U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-24, 12:05   #2101
gosia261282
Gang Iren

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość

Dzieki,ale chodzi mi o cos innego .Bitwy na planszy,zdobywanie punktow,cos z magia moze byc,ze wygrywa ten kto ma wieksza moc,rzuci jakies zaklecie,albo historyczne-strategicznie,zdobycie krolestwa,ziemi.
No cos w tym stylu.
Wiki coraz starsza,a ile mozna grac w chinczyka,bacgammona czy monopol.Gram z Wiki w Heroes na kompie i mysle,ze planszowka w tym stylu by jej sie spodobala.

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
A tu ja z TŻ prawda, że piękna z Nas para
Super sa takie zdjecia z dziecinstwa
Stary 2012-03-24, 12:09   #2102
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

tak mnie boli brzuch jak na @ że zaraz nie wytrzymam
a nie chce sobie nic wbijać, że to już czy coś...

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:12   #2103
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzieki,ale chodzi mi o cos innego .Bitwy na planszy,zdobywanie punktow,cos z magia moze byc,ze wygrywa ten kto ma wieksza moc,rzuci jakies zaklecie,albo historyczne-strategicznie,zdobycie krolestwa,ziemi.
No cos w tym stylu.
Wiki coraz starsza,a ile mozna grac w chinczyka,bacgammona czy monopol.Gram z Wiki w Heroes na kompie i mysle,ze planszowka w tym stylu by jej sie spodobala.
A może coś takiego? To reedycja słynnej Magii i Miecz http://www.planszomania.pl/przygodow...a-i-Miecz.html. Jest genialna. Czasem nawet z mężem we dwoje sobie gramy Dobra dla dzieci i dla dorosłych. Fajne, łatwe zasady. Ja polecam

Edytowane przez alamig
Czas edycji: 2012-03-24 o 12:14
alamig jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:25   #2104
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Piekna para
Widac, ze tz doznal szoku jak Cie pierwszy raz zobaczyl, szczeka mu opadla Normalnie milosc od pierwszego wejrzenia!

Ladny brzus
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:26   #2105
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
A może coś takiego? To reedycja słynnej Magii i Miecz http://www.planszomania.pl/przygodow...a-i-Miecz.html. Jest genialna. Czasem nawet z mężem we dwoje sobie gramy Dobra dla dzieci i dla dorosłych. Fajne, łatwe zasady. Ja polecam

O wlasnie cos takiego,dzieki.Tylko zastanawiam sie,bo jest od 12 lat,a Wiki dopiero skonczy 9,chociaz ona dosc szybko lapie gry,ktore sa przeznaczone dla starszych.
Stary 2012-03-24, 12:32   #2106
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
adaikaka Ty tez chyba sie szykujesz na porodowke, no ale zycze Ci abys doczekala do jutra i zjadla to swoje wyczekiwane jedzonko
trzymaj

byłam się przejść ze starszakiem na stacje PKP i krótki spacer...
zaliczyłam po drodze kilka bolesnych skurczy, ale nie regularne są więc staram się nie zwracać na nie uwagi... rozszalał się też ból krzyża i pachwin...
Śmiałam się do mamy, że jeszcze jeden taki spacerek dzisiaj i wieczorem jadę na porodówkę

wczoraj jak miałam akcję ból to z ciekawości położyłam się na wznak i próbowałam wyczuć dłonią gdzie maluch ma główkę... no i wyczułam ją centralnie przed spojeniem łonowym... nawet tak jakby już delikatnie w spojeniu była... synuś potwierdził, że to głowa i nią ładnie ruszył ze 3x serwując mi tym samym kolejne bóle i ukłucia w szyjce...
potraficie wyczuć głowki Waszych dzieci??

idę zaraz spać
Stary 2012-03-24, 12:34   #2107
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
dzien dobry

Jolka to moze u Ciebie juz tuz tuz

Rybka brawa dla czopa

u mnie noc przespana srednio, z racji ze Hania uaktywnia sie pozna wieczorowa pora, takze do 3:30 jadla, przysypiala, budzila sie i znow jadla i tak w kolko, a na koniec walnela porzadna kupke i zasnela i spala od 3:30 do 9. a ja w nocy juz prawie z oczami zamknietymi ja przewijalam i karmilam.
teraz zjadla sniadanko i juz spi

mamusie z dzieciaczkami: czy dziecko w temperaturze pomieszczenia 21 stopni powinno miec czapeczke?
Hej , nigdy w domu nie zakładam Małej czapki, przeciągów nie ma, temperaturę utrzymujemy na 21 stopni własnie

Jolkaa może Cię przeczyszcza ?

Rybka bimbam bimbam to zegar odlicza czas do jutra bo jutro wielki dzień

Claudia

Aalegna nie wiem co poradzić, może trzeba by flaszką podać mleko swoje i zobaczyć czy jak wypije odpowiednią ilość to prześpi dłużej, wtedy by się wykluczyło przyczynę "głód" lub potwierdziło , bo jak będzie dalej płakał to znaczy ,że to nie to ...a że płakać się chce to normalne , chyba wszystkie w 3 lub 4 dobie płaczą będzie lepiej

Ja czekam aż ciasto na pizze wyrośnie , mamy dzisiaj gości, cieszę się bo się nagadam,, koleżanka w ciązy i w dodatku do mojego doktora chodzi więc będzie dużo tematów .W dodatku z córą 4 letnią przyjdą to Nina oszaleje z radości chyba.Nie przyjdzie moja Przyjaciółka , bo coś Jej wypadło .

Powiem Wam,że z jednym dzieckiem byłam mniej zorganizowana.Teraz rano jest narada kto co kiedy i wszystko idzie jakoś sprawniej , szybciej , tak że im więcej zadań tym człowiek bardziej ogarnięty .A w weekedny lubię jeszcze to ,że dostaje śniadanie do łóżka .Aaaa propos jedzenie to muszę przystopować chyba z mlekiem itp. bo małą wysypało , choć możliwe że to trądzik , jedno i drugie podobne.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-03-24 o 12:36
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-24, 12:45   #2108
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no ja tam wole blond może złe zdjęcie dałam ale w blondzie zdecydowanie lepiej każdy tak mówił. W brązie nikomu się nie podobało, mi również.
I wiem, że nigdy nie pofarbuje już na ciemny kolor jedyne co to myślę nad rudym
a mi się bardzo w tych ciemnych podoba

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Nie wiem jak w programie,ale takie rzeczy sie zdarzaja.
Znajoma kolezanki,studentka mieszkajaca w akademiku,kilka razy ja widzialam i na dwa tyg przed porodem ja widzialam i ...nie bylo widac ze jest w ciazy.Ona tez tego nie wiedziala,dopiero jak zaczela rodzic.Nie wiedziala co sie dzieje,brzuch ja bolal,skurcze miala.Szczupla dziewczyna.Dziecko bylo tak ulozone,ze brzuch jej sie nie powiekszyl i ruchow nie czula.Miesiaczki nie miala,ale zawsze miala z tym problem,czasem nie miala po kilka miesiecy.
Pamietam,ze wtedy w pracy kazdy co mogl cos przyniosl jej dla dziecka,skladalismy sie tez na pieluchy.Rodzice odwrocili sie od niej,mysleli ze celowo im nie powiedziala.
Tez dla mnie to dziwne,ale gdybym nie widziala tej dziewczyny,chyba bym nie uwierzyla.
wow o rzeczywiście takie rzeczy się zdarzają!

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
lena_mi Jutro o 10 mam miec jeszcze jeden masaz szyjki, jesli on nie poskutkuje, to na wywolanie jakos 10.dnia po terminie, tj. wtorek lub sroda, zalezy jak mi ustala. Takze nadzieja jeszcze w jutrzejszym masazu, skoro po pierwszym odszedl czop, to moze po drugim beda skurcze i porod
Trzymam kciuki Rybko za jutrzejszy masaż!

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Tikki Tynka ma rację, wyglądasz ślicznie!
CHyba nie masz problemu z puchnięciem? Fajnie Ci!

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
ale słodkie
Stary 2012-03-24, 12:53   #2109
tynka88
Zadomowienie

ja wiem gdzie mój syn ma głowe po tym jak ma czkawke, zazwyczaj albo lewej albo po prawej stronie na samym dole.

zrobiłam sobie to spagetti ,pojadłam, poprawiłam lodem i siedze na balkonie i wygladam TZ))

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 13:38   #2110
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

Powiem Wam,że z jednym dzieckiem byłam mniej zorganizowana.Teraz rano jest narada kto co kiedy i wszystko idzie jakoś sprawniej , szybciej , tak że im więcej zadań tym człowiek bardziej ogarnięty .
Bo czlowiek im czasu ma mniej,tym ma go wiecej jakkolwiek dziwnie by to nie brzmialo
Milam kiedys takie intensywne 2 lata.Moda miala wtedy od roku do trzech lat.Pracowalam po 10 godz kazdego dnia,w weekendy mialam szkole.W domu wszystko ogarniete bylo,obiad byl,posprzatane,codzienni e robilam cos wspolnie z dzieckiem,wiedzialam ze czasu jest malo,wiec spedzalysmy go intensywnie.I jeszcze w kazdym tygodniu mialam troche czasu na zycie towarzyskie.

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja wiem gdzie mój syn ma głowe po tym jak ma czkawke, zazwyczaj albo lewej albo po prawej stronie na samym dole.
Oj to chyba glowke ma nizej,bo czkawke raczej nie tam gdzie glowa
Stary 2012-03-24, 13:42   #2111
tynka88
Zadomowienie

to jak czuje czkwake to jest jego brzuszek?) bo jesli tak to on musi miec glowe w moim kroczu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-24, 13:46   #2112
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

dla claudii

Witam w ten piękny dzionek.

Dziewczyny wczoraj najadłam się strachu Tymon od rana do 13 po prostu nie reagował na słodkie, na szturchanie brzucha na nic ... i już zabeczana zbierałam się do szpitala,ale przyszedł TŻ z pracy i zaczął gadać do brzucha i Tymonek nagle ożył i dawał mi popis swoich kopniaków do rana. Poza tym strasznie ciągnęły mnie pachwiny i bolał mnie wczoraj brzuch jak na @.
Wystraszyłam się wczoraj najpierw, że z Tymonem coś nie tak,a później, że będę rodzić i weź tu dogodź babie
Dzisiaj jest już ok i pół dnia spędziłam z książką na balkonie bo jest tak cieplutko i mam nadzieję, że już tak zostanie i będzie coraz ładniej
Siostra podrzuciła mi dzisiaj kilka mięciutkich prześcieradeł z gumka na łóżeczko (zawsze się przydadzą) i trochę ubranek Mam nadzieję,że powkładam chociaż połowę z tego co mam ... bo jakoś dużo się nazbierało ...
Zaraz planuję kupić na all szafkę na buty bo już mnie denerwuje to, że wiecznie się o coś potykam w przedpokoju, który jest bardzo nieustawny i malutki...
A TŻ wczoraj wieczorem kazał mi zrobić zapas oliwek i tego typu pierdół jak to określił, żeby później nie musiał w sklepie się zastanawiać bo tego jest za dużo
Dziewczyny,a przy okazji w czym będziecie kąpać maluchy, chodzi mi o preparat do kąpieli ... (myślałam o czymś dwa w jednym, żeby można było włoski myć) większość jest dopiero od 1 miesiąca i tak właśnie się zastanawiam ...macie jakieś pewniaki kosmetyczne ?

Ja jak czuje czkawkę to tak jakoś bardzo nisko po środku nie wiem jak to lepiej wyjaśnić ... ale nie mogę wymacać głowy ...

A dzisiaj kupiłam sobie dzbanek Brita z filtrem i tak się zastanawiam lepiej kupować te filtry oryginalne czy jakieś zastępcze jak myślicie? A może któraś z Was ma już jakieś doświadczenia z tymi dzbankami ?

Edytowane przez MegMakeUp
Czas edycji: 2012-03-24 o 13:48
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 13:46   #2113
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
to jak czuje czkwake to jest jego brzuszek?) bo jesli tak to on musi miec glowe w moim kroczu
Czkawka to skurcze przepony i miesni oddechowych klatki piersiowej.
Moj ma glowke niziutko,wiec twoj pewnie tez.
Stary 2012-03-24, 14:00   #2114
koniakonia
Zakorzenienie

tż wrócił ze spaceru, 2 h godziny spaceru krokiem spacerowym, ma w komorce takie program do liczenia dlugości przebytej trasy i liczący kalorie, spalil 565 kcal , prawie 8 km zrobił, więc laski nic ino spacerować z wózkiem ten program to endomondo chyba

karmienie 500 , spacerek 500 , i tygodniowo kilogram leci jak nic

ps. ale giry go napierniczają
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 14:00   #2115
gosica502
Wtajemniczenie

Hej

Jolka nie wybieraj się na porodówkę jeszcze bo mam tylko Twój kontakt hahah Nie no, widzę że muszę jeszcze czyjś odpisać :P

Ja byłam dziś na ktg, zapis prawidłowy, skurczy kilka jakichś śmiesznych, tętno dzidzi w porządku, w poniedziałek mam się zgłosić na oddział
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 14:01   #2116
tynka88
Zadomowienie

no ja wlasnie wiem jak przebiega czkawka ,ale czuje to tak nisko ze do glowy mi nie przyszlo ,ze to moze byc z brzuszka, no ale dobrze gosia ze mnie uświadomiłas)

MegMakeUp dobrze ze Tymonek w koncu ożył, jednak traktuje ojca powaznie i rozmowa z nim go ruszyla
ja tez sie dzisiaj martwiłam ,Mateusz cała noc nie ruszał sie, moze on spi wtedy kiedy ja..rano przebudzilam sie ,poszlam siku, i mysle sobie synu rusz sie i zaczal wierzgac)

Konia zaciekawiłas mnie tym programem, chetnie bym sobie takie cos na telefon ściągneła)

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-03-24 o 14:03
Stary 2012-03-24, 14:11   #2117
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Tikki Tynka ma rację, wyglądasz ślicznie!
CHyba nie masz problemu z puchnięciem? Fajnie Ci!
Dziękuję . Nie na szczęście nie puchnę. Tego by brakowało jeszcze do mojej zgagi

Cytat:
MegMakeUp dobrze ze Tymonek w koncu ożył, jednak traktuje ojca powaznie i rozmowa z nim go ruszyla
ja tez sie dzisiaj martwiłam ,Mateusz cała noc nie ruszał sie, moze on spi wtedy kiedy ja..rano przebudzilam sie ,poszlam siku, i mysle sobie synu rusz sie i zaczal wierzgac)
Ja też jak Andrea się nie rusza to mówię do niej, żeby mnie pokopała i zazwyczaj reaguje.
Od kilku dni to tak wierzga, że muszę siedzieć w nienaturalnej pozycji, bo inaczej potwornie bolą mnie żebra.

Miałam dziś wizytę cioci TŻta. Ale dostałam śliczny prezent . Takie pudełeczko na pamiątki dla dzidziusia. Na pierwszy smoczek, bransoletkę ze szpitala, ząbek, odciski nózi i rączek, pierwszy pukiel włosków itp. No przepiękne

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

My z TŻ mamy krokomierze, które kupiliśmy sobie w tamtym roku w decathlonie . Fajnie się z tym chodziło .
Stary 2012-03-24, 14:17   #2118
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
no ja wlasnie wiem jak przebiega czkawka ,ale czuje to tak nisko ze do glowy mi nie przyszlo ,ze to moze byc z brzuszka, no ale dobrze gosia ze mnie uświadomiłas)
Ja tez sie dziwilam,ze jest tak nisko,ale polozna mierz ta miara i teraz zaczynala mierzyc bardzo nisko,prawie przy wyjsciu i mowila ze juz tam jest glowka.A czkawke ja czuje po prawej stronie na dole brzucha.
Stary 2012-03-24, 14:23   #2119
tynka88
Zadomowienie

gosia córke rodziłas naturalnie, bez znieczulenia? W polsce czy W anglii wybacz za ciekawosc, ale bardzo pozytywnie sie wypowiadalas o porodzie

ja wczoraj z ciekawosci obejrzalam kilka porodów na youtube ,bo dziewczyny wspominały o filmikach i najbardziej przeraza mnie wychodzenie główki koszmar nad koszmary

Stary 2012-03-24, 14:45   #2120
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
nawilż powietrze.
jest nawilzane
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
tak, u nas frida pomaga ale straszny placz jest przy tym nieziemski, to boli

dziewczyny:
* czy wasze relacje z tż sie zniemily po porodzie?
mysle ze bardziej sie zblizylismy do siebie
* prasujecie ubranka dziecięce i pieluchy tetrowe? dla mnie nie wyprasowane to jakies takie nijakie a swoich ubran nie prasuje hehe
ja prasuje
* w czym kapiecie swoje pocieszy i czyms je smarujecie po kapieli??
plyn od stop do glow z penaten a smaruje oliwka
za Karo
Konia spróbuje cos z tym zrobic, dzieki za podpowiedz

a co do pocenia sie malego w nocy to ubieram bo w samego pajaca i zawijam w rozek i jest spokoj, karczek cieply musi miec po prostu jedna warstwe i mamy spokoj ufff

Cytat:
Hej kobitki.
Czytam was dzis, ale sie nie udzielam. Kolezanka mnie z rana wkurzyla, bo miala termin na 7-8 kwietnia i w nocy pojechala rodzic A ja sie pytam- jakim prawem?? Tak bez kolejki?

Ale zeby nie bylo, humor poprawil mi sie jakies 2h temu- odszedl mi czop sluzowy z krwia Wygladalo troche jak na koncowce okresu, brudny sluz, ale galaretowaty, a teraz przy siku mam ciagnacy rozowy sluz. No to raczej na pewno to. Moze urodze do niedzieli
Cytat:
Wstawac spiochy...

U mnie ciag dalszy pozbywania sie czopa, dzis juz dwa razy w duuuzej ilosci, ale skurczy tyle co i nic
Dzis zaczynam 42 tc
kciuki za szybki porod
Cytat:
Wczoraj usłyszałam coś takiego "jaja będą jak urodzisz 1kwietnia i zamiast chłopczyka dziewczynke"
ale by bylo
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry!
Dostalam wczoraj sms-a od Aalegny, ale za pozno go odczytalam, juz bylam w lozku!
W kazdym razie pisze ze nie zaglada do Nas z komorki bo niestety nie jest tak rozowo jak myslala, Jej pokarm chyba Sebie nie wystarcza bo 2 godz wisi na cycu a potem przesypia niecala godzine. Wyje tak ze nie wie co robic! I chce jej sie ryczec a w szpitalu to nawet nie ma jak!
Jesli maly bedzie mial lepiej z zoltaczka to ma nadzieje ze Ich dzisiaj wypuszcza do domu!
biedna
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 14:54   #2121
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Hej

Jolka nie wybieraj się na porodówkę jeszcze bo mam tylko Twój kontakt hahah Nie no, widzę że muszę jeszcze czyjś odpisać :P

Ja byłam dziś na ktg, zapis prawidłowy, skurczy kilka jakichś śmiesznych, tętno dzidzi w porządku, w poniedziałek mam się zgłosić na oddział
No to wiesci chyba dobre, oprocz tego ze te skurcze moglyby byc mocniejsze...
A w pn to juz na wywolywanie? Czy niewiadomo?
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 15:01   #2122
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
dla claudii

Witam w ten piękny dzionek.

Dziewczyny wczoraj najadłam się strachu Tymon od rana do 13 po prostu nie reagował na słodkie, na szturchanie brzucha na nic ... i już zabeczana zbierałam się do szpitala,ale przyszedł TŻ z pracy i zaczął gadać do brzucha i Tymonek nagle ożył i dawał mi popis swoich kopniaków do rana. Poza tym strasznie ciągnęły mnie pachwiny i bolał mnie wczoraj brzuch jak na @.
Wystraszyłam się wczoraj najpierw, że z Tymonem coś nie tak,a później, że będę rodzić i weź tu dogodź babie
Dzisiaj jest już ok i pół dnia spędziłam z książką na balkonie bo jest tak cieplutko i mam nadzieję, że już tak zostanie i będzie coraz ładniej
Siostra podrzuciła mi dzisiaj kilka mięciutkich prześcieradeł z gumka na łóżeczko (zawsze się przydadzą) i trochę ubranek Mam nadzieję,że powkładam chociaż połowę z tego co mam ... bo jakoś dużo się nazbierało ...
Zaraz planuję kupić na all szafkę na buty bo już mnie denerwuje to, że wiecznie się o coś potykam w przedpokoju, który jest bardzo nieustawny i malutki...
A TŻ wczoraj wieczorem kazał mi zrobić zapas oliwek i tego typu pierdół jak to określił, żeby później nie musiał w sklepie się zastanawiać bo tego jest za dużo
Dziewczyny,a przy okazji w czym będziecie kąpać maluchy, chodzi mi o preparat do kąpieli ... (myślałam o czymś dwa w jednym, żeby można było włoski myć) większość jest dopiero od 1 miesiąca i tak właśnie się zastanawiam ...macie jakieś pewniaki kosmetyczne ?

Ja jak czuje czkawkę to tak jakoś bardzo nisko po środku nie wiem jak to lepiej wyjaśnić ... ale nie mogę wymacać głowy ...

A dzisiaj kupiłam sobie dzbanek Brita z filtrem i tak się zastanawiam lepiej kupować te filtry oryginalne czy jakieś zastępcze jak myślicie? A może któraś z Was ma już jakieś doświadczenia z tymi dzbankami ?
Dobrze, że Tymonek się robudził mam nadzieję, że już nie ciągnie Cię w pachwinach!

Jeśli chodzi o preparat do kąpieli to na razie mam tak jak koniakonia Ziajkę (od pierwszych dni można stosowac), już kiedyś wspominała, że jest fajna, tak więc zakupiłam
A jakby coś mała źle reagowała to kupię Oliatum.

A co do dzbanka, to też mam Britę, nie wiedziałam nawet że są jakieś zastępcze filtry, ja używam oryginalnych (kupuje zawsze jak są jakieś promocje) i rzeczywiście się sprawdzają! (widac po czajniku - dawniej było mnóstwo kamienia, a teraz w ogóle!)

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
tż wrócił ze spaceru, 2 h godziny spaceru krokiem spacerowym, ma w komorce takie program do liczenia dlugości przebytej trasy i liczący kalorie, spalil 565 kcal , prawie 8 km zrobił, więc laski nic ino spacerować z wózkiem ten program to endomondo chyba

karmienie 500 , spacerek 500 , i tygodniowo kilogram leci jak nic

ps. ale giry go napierniczają
zauważyłam, że to teraz bardzo modne! widziałam, że ludki wrzucają na fb trasy jakie przeszli i tam własnie wszystko jest - ile km pokonali, itd.

gosica, trzmam kciuki żeby coś się w końcu zaczęło rozkręcac! dobrze, że na ktg wszystko ok, ale te skurcze mogłyby się wzmocnic, hm?

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Dziękuję . Nie na szczęście nie puchnę. Tego by brakowało jeszcze do mojej zgagi
widac właśnie po zdjęciach, że nie masz opuchlizny
współczuję zgagi! ja puchnę, ale zgagi brak..

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-03-24 o 14:59
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 15:11   #2123
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
gosia córke rodziłas naturalnie, bez znieczulenia? W polsce czy W anglii wybacz za ciekawosc, ale bardzo pozytywnie sie wypowiadalas o porodzie

ja wczoraj z ciekawosci obejrzalam kilka porodów na youtube ,bo dziewczyny wspominały o filmikach i najbardziej przeraza mnie wychodzenie główki koszmar nad koszmary

W Polsce rodzilam,porod sn,mialam glupiego jasia,proponowali to wzielam,chociaz pewnie dalabym rade bez.U mnie bylo szybko,wiec zanim zdazylam sie zorientowac jaki to bol,to juz mloda byla na swiecie i bylo po bolu
Stary 2012-03-24, 15:22   #2124
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Dopiero do mnie dotarło,że dzisiaj zaczynam 36 tydz.
Jeszcze tylko troszkę i Tymonek będzie już z nami
Ajjj jestem dzisiaj chyba przez tą ładną pogodę jakoś tak optymistycznie nastawiona do wszystkiego

Lenami... te filtry na all są w dobrej cenie właśnie i dlatego tak pytałam ...
A skoro mówisz, że dziewczyny chwaliły Ziajkę to też się zaopatrzę nawet jeśli by coś było nie tak to przynajmniej dużo kasy nie wpakuje

Hm... nie wiem czy Tymon się jakoś tak w poprzek nie ułożył... bo jakoś tak po bokach czuję ruchy ... inaczej niż wcześniej, a był już ułożony idealnie

Edytowane przez MegMakeUp
Czas edycji: 2012-03-24 o 15:23
Stary 2012-03-24, 15:33   #2125
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Byliśmy na mieście - zakupy średnio zrobione bo czułam się kiepsko z początku potem delikatnie lepiej

Kupiłam sobie truskawki, mandarynki i chipsy paprykowe

Teraz jesteśmy po obiedzie TŻ oczywiście poszedł dokończyć swoją robote w aucie, a ja korzystam z wolnej chwili

Wogóle ten apetyt też mnie przeraża bo zjadłam obiad i ciągle mi się chce jeść.

i nogi mnie strasznie bolą choć chodziliśmy mało.

Cytat:
Piekna para
Widac, ze tz doznal szoku jak Cie pierwszy raz zobaczyl, szczeka mu opadla Normalnie milosc od pierwszego wejrzenia!

Ladny brzus
Hehehe
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
potraficie wyczuć głowki Waszych dzieci??
ja nie

Cytat:
Jolkaa może Cię przeczyszcza ?
Czy ja wiem, wczoraj mnie przeczyściło ostro, ale dziś już nie.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
a mi się bardzo w tych ciemnych podoba

ale słodkie

a mi w ciemnych zdecydowanie nie

dziękuję

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-24, 15:33   #2126
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
O wlasnie cos takiego,dzieki.Tylko zastanawiam sie,bo jest od 12 lat,a Wiki dopiero skonczy 9,chociaz ona dosc szybko lapie gry,ktore sa przeznaczone dla starszych.
Moim zdaniem spokojnie da sobie radę. Właśnie zerknęłam u siebie na tą grę i wszystko jest tak jasno napisane, że nie powinna mieć problemów. Tym bardziej, że będzie grała z Wami, więc zawsze coś możecie wytłumaczyć

Jak będziesz chciała, to zawsze mogę zrobić Ci jakieś fotki instrukcji i wnętrza gry
Stary 2012-03-24, 15:38   #2127
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Hej

Nie no ja się jeszcze nie wybieram póki co nie zanosi się chyba, aż tak

Cytat:
Miałam dziś wizytę cioci TŻta. Ale dostałam śliczny prezent . Takie pudełeczko na pamiątki dla dzidziusia. Na pierwszy smoczek, bransoletkę ze szpitala, ząbek, odciski nózi i rączek, pierwszy pukiel włosków itp. No przepiękne
No to super prezent

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
j

ale by bylo
to nie jest śmieszne dziewczynka musiała by chodzić ubrana jak chłopczyk

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-24, 15:40   #2128
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość

Ja kąpię Madzię w Oilatum bo po płynie 2w1 Nivea dostała wysypki, po tym płynie nie trzeba już niczym smarować bo dobrze nawilża, zresztą położna mówiła że nawet jak nie ma uczulenia to poleca Oilatum przez 1 miesiąc życia, jest naprawdę świetny bo uczulenie zeszło po 2 dniach, jedyny minus to cena - za 50ml 65zł w aptece, ale co się nie robi dla maleństwa

Jeśli chodzi o Britę to używam jej już ok 2 lat i naprawdę się sprawdza, a jak się kupuje paczkę kilku wkładów do wychodzi taniej
Stary 2012-03-24, 15:46   #2129
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

kupiłam dziś Mandarynki w Biedronce wzięłam tylko kilka bo nie wiedziałam jakie będą, a ja lubie tylko kwaśne i właśnie jedną zjadłam jaka pyszna kwaśna tak jak lubie żałuję, że tak mało ich mam i chyba jutro podjade po jeszcze

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-24, 15:51   #2130
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
kupiłam dziś Mandarynki w Biedronce wzięłam tylko kilka bo nie wiedziałam jakie będą, a ja lubie tylko kwaśne i właśnie jedną zjadłam jaka pyszna kwaśna tak jak lubie żałuję, że tak mało ich mam i chyba jutro podjade po jeszcze

ja też chcę ;p uwielbiam kwaśne A do tego ostatnio mam jeszcze parcie na smażoną cebulę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości