|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
Mam pytanie. Lekarz zapisał mi 12 globulek. Wzięłam 7, biorę jednocześnie Yasmin i jutro powinnam dostać krwawienia z odstawienia. Czy w związku z tym mam na noc dziś wziąć jeszcze macmiror czy dokończyć leczenie po okresie? Czytałam, że te globulki opóźniają okres. Czy któraś z Was je stosowała?
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
susse
Miałam kiedyś przepisany ten macmiror - mnie osobiście zawsze tak robiłam, że dopóki nie dostałam @ to brałam globulki
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Zadomowienie
|
Susse zazdroszczę , ja już chyba przerobiłam wszystkie możliwe globulki i tabletki od 4 lat jedno i to samo.. teraz chwile miałam spokoju a dzisiaj już widzę wszystko wraca, upławy i okropne pieczenie
tak nagle, wczoraj
Edytowane przez LuckyLove Czas edycji: 2014-08-28 o 12:52 |
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
A ja bym jednak obstawała przy globulkach probiotycznych po kuracji
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2109 |
|
Konto usunięte
|
hej dziewczyny,
wybralam 6 tebletek clotrimazolu, smarowalam się też masica i póki co wszystko jest w porządku! )))oby tak zostało. życzę Wam wszystkim zakonczenia problemow ze zdrowiem intymnym
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
Źródło : Farmaceutka radzi"Nie wiem czy wiecie, ale jest jednak pewna różnica między probiotykami przyjmowanymi doustnie i dopochwowo. Uważa się, że preparaty dopochwowe działają szybciej, ale krótkotrwale, a probiotyki doustne wywołują bardziej długotrwały efekt kolonizacji pochwy, aczkolwiek ich działanie pojawia się z opóźnieniem. Wydaje mi się więc, że przy nawracających infekcjach w ramach profilaktyki warto wybrać probiotyk doustny, natomiast wtedy kiedy zależy nam na szybkim efekcie- dopochwowy. Ja często zalecam moim pacjentkom przy nawracających infekcjach zacząć od probiotyku dopochwowego (10 dni), a potem np. raz w miesiącu robić sobie kurację probiotykiem doustnym. Pamiętajcie, że probiotyki ginekologiczne powinno się przyjmować 1-2 razy dziennie przez minimum 7 dni. Preparaty doustne powinno się przyjmować w trakcie lub 30 min po posiłku. W tracie antybiotykoterapii zaś najlepiej przyjmować probiotyk doustny na godzinę przed lub 3 godziny po zażyciu antybiotyku. Ważne jest też, aby kurację taką kontynuować jeszcze minimum 7 dni po skończeniu antybiotyku. " Ja osobiście przetestowałam Invag, Feminella vagi C, Vitagyn C a doustnie Provag. Stosowałam też żel provag - szybko przynosił ulgę i chronił jednak ostatnio zaniedbałam stosowanie wszystkich tych specyfików no i znów dziadostwo wróciło. Ty bardziej że nie zabrałam ich ze sobą na wyjazd wakacyjny.
Edytowane przez LuckyLove Czas edycji: 2014-08-28 o 14:59 |
|
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro śmigam zrobić ten posiew. Niby jest ok, ale czasem mam wrażenie, że wydzielina nie wygląda tak jak powinna, no i czasem pojawia sie świąd. No zobaczymy, jakby sie rozwinęlo to mam clotrimazolum do smarowania. Może bedzie ok
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Posiew był kiedykolwiek?
![]() stupify, powodzenia ![]() Co do probiotyków, ja najpierw stosowałam Lacibios Femina. Później w posiewie wyszedł mi brak pałeczek kwasu mlekowego, więc gin. zaleciła stosować Lactovaginal. Teraz po ostatniej infekcji, przed wyjazdem, gin. przepisała mi doustny Dicoflor 60. Edytowane przez gwiazdka93 Czas edycji: 2014-08-28 o 17:41 |
|
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
gwiazdka93
. Od ostatniego leczenia było OK nic się nie zanosiło na nawrót a tu dzisiaj nagle bach wstałam rano i oczom swym nie wierzę Niestety narazie nie biorę nic czekam na @ aby wykluczyć ciąże, a później zacznę leczenie. Na szczeście mam w swej apteczce orungal 4opak. , 2 opak nystatyny, clotrimazolum 1opak, Trioxal kapsulki 1opak, i flucofast 6szt. trochę się zaopatrzyłam, coś tam wybiorę i zrobię kurację później vitagyn C na koniec - kupiłam ostatnio w aptece globulki 10szt i w kremie te aplikatory bo feminella mi śmierdzi :P
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
LuckyLove, to może idź moim śladem
i zrób chociaż biocenozę pochwy... Mnie by było szkoda zaczynać kurację na własną rękę, nie wiedząc czy to zakażenie i jaka jest przyczyna. Podobne objawy do infekcji może dawać podrażnienie czy reakcja alergiczna, a wtedy szkoda w siebie pakować kolejne leki, bo flora bakteryjna tylko niepotrzebnie się wyjaławia... A biocenoza (czystość) to niedrogie badanie, kosztuje 15- 30 zł max.
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Zadomowienie
|
gwiazdka93
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2117 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, to uciekam "do drzymoka: :P Bo muszę wcześniej wstać niż zwykle, do laboratorium mam jakieś 10km więc jak wybiorę się z domu ok 7:00 to zdążę przed pracą
Dobranoc
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem już co jest przyczyną braku krwawienia:
"Między tabletkami antykoncepcyjnymi a preparatem Flucofast występuje istotna interakcja - tj. na skutek działania leku dochodzi do wzrostu stężenia etynyloestradiolu we krwi. Może to skutkować wystąpieniem krwawień międzymiesiączkowych, brakiem lub też nasileniem krwawienia." |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo jaka masakra :O co za babsztyle wredne pracują w takich placówkach ta nowa była super ale te poprzednie masakra. Ale do rzeczy : Położna pokazała mi patyk , nawet ten papierek lakmusowy był oblepiony grzybiskiem .. fuj sorry wiem obrzydliwe, ale mam mega tam załadowane i to w ciągu 2ch dni tak mi się nazbierało, wcześniej nawet mnie nic nie piekło. Coż po @ zaczynam leczenie zrobie sobie kuracje z tych leków co już mam przez 2mies. ciekawe czy mi to pomoże .... Wynik mam odebrać w środę , a płaciłam 33zł ogólnie patrzyłam na cennik to ceny mają tam kosmos ... :O
Edytowane przez LuckyLove Czas edycji: 2014-08-29 o 13:02 |
|
|
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ulga nie do opisania, bo działają od razu.Ja już po pierwszym flumyconie, TŻ też, była już globulka Pimafucortu i od razu dużo, dużo lepiej... Ginekolog mi powiedziała, że skoro biorę tabletki to nawrót grzybiczy raz na rok jest normalny, i niestety może tak być. W sumie może i ma rację, w końcu nie da się całkowicie wytępić grzybów z pochwy... Ale znalazłam kolejną dobrą stronę leczenia - wzięło mnie na sprzątanie domu, a zwłaszcza łazienki na błysk, żeby wybić wszystkie potencjalne siedliska grzybów .A jeszcze pytanie - czy pranie bielizny w 60 stopniach wystarczy, czy trzeba 90?
Edytowane przez deszczowypies Czas edycji: 2014-08-29 o 13:09 |
|
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś dostałam okresu, zostały mi jeszcze trzy globulki macmiroru, po nich zaopatrzę się w lactovaginal, przekonałaś mnie Jutro sprzątanie
|
|
|
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co jest oczywiście zakazane w czasie właściwej terapii. Ale może mnie ktoś zaraz oświeci, że głupoty plotę .Aj, wiesz jak się super sprząta z misją . Inna sprawa, że powinnam się teraz uczyć do egzaminu, więc pewnie to też mi dodaje energii do robienia innych rzeczy...
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym wybieram się za tydzień na wesele i nie chce się zastanawiać czy coś widać, czy mam plame na sukience a może coś już mi płynie po nogach
|
|
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam nie czułam żadnego dyskomfortu a stosuję b. często, najlepiej na noc
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak to jest z leczeniem partnera? Wystarczy, że on weźmie tabletki przepisane i będzie się smarował? Jak długo to musi trwać?
|
|
|
|
|
#2129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm. Wiesz różne są opinie na ten temat- spotkałam się z opinią,że gość również przechodził 7/10 dniową kurację wraz z partnerką (lekiem doustnym rzecz jasna ) Mój mąż na początku miał przepisany 1x150mg flucofast pózniej nie przepisywała dla niego już nic mimo że ja miałam ciągłe nawroty ... Zmieniłam gin. przepisała dla niego 2x2 orungal i przez ok 2 tyg smarowanie maścią pimafucort (bo jak stwierdzila clotrimazol maść bylaby za słaba) i na następny mies. znów 2x2 orungal. więc zależy chyba od lekarza i od czasu leczenia się, nie wiem.
|
|
|
#2130 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jak skutecznie pozbyc sie grzybicy???
I przy pierwszych infekcjach zazwyczaj nie leczy sie partnera, dopiero wtedy, gdy nawracaja.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

zawsze tak robiłam, że dopóki nie dostałam @ to brałam globulki

tak nagle, wczoraj 

Źródło : Farmaceutka radzi

znów to samo.
. Od ostatniego leczenia było OK nic się nie zanosiło na nawrót a tu dzisiaj nagle bach wstałam rano i oczom swym nie wierzę
Niestety narazie nie biorę nic czekam na @ aby wykluczyć ciąże, a później zacznę leczenie. Na szczeście mam w swej apteczce orungal 4opak. , 2 opak nystatyny, clotrimazolum 1opak, Trioxal kapsulki 1opak, i flucofast 6szt.
trochę się zaopatrzyłam, coś tam wybiorę i zrobię kurację później vitagyn C na koniec - kupiłam ostatnio w aptece globulki 10szt i w kremie te aplikatory bo feminella mi śmierdzi :P 

.