Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-23, 19:51   #2071
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Ja pierdziu nadrobiłam ,mistrzem czytania szybkiego jestem chyba ale nie zdążę odpisać, idę zmywać i prasować , kąpać i będę w głowie posta układać i..... czas mój się kończy

FLower gratki

Puma trzymaj się tam powodzenia

Lena pępek może podkrwawiać, zółtaczkę idz sprawdź.

Je je, tż pozmywa, Kaja zasnęła to w sumie nie będę Jej budzić,będzie nocna kąpiel, a prasowanie.....zrobię jutro , bo ma niby padać

Mravka też nie lubię jak ktoś bierze na ręce Kaję bez pytania, o dziwo zrobił to tylko jeden kolega , reszta pyta.
Emigra fajnie sobie gadacie z Julką
Agabi śliczny ten Twój Gabryś

Aguś co by Ci tu radzić, bądź silna Kochana my też się żremy z tż , ale to takie minutówki są , po razie i zgoda Ja póki co chyba na jakimś haju jestem , bo myślę mocno o trzecim dzieciątku.
Mało mi rzeczy w życiu wyszło, a tylko bycie mamą mi chyba wychodzi , jak to wczoraj do Bratowej byłej rzekłam ,ze łatwo mi to jakoś idzie .Nie moja to zasluga , bo mi się dzieci łatwe w obsłudze trafiły, choć starsza daję takie arie czasem ,że "wyłacznik" ledwo daje rade.Mam nadzieję,że za parę dni kryzys u Ciebie minie , będzie ładna pogoda, dzieci nie trzeba będzie tak opatulać, weźmiesz Filipa do piaskownicy i sobie na słońcu trochę posiedzisz i humor wróci.

Dzisiaj Ninę tak wytargałam na placu zabaw,że prawie padła o 17 , ale przeciągnęłam Ją do 20.
Nowaken oby Ania nie miała dysplazji , trzymam kciuki
Wakacje ....jedziemy na 2 tygodnie nad morze, zabieramy Teściów, moją Mamę, Przyjaciół z Synem i Ich Mamę, więc szykuje się mocna ekipa, teraz szukamy miejscowości, bo tam gdzie mamy sprawdzony super domek to gówniane zejście na plażę, a tam gdzie fajne zejście nie ma fajnych domków.Jedziemy na przełomie lipca sierpnia.

Lena oj tak, to Ave Maria też uwielbiam , pójdziemy sobie kiedyś na jakiś koncert razem

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-04-23 o 20:22
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:04   #2072
DIDA22
Raczkowanie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Heja, gratki dla świeżo upieczonych mamuś.

My dziś zaliczyliśmy wizytę patronażową u pediatry - trwała 50 min.
Mam lekkiego doła bo młody przez 2 tyg. przybrał tylko 170 gram. Za tydzień kontrola wagi, i wtedy decyzja czy będzie dokarmiany mm.
Nie ukrywam, że mi przykro i smutno, tak bardzo chciałam karmić piersią, a mogą być z tego nici...
Dla próby ściągnęłam mleko laktatorem, w niecałe 15 min. ukapało 90 ml. Potem z butelki nakarmiłam syna i oczywiście wszystko zjadł, tak fajnie leciało, aż mu się ulało.

I już sama nie wiem ile moje 2,5 tygodniowe dziecie powinno jeść???

Lekarka ponadto skarciła mnie za system karmienia na okrągło - bo tak też bywało, że syn wisiał na cycu od 9 rano do 14.

Dziecko ma się najadać w 20 min, można je jeszcze dokarmić jak nie minęła godzina od odstawienia. Potem przerwy między karmieniem mają być 1,5 h a najlepiej 2 h.

Wtedy organizm dziecka wie, że ma strawić zjedzony pokarm. A jak je na okrągło to układ pokarmowy wariuje i nie wie, czy ma nastawić się na trawienie, jedzenie czy wydalanie.

Z drugiej strony powiedziała, że kup ma być tyle ile karmień. Dostaliśmy kropelki Dicloflor, bo młody ma od początku zielonkawe/trawiaste kupki z grudkami mleka.

Teraz przez tydzień będę się schizować, czy młody przybiera czy nie przybiera. Zastanawiam się czy kupić wagę, ale wtedy to chyba ważyłabym go po każdym karmieniu i chyba bym zwariowała.

Co do kładzenia dziecka w łóżeczku, lekarka powiedziała, że każda pozycja jest dobra, ale muszą być zmieniane, czyli jeden boczek, drugi, plecki, no i dziecię ma leżeć dużo na brzuchu, żeby ćwiczyć mięśnie brzucha.

Trochę chaosu w moim poście

Pozdrawiamy Dida&Alek.
DIDA22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:05   #2073
aalegna
Wtajemniczenie

Mam wieści od Alamig
"Szymek przyszedł na świat dziś o 18.30. 3530g i 61 cm. Jest cudny."
Stary 2012-04-23, 20:07   #2074
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Mam wieści od Alamig
GRATULACJEklas ki:
Kawal mezczyzny!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:13   #2075
DIDA22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie jakies stronki z przepisami na potrawy, dania dla mam karmiących? Nie mam pomysłów co jesc na obiad oprócz ziiemniaków, kaszy czy ryżu z piersią kurczaka lub innym duszonym mięsem..

Proszę bardzo - tygodniowy jadłospis :

http://www.natemat.com.pl/zdrowie/ka...karmiacej.html
Stary 2012-04-23, 20:13   #2076
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Po karmieniu zawsze kładę na boczek - raz jeden raz drugi.
Niestety moja gwiazda po jakiejś godzinie spania lezy na półboku lub na pleckach.
W dzień niech sobie lezy na plecach czy brzuszku, zwkłaszcza jak mam ja na oku... w nocy nawet kliny jakie jej robię nie pomagają i zawsze budzi się na pleckach.
mnie położna mówiła, że na pleckach spokojnie można kłaśc, tylko główkę na bok skierowac. A na boczku to nie za często bo na stawy to nie jest za dobre..

karolca jaki masz ten stanik? i jak z rozmiarówką?
Stary 2012-04-23, 20:14   #2077
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wieści od Alamig
Gratulacje!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 20:14   #2078
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wieści od Alamig
Gratulacje

Dzięki Wam dziewczyny za wszystkie odpowiedzi na moje pytania

jutro prawdopodobnie przychodzi ta położna to chyba zasypie ją pytaniami
Stary 2012-04-23, 20:16   #2079
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wieści od Alamig
gratulacje!!!

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość
Proszę bardzo - tygodniowy jadłospis :

http://www.natemat.com.pl/zdrowie/ka...karmiacej.html
dziękuję!
Stary 2012-04-23, 20:16   #2080
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Mam lekkiego doła bo młody przez 2 tyg. przybrał tylko 170 gram. Za tydzień kontrola wagi, i wtedy decyzja czy będzie dokarmiany mm.
Nie ukrywam, że mi przykro i smutno, tak bardzo chciałam karmić piersią, a mogą być z tego nici...
Dla próby ściągnęłam mleko laktatorem, w niecałe 15 min. ukapało 90 ml. Potem z butelki nakarmiłam syna i oczywiście wszystko zjadł, tak fajnie leciało, aż mu się ulało.

Lekarka ponadto skarciła mnie za system karmienia na okrągło - bo tak też bywało, że syn wisiał na cycu od 9 rano do 14.

Dziecko ma się najadać w 20 min, można je jeszcze dokarmić jak nie minęła godzina od odstawienia. Potem przerwy między karmieniem mają być 1,5 h a najlepiej 2 h.

Wtedy organizm dziecka wie, że ma strawić zjedzony pokarm. A jak je na okrągło to układ pokarmowy wariuje i nie wie, czy ma nastawić się na trawienie, jedzenie czy wydalanie.

Z drugiej strony powiedziała, że kup ma być tyle ile karmień. Dostaliśmy kropelki Dicloflor, bo młody ma od początku zielonkawe/trawiaste kupki z grudkami mleka.

Teraz przez tydzień będę się schizować, czy młody przybiera czy nie przybiera. Zastanawiam się czy kupić wagę, ale wtedy to chyba ważyłabym go po każdym karmieniu i chyba bym zwariowała.

Co do kładzenia dziecka w łóżeczku, lekarka powiedziała, że każda pozycja jest dobra, ale muszą być zmieniane, czyli jeden boczek, drugi, plecki, no i dziecię ma leżeć dużo na brzuchu, żeby ćwiczyć mięśnie brzucha.

Pozdrawiamy Dida&Alek.
Może nie przybrał za dużo, ale liczy się, że przybiera. To jest najwazniejsze. Jedne dzieci przybierają więcej, inne mniej ale 170 gramów to nie jest zly wynik.
Moja nie zawsze najada sie w 20 minut chiaż pokarmu mam dużo. Czasem potrzebuje 30 minut na jedną pierś a wieczorem chętnie wypija z obu.
Od początku staram się trzymać przynajmniej 2-godzinne przerwy w karmieniu, najlepiej jak są 3.
Z kupami przy piersi to nie jest tak, że ma być tyle ile karmień, bo mleko kobiece trawi się całkowicie i maluszek kupy może nie zrobic przez kilka dni! Białe grudki w kupce to normalna sprawa, podobnie kolor kupki nie musi być koniecznie żółty. W pierwszych tygodniach może mieć różne kolory i kazdy uznawany jest za prawidłowy (tak mówiła mi polożna, pielęgniarka i lekarka), najwazniejsze jest, aby byly podobnej konsystencji - nie za rzadka, nie twarda.

Cytat:
Mam wieści od Alamig
Gratulacje. Szymek długi jak miesiąc normlanie

No i chciałam coś jeszcze napisać i znowu zapomniałam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:20   #2081
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam wieści od Alamig
Gratulacje

Ach, żeby tak mój Szymek się też zmobilizował i wyszedł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 20:20   #2082
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Mam wieści od Alamig
gratuluje

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:23   #2083
DIDA22
Raczkowanie

Cytat:
Może nie przybrał za dużo, ale liczy się, że przybiera. To jest najwazniejsze. Jedne dzieci przybierają więcej, inne mniej ale 170 gramów to nie jest zly wynik.
Moja nie zawsze najada sie w 20 minut chiaż pokarmu mam dużo. Czasem potrzebuje 30 minut na jedną pierś a wieczorem chętnie wypija z obu.
Od początku staram się trzymać przynajmniej 2-godzinne przerwy w karmieniu, najlepiej jak są 3.
Z kupami przy piersi to nie jest tak, że ma być tyle ile karmień, bo mleko kobiece trawi się całkowicie i maluszek kupy może nie zrobic przez kilka dni! Białe grudki w kupce to normalna sprawa, podobnie kolor kupki nie musi być koniecznie żółty. W pierwszych tygodniach może mieć różne kolory i kazdy uznawany jest za prawidłowy (tak mówiła mi polożna, pielęgniarka i lekarka), najwazniejsze jest, aby byly podobnej konsystencji - nie za rzadka, nie twarda.

Gratulacje. Szymek długi jak miesiąc normlanie

No i chciałam coś jeszcze napisać i znowu zapomniałam

Thx za pocieszenie

A normalnie to dajesz jeść z 1 piersi czy z obu, bo zdania co do systemu karmienia też są podzielone.

W szpitalu pediatra radził: ok 20 min lewa i 20 min prawa pierś. Położna jak była - radziła, żeby na jedno karmienie 1 cyc, na drugie drugi cyc. Dziś lekarka doradziła, żeby młody jadł z jednego, a na sam koniec dociumkał sobie z drugiego.

Zwariować można, bądź człowieku mądry i pisz wiersze
Stary 2012-04-23, 20:24   #2084
tikki85
Zakorzenienie

Szymek Alamig najdłuższy na wątku
Stary 2012-04-23, 20:33   #2085
koniakonia
Zakorzenienie

Alamig gratulacje kla ski: będzie chyba z Szymka jakiś koszykarz , taka dlugość nie może się zmarnować

Dida ważne,że Synek przybiera, a z pediatrą się zgodzę, sama to widzę na przykładzie Niny i Kai , że karmienie regularne, danie szansy na strawienie itd.daje dobry skutek
A co do tego z którego cyca itd. to ja tez slyszałam wersje obydwie, ale karmię raz z jednej raz z drugiej, jakby wypiła z dwóch to by chyba zahaftowała cały pokój, więc musisz sobie sama wyrobić technikę i to będzie najlepsze dla Was.

Jolka w ciąże można zajść mimo braku okresu, bo najpierw jest jajeczkowanie ( nie wiemy kiedy) a potem okres, więc o wpadkę bardzo bardzo prosto w czasie karmienia.Okres pojawia się najczęściej , jeśli matka regularnie karmiąca cycem ma dłuższe przerwy między karmieniami , zwykle jest to wtedy jak wchodzą posiłki stałe, ale też może organizm wychwycić jakiś inny spadek hormonów i ruszyć z jajeczkiem niespodziewanie.

Desia fajowo macie z tą Hiszpanią , zazdroszczę ;

Gdzieś ostanio czytałam coś fajnego o karmieniu piersią i diecie,ale za cholerę nie wiem gdzie i tam właśnie napisane było, że tylko w Polsce tak z tą dietą jest i w sumie nie wiadomo do końca dlaczego ...itd.

Aaaa mamy termin Chrztu 17 czerwca , lokal zamówiony , ale jeszcze myślę czy nie szukać czegoś innego

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-04-23 o 20:39
Stary 2012-04-23, 20:37   #2086
karolca
Zakorzenienie

już sobie przypomniałam

Ewelinka zaczęła rosnąć 5 dni temu zakładalam jej takiego fajnego pajacyjka w paski (bardzo ładnie w nim wyglądała)... chciałam ubrać go dwa dni później... i był za mały
To samo wczoraj z innym pajacem (nieco większym). Założony po raz ostatni... Cieszę się, że rośnie, ale szkoda mi tych slicznych ubranek (ale kolejne śliczne czekają )

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-23, 20:40   #2087
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
już sobie przypomniałam

Ewelinka zaczęła rosnąć 5 dni temu zakładalam jej takiego fajnego pajacyjka w paski (bardzo ładnie w nim wyglądała)... chciałam ubrać go dwa dni później... i był za mały
To samo wczoraj z innym pajacem (nieco większym). Założony po raz ostatni... Cieszę się, że rośnie, ale szkoda mi tych slicznych ubranek (ale kolejne śliczne czekają )
Ja też zauważyłam, że Andrea rośnie, ale niestety po ubrankach jeszcze tego nie zobaczę, bo i tak w nich pływa .
A ubranka zostawisz sobie dla rodzeństwa Ewelinki .
Stary 2012-04-23, 20:47   #2088
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Mam wieści od Alamig
gratulacje! jaki długaśny chłop!

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:54   #2089
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Thx za pocieszenie

A normalnie to dajesz jeść z 1 piersi czy z obu, bo zdania co do systemu karmienia też są podzielone.

W szpitalu pediatra radził: ok 20 min lewa i 20 min prawa pierś. Położna jak była - radziła, żeby na jedno karmienie 1 cyc, na drugie drugi cyc. Dziś lekarka doradziła, żeby młody jadł z jednego, a na sam koniec dociumkał sobie z drugiego.

Zwariować można, bądź człowieku mądry i pisz wiersze
Staram się przystawiać do jednej na około 20-30 minut. Takiego intensywnego ssania mamy około 5-10 minut, ale wtedy pokarm leci mi ciurkiem i Ewelinka na nadąża z lykaniem a potem już tak powoli i spokojnie. Czasem domaga się więcej więc przystawiam po krótkim odpoczynku do drugiej piersi.
Metod karmienia jest wiele, też słyszałam o kilku ale najwazniejsze to wyczuć siebie i dziecko

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Gdzieś ostanio czytałam coś fajnego o karmieniu piersią i diecie,ale za cholerę nie wiem gdzie i tam właśnie napisane było, że tylko w Polsce tak z tą dietą jest i w sumie nie wiadomo do końca dlaczego ...itd.

Aaaa mamy termin Chrztu 17 czerwca , lokal zamówiony , ale jeszcze myślę czy nie szukać czegoś innego
Ja wprowadzam do swojej diety coraz więcej rzeczy.
Kusi mnie cholernie kebab ale mam obawy związane z sosem czosnkowym (a w ulubionej kebabowni mają ostry :/ ). Myślę, że jak Ewelinka skończy 2 miesiące będę jadła bez większych oporów wszystko lub prawie wszystko.

My o chrzcie jeszcze nie myślimy, musimy najpierw wybrać chrzestnych

Jeśli chodzi o wakacje. Z mamą planujemy jechać na początku lipca nad morze, do Sarbinowa (jeśli będa wolne terminy). Mamy sprawdzone miejsce w domkach

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Ja też zauważyłam, że Andrea rośnie, ale niestety po ubrankach jeszcze tego nie zobaczę, bo i tak w nich pływa .
A ubranka zostawisz sobie dla rodzeństwa Ewelinki .
o nie, żadnego rodzeństwa a jesli miałoby być to na pewno nieplanowane i nieświadomie. Nie chcę przechodzić jeszcze raz przez te pierwsze tygodnie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 20:58   #2090
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Staram się przystawiać do jednej na około 20-30 minut. Takiego intensywnego ssania mamy około 5-10 minut, ale wtedy pokarm leci mi ciurkiem i Ewelinka na nadąża z lykaniem a potem już tak powoli i spokojnie. Czasem domaga się więcej więc przystawiam po krótkim odpoczynku do drugiej piersi.
Metod karmienia jest wiele, też słyszałam o kilku ale najwazniejsze to wyczuć siebie i dziecko

Ja wprowadzam do swojej diety coraz więcej rzeczy.
Kusi mnie cholernie kebab ale mam obawy związane z sosem czosnkowym (a w ulubionej kebabowni mają ostry :/ ). Myślę, że jak Ewelinka skończy 2 miesiące będę jadła bez większych oporów wszystko lub prawie wszystko.

My o chrzcie jeszcze nie myślimy, musimy najpierw wybrać chrzestnych

Jeśli chodzi o wakacje. Z mamą planujemy jechać na początku lipca nad morze, do Sarbinowa (jeśli będa wolne terminy). Mamy sprawdzone miejsce w domkach

w sumie czosnkowy sos to chyba jedyna rzecz ktorej jeszcze nie jadlam, a no i cytrusy ...obecnie mamy jakąś delikatną wysypkę, ale podejrzana jest sałata wg mnie , pewnie nawieziona w cholerkę

U nas Chrzestni wybrani , szczęśliwi i wielce przejęci sprawą, wszystkich gości wypytałam kiedy co mają w planach i 17 jest jedyną datą ok i super , bo u nas w niedziele 3 miesiąca chrzczą ,więc się ładnie ułozyło.
Stary 2012-04-23, 20:58   #2091
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
a jak kładziecie dzieci - na boczku czy na plecach?? bo nie wiem która pozycja jest najlepsza.... sorki za tyle pytań ale boję się czy nie robię czegoś źle ...... ja Oskara kładę na boczek raz na jeden a jak się obudzi i poje a potem zaśnie to na drugi.... ale tak jak pisałam nie wiem która pozycja najlepsza boczek czy plecki??
Ja na początku też tak robiłam, bo się bardzo bałam o ulewanie. Teraz już mała śpi na pleckach i głowa na bok. W dzień kładę na brzuszek i tak śpi jak mam na nią oko - podobno lepiej gazy odchodzą i warto często kłaść malucha na brzuszek. No i ćwiczy podnoszenie główki Moja już coraz dłużej utrzymuje w powietrzu

Cytat:

Pozdrawiamy Dida&Alek.
Łączę się z Tobą w bólu. Mam prkatycznie taki sam problem. My kupiliśmy wagę i ważymy tak co 3 dni chociaż jutro wizyta z pomiarem wagi więc ostatnio ważyliśmy codziennie o tej samej porze, żeby sprawdzić czy przybiera i na naszej wadze pokazuje, że tak, np. teraz przez dobę niby 60gramów. Ale oprócz cyca był odciągany mój pokarm w między czasie i jedno mm 60ml. Widać, że bez butli by nam się tego nie udało uzyskać z racji jej śpiochstwa przy piersi więc chyba jednak dokarmianie będzie konieczne, a za tym idzie obniżenie laktacji i w konsekwencji ostawienie piersi Z kupami też mamy problem - a raczej ich całkowitym brakiem od 2 tygodni (nie licząc 3 wymuszonych czopkiem).
Życzę Ci, żebyscie jednak wypracowali jakiś system - myślę, że rada karmienia co 1,5-2 godziny jest dobra spróbuj, a nóż się uda

Cytat:
Mam wieści od Alamig
gratkiiii Chłop jak dąb normalnie

Cytat:
już sobie przypomniałam

Ja też już kilka ciuszków musiałam odłożyć na bok, bo za krótkie u nas to w nóżkach wszystko za krótkie, bo mała ma długie girki

No i nie udało się zbytnio przesuniecie kąpania, jakoś wszyscy się przyzwyczailiśmy może z czasem jak już lato bedzie to kąpanie się opóźni no i w konsekwencji Laurka już przed 21.00 zasnęła smacznie w łóżeczku. Ja już też wykąpana i zaraz się kładę.

Gdzie się podziewa Cytrynka?
No i Guci nadal brak... Mam nadzieję, że u niej wszystko jakoś się ułożyło, bo pisała o kryzysie.
Często też myślę o Zariah... Wsiąknęła nam i cisza

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 21:00   #2092
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Ja na początku też tak robiłam, bo się bardzo bałam o ulewanie. Teraz już mała śpi na pleckach i głowa na bok. W dzień kładę na brzuszek i tak śpi jak mam na nią oko - podobno lepiej gazy odchodzą i warto często kłaść malucha na brzuszek. No i ćwiczy podnoszenie główki Moja już coraz dłużej utrzymuje w powietrzu

Łączę się z Tobą w bólu. Mam prkatycznie taki sam problem. My kupiliśmy wagę i ważymy tak co 3 dni chociaż jutro wizyta z pomiarem wagi więc ostatnio ważyliśmy codziennie o tej samej porze, żeby sprawdzić czy przybiera i na naszej wadze pokazuje, że tak, np. teraz przez dobę niby 60gramów. Ale oprócz cyca był odciągany mój pokarm w między czasie i jedno mm 60ml. Widać, że bez butli by nam się tego nie udało uzyskać z racji jej śpiochstwa przy piersi więc chyba jednak dokarmianie będzie konieczne, a za tym idzie obniżenie laktacji i w konsekwencji ostawienie piersi Z kupami też mamy problem - a raczej ich całkowitym brakiem od 2 tygodni (nie licząc 3 wymuszonych czopkiem).
Życzę Ci, żebyscie jednak wypracowali jakiś system - myślę, że rada karmienia co 1,5-2 godziny jest dobra spróbuj, a nóż się uda

gratkiiii Chłop jak dąb normalnie

Ja też już kilka ciuszków musiałam odłożyć na bok, bo za krótkie u nas to w nóżkach wszystko za krótkie, bo mała ma długie girki

No i nie udało się zbytnio przesuniecie kąpania, jakoś wszyscy się przyzwyczailiśmy może z czasem jak już lato bedzie to kąpanie się opóźni no i w konsekwencji Laurka już przed 21.00 zasnęła smacznie w łóżeczku. Ja już też wykąpana i zaraz się kładę.

No i Guci nadal brak... Mam nadzieję, że u niej wszystko jakoś się ułożyło, bo pisała o kryzysie.

I Engela i Gizmiatko
Stary 2012-04-23, 21:02   #2093
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
U nas Chrzestni wybrani , szczęśliwi i wielce przejęci sprawą, wszystkich gości wypytałam kiedy co mają w planach i 17 jest jedyną datą ok i super , bo u nas w niedziele 3 miesiąca chrzczą ,więc się ładnie ułozyło.
U nas też 3 niedziela miesiąca to chrzty, więc my planujemy na 22 lipca jak już zjadę z Wawy. Pozostaje problem czy ksiądz nam nieślubne ochrzci ale mnie chrzcił i wszystkie sakramenty dawał, dobrze mnie zna i moją rodzinę, ślub w planach jest, więc chyba nie odmówi no i chrzestnych też mamy - mój jedyny brat i TŻ starsza siostra.
Dużą imprezkę Konia szykujesz? Ile osób?

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 21:07   #2094
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie czosnkowy sos to chyba jedyna rzecz ktorej jeszcze nie jadlam, a no i cytrusy ...obecnie mamy jakąś delikatną wysypkę, ale podejrzana jest sałata wg mnie , pewnie nawieziona w cholerkę

sałata u mnie przeszła bez problemu Pomidory też Ketchup jako dodatek do parówek również i ser żółty w zapiekance makaronowej, chipsy (jadłam kilka razy po malej garstce na próbę). Jadłam też Kinder Bueno bo nie wytrzymałam. Kinder jajo też dało radę przejść
Jeszcze trochę i zjem całą czekoladę... tęsknię za nią
A z racji, że sezon na cytruse się kończy to nie kupuję niczego takiego.

Cytat:

Ewelinka też długo trzyma główkę w powietrzu. A leżenie na brzuszku pomaga nie tylko na gazy ale także na bioderka

Też myślę czasem o Zariah... przepadła nam, mam nadzieję, że u niej wszystko ok. Obiecała się odezwać po przeprowadzce do PL i cisza od tamtego czasu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-23, 21:23   #2095
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też 3 niedziela miesiąca to chrzty, więc my planujemy na 22 lipca jak już zjadę z Wawy. Pozostaje problem czy ksiądz nam nieślubne ochrzci ale mnie chrzcił i wszystkie sakramenty dawał, dobrze mnie zna i moją rodzinę, ślub w planach jest, więc chyba nie odmówi no i chrzestnych też mamy - mój jedyny brat i TŻ starsza siostra.
Dużą imprezkę Konia szykujesz? Ile osób?
22 osoby

myślę, że ksiądz ochrzci Wam Laurę, bo to jest indywidualna sprawa i zależy jaka jest postawa rodziców, kto będzie chrzestnym itd.
Stary 2012-04-23, 21:24   #2096
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wasze dzieci śpią w rożku czy "luzem" przykryte czymś??
Moja w sumie od poczatku tylko pod kocykiem na jedna noc ja zapakowalam w rozek i bylomi mega niewygodnie
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
No Antek najbardziej się ucieszył że wróciłam do domu spojrzał na brzuch i do łóżeczka, pocałował Anie i wszystkich uciszał bo Ania śpi. Zdjęcia wstawię wieczorkiem. Jak wychodził do przedszkola dzisiaj to dał jej buziaka i powiedział to cześć dziewczyny jak wrócił to od razu poleciał do łóżeczka objawów zazdrosci nie widać
jak slodko
Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Apropo zajscia w ciaze....Jutro ide do gina na kontrol i chcialam poprosic o tabletki antykoncepcyjne a ze nigdy nie bralam to mam pytanie-jakie sa najlepsze i w miare niedrogie? Lekarz sam wybiera czy mozna mu powiedziec jakie sie chce?
gin powinien Ci jakies polecic, ale generalnie powinno sie najpierw badania hormonow porobic z tym ze giny przepisuja jednak chetniej na oko tabsy... ja bralam cilest (sa lagodne, bralam poltorej roku, ladnie schudlam na nich, zadnych skutkow ubocznych, nie zaszlam w ciaze ) pozniej mialam plastry- tez ok ale brudzila sie skora wokol, odklejaly sie konce.. no i pozniej mialam nuvaring - to taki silikonowy ring ktory umieszcza sie w pochwie na 3 tyg (ja wyciagalam by umyc) potem wyciaga, tydzien przerwy i znowu... pozniej znowu bralam tabletki i tym razem yaz i one mi strasznie nie sluzyly - bralam 5 miesiecy, kazdego miesiaca czulam sie jak w ciazy - mega cycki, mdlosci, itp teraz pierwszy raz mam tabsy od niemieckiego gina i dostalam maxim - poki co jest oki
ja tez prawie 2m-ce po i nadal mam kreche, ponoc kiedys schodzi
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nadrobilam maila:
Emigra super filmiki z Julka,ale ona juz rezolutna
przekochana jest.. i tak sie juz rozglada, skupia wzrok ...

a dzisiaj po poludniu sie poplakalam ze wzruszenia ... nakarmilam ja i wzielam na rece tak zeby byla przodem buzia do mojej buzi i mowie do niej ze taka pulchniutka pyzusia sie robi a ona mi piekny usmiech sprzedala tak sie jeszcze nie usmiechala ! w dodatku dwa razy na slowo pyzusia sie usmiechnela wiec moze jej sie spodobalo te okreslenie
Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Czesc mamusie. Pisze ze szpitala z kom. Jutro wychodzimy do domku.
super ze sobie radzicie i zaraz bedziecie w domku !
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Wlasnie przed chwilą podsluchalam jak T.czyta Małemu bajke "Poczytaj mi mamo".. Robson gaworzy a po chwili zaczyna marudzic, a T na to" masz racje ta bajka jakas ciulata mi się tez nie podoba"
[/URL]
super pomysl)) obejrzyjcie sobie koniecznie
masakra z tymi babkami, na glowy im padlo

filmik extra
Cytat:
a jak kładziecie dzieci - na boczku czy na plecach??
tutaj uwaza sie ze pozycja na plecach jest najbezpieczniejsza- moje dziecko zawsze przekreca glowke nawet jak jej sie uleje
Cytat:
Mam wieści od Alamig
gratulacje
Cytat:
Ewelinka zaczęła rosnąć
Jula tez rosnie urodzila sie tycia bo 47 cm, 10kwietnia mierzyla 50 cm, a teraz pewnie ma + 2-3 kolejne jutro ja zmierze chyba bo niektore ubranka rozm.50 sa juz przykrotkie, przymale

Moje dziecie kochane ma dzisiaj dzien pt ''spanie jest dla nudziarzy'' od 11 spala moze z godzine, w dwoch drzemkach, ale plus jest taki ze nie marudzila tylko duzo czasu spedzila na macie, gadalysmy sobie, jadlysmy i znowu sie bawilysmy, wiec jak dla takiego maluszka mega aktywny dzionek byl o 20 kapiel, potem flacha, podczas ktorej malej sie przysnelo i karmienie trwalo prawie h, jak odlozylam do lozeczka to oczy jak 5zl i nadal nie spi tylko guga sobie ciekawe kiedy zasnie i jaka bedzie nocka

zamowilam te karuzelke i wage dla noworodkow mama mi przywiezie w sobote. Jeszcze kilka laszkow dla niuni wpadlo nie moglam sie oprzec
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 21:26   #2097
19claudia91
Rozeznanie

Dziewczyny czy na usg bioderek potrzebne prócz zaświadczeń o ubezpieczeniu jest potrzebna jakaś kartka że mały też jest na ubezpieczeniu czy tylko rmua mojego tzta ?

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 21:27   #2098
emigra
Zakorzenienie

my chrzcic chcielismy w sierpniu ale oczywiscie tesciowa sie wtrynila i prawdopodobnie bedzie chrzcic wczerwcu juz przez jakas olimpiade sa mega drogie bilety w sierpniu a musza do nas doleciec wujkowie meza ze slaska no i wtdy wyniosloby ich to ponad 4 tys zl a w czerwcu ok 500 no i bilety na czerwiec zamowione a chrzciny nie ogarniete i nie wiadomo czy beda bo mama chrzestna powinna miec ukonczone 16 lat a nasza wybranka ukonczy je w pazdzierniku juz i tak z mezem postanowilismy ze na chama nic organizowac nie bedziemy i przelozymy na przyszly rok najwyzej
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 21:39   #2099
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Weszlam w koncu na komputer
Postaram sie nadrobic, pol godzinki moze jeszcze wytrzymam chociaz oczy mi sie zamykaja...
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 21:42   #2100
qsloncu
Wtajemniczenie

hej
Gratuluje mamuśkom upieczonym
ja juz wariuje, Jimi ciągle z oczami otwartmi. Mało śpi i chetnie na cycku by wisiał. Dawno się nie pokazywałam :/ raczej szybko się to nie zmieni. Ale będę się starac częściej zagladać .
Cytat:

Pozdrawiamy Dida&Alek.
to dobre informacje i bardzo przydatne
Cytat:
Mam wieści od Alamig
gratuluję!k laski:

qsloncu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości