|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Gang Iren
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Dzieki,ale chodzi mi o cos innego .Bitwy na planszy,zdobywanie punktow,cos z magia moze byc,ze wygrywa ten kto ma wieksza moc,rzuci jakies zaklecie,albo historyczne-strategicznie,zdobycie krolestwa,ziemi. No cos w tym stylu. Wiki coraz starsza,a ile mozna grac w chinczyka,bacgammona czy monopol.Gram z Wiki w Heroes na kompie i mysle,ze planszowka w tym stylu by jej sie spodobala. Super sa takie zdjecia z dziecinstwa ![]()
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
tak mnie boli brzuch jak na @ że zaraz nie wytrzymam
![]() a nie chce sobie nic wbijać, że to już czy coś... |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez alamig Czas edycji: 2012-03-24 o 12:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Gang Iren
|
Cytat:
O wlasnie cos takiego,dzieki.Tylko zastanawiam sie,bo jest od 12 lat,a Wiki dopiero skonczy 9,chociaz ona dosc szybko lapie gry,ktore sa przeznaczone dla starszych.
![]() |
#2106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() byłam się przejść ze starszakiem na stacje PKP i krótki spacer... zaliczyłam po drodze kilka bolesnych skurczy, ale nie regularne są więc staram się nie zwracać na nie uwagi... rozszalał się też ból krzyża i pachwin... Śmiałam się do mamy, że jeszcze jeden taki spacerek dzisiaj i wieczorem jadę na porodówkę ![]() wczoraj jak miałam akcję ból to z ciekawości położyłam się na wznak i próbowałam wyczuć dłonią gdzie maluch ma główkę... no i wyczułam ją centralnie przed spojeniem łonowym... nawet tak jakby już delikatnie w spojeniu była... synuś potwierdził, że to głowa i nią ładnie ruszył ze 3x serwując mi tym samym kolejne bóle i ukłucia w szyjce... potraficie wyczuć głowki Waszych dzieci?? idę zaraz spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jolkaa może Cię przeczyszcza ? ![]() Rybka bimbam bimbam to zegar odlicza czas do jutra ![]() ![]() Claudia ![]() Aalegna nie wiem co poradzić, może trzeba by flaszką podać mleko swoje i zobaczyć czy jak wypije odpowiednią ilość to prześpi dłużej, wtedy by się wykluczyło przyczynę "głód" lub potwierdziło , bo jak będzie dalej płakał to znaczy ,że to nie to ...a że płakać się chce to normalne , chyba wszystkie w 3 lub 4 dobie płaczą ![]() ![]() ![]() Ja czekam aż ciasto na pizze wyrośnie , mamy dzisiaj gości, cieszę się bo się nagadam,, koleżanka w ciązy i w dodatku do mojego doktora chodzi więc będzie dużo tematów ![]() ![]() Powiem Wam,że z jednym dzieckiem byłam mniej zorganizowana.Teraz rano jest narada kto co kiedy i wszystko idzie jakoś sprawniej , szybciej , tak że im więcej zadań tym człowiek bardziej ogarnięty ![]() ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-24 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Tikki Tynka ma rację, wyglądasz ślicznie! ![]() CHyba nie masz problemu z puchnięciem? Fajnie Ci! ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zadomowienie
|
ja wiem gdzie mój syn ma głowe po tym jak ma czkawke, zazwyczaj albo lewej albo po prawej stronie na samym dole.
zrobiłam sobie to spagetti ,pojadłam, poprawiłam lodem i siedze na balkonie i wygladam TZ ![]()
#2110 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Milam kiedys takie intensywne 2 lata.Moda miala wtedy od roku do trzech lat.Pracowalam po 10 godz kazdego dnia,w weekendy mialam szkole.W domu wszystko ogarniete bylo,obiad byl,posprzatane,codzienni e robilam cos wspolnie z dzieckiem,wiedzialam ze czasu jest malo,wiec spedzalysmy go intensywnie.I jeszcze w kazdym tygodniu mialam troche czasu na zycie towarzyskie. Cytat:
![]()
![]() |
#2111 |
Zadomowienie
|
to jak czuje czkwake to jest jego brzuszek?
![]() ![]()
#2112 |
Rozeznanie
|
![]() Witam w ten piękny dzionek. Dziewczyny wczoraj najadłam się strachu ![]() Wystraszyłam się wczoraj najpierw, że z Tymonem coś nie tak,a później, że będę rodzić i weź tu dogodź babie ![]() Dzisiaj jest już ok i pół dnia spędziłam z książką na balkonie bo jest tak cieplutko i mam nadzieję, że już tak zostanie i będzie coraz ładniej ![]() Siostra podrzuciła mi dzisiaj kilka mięciutkich prześcieradeł z gumka na łóżeczko (zawsze się przydadzą) i trochę ubranek ![]() Zaraz planuję kupić na all szafkę na buty bo już mnie denerwuje to, że wiecznie się o coś potykam w przedpokoju, który jest bardzo nieustawny i malutki... A TŻ wczoraj wieczorem kazał mi zrobić zapas oliwek i tego typu pierdół jak to określił, żeby później nie musiał w sklepie się zastanawiać bo tego jest za dużo ![]() Dziewczyny,a przy okazji w czym będziecie kąpać maluchy, chodzi mi o preparat do kąpieli ... (myślałam o czymś dwa w jednym, żeby można było włoski myć) większość jest dopiero od 1 miesiąca i tak właśnie się zastanawiam ...macie jakieś pewniaki kosmetyczne ? Ja jak czuje czkawkę to tak jakoś bardzo nisko po środku nie wiem jak to lepiej wyjaśnić ... ale nie mogę wymacać głowy ... A dzisiaj kupiłam sobie dzbanek Brita z filtrem i tak się zastanawiam lepiej kupować te filtry oryginalne czy jakieś zastępcze jak myślicie? A może któraś z Was ma już jakieś doświadczenia z tymi dzbankami ?
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 Edytowane przez MegMakeUp Czas edycji: 2012-03-24 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Moj ma glowke niziutko,wiec twoj pewnie tez.
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
tż wrócił ze spaceru, 2 h godziny spaceru krokiem spacerowym, ma w komorce takie program do liczenia dlugości przebytej trasy i liczący kalorie, spalil 565 kcal
![]() ![]() ![]() karmienie 500 , spacerek 500 , i tygodniowo kilogram leci jak nic ![]() ps. ale giry go napierniczają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Jolka nie wybieraj się na porodówkę jeszcze bo mam tylko Twój kontakt hahah ![]() Ja byłam dziś na ktg, zapis prawidłowy, skurczy kilka jakichś śmiesznych, tętno dzidzi w porządku, w poniedziałek mam się zgłosić na oddział ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Zadomowienie
|
no ja wlasnie wiem jak przebiega czkawka ,ale czuje to tak nisko ze do glowy mi nie przyszlo ,ze to moze byc z brzuszka, no ale dobrze gosia ze mnie uświadomiłas
![]() MegMakeUp dobrze ze Tymonek w koncu ożył, jednak traktuje ojca powaznie i rozmowa z nim go ruszyla ![]() ja tez sie dzisiaj martwiłam ,Mateusz cała noc nie ruszał sie, moze on spi wtedy kiedy ja..rano przebudzilam sie ,poszlam siku, i mysle sobie synu rusz sie i zaczal wierzgac ![]() Konia zaciekawiłas mnie tym programem, chetnie bym sobie takie cos na telefon ściągneła ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-24 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Od kilku dni to tak wierzga, że muszę siedzieć w nienaturalnej pozycji, bo inaczej potwornie bolą mnie żebra. Miałam dziś wizytę cioci TŻta. Ale dostałam śliczny prezent ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- My z TŻ mamy krokomierze, które kupiliśmy sobie w tamtym roku w decathlonie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Gang Iren
|
Ja tez sie dziwilam,ze jest tak nisko,ale polozna mierz ta miara i teraz zaczynala mierzyc bardzo nisko,prawie przy wyjsciu i mowila ze juz tam jest glowka.A czkawke ja czuje po prawej stronie na dole brzucha.
#2119 |
Zadomowienie
|
gosia córke rodziłas naturalnie, bez znieczulenia? W polsce czy W anglii
![]() ![]() ja wczoraj z ciekawosci obejrzalam kilka porodów na youtube ,bo dziewczyny wspominały o filmikach i najbardziej przeraza mnie wychodzenie główki ![]() ![]()
#2120 | |||||
Zakorzenienie
|
jest nawilzane
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w pn to juz na wywolywanie? Czy niewiadomo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o preparat do kąpieli to na razie mam tak jak koniakonia Ziajkę (od pierwszych dni można stosowac), już kiedyś wspominała, że jest fajna, tak więc zakupiłam ![]() A jakby coś mała źle reagowała to kupię Oliatum. A co do dzbanka, to też mam Britę, nie wiedziałam nawet że są jakieś zastępcze filtry, ja używam oryginalnych (kupuje zawsze jak są jakieś promocje) i rzeczywiście się sprawdzają! (widac po czajniku - dawniej było mnóstwo kamienia, a teraz w ogóle!) ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
gosica, trzmam kciuki żeby coś się w końcu zaczęło rozkręcac! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() współczuję zgagi! ja puchnę, ale zgagi brak.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-24 o 14:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Gang Iren
|
Cytat:
W Polsce rodzilam,porod sn,mialam glupiego jasia,proponowali to wzielam,chociaz pewnie dalabym rade bez.U mnie bylo szybko,wiec zanim zdazylam sie zorientowac jaki to bol,to juz mloda byla na swiecie i bylo po bolu ![]()
![]() |
#2124 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze tylko troszkę i Tymonek będzie już z nami ![]() Ajjj jestem dzisiaj chyba przez tą ładną pogodę jakoś tak optymistycznie nastawiona do wszystkiego ![]() Lenami... te filtry na all są w dobrej cenie właśnie i dlatego tak pytałam ... A skoro mówisz, że dziewczyny chwaliły Ziajkę to też się zaopatrzę nawet jeśli by coś było nie tak to przynajmniej dużo kasy nie wpakuje ![]() Hm... nie wiem czy Tymon się jakoś tak w poprzek nie ułożył... bo jakoś tak po bokach czuję ruchy ... inaczej niż wcześniej, a był już ułożony idealnie
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 Edytowane przez MegMakeUp Czas edycji: 2012-03-24 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Zakorzenienie
|
Byliśmy na mieście - zakupy średnio zrobione bo czułam się kiepsko z początku potem delikatnie lepiej
![]() Kupiłam sobie truskawki, mandarynki i chipsy paprykowe ![]() Teraz jesteśmy po obiedzie ![]() ![]() Wogóle ten apetyt też mnie przeraża bo zjadłam obiad i ciągle mi się chce jeść. i nogi mnie strasznie bolą choć chodziliśmy mało. Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() ja nie ![]() Czy ja wiem, wczoraj mnie przeczyściło ostro, ale dziś już nie. a mi w ciemnych zdecydowanie nie ![]() dziękuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak będziesz chciała, to zawsze mogę zrobić Ci jakieś fotki instrukcji i wnętrza gry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to nie jest śmieszne ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o Britę to używam jej już ok 2 lat i naprawdę się sprawdza, a jak się kupuje paczkę kilku wkładów do wychodzi taniej ![]()
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
kupiłam dziś Mandarynki w Biedronce wzięłam tylko kilka bo nie wiedziałam jakie będą, a ja lubie tylko kwaśne i właśnie jedną zjadłam jaka pyszna kwaśna tak jak lubie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też chcę ;p uwielbiam kwaśne ![]() ![]()
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.