![]() |
#2101 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXV
Cytat:
Ja mam wizję taką.... Chcesz podróżować, wybierasz sobie miejsce, odkładasz jakiś czas pieniążki jedziesz (czy z dzieckiem, czy jeszcze bez niego). I ja byłam w 100% za tym. A mój ex nie. On oczekiwał ode mnie zapewnienia że CO ROKU pojedziemy na wyjazd miesięczny do Azji, choćby nie wiem co. Zaplanował nam wyjazdy na najbliższe 4 lata (a w tym czasie 5-6 wyjazdów). Więc zapytałam go za co chce jechać... A on że na kredyt. Tylko problem jest taki że on ma JUŻ kilkadziesiąt tysięcy na minusie....a chce brać kolejne. A na moje pytanie JAK SPŁACI to potrafił powiedzieć "oj jakoś to będzie". Więc tak na serio to oboje chcieliśmy jeździć tylko ja W MIARĘ MOŻLIWOŚCI a on PONAD WSZYSTKO. Stąd rozstanie.... Powiedział że nie jest takim racjonalistą jak ja....i nie może mi zapewnić stabilności...nie może obiecać że jak będą problemy finansowe i nie będzie nas stać na wyjazd to będzie w stanie się powstrzymać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zadomowienie
|
to znaczy troche :P
#2103 |
Nie depcze krokusów
|
Pogubiona - przecież kolejnych kredytów nie dostanie, jak będzie utrzymywał takie zadłużenie...
Gdzie do tej pory był/byliście? Masz jakichś ludzi, z którymi możesz kontynuować tę pasję?
![]() |
#2104 |
Zadomowienie
|
Teraz nie... Był on. Robiliśmy to we dwójkę. On też nie ma z kim. No ale trzeba będzie KOGOŚ znaleźć... nawet nie w sensie partnera życiowego, a do pasji.
Na razie bedzie dostawał pewnie, potem nie. Ale co on zyskał (dzisiaj gadałyśmy z przyjaciółką jego)? Stracił kobietę, ktorą ponoć kochał. PONOĆ (choć skoro nie walczył to mi się to dziwne wydaje, a wyciera się tym że to dla mojego dobra). Podróżować nie podróżuje, bo 1) właśnie musi trochę spłacić by nowy kredyt wziąć 2) nie ma urlopu przez rok bo go wypstrykał ze mną. No ale jego wybór. Nie wiem czy będzie żałował. Chyba bym chciała.... Jedyna, moim zdaniem opcja, do tego żeby stwierdził ze to było złe posunięcie to czas. No chyba że znajdzie ukochaną która to zaakceptuje (jest przecież taka szansa). Ale jeśli będzie wchodził w nieudane związki, trochę się najeździ to może stwierdzić że... jednak brakuje mu tego co było. Tego ze miał i kobietę i osobę z którą MÓGŁ podróżować, ale racjonalnie.... A może nie zatęskni. Ale jak mówie, chciałabym by zatęsknił. Stąd myślę JAK TO ZROBIĆ ![]() ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- A jeszcze pytałaś gdzie był/byliśmy. No to ja sama zjechałam całą Europę (oprócz Grecji i Szwecji). On był w Tajlandii, w Wietnamie, w Laosie i w Malezji. A razem byliśmy w Niemczech, na Krymie (miesiąc) i ogólnie wschód zwiedziliśmy. Planowaliśmy na luty Tajlandię, a za rok Indie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli ktoś naprawdę chce podróżować, to najlepiej pracować zagranicą w pracach, które można rzucić (a potem znaleźć podobną, więc nie za dobre i prestiżowe), a potem hulaj dusza kilka miesięcy po Azji. Ale 20parolatek i kilkadziesiąt tysięcy długu? wiałabym, aż by się kurzyło...
#2106 |
Zadomowienie
|
ale część to tylko na podróże. Część wzięta z powodów rodzinnych, z konieczności. Więc to mu "darujmy" bo nie jego wina....
Bardziej martwi brak odpowiedzialności. Dług długiem, ale chęć brania następnych ponad wszystko.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy Wy też macie takie ciężkie poranki? Mnie zaraz po przebudzeniu przytłacza myśl, że nie jesteśmy już razem i nie mam ochoty nawet wstać z łóżka...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2109 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez kangu Czas edycji: 2012-12-20 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam tak ![]() ![]() minie oczywiscie juz kiedys mineło ale przezyc to trzeba.
![]() |
#2111 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
mo juz ex pod tym względem był stabilny. Twój ma inne priorytety na ta chwilę, pewnie kiedyś mu sie zmieni. A rozmawiacie ze soba dalej? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Rozeznanie
|
a tak się zastanawiam, macie jakies wnioski po tych nieudanych związkach? tzn jakie błedy popełniłyście, albo jakie oni popełnili, czego nie powtarzać w kolejnym związku?
ja zacznę od tego, że już nie pakuje sie w związek na odległość, tzn nie musi mieszkać 5 minut ode mnie, ale im bliżej tym lepiej. u mnie odległosć zrobiła najwięcej spustoszeń. |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do samej siebie i swojego zachowania, to ciężko mi na razie powiedzieć, bo jeszcze wszystkiego nie przepracowałam. Ale zdaję sobie sprawę, że moje zachowanie w tym związku też daleko odbiegało od ideału. Edytowane przez Vandaris Czas edycji: 2012-12-20 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, być mniej czepialską, bardziej wyluzowaną, nie mówić o małżeństwie, (ale z 2 strony dążyć do tego czego chcę,) czyli w przyszłości własnie do stabilizacji, i rodziny. Nie walić fochów za każdym razem i nie być zazdrosną. Ogólnie to własnie chyba przez to wszystko rozpadł sie nasz jakże dobrze rokujący związek...(chyba jednak nie dobry ten związek skoro sie rozpadł ![]() A jeszcze jedno, być czasem samolubną kobietą, która wie czego chce.
"...bo ona ona różne ma imiona jedni wołają ją miłość inni zgaga pieprzona bo ona ona imiona różne ma jedni wołają ją szczęście niepojęte inni pani na K." Początki bloga http://okiembehemotkota.blogspot.com Moje amatorskie fotki: http://kasita.flog.pl/ Edytowane przez behemotkot Czas edycji: 2012-12-20 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
na pewno chcę kogos poukładanego, kto chce stabilizacji-choć ex tez tego chciał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najważniejszy dla mnie to nie zatracić siebie, nie poświęcać się i mieć swoje życie nieważne czy jest ktoś u boku czy nie ![]() i na pewno nigdy nie wpakuję się w związek na odległość ![]()
![]() |
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- panować nad negatywnymi emocjami - nie rezygnować ze swoich pasji i zainteresowań - akceptować nieistotne wady drugiej osoby (nie czepiać się o pierdoły) |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
tyene - supernatural jest fantastyczny! Zazdroszczę Ci,że oglądasz to pierwszy raz, ja już każdą serię po 3x obejrzałam;d ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
I nie myśleć cały czas o NIM o JEGO potrzebach, o tym czego ON by chciał. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Konto usunięte
|
Witajcie, dwa dni temu rozstałam się z facetem. Byłam z nim bardzo krótko, ale także bardzo zdążyłam się przywiązać. Pewnie dlatego, że był dla mnie naprawdę dobry, czuły, pomocny. To mnie omamiło, bo nigdy nikt mnie tak nie traktował. Ostatnio było między nami dość dziwnie, miałam do niego żal o niektóre rzeczy, jednak mu tego nie powiedziałam. W niedzielę napisał smsa czy chcę iść coś zjeść z nim i z kolegą. Odpisałam suche, ale nie niemiłe "Nie, dziękuję, idźcie sami, ja zjem później". Po tym przestał się odzywać. Myślałam dużo w ciągu tych dwóch dni, odchodziłam od zmysłów. Napisałam do niego we wtorek, czy możemy się spotkać na 15 minut, bo chcę porozmawiać. Kazał mi przekazać swoją myśl w smsie. Spytałam "A nie możemy porozmawiać twarzą w twarz?" - "NIE". Napisałam, że uważam, że coś takiego nie ma sensu, oczywiście naiwnie licząc, jak to kobieta, że to go ruszy. Myliłam się. Zapytałam co zrobić z jego rzeczami. "Wyrzuć". Koniec rozmowy. Czuję się okropnie, 28-letni facet zachował się jak 13-latek, zmuszając mnie do zerwania przez smsa. Uwierzyłam, że w końcu znalazłam kogoś dobrego i ten ktoś kopnął mnie w dupę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Raczkowanie
|
"Nie, dziękuję, idźcie sami, ja zjem później" to całkiem normalny sms, dlaczego to miałby byc powód do zerwania?
Jak dlugo byliscie razem? |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Rozeznanie
|
przykro mi
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz na pewno będę patrzeć na to, na którym jestem miejscu w życiu faceta, bo byłam za znajomymi, motorem itp. Poza tym zależy mi żeby facet był lojalny ( ostatnio się dowiedziałam, że mój eks jedzie sobie na sylwestra z jego byłą, tzn. nie do końca wiadomo czy to prawda, ale jeśli tak, to zbulwersowałoby mnie to bardzo ), jesteśmy po rozstaniu 5 tyg, a on nie traci czasu. Nie zdziwię się jakby to ona była inicjatorką naszego rozstania. Ale trudno. To pokazuje, że brak mu wcześniej wspomnianej lojalności i nie wiem czy chciałabym być z kimś takim w przyszłości, raczej nie ![]() Edytowane przez de_wu Czas edycji: 2012-12-20 o 13:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A on, okazało się, że nie szanował mnie nawet na tyle by znaleźć chwilę na spotkanie, mimo że mieszkamy 10 minut drogi od siebie. To oszustwo strasznie boli. Edytowane przez 201706121151 Czas edycji: 2012-12-20 o 13:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Biały Kwiecie, nie przekazujesz prostych komunikatów licząc, że on się domyśli, zawsze odczyta intencje, aluzje, Twój nastrój po jednym informacyjnym stricte smsie - a to podstawowy błąd w komunikacji damsko-męskiej, że traktujesz samą siebie jak księżniczkę, której życzenia trzeba odczytywać. I to powinna być dla Ciebie nauczka na przyszłość. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() |
#2127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie nigdy nie potrafiłam się tego nauczyć. Wychodzę z założenia, że skoro ja bym tak kogoś tak nie potraktowała, to on też nie powinien. I to mój błąd. Edytowane przez 201706121151 Czas edycji: 2012-12-20 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Tak. Wycofać się, gdy nie widzę wspólnej przyszłości.
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Trochę się nie odzywałam, ale dużo się u mnie podziało.
Najważniejsze - całkowicie wyleczyłam się z eksa. Miłość przerodziła się w nienawiść. Widuję go praktycznie codziennie, ale przestałam mu nawet mówić cześć, bo wzbudza we mnie same negatywne emocje. Uświadomiłam sobie, że jest mi bez niego świetnie. Że tak naprawdę nie był fajnym facetem. Ograniczał mnie, przez niego moje życie towarzyskie zanikło. Teraz, po ponad dwóch miesiącach, czuję jakbym stała się kimś innym. Jestem pełna energii, dbam o siebie jak nigdy, codziennie noszę obcasy, maluję się, chodzę z wysoko podniesioną głową. A wcześniej byłam szarą myszką, która wolała schować się gdzieś w tłumie i nie wyróżniać niczym. Wiem, że ten związek nie miał sensu. Prędzej czy później i tak by się "rypnął ![]() Nie spotykam się z nikim, ale w wyleczeniu się z eksa pomogła mi sobotnia impreza, gdzie poszłam w końcu bez żadnej smyczy i ostrzegawczej lampki nad głową. Robiłam co chciałam, z kim chciałam, piłam tyle ile chciałam i korzystałam z wolności. Spędziłam uroczy wieczór z moim kolegą i mimo, że była to tylko chwilowa przygoda, to pozwoliła mi spojrzeć na eksa z innej perspektywy. Teraz wiem, że nie byłam w tym związku szczęśliwa. Chcę korzystać z życia, a eks mi na to nie pozwalał, chciał mieć mnie tylko dla siebie, zmieniłam się przez niego na gorsze, niestety. Nie widziałam tego wcześniej, ale po sobocie spadły mi klapki z oczu. I wiem, że rozstanie było najlepszym prezentem, jaki mógł mi dać. Wiem, że on spotyka się z innymi dziewczynami, ale mnie to nie rusza. Aktualnie twierdzę, że nie wiem co w nim widziałam. Spędziłam z nim wiele fantastycznych chwil, to prawda, ale teraz prawdopodobnie nawet bym na niego nie zwróciła uwagi na ulicy. Jestem taka szczęśliwa. Poczułam taką ulgę, w końcu zrzuciłam ten ciężar z siebie. Podczytuję Was regularnie i widzę, że u jednych jest lepiej, u drugich gorzej... Mam nadzieję, że pewnego dnia wszystkie wyjdziecie na prostą. Życie jest pełne niespodzianek, a świat naprawdę nie kończy się na eksie - i mówi to ta, która miała myśli samobójcze z powodu odejścia faceta. Naprawdę myślałam, że będę cierpieć miesiącami, może nawet dłużej. Ale poszło szybciej niż myślałam. Rozdział pod tytułem eks uważam za zamknięty w moim życiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.