|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
Ale dzisiaj zrobiłam to inaczej. Położyłam się z nią na łóżku, dałam cyca, porobiłam za smoka przez jakiś czas i śpi niunia. Ciekawe ile. Cudownie Gda, że tak kochasz męża. Ile Wy jesteście razem? Ja właśnie wcinam tort chrzcinowy ![]() ![]() Zgrywam foty z chrzcin, może niedługo jakieś podeślę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Jestem nieodpowiedzialna
![]() Nie wiedziałam, że powinno się robić 2 razy USG bioderek. Znajoma mnie uświadomiła, że koleś wpisał do książeczki. Nie widziałam tego, bo jest to zasłonięte zdjęciem z USG, no i patafian nic nie powiedział.. ![]() ![]() Dodatkowo miałam iść rano z Młodą do lekarza. Chciałam aby Ją jakiś lekarz osłuchał, a w razie gdyby coś Jej było to iść do pediatry prywatnie (na NFZ w moim ośrodków żadnego nie ma, bo jest na chorobowym ![]() ![]() ![]() ![]() I albo pójdziemy do kolesia, który kiedyś powiedział, że On nie chce przyjmować małych dzieci, bo się nie zna albo dopiero jutro. Jestem beznadziejna ![]() Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-12-10 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() tez czesto trace cierpliwosc...nie raz ubiream sie wychodze jak tz jest...albo klade do lozeczka zamykam sie na chwile w lazience by sie samej najpierw uspokoic. a teraz zadam pytanie z tych glupich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co do maty to najbardziej podoba mi się ta, którą wstawiła Agaton. Zuzanka ma małą księżniczkę z tiny love i tez jest fajna. Cytat:
Sojka, a my kiedy się widzimy? Cytat:
![]() tego samsunga s2 to ja bym niesamowicie chciała ![]() no i w marcu na narty chcemy jechać... Ale tak z ciekawości przejadę się po komisach i zapytam. Choć jak patrzę na all to ceny od 1000 za tego samsunga... pewnie dalej będę sobie o nim marzyć... ech... i w ogóle marzyć o sytuacji, gdy bez problemu stać mnie będzie na wszystko. i wreszcie zabrać się do roboty, żeby tak było ![]()
![]() |
#2105 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry.
U mnie sypie strasznie i chyba dziś nie wyjdziemy. Paula została w domu, bo trochę katar ma, ale teraz ją moja siostra zabrała na noc. [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38053819] tamlin w blw też się przezuwa ![]() Ale piszesz że omija się pokarmy typu papki, a je się tak no memla i to się omija, a jak dla mnie każdy z etapów jest niezbędny w prawidłowym formowaniu się szczęki, rozwoju zębów, nawet na mowę ma to wpływ. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38058167]iwa a moze Twoje dziecie jest high-need baby.poczytaj sobie http://www.bangla.babyonline.pl/arty...o-brzmi-dumnie[/QUOTE] Ja pier... czego to ludzie nie wymyślą. Jakieś porąbane nazwy na dzieci. ja mam wrażenie że ludziom się nudzi i wymyślają takie bzdury. Dziecko to dziecko, jedne jest spokojne inne potrzebuje dużo uwagi, ale każde musi dostać maksimum miłości i nie ważne czy jest "normalne" czy jakieś high-need.... Cytat:
![]() Mój Matiś miał po prostu wydzielinkę, która mu siedziała w nosku i tak w nim furczało. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
potworkowa
|
eh, Oliwka walczy z infekcją. ciekawa jestem czy zwalczy, czy sie podda. teściowa jest przeziębiona i mała wczoraj była marudna... 45 gramów z wagi spadła, ale jest cały czas zdrowa. więc mam nadzieję, że zwalczy cholerstwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Predzej czy później bedzie Cie na niego stać ![]() No to z tej listy wybrałabym xperie w 100%. Wydaje mi sie szybszy przy przewijaniu pulpitów. Fakt że 5 megapikselowy aparat ale jakościowo ostrzejszy niż w 8 megapikselowym htc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zadomowienie
|
Cześć Wam!
Byliśmy u pediatry,zbadała Kubusia,osłuchowo czysto.Powiedziała,że te oczka wokół zaczerwienione przy kichaniu,czasem małe chrumkanie w nosku z racji sezonu grzewczego,albo też od tego zapachu ![]() Jak najbardziej na spacery mamy chodzić,żeby go uodparniać. I mój klocuszek kochany waży już 6800g ![]() Gorzej,że mnie chyba coś bierze,gardło boli,mam jakieś zawroty głowy i kicham. Dobrego dnia życzę! ![]()
#2109 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
cudna księżniczka ![]() Cytat:
super że wszystko się udało i malutki taki grzeczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
duzo zdrówka dla Oliwki ![]()
![]() |
#2110 |
Zadomowienie
|
hej
my po szczepieniu.nie bylo zle ![]() po drodze wstapilam do c&a i kupilam Polci na swieta zestaw z bluzeczką,kamizelką,krotk imi spodenkami ze sztruksu i rajtuzkami ![]() a teraz biore sie za sniadanie!bo nic dzis jeszcze niie jadlam ![]()
#2111 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z mężem w styczniu będzie 5 lat. ![]() Cytat:
![]() A do lekarza bym poszła chyba już jutro. Może przyłóż rękę tak jak mówiła Asiulka i sprawdź czy rzęzi. Cytat:
![]() Teraz jest trochę inaczej, bo jestem skupiona na Heniu, to nie mam czasu tak przeżywać. Ale wieczorem jak Henio śpi i się kładę do łóżka, to płakać mi się chce. Ale głupia jestem ![]() Mój też chrumka i ma pojedyncze gile, ale to raczej nie katar moim zdaniem...? Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Wtajemniczenie
|
Poza tym chciałam się pochwalić, że moja mała w końcu załapała kiedy jest noc, a kiedy dzień, od 10 dni śpi w nocy, budzi się na karmienie co 3-3,5 godziny i śpi dalej, jak dla mnie to jest mega luksus po tym, co wyczyniała wcześniej, a teraz zjadła mleko z cycka i śpi u mnie na kolanach, fajna cieplutka jest- w sam raz na zimę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38061530]ale nie tylko papki sie przeciez memla.a jesli chodzi o high-need baby to ja na studiach nawet o tym mialam,poza tym tamlin teraz ludzie maja rozne pomysły na rodzicielstwo i jak ze wszystkim sa przeciwnicy i zwolennicy.ja akurat mam zajawke na temat nurtu rodzicielstwa bliskosci na dodatek moje wyksztalcenie mnie jeszcze bardzej napedza w tym kieunku.przeciez wiadomo ze nie kazdego to interesuje wiec czemu od razu porabane...[/QUOTE]
Mam wrażenie że w ostatnich czasach powstaje dużo nowych jednostek chorobowych, jak i po prostu wyodrębnia się lekkie odchyły od normy i nad nimi skupia wielką uwagę. Dziecko jest bardziej absorbujące, bach mamy już high coś tam, kolejną książkę, psychologów którzy w co drugim dziecku widzą przypadek itp. Tak jak był boom na dyslektyków, na adhd, tak co chwilę jest coś nowego. Takie po prostu moje spostrzeżenie. Co chwilę pojawia się coś nowego, czlowiek nie nadąża, a zaraz okaże się że jego dziecko jest high czy ligh czy jakoś tam inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
Mi i małżowi za 3 dni też stuknie 5 latek. Od poznania się, z tym że my od pierwszego dnia byliśmy razem
![]() My w środę mamy szczepienie... aż normalnie chora jestem jak o tym myślę ![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-10 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
iwa jakim cudem od poznania sie byliscie razem?tacy szybcy jestescie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zadomowienie
|
Moje na szczęście nie jest high-need
![]() ![]() A ja chyba powinnam zrobić test. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
my też byłyśmy dzisiaj u pediatry,zbadała niunię,osłuchowo w porządku,gardełko czyste tylko katarek,wiec jak najwięcej odciągać,nasivin nie dłużej niż 5 dni i maść majerankowa pod nos.
Aha i mam nie wychodzić na spacery aż małej katarek nie minie.
#2120 |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38061847]zgadza sie.i w tym tkwi klucz zeby tych dzieci nie skrzywdzic i nie przypisywac im różnych niepotrzebnych etykietek czyli je dobrze diagnozowac.co nie zmienia faktu ze takie dzieci sa.niestety czesto jest to wina rodziców którym sie nie chce ''pochylic'' troche nad rozwojem emocjonalnym dziecka
iwa jakim cudem od poznania sie byliscie razem?tacy szybcy jestescie? ![]() No tak jakoś wyszło... poznaliśmy się 13 grudnia, zaczął do mnie przyjeżdżać, wszyscy od razu uznali nas za parę, zresztą znajomym przedstawiał mnie od razu jako swoją dziewczynę, a takie naprawdę poważne decyzje podjęliśmy 10 stycznia - powiedział mi wtedy że za tydzień jedzie do Anglii i nie wie na ile. A ja zdecydowałam że poczekam... I jeszcze Wam powiem że tego 10 stycznia to pierwszy raz spaliśmy ze sobą... wiem wiem, szybko... ale nie żałuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety moja głównie zasypia ze zmęczenia po płaczu ![]() Strasznie Wam zazdroszczę takiej miłości. Oby tak było zawsze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała dzielnie zniosła szczepienie ![]() ![]() Cytat:
A ja jestem z mężem 7 lat i do tej pory jestesmy nierozłączni i też jak go nie ma cały dzień albo wieczorem to nie moge się odnalezc bo uwielbiam przebywać w jego objęciach,wystarczy że jest obok ![]() [QUOTE=gda;38061635 Ja też jestem uzależniona... Wiem, że to niezdrowe. Ale jak raz jedyny wyjechał na wyjazd tygodniowy, to byłam chora aż z tęsknoty ![]() Teraz jest trochę inaczej, bo jestem skupiona na Heniu, to nie mam czasu tak przeżywać. Ale wieczorem jak Henio śpi i się kładę do łóżka, to płakać mi się chce. Ale głupia jestem ![]() ![]() Zdrowe czy niezdrowe też tak mam i dobrze mi z tym ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spoko ja ze swoim już po 2 tygodniach, czym sama siebie zaskoczyłam. Kurcze, oby mojej córci udało się w miłości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a Tobie kochana zdrówka życzę ![]() zazdroszczę ![]() mimo, że ja też męża kocham nad życie, ale nie raz mam ochotę pobyć sama i już nie ma takiej "mięty" jak na początku a fajnie było wtedy ![]() my już 8 lat razem to 1/3 życia z nim jestem ![]() Cytat:
![]() ulala ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38062182]romantycznie.mysmy sie poznali w pracy wiec duzo mniej romantycznie ale atmosfera byla za to romantyczna bo tez ten okres swiateczny byl jak sie zaczelismy spotykac ![]() ![]() Nie no okoliczności naszego poznania nie były specjalnie romantyczne ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-10 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
Ja mogę napisać jak my się poznaliśmy, ale tylko na klubie
![]() A co do seksu - ja akurat z tym nigdy nie zwlekałam, mając partnera - człowiek musi wiedzieć w co się pakuje i mieć możliwość wycofania się w odpowienim momencie ![]() ![]() My z mężem po 2 tygodniach zamieszkaliśmy razem ![]() A mówię, że niezdrowe, bo niestety mąż uważa, że każdy potrzebuje trochę swojej przestrzeni i pobyć samemu... No cóż... Ja nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
Ja z moim męzem po miesiącu zamieszkałam a pierwszy raz nasz wspólny po tygodniu,nie mogliśmy wytrzymać
![]() ![]() Ciekawe co u Zielonej bo się nie odzywa a wczoraj nie miała zbyt dobrego humoru ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.