|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Rozeznanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
sms od cottonpuma-urodziłam lenkę o 18.05, 54 cm, 3580g.łożysko było dziurawe i zabrali mnie na czyszczenie i szycie(nacięcie)wody zielone,odeszły przy badaniu przez polożną.mała ma niezidentyfikowanego guza nad pupką
![]() biedulka ...
#2102 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
Gratulacje!! ![]() Jaki dlugi facecik ![]() Cytat:
Tutaj kaza karmic tyle ile dziecko potrzebuje. Dzisiaj byla u mnie kobieta od karmienia. Powiedziala,ze nie zabierac mu cycka nawet jak spi,ma sam wypluc. To tak mozemy siedziec i 10 godz,bo ja nie wiem czy on dobrowolnie odda ![]() Cytat:
No i ja jem wszystko i kapuste i groszek i czekolade i mlodemu nic nie jest.Chyba,ze odpukac cos zacznie mu byc to wtedy bede szukac przyczyny. Cytat:
Gratulacje!! ![]()
![]() |
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba rano wykąpie Kaję,bo nadal śpi smacznie , a nie chcę Jej budzić, w sumie dzisiaj była porządnie obmyta , bo strzeliła mega kleksa , więc jest czysciutka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dzieki za pocieszenie
![]() ![]() Flowerbombka, Śrubokretka, alamig gratuluje Wam serdecznie! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak zwykle porody u nas odbywaja sie "hurtem" Jolka moj Filip mial zatkany kanalik łzowy, przetykalam w szpitalu na oddziale okulistyki. Skierowania nie mialam bo ja po znajomosci zalatwialam, mialam znajoma kolezanke po fachu. Musisz zapytac pediatry dokladnie jak to jest. A ropieje małemu oczko ciagle? A moze to nie zatkany kanalik moze wystarczy antybiotyk? U mnie bylo tak, ze dostal jeden antybiotyk, nie przeszlo, potem drugi nie przeszlo no i pediatra zasugerowala ten kanalik. Co do płodnosci w czasie karmienia, to musi byc spelniony szereg warunkow, nie wystarczy tylko karmic od czasu do czasu, a czytalam ze karmienie mieszane wogole nie daje pewnosci zadnej jesli chodzi o nieplodnosc laktacyjna: http://owulacja.pl/aktualnosc,8,1,0,...laktacyjna.htm cziqua sliczny ten Twoj Syn! ![]() Co do zaparc i stresu przed wyrpoznieniem, mi pomogla laktuloza syrop (ale musisz pic systematycznie przez pare dni 3 razy dziennie lyzke). Mozna przy karmieniu. rybka moj Szymon tez mial ten tradzik niemowlecy, za rada poloznej smarowalam spirytusem 70% przecieralam nim i ma teraz gladziutka buzke. lenka ja Szymonkowi powiesilam karuzelke jak skonczyl miesiac (tzn nie tak dokladnie, ale gdzies tak w tym terminie) no i z dnia na dzien coraz bardziej skupia wzrok na tych wiszacych maskotkach i wsluchuje sie w muzyczke, ale to jeszcze krotko trwa, jednak zawsze cos ![]() Jesli chodzi o bebilon, moj Filip pil go od poczatku i nie pamietam dokladnie, ale pierwsze mleczko to chyba z nr 1 bylo wlasnie. Co do krocza, pobolewalo mnie dosc dlugo, a rana tez ciagla ale najbardziej do czasu usuniecia szwow potem jeszcze pare dni, no ale ja peklam duzo i w srodku i na zewnatrz do odbytu, mialam 5 szwow. Teraz juz jestem po pologu i nic juz nie boli ![]() A krwawilam rowno 6 tygodni teraz juz nic, oczywiscie z coraz mniejsza intensywnoscia. lenka co do pekania, to mysle, ze biodra nie maja tu znaczenia. Ja peklam na pewno dlatego, ze zaczelam przec jak jeszcze nie bylo 10 cm rozwarcia, no i polozna mnie nie zdazyla naciac i peklam a nie mialam jeszcze pelnych 10cm. A biodra mam szerokie dosc. Co do zoltaczki, musisz obserwowac czy Mała nie robi sie bardziej zolta, czasem trzeba isc do szpitala jesli skora zazolca sie coraz mocniej. gosiu ja mialam nawalpokarmu tez i nawet zapalenie piersi. Mi pomagal cieply prysznic, od razu masowalam pod prysznicem guzki ruchem szczesujacym ku brodawce, potem sciagalam recznie troszke do szklanki masujac najbardziej te guzki ale delikatnie je masujac, jesli byla potrzeba to odrobine tez sciagalam laktatorem, ale przewaznie wystarczalo przystawienie Szymonka a po sciaganiu zimna ubita kapusta. Szymona przystawialam w roznych pozycjach (najlepsza okazywala sie spod pachy-wtedy oproznial mi guzki rewelacyjnie, a guzki tworzyly mi si enajbardziej z boku obok pachy.) Co do tegop przesikiwania pieluch, moj robi tak do tej pory. Nie wiem czy siusiak mu sie zle ulozy tak podejrzewam, bo pieluszke staram sie dokladnie zapinac, a uzywam tez pampersow a i w hugiessach tez mi sie to zdarzylo nie raz. Byc moze gdzies bokiem sie wylewaja siuski... Roksape wspolczuje kolek ![]() emigra wlasnie ja ciagle tylko karmie...musze zrobic jakas inna fotke bo tylko jak ta matka polka ![]() Dzieki za pocieszenie ![]() Nikii ja tez mialam problem z ulewaniem u malego i tez tak jak u Ciebie wygladalo to tak, ze jadl jadl ulal a po ulaniu znow chcial cyca. Wiec dawalam ale po jakiejs chwili. Czyli ponosilam w pionie i za jakis czas dopiero a tak to smokiem oszukuje ![]() Moj Szymon spi w nocy w spiworku bo z rozka juz wyrosl, a wczesniej w rozku. Co do kladzenia do snu, ja ukladam na boczkach, raz na prawym raz na lewym, na zmiane. Na pleckach dziecko moze sie zachlysnac, ale slyszalam ze na boczkach nie mozna przy chorych bioderkach. nowaken super ze juz w domku. Mam nadzieje, ze to jednak nie dysplazja u was ![]() ![]() konia juz w piaskownicy siedzimy ![]() ![]() Co do chrztu tez o tym mysle, chcialam polaczyc urodziny Filipa (w maju ma) i chrzciny malego ale nie wiem czy to dobry pomysl... ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- A jeszcze mam pytanko do karmiacych piersia.... Jakie wkładki laktacyjne uzywacie i z ktorych jestescie najbardziej zadowolone? Ja uzywalam: Nuka, Johnsona, Tomme Tippe i moge powiedziec, ze Nuk chyba najfajniejszy ale zdarza sie w nocy ze przemoknie. Tomme Tippe tez fajny ale Johnsona nie polecam bo zostawia nitki waciane na brodawce;/Plus tych wkladek to to ze na sutek maja wyprofilowanie. A wy jakie polecacie? ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-23 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Rozeznanie
|
Cześć
Gratuluje nowym mamusiom:Flower, Śrubokrętka, Alamig,, Cotton ![]() ![]() Oby z Lenką wszystko było ok ![]() Dziękuję za komplementy pod naszym adresem ![]() Skrobnęłam conieco w klubie bo mam mega doła... u nas do du poniedziałek był. Z racji tego,że Gaviscon nie złagodził tych wymiotów u Julka mieliśmy dziś wizytę w szpitalu. Jedyna pozytywna rzecz to to że mały waży już 4630g. A tak to Mały był 8razy kłuty, płakał jak nie wiem co, nawet łzy mu juz leciały, mnie z resztą też,nie mogłam patrzeć jak on tak cierpi. no i mam czekać teraz na wyniki. I jutro mam zanieść jego siuśki do przychodni. podjerzewają,że Mały może wymiotować nie przez refluks a przez kłopoty z układem moczowym ![]() ![]() ![]() Proszę trzymajcie kciuki,żeby jednak się oni mylili...... Mialam tyle jeszcze napisać,ale nie mam już siły... Wiem,ze ja znów o sobie,ale tylko Wy jeszcze tylko mozecie moje biadolenie znieść. Dziękuję ![]() dobranoc...
![]() |
#2108 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Dzieki Aga za dobre rady zwiazane z nawalem i guzkami ![]() Ja juz u mojego zauwazylam jak te siki wylatuja,bo akurat go przebieralam jak wylatywaly z pieluchy.Teraz pieluche podciagam troche wyzej z przodu i troszke ciasniej,bo mial za lekko i juz nie przelatuja ![]() Ja na razie uzywam Tommee Tippee z Asdy,ale to tutejsze sa. Z TT jesem zadowolona,a te drugie tak srednio. Cytat:
Balbinko nawet tak nie mysl! Jestes wspaniala mama,przeciez chcesz dla Julka jak najlepiej. To nie twoja wina przeciez,ze synkowi cos dolega. Trzymam kciuki kochana! A w klubie nie poczytam co napisalas,bo mnie tam nikt nie zaprosil i teraz mi przykro z tego powodu ![]() A mialam wam pisac,ze jak urodzilam w piatek,a w niedziele sie wazylam,to nie wiem dlaczego,ale zeszlo mi tylko 4 kg ![]() Ale dziwnie nie?Myslalam,ze kolo 10 kg sie pozbede.Nie chodzi mi o wage,ze sie martwie,tylko czy cos jest moze byc nie tak,ze stracilam oprocz tego co wazy Eryk tylko 700g? Czy ktoras z was miala po porodzie tez taki maly spadek wagi? ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Dalam kilka fotek na maila ![]() ---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- U mnie zapowiada sie kolejna nieprzespana noc. Mam nadzieje,ze kiedys zrozumie,ze w nocy sie spi. Obecnie oczy ma wielkie jak sowa i w lozeczku nie chce lezec. O jedzenia szuka,no tak przeciez nie jadl cale 20 minut...
![]() |
#2109 |
Rozeznanie
|
Aguska ja polecam pieluchy tetrowe wkładki raczej na moje cyce by nie podziałały bo dosłownie się leje ciurkiem dla wygody staram się odciągać troszkę żeby zmniejszyć napięcie w cyckach bo czuje że wybuchną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Rozeznanie
|
]cottonpuma Gratulacjei kciuki, żeby maleńka była zdrowa.
Cytat:
Poza tym przecież szukalaś już przyczyny tego ulewania, po prostu lekarze sami do końca nie wiedzą i poszukują następnych przyczyn. Oby wszystko było ok!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana nie myśl tak, niby jak Ty mozesz szkodzić dziecku ? co? proszę mi te myśli z głowy wyrzucić.Myślisz tak , bo jesteś zmęczona ,wystraszona i pełna obaw, ale to jest złe myślenie. Ja też takie mam czasami ( w związku z ta nerką chorą ),ale jak mam lepszą chwilę to wiem ,że to nieprawda. W ciąży zamęczałam lekarza o te bakterie różne , bo jeszcze gdzieś poczucie winy za Niny zapalenie płuc we mnie siedziało, ale czy slusznie? Pewnie ,że nie ,ale matki tak mają i mieć będą. Jesteś najlepszą Mamą dla Julka,robisz wszystko , aby dziecku pomóc i to jest najważniejsze. Myślę ,że Julka nic nie boli , bo chyba by tak smacznie nie spał , prawda? Jeśli ma zakażenie układu moczowego to dobrze ,że to wykryją i wyleczą. A powiedz jakie to są wymioty?takie chlustające na daleką odległość? jak często?Karmisz piersią ( przepraszam,ale nie pamiętam)? Aguśka tak tak, już pisałam nawet kiedyś ,ze J&J zostawiają kłaczki, ale się nie rolują w staniku, robi się z nich wafel ![]() ![]() Balbinka nie wiem jak będziesz mocz pobierać, ale pamiętaj ,żeby maksymalnie wszystko wypsikać czymś odkażającym , masz octenisept? to jest bardzo dobre do tych spraw, musisz bardzo uważać,żeby nie zabrudzić tej próbki moczu, bo to może zafałszować wyniki, ja taką historię miałam i prawie w szpitalu z Małą wylądowałam. A propos przesikiwania to ja obserwacje już prowadzę jakis czas ![]() ![]() ![]() Gosia no troszkę Mało spadło, ale pewnie jeszcze masz wodę skumulowaną, pewnie duzo pijesz przy karmieniu i to też może sie jeszcze trzymać, bo może jeszcze te hormony od magazynowania nie zeszły , ale jak się martwisz to zadzwoń do położnej może co? Gosia piekny Mały Okruszek, a Siostra jaka dumna, fajnie mieć taką pomocnice w domu ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-24 o 06:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
Ja korzystam z wkladek Aventu.
#2113 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana, nadal z brzuchem !
Gosia - Eryczek slodki chlopak, a zdjecie razem z Wiki wymiata ![]() Ja w klubiku tez nie jestem , Tikki pisala , ze mowa byla o tym na samym poczatku, albo mnie jeszcze z Wami nie bylo albo przegapilam, albo nikt mnie tam nie chcial (chyba strzele focha ![]() Cotton - GRATULACJE ![]() ![]() ![]() Wierze gleboko ze guzek bedzie czyms niegroznym! ![]() No to Kulkaaga - teraz tylko my musimy sie sprezyc ![]() Ja tylko zjem sniadanko i uciekam do gina sprawdzic jak ma sie Viki w brzuszku, ale przypuszczam ze ma sie swietnie skoro wychodzic nie chce ![]()
#2114 |
Wtajemniczenie
|
dzien doberek
![]() Mravka Robson slodkasny jest ![]() Tikki Andrea slicznie wyglada w tym fioletowym ubranku ![]() Gosiu slicznie Wasza rodzinka sie prezentuje ![]() Balbinka trzymam kciuki aby wszystko dobrze sie ulozylo i Julkowi nic nie dolegalo. GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! u nas wczorajszy dzien i dzisiejsza nocka ok. Hania troche wieczorem plakala bo kupka szla, ale po karmieniu po 3 rano ladnie i szybko mi zasnela i jak nigdy wyrobilam sie w pol godziny ze zmiana pieluchy i karmieniem. Hania nakarmiona juz zasypia to i ja sie zdrzemne jeszcze. Milego ranka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A dzisiaj w nocy miałam takie piękne skurcze przez prawie godzinę, aż się obudziłam i leżałam jak zaczarowana czekając na coraz boleśniejsze ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że Julka przebadają, bo jeśli nawet coś jest nie tak to im szybciej podleczycie tym lepiej ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kulka a Ty jak tam? Kiedy masz jakąś wizytę teraz? ![]() Dzień dobry ![]() ja dość wyspana (pobudka 2.00 i mleczko odciągnięte z butelki, bo małe nerwus nie walczyło z cycem i darło się w niebogłosy, dość szybko zasnęła i kolejna pobudka o 5.30 cycuś + butla mojego i już tylko takie dosypianie i budzenie się do ok. 8.00, a teraz od ponad 40 min znów smacznie śpi na brzuszku) ![]() ![]() Piękna pogoda u nas, a jak tam u Was? ![]()
![]() |
#2118 |
Zakorzenienie
|
Balbinko otrzasnij sie !!! Jak mozesz myslec, ze szkodzisz swojemu dziecku?? Julek kocha Cie taka jaka jestes - to milosc bezwarunkowa!! Dla niego jestes najwspanialsza mamusia na swiecie!!! Prosze mi tu odganiac takie mysli brzydkie
![]() Co do rzygania to moja tez bardzo duzo rzygala - nawet wczoraj wieczorem puscila fontanne jak z filmu - z tym ze przysnela podczas karmienia i za gleboko jej smoczek z butli wszedl i to wywolalo odruch wymiotny, ale wczesniej rzygala sama z siebie i poki nie zaczelismy dawac mleka zageszczanego to wymiotowala na potege... niestety nic na to nie poradzisz ani to nie Twoja wina!!
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Gratulacje dla nowych mamuś!!!!!!!! dla Was i maluszków dużo zdrówka i szczęścia ![]() ![]() Aguska Ja używam wkładek Nuka... Johnson się nie sprawdziły...ale mam zamiar sprawdzić jeszcze jakieś inne... Mój synek ma sapkę i ulewa troszkę martwi mnie to jego chrypanie...ślipanie... PS: dziewczyny, które kupowały staniki do karmienia na All...c mi polecicie??szukam fajnego, zwykłego najlepiej czarnego!
#2120 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Flowerbombka pisała, że jest bardzo zadowolona z warunków, z opieki, tylko Maluszek cały czas spał, i nie chciał się dossac, krztusił się wodami,i mu się ulewało. Flower nie ma jeszcze mleczka. Pocieszyłam Ją że na pewno rozkręci się Jej laktacja, ja miałam w sumie to samo - na początku nic pokarmu! A Maluszek pewnie spi bo zmeczony porodem. Oby wszystko było w porządku i oby szybko wracali do domku! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny karmiące piersią - czy jecie nabiał, pijecie mleko i jajka? W sumie jak byłam w szpitalu to dawali kakao i biały ser, jajko też było na twardo. bablinka ściskam mocno, głowado góry, a do klubu nie mam dostepu więc nawet niemogę poczytac ![]() Cytat:
Raz po ciepłym prysznicu mi trochę bardziej pokapało, a tak to nie bardzo.. Gosiu mi po porodzie spadło 10 kg, ale teraz waga stoi w miejscu.. Przepiękne zdjęcia wstawiłaś na maila!!! ![]() Desiu powodzenia na wizycie! ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Dodałam zdjęcia Kai ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Wtajemniczenie
|
Lena Kaja jest słodkim okruszkiem
![]() Gosia super fotki ![]() Tikki Andrea jak królowa w wózku ![]()
#2122 |
Zakorzenienie
|
evvcia byłaś już na kontroli ginekologicznej po porodzie?
Tam na Kleczewskiej można iśc do lekarza takpo prostu czy tylko będąc w ciązy (moja ginka prowadzi tylko ciąze..) Do jakiego lekrza chodziłaś (czy jest tylko jeden?) właśnie tam dzwoniłam, już wszystko wiem.. Tylko nie zapytałam jak się nazywa lekarz, napiszesz mi na priv ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-24 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja jem nabiał codziennie : mleko, sery ( żółty też) , jogurty...
Ostatnio zaryzykowałam i dodałam mandarynkę...na razie chyba ok...ale obserwuję cały czas... *My chrzest chcemy w sierpniu zrobić ![]() Pogoda się psuje...chyba bedzie lało ![]()
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Wtajemniczenie
|
U gin już niby nie mam, ale jutro jadę do niej robić dym z moim L4
![]() A do poradni patologii ciąży mam się zgłosić w piątek albo lepiej w poniedziałek
![]() |
#2126 |
Wtajemniczenie
|
Lena Hania ma irokeza, to moga zakladac zespol rockowy
![]() jem nabial (mleko bez laktozy - od kilku lat takie pije), 2jajka tygodniowo tez jem (sadzone albo na twardo). ja nie uzywam wkladek bo mi ne wylewa sie mleko, na poczatku uzywalam wkladek TT ale przyklejaly sie do sutkow. Gosiu ja tam odkladam mala jak zasnie z cycem w buzi, bo tak jak piszesz trzeba byloby siedziec kilka godzin bo nie odda. ja mialam przez kilka dni tylko 5kg na minusie, duzo pilam. a wlasnie Mravka super ten filmik ktory wczoraj wrzucilas. Konia super ze chrzest zalatwiony, ja nie wiem jak to u nas bedzie bo nadal sie zastanawiamy czy w protestanckim czy katolickim chrzcic. Tz stwierdzil ze jest za protestanckim bo Hania bedzie miala jeden zawod wiecej do wyboru - bedzie mogla byc pastorka i miec meza i dzieci ![]() Konia Ty masz chyba termometr browna: wkurza mnie troche bo jak mocniej go sie wlozy w uszko to pokazuje wieksza temperature a jak lekko sie go wlozy - to mniejsza. wiec juz nie wiem ktora temp jest realna(??) Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-24 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
Byłam na e-mailu... piękne są te Wasze/Nasze dzieciaczki...miód na moje serce jak oglądam zdjęcia
![]()
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
OPIS PORODU
We wtorek (17.04) ok. godz. 22 postanowiliśmy z mężem iść już spać bo jakoś byliśmy zmęczeni. No ale moje spanie nie trwało długo bo o 22 pierwszy skurcz i tak już co 15 min. Mąż poszedł spać a ja przeniosłam się do drugiego pokoju. Ok. godz. 0.30 mając nadal skurcze co 15 min zastanawiałam się czy dzwonić na IP z pytaniem czy przyjeżdżać czy czekać na mniejsze odstępy czasowe. Ale myślę sobie jak mnie znów złapie skurcz to dzwonię – mija równe 15min i skurcz. A co ja robię?? Leżę i myślę a poczekam jeszcze jak mnie znów złapie to tym razem dzwonię. Mija 15 min i dup skurcz , a ja znów – a poczekam do następnego ![]() ![]() ![]() No więc w końcu pojechaliśmy, w szpitalu byliśmy coś po 2. Tam kobieta w rejestracji w ogóle nie ucieszyła się na Nasz widok miałam wrażenie że ma do Nas pretensje że zakłócamy taką spokojną noc. Oczywiście papierkowa robota, potem kazali mi się przebrać i poszliśmy na porodówkę. Tam podłączyli mnie do KTG, położna stwierdziła że są skurcze co 10min ale nie są zbyt silne. Podziwiała że fajnie napina mi się brzuszek przy skurczu. Potem przyszedł lekarz – akurat mój miał wtedy dyżur – i przebadał mnie rozwarcie było na 2cm. Po tym badaniu zaczełam lekko krwawić. Później przeszliśmy na USG i wyszło że mój syn ma 3700g. Decyzja że idę jeszcze na oddział a jak skurcze będą co 5 min to mam iść na porodówkę. Na oddziale byłam ok. 4. TŻ pojechał do domu się zdrzemnąć na godzinę bo na 6 szedł do pracy. Podobno położna odprowadzając go powiedziała mu że do południa będziemy mieli syna przy sobie ![]() O godz.6 miałam już skurcze co 5 min i rozwarcie na 4 cm. Poszłam na porodówkę tam podpieli mnie pod KTG i kazali dzwonić po męża. Mąż do pracy na 6 a ja 6.21 już dzwoniłam że ma przyjeżdżać. Po KTG poszłam już na salę porodową tam dali mi piłkę (zbawienne urządzenie) przy skurczach ból nie do wytrzymania, ale położna była super ciągle dodawała mi otuchy mówiąc „że jestem dzielna, że dam radę itp.”Niestety o 7 rano kończyła zmianę ![]() Przyjechał mój mąż. Rozmawialiśmy między skurczami o głupotach. A jak przychodziły skurcze to wyłam z bólu. I tak przez kilka godzin. W końcu skurcze zrobiły się co 2min i rozwarcie na 7cm. Przy każdym skurczu mąż pilnował abym oddychała – oddychając ze mną. Strasznie bolał mnie kręgosłup więc położna powiedziała TŻ aby mnie masował, ale to bolało bardziej więc kazałam mu przestać. Przyszła inna położna (która się mną nie zajmowała) i opieprzyła mojego TŻ że po co on tu jest jak nie pomaga itp. Wkurzyła mnie tym bo skąd ona niby ma wiedzieć. A on mi samą obecnością dużo pomagał, tym że podawał mi wodę lub miskę jak przy skurczach chciało mi się wymiotywać, że oddychał ze mną oraz że mogłam ściskać go za rękę przy skurczach. Ok. godz 10.30 poczułam już skurcze parte powiedziałam o tym położnej ona sprawdziła rozwarcie było na 9cm i powiedziała że jak czuję to mogę przeć.Musieli mnie nacinać. I tak to trwało do godz 11.15 aż wyszedł Oskarek ![]() Położyli mi go na brzuchu i zapomniałam o wcześniejszym bólu ![]() ![]() Miałam problem z urodzeniem łożyska bo nie chciało się odkleić- naciskali mi na brzuch, podłączyli na chwilę cewnik potem odłączyli. W końcu kobieta co zajmowała się dziećmi powiedziała do Oskara „no chłopie pomożemy mamie” i zaczeła mi go kołysać na brzuchu i łożysko się odkleiło ![]() Przenieśli mnie na salę poporodową, TŻ wrócił i dali mi Oskarka który ładnie się przyssał. Co do szpitala jestem bardzo zadowolona z opieki, wszyscy bardzo pomocni. Oskar miał na początku trudności złapania prawej piersi – lewą łapał świetnie. Ale z czasem i prawą zaczął. Chyba napisałam już wszystko . Sory wyszedł z tego poemat, ale nie dało się krócej ![]() PS. Rodziłam bez żadnego znieczulenie itp. Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-04-24 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
myślałam że będzie chciał to ukryć że zemdlał ale on powiedział że się tego nie wstydzi i jak ktoś się go pyta jak przy porodzie było to opowiada o tym z dumą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.