką parasolkę najtańszą i bardzo lubi wozić (coś). A jak na placyk jakaś dziewczynka z wózkiem przychodzi, to lence się robią oczy jak 5zł i od razy przechwycić próbuje. A w zabawkowym, to już całkiem...
To jak kupisz to czekam na recenzję.
I na klockową też
Miałam zamiar kupić tylko gondole,bo Nina 3 spacerówki ma.Jednak teraz myślę,że wezmę 2w1,bo jedna spacerówka ta najzwyklejsza,najtańsza parasolka-siedzenie w niej lata i lalki często lądują na podłodze,ta z fp to wiadomo(koła do dupy)a ta trzecia jest jakoś najmniej lubiana prze moje dziecko i ją oddam córce sąsiadki.

Klocki to Ci opisze jutro,a wózek to zapakowany będzie czekał do 24 grudnia.Tobie i tak się nie spieszy,bo na wiosnę chcesz małej go kupić.
Mojego tż nawet zabawkowy szał wciągnął,bo siedzi i gazetki przegląda i ciężko na ten temat dyskutuje

A w Szwecji szpital duplo kosztuje o dziwo mniej niż u nas,promocje mają teraz i wychodzi po naszym kursie 260zł.
Cytat:

Ja też lubię jak mnie chwalą no i lubię czasem coś z nienacka zrobić, wtedy nawet zwykła babka jest wyjątkowa
Chyba każdy lubi jak go chwalą-nawet jak głośno temu zaprzecza

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
A ja zaraz znikam bo grzanki trza zrobić i jak przykładna żona, matka polka czekać na męża z obiadem

Kapciuszki jeszcze na nóżki męzowi jak wróci

Stary 2011-11-19, 16:02   #2127
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ech no i przez was zaczynam sie zastanawiac nad kupnem kolejnych klockow. Juz widze to sprzatanie:-P

Ja ten sos do makaronu to tak na lenia robie. Cieply makaron mieszam z sosem czosnkowym i wrzucam lososia salatkowego ztesco (4 zl) i sma zjadam tyle ile jest. Czasami dodaje swiezej papryki w paskach i ponidorka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 16:04   #2128
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Klocki to Ci opisze jutro,a wózek to zapakowany będzie czekał do 24 grudnia.Tobie i tak się nie spieszy,bo na wiosnę chcesz małej go kupić.
Mojego tż nawet zabawkowy szał wciągnął,bo siedzi i gazetki przegląda i ciężko na ten temat dyskutuje

A w Szwecji szpital duplo kosztuje o dziwo mniej niż u nas,promocje mają teraz i wychodzi po naszym kursie 260zł.

Kapciuszki jeszcze na nóżki męzowi jak wróci
Jak babcia zasponsoruje to może kupię wcześniej.

I akurat ci wierzę, że wózka nie podglądniesz i nie pomacasz wcześniej jak się będzie dało bez rozwalanie opakowania . Spoko, nie spieszy się.

szpital w sklepie legowym prawie 400zł kosztuje

kapciuszki i jeszcze gazetka z piwkiem, nie należy zapomnieć

Stary 2011-11-19, 16:05   #2129
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
JA DAJĘ ŚRODEK, BO SKÓRKĘ MILEI STRASZNIE DŁUGO, A I TAK ZMIELONĄ WYPLUWAkapsa mi mały włączył...
Kurde mi by się nie chciało obierAĆ , ale ola na kolację i tak nie chce chleba

Cytat:
Ja olej daję tylko do pierwszego, i to taką większą kropelkę, potem to już bez tłuszczowo

A co do P0P tutaj na feministke wychodzi, ale jak się kiedyś pytałam o szydełkowanie to ona jedna mi odpowiedziała jak się słupki robi Więc ja od tamtej pory mam o niej inne zdanie

Ma lub miała jakas z was do czynienia z takimi nakładkamihttp://allegro.onet.pl/thermobaby-na...933472985.html
Do lazienki sam drzwi otwiera, to może i by sam się wolał na takim czymś załatwiać niż na nocniku, a mi by odpadlo chodzenie z nicnikiem i mycie Może kupię sobie jako prezent pod choinkę

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

taka nakładka chyba fajniejsza bo jeszcze w razie co jako nocnik można wykorzystać http://allegro.onet.pl/nocnik-drabin...919887591.html

i na takie cos trafiłam http://allegro.onet.pl/bbb-target-ku...901608396.html
mam taką nakładkę w sklepie ale JAKOŚ Z nóg mnie nie zwala podobna do tej z nocnikiem tylko u nas to sama nakładka ze schodniem kosztuje chyba 35 zeta . ja bym tego nie kupiła

Cytat:
O kurde nie mam pojęci jak to jest może POP by coś wiedziała ?

Ana ale masz dylemat wózkowy , ja tam ze swojego jestem zadowolona a głęboki mi jakoś do niczego nie potrzebny ile można mieć wózków . mamy dwa na dwoje dzieci styka . bo oczywiście szymek też się bawi .

Jade wieczorkiem na kręgle , jutro TZ jedzie do niemiec i sama zostaję
Stary 2011-11-19, 16:47   #2130
mloda1989
Zakorzenienie

dziewczyny a polecacie jeszcze jakies bajki z youtuba? mia mao robi furrore.. a cos w podobnym stylu?? oo i ostatnio mis uszatek i teletubisie a poza tym??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości