Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 10:55   #2101
mała82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Witaj Kochana
Bardzo pokrzepiające wiadomości nam napisałaś (odnośnie Twojej 1 ciąży)

Jak tylko będę mogła służę radą
Przez 1 ciążę nie chciałam kolejnej, szczególnie, że drugą poroniłam, a okazuje się, że ta jest zupełnie inna i czuję się świetnie
Stary 2012-03-20, 10:55   #2102
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, ściskam was niedzielnie nie odzywałam się bo byłam pokłócona z mężem:/ a na drugi dzień była mała afera teściowa i cała jej rodzinka mają do mnie pretensje że dodałam zdjęcie Igi na facebooka że to niby wstyd. Ja pier.dole średniowiecze :/ i D. Brat do mnie napisał że jestem ☠☠☠ni.eta w kosmos że mogłam jeszcze ci.pe pokazać:/ że mam usunąć te zdjęcie bo nie ma się z czego cieszyć :/ w ogóle to nie rozumiem. Dzisiaj mieliśmy jechać na Stańczyki ale pogoda nie bardzo, więc tylko Giżycko na dzisiaj ... I dzisiaj świętuje bo 100 dni do porodu
Jestem w szoku, jeśli chodzi o opinie Twojej rodziny Przecież to tylko Twoje sprawa gdzie zamieszczasz zdjęcia dziecka
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:56   #2103
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Dziękuje za dobre słowa, trochę poczytalam na necie o tej szyjce i tych krążkach i jestem trochę spokojniejsza. Podobno czeste są infekcje pochwy i cały czas sie bierze coś antybakteryjnego i antygrzybiczego.
Niestety ciągle mnie boli brzzuch, wizytę mam w poniedziałek a ten krążek ma przyjść jutro więc raczej będę nalegać na wcześniejszą wizytę, bo i kaszel mam dalej i boję się dalszego skracnia.

"Poszłam" na zakupy do allegro kupiłam sobie koszulę nocną n wypadek wizyty w szpitalu, bo jakoś nie wyobrażam sobie mojego tzta kupującego mi ciuchy
Wprawił się w robieniu zakupów już nie dzwoni 20 razy ze sklepu tylko co najwyżej 3

Dziewczyny gdzie można kupić sok z żurawiny?
Sok z żurawiny w aptece, a ja nie brałam nic na grzybice i nie miałam problemów pomimo, że mam skłonności
Stary 2012-03-20, 10:57   #2104
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Fajne ciuszki
A w jakim wieku jest synuś??
Mój trzylatek chce robić wszytko z tatusiem, ze mną nic
Moj we wrzesniu bedzie mial 2 lata.
Nie wiem dlaczego tak jest.. Mam nadzieje, ze jemu to przejdzie...
Ale u Was tez sie bardziej SLUCHA taty? Bo zabawe jeszcze rozumiem, tata wiecej zrobi, zwlaszcza jak mama jest w ciazy... Ale u nas on nawet bardziej sie slucha taty niz mnie

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:00   #2105
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
my jutro już z panią rozmawiałam, potwierdziłam, że przybędziemy jeszcze mnie uprzedziła, że rozkopali drogę do nich i mamy wcześniej wyjechać
Jedziesz do Tych?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Sok z żurawiny w aptece, a ja nie brałam nic na grzybice i nie miałam problemów pomimo, że mam skłonności
Ja miłam w 7tc zapalenie pęcherza leczone antybiotykiem, od tego czasu ph siuśków zasasowe ale bakterii nie ma. Cały czas biore żurawine w tabletkach no i tak jeszcze o soku teraz pomyślałam.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:01   #2106
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za dobre słowa, trochę poczytalam na necie o tej szyjce i tych krążkach i jestem trochę spokojniejsza. Podobno czeste są infekcje pochwy i cały czas sie bierze coś antybakteryjnego i antygrzybiczego.
Niestety ciągle mnie boli brzzuch, wizytę mam w poniedziałek a ten krążek ma przyjść jutro więc raczej będę nalegać na wcześniejszą wizytę, bo i kaszel mam dalej i boję się dalszego skracnia.

"Poszłam" na zakupy do allegro kupiłam sobie koszulę nocną n wypadek wizyty w szpitalu, bo jakoś nie wyobrażam sobie mojego tzta kupującego mi ciuchy
Wprawił się w robieniu zakupów już nie dzwoni 20 razy ze sklepu tylko co najwyżej 3

Dziewczyny gdzie można kupić sok z żurawiny?
Bedzie dobrze
Ja w 1 ciazy mialam infekcje non stop. Wizyty czesciej niz co miesiec, i praktycznie za kazdym razem lekarz cos mi przepisywal
Ja mojemu zawsze wysylam smsa z dokladnymi wytycznymi

A sok mozna kupic w aptece I niektorych sklepach. Tylko w sklepie musisz uwazac i szukac takiego 100%.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-20, 11:01   #2107
karmeelek
Zadomowienie

Paula z rozmawiałaś może ze swoim Tż? Może podczas jakiejś zabawy on porozmawia z małym - żeby się Ciebie słuchał, bo jest Ci smutno a jak on będzie grzeczny i mama wesoła to i tata też będzie się cieszył i że może gdzieś się razem wybierzecie? Skoro mały tak wpatrzony w niego to może to poskutkuje.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 11:02   #2108
Soleilka
Zakorzenienie

Ja lecę, może później się pojawię

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:02   #2109
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Jedziesz do Tych?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Ja miłam w 7tc zapalenie pęcherza leczone antybiotykiem, od tego czasu ph siuśków zasasowe ale bakterii nie ma. Cały czas biore żurawine w tabletkach no i tak jeszcze o soku teraz pomyślałam.
Moze ja tez powinnam co jakis czas wziac zurawine w tabletkach Z moim szczesciem bardzo szybko sie jakies zapalenie przyplata...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-20, 11:08   #2110
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ale mi ta luteina po nocy leci
Ano leci... Ja mam tak cały dzień, bo rano i wieczorem luteina a w południe globulki na zakwaszenie pochwy

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
O matko! wlaśnie mąż mi powiedział, że bratanek naszych znajomych zmarł na białaczkę...miał 12 lat................... straszne....a dopiero robili zbiórke na jego lecznie

znikam na razie. co za okropna wiadomośc
Zawsze wzbiera we mnie złość, jak umiera dziecko....

Cytat:
Miałam Wam napisać o mojej współlokatorce na sali

Katarzyna, wzrostu ok. 163 cm, nadwaga powyżej +30 kg

Na sali zawsze miała co najmniej 4 gości, którzy hałasowali, nie dawali nam odpocząć i siedzieli po 6 godzin minimum Jak przyjeżdżała do niej mamusia, to ścielili jej łóżko. Dziewczyna była na cukrzycę, a oni przywozili jej obiadki, słodycze itp. I z tekstami do nas" ja to w domu nic nie robię, od tego jest mój mąż. Mi to się nawet nie chce myć głowy i on to za mnie robi", "jestem po amputacji kawałka szyjki macicy, ale tak mi się chce seksu. Nie wiem czy wytrzymam bez niego. Najchętniej już bym dopadła mojego Krzyśka i skoczyła na niego. Bo wiecie, ja nie lubię prezerwatyw, muszę czuć że mam mokro między nogami i spermę", "o, a wiecie, ja po żelazie to mam takie śmierdzące kupy", salowa przyniosła nam kisiel a ta "o, myślałam, że mocz pani niesie, bo ja tak sikam ostatnio", rozmowa z jej mężem "kochanie co to za warzywo, no co wygląda jak kut.as, aaaa... szparagi!", albo jej mąż do niej "jedz, jedz Kaśka bo mi zmizerniałaś w tym szpitalu"

W ogóle cyc na wierzchu, tak samo tyłek. Zero wstydu. Chrapała tak głośno, że tv jak chodził na maksa to był słychać jej chrapanie a nie tv. Położne nam współczuły, bo wyglądałyśmy jak jakieś zombie rano...

Ja to nie wiem skąd się biorą takie baby
O Matko Niezła

Cytat:
No jak nam słuchali serduszek, to ten tabun patrzył nam na brzuchy. Uwierzcie- mega krępujące...

Jak do nas goście przychodzili to szło się na korytarz porozmawiać, a u niej...
Ale jak słuchali serduszek, to pielęgniarki powinny wypraszać odwiedzających chyba

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Oj są super rzeczy ciążowe, tylko ceny z kosmosu... a mi np żal kupić jedną bluzke za 120 zł, skoro za niedługo się nie przeda.
Myślę dokładnie tak samo, dlatego ograniczam teraz zakupy ubraniowe do minimum
Stary 2012-03-20, 11:13   #2111
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
a jesteś wobec synka konsekwentna? Znaczy jak powiesz A to ma być A i koniec, i mu nie odpuszczasz choćby nie wiem co? Dzieci bardzo mocno wyczuwają słabości rodziców i umiejętnie je wykorzystują
Staram sie. Jak najbardziej. Juz predzej dziadkowie go rozpieszczaja, ale jaki to ma zwiazek ze mna
Pewnie sa jakies kwestie, w ktorych tez mi sie zdarza mu odpuscic, jestem miekka, ale od poczatku z tym walcze. Dlatego napisalam "staram sie", a nie "na pewno nigdy nie odpuszczam, jestem konsekwentna"
Po prostu on czasami przy mnie zaczyna baaardzo plakac, a przy tz spokoj.
np. zmiana pieluchy. Mial taki etap, ze nie lubil tego. Byl przy tym placz. Nadal nie lubi, ale zmieniamy na stojaco i jest lepiej.
Ale jednak jesli tz stanal kolo nas i pare slow do niego mowil - ze tylko chwilka i zeby byl spokojny - CISZA.
Pomimo tego, ze ja sie meczylam i zmienialam przy placzu. I tak - pol dnia zmiany pieluch z placzem. Wraca tatus do domu - juz pieluchy zmieniamy w ciszy, ewentualnie przy delikatnym narzekaniu.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Paula z rozmawiałaś może ze swoim Tż? Może podczas jakiejś zabawy on porozmawia z małym - żeby się Ciebie słuchał, bo jest Ci smutno a jak on będzie grzeczny i mama wesoła to i tata też będzie się cieszył i że może gdzieś się razem wybierzecie? Skoro mały tak wpatrzony w niego to może to poskutkuje.
Wiesz, maly sie ze mna pobawi, zagaduje, non stop "mama to", "mama tamto".
Z tym problemu nie ma. Wzglednie grzeczny jest.
Ale niestety slucha sie glownie TZ...
Moze faktycznie ja jemu czasami bardziej odpuszczam, a tz cos powie po mesku i koniec...

Nasze Drugie Dziecko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 11:14   #2112
Ando
Rozeznanie

Witam wszystkich
Dołączam do oczekujących sierpniówek , acz z pewnym drżeniem, bo moja ciąża mocno zagrożona, i nie wiem jak to będzie.

Gwoli przedstawienia się
To moja 3 ciąża, nieplanowana, 17 tydzen. Termin mam na sam koniec sierpnia. Mam 2 dzieci - Franka <5 i pół (cesarka)> i Idę <3 i pół lat (naturalny poród)>. No i teraz ciężaruję na leżąco.
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:15   #2113
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam Wam napisać o mojej współlokatorce na sali

Katarzyna, wzrostu ok. 163 cm, nadwaga powyżej +30 kg

Na sali zawsze miała co najmniej 4 gości, którzy hałasowali, nie dawali nam odpocząć i siedzieli po 6 godzin minimum Jak przyjeżdżała do niej mamusia, to ścielili jej łóżko. Dziewczyna była na cukrzycę, a oni przywozili jej obiadki, słodycze itp. I z tekstami do nas" ja to w domu nic nie robię, od tego jest mój mąż. Mi to się nawet nie chce myć głowy i on to za mnie robi", "jestem po amputacji kawałka szyjki macicy, ale tak mi się chce seksu. Nie wiem czy wytrzymam bez niego. Najchętniej już bym dopadła mojego Krzyśka i skoczyła na niego. Bo wiecie, ja nie lubię prezerwatyw, muszę czuć że mam mokro między nogami i spermę", "o, a wiecie, ja po żelazie to mam takie śmierdzące kupy", salowa przyniosła nam kisiel a ta "o, myślałam, że mocz pani niesie, bo ja tak sikam ostatnio", rozmowa z jej mężem "kochanie co to za warzywo, no co wygląda jak kut.as, aaaa... szparagi!", albo jej mąż do niej "jedz, jedz Kaśka bo mi zmizerniałaś w tym szpitalu"

W ogóle cyc na wierzchu, tak samo tyłek. Zero wstydu. Chrapała tak głośno, że tv jak chodził na maksa to był słychać jej chrapanie a nie tv. Położne nam współczuły, bo wyglądałyśmy jak jakieś zombie rano...

Ja to nie wiem skąd się biorą takie baby
Nie moge uwierzyc w to co czytam

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Dołączam do oczekujących sierpniówek , acz z pewnym drżeniem, bo moja ciąża mocno zagrożona, i nie wiem jak to będzie.

Gwoli przedstawienia się
To moja 3 ciąża, nieplanowana, 17 tydzen. Termin mam na sam koniec sierpnia. Mam 2 dzieci - Franka <5 i pół (cesarka)> i Idę <3 i pół lat (naturalny poród)>. No i teraz ciężaruję na leżąco.
Witamy nowa mamusie

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-20, 11:18   #2114
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Moze ja tez powinnam co jakis czas wziac zurawine w tabletkach Z moim szczesciem bardzo szybko sie jakies zapalenie przyplata...
Ja od 2 miechów biore codzienie 2 razy i naprawdę zadowolona jestem.

A tak wogóle to leże i leże i cały czas głodna jestemW nocy jadłam 2 kromi, nad ranem 2 kromki, potem bułkę, kromkę i jest 12 a ja czuję jak mi w brzuchu burczy Jak dalej tak będe jeść i leżeć to będę wielka jak nasze malżeńskie łoże Szczęscie, że czekolady i ciastek nie mogę jeść, ale ostatnio jem haribobo i mamby bo nie mają żadnego mleka i śmiatanki w proszku
Stary 2012-03-20, 11:18   #2115
prince_polo
Zakorzenienie

hejka, wrocilam wlsnie z miasta byłam z kumpelą obkupiłam sie kupiłam 3 tuniki w ciucholandzie(był dzis towar) i spodnie jedne w sklepie normalnym ale takie nadające sie na ciązowki bo z gumą i 2 bluzki jedynie kolor spodni......... musztardowy ale kolezanka mowila ze ładnie wygladam a te kolory teraz modne wiec zaszalałam jak wroce z obiadu to wkleje Wam zdjęcia odrazu wczorajszej koszuli do szpitala i plaszczyka

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:19   #2116
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Nie sugerujcie się tym co widziałyście na usg-dziecko ma jeszcze dużo miejsca i się rusza, przesuwa. Ja moje czuję z obu stron, czasem centralnie pod pępkiem.
Dokładnie Przecież dziecko się ciągle przemieszcza. Ja też Małego czuję w różnych miejscach. A jak fajnie ucieka przed detektorem tętna
Stary 2012-03-20, 11:19   #2117
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkich

Gwoli przedstawienia się
hej hej
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:20   #2118
prince_polo
Zakorzenienie

i jeszcze dla Tzta kupiłam spodnie bo Jego an zakupy wyciagnac nie mozna jesli chodzi o miezenie to nie lubi wiec wzielam jego spodnie i kupiłam mu takie czarne materiałowe elegancko sportowe rurki (oczywiscie chlopskie) on lubi do wysokich trampek takie zakladac wiec mysle z emu sie spodobają:P bedzie miał tez do eleganckich na swieta

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:20   #2119
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Witam wszystkich

Gwoli przedstawienia się
Witaj
Nie ty jedna leżąca jest nas więcej Ale pewnie ciężko leżeć przy dwójce dzieciaków?
Stary 2012-03-20, 11:22   #2120
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

A tak wogóle to leże i leże i cały czas głodna jestemW nocy jadłam 2 kromi, nad ranem 2 kromki, potem bułkę, kromkę i jest 12 a ja czuję jak mi w brzuchu burczy Jak dalej tak będe jeść i leżeć to będę wielka jak nasze malżeńskie łoże Szczęscie, że czekolady i ciastek nie mogę jeść, ale ostatnio jem haribobo i mamby bo nie mają żadnego mleka i śmiatanki w proszku
a przypomnij co sie stalo, ze nie mozesz jesc nabialu? Pisalas wczesniej na pewno, kojarze jak pozniej tez pisalas o tym co mozesz jesc, ale z glowy mi wylecialo dlaczego
Chyba glupieje przez ciaze, za dlugo w domu siedze, nie mam sily tyle siedziec na dworze z malym. Kiedys bysmy wychodzili rano i wracali w wieczorem w taka ladna pogode a teraz... Pochodze z nim z 2 godziny i sie mecze
Ja sie objadam wszystkim. Jem co sie da poki moge. Licze na to, ze uda mi sie karmic piersia, wiec na poczatku bedzie potrzebna dieta, dopoki nie zobacze po czym dziecko sie gorzej czuje. Obym mogla jesc wszystko ale jak nie, to trudno. Teraz jestem tak nastawiona, ze musze karmic piersia, nawet jesli bede musiala odmawiac sobie 95% tego co lubie

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-20, 11:24   #2121
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejka, wrocilam wlsnie z miasta byłam z kumpelą obkupiłam sie kupiłam 3 tuniki w ciucholandzie(był dzis towar) i spodnie jedne w sklepie normalnym ale takie nadające sie na ciązowki bo z gumą i 2 bluzki jedynie kolor spodni......... musztardowy ale kolezanka mowila ze ładnie wygladam a te kolory teraz modne wiec zaszalałam jak wroce z obiadu to wkleje Wam zdjęcia odrazu wczorajszej koszuli do szpitala i plaszczyka
Gratulacje z udanych zakupów, nieźle szalejesz

a ja sobie kupiłam jakieś 2 tyg temu śliczną spódniczkę na allegro z myślą o wiośnie, teraz wychodzi na to, że będzie na wizyty do gina
Stary 2012-03-20, 11:25   #2122
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
a jesteś wobec synka konsekwentna? Znaczy jak powiesz A to ma być A i koniec, i mu nie odpuszczasz choćby nie wiem co? Dzieci bardzo mocno wyczuwają słabości rodziców i umiejętnie je wykorzystują
Troche tak jest a troche tez tak ze jednak dziecko z mama wiecej czasu przebywa i jest bardziej przyzwyczajone,a z tata mniej, poza tym tata zwykle bardziej jest stanowczy i sie nie rozczula Moje dzieci generalnie sa do opanowania (od kiedy zaczelam byc konsekwentna duzo tez dala tablica z kropkami za rozne rzeczy - np za ubranie sie, za zjedzenie posilku, za przychodzenie kiedy wolam - to z czym mielismy najwiecej problemow. Robie taka liste kilku spraw do wyprawcowania co jakis czas - 3-4 kwestie. Zwykle zanim uzbieraja wszystkie punkty to im wchodzi w nawyk )

No ale od kiedy musze lezec plackiem, i maz przejal dom i dzieci to bardzo wydorosleli, i sie go bardzo sluchaja. Choc czasem mnie serce boli jak widze jak on ich krótko trzyma. Ale teraz po 2 miesiacach widze ze coraz lepiej im razem. Wczesniej maz wogule sie nie interesowal ich wychowaniem..
Stary 2012-03-20, 11:26   #2123
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Oj dopisala Pojechalismy w kurtkach, a juz od nastepnego dnia chodzilismy w bluzach, bylo bardzo cieplutko. Grzalismy sie nad jeziorem, karmilismy labedzie, synus byl nimi zachwycony Podplywaly blisko i chcialy jesc z reki, nawet pozniej wyszly za nami z wody i sie przygladaly Zrobilismy sobie kilka wycieczek (i paliwo zjadlo wiekszosc funduszy ), w koncu z bliska zwiedzilismy wielkiego Jezusa w Swiebodzinie Niestety wszystko co dobre szybko sie konczy...
Ooo to fajny wyjazd mieliście Pogoda też dopisywała w ten weekend- super

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 11:26   #2124
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Witam wszystkich

Gwoli przedstawienia się
witaj
i uszy do góry! ja też jestem leżąca... będzie dobrze

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:27   #2125
blueberry88
Zakorzenienie

Witam po śniadanku
Cytat:
Wróciłam od gin mam mega dola, ryczłam cal droge a potem w domu, szyjk mi sie skrocila o 1,5cm. Mm mieć zlożony krazek, ktory jutro mam kupic. no i nakaz lezenia.
I tak z ciazy bez problemow zrobil sie ciaaza zagrozona, a ja mam przed soba 20 tygodni lezenia.
Bardzo mi przykro. Najważniejsze, że jest na to jakaś rada. A i dziewczyny piszą, że nie trzeba z krążkiem obłożnie leżeć. Będzie dobrze, a dzidzia urodzi się zdrowa

chce_byc_mama, czekamy

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Malwina, nie martw się.... Ja też właśnie wróciłam od gina i też z niezbyt pozytywnymi wiadomościami - też od ostatniej wizyty skróciła mi się szyjka i zrobiła się bardziej miękka. To niestety wynik mojej choroby, czyli kaszlu non stop i przeforsowywania się na każdym kroku. Najbardziej boję się diagnozy leżenia, ale póki co mam jeść dużo magnezu, mniej chodzić na spacery, ograniczyć fitness do jednego razu w tygodniu i odpoczywać !!!!!! Obecnie mam skończone 25 tygodni i wizja leżenia mnie po prostu dołuje.
Heh, Kochana, na pewno czytasz, jak piszemy, że odpoczynku Ci trzeba, a Ty ciągle gonisz. Najlepsze życzenia i uściski, co byś zdrowa była

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
współczuje wszystkim tych bóli i wszelkich innych dolegliwości mam nadzieję że szybko miną chociaż trochę.

Ja wczoraj miałam usg i z moim dzidziolkiem jest wszystko w porządku, waży ok. 430g i zgodnie z moimi przeczuciami jest CHŁOPCEM
tak więc proszę o dopisanie mi na pierwszej stronie płci
Gratuluję chłopca

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Czytam że dziecko na tym etapie przesypia 20 h na dobę, czy to możliwe?? I że największa aktywność przypada na noc kiedy spimy, chyba zrobię sobie całonocne czuwanie
Mój tż już wcześniej mówił, że jak śpię, to on czuje małą najbardziej, ale dopiero wczoraj uświadomił mi, że ona wtedy faktycznie szaleje. Mówił, że to, co jest w ciągu dnia, to jest nic. I jak tylko zasnę, to ona zaczyna wariować tak, że silnie wybija się nad mój brzuch i czuć ją bardzo dokładnie... i on wtedy się nacieszy... Ja też chcę!

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
A dzisiaj mamy pierwszy dzień wiosny
i z tej okazji życzę nam wszystkim samych uśmiechów, radosnych kopniaków
, bo III trymestr będzie latem przechlapany
A to mnie zaskoczyłaś, ale faktycznie! Ja myślałam, ze jest po staremu, czyli jutro
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:28   #2126
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
a przypomnij co sie stalo, ze nie mozesz jesc nabialu? Pisalas wczesniej na pewno, kojarze jak pozniej tez pisalas o tym co mozesz jesc, ale z glowy mi wylecialo dlaczego
W czasie ciąży wróciła mi skaza białkowa z dzieciństwa, gigantyczne wzdęcia, skęty jelit i biegunka. Podobno po ciąży ma być ok już.
Stary 2012-03-20, 11:29   #2127
nadalka
Zakorzenienie

Dziewczyny to prawda że z tym łożyskiem różnie bywa i to chyba zależy od jego budowy..
ja też mam na przedniej ścianie a ruchy i kopniaki czuję dosyć mocno.. bywają dni że czuję prawie w ogóle.. ale to rzadko.. a nie które moje koleżanki przy przednim łożysku ledwo co czują więc to też różnie...
branzoletka ale zaszalałaś ze zdjęciem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 11:31   #2128
Ando
Rozeznanie

Cytat:

o -widze ze nie tylko ja leze na watku
i tez ciagle jem.. glownie z nudow chociaz od kiedy biore zelazo to mi sie tak zapycha wszystko niesympatycznie...

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny to prawda że z tym łożyskiem różnie bywa i to chyba zależy od jego budowy..
ja też mam na przedniej ścianie a ruchy i kopniaki czuję dosyć mocno.. bywają dni że czuję prawie w ogóle.. ale to rzadko.. a nie które moje koleżanki przy przednim łożysku ledwo co czują więc to też różnie...
branzoletka ale zaszalałaś ze zdjęciem
Jak bylam ostatnio w szpitalu to byla dziewczyna ktorej na koncu ciazy wykryli dopiero ze ma 2 łożyska przednie i tyle i bedzie musiala 2 razy lozysko rodzic. Te łozyska to jest dziwna rzecz
Stary 2012-03-20, 11:32   #2129
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

ale to szybko zleciałotrzymam mocnoza udaną wizytę!
dzięki
Cytat:
Jedziesz do Tych?

tak, już trzeci raz mam nadzieję, że tym razem się nie spóźnimy

Cytat:
Witam wszystkich

Gwoli przedstawienia się
witaj
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:33   #2130
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
W czasie ciąży wróciła mi skaza białkowa z dzieciństwa, gigantyczne wzdęcia, skęty jelit i biegunka. Podobno po ciąży ma być ok już.
A nie wiesz jaki to ma wplyw na dziecko? Pewnie jest w jakims stopniu wieksza szansa na alergie?

Nasze Drugie Dziecko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości