|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
A ja naleśniki odwracam podrzucajac do góry. olej dodaje do ciasta wiec na patelnie nic już nie daje. Pieke na zwykłej
#2102 |
Zakorzenienie
|
Darusia ,dokładnie najlepiej to metodą prób i błędów ,czasami tez robie tak że mieszam pół na pół wodę i mleko.
Tez lubię shoarme ale ja to gotową przyprawę z torebki robiłam. Ana ja mam mrożony swój z ogrodu ale w sklepach też można kupić , mrożonemu szpinakowi nic nie ubywa Sos czosnkowy a właściwie tzatziki jak ktoś lubi jest gotowy w lidlu w takich kubeczkach jak jogurty ja go dodaję do placków ziemniaczanych zamiast śmietany. Ja już posprzatane,pranie się robi ,jeszcze lodówkę umyję ,wstawiam mięsa do pieczenia i zabieram się za tiramisu ![]() tż wysłałam na zakupy po makaron i fete ciekawe co kupi ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Eee P0P to dobra jesteś a mówiłaś że nie umiesz gotować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
ja mam mrozony wcześniej zawsze bralam ten http://leclercdrive.lublin.pl/assets...0477000730.JPG a teraz ten i duzo wygodniejszy http://leclercdrive.lublin.pl/assets...3/large/q.jpeg
jest w kuleczkach nie trzeba lamac....tylko tamten byl bardziej rozdrobniony i mi bardziej podchodzil a tu czuc troche te listki... ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- ten moze byc jeszcze dobry jak ktos lubi liscie a nie papke http://leclercdrive.lublin.pl/assets...1/large/q.jpeg |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do P0P tutaj na feministke wychodzi, ale jak się kiedyś pytałam o szydełkowanie to ona jedna mi odpowiedziała jak się słupki robi ![]() ![]() Ma lub miała jakas z was do czynienia z takimi nakładkami ![]() Do lazienki sam drzwi otwiera, to może i by sam się wolał na takim czymś załatwiać niż na nocniku, a mi by odpadlo chodzenie z nicnikiem i mycie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- taka nakładka chyba fajniejsza bo jeszcze w razie co jako nocnik można wykorzystać ![]() i na takie cos trafiłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
Madzia Twój to chociaż spac przychodzi a mojego to ponad pół roku nie było
![]() Ja też kiedys dziergałam na szydełku i na drutach nawet sweter sobie zrobiłam ale już chyba nie pamiętam jak to szło Fajne te nakładki ze schodkami,ale te kulki jakoś fetyszyzmem mi zajeżdża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Sara ja tak męcze te wózki,przeglądam je i te wszystkie wydają mi się za duże dla Ninki
![]() http://allegro.pl/smoby-wozek-z-gond...943127715.html wydaje się być taki dla maluchów,ale nie wiem z kołami-napisze co sprzedawcy,żeby mi napisał czy te koła to plastik ![]() i ten fajny http://allegro.pl/smoby-bebe-confort...917879698.html i tu jest napisane,że koła są z"Dla jeszcze większego komfortu jazdy wózeczek wyposażono w cichobieżne koła z oponami z pianki poliuretanowej, o twardości przypominającej prawdziwe, nadmuchiwane opony"
#2107 |
Zakorzenienie
|
Libra- ja to mam pare takich dań popisowych i na nich opieram moja kuchnie. Dużo gotowalam jak byłam nastolatka a potem przestałam bo nie miałam dla kogo.
Ala piec nie potrafię. Mój hit to sernik na zimno Co do robienia na szydelku to mnie to zawsze uspokajalo i obrusy robiłam do tego jeszcze wyszywalam.
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pop mówisz sernik na zimno ![]() ![]()
![]() |
#2109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj wieczorem będę się widziała z koleżanka, której córka ma ten hello kitty, to zapytam jak z tymi kołami.
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, które klocki są lepsze JIXIN czy JDLT jako podróbka duplo?? które jakościowo lepsze?? i jak wchodzą w siebie z duplo?? bo chcę małemu dokupić jeszcze tak ot bez okazji(jak mi nadgodziny przeleją
![]() ![]()
#2111 |
Zakorzenienie
|
ten ma gumowe koła,tak jest napisane na
http://allegro.pl/2w1-baby-nurse-gon...930954821.html Baobabku ja nigdy nie wiem które lepsze, Evitka Ci na pewno pomoże ![]()
#2112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja pic się uczyłam metodą prób i błędów i nadal potrafi mi wyjść zakalec albo jakiś suchar ale ciasta bez pieczenia są zazwyczaj niezawodne też wyszywałam i richelieu i krzyżykami obrazy ,ale ostatnio coś zawiesiłam na kołku ale za to wróciłam do maszyny do szycia ![]() Dziewczyny dalej wózki wybierają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten tu to ma koła fajne,tylko co z tego jak to spacerówka ![]() http://allegro.pl/wozek-dla-lalek-he...942926268.html Ja chyba tego wózka nie wybiorę dla małej ![]() Ty się nie śmiej-nawet nie wiesz jaka to poważna sprawa ![]() Tu jest ten używany i jakis taki wygięty jest.To ten sam czy mi już na oczy pada?;/ http://allegro.pl/smoby-j-nowy-i1933476256.html
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-11-19 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Raczkowanie
|
witam Was serdecznie mamusie
![]() ja niestety znowu ze smutnymi wiadomosciami, jestesmy znowu w szpitalu 3 tygodnie, lena mi znowu napuchła zsiniała trafiła do szpitala, naszczescie obeszło sie bez OIOM, teraz od 2 tygodni jestesmy w katowicach w klinice na edokrynologii, badaja ja ciągle ale nic nie wychodzi. problem jest w tym ze ona puchnie, nabiera wody i zaczyna sie duscić. puchnie jej brzuch, powieki, twarz. maskara jakaś. w tym szpitalu tez tragednia. z lekarzami nie da sie dogadać, badaja ja ciągle i nic cholera dalej nie wiedza, chciałabym ja przenieśc do warszawy do instytutu ale nie wiem jak to zrobić. moze któraś z Was miała taką sytuacje w rodzinie albo u znajomych. jak mam przenieśc dziecko do innego szpitala? |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
Ice moze zadzwon do ordynatora oddzialu w w-wie powiedz jaka jest sytuacja. Mam nadzieje ze wyjdzie ze to nic powaznego
![]()
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
Bao my Jixin mamy, teraz mala pewnie tez z tych dostanie, chociaz jeszcze nie wiem...na razie u nas wszystkie pasuja do siebie i sie nie rozwalaja, ale NA BANK tyle co duplo nie wytrzymaja, tylko nie mamy tak teraz zeby ze 3 czy 4 stowki na mega fajny zestaw wybachac wiec ma pod☠☠☠ki:P
jak sie popsuja kupi sie nastepne;p ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- cholera ICE ![]() 3mam kciuki aby sie okazalo, ze to nic powaznego!!! Ja nie wiem jak to sie odbywa, na zdrowy rozum skontaktowalabym sie ze szpitalem w wawie, zapytala czy moge ja przeniesc i pogadala z katowickimi lekarzami czy podroz nie wywola jakiegos zagrozenia czy mozna bez problemu ja przewiesc.
![]() |
#2117 | ||||||
Zakorzenienie
|
jakims cudem zacytowało mi się to co nie zacytowało mi się wczoraj....
więc moja wcina zimniaczki głównie z sosami i mięskiem, czasem bez sosu np. z pulpecikami. Tż zawsze robi puree i tam masło i chyba mleko daje, to takie nie do końca łyse Cytat:
Cytat:
![]() daj przepis makaron z łososiem . I sos czosnkowy do makaronu to masz na myśli ten majonezowy. Tak mi młoda smaka narobiła na ten makaron, że zażyczyłam sobie na obiadek i mi tż zrobił przeboski, z rokpolem ![]() Cytat:
![]() mrożony i najczęściej w kulkach (np z biedronki, kauflandu), bo wtedy jak np. tylko młodej sosik robię to nie muszę całej wielkiej bryły gotować tylko parę kuleczek i już Cytat:
ten prezent to chyba dla siebie, cobyś nocnika sprzątać nie musiała ![]() kulki dewiacją zalatują ![]() Cytat:
Ale piec to już lubię, bo ja łasuch ![]() ![]() Cytat:
JIXIN. Otóż z jixin mam farmę i daje radę. Wyglądają trochę gorzej niż duplowe, wiadomo, ale moim zdaniem są całkiem spoko. Wiesz czasem na figurkach coś tam krzywo namalowane, trochę się rączki rozhuśtały w jednym ludziku, ze 3 klocki mi się trafiły że luźniej łapią, ale ogólnie wg mnie ok są. Szczególnie że są dobre kilka razy tańsze niż duplo. I łądnie się z duplowymi łączą. W sumie mam je wymieszane z duplo i na pierwszy rzut oka nie widać które które. Jak się przypatrzeć, to jixinowe ciut bardziej matowe i może mniej nasycone kolory. Mały wybór zestawów, ale można coś wybrać. Mi się podobają policja, http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1 najbardziej ta http://allegro.pl/mega-policja-helik...942379493.html są trzy pojazdy, fajne ścianki i płyty budowlane ( z ścieżką, ale są) straż pożarna-http://allegro.pl/listing.php/search?category=93194&str ing=po%C5%BCarna&order=d& change_view=1 najbardziej ta: http://allegro.pl/zestaw-70elem-kloc...925243451.html w następnej kolejności zamierzam kupić oba i tomkowy też fajne .http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1 JDLT. Dziś w leclercu było jedno pudełko jdlt zoo, było otwarte, więc je sobie z tż obmacaiśmy. Wg mnie okropieństwo straszne, tandeta okropna.Bardzo się cieszę, że miałam okazję zmacać, włącznie z tym że próbowaliśmy jak trzymają, bo ostrzyłam zębiska na spory domek, który wam ostatnio wklejałam. Szkoda, bo na fotkach na all superowo wyglądają. i zaś mi się nie pocytowało wszystko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |||
Zakorzenienie
|
Ja daję skórki
![]() ![]() ![]() We wszystkich podanych wersjach Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moja kuzynka trafiła kiedyś co CZD w Warszawie (chyba ze 25 lat do tyłu) tylko że ją przewozili ze szpitala do szpitala bo bliżej nie było sprzętu do badania a konkretnie tomografu Nie chcę Cię straszyć i proszę nie czytaj nic w necie bo dużo jest bzdur. Ostatnio podobne przypadłości miała żona mojego chrześniaka. Bardzo długo nie wiedzieli co jej jest aż mało nie odeszła wcześniej trafiając na OIOM. Po wielu badaniach okazało się że ma toczeń układowy rumieniowaty. Spędziła w szpitalu całe miesiące i niestety nadal nie jest zdrowa i miała parę nawrotów. Lekarze też długo diagnozy nie mogli postawić, nie wiedzieli co się dzieje i jak leczyć. To takie gówno jest okropne.
![]() |
#2119 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W sprawach formalnych nie pomogę niestety Cytat:
Ja też nie mam 300-400 zł na mega zestaw, ale moje podejście jest takie (teraz po obejrzeniu na żywo jdlt to już całkiem), że wolę kupować po trochę duplo, szczególnie na używki będę polować, niż sobie pierdzielnąć zestaw 100 elem. i miałby się syfiaty okazać. I wtedy nie mam ani klocków ani 100zł. Bo wg mnie to będzie zabawka na lata, więc warto zainwestować (nawet po troszkę kupując). Z podróbkowych to tylko jixin zamierzam policję i straż łyknąć i może coś z hello kitty jak ana mówi że spoko są. Ale to za jakiś dłuższy czas. a propos tej mojej dzisiejszej wizyty do leclerca- wyciągnęłam tż, właśnie żeby zabawki obczaić, a tam prawie nic z gazetki nie było. To się pytam pani, a on mi na to że gazetka od wtorku ![]() a teraz zoabczyłam jeszcze raz na tą gazetkę i jest napisane że od 15.11 aktualna ![]() a potem nam się przypomniało, ze chleba nie kupiliśmy, poszliśmy do biedry i wzorem popowego tż mój kupił małej tą wielką kuchnię smoby. Tak przy okazji. Ja mu mówię "zobacz jaka ta ładna kuchnia", on popatrzył moment i wziął pudełko pod pachę i do kasy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- izz, ja bym prosiła o przepis na naleśce
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-11-19 o 16:22 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
I zapomniała się pochwalić
![]() Wczoraj ugotowałam wielki gar żurku na weekend, będzie z grzankami. Tż i jego synka wysłałam na wycieczkę. Tatuś pokazuje rodzinie oczyszczalnię ścieków, której budowę osobiście nadzorował. Ukręciłam babkę i właśnie siedzi w piecyku i już pachnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Przepis na jedną porcję. 2 całe jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1,5 szklanki mąki Traktuję wszytsko razem mikserem, czasem zrobią się grudki ale szybko znikają. Oczywiście jako że u nas same głodomory to zawsze robię podwójną porcję ![]() Wzorem teściowej dodaję jeszcze 2 chochelki oleju(taką od kompletu sztućców). Naleśniki nie przywierają i dobrze się przewracają.
#2121 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zerknę w biedrze na ten szpinak ![]() Fajnie,że wymacałaś klocuchy,przynajmniej się nie nadziałaś po fakcie zakupowym ![]() Cytat:
![]() Evitka wczoraj jak chowałam przed snem klocki hk to wpadłam na pomysł,żeby sobie z nich pobudować ![]() ![]()
![]() |
#2122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam dziś robić krakersy serowe (z żółtym), ale jak tż pizze będzie robiło, to może jutro spróbuję. dziękuję za przepis ![]() bo teściówka to właśnie odstawia na 30 min,bo mówi, że to ma duże znaczenie o wtedy niby lepsze Cytat:
Mi się wydaje, że drugi ci nie będzie potrzebny, przecież ten to nie jest chyba jakiś mikry, taki średni mi się wydaje. Na placyk przychodzą z wózkami dziewczynki w wieku szklonym jeszcze, takimi właśnie średnimi wielkością i wg mne ok są. A chcesz kupić ten 2w1 czy samą gondolę? Ja jak będę kupować, to chyba ten 2w1 właśnie. Mi bardziej na spacerówce zależy coby się składała żebym mogła młodej na placyk zabierać. Generalnie to zamierzałam młodej kupić wózeczek na urodzinki, jak będzie cieplej i będzie można na podwórko wychodzić, ale jak babcia coś będzie chciała pod choinkę kupić , to kto wie. Lenka ma jedną spacerówkę, taką parasolkę najtańszą i bardzo lubi wozić (coś). A jak na placyk jakaś dziewczynka z wózkiem przychodzi, to lence się robią oczy jak 5zł i od razy przechwycić próbuje. A w zabawkowym, to już całkiem... To jak kupisz to czekam na recenzję ![]() I na klockową też ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Zakorzenienie
|
Super sa te nakładki ze schodkami
![]() Kulki jakoś do mnie nie przemawiają, kolejny element do szorowania i na których się osadzają bakterie coli (nie wiem ja je się pisze) ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() Ja też lubię jak mnie chwalą no i lubię czasem coś z nienacka zrobić, wtedy nawet zwykła babka jest wyjątkowa
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2011-11-19 o 15:29 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
i nawet jak na sobotę sporo się tu dzieje
![]() my po robotach domowych odpoczywamy z tż- każde przy swoim kompie ![]() ![]()
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
A ja zaraz znikam bo grzanki trza zrobić i jak przykładna żona, matka polka czekać na męża z obiadem
![]()
#2126 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klocki to Ci opisze jutro,a wózek to zapakowany będzie czekał do 24 grudnia.Tobie i tak się nie spieszy,bo na wiosnę chcesz małej go kupić. Mojego tż nawet zabawkowy szał wciągnął,bo siedzi i gazetki przegląda i ciężko na ten temat dyskutuje ![]() A w Szwecji szpital duplo kosztuje o dziwo mniej niż u nas,promocje mają teraz i wychodzi po naszym kursie 260zł. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() Kapciuszki jeszcze na nóżki męzowi jak wróci ![]()
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
Ech no i przez was zaczynam sie zastanawiac nad kupnem kolejnych klockow. Juz widze to sprzatanie:-P
Ja ten sos do makaronu to tak na lenia robie. Cieply makaron mieszam z sosem czosnkowym i wrzucam lososia salatkowego ztesco (4 zl) i sma zjadam tyle ile jest. Czasami dodaje swiezej papryki w paskach i ponidorka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I akurat ci wierzę, że wózka nie podglądniesz i nie pomacasz wcześniej jak się będzie dało bez rozwalanie opakowania ![]() ![]() szpital w sklepie legowym prawie 400zł kosztuje kapciuszki i jeszcze gazetka z piwkiem, nie należy zapomnieć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ana ale masz dylemat wózkowy , ja tam ze swojego jestem zadowolona a głęboki mi jakoś do niczego nie potrzebny ile można mieć wózków . mamy dwa na dwoje dzieci styka . bo oczywiście szymek też się bawi . Jade wieczorkiem na kręgle , jutro TZ jedzie do niemiec i sama zostaję
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a polecacie jeszcze jakies bajki z youtuba? mia mao robi furrore.. a cos w podobnym stylu?? oo i ostatnio mis uszatek i teletubisie a poza tym??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.